Σελίδα 4 από 57 ΠρώτηΠρώτη ... 234561454 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 31 έως 40 από 565
  1. #31
    Member
    Εγγραφή
    Sep 2011
    Gender
    Male
    Περιοχή
    Greece
    Μηνύματα
    81

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο leyteris77 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αφού αιτηθείς την βίζα,μετά από κάποιους μήνες (περίπου 8-15 αναλόγως) ορίζεται ένας υπάλληλος του υπουργείου μετανάστευσης ο οποίος διεκπαιρεώνει την υπόθεσή σου. Αυτός θα σου ζητήσει να κάνει κάποιες ιατρικές εξετάσεις και να υποβάλεις ενα ποινικό μητρώο. Αυτα τα δύο έχουν ισχύ 1 χρόνο. Επομένως λιγο μετά την κατάθεση τους αν ολα ειναι οκ παιρνεις την βίζα και εχεις περιθωριο να μπεις στη χώρα μεχρι να συμπληρωθει ο χρόνος από τις εξετάσεις-ποινικο μητρώο. Σε κάθε περίπτωση ορίζεται η τελευταια ημερομηνία μεχρι την οποία πρεπει να μπεις. Ειτε ενας-ενας είτε όλοι μαζί. Η 175 και γενικά καθε βίζα ειναι το μονοπατι για να γίνει μονιμος κατοικος. Απο εκει και περα μπορεις να κανεις οτι δουλεια θελεις αρκει παντα να έχεις τα απαιτουμενα προσόντα. Το λέω αυτό γιατί πολλά επαγγελματα σχετιζονται με άδεια εργασίας.
    Φιλε η απαντηση σου ηταν κατατοπιστικοτατη!
    Ευχαριστω!

  2. #32
    Junior Member
    Εγγραφή
    Oct 2011
    Gender
    Male
    Περιοχή
    thess
    Μηνύματα
    18

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο leyteris77 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αφού αιτηθείς την βίζα,μετά από κάποιους μήνες (περίπου 8-15 αναλόγως) ορίζεται ένας υπάλληλος του υπουργείου μετανάστευσης ο οποίος διεκπαιρεώνει την υπόθεσή σου. Αυτός θα σου ζητήσει να κάνει κάποιες ιατρικές εξετάσεις και να υποβάλεις ενα ποινικό μητρώο. Αυτα τα δύο έχουν ισχύ 1 χρόνο. Επομένως λιγο μετά την κατάθεση τους αν ολα ειναι οκ παιρνεις την βίζα και εχεις περιθωριο να μπεις στη χώρα μεχρι να συμπληρωθει ο χρόνος από τις εξετάσεις-ποινικο μητρώο. Σε κάθε περίπτωση ορίζεται η τελευταια ημερομηνία μεχρι την οποία πρεπει να μπεις. Ειτε ενας-ενας είτε όλοι μαζί. Η 175 και γενικά καθε βίζα ειναι το μονοπατι για να γίνει μονιμος κατοικος. Απο εκει και περα μπορεις να κανεις οτι δουλεια θελεις αρκει παντα να έχεις τα απαιτουμενα προσόντα. Το λέω αυτό γιατί πολλά επαγγελματα σχετιζονται με άδεια εργασίας.
    Σε ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες. Γνωρίζεις αν μπορώ να μπω στην Αυστραλία και μετά από ένα μήνα να επιστρέψω στην Ελλάδα για να παραλάβω την οικογένεια μου? Ξέρεις έχω ένα παιδί 1 έτους και η γυναίκα μου φοβάται να ταξιδέψει μόνη με το παιδί!

  3. #33
    Junior Member
    Εγγραφή
    Oct 2011
    Gender
    Male
    Περιοχή
    GREECE
    Μηνύματα
    4

    Προεπιλογή

    ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ Η ΣΧΟΛΗ ΣΕΛΕΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ;

  4. #34
    Member
    Εγγραφή
    Sep 2011
    Gender
    Male
    Περιοχή
    Greece
    Μηνύματα
    81

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο greg Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σε ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες. Γνωρίζεις αν μπορώ να μπω στην Αυστραλία και μετά από ένα μήνα να επιστρέψω στην Ελλάδα για να παραλάβω την οικογένεια μου? Ξέρεις έχω ένα παιδί 1 έτους και η γυναίκα μου φοβάται να ταξιδέψει μόνη με το παιδί!
    Χωρις να το λεω σιγουρα λογικα πρεπει να μπορεις αφου με την βιζα σου δινετε η δυνατοτητα να μπαινες κ να βγαινεις στην χωρα οποτε το επιθυμεις.

