Σελίδα 8 από 22 ΠρώτηΠρώτη ... 67891018 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 71 έως 80 από 217
  1. #71
    Junior Member
    Εγγραφή
    Nov 2015
    Gender
    Female
    Περιοχή
    Attica
    Μηνύματα
    12

    Προεπιλογή

    ok. ευχαριστώ πολυ bpetros!!

  2. #72
    Moderator Το avatar του χρήστη vertigo
    Εγγραφή
    Sep 2012
    Gender
    Female
    Περιοχή
    Southern Cross
    Μηνύματα
    1.429

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο kostaskavala Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γεια σου vertigo, Ναι με temporary visa συγμεκριμενα με την 403,για την ωρα ισως 457 αργοτερα.
    Οχι ,το παιδι ακολουθει το καθεστως βιζας των γονιων του.Αν οι γονεις ,μεταναστευσαν με προσωρινη βιζα και αρα και το παιδι και συνεχιζουν με προσωρινες βιζες ,δεν θα γινει Αυστραλος υπηκοος το παιδι ,οντας 8 χρονια με προσωρινη βιζα...

    Εδω ,παιδι που γεννηθηκε Αυστραλια ,απο γονεις με προσωρινη βιζα ,ειτε τουριστικη ,ειτε εργασιας ,ειτε φοιτητικη κλπ κλπ ,δεν γινεται Αυστραλος υπηκοος ,αν δεν εχει τα 10 πρωτα χρονια της ζωης του τοπο συνηθους διαμονης την Αυστραλια και στα 10 γενεθλια ,θα γινει , σ αυτη την περιπτωση.Αν οι γονεις του ,ειναι με temporary visa κι αυτο ,την ιδια θα εχει. Αν ληξουν οι βιζες των γονιων του και πρεπει να απελαθουν ,το ιδιο ισχυει και για το παιδι.
    Ο νομος αλλαξε στις 20/8/1986 ,γιατι πολλα ατομα, ειχαν κανει καταχρηση του προηγουμενου νομου ,που εδινε υπηκοοτητα σ οποιον γεννιοταν Αυστραλια ,ασχετως αν κανένας γονιος δεν ηταν μονιμος κατοικος ή Αυστραλος υπήκοος κατα την γεννηση του παιδιου.
    Χιλιαδες γυναικες ,ερχονταν ακομα και με τουριστικη βιζα ,προκειμενου να γεννησουν .Υπολογιζοντας οτι το παιδι ,θα ειναι το εισιτηριο τους ,να μεινουν μονιμα,χωρις να πληρουν προσοντα για μεταναστευση μονιμη.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vertigo : 09-03-2016 στις 20:45
    ''Minds are like parachutes... they only function when open.''

  3. #73
    Member Το avatar του χρήστη kostaskavala
    Εγγραφή
    Nov 2014
    Gender
    Male
    Περιοχή
    Μελβούρνη
    Μηνύματα
    66

    Προεπιλογή

    Μαλιστα. Ευχαριστω vertigo. Λαθος πληροφορια πηραμε λοιπον....

  4. #74
    Junior Member
    Εγγραφή
    Oct 2011
    Gender
    Male
    Περιοχή
    Ελλαδα
    Μηνύματα
    4

