Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 20
 1. #1
  Moderator Το avatar του χρήστη Agoriani
  Εγγραφή
  Aug 2010
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Geelong
  Μηνύματα
  1.215

  Wink Χρήσιμες πληροφορίες για όσους ετοιμάζουν χαρτιά + FAQ

  Εδώ μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία του μάζέματος των χαρτιών απο το Ελληνικό δημόσιο και επίσης πληροφορίες που αφορούν το booklet- βιβλιαράκι του Υπουργείου Μετανάστευσης της Αυστραλίας για τους νέους Μετανάστες καθώς και πληροφορίες για το δίπλωμα οδήγησης.
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Agoriani : 05-06-2011 στις 05:26
  Υπομονή και επιμονή patriotes.

 2. #2
  Moderator Το avatar του χρήστη Agoriani
  Εγγραφή
  Aug 2010
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Geelong
  Μηνύματα
  1.215

  Wink Ενημερωτικά δελτία και λεπτομέρειες + FAQ

  Hints and tips

  -- Τα επίσημα έγγραφα αιτήσεις που θέλουν συμπλήρωση είναι σε μορφή pdf αρχείου το οποίο για τους μη γνωρίζωντες είναι μια ειδική μορφή ψηφιακής (ηλεκτρονικής) απόδοσης που επιτρέπει στον δημιουργό να θέσει πολλές ιδιαιτερότητες - ιδιότητες μέσω του αρχείου στον αναγνώστη κρατώντας σε μικρότερο μέγεθος το αρχείο απο οτι αν ήταν σε μορφή word π.χ. Ενα θέμα είναι οτι δεν έχουν οι υπολογιστές απο τα windows και μόνο την ικανότητα να ανοίγουν τέτοια αρχεία. Όμως το πιο γνωστό πρόγραμμα θέασης (viewer) τέτοιων αρχείων acrobat reader και μάλιστα της εταιρίας που εφήυρε την μορφή (format) αυτή είναι δωρεάν και το βρίσκουμε στο site της κατασκευάστριας εταιρίας του http://www.adobe.com Ξετσεκάρετε μόνο το Free McAfee® Security Scan Plus (optional) που είναι προαιρετικό έτσι κι αλλιώς πριν πατήσετε το download.
  Οι φόρμες - αιτήσεις συμπληρώνονται απευθείας στον υπολογιστή σας απ' όπου και εκτυπώνονται και έχεται ενα καλύτερο αποτέλεσμα απ' το να τις εκτυπώνατε και να τις γράφατε χειρόγραφα.

  -- Στην ληξιαρχική πράξη γέννησης της κόρης μου η υπάλληλος του ληξιαρχίου μέσα στο μαιευτήριο και εφόσον της πήγα ταυτότητα Ελληνική της γυναίκας μου συμπλήρωσε υπηκοότητα Ελληνική και στους 2 μας. Επειδή όμως αυτό είναι λάθος γιατι η γυναίκα μου έχει και την Αυστραλιανή υπηκοότητα και για να αναγραφεί πάνω στην ληγιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού χρειάζεται να δοθεί εντολή απο τον Εισαγγελέα προς τον ληξίαρχο ώστε να να γίνει η αλλαγή. Όπερ και εγένετο με σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα πρωτοδικών και ενημέρωση της προισταμένου του ληξιαρχικού τμήματος και εντολή προς τον αρμόδιο υπάλληλο που μου επανέκδοσε την ληξιαρχική πράξη γέννησης που αναγράφει τα ονόματα και των 2 γονέων και τις υπηκοότητες σωστά πλέον. (Δεν έγινε τόσο εύκολα όσο ακούγετε :rolleyes

  -- Όλα τα έγραφα αφού έγιναν γνήσια αντίγραφα πήραν την σφραγίδα Αποστίλ , ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ (ΕΠΙΣΗΜΕΙΩΣΗ APOSTILLE ) ΕΓΓΡΑΦΩΝ – ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ και έπειτα πήραν τον δρόμο προς την μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου εξωτερικών για επίσημη μετάφραση των εγγράφων και των Αποστίλ. (Κοντά 200 Euro για 17 χαρτιά Α4).

  ==>VI. ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ- ΠΡΟΞΕΝΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ- ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

  1.-Σε ποια έγγραφα εφαρμόζεται ο Ν.1497/1984 (188/Α΄), «Σύμβαση που καταργεί την υποχρέωση επικύρωσης των αλλοδαπών δημόσιων εγγράφων»;
  Στα δημόσια έγγραφα που έχουν συνταχθεί στο έδαφος ενός συμβαλλόμενου Κράτους και πρέπει να προσαχθούν στο έδαφος άλλου συμβαλλόμενου Κράτους (άρθρο 1 Ν.1497/1984).
  (αριθ. 1047385/542/0006Δ/25.5.2006 έγγραφό μας και το επισυναπτόμενο σε αυτό αριθ. 19887/4.5.2006 έγγραφο του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α.).

  2.- Ποια θεωρούνται δημόσια έγγραφα για την εφαρμογή της Σύμβασης της Χάγης;
  Ως δημόσια έγγραφα θεωρούνται:
  α) τα έγγραφα που προέρχονται από αρχή ή δημόσιο υπάλληλο δικαιοδοτικού οργάνου του Κράτους, συμπεριλαμβανομένων και των εγγράφων που προέρχονται από την εισαγγελική αρχή, δικαστικό γραμματέα, ή δικαστικό επιμελητή,
  β) τα διοικητικά έγγραφα,
  γ) τα συμβολαιογραφικά έγγραφα,
  δ) οι επίσημες βεβαιώσεις, όπως βεβαιώσεις καταχωρίσεως, θεωρήσεις για βέβαιη χρονολογία και επικυρώσεις υπογραφής που τίθενται σε ιδιωτικό έγγραφο.

  3.- Σε ποια έγγραφα δεν εφαρμόζεται η Σύμβαση;
  α) στα έγγραφα που εκδόθηκαν από διπλωματικούς ή προξενικούς πράκτορες,
  β) στα διοικητικά έγγραφα που σχετίζονται άμεσα με εμπορική ή τελωνειακή πράξη.

  4.- Ποια διατύπωση απαιτείται από το Κράτος, στο οποίο πρέπει να προσαχθούν τα προαναφερθέντα έγγραφα;
  Η επίθεση επισημειώσεως (Apostille) (άρθρο 3 Ν. 1497/1984).

  5.- Ποια στοιχεία πιστοποιεί η επισημείωση;
  Πιστοποιεί τη γνησιότητα της υπογραφής, την ιδιότητα με την οποία ενήργησε ο υπογράφων το έγγραφο και, ενδεχομένως, την ταυτότητα της σφραγίδας ή του επισήματος που φέρει το έγγραφο.
  Η υπογραφή, η σφραγίδα ή το επίσημα πάνω στην επισημείωση απαλλάσσονται από κάθε πιστοποίηση (άρθρο 5 Ν. 1497/1984).

  6.- Που τίθεται η επισημείωση;
  Στο ίδιο το έγγραφο ή σε πρόσθεμα (άρθρο 4 Ν. 1497/1984).

  7.- Ποιος ορίζει τις αρχές που χορηγούν την επισημείωση;
  Κάθε συμβαλλόμενο κράτος ορίζει τις αρχές στις οποίες παρέχεται η αρμοδιότητα να χορηγούν την επισημείωση (άρθρο 6 Ν. 1497/1984).

  8.- Ποια Κράτη έχουν προσχωρήσει στη σύμβαση της Χάγης;
  Βλ. αριθ. 1047385/542/0006Δ/25.5.2006 έγγραφό μας και το επισυναπτόμενο σε αυτό αριθ. 19887/4.5.2006 έγγραφο του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α, καθώς και τα αριθ. 1020584/ 202/ 0006Δ/ 27.2.2007, 1059625/ 586/ 0006Δ/ 15.6.2007 και 1082700/ 846/ 0006Δ/ 6.9.2007 έγγραφά μας (βλ. Παράρτημα 5- Κατάσταση Κρατών).

  =====> Tip για τα χαρτιά και την διαδικασία στο μεταφραστικό τμήμα του υπουργείου εξωτερικών:
  Είναι κλασσικό πρόβλημα η αναγραφή των ονομάτων και επωνύμων στα Αγγλικά, όπως "ένιωθε" ο καθένας υπάλληλος, με αποτέλεσμα να έχουμε ενα σωρό χαρτιά στα οποία να αναγράφονται με διαφορετικό τρόπο-μετάφραση-απόδοση τα ονοματεπώνυμά μας. Υπάρχει μια διαδικασία που λέγετε ΤΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΕΙΑ αλλά απο ότι είδα απο το internet και γνωρίζω είναι μόνο για ανήλικους. Τα ΚΕΠ έχουν την δυνατότητα να κάνουν την βεβαίωση ταυτοπροσωπείας και ισως και τα Α.Τ. (Αστυνομικά τμήματα).
  Στην περίπτωση ενήλικα όμως τι γίνεται; Καταθέτωντας τα χαρτιά για μετάφραση συμπληρώνουμε μια αίτηση (δωρεάν μας την παρέχει το τμήμα μετάφρασης) στην οποία υπάρχει πεδίο που συμπληρώνουμε ειδικά για τα ονόματα πως θέλουμε να αποδοθούν στα Αγγλικά. Αυτό είναι σωτήριο γιατί άντε να αλλάξεις το επώνυμο στο πτυχίο που επειδή είναι κοπέλα στα Ελληνικά δεν έχει ς στο τέλος ενώ στο πιστοποιητικό γέννησης, που είναι στα Αγγλικά (απο Καναδά), εχει ς . Αναφέρομαι στην περίπτωση της κοπέλας απο το φιλικό ζευγάρι. Έτσι λοιπόν διαλέγουμε εμείς πως θα αποδοθεί το ονοματεπώνυμό μας στην ξένη γλώσσα και έχουμε εμείς την ευθύνη της σωστής επιλογής !!! (Μάλον το σύστημα γνωρίζει αυτή του την αδυναμία και έστω την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή σώζει την κατάσταση σαν απομηχανής Θεός).