  5. #35
    Member
    Εγγραφή
    Sep 2011
    Gender
    Male
    Περιοχή
    Greece
    Μηνύματα
    81

    Προεπιλογή

    Μου ηρθε μια ιδεα.
    Να κανουμε μια περιληψη τι χρειαζεται ακριβως κ με ποια σειρα πρεπει να γινουν οι διαδικασιες για να παρει ενας μηχανικος την βιζα που επιθυμει.Δεν ξερω αν υπαρχει κατι ηδη...
    Ηδη θα αρχισω να μαζευω στοιχεια κ θα τα ανεβασω.Αληθεια ποσοι συναδελφοι μηχανικοι εχουν ηδη κανει αιτηση για βιζα?(κυριως για την 175?)

  6. #36
    Senior Member
    Εγγραφή
    Nov 2010
    Gender
    Male
    Περιοχή
    Gladstone,QLD
    Μηνύματα
    810

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο greg Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σε ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες. Γνωρίζεις αν μπορώ να μπω στην Αυστραλία και μετά από ένα μήνα να επιστρέψω στην Ελλάδα για να παραλάβω την οικογένεια μου? Ξέρεις έχω ένα παιδί 1 έτους και η γυναίκα μου φοβάται να ταξιδέψει μόνη με το παιδί!
    Στην περίπτωση που και η γυναίκα σου είναι skilled θα πρέπει να αποφασίσεις ποιος θα γινει main applicant και ποιος secondary. Ο main λογικα θα είναι αυτός που μαζευει τους περισσότερους πόντους. Αν εξαιρέσεις την περίπτωση όπως η δική μου, που είμαι secondary γιατι η γυναίκα μου εχει τους συγγενεις εκει, και η βίζα μας ορίζει οτι δεν μπορώ να παω εγώ και το παιδί πριν από αυτήν, τότε ως main μπορεις να πας πρώτος και φυσικά από εκει και μετα μπαινοβγαίνεις σαν στο σπίτι σου. ΠΡΕΠΕΙ όμως να έρθουν και οι υπόλοιποι πριν από την ημερομηνία που ορίζει η βίζα. διαφορετικά ακυρώνεται. Κατα την πρώτη σου επίσκεψη μετά την έκδοση της visa αρκει απλώς να σφραγιστεί το διαβατήριο. Δλδ θεωρητικά μπορεις στο καπακι να παρεις το αεροπλάνο της επιστροφής.

  7. #37
    Senior Member
    Εγγραφή
    Nov 2010
    Gender
    Male
    Περιοχή
    Gladstone,QLD
    Μηνύματα
    810

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο jkostop Εμφάνιση μηνυμάτων
    Συνάδελφε juju,
    εκτιμάς ότι ένας διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός (Ελληνικού Πολυτεχνείου) με επιπλέον μάστερ στο δομοστατικό τομέα και μπόλικη εμπειρία στο αντικείμενο, θα έχει πρόβλημα να αναγνωριστεί ως Professional Civil Engineer στους Engineers Australia;
    Οι τοπογράφοι δεν γράφονται καθόλου ως μηχανικοί; Δηλαδή το δικαίωμα του τοπογράφου ποιος το αναγνωρίζει;
    Για να αναγνωριστεις ως professional engineer απαιτούνται 4ετής σπουδές. Τώρα για τα δικά μας πανεπιστήμια που είναι χωρίς ιδιατερη φήμη, συμπληρωματικά λίγη εμπειρία πανω στο αντικείμενο και φυσικά ενα master μπορουν άνετα να αναγνωριστουν.

  8. #38
    Junior Member
    Εγγραφή
    Oct 2011
    Gender
    Male
    Περιοχή
    thess
    Μηνύματα
    18

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο leyteris77 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Στην περίπτωση που και η γυναίκα σου είναι skilled θα πρέπει να αποφασίσεις ποιος θα γινει main applicant και ποιος secondary. Ο main λογικα θα είναι αυτός που μαζευει τους περισσότερους πόντους. Αν εξαιρέσεις την περίπτωση όπως η δική μου, που είμαι secondary γιατι η γυναίκα μου εχει τους συγγενεις εκει, και η βίζα μας ορίζει οτι δεν μπορώ να παω εγώ και το παιδί πριν από αυτήν, τότε ως main μπορεις να πας πρώτος και φυσικά από εκει και μετα μπαινοβγαίνεις σαν στο σπίτι σου. ΠΡΕΠΕΙ όμως να έρθουν και οι υπόλοιποι πριν από την ημερομηνία που ορίζει η βίζα. διαφορετικά ακυρώνεται. Κατα την πρώτη σου επίσκεψη μετά την έκδοση της visa αρκει απλώς να σφραγιστεί το διαβατήριο. Δλδ θεωρητικά μπορεις στο καπακι να παρεις το αεροπλάνο της επιστροφής.
    Ευχαριστώ!
    Main applicant θα είμαι εγώ. Ξέρεις αν η γυναίκα μου ως secondary χρειάζεται πιστοποίηση για την αγγλική γλώσσα?