    Προεπιλογή

    Καλησπέρα πατριωτάκια.Πιστευω να κανω καλα που γραφω σ αυτή την ενοτητα και να μην είμαι εκτος θεματος..Συγχαρητηρια για την υπεροχο λειτούργημα που κανετε, γιατι περι αυτου προκειται.Μας βοηθατε και μας κατατοπίζεται αριστα θα τολμουσα να πω σε ολες τις ερωτήσεις και αποριες που εχουμε. Ειμαι λιγο...μεγαλος σε ηλικια συνταξιουχος ε.α . Διαβασα πολλες προηγούμενες σελιδες και μπερδευτηκα λιγο ....πελαγωσα , χαθηκα..!!: cry: Εχω μερικα ερωτήματα να θεσω και αν και οποτε μπορειτε μου απαντατε. Ειμαι κατοχος αυστραλιανου διαβατηριου (γεννηθηκα.. καποτε στην Μελβουρνη και ετσι μετεφερα την ιθαγενεια και στα τρια ενηλικα παιδια μου (φοιτητες).Τα ερωτήματα μου είναι τα εξης: 1) Μπορουν οποιαδήποτε στιγμη τα παιδια (ισως και γω) να φυγουν για Αυστραλια για μεταπτυχιακες σπουδες, εργασια.και μονιμη εγκατασταση, χωρις περαιτέρω χαρτια,συμπληρωμενες φορμες, κλπ...2) Από Ελλαδα τι χαρτια χρειαζεται να εχουν, πιστοποιητικα γεννησεως, τιτλοι σπουδων, (λυκειου, πανεπιστημιου, τιτλοι αγγλικων,εισαγγελιας, εφοριας, τραπεζικων λογαριασμων-καταθέσεων.!!) 3) Όλα με σφραγιδα της Χαγης;; Αν ξεχνω καποια χαρτια παρακαλω πολύ συμπληρώστε το... Το γηρας ου γαρ ερχεται μονο ! Ευχαριστω πολύ για τον χρονο σας. Σιγουρα θα επανελθω
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη jimathens : 12-03-2016 στις 00:27

  5. #75
    Junior Member
    Εγγραφή
    Nov 2015
    Gender
    Female
    Περιοχή
    Κατερίνη
    Μηνύματα
    4

    Προεπιλογή

    Καλημέρα!Ευχαριστώ πολύ!!Δεν ειχα καν σκεφτει το θέμα της αναγνώρισης. Είχα στο μυαλό μου το που θα βρω δουλειά..Από το πτυχίο όμως πρεπει να ξεκινησω.Ευχαριστώ.

  6. #76
    Junior Member
    Εγγραφή
    Mar 2016
    Gender
    Female
    Περιοχή
    Thessaloniki
    Μηνύματα
    1

    Προεπιλογή

    Καλησπερα παιδια...εχω citizenship by descent και ετοιμαζω τα χαρτια της κορης μου (2,5 χρονων)για την child viza.Μηπως μπορει καποιος να με βοηθησει με αυτο.....statement on how your sponsor proposes to fulfil the sponsorship obligations..
    Την αιτηση θα τη στειλω στο Βερολινο...αν υπαρχει καποιος που το εχει κανει και μπορει να μου δωσει καμια ιδεα....
    Ευχαριστω παρα πολυ

  7. #77
    Junior Member
    Εγγραφή
    Nov 2015
    Gender
    Female
    Περιοχή
    Attica
    Μηνύματα
    12

    Προεπιλογή

    Καλημέρα-καλησπέρα σε όλους! Επιτέλους πήραμε θετική απάντηση (μέσω email της Case officer) στην online citizenship by descent αίτηση του συζύγου μου και τώρα περιμένουμε με ταχυδρομείο το χαρτί για να πάμε να βγάλει διαβατήριο και μετά να κάνουμε partner visas για εμένα και τον 7χρονο γιό μας!! Ευχαριστούμε πολύ για τη βοήθειά σας! Τώρα αρχίζει άλλος γολγοθάς... έχω διαβάσει σχεδόν όλα τα posts για την PARTNER VISA και επειδή τα περισσότερα posts είναι λίγο παλαιά και τα πράγματα αλλάζουν έχω συμπεράνει τα εξής να μου πείτε αν είμαι λάθος ή σωστή:
    1) Σημασία έχει να πάρει κανείς την temporary visa (820 ή 309) η οποία σου δίνει πλήρη δικαιώματα εργασίας, εγγραφής στα δημόσια σχολεία κλπ. Οπότε αυτός ο χρόνος επεξεργασίας μας ενδιαφέρει, γιατί αν πάρεις τη προσωρινή μετά παίρνεις οπωσδήποτε τη μόνιμη.... Στο ειδικό Thread "χρόνος επεξεργασίας: Family, spouse visa applications" δεν διευκρινίζεται σε όλες τις περιπτώσεις αν στην συμπλήρωση "Χρόνος απόχτησης της βίζας" εννοεί την μόνιμη ή προσωρινή Visa (στις πιο πολλες αναφέρονται στην μόνιμη).
    2) Έτσι όπως το βλέπω εγώ, συμφέρει να κάνεις την αίτηση onshore, δηλαδή την 820/801 εφόσον ο ένας από τους δύο (ο υπήκοος) έχει δικαίωμα εργασίας, για να μπορεί να συντηρεί την οικογένεια και να μην περιμένεις Ελλάδα τόσους μήνες μέχρι να βγεί η 309. Ένα πρόβλημα βέβαια είναι ότι μέχρι να βγεί η προσωρινή για το παιδί, δεν θα μπορεί να γραφτεί σε δημόσιο σχολείο και θα χρειαστεί ιδιωτικό. Σωστά?
    3)εχω μπλεχτεί με τους χρονους επεξεργασίας της 309/100 και 820/801: στο Thread "χρόνος επεξεργασίας: Family, spouse visa applications" οι μαρτυρίες λένε ότι οι 820/801 αποκτούνται πιο γρήγορα απ'ότι οι 309/100, αλλά άλλες μαρτυρίες που διαβάζω λένε ότι είναι πιο αργές ... Τι ισχύει τελικά (για τις προσωρινες πάντα...)?
    4) Έχω διαβάσει οτι μετά το 2012 οι bridging visas σου δίνει δικαίωμα εργασίας. Ισχύει αυτό σήμερα ή είναι παλαιό το post και έχει αλλάξει? Γιατί εγώ διάβασα εχθές στο border.gov ότι όταν σου δώσουν την bridging θα γράφει αν έχεις δικαίωμα εργασίας ή όχι, θαττο κρίνουν αυτοι...

    Εν κατακλείδι, το βασικό ερώτημα σύμφωνα με αυτά που διαβάζω είναι: ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ 820 Ή 309 VISA ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ? Γιατί με την προσωρινή έχεις δικαίωμα εργασίας, εγγραφής παιδιού στο σχολείο και Medicare. Tο μόνο που δεν σου επιτρέπει-μέχρι να πάρεις τη μόμιμη- είναι τα επιδόματα του centrelink. Κάνω κάπου λάθος???
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη filiakan : 21-03-2016 στις 19:08

  8. #78
    Member
    Εγγραφή
    Jul 2015
    Gender
    Male
    Περιοχή
    Έδεσσα
    Μηνύματα
    64

    Προεπιλογή

    filiakan συγχαρητήρια! Έγινε το πρώτο βήμα.

    Θα σου πω κατ' αρχάς πως η αίτηση για χορήγηση partner visa είναι μια για μόνιμη και προσωρινή. Ο case οfficer θα αποφασίσει αν θα σου δώσει την permanent (100) ή την temporary (309) (όσων αφορά στην offshore), ανάλογα με την διάρκεια της σχέσης, την ύπαρξη παιδιών κλπ. Λογικά εσείς, με παιδί 7 ετών θα πάρετε κατευθείαν την permanent.

    Δεν μπορώ να σε βοηθήσω παραπάνω, αλλά εδώ μπορείς να δεις τις δικές μου απορίες, και τις απαντήσεις που μου δίνουν τα παιδιά. Κάποιος άλλος θα σε βοηθήσει περισσότερο.

  9. #79
    Senior Member
    Εγγραφή
    Mar 2014
    Gender
    Female
    Περιοχή
    melbourne
    Μηνύματα
    115

    Προεπιλογή

    [QUOTE=filiakan;92983]Καλημέρα-καλησπέρα σε όλους! Επιτέλους πήραμε θετική απάντηση (μέσω email της Case officer) στην online citizenship by descent αίτηση του συζύγου μου και τώρα περιμένουμε με ταχυδρομείο το χαρτί για να πάμε να βγάλει διαβατήριο και μετά να κάνουμε partner visas για εμένα και τον 7χρονο γιό μας!! Ευχαριστούμε πολύ για τη βοήθειά σας! Τώρα αρχίζει άλλος γολγοθάς... έχω διαβάσει σχεδόν όλα τα posts για την PARTNER VISA και επειδή τα περισσότερα posts είναι λίγο παλαιά και τα πράγματα αλλάζουν έχω συμπεράνει τα εξής να μου πείτε αν είμαι λάθος ή σωστή:
    1) Σημασία έχει να πάρει κανείς την temporary visa (820 ή 309) η οποία σου δίνει πλήρη δικαιώματα εργασίας, εγγραφής στα δημόσια σχολεία κλπ. Οπότε αυτός ο χρόνος επεξεργασίας μας ενδιαφέρει, γιατί αν πάρεις τη προσωρινή μετά παίρνεις οπωσδήποτε τη μόνιμη.... Στο ειδικό Thread "χρόνος επεξεργασίας: Family, spouse visa applications" δεν διευκρινίζεται σε όλες τις περιπτώσεις αν στην συμπλήρωση "Χρόνος απόχτησης της βίζας" εννοεί την μόνιμη ή προσωρινή Visa (στις πιο πολλες αναφέρονται στην μόνιμη).
    2) Έτσι όπως το βλέπω εγώ, συμφέρει να κάνεις την αίτηση onshore, δηλαδή την 820/801 εφόσον ο ένας από τους δύο (ο υπήκοος) έχει δικαίωμα εργασίας, για να μπορεί να συντηρεί την οικογένεια και να μην περιμένεις Ελλάδα τόσους μήνες μέχρι να βγεί η 309. Ένα πρόβλημα βέβαια είναι ότι μέχρι να βγεί η προσωρινή για το παιδί, δεν θα μπορεί να γραφτεί σε δημόσιο σχολείο και θα χρειαστεί ιδιωτικό. Σωστά?
    3)εχω μπλεχτεί με τους χρονους επεξεργασίας της 309/100 και 820/801: στο Thread "χρόνος επεξεργασίας: Family, spouse visa applications" οι μαρτυρίες λένε ότι οι 820/801 αποκτούνται πιο γρήγορα απ'ότι οι 309/100, αλλά άλλες μαρτυρίες που διαβάζω λένε ότι είναι πιο αργές ... Τι ισχύει τελικά (για τις προσωρινες πάντα...)?
    4) Έχω διαβάσει οτι μετά το 2012 οι bridging visas σου δίνει δικαίωμα εργασίας. Ισχύει αυτό σήμερα ή είναι παλαιό το post και έχει αλλάξει? Γιατί εγώ διάβασα εχθές στο border.gov ότι όταν σου δώσουν την bridging θα γράφει αν έχεις δικαίωμα εργασίας ή όχι, θαττο κρίνουν αυτοι...


    Filiakan γειά σου!! Εγώ πήρα πριν 2 βδομάδες την 309. Την αίτηση μου την έστειλα τον Μάη του 2015.. θα μου είχε βγει και νωρίτερα αλλά καθυστέρησα να κάνω τις ιατρικές εξετάσεις (είχαν ζητηθεί τον Ιανουάριο και εγώ πήγα τον Φλεβάρη). Εσύ, μιας και είσαστε τόσα χρόνια παντρεμένοι θα πάρεις την 100. Όταν έστειλα την αίτηση μου είχαν πει ότι κάνει 10-14 μήνες.. νομίζω ότι 9 μήνες κάνει, αλλά τώρα που το κόστος είναι ακριβώς το ίδιο (είτε το κάνεις εντός ή εκτός Αυστραλίας) ίσως οι περισσότεροι προτιμούν να το κάνουν από Αυστραλία, μπορεί και να μην έχουν τόσες αιτήσεις στο Βερολίνο και να μειωθεί ο χρόνος, βέβαια αυτή είναι η άποψη μου και όχι ο κανόνας. Τώρα σχετικά με σχολεία κτλ. δυστυχώς δεν γνωρίζω τίποτα γιατί δεν έχουμε παιδιά και δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με αυτό το θέμα...

  10. #80
    Junior Member
    Εγγραφή
    Jan 2016
    Gender
    Female
    Περιοχή
    Thessaloniki
    Μηνύματα
    3

    Προεπιλογή

    Καλησπέρα σε όλους,

    είμαι 24 χρονών και φοιτήτρια στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.
    Ο πατέρας μου ζούσε στην Αυστραλία πολλά χρόνια και μετά την ενηλικίωση μου, μου έδωσε την αυστραλιανή υπηκοότητα .
    Θα ήθελα να σας ρωτήσω τί ακριβώς διευκολύνσεις έχω όσο αφορά μεταπτυχιακές, διδακτορικές σπουδές και ευκαιρίες εργασίας.

    Σας ευχαριστώ.

Ετικέτες γι αυτό το Θέμα (tags)

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
Search Engine Optimization by vBSEO