  -- Προσοχή στις φωτογραφίες διαβατηρίου που πρέπει να επισυνάψουμε γιατι έχει δημιουργηθεί μια ασάφεια λόγω των νέων Ελληνικών διαβατηρίων και των προδιαγραφών που αυτά έθεσαν ευθυγραμιζόμενα με τις προδιαγραφές που έθεσαν οι υπηρεσίας ασφαλείας των ΗΠΑ μετά την 11/9 και μεταξύ των φωτογραφίων που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έπρεπε να αλλάξουν νοοτροπία, εξοπλισμό και τεχνογνωσία. Στην περίπτωσή μας με ενα χάρακα και σύμφωνα με το υπόδειγμα που υπάρχει στην αίτηση μπορούμε να μετρήσουμε και να αξιολογήσουμε αν οι φωτογραφίες είναι σωστές βάση προδιαγραφών. Δεν χρειάζεται ειδική γνώση ούτε να ακούσετε μόνο το φωτογράφο και τις κρίσεις του. Μετρήστε με το χάρακα και δεν θα κάνετε λάθος. Το κεφάλι μας μέσα στην φωτογραφία πρέπει να καλύπτει ενα μέγεθος με ανοχή απο ενα μικρότερο μέγεθος μέχρι ενα μεγαλύτερο μέγεθος. Μην πάρετε τις φωτογραφίες που απλά θα σας δώσει ο φωτογράφος λεγοντά σας οτι είναι σίγουρα σωστές χωρίς να τις ελέγξετε.

  -- Την φωτογραφία πρέπει να οπισθο υπογράψει ενας Αυστραλός ή Ελληνας υπήκοος (ανάλογα απο που κάνετε την αίτηση, Ελλάδα ή απο την Αυστραλία) που να ανήκει σε μια απο τις επαγγελματικές κατηγορίες που είναι στην λίστα που θέτει η Αυστραλία να μην είναι συγγενής να γνωρίζει τον αιτούντα τουλάχιστον 1 χρόνο και να μπορεί να απαντήσει στο τηλ. κανονικές εργάσιμες ώρες για επαλήθευση. Αυτό σημαίνει οτι θα τον πάρουν πιθανόν τηλ. στο τηλ που θα δηλώσει γιατι εκτός απο το να οπισθο υπογράψει την φωτο δίνει και κάποια στοιχεία του. Την λίστα με τα επαγγέλματα την έχει στα αρχικά φύλα της αίτησης μαζί με τις υπόλοιπες οδηγίες - αποσαφηνίσεις. (Όπως στα Ελληνικά έντυπα και αιτήσεις :D)

  -- Το γραφείο ελέγχου προτιμά σαν τρόπο επικοινωνίας το mail και αν έχετε δηλώσει τέτοιο στην αίτηση επικοινωνούν μαζί σας μέσω αυτού γρήγορα και ανέξοδα. Αν δεν έχετε λοιπόν κάντε ενα στο www.gmail.com ή στο www.yahoo.gr ή στο www.hotmail.com. Ειναι δωρεάν να έχετε web-based email και θα είναι χρήσιμο και στην Αυστραλία. Υπάρχει και μια φόρμα επικοινωνίας με το γραφείο της πρεσβείας στην Αγγλία για ερωτήματα και επικοινωνία.

  -- Ο τσάμπας πέθανε (θάψαμε το δευτέρι και δόθηκε διαταγή με τα λεφτά στο χέρι), όπως λέει και το γνωμικό και πράγματι για τις βίζες εχει τιμοκατάλογο. Στην συγκερκιμένη βίζα για υπηκοότητα απο καταγωγή είναι 120$.

  -- Υπάρχει κανάλι στο Youtube απο το www.immi.gov.au. Οχι και τόσο σημαντικό σαν tip αλλά εμπλουτίζει με εγκυκλοπαιδικές γνώσεις γύρω απο το πως αντιμετώπιζαν το θέμα μεταναστευσης παλιότερα..


  -- Υπάρχουν τα άπειρα site που λένε διάφορα για το θέμα Αυστραλία. "Όχι οι πολλοί αλλά ο ειδικός" έλεγε ο Σωκράτης (και τον κεράσανε κόνιο). Ετσι λοιπόν μην πίνετε οτι σαν κερνάνε αλλά κεραστείτε μόνοι σας απο την πηγή : immi.gov.au ή τουλάχιστον gov.au για να είναι αξιόπιστο. Επίσης όλα τα κρατικά Αυστραλιανά site έχουν το εθνόσημο της Αυστραλίας που είναι το coat of arms. Ενα μη κυβερνητικό site μπορεί να σας παραπληροφορεί για να σας κάνει πελάτεςμε οποιοδήποτε τρόπο. Α! πολύ βασικό και απο μόνο του νέα κατηγορία:

  -- Υπάρχουν πιστοποιημένοι μεταναστευτικοί πράκτορες (migration agents). Δεν είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιήσετε εναν για να βγάλετε την βίζα σας αλλά αν το αποφασίσετε τουλάχιστον φροντίστε να είναι απο τους πιστοποιημένους (www.mara.gov.au Migration Agents Registration Authority). Την τελευταία φορά που κοίταξα την βάση δεδομένων που συντηρεί η αντίστοιχη υπηρεσία της Αυστραλίας οι ποιο κοντινοί στην Ελλάδα ήταν 2 Ιταλοί. Μην εμπιστεύεστε οποιονδήποτε ιδίως αν σας ζητάει χρήματα να σας κάνει τα χαρτιά. Σας υπενθυμίζω δεν είναι υποχρεωτικό αλλά αν το αποφασίσετε διαλέξτε κάποιον που να είναι πιστοποιημένος. Δεν σημαίνει οτι θα πάρει λιγότερα χρήματα η συγκερκιμένα απο τιμοκατάλογο αφού είναι ελεύθυερη αγορά εκει εξω και ο καθένας ζητάει οτι νομίζει και ιδίως σε τόσο εξειδικευμένες υπηρεσίες ανάλογα με την πείρα, την εξειδίκευση κτλ έρχεται και η απαίτηση για αμοιβή. Όμως με τους πιστοποιημένους είμαστε σίγουροι οτι γνωρίζουν σωστά τις διαδικασίες και τις τηρούν αφού ελέγχονται και αυτοί.

  --Important warning about websites posing as Australian Government

  The Department of Immigration and Citizenship has received many complaints about the websites of private companies offering Australian visa services. Some people have paid money to these websites for immigration help but have received nothing in return.
  The official Australian Government website about immigration matters is www.immi.gov.au. You will find information there about visiting, working, studying or living in Australia.
  If you have given money by credit card through a website for immigration services you did not receive, you may wish to contact your credit card provider and lodge a 'disputed payment' grievance with them.
  Please be aware that you do not need to use a migration agent to apply for a visa. If you do wish to use a migration agent to help you apply for a visa, make sure you understand what you can expect from them and what your options are if the agent acts incompetently, dishonestly or fraudulently. Αντιγραφή απο το site της πρεσβείας της Αυστραλίας στο Βερολίνο.

  --Όπου αναφέρεται χρόνος επεξεργασίας της αίτησης δεν συμπίπτει απαραίτητα με τις υπόλοιπες αναφορές αλλά ανάλογα την έκδοση του εντύπου μπορεί να ποικίλει. Π.Χ. Σαν χρόνος επεξεργασίας των διακαιολογητικών για αναγνώριση πτυχίου και ειδιικότητας απο τους Engineers Australia στο Booklet 6 αναφέρει 4 εβδομάδες ενώ πλέον στο site τους μας ενημερώνουν οτι τουλάχιστον 16 εβδομάδες επεξεργασία και να μην τους ενοχλήσουμε κιόλας μέσα στο διάστημα αυτό το οποίο πρέπει να θεωρούμε φυσιολογικό. Άντε να κάνεις μετά προγραμματισμό πότε θα καταφέρεις να πάς εκει κάτω!

  --Σχεδόν για όλες τις περιπτώσεις οι Αυστραλοί έχουν κάνει και ενα βιβλίο (booklet) και είναι ενας πολύ καλός οδηγός διαδικασιών και πηγή πληροφοριών. Όλα τα booklet εδώ!

  --Επίσης όλες οι φόρμες - αιτήσεις εδώ αλφαβητικά και εδώ αριθμητικά! (Όλο και περισσότερο εμάς τους Έλληνες μου θυμίζουν αυτοί οι Αυστραλοί:P)

  --Ακόμη εδώ όλες οι αλλαγές σε έγγραφα (σαν παροράματα).

  --Νομίζω οτι είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε κάτι. Φτάνοντας στην Αυστραλία νομίζω οτι όλοι θα θέλαμε να έχουμε πρόσβαση στα επιδόματα (Centrelink), στο ασφαλιστικό (Medicare) κρατικό ή ιδιωτικό, και στην αγορά εργασίας και ιδιοκτησίας ισάξια με τους Αυστραλούς που γεννήθηκαν εκεί. Απο οτι έχω καταλάβει μέχρι τώρα δεν είναι ανάγκη να γίνουμε Αυστραλοί στην υπηκοότητα (Citizenship) αλλά μόνιμοι κάτοικοι (Permament Residents).
  Αυτό σημαίνει οτι ψάχνουμε για βίζες που οδηγούν στην μόνιμη κατοικία, και έπειτα απο κάποιες προυποθέσεις στην υπηκοότητα. Το σημαντικό είναι να έχουμε μόνιμη κατοικία γιατί αυτό μας δίνει το δικαίωμα για να μείνουμε όσο θέλουμε, να μπορούμε να εργαστούμε, να αγοράσουμε ιδιοκτησία (property), να πάρουμε αργότερα σύνταξη (πολύ σημαντικό θέμα που θα το αναλύσω σε άλλο post) κ.τ.λ. (Συγκρίνετε και τους πίνακες φορολογίας για μόνιμους κάτοικους και μη και θα πιστείτε για την αναγκαιότητα να γίνεται μόνιμοι κάτοικοι asap)
  Ετσι λοιπόν ακόμα και αν βρείτε άλλες βίζες απο αυτές που ισως είναι και οι πιο συνηθισμένες και αναφέρω και στα παραδείγματα τα δικά μου και του φιλικού ζευγαριού, διαλέξτε βίζες που ή να δίνουν απευθείας την μόνιμη κατοικία ή να δίνουν την δυνατότητα μετά απο δεδομένο χρονικό διάστημα να μπορείτε να κάνετε αίτηση για έκδοση της επόμενης ιεραρχικά βίζας που να δίνει δικαιώματα μόνιμης κατοικίας. Υπάρχουν δηλ και κάποιες βίζες που λέγονται και transition vizas επιτρέπουν δηλ. την μετάβαση σε άλλο τύπο βίζας, πιο ολοκληρωμένο, ύστερα απο προυποθέσεις.

  --Επίσης, για πληροφορίες σχετικά με πάρα πολλά θέματα για την Victoria υπάρχει αυτό το απίστευτο site-οδηγός : http://www.liveinvictoria.vic.gov.au/.
  Για τις υπόλοιπες πολιτείες της Αυστραλίας υπάρχουν τα ανάλογα site με πληροφορίες αρκεί στην παραπάνω διεύθυνση αντί για το vic να βάλεται τα αντίστοιχα των άλλων πολιτειών, τα οποία είναι : QLD,NT,WA,SA,NSW,TAS,VIC.

  -- Ότι αφορά διαβατήρια Αυστραλών www.passports.gov.au

  -- Ειδικά για όσους ετοιμάζουν χαρτιά για skilled/bussine student visas υπάρχει αυτό το εξαιρετικό site που έχει θυσαυρό πληροφοριών.

  -- Πολύ σημαντικό να βρείται την checklist για την βίζα σας και να την χρησιμοποιήσετε ώστε να μην ξεχάσετε κανένα επισυναπτόμενο έγγραφο. Για όλες τις διαδικασίες έχουν checklists οι Αυστραλοί.

  -- Εθνικό πρόγραμμα υγείας της Αυστραλίας = Medicare. Μεταφρασμένα στα Ελληνικά τα απαραίτητα πληροφοριακά έντυπα.

  -- Πληροφορίες στα Ελληνικά απο το γραφείο Οικογενειακής Βοήθειας.

  -- Πόσο χρόνο κάνουν για να επεξεργαστούν κάθε αίτηση ανα κατηγορία βίζας. SOS! Λόγω μεγάλης ζήτησης για μετανάστευση στην Αυστραλία οι χρόνοι επεξεργασίας των αιτήσεων έχουν αλλάξει σχεδόν σε όλες τις διαδικασίες. Να τριπλοτσεκάρετε τους χρόνους που αναρτώνται στις ιστοσελίδες και να χρησιμοποιείται μόνο φρέσκα κατεβασμένα έγγραφα γιατί και αυτά αλλάζουν συχνά και η χρήση παλαιότερων είναι αιτία απόριψης και καθυστέρησης της διαδικασίας. Τάδε έφη απο πρεσβεία Βερολίνου.

  --Ευρέθη και εταιρία μεταφορών που αναλαμβάνει να πάρει απο το σπίτι στην Ελλάδα τα πράγματα και να τα φέρει εως την πόρτα του σπιτιού στηνΑυστραλία. Μιλάμε για μεγάλη ανακούφιση που τους βρήκα. Μίλησα τηλεφωνικός με την κα. Κατερίνα Αρετή και με κατατόπισε πλήρως. 105$ AUD το κυβικό μέτρο στο κοντέϊνερ μιας και δεν θέλω ολόκληρο. Ετοιμάζω ενα έγγραφο που θα το ονομάσω κυβοτολόγιο και θα έχει με αρίθμηση τα κουτιά μου και τι έχουν μέσα. Το μεταφράζω Αγγλικά και της το στέλνω mail. Τα τηλ. τους είναι 211-1893600, 211-1893608 στον Πειραιά και 2310-545212 στην Θεσσαλονίκη. Το mail τους είναι info@cagobook.gr και το url τους http://www.cargobook.gr. Τα ευχάριστα είναι οτι το τελωνείο της Ελλάδας δεν ανακατεύεται καθόλου γιατι είναι εξαγωγή (!) και μόνο το τελωνείο Αυστραλίας έχει να κάνει το οποίο έχει ενα κατατοπιστικό site που λέει σχεδόν τα πάντα.

  --Πολύ δυνατό Forum με θέματα σχετικά με αυτά που μας απασχολούν.

  --μια απο τους Δικηγόρους των Αθηνών (κα. Λαλεδάκη Αικατερίνη, 6944898890, 2103628004 φαξ: 2103623486) που έχει σφραγίδα στα Αγγλικά απο τον Σύλλογό της (νομίζω δεν είναι πολλοί στην Αθήνα).

  --Τα αυστραλέζικα πιστοποιητικά γέννησης και τα διαβατήρια τα επικυρώνει και η αυστραλέζικη πρεσβεία στην Κηφισίας και Αλεξάνδρας. Επίσης επικυρώσης αγγλικών εγγράφων κάνει και το Βρετανικό Συμβούλιο στην ΠΛατεία Κολωνακίου.

  --overseas drivers licence...http://www.vicroads.vic.gov.au/Home/...rsLicences.htm

  --στην Αυστραλία τα γραφεία ευρέσεως εργασίας λέγονται recruitment agencies (ή offices) και headhunters offices. Αυτά κάνουν συμβόλαια με εταιρείες και τους βρίσκουν το κατάλληλο προσωπικό. Τα γραφεία αυτά πληρώνονται από τους εργοδότες και μάλιστα πολλά χρήματα. Οι υποψήφιοι δεν πληρώνουν τίποτα. Τα γραφεία αυτά είναι υπέυθυνα να βρούν τον κατάλληλο υποψήφιο για την κατάλληλη θέση. Το 90% των δουλειών σε επίπεδο στελεχών γίνονται με αυτό τον τρόπο. Το γραφείο ευρέσεως εργασίας κανονίζει ραντεβού με τον εργοδότη και συνήθως πληρώνεται με ποσοστό επί των αποδοχών που θα συμφωνήσει ο εργοδότης με τον υποψήφιο αλλά το ποσό επιβαρύνει μόνο τον εργοδότη. Τα γραφεία αυτά δεν μπορούν να σε βοηθήσουν με την αναγνώριση σπουδών κ.τ.λ. αλλά όταν θα έχεις τελειώσει με αυτά . Πάντως για να πάρεις μιά ιδέα μπορείς να μπείς σε κάποιες από τις παρακάτω σελίδες να κάνεις register και να δεις κατά πόσο υπάρχουν δουλειές στο αντικέιμενό σου και σε κάποιες περίπτώσεις να δεις και επίπεδο απολαβών. Είναι εντελώς δωρεάν για εσένα. Πρέπει βέβαια να προσδιορίσεις κάποια πράγματα όπως ώρες εργασίας fulltime ή parttime, τοποθεσία που θέλεις να εργαστείς στην Αυστραλία (μπορεί να είναι και περισσότερες από μία)

  Κάποια από τα site είναι :

  -- www.seek.com.au (βλέπεις αγγελίες για δουλειές που δημοσιεύονται σε διάφορα site και αφορούν την Αυστραλία από τα καλύτερα και πιό γνωστά site)
  -- www.hays.com.au
  --- www.command.com.au
  --- www.jobaroo.com
  --- http://www.careerone.com.au/
  --- http://jobsearch.gov.au/default.aspx (κρατικό!)

  Επίσης για άλλα μπορείς να βάλεις στο google key words headhunters office in australia ή recruitments office in australia. (απο post της Demi που κάνει πολύ καλή δουλειά).

  --Site με τα wages που παίρνουν στην Αυστραλία ανα επάγγελμα.

  --Σχετικά με την επάρκεια γλώσσας και το IELTS που ζητάει η Αυστραλία στις βίζες της. Απο το site του Cembridge. Το IELTS στην Elλάδα το διοργανώνει το Βρετανικό συμβούλιο. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ IELTS. Επίσημη σελίδα του IELTS για όλες τις εθνικότητες.

  ==Σχετικά με τα επιδόματα του Centrelink:
  Απο το site λοιπόν επιλέγοντας individuals μπορούμε να δούμε τις δυνατότητες επιδομάτων που μπορούμε να λάβουμε.
  Τα επιδόματα χωρίζονται σε κάποιες κατηγορίες εκ των οποίων οι πιο βασικές είναι θα λέγαμε οι εξής:
  1. Looking for work
  2. Moving to Australia
  3. Parent or guardian
  *Προσοχή γιατι δεν είναι όλες αυτές αλλά επιλεκτικά πήρα σαν παράδειγμα αυτές γιατι είναι ίσως οι πιο αντιπροσωπευτικές.

  Η καθεμιά απο αυτές έχει υποκατηγορίες επιδομάτων.

  Ετσι λοιπόν η 1.Looking for Work περιλαμβάνει τα επιδόματα :
  1.1 Newstart Allowance
  1.2 Parenting Payment
  1.3 Youth Allowance
  η 2.Moving to Australia περιλαμβάνει τα επιδόματα :
  2.1 Payments if you have a permanent residence visa
  2.2 Payments if you have a humanitarian or refugee visa
  2.3 Payments if you have a temporary protection visa or a return pending visa
  και η 3.Parent or Guardian περιλαμβάνει τα επιδόματα :
  3.1 if you are having a baby
  3.2 to help you raise children
  3.3 while you are studying or training
  3.4 while your child is ill, injured or has a disability

  Οι υπόλοιπες κατηγορίες επιδομάτων είναι οι :
  Caring
  Crisis and special help
  Help after someone has died
  Illness or disability
  Retirement
  Self-employed or farmer
  Studying or training

  Συγκεντρωτικά όλες οι πληρωμές:
  Payments
  Και συγκεντρωτικά όλα τα προγράμματα του centrelink αλφαβητικά:
  Services & programs A to Z

  Νομίζω οτι είναι ξεκάθαρο γιατι οι Αυστραλοί είναι απο τους πιο χαλαρούς τύπους που θα συναντήσεις. Έχουν το κράτος σύμμαχο στις δυσκολίες της ζωής και οχι συνέταιρο με 23 και προσεχώς 25% στην δουλειά τους και απών απο τα πάντα τα υπόλοιπα.

  A guide to Australian Government payments booklet


  Τώρα για το looking for work θα αναφερθώ μόνο στα ποσά αντιγράφοντας απο το σχετικό site:
  Newstart Allowance:
  If you are single, no children Maximum fortnightly payment $469.70
  If you are single, with a dependent child or children Maximum fortnightly payment $508.20
  If you are single, aged 60 or over, after 9 continuous months on payment Maximum fortnightly payment $508.20
  If you are partnered (each) Maximum fortnightly payment $424
  If you are single principal carer granted exemption for foster caring/relative (non-parent) caring under a court order/home schooling/distance education/large family Maximum fortnightly payment $611.90

  Parenting Payment:
  If you are Partnered The maximum fortnightly payment is $424.00
  If you are Partnered, but separated because of illness, respite care or prison The maximum fortnightly payment is $508.20
  If you are Single The maximum fortnightly payment is $611.90*

  * Includes the pension supplement basic amount.

  Στην ίδια κατηγορία : Pharmaceutical Allowance may be paid.

  Income and assets tests are used to work out how much you can get.

  Youth Allowance:
  If you are single with no children, under 18 years and living at home The maximum fortnightly payment is $206.30
  If you are single with no children, under 18 years and not living at home The maximum fortnightly payment is $377*
  If you are single with no children, 18 years and over and living at home The maximum fortnightly payment is $248.10
  If you are single with no children, 18 years and over and not living at home The maximum fortnightly payment is $377*
  If you are single with children The maximum fortnightly payment is $493.90*
  If you are partnered with no children The maximum fortnightly payment is $377*
  If you are partnered with children The maximum fortnightly payment is $413.90*
  If you are single job seeker, principal carer of a dependent child (granted an exemption for foster caring/relative (non-parent) caring under a court order/home schooling/distance education/large family) The maximum fortnightly payment is $610.30

  * You may qualify for Rent Assistance.

  If you receive Youth Allowance you may qualify for other benefits.

  If you are under 18 years of age and not considered independent your payments will usually be paid to a parent or guardian.


  Για το Parent or Guardian :

  Payments if you are having a baby:
  Having a baby can be a major event in your life. While there is no specific payment for when you are pregnant, you can refer to the Individuals section of this website to see if there are other payments and services which may help you during your pregnancy.

  You may be eligible for Family Assistance or Parental Leave Pay after your baby is born. You can make a claim for these payments up to three months before the birth of your child. It's a good idea to have a look at the information about payments and services in the Parent or guardian section of the website.

  Payments to help you raise children
  * Family Tax Benefit Part A
  For parents or carers to help with the cost of raising children.
  * Family Tax Benefit Part B
  For single income families and families with one main income.
  * Parenting Payment
  For parents or guardians to help with the cost of raising children.
  * Child Care Benefit
  For families to help with the cost of child care.
  * Child Care Rebate
  Additional help for families with the cost of child care.
  * JET Child Care Fee Assistance
  For help with the cost of approved child care for people receiving income support and who have an Employment Pathway Plan.
  * Baby Bonus
  For help with those extra costs after the birth of a new baby.
  * Maternity Immunisation Allowance
  For fully immunised children or those exempt from immunisation.
  * Double Orphan Pension
  For people who are raising children who have lost both parents.
  * Carer Allowance (child)
  For people who care for a child with a disability at home.

  Payments while you are studying or training:

  * Youth Allowance - for full-time students or Australian Apprentices aged 16 to 24 and people aged under 21 who are undertaking job search or a combination of approved activities.
  * Austudy - for full-time students and Australian Apprentices aged 25 years or over.
  * ABSTUDY - offers a range of allowances to assist Indigenous students and Australian Apprentices.
  * Pensioner Education Supplement - helps certain income support recipients with education expenses.
  * Student Financial Supplement Scheme - no longer available.
  * Assistance for Isolated Children - for families with a child who cannot attend school locally because of distance or special needs.
  * Fares Allowance - for tertiary students who are living away from their permanent home to study.

  Note: If you are receiving payment from Centrelink to support you while you are studying, you may continue to receive this payment during semester breaks and between courses.

  Payments while your child is ill, injured or has a disability:

  * Assistance for Isolated Children - if your child cannot attend school locally because you live in a remote area or your child has special needs.
  * Carer Allowance - for people who care for a child with a disability at home.
  * Disability Support Pension (once your child is 16 years of age) - for people unable to work for 2 years due to illness, injury or disability.
  * Pensioner Education Supplement (once your child is 16 years of age) - provides additional help for Disability Support Pension recipients who undertake study.
  * Youth Disability Supplement - for people with disabilities who are under 21 years of age.

  --Στην περίπτωση ενοικίασης σπιτιού στην Αυστραλία και εφόσον σαν ζητηθεί να δώσεται εγγύηση (Bond), υπάρχει η κρατική υπηρεσία που λέγετε House Department και δίνει εκείνη το Bond αντί για εσάς στην Tenancies Bond Authority. Αρκεί να πληρείτε τα εξής κριτήρια: Να είστε μόνιμοι κάτοικοι Αυστραλίας (permanent resident), και να είστε στα εισοδηματικά κριτήρια που θέτει η υπηρεσία αυτή. Αν παίρνετε επιδόματα απο το Centrelink είστε και μέσα σε αυτά τα εισοδηματικά κριτήρια ουσιαστικά.
  ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΔΕΝ πρέπει να δώσετε εσείς την προκαταβολή, αν την δώσετε δεν σας δίνει πίσω τα χρήματα η υπηρεσία House department. ΠΡΕΠΕΙ να κάνετε την διαδικασία μέσω της υπηρεσίας και να πληρωθεί απο αυτή το Bond.
  Δηλαδή μόλις θα εντοπίσετε κατοικία προς ενοικίαση και σας εγκρίνουν σαν ενοικιαστή ο ιδιοκτήτης ή το μεσιτικό γραφείο, δεν πληρώνετε καμία εγγύηση αλλά πηγαίνετε στο κοντινότερο House Office και παίρνετε την φόρμα που συμπληρώνετε εσείς και ο ιδιοκτήτης ή ο αντζέντης σας και μετά την καταθέτετε στο ίδιο γραφείο για επεξεργασία.
  Φυσικά μπορεί να χρειαστεί να προκαταβάλετε μερικά ενοίκια σαν προκαταβολή με την υπογραφή του ενοικιαστηρίου και σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη ή μεσίτη. Για αυτό δεν σας καλύπτει το House Office.
  Μπορείτε επίσης να διαβάσετε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σας στην Ένωση ενοικιαστών Βικτώριας.

  --Ακόμη, μην υπογράψετε ενοικιαστήριο σε όνομα που δεν είναι ακόμα Αυστραλός υπήκοος. Βάλτε τον Αυστραλό υπήκοο μόνο. Γιατι μόνο τότε θα πάρετε το 100% απο το bond απο την υπηρεσία House Office.

  --Υπενθυμίζω οτι Panel Doctors υπάρχουν σε κάθε χώρα εκτός της Αυστραλίας. Εδώ είναι μια αλφαβητική λίστα με τις χώρες και τους Panel Doctors που υπάρχουν.
  Αν έχετε κάνει τα χαρτιά σας απο Ελλάδα, τα έχετε στείλει Βερολίνο. Εδώ είναι η σελίδα του Βερολίνου για τις ιατρικές εξετάσεις.
  Αν όμως είστε στην Αυστραλία και σας ζητήθούν ιατρικές εξετάσεις απο τον Case Officer (CO) τότε ααπευθύνσεσται εδώ που είναι και οι μοναδικοί που αναγνωρίζονται εδώ στην Αυστραλία για εξετάσεις βίζας.
  Εδώ είναι η σελίδα απο το immi.gov.au σχετικά με τις ιατρικές εξετάσεις βίζας.
  Υπενθυμίζω οτι δεν στέλνουμε ιατρικές εξετάσεις όταν στέλνουμε τα χαρτιά μας στο Βερολίνο για την partner visa. Για τις άλλες κατηγορίες βίζας ή για άλλες τοποθεσίες κατάθεσης κοιτάξτες στην σελίδα του DIAC για τις ιατρικές εξετάσεις βίζα τι ζητάνε.

  --Για οικογένειες με παιδάκια προσχολικής ηλικίας:
  Με το που έρχεστε ψάξτε για το matertiny center της περιοχής σας. Εδω δεν υπάρχει παιδίατρος που θα παρακολουθεί το παιδί, παρα μακριά απο εδώ, μόνο αν παρουσιαστεί ανάγκη. Το maternity center στελεχώνεται απο νοσοκόμες και είναι το κέντρο που για όσες γεννήσουν εδώ ξεκινάει τις επισκέψεις στο σπίτι και κάνει και τα εμβόλια στα παιδιά. Ολα αυτά τσάμπα. Επίσης βγάζουν και το βιβλιάριο παιδιού της Αυστραλίας, που περιέχει και τα εμβόλια που θα του φανεί χρήσιμο και για να γραφτεί στο σχολείο αργότερα. Κάνουν και ολες τις απαραίτητες εξετάσεις π.χ. κινητικότητας και ανάπτυξης στα μωρά. Εδω τα βρέφη τα βγάζουν έξω ημερών, δεν κάθονται στο σπίτι 40 μέρες όπως στην πατρίδα. Εμείς δηλαδή που θα καθίσει στο σπίτι τις 40 μέρες τουλάχιστον η γυναίκα θα έρθουν σπίτι δωρεάν να κάνουν τα εμβόλια και τις εξετάσεις. Φυσικά μπορείς να πας όποτε το θες στο κέντρο τους.
  Για όσους έρχονται με παιδάκια μεγαλύτερα και θέλουν να βγάλουν το βιβλιάριο παιδιού της Αυστραλίας, να πάνε στο κέντρο αυτό. Υπάρχει και άλλος τρόπος να βγεί το βιβλιάριο αυτό αλλά ισως ο πιο σύντομος και δωρεάν είναι το maternity center. Τα εμβόλια στην Ελλάδα και στην Αυστραλία είναι τα ίδια και είτε αν έχει κάνει ολα τα εμβόλια το παιδί στην Ελλάδα είναι καλύμένο και εδώ είτε αν του υπολοίπονται μερικά τα συνεχίζει εδώ. Ευτυχώς εκτός απο τα Ελληνικά ονόματα των εμβολίων, στο Ελληνικό βιβλιάριο, υπάρχουν και οι επιστημονικές ονομασίες των εμβολίων και έτσι εδώ βγάζουν άκρη τι εμβόλια έχουν γινει και ποιά οχι.

  --Για οικογένειες που εχουν εναν Αυστραλό υπήκοο που άρχισε να παίρνει τα επιδόματα μόλις ήρθε και ο άλλος περίμενε για την partner visa:
  Επειδή προφανός ο Αυστραλός υπήκοος είναι περασμένος στα συστήματα του Centrelink σαν single γιατι ο άλλος παρόλο που υπάρχει δεν είναι Αυστραλός μόνιμος κάτοικος ή υπήκοος, όταν θα γίνει και θα πάει για να αλλάξει την κατάσταση του πρώτου σε married, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτός που έπερνε τα επιδόματα μπαίνει σε κατάσταση suspend και σταματάνε τα επιδόματα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του δεύτερου. Αντί να συμβεί αυτό, ξεκινήστε πρώτα με αίτηση TFN στην εφορία, με το που θα μπορεί να πάρει TFN σαν Αυστραλός υπήκοος ή μόνιμος κάτοικος και αφού πάρετε το TFN πάτε στο Centrelink και αλλάξτε την κατάσταση του πρώτου σε married και κάντε εγγραφή και για επίδομα ανεργίας.


  ================================================== =====================================
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Agoriani : 31-03-2011 στις 00:57
  Υπομονή και επιμονή patriotes.

 3. #3

 4. #4
  Moderator Το avatar του χρήστη Agoriani
  Εγγραφή
  Aug 2010
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Geelong
  Μηνύματα
  1.215

  Προεπιλογή

  Ένα πολύ σημαντικό θέμα που αφορά όλους όσους μεταναστεύουν στην Αυστραλία είναι και η οδήγηση και η άδεια οδήγησης.

  Ως γνωστόν στην Αυστραλία οδηγούν αριστερά. Όπως στην Αγγλία (τυχαίο? - δεν νομίζω).

  Θα μιλήσω για τα απλά διπλώματα οδήγησης, οχι τα επαγγελματικά. Και για τα επαγγελματικά όμως οι πληροφορίρες είναι στα ίδια site που θα παραθέσω και άντλησα την πληροφορία για τα απλά.

  Χρήσιμα site :

  Bureau of Infrastructure, Transport and Regional Economics

  International driving permits : An International Driving Permit (IDP) is proof that you hold a valid driver
  licence in your home country. IDPs are issued through state and territory motoring clubs. This page on the Smartraveller site links to relevant IDP authorities in each state.
  http://www.smartraveller.gov.au/tips...g_licence.html

  Licensing services (WA) : Licensing Services manages a wide range of licensing functions for vehicles and drivers licences. You can make licensing payments via this site and change your details online.
  http://www.transport.wa.gov.au/licensing/566.asp

  Motor vehicle registry (NT) : Provides motor vehicle inspection and registration, and driving licensing services throughout the Northern Territory.
  http://www.nt.gov.au/transport/mvr/

  Motoring (SA) : On this sa.gov.au topic page you can discover a range of information for motorists including road safety advice, registering vehicles, applying for and renewing driver's licences and road and traffic conditions.
  http://www.sa.gov.au/subject/Transpo...oring/Motoring

  Overseas driver licences : Austroads page containing information for overseas drivers on licences and driving while in Australia. Includes information regarding international licences
  http://www.austroads.com.au/overseas.html

  Rego.act : Rego.act is your gateway to the Australian Capital Territory Road Transport Authority. Allows you to complete tasks related to vehicle registration, pay infringements, change your address and find information on vehicle registration, and vehicle inspections.
  http://www.rego.act.gov.au/

  Roads and Traffic Authority, NSW : The Roads and Traffic Authority (RTA) is responsible for promoting road safety and traffic management, driver licensing and vehicle registration in News South Wales. It is also responsible for the maintenance and development of the National Highway and State Road network in NSW. It provides funding assistance to Local Councils for Regional Roads and to a limited extent, for Local Roads.
  http://www.rta.nsw.gov.au/

  Transport and Main Roads (Qld) : Queensland Department of Transport and Main Roads site provides information on licensing and registration, safety and travel and transport. Allows you to complete tasks related to vehicle registration, driver licence, change your address and find other information and services.
  http://www.tmr.qld.gov.au/

  Transport, DIER (Tas) : Transport is part of the Department of Infrastructure, Energy and Resources. The transport index page links to a range of transport related information including licence and registration information, concessions, safety, and roads and public transport information which is primarily concerned with roads, bridges, passenger and freight transport services.
  http://www.transport.tas.gov.au/

  Vicroads : VicRoads manages the Victorian road network and its use as an integral part of the overall transport system. This site includes links to information about licensing and registrations, road rules, road projects and road traffic information. From this site you can change your address, pay your registration, get a vehicle security certificate, check your driver history and check if land is affected by a road proposal.
  http://www.vicroads.vic.gov.au/

  The Australian Roads Website : http://www.ozroads.com.au/

  ---reserved---

  ================================================== ===============

  Ξεκινάμε απο την περιοχή που θα μεταναστεύσουμε. Μην ξεχνάμε οτι κάθε κομμάτι της Αυστραλίας είναι και ενα μικρό κράτος. Με δική του κυβέρνηση και υπηρεσίες. Έτσι λοιπόν πρέπει να δούμε τι ισχύει για την πολιτεία που θα εγκατασταθούμε και να απευθυνθούμε στις υπηρεσίες της.

  Australian Capital Territory

  New South Wales


  Northern Territory

  Queensland

  South Australia

  Tasmania

  Victoria

  Western Australia

  New Zealand

  Κάθε oversea οδηγός που θέλει να μετατρέψει το διπλωμα της χώρας του σε Αυστραλιανό πρέπει να επισκεφτεί απευθείας ενα απο τα παραπάνω site.

  Η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία αναγνωρίζουν συγκερκιμένων χωρών τα διπλώματα οδήγησης και επιτρέπουν στους κατόχους διπλωμάτων απο τις αναγνωρισμένες χώρες να μην συμετάσχουν στην διαδικασία των τέστ κατανόησης και οδήγησης.
  Οι αναγνωρίσμένες χώρες είναι :
  * Austria
  * Belgium
  * Canada
  * Croatia
  * Denmark
  * Finland
  * France
  * Germany
  * Greece
  * Guernsey
  * Ireland
  * Italy
  * Isle of Man
  * Japan
  * Jersey
  * Luxembourg
  * Malta
  * Netherlands
  * Norway
  * Portugal
  * Singapore
  * Spain
  * Sweden
  * Switzerland
  * UK
  * USA
  Η Νέα Ζηλανδία αναγνωρίζει και κάποιες χώρες ακόμα. Πληροφορίες για αυτό στο www.nzta.govt.nz/

  ================================================== ===============
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Agoriani : 05-06-2011 στις 05:21
  Υπομονή και επιμονή patriotes.

 5. #5
  Moderator Το avatar του χρήστη Agoriani
  Εγγραφή
  Aug 2010
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Geelong
  Μηνύματα
  1.215

  Προεπιλογή

  Όπως γνωρίζεται υπάρχει αυτός ο πολύ καλός οδηγός Booklet που ονομάζεται Αρχίζοντας μια καινούργια ζωή στην Αυστραλία απο εδώ.
  Όποιος ετοιμάζεται σοβαρά για να μεταναστεύσει πρέπει να τον εκτυπώσει και να τον διαβάσει.
  Μεταξύ άλλων περιέχει και τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνει κανείς ερχόμενος εδώ.
  Στα διάφορα κεφάλαιά του έχει και διάφορα site για περισσότερες πληροφορίες.

  Στην συνέχεια είναι μια λίστα με όλα τα site που περιλαμβάνει ο οδηγός αυτός, έτοιμα σαν link.

  Australian goverment sites

  Australian Taxation Office Homepage
  Medicare Australia
  Centrelink - assists people to become self-sufficient and supports those in need
  Department of Immigration & Citizenship
  Provides access to information about Australian visas, Australian citizenship
  Migration Agents Registration Authority - Office of the MARA
  Australian Bankers Association
  The Australian Bankers' Association Website contains information about the ABA’s activities, it's member banks and activities in the business and community spheres. media releases and access to media release archives. The ABA also provides financial literacy information for consumers, information on the banking sector and a a list of sites of interest. The user can and can subscribe to ABA mailing lists. The ABA has 24 Member Banks and provides links to their websites.The site provides an efficient and effective search of the content of all articles contained on the site by keyword.
  VicRoads : VicRoads
  VicRoads is the registered business name of the Roads Corporation, a statutory corporate within the Victorian Government Department of Transport portfolio. You can change your address, pay your registration, check your driver history and finance on a vehicle and you can get up to date traffic information, bicycle routes, road works, employment opportunities and more...
  Welcome to NAATI
  http://www.legalaid.vic.gov.au/
  Understanding Money - Home Page
  FIDO's financial tips & safety checks from ASIC
  Children, Youth and Families: Children Youth & Families - State Government of Victoria, Australia, Department of Human Services
  The Children Youth & Families website provides access to programs such as Adoption, Child Protection, Family Services, Youth Justice and Youth Services.
  CityLink Home
  ADIN - Drug Information, alcohol rehabilitation information, drug addiction treatment providers, alcohol addiction, rehab programs, drug abuse information, alcohol abuse information and more... - Australian Drug Information Network
  ADIN - Providing Drug Information about drug addiction, alcohol addiction, rehab programs, Alcohol rehab programs, drug rehab programs, Alcohol abuse, drug abuse, Addiction treatment, Alcohol rehab, Alcohol addiction, Alcohol rehabilitation, Drug information, Alcohol treatment, Drug rehabilitation, Alcohol treatment, Drug treatment, Drug addiction treatment, Dual diagnosis
  DrugInfo Clearinghouse
  Tenants Union of Victoria
  The Tenants Union of Victoria aims to inform and educate tenants about their rights, improve conditions for tenants, improve the status of tenants and represent the collective interests of tenants in...
  Consumer Affairs Victoria
  REIV
  The Real Estate Industry of Victoria
  Australian JobSearch - Australia's largest free online jobs board
  Job Services Australia - home
  Business Victoria - Welcome to Business Victoria
  Immigrate to Work and Live in Melbourne and Regional Victoria, Australia - Live in Victoria
  Employment & Workplace (Victoria Online)
  Resources on employment and workplace relevant for jobseekers, employees and employers can be discovered on Victoria Online.
  Australian Apprenticeships Homepage
  Information on all aspects of Australian Apprenticeships for employers, jobseekers, school students and careers advisers.
  workplace.gov.au - Home
  Migrant VP
  Job Guide 2010
  The Going to Uni Homepage
  Victorian Curriculum and Assessment Authority (VCAA)
  The Victorian Curriculum and Assessment Authority (VCAA) sets guidelines for what students from Prep to Year 12 learn in Victorian schools. We are responsible for developing quality curriculum, standards and assessment through the Curriculum and Standards Framework (CSF) and the Achievement Improvement Monitor (AIM), as well as developing programs and assessment procedures for Victorian Certificate of Education (VCE) including vocational education (VCE VET), and the Victorian Certificate of Applied Learning (VCAL).
  Individuals superannuation - home
  Super is money set aside over your lifetime to provide for your retirement. For most people, super begins when you start work and your employer starts paying super for you. You can also build your super with your own contributions to take advantage of super's favourable tax treatment.
  International tax essentials
  Information for two groups of people: individuals who are Australian residents for tax purposes who earn foreign income, and individuals who are not Australian residents for tax purposes who earn Australian income.
  Family Assistance Office | Welcome to the Family Assistance Office website
  REVS Home Page
  REVS - Register of Encumbered Vehicles offers protection against repossession. Check if the vehicle you are planning to buy has money owing on it
  TAC Corporate Site
  Home - www.gov.au
  Home - Department of Planning and Community Development
  Department of Planning and Community Development
  Victorian Government (Victoria Online)
  Victoria Online is the fastest way to find local, state & federal government information & services.
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Agoriani : 05-06-2011 στις 05:21
  Υπομονή και επιμονή patriotes.

 6. #6
  Moderator Το avatar του χρήστη Agoriani
  Εγγραφή
  Aug 2010
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Geelong
  Μηνύματα
  1.215

  Προεπιλογή

  2010–11 migration program


  The planning level under the migration program for 2010–11 is 168.700.
  This represents no change on the planning levels for 2009–10.
  This compares with past program outcomes of:

  * 67 100 in 1997–98
  * 67 900 in 1998–99
  * 70 200 in 1999–00
  * 80 610 in 2000–01
  * 93 080 in 2001–02
  * 108 070 in 2002–03
  * 114 360 in 2003–04
  * 120 060 in 2004–05
  * 142 933 in 2005–06
  * 148 200 in 2006–07
  * 158 630 in 2007–08
  * 171 318 in 2008–09
  * 168 623 in 2009–10

  The program planning level set by the government for 2010–11 represents an increase of 5 750 places in the skill stream (to comprise 67.5 per cent of the total program) and a decrease of 5 750 places in the family stream. The rebalancing of the migration program reflects the government's focus on enabling our migration programs to meet growing demands for skilled labour in areas of critical need as our economy continues down the path of economic recovery.
  See: Fact Sheet 20 – Migration Program planning levels

  Visitors

  Between July 2008 and June 2009 a total of 3 328 078 Visitor visas were granted offshore.

  In 2007–08, 3 609 928 were granted.

  In 2006–07 international visitors to Australia generated tourism export earnings of $22.4 billion, amounting to 10.4 per cent of Australia's total export earnings (Tourism Industry Facts and Figures at a Glance June 2008; published by the Department of Resources, Energy and Tourism).

  Statistics on the number of Visitor visas granted to the major nationalities of visitors to Australia from 2003–04 to 2007–08 are available.
  See: Visitor visa statistics

  Working holiday

  The Working Holiday program allows young people to experience Australian culture and lifestyle through an extended holiday and short-term employment, with special focus on regional Australia.

  The program is an integral part of Australia's tourism industry and also supports the Australian economy by providing supplementary labour for industries requiring short-term casual workers.
  See: Fact Sheet 49 Working Holiday Program

  Work and holiday


  The Work and Holiday program is similar to the Working Holiday program, except that Work and Holiday visa applicants must meet educational requirements, have functional English and, in some cases, provide a letter of approval from their government agreeing to their stay in Australia.
  See: Fact Sheet 49a Work and Holiday Program

  Temporary residence


  The Temporary Residence program is designed to help Australian employers recruit skilled workers from overseas on a temporary basis. It also provides for the entry of people who can contribute to our cultural or international relations, such as working holiday, entertainers and sportspeople.
  See: Fact Sheet 47 Temporary Residence in Australia

  Overseas students


  The student visa program enables overseas students to come to Australia to undertake full-time study in registered courses. A total of 320 368 student visas were granted in 2008–09.
  See: Fact Sheet 50 Overseas Students in Australia

  Professional Development visa program

  The Professional Development visa allows overseas professionals, managers, and government officials to enter Australia to undertake tailored professional development training programs that are primarily classroom-based.

  In 2008–09, six sponsorship applications and 557 visa applications were granted.
  See: Fact Sheet 51 Professional Development visa

  Occupational Trainee visa program

  The Occupational Trainee visa program allows people from overseas to undertake workplace-based training in Australia on a temporary basis. The training must provide people with additional or enhanced skills in the nominated occupations, tertiary studies or field of expertise.

  In 2008–09, 4946 Occupational Trainee visas were granted.
  See: Fact Sheet 52a Occupational Trainee Program Visa

  Settlement programs


  The department funds a range of settlement services aimed at assisting approved migrants and humanitarian entrants. These services focus on building self-reliance, developing English language skills and fostering connections with mainstream services as soon as possible after arrival in Australia.
  See: Fact Sheet 96 Eligibility for Settlement Services

  Irregular maritime arrivals


  People who arrive by boat in Australia without authority (irregular maritime arrivals), either on the mainland or at an excised offshore place, are detained and transferred to Christmas Island while their reasons for being in Australia are investigated.

  Irregular maritime arrivals undergo a comprehensive assessment process, including security checking to establish if they have a legitimate reason for staying in Australia.

  Overstayers

  When people enter Australia on a temporary visa, they give an undertaking to comply with the conditions of their visa, including the requirement that they leave Australia before their visa expires.

  However, a small number of people fail to depart Australia prior to their temporary visa expiring and they become overstayers.
  See: Fact Sheet 86 – Overstayers and Other Unlawful Non-citizens

  Further information is available on the department's website.
  See: http://www.immi.gov.au

  The department also operates a national general enquiries line.
  Telephone: 131 881
  Hours of operation: Monday to Friday from 8.30 am to 4.30 pm (recorded information is available outside these hours).

  Fact Sheet 2. Produced by the National Communications Branch, Department of Immigration and Citizenship, Canberra.
  Last Reviewed 24 July 2010.

  © Commonwealth of Australia 2010.
  Υπομονή και επιμονή patriotes.

 7. #7
  Junior Member
  Εγγραφή
  Nov 2010
  Gender
  Male
  Περιοχή
  thessaloniki
  Μηνύματα
  14

  Προεπιλογή προετοιμασια εγγραφων για Αυστραλια

  γεια σας και απο μενα μετα απο πολυ καιρο.
  μετα απο πολυ διαβασμα στα ποστ του agoriani, του immi gov au και παρακολουθωντας στο you tube βιντεακια που αφορουν την μεταναστευση[ how to immigrate to australia,border control] πηρα την αποφαση να ξεκινησω και εγω τις διαδικασιες για down under.
  λοιπον ειμαι 41 χρ και τα κλεινω 31/3 και παω 42 πραγμα που με δυσκολευη για skilled viza γιατι παιρνω μολις 15 ποντους .ετσι αρχισα να ψαχνω για ενναλακτικο τροπο μεσω συγγενων και φιλων μεχρι που ανακαλυψα ενα φιλο που τα τελευταια 14χρ ειναι κατοικος αυστραλιας και απο καθαρη τυχη ειναι διαφημηστης στο επαγγελμα και ειναι προθυμος να βοηθησει! τριπλο τζακ ποτ !μετα απο συνομιλιες [μεσω skype φυσικα] και ενω ειχα χασει σχεδον τις ελπιδες μου γιατι ειχα την εντυπωση οτι ολα εκει γινονται νομοτυπα και χωρις να υπαρχουν παραθυρακια μου ειπε καποιους τροπους και τεχνασματα για να μπορεσω να παω και να δουλεψω νομιμα τους οποιους θα παραθεσω παρακατω αφου πρωτα σας αναφερω τι εγγραφα μαζεψα απο εδω και τι λειπη ακομα.
  ξεκιναω απο τα εγγραφα=
  σημειωση* τα εγγραφα τα ζητησα εις τριπλουν για καθε ενδεχομενο!
  1)πιστοποιητικο γεννησεως
  2)πιστοποιητικο οικογενειακης καταστασης
  3)ληξιαρχικη πραξη γαμου
  4)αντιγραφο ποινικου μητρωου
  5)πιστοποιητικο στρατολογικης καταστασης
  6)βεβαιωση εμπειριας ( απο οαεε σαν ελευθερος επαγγελματιας).
  7)συστατικες επιστολες απο συνεργατες με φωτο και στοιχεια επικοινωνιας δικα τους αν χρειαστη για επαληθευση τις οποιες τις θεωρησαν στο κεπ για το γνησιο τις υπογραφης.

  ολα αυτα αυριο τα στελνω για αποστιλ και μετα για μεταφραση στο υπουργειο εξωτερικων μεσω κεπ.
  εδω πρεπει να αναφερω ξανα τις ευχαριστιες μου στον agoriani για την προσπαθεια,την ενημερωση και τις απιστευτα πολλες ωρες που δαπανησε για την ενημερωση μας.Φιλε agoriani να εισαι καλα και να μην σκιαση απο εδω και περα τιποτα την ζωη σου,ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!

  τωρα κατι για τον αντρεα και τους υπολοιπους ελευθερους επαγγελματιες που πιθανον να εχουν προβλημα με οφειλες στον οαεε. οταν ζητησα την βεβαιωση με αιτιολογια την μεταναστευση στην αυστραλια μου την αρνηθηκαν λογω οφειλης και μου ειπαν να κανω διακανονισμο.ξεκινησα να φυγω αλλα επεσε το ματι μου σε μια ταμπελα που εγραφε προισταμενος και ειπα να κανω μια προσπαθεια. εξηγησα το προβλημα μου στον ανθρωπο ο οποιος εδωσε εντολη (παρατυπα νομιζω) να μου δωσουν μια βεβαιωση για χρηση στην ευρωπαικη ενωση. την πηρα την επομενη και δεν ανεφερε τιποτα για εξωτερικο η εσωτερικο.

  οι υπολοιποι μπορουν να την ζητησουν απο τα ταμεια τους (ικα,κλπ)

  τωρα κατι που αφορα αυτους που πανε με τουριστικη. μην κουβαλατε τα μεταφρασμενα εγγραφα μαζι σας γιατι σε ενδεχομενο ελεγχο μπορει να σας δημιουργηση προβλημα εισοδου στην χωρα.αφου φτασετε αυστραλια ζητηστε απο καποιον δικο σας να σας τα στειλει στο ξενοδοχειο με κουριερ.
  βασικο επισης να κανετε ενα πληρεξουσιο σε καποιον δικο σας ανθρωπο (γονεις,αδερφια η στο δικηγορο σας) θα χρειαστη οπωσδηποτε!

  τωρα παμε και στον φιλο που ζει εκει. καταρχας του εστειλα φωτο και συστατικη και μερικα στοιχεια μου. (παντρεμενος,παιδια,ηλικια, κλπ)
  μεσα σε 4 μερες μου βρηκε εργοδοτη!θα μου πεις γιατι δεν κατεθεσα απ ευθειας τα χαρτια μου? ο λογος ειναι 1)οτι αργει πολυ εκτος αυστραλιας και 2)οταν εκδοθει η βιζα θα πρεπει να την παραλαβω απο εκει που την κατεθεσα, δηλαδη ελλαδα.

  οσο αφορα τα χρηματα που μπορεις να παρεις μαζι σου αυτα ειναι 10000 δολ αυστραλιας, αλλα με το που πας μπορεις να λαβεις χρηματα απο ελλαδα μεσω western union η να ανοιξης λογαριασμο απο εδω και να τον ενεργοποιησης εκει αλλα δεν ξερω τον τροπο ακομα ,μολις τον μαθω θα τον γραψω.

  τωρα στα περισσοτερα τεχνικα επαγγελματα στο queensland για να εργαστεις πρεπει να εισαι κατοχος της blue white card.το παραδοξο εδω ειναι οτι μπορεις να την αποκτησεις πριν να παρεις την βιζα στα χερια σου . ειναι ενα μικρο παραθυρακι το οποιο ισως να μην το προβλεψαν και εχει να κανει με το οτι δεν σου ζητανε την βιζα στα δικαιολογιτικα που καταθετεις για να δωσεις εξετασεις για την καρτα αυτη.
  ετσι αν εχεις αυτην την καρτα στα χερια σου (για την οποια δινεις εξετασεις στο αντικειμενο σου!) ουσιαστικα σου λυνει τα χερια στο θεμα του sponsor employment 457 visa.

  και κατι που μου ειπε ο pelvic thrust για τους γιατρους ειναι οτι πρεπει ναεχεις μια ακτινογραφια απο ελλαδα για να την αντιπαραθεσουν με την καινουρια που θα σου βγαλουν εκει.

  αυτα για τωρα παιδια ευχομαι να σας βοηθησα λιγο και εγω ,για οτιδηποτε νεωτερο θα ενημερωνω οσο πιο τακτικα μπορω.

 8. #8
  Senior Member
  Εγγραφή
  Jan 2011
  Gender
  Male
  Περιοχή
  thessaloniki
  Μηνύματα
  170

  Προεπιλογή Εμπειρία από τον ιωαννις για χαρτιά κλπ που χρειάζονται στην Αυστραλία

  Παραθέτω αυτούσια την συνομιλία που είχαμε στο ChatBox με τον ιωαννις γιατί πιστεύω ότι είναι σημαντική η εμπειρία του

  Απλός θα πρέπει να την διαβάζεται από κάτω προς τα επάνω

  [07-03, 00:12] Pelvic_Thrust =Αντε καληνυχτα
  [07-03, 00:12] lift =οκ ευχαριστουμε πολυ
  [07-03, 00:12] ιωαννις =λοιπον παιδια σας αφηνω και τα λεμε αυριο
  [07-03, 00:12] ιωαννις =και3)η προφορα τους και η γλωσσα που μιλαν ειναι λιγο διαφορετικη απο αγγλια και αμερ

  [07-03, 00:12] ιωαννις =πρωτα απο ολα θα ενημερωθειτε και 2) θα εξασκηθειτε στο πως μιλανε εκει
  [07-03, 00:12] ιωαννις =καλο θα ειναι να δειτε τα βιντεακια γιατι
  [07-03, 00:12] ιωαννις =ναι, θα το κανω οπωσδηποτε
  [07-03, 00:12] ιωαννις =στο border control, και επισης στο illegal migrants

  [07-03, 00:12] lift =Πάντως καλό είναι να τα συγκεντρώσεις όλα αυτά σε ένα θέμα δηλαδή την εμπειρία σου για να μπορούν και άλλοι που μπαίνουν εδώ να βοηθηθούν αλλιώς μονό εμείς οι 2-3 μάθαμε
  Εάν ανοίξουμε εμείς το θέμα αυτό δεν θα μπορούμε να δώσουμε απαντήσεις μετά
  [07-03, 00:12] Pelvic_Thrust =Δειτε αυτο: http://www.youtube.com/watch?v=e4mIh7MCKNc
  [07-03, 00:12] ιωαννις =πας στο immi gov au στα βιντεο του youtube
  [07-03, 00:12] Pelvic_Thrust =Το Mastery C2 μου φανηκε καπως ευκολο

  [07-03, 00:12] Pelvic_Thrust =Εχθες κοιτουσα video με την διαδικασια εξετασης στα Αγγλικα (City and Guilds)
  [07-03, 00:12] ιωαννις =ενα πολυ χρησιμο εργαλειο ειναι το youtube
  [07-03, 00:12] ιωαννις =βοηθησε οτι εχω ξαδερφια που γεννηθηκαν αμερικη, αγγλια και τα ελληνικα τους ειναι...
  [07-03, 00:12] Pelvic_Thrust =και εγω το ιδιο
  [07-03, 00:12] ιωαννις =το ζορι μου ειναι στα γραπτα στα προφορικα ειμαι αρκετα καλος

  [07-03, 00:12] ιωαννις =εγω τι να πω που ειχα να τα γραψω 24 χρονια?
  [07-03, 00:12] lift =απο 15/2 ξεκινησα
  [07-03, 00:12] ιωαννις =ξεκινα διαβασμα σε τρεις μηνες θα εισαι σε καλο επιπεδο
  [07-03, 00:12] lift =αγγλικα δεν ξερω!!!

  [07-03, 00:12] ιωαννις =θεωρουν οτι επειδη εισαι στη χωρα εχεις βιζα και δεν σου την ζητανε
  [07-03, 00:12] Pelvic_Thrust =Δες και εδω: http://learn.bluedogtraining.com.au/...and-white-card
  [07-03, 00:12] lift =για πεσ και αλλα
  [07-03, 00:12] ιωαννις =θεωρουν οτι εχεις και σου κανουν εξετασεις,και αν περασεις περνεις την καρτα
  [07-03, 00:12] ιωαννις =απιστευτο?

  [07-03, 00:12] ιωαννις =επισης πολυ σημαντικο παραθυρακι οταν πας για blue white card δεν σου ζηταν τη βιζα,
  [07-03, 00:12] Pelvic_Thrust =Το GT ειναι ευκολο, κατι σαν το Lower
  [07-03, 00:12] Pelvic_Thrust =Τι ειναι αυτο παλι ?
  [06-03, 23:11] lift =Αυτό που κατάλαβα εδώ μέσα είναι ότι χρειάζομαι το απλό δηλαδή το GT
  [06-03, 23:11] ιωαννις =ακριβως. εγω χρειαζεται να βγαλω και blue white card αλλιως δεν εχω δικαιωμα εργασιας

  [06-03, 23:11] Pelvic_Thrust =Δεν εχει σημασια εαν εισαι απο ΤΕΙ η ΑΕΙ. Ειναι αναλογως το επαγγελμα
  [06-03, 23:11] ιωαννις =και μετα απο 2 χρονια εχεις προσβαση στα επιδοματα
  [06-03, 23:11] ιωαννις =και να γρψεις τα παιδια στο σχολειο
  [06-03, 23:11] lift =GT
  [
  06-03, 23:11] lift =ΤΕΙ ειμαι μαλων το
  [06-03, 23:11] ιωαννις =ναι το τσεκαρα με την 457 μπορεις να παρεις την οικογενεια μαζι
  [06-03, 23:11] Pelvic_Thrust =στα Αγγλικα εννοω (IELTS) xD
  [06-03, 23:11] lift =πτυχιο

  [06-03, 23:11] Pelvic_Thrust =lift Εσυ χρειαζεσαι το GT η το Academic ?
  [06-03, 23:11] lift =και η αναγνωριση του πτυχειου
  [06-03, 23:11] Pelvic_Thrust =και μετα σαν skilled θα εφευγα για Αυστραλια
  [06-03, 23:11] lift =εγω βρηκα εργοδοτη για να μου κανει την 457 οποτε μενουν στην ουσια μονο τα αγγλικα

  [06-03, 23:11] Pelvic_Thrust =Αμα ειχα τοσα λεφτα θα πηγαινα κολεγιο
  [06-03, 23:11] Pelvic_Thrust =Πολλα λεφτα..
  [06-03, 23:11] ιωαννις =lift μισο να ανοιξω τοimmi gov au
  [06-03, 23:11] ιωαννις =αν εχεις τετοιο ποσο γιατι να φυγεις?
  [06-03, 23:11] ιωαννις =40000 δολ για βιζα συν κανα 300000 για σπιτι συν 2000 το μηνα εισοδημα

  [06-03, 23:11] ιωαννις =lift μισο
  [06-03, 23:11] ιωαννις =pelvic γινεται αλλα θελει πολλα λεφτα η ιστορια
  [06-03, 23:11] lift =και κανω μαθηματα τωρα εντατικα
  [06-03, 23:11] lift =τα αγγλικα μου ειναι φτωχα

  [06-03, 23:11] ιωαννις =κοιτα στο immi gov au
  [06-03, 23:11] ιωαννις =lift, αν κανεις την 457 και την δεχτουν φυσικα και μπορεις να παρεις την οικογενεια
  [06-03, 23:11] Pelvic_Thrust =υπαρχει τετοιο "παραθυρακι" ?
  [06-03, 23:11] ιωαννις =ενας ενας να προλαβαινω

  [06-03, 23:11] ιωαννις =σωστο και αυτο
  [06-03, 23:11] Pelvic_Thrust =Εζησα 8 χρονια Γερμανια, θα χρειαστω ποινικο μητρωο &ι απο'κει ? 8 χρονων εφυγα..
  [06-03, 23:11] αντρικος =ωχ!!
  [06-03, 23:11] ιωαννις =δεν θα πεις εκτος ΕΕ γιατι οι κεραταδες δεν θα σου δωσουν

  [06-03, 23:11] lift =Όλα αυτά που αναφέρεις γιατί δεν τα κάνεις ένα ποστ με θέμα χαρτιά που χρειάστηκες για Αυστραλία γιατί εδώ που τα γράφεις πάνε χαμένα
  [06-03, 23:11] lift =Γεια σου ιωαννις
  Δηλαδή εάν φύγω από εδώ με την 457 μπορώ να πάρω μαζί και την οικογένεια παράλληλα σωστά;
  [06-03, 23:11] αντρικος =εσυ εχεις;;;
  [06-03, 23:11] ιωαννις =βεβαιωση εμπειριας για χρηση εκτος ελλαδος

  [06-03, 23:11] αντρικος =!!!!!
  [06-03, 23:11] ιωαννις =γελοια ερωτηση εκανα
  [06-03, 23:11] αντρικος =αμε!
  [06-03, 23:11] ιωαννις =χρωστας?

  [06-03, 23:11] αντρικος =οαεε
  [06-03, 23:11] ιωαννις =τι ασφαλεια εχεις?
  [06-03, 23:11] ιωαννις =χαρτι απολυσης η παραιτησεις
  [06-03, 23:11] αντρικος =βεβαιωση επαγγελματος απο που;

  [06-03, 23:11] ιωαννις =συστατικες επιστολες
  [06-03, 23:11] ιωαννις =βεβαιωση επαγγελματος
  [06-03, 23:11] ιωαννις =μετα ποινικο μητρωο
  [06-03, 23:11] ιωαννις =αυτα βγαινουν γρηγορα

  [06-03, 23:11] ιωαννις =οικογενειακης καταστασεως
  [06-03, 23:11] ιωαννις =πιστοποιητικο γεννησεως
  [06-03, 23:11] ιωαννις =απο δημο θελει ληξιαρχικη πραξη γαμου
  [06-03, 23:11] ιωαννις =εκπληρωσεις στρατιωτικον υποχρεωσεων

  [06-03, 23:11] αντρικος =ε θα εχει κι αυτος τα δικα του....ας περιμενουμε λιγο!!!
  [06-03, 23:11] ιωαννις =δεν βλεπω να γραφει τελευταια και στεναχωριεμαι
  [06-03, 23:11] Pelvic_Thrust =Τι χαρτι απο την στρατολογια ? Τι χρειαζεται περα απο το απολυτηριο στρατου ?
  [06-03, 23:11] ιωαννις =ο Θεος να τον εχει καλα

  [06-03, 23:11] ιωαννις =η βεβαιωση του οαεε με τυραναει
  [06-03, 23:11] αντρικος =απο το δημο τι χαρτια θελει;
  [06-03, 23:11] ιωαννις =το χαρτι απο στρατολογια 1 μερα
  [06-03, 23:11] αντρικος =αυτον τον ανθρωπο θα πρεπει να τον τιμησουμε για οτι κανει...καθως και το patriotaki!

  [06-03, 23:11] ιωαννις =το ποινικο εκανε 1 βδομαδα
  [06-03, 23:11] ιωαννις =τα χαρτια του δημου βγαινουν γρηγορα
  [06-03, 23:11] ιωαννις =διαβασα το post του agoriani
  [06-03, 23:11] αντρικος =ιωαννη απο τι αρχισες με τα χαρτια σου ;

  [06-03, 23:11] ιωαννις =ναι και στα 5 χρονια νομιμης παραμονης για υπηκοος
  [06-03, 23:11] Pelvic_Thrust =τουλαχιστον ?
  [06-03, 23:11] Pelvic_Thrust =Για permanent πρεπει να ζησεις εκει 2 χρονια ?
  [06-03, 23:11] ιωαννις =στη διαρκεια θα καταθεσω για permanent

  [06-03, 23:11] ιωαννις =ναι και μπορεις να μπαινοβγαινεις απο την χωρα χωρις κανενα προβ
  [06-03, 23:11] ιωαννις =για τεσσερα χρονια θα ειμαστε ενταξει
  [06-03, 23:11] αντρικος =δλδ με την 457 καταβαζεις και την οικογενεια;
  [06-03, 23:11] ιωαννις =τωρα μονος,μολις γινει η 457 θα ερθει και οι οικγενεια

  [06-03, 22:10] Pelvic_Thrust =Φευγεις μονος η με οικογενεια ?
  [06-03, 22:10] ιωαννις =αλλα ειχε να κανει με δικα μου προβληματα
  [06-03, 22:10] ιωαννις =ναι ρε φιλε 1 χρονο
  [06-03, 22:10] ιωαννις =αλλα οπως και να το κανεις θελει λεφτα
  [06-03, 22:10] αντρικος =και ενα χρονο τρεχεις ιωαννη;;;;;;

 9. #9
  Senior Member Το avatar του χρήστη αντρικος
  Εγγραφή
  Feb 2011
  Gender
  Male
  Περιοχή
  London
  Μηνύματα
  262

  Προεπιλογή

  [08-03, 23:11] ιωαννις
  οχι βεβαια θελει πολλη δουλεια το θεμα και υπομονη!
  [08-03, 23:11] αντρικος
  piece of cake, ή μου φενεται;;;;
  [08-03, 23:11] ιωαννις
  μαλλον νεα ζηλανδια η νησια φιτζι
  [08-03, 23:11] αντρικος
  and thats all????????
  [08-03, 23:11] ιωαννις
  ναι ,απλα θα χρειαστη να βγω με ταξιδη μιας μερας οταν εκδοθη η βιζα
  [08-03, 23:11] αντρικος
  οκ! τωρα αν βρεις δουλεια, θα δεχθουν να κανεις τα χαρτια απο κει χωρις να γυρισεις;
  [08-03, 23:11] ιωαννις
  ναι με ανοιχτη επιστροφη
  [08-03, 23:11] αντρικος
  ;
  [08-03, 23:11] αντρικος
  με εισητηριο επιστροφης!
  [08-03, 23:11] ιωαννις
  3 μηνες και μπορεις να παρεις παραταση αλλους 3
  [08-03, 23:11] Pelvic_Thrust
  3 μηνων
  [08-03, 23:11] αντρικος
  και εχει διαρκεια;
  [08-03, 23:11] ιωαννις
  με τουριστικη
  [08-03, 23:11] αντρικος
  Ιωαννη να ξεκαθαρισουμε κατι; κατεβενεις με πια βιζα;
  [08-03, 23:11] Pelvic_Thrust
  το ενεργοποιεις αμεσως
  [08-03, 23:11] Pelvic_Thrust
  καθυστερησεις θα χρειαστεις περισσοτερ χαρτια.. Αρα με το που φτανεις Αυστραλια
  [08-03, 23:11] Pelvic_Thrust
  Οσο πιο γρηγορα ενεργοποησεις τον λογαριασμο τοσο το καλυτερο γιατι εαν το
  [08-03, 23:11] αντρικος
  καλησπερα σε ολους!! Ιωαννης great job!!!!!!

 10. #10
  Senior Member
  Εγγραφή
  Jan 2011
  Gender
  Male
  Περιοχή
  thessaloniki
  Μηνύματα
  170

  Thumbs up Πληροφορίες εγκατάστασης για μετανάστες στην Αυστραλία στα ελληνικά

  Πληροφορίες εγκατάστασης για
  μετανάστες στην Αυστραλία στα ελληνικά απο 7/2010

  http://www.immi.gov.au/allforms/foreign/994igre.pdf
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lift : 12-03-2011 στις 16:31

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

 1. Απαντήσεις: 1
  Τελευταίο Μήνυμα: 11-02-2015, 07:44
 2. ΑΠΟΡΙΕΣ ΜΕ ΧΑΡΤΙΑ!
  Από angi in forum Τρόπος ζωής και διάφορες απορίες
  Απαντήσεις: 13
  Τελευταίο Μήνυμα: 03-02-2015, 15:51
 3. Απαντήσεις: 3
  Τελευταίο Μήνυμα: 26-11-2013, 00:30
 4. Links με χρήσιμες πληροφοριες για Αγγλια
  Από Penelope-v in forum Μετανάστευση στη Μεγάλη Βρετανία
  Απαντήσεις: 1
  Τελευταίο Μήνυμα: 13-10-2013, 03:53

Ετικέτες γι αυτό το Θέμα (tags)

Δικαιώματα - Επιλογές

 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
 • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
 • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
 •