  9. #39
    Senior Member
    Εγγραφή
    Nov 2010
    Gender
    Male
    Περιοχή
    Gladstone,QLD
    Μηνύματα
    810

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο greg Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ευχαριστώ!
    Main applicant θα είμαι εγώ. Ξέρεις αν η γυναίκα μου ως secondary χρειάζεται πιστοποίηση για την αγγλική γλώσσα?
    Ως secondary applicant εχεις 2 επιλογες. Αν ξέρει αγγλικά, παει δίνει το ιελτσ και νομιζω με 4,5 αι πανω σε όλα (ειναι το οριο των functional english) γλιτώνεις την 2η δόση που είναι περιπου 4000δολ. Αν δεν ξερει είτε κανει μαθηματα εδώ και δινει το ιελτς ειτε πληρωνεις την 2η δοση η οποία ουσιαστικά ειναι για μαθηματα που υποχρεούτε να κανει εκει. Με άλλα λογια δινεις αλλα 4000 αλλα εχεις δωρεαν μαθηματα μετα. Αν τα δυο κόστη δεν εχουν διαφορα, εγώ θα προτιμουσα το δευτερο.Τα παραπάνω ισχύουν και κάθε εξαρτόμενο μέλος που συμπεριλαμβανεται στην αίτηση και δεν έχει functional english.

  10. #40
    Member
    Εγγραφή
    Sep 2011
    Gender
    Male
    Περιοχή
    Greece
    Μηνύματα
    81

    Προεπιλογή

    Ερωτηση:α) Η state sponshored skilled immigration visa (176) εχει το νοημα απλα να παρεις ακομη 5 ποντους στην αιτησ σου η εχει ουσιαστικο νοημα δηλαδη καθε state σε βοηθα να βρεις δουλεια εκει?Ακομα μπορεις να κανεις αιτηση να παρεις sponshorship σε παραπανω απο μια states?εμενα για παραδειγμα δεν με πειραζει σε ποια πολη θα δουλεψω.
    β)Διαβασα λιγο για το νεο συστημα απο τον ιουλιο 2012 το skill select express on interest (EIO).Αν καταλαβα καλα θα γινεται μονο με προσκληση δηλαδη θα δηλωνεις τα στοιχεια σου κ το επαγγελμα σου σε μια βαση δεδομενων κ απο εκει θα διαλεγουν πιθανοι εργοδοτες κ να κανουν προσκληση?Καταλαβα σωστα?????

    Ελπιζω να διατυπωσα σωστα τις ερωτησεις μου κα να μην σας μπερδεψα!

Σελίδα 4 από 57 ΠρώτηΠρώτη ... 234561454 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

  1. Για όσους είναι πάνω απο 45.
    Από Agoriani in forum Διάφορα Θέματα / Αρχείο παλαιών θεμάτων
    Απαντήσεις: 49
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-06-2012, 22:34
  2. Για όσους είναι Μηχανικοί απο ΤΕΙ ή ΑΕΙ (No4)
    Από Agoriani in forum Για όσους είναι Μηχανικοί απο ΤΕΙ ή ΑΕΙ
    Απαντήσεις: 100
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-09-2011, 11:46
  3. Για όσους είναι Μηχανικοί απο ΤΕΙ ή ΑΕΙ (No3)
    Από Μιχάλης in forum Για όσους είναι Μηχανικοί απο ΤΕΙ ή ΑΕΙ
    Απαντήσεις: 32
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-06-2011, 16:44
  4. Για όσους είναι Μηχανικοί απο ΤΕΙ ή ΑΕΙ (No2)
    Από Agoriani in forum Για όσους είναι Μηχανικοί απο ΤΕΙ ή ΑΕΙ
    Απαντήσεις: 53
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-03-2011, 14:38
  5. Για όσους είναι Μηχανικοί απο ΤΕΙ ή ΑΕΙ (Νο1)
    Από panos1966 in forum Για όσους είναι Μηχανικοί απο ΤΕΙ ή ΑΕΙ
    Απαντήσεις: 68
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-02-2011, 23:51

Ετικέτες γι αυτό το Θέμα (tags)

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •