Σελίδα 296 από 305 ΠρώτηΠρώτη ... 196246286294295296297298 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 2.951 έως 2.960 από 3044
 1. #2951
  Senior Member Το avatar του χρήστη patrioten
  Εγγραφή
  Mar 2012
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Stockholm
  Μηνύματα
  1.138

  Προεπιλογή

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stifler Εμφάνιση μηνυμάτων
  Μα καλα ειναι δυνατον το πιο ενδιαφερον θεμα ισως του φορουμ να ειναι τοσο χωμενο???
  Ψαχνωντας επεσε τυχαια πανω του!
  Απλα φανταστικο! Παιδια νομιζω πως θα επρεπε να ειναι στην πρωτη σελιδα κι οχι θαμμενο!
  Μαθαινεις την γλωσσα απο εδω Ελλαδα και πληρωνουν αυτοι και μετα πας γερμανια σε μια απο τις ειδικοτητες που εχουν τεραστια ζητηση και μεσα σε 3,5 χρονια περιπου παιρνεις αναγνωρισμενο απο το κρατος πτυχιο και μπορεις να δουλεψεις κανονικα.
  Ως τοτε βεβαια πληρωνεσαι απο την εταιρεια που κανεις πρακτικη (με χαμηλοτερο μισθο αποτι ενας ετοιμος).
  Θα προτιμησω τα ιδιαιτερα που κανω σπιτι για τα γερμανικα αλλα για οσους το σκεφτονται σοβαρα ειναι απλα τελειο!O λογος που το αναδημοσιευω ειναι για να φανει στις πρωτες σελιδες και να το δουν οι υποψηφιοι μεταναστες.
  Ιδου και το λινκ Home


  Stifler:


  The job of my life

  Ερωτήσεις / απαντήσεις σχετικά με το πρόγραμμα.

  Τι πρέπει να κάνουμε, προκειμένου να συμμετάσχουν στην επαγγελματική κατάρτιση στη Γερμανία.
  Αν σας ενδιαφέρει στον τομέα της επαγγελματικής κατάρτισης στη Γερμανία, στο πλαίσιο του ειδικού προγράμματος MobiPro-ΕΕ, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ZAV (βλέπε "Επικοινωνία" από το μενού).
  Η ZAV θα σας συμβουλεύσει σχετικά με τη δυνατότητα της επαγγελματικής κατάρτισης στη Γερμανία, για παράδειγμα, μέσω του διττού συστήματος εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης.
  Εάν επιθυμούν να εκπαιδευτούν στο πλαίσιο του ειδικού προγράμματος MobiPro-ΕΕ, θα πρέπει να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις. Θα βρείτε αυτά κάτω ερωτήσεις.
  Από τα μέσα Νοεμβρίου η ZAV θα έχει έναν κατάλογο των επαγγελμάτων για τα οποία οι εργοδότες αναζητούν κατάλληλα τους νέους από το εξωτερικό. Αν θα θέλατε να ολοκληρώσει την επαγγελματική σας κατάρτιση σε ένα από αυτά τα επαγγέλματα, θα το βρείτε χρήσιμο να πάρετε συμβουλές από το τηλέφωνο, συνομιλία μέσω βίντεο ή (στην πατρίδα σας) σε ένα από τα γεγονότα πρόσληψης μας.
  Από τη στιγμή που έχει αποφασιστεί ότι θα ολοκληρώσει την επαγγελματική κατάρτιση στη Γερμανία, οι συζητήσεις θα λάβουν χώρα μεταξύ σας, οι πάροχοι του έργου και των εργοδοτών.


  Ποιος είναι το πρόγραμμα Η εργασία της ζωής μου που προορίζονται για; Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση ?
  Η αίτηση για στήριξη υποβάλλεται από τον φορέα του έργου. Δεν χρειάζεται να δούμε μετά από αυτό.
  Οι δικαιούχοι μπορούν να είναι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού ή δημοσίου δικαίου, δηλαδή ιδιωτικά και δημόσια ιδρύματα, εταιρείες, φορείς παροχής εκπαίδευσης, ερευνητικά ιδρύματα ή ενώσεις που αποδεικνύουν την καταλληλότητά τους με τον κατάλληλο τρόπο για τη διεξαγωγή του μέτρου για την εφαρμογή επιχορήγηση.


  Ποιες προϋποθέσεις πρέπει να πληρούνται προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, στο πλαίσιο της προώθησης του έργου ?
  Τα σχέδια αυτά θα πρέπει να προωθηθούν τα οποία βοηθούν τους συμμετέχοντες οι οποίοι κατά το χρόνο όταν αρχίζει η προώθηση: είναι μεταξύ 18 και 27 ετών, είναι πολίτες της άλλης χώρας της ΕΕ ή χώρας του ΕΟΧ,
  ζουν σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα ή κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης δεν έχουν διαμένουν στη Γερμανία για περισσότερο από τρεις μήνες και έχουν ένα κράτος-αναγνωρισμένο πτυχίο σχολείου.
  Οι συμμετέχοντες δεν επιτρέπεται να έχουν ήδη ολοκληρώσει την επαγγελματική ενδοεπιχειρησιακής εκπαίδευσης και κατάρτισης ή κατέχουν πτυχίο Master, και δεν μπορεί να ανήκει σε μία κατηγορία προσώπων που, σύμφωνα με το άρθρο 59 του SGB III έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν επίδομα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.


  Πώς μπορώ να επωφεληθούν από το πρόγραμμα ως ενδιαφερόμενο εκπαιδευόμενος, αν και δεν λαμβάνουν υποστηρίζουν τον εαυτό μου; Τι σημαίνει ο πάροχος έργο κάνει για μένα ?
  Διεθνές Placement Services (ZAV) του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Απασχόλησης σας τοποθετεί στην προωθούνται έργο.
  Το πρόγραμμα εξασφαλίζει ότι οι 10 έως 30 κενές θέσεις κατάρτισης που προσφέρονται στους νέους από το εξωτερικό και ότι η επαγγελματική κατάρτιση μπορεί να πραγματοποιηθεί με επιτυχία.
  Εάν συμμετέχετε σε ένα τέτοιο έργο, σύμβουλοι από το ZAV είναι διαθέσιμοι για να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας και να παρέχουν πληροφορίες. Εδώ θα μάθετε τι σημαίνει να συμμετέχουν στην επαγγελματική εκπαίδευση στη Γερμανία.
  Δίνεται ιδιαίτερη προσοχή σε όλο το έργο σας στην εκμάθηση της γλώσσας και να παρέχεται βοήθεια και στήριξη (για παράδειγμα, στην αναζήτηση για μια επίπεδη). Ο στόχος είναι να ολοκληρώσει με επιτυχία την επαγγελματική σας κατάρτιση και να έχουν ένα πρόσωπο επαφής που μπορείτε να απευθυνθείτε σε όλο το έργο.
  Δεν απαιτούνται έξοδα προκύψουν από τα μέτρα που σας προσφέρονται.
  Ο πάροχος του έργου αποφασίσει ποια από τις πιθανές υπηρεσίες που αναφέρονται εδώ καλύτερη υποστήριξη σας και την επαγγελματική σας κατάρτιση:
  Γερμανικά μαθήματα γλώσσας στη χώρα καταγωγής σας, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί σε επίπεδο Β1 σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (ΚΕΠΑ).
  Εξοικείωση με ένα εξειδικευμένο επάγγελμα και εταιρεία επαγγελματική κατάρτιση μέσω ένα οικοτροφείο σε μια εταιρεία που παρέχει επαγγελματική κατάρτιση σε Γερμανία:
  Μια πρακτική άσκηση θα πρέπει να διαρκέσει έως και έξι εβδομάδες και περιλαμβάνει ένα συνοδευτικό μάθημα γλώσσας.
  Η αμοιβή για την πρακτική άσκηση θα πρέπει να ανέρχεται σε τουλάχιστον 200 € ανά μήνα. Το ποσό μπορεί να είναι υψηλότερο αν ένας κατώτατος μισθός ορίζεται από το νόμο ή όταν άλλοι κανόνες ρυθμίζουν αυτό.
  Top-up των μηνιαίων αποδοχών σας: η αμοιβή σας θα είναι έτσι ώστε κατά τη διάρκεια της πρακτικής σας και την επαγγελματική κατάρτιση θα είναι € 818 ανά μήνα. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να αγοράσουν τρόφιμα και να πληρώνουν το ενοίκιο και άλλα έξοδα. Αν έχετε δικά σας παιδιά να φροντίσουν στη Γερμανία, θα λάβετε ένα επιπλέον € 130 για κάθε παιδί.
  Γλώσσα, εμπειρογνωμόνων και κοινωνικο-παιδαγωγική βοήθεια κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης και επαγγελματικής κατάρτισης:
  Φυσικά γλώσσας και διδασκαλία σε επαγγελματική σχολή και βοήθεια.
  Κοινωνική και επαγγελματική βοήθεια για την κατάρτιση.
  Ατομική υποστήριξη για να σας βοηθήσει να προσγειωθεί στα πόδια σας στη Γερμανία
  Τα έξοδα ταξιδίου που σχετίζονται με την πρακτική, επαγγελματική κατάρτιση και τα ταξίδια με την οικογένειά σας:
  Οι δαπάνες για το ταξίδι επιστροφής στη πρακτική, καθώς και ένα ταξίδι επιστροφής στην οικογένειά σας ανά εξάμηνο κατάρτισης. Οι δαπάνες που καταβάλλονται ως κατ 'αποκοπήν ποσό των € 200 για μια απόσταση έως 500 χιλιομέτρων, ή 300 € για μια απόσταση πάνω από 500 km.
  Ένα one-off σταθερό ποσό των € 500 που καταβάλλεται για την ανάληψη σε εταιρεία της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

  Αναλυτικές πληροφορίες μπορούν να ληφθούν από την κατευθυντήρια γραμμή προώθησης .


  Ποσό σε αμοιβές που μπορώ να λάβω κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής κατάρτισης ?
  Κατά τη διάρκεια της πρακτικής σας και την επαγγελματική κατάρτιση θα λάβετε τουλάχιστον € 818 ανά μήνα αμοιβή. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να αγοράσουν τρόφιμα και να πληρώσει το ενοίκιο και άλλα έξοδα. Αν έχετε δικά σας παιδιά να φροντίσουν στη Γερμανία, θα λάβετε ένα επιπλέον € 130 για κάθε παιδί.


  Υπάρχει όριο ηλικίας ?
  Ναι. Θα πρέπει να είναι ηλικίας μεταξύ 18 και 27 ετών, όταν θα αρχίσουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.  Ποιος είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή του προγράμματος στήριξης ?
  Ο οργανισμός ομοσπονδιακή απασχόληση είναι η χορηγούσα αρχή για το ειδικό πρόγραμμα. Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του προγράμματος, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έχει διατεθεί στα ταμεία Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης να διαχειριστεί τη δική του ευθύνη.
  Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης έχει ανατεθεί η αποκλειστική ευθύνη για την εφαρμογή του προγράμματος Η εργασία της ζωής μου. Σε περίπτωση που έχετε απορίες σχετικά με αυτό, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το το ZAV. Email: thejobofmylife arbeitsagentur.de . Τηλέφωνο: +49 228 713 1083.


  Ποιος είναι ο υπεύθυνος επικοινωνίας μου για ερωτήσεις σχετικά με την επαγγελματική μου κατάρτιση ?
  Το πρώτο πρόσωπο για να επικοινωνήσετε είναι ο εργοδότης σας.


  Τι μέτρα επαγγελματικής κατάρτισης είναι δυνατόν ?
  Όλα για πρώτη φορά στο πλαίσιο της επιχείρησης επαγγελματικής κατάρτισης σε ένα κράτος αναγνωρισμένο επάγγελμα κατάρτισης.


  Τι είναι αναγνωρισμένο επάγγελμα εκπαίδευση;
  Ένα αναγνωρισμένο επάγγελμα κατάρτισης είναι, ένα ενιαίο, ομοσπονδιακό, βάσει των άρθρων 4 και 5 του νόμου περί επαγγελματικής κατάρτισης (BBiG) ή τμήματα 25 und 26 της βιοτεχνίας Act (Hwo), δηλαδή ειδικευμένων εργαζομένων. Εκπαίδευση σε αυτά τα επαγγέλματα είναι μέσω ενός διπλού συστήματος επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, δηλαδή σε επιχειρήσεις και σε επαγγελματική σχολή.
  Η επαγγελματική κατάρτιση είναι επίσης δυνατό, στο πλαίσιο της σύμβασης της επαγγελματικής κατάρτισης στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών (θαλάσσιες μηχανικός) και στο πλαίσιο της επιχείρησης επαγγελματικής κατάρτισης, σύμφωνα με το νόμο Γηριατρικής Νοσηλευτικής.
  Το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση ιστοσελίδα προσφέρει μια επισκόπηση όλων των 348 αναγνωρισμένα επαγγέλματα κατάρτισης, συμπεριλαμβανομένης της ονομασίας στα αγγλικά και γαλλικά.


  Που πρέπει να δώσουν προσοχή όσοι λαμβάνετε ήδη ενίσχυση στο πλαίσιο του παλαιού κατευθυντήρια γραμμή την προώθηση των 2013-14 ?
  Όλες οι αιτήσεις που έχουν παραληφθεί από την ZAV σύμφωνα με την παλιά κατευθυντήρια γραμμή προώθησης πριν ή στις 8 Απριλίου 2014 μπορεί να εγκριθεί. Με την έγκριση της πρώτης αίτησης για την υποστήριξη, κατά κανόνα, η έγκριση της γερμανικής μαθήματα γλώσσας στην χώρα προέλευσης, η οικονομική στήριξη μέσω MobiPro-ευρώ εξασφαλίζεται καθ 'όλη τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης και επαγγελματικής κατάρτισης, καθώς και, σε η περίπτωση των ειδικευμένων εργαζομένων, για τη βοήθεια και τα μαθήματα γερμανικής γλώσσας. Έγκριση Υποστήριξης ή μια θετική απόφαση από την ZAV αποτελεί προϋπόθεση.


  Ποια είναι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το έτος κατάρτισης 2015 ?
  Νέα: Για πρώτη φορά, μια ενιαία διαδικασία χρησιμοποιείται για την επιλογή αυτών των προτάσεων έργων που είναι το πλέον κατάλληλο για την επίτευξη του στόχου του έργου του την επιτυχή ολοκλήρωση της κατάρτισης.


  Τι προθεσμίες χρειάζεται να έχουμε κατά νου και ποια είναι η διαδικασία επιλογής των έργων ?
  Η προθεσμία για την υποβολή της πρότασης έργου λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2014 Μετά από αυτό, η επιλογή των έργων και η απόφαση λαμβάνεται από μια επιτροπή αξιολόγησης (BMAs, BA).


  Σύμφωνα με ποια κριτήρια θα προβάλει προτάσεις θα αξιολογηθούν ?
  Τα κριτήρια για την επιλογή των έργων αυτών άξια προωθείται θα εξηγηθεί στην πρόσκληση υποβολής προτάσεων.


  Πότε θα όσους υποβάλλουν προτάσεις να ενημερωθεί για την απόφαση επιλογής του έργου ?
  Αυτοί που θα επιλεγούν θα ενημερωθούν από την αρχή χορήγησης από 15, Νοεμβρίου 2014 και ζήτησε να καταθέσει αίτηση για το έργο. Οι προτάσεις έργων που δεν έχουν επιλεγεί δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εφαρμογή. Γραπτή κοινοποίηση δίνεται επίσης σε αυτή την περίπτωση.


  Μέχρι πότε πρέπει να υποβληθούν οι αιτήσεις για τα επιλεγμένα έργα ?
  Οι πάροχοι των επιλεγμένων προτάσεων έργων θα πρέπει να ζητηθεί από την χορηγούσα αρχή, να υποβάλλουν αιτήσεις για επιχορηγήσεις πριν ή στις 31 Δεκεμβρίου 2014 Η πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων αποστέλλεται ηλεκτρονικά το αργότερο μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου.


  Μέχρι πότε μπορούμε να αναμένουμε την έγκριση της αίτησης, δεδομένου ότι το έργο πρέπει να ξεκινήσει στις αρχές του 2015 ?
  Εξέταση και έγκριση πραγματοποιείται μετά την υποβολή από τα πλήρη φάκελο της αίτησης στη δέουσα μορφή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι δυνατόν προσωρινή έγκριση? δηλαδή ο πάροχος λαμβάνει κοινοποίηση της έγκρισης, υπό την προϋπόθεση ότι λείπουν έγγραφα μπορούν να υποβάλλονται εκ των υστέρων από μια ορισμένη προθεσμία.


  Η νέα μέθοδος φαίνεται να είναι περίπλοκη και χρονοβόρα.
  Η νέα μέθοδος προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις παλιές κατευθυντήριες γραμμές:
  1) Δεν υπάρχει πλέον ανάγκη να επεξεργαστούμε κάθε αίτηση, όπως ήταν η περίπτωση με την ατομική υποστήριξη.
  2) Είναι δυνατόν να αρχίσουν τον προγραμματισμό υποστήριξη νωρίς για το επόμενο έτος κατάρτισης. Με αυτό έρχεται η διαφάνεια και σαφήνεια για τους νέους ανθρώπους, ο παροχέας και η εκδίδουσα αρχή σχετικά με την οικονομική κατάσταση.


  Το έργο μας (ή μεμονωμένων συμμετεχόντων μας) λαμβάνει ήδη (λήψη) στήριξη βάσει του MobiPro-ΕΕ (παλιά κατευθυντήρια γραμμή). Είναι δυνατόν να υποβάλει μια πρόταση σχεδίου για το υπόλοιπο του χρόνου ?
  Η προϋπόθεση για την προαγωγή, σύμφωνα με τη νέα κατευθυντήρια γραμμή είναι ότι το έργο δεν έχει αρχίσει ακόμη.
  Περιπτώσεις κληρονομιά από τα χρόνια προώθησης 2013 και το 2014 μπορεί να προωθηθεί μέχρι και την 31η Iουλίου 2018, η οποία ρυθμίζεται στο σημείο 6 των νέων αρχών προώθησης. Αλλαγή πάνω στις νέες αρχές την προώθηση ή τη νέα μορφή της προώθησης του έργου δεν είναι δυνατή.


  Μπορεί ένας πάροχος υποβάλει αρκετές προτάσεις έργων ?
  Η διαδικασία δεν προβλέπει ανώτατο όριο για τον αριθμό των προτάσεων έργων από έναν πάροχο. Οι ανάγκες πρέπει να περιγράφονται εκ νέου σε κάθε εφαρμογή του σχεδίου.

  Ποιες μορφές θα πρέπει να συμπληρωθεί, και ποια απόδειξη απαιτείται ?
  Ένα έντυπο πρέπει να συμπληρωθεί για την πρόταση έργου. Η πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων και οδηγός περιέχει όλες τις σημαντικές πληροφορίες που χρειάζεστε σχετικά με τη συμπλήρωση του εντύπου και την παροχή των απαραίτητων απόδειξη / έγγραφα.


  Πού θα πρέπει να υποβληθούν τα έγγραφα ?
  Τα έγγραφα πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά στην ομάδα που είναι υπεύθυνη στο Ομοσπονδιακό Οργανισμό Απασχόλησης. Οδηγίες για την αποστολή των δεδομένων σε ηλεκτρονική μορφή θα είναι διαθέσιμα.


  Ποιες τυπικές προϋποθέσεις πρέπει να πληρούνται για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής των έργων ?
  Η έγκαιρη παραλαβή της πρότασης του έργου ή από την 30η Σεπτεμβρίου του 2014
  Υποβολή και υπογραφή ολοκληρωμένη πρόταση έργου με τον κατάλληλο τρόπο (ηλεκτρονικά)
  Ο πάροχος είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού ή δημοσίου δικαίου (όχι ένα άτομο)
  Το έργο εκπληρώνει το στόχο της επιδότησης (σε εταιρεία επαγγελματικής κατάρτισης)
  Το έργο δεν έχει αρχίσει ακόμη
  Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι μεταξύ 10 και 30 ατόμων
  Η περιοχή-στόχος / περιοχή κατάρτισης στη Γερμανία
  Η προγραμματισμένη έναρξη της επαγγελματικής κατάρτισης είναι από την 1η Αυγούστου 2015, και 1 Οκτωβρίου του 2015
  Προώθηση του έργου δεν μπορεί να θεωρηθεί, όταν αυτές οι προϋποθέσεις δεν έχουν εκπληρωθεί.


  Πώς θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα σχέδιο χρηματοδότησης του έργου, όταν ο ακριβής αριθμός των συμμετεχόντων δεν είναι ακόμη γνωστή (επειδή η BA δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί συμμετέχοντες) ?
  Ο πάροχος δίνει τη σχεδιαζόμενη αριθμός των συμμετεχόντων στην πρόταση του έργου και αυτό αποτελεί τη βάση ολόκληρου του σχεδιασμού ή της χρηματοδότησης υπολογισμού. Ο τελικός αριθμός των συμμετεχόντων έχει οριστεί μόνο όταν η διαδικασία πρόσληψης και τοποθέτησης έχει συναφθεί από την BA / ZAV.
  Περισσότερες πληροφορίες στα έγγραφα σχετικά με τη διαδικασία επιλογής των έργων.


  Τι θα συμβεί αν δεν είναι δυνατόν να παρέχουν όλα τα έγγραφα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2014 ?
  Μετά την εγγραφή και την εκτέλεση μιας προκαταρκτικής εξέτασης της πρότασης του έργου, μια επιβεβαίωση της παραλαβής αποστέλλεται στον πάροχο του έργου.
  Τα ηλεκτρονικά που διατίθενται για την υποβολή πρότασης έργου έγγραφα πρέπει να συμπληρωθεί πλήρως και, αν είναι απαραίτητο υποβληθεί με ικανοποιητικά αποδεικτικά εξηγήσεις. Οι προτάσεις έργων με λανθασμένες ή ελλιπείς πληροφορίες δεν θεωρούνται κατά τη διαδικασία αξιολόγησης. Σε περίπτωση μικρές ατέλειες, η χορηγούσα αρχή μπορεί να ζητήσει πρόσθετες πληροφορίες ή διορθώσεις μία φορά εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας .

  Σημαντικές μεταρρυθμίσεις από τις Αρχές Προώθησης από 30 Ιούλη 2014.
  Τι έχει αλλάξει ?
  Έμφαση στην προώθηση του έργου.
  Διαδικασία αξιολόγησης δύο σταδίων που αποτελείται από την επιλογή των έργων και τη διαδικασία εφαρμογής.
  Περισσότερες δυνατότητες για τη διαμόρφωση των μέτρων στήριξης: οι αρχές προώθησης περιέχει έναν κατάλογο των μέτρων, ο πάροχος αναπτύσσεται από αυτόν τον κατάλογο των μέτρων το σχέδιό της ως ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης όσον αφορά τη διαδικασία και το περιεχόμενο
  Το δικό της μερίδιο από τον πάροχο του έργου και επίσης όποτε αυτό είναι δυνατό από τις εταιρείες κατάρτισης.
  Οι συμμετέχοντες τοποθετούνται από την BA, σε στενή συνεργασία με τους φορείς του έργου.

  Ποια είναι η προώθηση του έργου σημαίνει ?
  Ο πάροχος θα πρέπει να είναι ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού ή δημοσίου δικαίου (όχι ένα άτομο)
  Ο πάροχος είναι η κεντρική επαφή εταίρος / εταίρος υπεύθυνος για τον συμμετέχοντα και όλους τους άλλους που εμπλέκονται στο πρόγραμμα καθ 'όλη τη διάρκεια του έργου.
  + Πλεονέκτημα της νέας κατευθυντήριας γραμμής: Μπορεί να εφαρμοστεί και να διαχειρίζεται εύκολα από τη χορηγούσα αρχή.


  Μήπως ο πάροχος πρέπει να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις ?
  Ο πάροχος θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξει ότι είναι κατάλληλη για να πραγματοποιήσει το προβλεπόμενο σχέδιο (προώθηση σημείο αρχής 3) και έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης.


  Τι κάνει ο συνεργάτης του δικτύου σημαίνει ?
  Ο πάροχος θα πρέπει να ενσωματωθούν σε μια εταιρική σχέση για την προγραμματισμένη έργο της
  στο εξωτερικό στην Ευρώπη (ονομασία της χώρας καταγωγής και, ει δυνατόν, επίσης, η περιοχή εστίασης ) και στην περιοχή εκπαίδευση / στόχου στη Γερμανία .
  Επομένως, πρέπει να αναφέρονται στην πρόταση του έργου τα ακόλουθα:
  η οποία τους εταίρους της συνεργασίας / εταίροι του δικτύου θα πρέπει να ενσωματωθεί στο προγραμματισμένο έργο και τα καθήκοντα που θα εκτελούν (π.χ. επαγγελματική σχολή στο εξωτερικό στην Ευρώπη, επιμελητήρια και του εμπορίου, του συνεταιρίζεσθαι, κλπ) και
  γιατί το συνεργάτη είναι κατάλληλο για την εφαρμογή του σχεδιαζόμενου έργου (απόδειξη, π.χ. πιστοποίηση, τα συστήματα διαχείρισης της ποιότητας, έργα αναφοράς).
  Επιστολές Πρόθεσης πρέπει να συμπεριληφθούν από τον εταίρο (ες) σχετικά με τη σκοπούμενη συνεργασία στο έργο.

  Περισσότερες δυνατότητες για τη διαμόρφωση των μέτρων στήριξης.
  Ποια είναι τα καινοτόμα σχέδια ?
  Ο πάροχος της επιχορήγησης αναμένει από τη μεταρρύθμιση των αρχών προώθησης που τα έργα της υψηλότερης ποιότητας θα προωθήσει, μέσω της διαδικασίας αξιολόγησης. Οι αρχές της προώθησης επιτρέπουν περιθώρια για τη διαμόρφωση του περιεχομένου και των μέτρων. Ο πάροχος θα πρέπει να εξηγήσει τις ιδέες της για το προτεινόμενο σχέδιο μέσω ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης.


  Τι σημαίνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης σημαίνει ?
  Το ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης του παρόχου πρέπει να περιέχει ακριβή και πλήρη στοιχεία και τις προτάσεις του παρόχου για το μελλοντικό έργο, ιδίως όσον αφορά το περιεχόμενο, τα μέτρα στήριξης, η διαδικασία, οι συμμετέχοντες χώρες προέλευσης, οι εταιρείες κατάρτισης στη Γερμανία, επαγγέλματα εκπαίδευσης, καθώς και όπως το είδος και η έκταση της εποπτείας και παροχής συμβουλών στους νέους. Αυτά πρέπει να είναι σε συμφωνία με τις πτυχές του σχεδιασμού και χρηματοδότησης που υποβλήθηκαν.


  Γιατί ο πάροχος πρέπει να συνεισφέρει το δικό της μερίδιο ?
  Μέσα από τις νέες αρχές προώθησης, η χορηγούσα αρχή επιθυμεί να προωθήσει τα πιο καινοτόμα έργα και σε αυτό το πλαίσιο αναμένει την ισχυρή ενοποίηση των παρόχων του έργου και όποτε είναι δυνατόν, επίσης, από τις εταιρείες κατάρτισης.
  + Πλεονέκτημα: Ισχυρότερη ενοποίηση όλων των εταίρων και τη δημιουργία μεγαλύτερων δικτύων τελικά εξυπηρετούν το στόχο του έργου των νέων από το εξωτερικό να έχουν ενταχθεί και ολοκλήρωση της επαγγελματικής κατάρτισης, και σε μακροπρόθεσμη εξασφάλιση ειδικευμένου εργατικού δυναμικού στη Γερμανία.


  Πόσο από ένα δικό της μερίδιο, πρέπει ο πάροχος του έργου συμβάλλει και όταν είναι δυνατή μια βάσιμη εξαίρεση ?
  Σύμφωνα με τις αρχές της προώθησης, ο πάροχος πρέπει να συμβάλει με το δικό της μερίδιο τουλάχιστον 10% του συνόλου των δαπανών που είναι επιλέξιμες για τη χορήγηση (εκτός από παροχές για να εξασφαλίσει τα προς το ζην, καθώς και τα έξοδα ταξιδίου). Μόνο "κεφάλαια σε μετρητά" αναγνωρίζονται ως ίδια κεφάλαια.
  >> Περισσότερες πληροφορίες στα έγγραφα σχετικά με τη διαδικασία επιλογής των έργων
  Μια δική του συμβολή είναι προϋπόθεση της προώθησης.

  Πώς είναι το δικό της μερίδιο και την επιστροφή των διοικητικών δαπανών εξετάζονται σε σχέση με το άλλο ?
  Σύμφωνα με τις αρχές της προώθησης, ο πάροχος πρέπει να συμβάλει με το δικό της μερίδιο τουλάχιστον 10% του συνόλου των δαπανών που είναι επιλέξιμες για τη χορήγηση (εκτός από παροχές για να εξασφαλίσει τα προς το ζην, καθώς και τα έξοδα ταξιδίου). Σε αντάλλαγμα η χορηγούσα αρχή καθιστά δυνατή για το φορέα κατάρτισης πρέπει να αποζημιώνονται για τις διοικητικές δαπάνες της έως και 10% των συνολικών δαπανών (εκτός από παροχές για να εξασφαλίσει τα προς το ζην, καθώς και τα έξοδα ταξιδίου). Οι δαπάνες προσωπικού ή κόστους υλικών κατά περίπτωση μπορεί να διεκδικηθεί ως έξοδα.


  Πόσο το δικό της μερίδιο πρέπει οι επιχειρήσεις κατάρτισης συμβάλλουν και τι πρέπει να γίνει όταν απτά σχεδιασμός δεν έχει γίνει ακόμη για αυτό ?
  Είναι επιθυμητό οι επιχειρήσεις εκπαίδευσης συμμετέχουν επίσης στις δαπάνες για το μέτρο προώθησης πάνω και πέρα ​​από την αμοιβή της κατάρτισης. Ακόμη και αν ο πάροχος δεν έχει ακόμη λάβει ένα σαφές μήνυμα από τις εταιρείες κατάρτισης, θα πρέπει να παρέχει μια εκτίμηση και επεξήγηση του σχεδιασμού / ιδέες σχετικά με αυτό στην πρόταση έργου.


  Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλα αμοιβαία κεφάλαια τρίτων ?
  Άλλοι χρηματοδότες (π.χ. ενώσεις υποστήριξης) μπορούν να μοιραστούν τα έξοδα για τα μέτρα προώθησης.


  Μήπως η τοποθέτηση των συμμετεχόντων τώρα συμβαίνουν αποκλειστικά και μόνο μέσω της BA / ZAV ?
  Οι νέες αρχές της προώθησης ορίζουν ότι οι BA (ZAV) θέσεις σε έργα νέων ανθρώπων που ενδιαφέρονται για την επαγγελματική κατάρτιση, καθώς και η ευθύνη για την εξέταση της εξατομικευμένης επιλεξιμότητας των νέων ανθρώπων για την προώθηση, ως εκ τούτου στηρίζεται, επίσης, με την ΒΑ.


  Ποια είναι η διαδικασία για τη διαδικασία τοποθέτησης από την BA / ZAV και ποια μορφή έχει η αξιόπιστη συνεργασία με τους παρόχους πάρει ?
  Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης / ZAV προσελκύει υποψηφίους στις ευρωπαϊκές χώρες εταίρους για τα προγράμματα και τοποθετεί αυτά με τους παρόχους του έργου. Για το σκοπό αυτό το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Υπηρεσιών Απασχόλησης (EURES δίκτυο) και άλλους φορείς θα ενεργοποιηθεί. Προσέλκυση υποψηφίων πραγματοποιείται σε στενή συνεργασία με τους φορείς του έργου. Σε αυτό το πλαίσιο, ο στόχος είναι να εμπλέξει τους φορείς παροχής έργου (ή εργοδότες) όσο το δυνατόν νωρίτερα, όταν θα έχουν καθοριστεί οι πάροχοι του έργου.


  Υπάρχουν ήδη αιτούντες για το νέο έργο της εκπαίδευσης και της κατάρτισης. Μπορεί να θεωρηθεί ότι οι αιτούντες ?
  Αν ο πάροχος έχει αποκτήσει τη δική του ή της τους συμμετέχοντες, αυτοί πρέπει να ονομάζεται στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης για την εξέταση της καταλληλότητας τους. Σε κάθε περίπτωση, η BA / ZAV πρέπει να εξετάσει την ατομική επιλεξιμότητας για τη στήριξη και την υπεύθυνη απόφαση σχετικά με την καταλληλότητα του νεαρού ατόμου. Σε περίπτωση που ο πάροχος του έργου έχουν ήδη λάβει αιτήσεις ή αιτήσεις για τα σχέδια του έργου από ενδιαφερόμενους νέους από το εξωτερικό, αυτό πρέπει να αναφέρεται στο έντυπο που υποβάλλεται για το προτεινόμενο έργο. Στο μέτρο που τα κριτήρια επιλεξιμότητας, οι νέοι άνθρωποι μπορούν να συμμετάσχουν στο έργο.


  Όταν κάνουν οι εταιρείες κατάρτισης θα πρέπει να καθορίζεται για την τοποθέτηση ?
  Τα υποκαταστήματα ή επαγγέλματα εκπαίδευσης, καθώς και η περιοχή-στόχος στη Γερμανία, πρέπει να εξηγηθεί στην πρόταση έργου. Αυτό περιλαμβάνει, επίσης, δηλώνοντας τον αριθμό και τον τύπο των θέσεων επαγγελματικής κατάρτισης που ήδη προσφέρονται ή ο αριθμός αναμένεται. Οι εταιρείες εκπαίδευση και τα επαγγέλματα που αποκτήθηκαν από τον πάροχο για την πρακτική άσκηση και την επαγγελματική κατάρτιση πρέπει να αναφέρεται ονομαστικά στη διαδικασία εφαρμογής.


  Γιατί είναι υπήκοοι τρίτων χωρών με πλέον μια μόνιμη άδεια παραμονής είναι επιλέξιμες ?
  Η χορηγούσα αρχή έχει οριστεί η κατηγορία των προσώπων που είναι επιλέξιμα για στήριξη.


  Μπορεί να υποστηριχθεί υποψηφίων με διπλή υπηκοότητα ?
  Οι υποψήφιοι δεν μπορούν να ανήκουν σε μια κατηγορία προσώπων τα οποία, σύμφωνα με το άρθρο 59 του SGB III έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν επίδομα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.


  Μπορεί οι εκπαιδευόμενοι από την Κροατία να υποστηρίζεται τώρα ότι η Κροατία έχει εισέλθει στην ΕΕ ?
  Ναι, γιατί οι Κροάτες δεν είναι υποχρεωμένοι να αποκτήσουν άδεια εργασίας για τους ειδικευμένους κατάρτισης στην επιχείρηση.


  Δεν υπάρχει καμία αποζημίωση για έξοδα μετακίνησης για συνεντεύξεις εργασίας στη Γερμανία. Ποιος θα πληρώσει για αυτά ?
  Στο μέλλον, αυτό θα πρέπει να χρηματοδοτείται μέσω μιας εισφοράς από τους πάροχο, συμμετέχοντες ή τρίτους πόρους της εταιρείας κατάρτισης.


  Γιατί η πρακτική έχει μειωθεί σε έξι εβδομάδες; Είναι δυνατόν να κάνει μια πιο πρακτική ?
  Η πρακτική άσκηση χρησιμεύει για να κάνει ο εκπαιδευόμενος εξοικειωμένοι με την ενδοεπιχειρησιακή κατάρτιση. Η χορηγούσα αρχή θεωρεί έξι εβδομάδες για να είναι επαρκής.

  Ποια είναι η διαδικασία για την απόδοση των λογαριασμών για τα έργα αφού έχει επιλεγεί το προτεινόμενο έργο και εγκριθεί ?
  Τα σχέδια υπόκεινται στους κανονισμούς της χρηματοδότησης του νόμου. Ο πάροχος καθιστά λογαριασμούς της χορηγούσας αρχής για τις δαπάνες και τα έσοδα για όλους τους συμμετέχοντες που εποπτεύει στο πλαίσιο της απόδειξης της χρήσης.


  Κατά την επιλογή των παρόχων των μέτρων (π.χ. μαθήματα γλώσσας, βοήθεια για την κατάρτιση), είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το δίκαιο των δημοσίων συμβάσεων ?
  Ο πάροχος είναι κατανομές διαχείριση από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό και δεν υπόκειται στους αντίστοιχους κανόνες του δικαίου των δημοσίων συμβάσεων. Αυτά πρέπει να έχουμε κατά νου κατά την ανάθεση των υπηρεσιών και την αγορά συμβάσεων.

  Έχω ήδη λάβει τις πληρωμές παροχών, εργαζόμενος ως ειδικευμένος μέσω MobiPro-Eu. Θα υπάρξουν οποιεσδήποτε αλλαγές που με επηρεάζουν ?
  Όχι Άτομα που υπέβαλε την αρχική αίτησή τους για την καταβολή του επιδόματος πριν από 8 Απριλίου του 2014, θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζονται σύμφωνα με τις οδηγίες του ειδικού προγράμματος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, της 28ης Οκτωβρίου 2013: «Προώθηση της επαγγελματικής κινητικότητας των νέων που ενδιαφέρονται για την επαγγελματική κατάρτιση και άνεργους νέους επαγγελματίες από την Ευρώπη ". Η αλλαγή στο ειδικό πρόγραμμα δεν έχει καμία επίπτωση στην εν λόγω κατηγορία προσώπων.

  Δεν έχω λάβει ακόμα καμία πληρωμή παροχών μέσω MobiPro-Eu. Μπορώ να υποβάλω αίτηση για στήριξη, εργαζόμενος ως ειδικευμένος ?
  Όχι, η υποβολή των νέων αιτήσεων για ειδικευμένους εργαζόμενους δεν είναι πλέον δυνατή. Στο μέλλον το πρόγραμμα θα επικεντρωθεί σε εκπαιδευόμενους.


  Έχω ήδη λάβει τις πληρωμές παροχών μέσω MobiPro-Eu. Μπορώ να κάνω αίτηση για περαιτέρω πληρωμές ?
  Ναι. Αν είστε ήδη λαμβάνουν παροχές ως ειδικευμένος εργάτης μέσω MobiPro-ΕΕ, θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις παρακολούθησης που βασίζονται σε προηγούμενες οφέλη.
  Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν:
  Τα έξοδα ταξιδίου για μια συνέντευξη για δουλειά στη Γερμανία
  Εφάπαξ σε σχέση με τη μετακίνηση του κόστους για την έναρξη των εργασιών στη Γερμανία
  Συνάντηση του κόστους σε σχέση με τη διαδικασία αναγνώρισης των νομοθετικά κατοχυρωμένων επαγγελμάτων που βιώνουν ένα εμπόδιο για την απασχόληση
  Η χρηματοδότηση της εθελοντικής υποστήριξης που θα παρέχεται από μη-κερδοσκοπικούς οργανισμούς για τους σκοπούς του αρχικού προσανατολισμού των νέων ειδικευμένων εργαζομένων (κατ 'ανώτατο όριο 6 μηνών).


  Θέλω να εργαστώ ως ειδικευμένος εργάτης στη Γερμανία. Πού μπορώ να βρω πληροφορίες και πώς θα πρέπει να υποστηριχθούν σε αυτό ?
  Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στη Γερμανία Das Willkommensportal für internationale Fachkräfte - Make it in Germany και Deutsche Version - www.arbeitsagentur.de . Μπορείτε επίσης να καλέσετε το κέντρο πληροφοριών μας στο +49 228 713 13 13.
  Διεθνές Placement Services (ZAV) προσλαμβάνει ειδικευμένους εργάτες από το εξωτερικό για τη γερμανική αγορά εργασίας. Σε ενημερωτικές εκδηλώσεις και τις προσλήψεις που πραγματοποιήθηκε στο εξωτερικό η ZAV παρέχει συμβουλές και καθοδήγηση σε ειδικευμένους αιτούντες, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τις κενές θέσεις στους Γερμανούς εργοδότες. Οι δραστηριότητες αυτές διεξάγονται σε στενή συνεννόηση και συνεργασία με τις οργανώσεις-εταίρους σε αυτές τις χώρες με τις οποίες η ZAV συνεργάζεται στενά ως μέρος του δικτύου EURES (Ευρωπαϊκές Υπηρεσίες Απασχόλησης) του δικτύου.
  Η ZAV, που εργάζονται για λογαριασμό της υπηρεσίας του εργοδότη της τοπικής Γραφεία Ευρέσεως Εργασίας στη Γερμανία, προσδιορίζει κατάλληλα ειδικευμένους εργαζόμενους σε ξένες χώρες, εάν οι εργαζόμενοι αυτοί δεν είναι διαθέσιμα στη γερμανική αγορά εργασίας.
  Επί του παρόντος οι ειδικευμένοι εργαζόμενοι ήθελαν στη Γερμανία, στους ακόλουθους τομείς:
  Τεχνική occupations- επίπεδο εμπειρογνωμόνων (μηχανικών):
  Μηχανική και αυτοκινήτων επαγγέλματα μηχανικού
  Μηχανοτρονικής, την ενέργεια και ηλεκτρικά επαγγέλματα
  Μεταλλικές κατασκευές και technolog συγκόλλησης
  Τεχνική έρευνα και ανάπτυξη
  Τεχνική κατάρτιση (εξαιρουμένων των τεχνικών σχεδιαστές), την κατασκευή και την κατασκευή του μοντέλου
  Προμήθεια και διάθεση των αποβλήτων
  IT, IT εφαρμογές υποστήριξης, ανάπτυξης λογισμικού και προγραμματισμού
  Τεχνικά επαγγέλματα - ειδικευμένων εργαζομένων και οι ειδικοί:
  Ενεργειακή τεχνολογία
  Είδη εγκατάσταση, την τεχνολογία θέρμανσης και κλιματισμού
  Ο οδηγός του οχήματος (σιδηρόδρομοι)
  Οι γιατροί και οι επαγγελματίες του τομέα της υγείας:
  Οι ιατροί (εξαιρουμένων των οδοντιάτρων)
  Μαιευτική υγειονομική περίθαλψη και νοσηλευτική φροντίδα, υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, (π.χ. συστημένη υγειονομικής περίθαλψης και φροντίδας των εργαζομένων)
  Φροντίδα γήρατος (δηλαδή έχουν καταχωριστεί φροντιστές γήρατος)
  Εκτός από τη συμφόρηση επαγγέλματα, ορισμένες περιοχές της Γερμανίας είναι επίσης αναζητούν επειγόντως ειδικευμένων εργαζομένων στον τομέα των ξενοδοχείων και της εστίασης. Αυτό βασίζεται στην εθνική συμφόρησης Ανάλυση από τον Ομοσπονδιακό Οργανισμό Απασχόλησης.
  http://www.thejobofmylife.de/en/faqs.html-FAQs-The job of my life !
  "Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός."

 2. #2952
  Senior Member Το avatar του χρήστη something
  Εγγραφή
  Apr 2012
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Χανιά
  Μηνύματα
  254

  Προεπιλογή Εργασια στον αεροπορικο χωρο. (GSE operators/ R/A)

  Γεια και χαρα εχω προυπηρεσια και ειδικοτητα σαν ΧΑΜ Χειριστης Ανυψωτικων Μηχανηματων αεροδρομιου με ολα τα προβλεπομενα training (DGR/Ramp Safety/Aiport first aid safety etc ) της ΙΑΤΑ και η γυναικα μου εχει προυπηρεσια σαν R/A και Operations με ολα τα training απο ΙΑΤΑ κανονικα.Αν υπαρχει καποιος που εχει σχεση με παρομοιες ειδικοτητες (ground handling) η γενικα με αεροπορικο χωρο σε γερμανικα αεροδρομια ας μου στειλει ενα pm (H γυναικα μου μιλαει αγγλικα ισπανικα γερμανικα και γαλλικα απταιστα και εγω Αγγλικα και Γερμανικα επισης πολυ καλα...
  Ευχαριστω.
  Better Think twice instead once

 3. #2953
  Junior Member
  Εγγραφή
  Aug 2014
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Athens
  Μηνύματα
  2

  Προεπιλογή Μηχανολόγος Μηχανικός στη Γερμανία

  Καλησπέρα σε όλους. Είμαι μηχανολόγος μηχανικός και από Ιανουάριο που τελειώνω το master, προσανατολίζομαι προς αναζήτηση εργασίας στη Γερμανία. Είμαι 33 ετών και έχω 4.5 χρόνια εμπειρία σε βιομηχανία. Έχω κάνει ήδη 1 χρόνο εντατικά μαθήματα Γερμανικών (έδωσα και πήρα για τυπικούς λόγους κυρίως το κρατικό Β1) και τον Οκτώβριο θα τα συνεχίσω. Γνωρίζει κάποιος:

  1. Σε ποιές περιοχές τις Γερμανίας να ψάξω, έχοντας περισσότερες βιομηχανίες και άρα περισσότερες πιθανότητες να βρω δουλειά;

  2. Είναι προτιμότερο να ψάχνω από Ελλάδα και να στέλνω βιογραφικά ή να προσανατολιστώ σε μια συγκεκριμένη περιοχή της Γερμανίας, και να πάω εκεί να ψάξω από κοντά; Αξίζει τα παραπάνω έξοδα μιας και θα έχω αυξημένες πιθανότητες αν βρίσκομαι εκεί και δηλώνοντας πλέον Γερμανική διεύθυνση ή όχι;

  3. Η συνεντεύξεις γίνονται αποκλειστικά στα Γερμανικά και πρέπει να μπορείς να ανταποκριθείς ή μπορεί να σε προσλάβει μια εταιρεία με το σκεπτικό να συνεχίσεις εκεί την εκμάθηση της γλώσσας; Να σημειώσω ότι Αγγλικά γνωρίζω σε επίπεδο proficiency

  Ελπίζω να μη σας κούρασα. Ευχαριστώ προκαταβολικά

 4. #2954
  Junior Member
  Εγγραφή
  Sep 2013
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Serres
  Μηνύματα
  1

  Προεπιλογή

  Καλησπέρα φίλε, τους χαιρετισμούς μου και σε όλο το φόρουμ.

  Δεν έχω κάποια απάντηση στα ερωτήματα σου, ποστάρω επειδή έχω κι εγώ τα ίδια ερωτήματα στο ίδιο αντικείμενο.

  Βασικό ερώτημα το 1, εαν υπάρχουν περιοχές με αισθητα μεγαλύτερες βιομηχανικές ζώνες.
  Θα ήθελες να ειδικεύσεις λίγο για τι είδους πόστα ενδιαφέρεσαι; Προσωπικά ενδιαφέρομαι για στελέχωση τεχνικού τμήματος ή για αρχή σε χειρισμό αυτοματοποιημένων γραμμών παραγωγής.

  Εαν υπάρχει κάποιος με εμπειρία σε εργοστάσια πιστεύω θα βοηθήσει αρκετό κόσμο αν καταθέσει τις πληροφορίες του.

  Καλή δύναμη σε όλους

 5. #2955
  Senior Member Το avatar του χρήστη patrioten
  Εγγραφή
  Mar 2012
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Stockholm
  Μηνύματα
  1.138

  Red face

  "Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός."

 6. #2956
  Member
  Εγγραφή
  Jun 2014
  Gender
  Male
  Περιοχή
  earth
  Μηνύματα
  37

  Προεπιλογή

  1.Η περιοχη της Στουτγκαρδης ξερω απο τους θειους μου που ειναι εκει 32 χρονια οτι ειναι απο τις πιο βιομηχανικές της χωρας και με τις περισοτερες ευρεσιτεχνίες πανευρωπαικά.
  2.Καλητερα να πας εκει που θες και να ψαξεις απο εκει για δουλεια.
  3.Εξαρταται την δουλεια και την εταιρια υποθέτω.
  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Gernt Εμφάνιση μηνυμάτων
  Καλησπέρα σε όλους. Είμαι μηχανολόγος μηχανικός και από Ιανουάριο που τελειώνω το master, προσανατολίζομαι προς αναζήτηση εργασίας στη Γερμανία. Είμαι 33 ετών και έχω 4.5 χρόνια εμπειρία σε βιομηχανία. Έχω κάνει ήδη 1 χρόνο εντατικά μαθήματα Γερμανικών (έδωσα και πήρα για τυπικούς λόγους κυρίως το κρατικό Β1) και τον Οκτώβριο θα τα συνεχίσω. Γνωρίζει κάποιος:

  1. Σε ποιές περιοχές τις Γερμανίας να ψάξω, έχοντας περισσότερες βιομηχανίες και άρα περισσότερες πιθανότητες να βρω δουλειά;

  2. Είναι προτιμότερο να ψάχνω από Ελλάδα και να στέλνω βιογραφικά ή να προσανατολιστώ σε μια συγκεκριμένη περιοχή της Γερμανίας, και να πάω εκεί να ψάξω από κοντά; Αξίζει τα παραπάνω έξοδα μιας και θα έχω αυξημένες πιθανότητες αν βρίσκομαι εκεί και δηλώνοντας πλέον Γερμανική διεύθυνση ή όχι;

  3. Η συνεντεύξεις γίνονται αποκλειστικά στα Γερμανικά και πρέπει να μπορείς να ανταποκριθείς ή μπορεί να σε προσλάβει μια εταιρεία με το σκεπτικό να συνεχίσεις εκεί την εκμάθηση της γλώσσας; Να σημειώσω ότι Αγγλικά γνωρίζω σε επίπεδο proficiency

  Ελπίζω να μη σας κούρασα. Ευχαριστώ προκαταβολικά
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη anstik : 11-09-2014 στις 02:20

 7. #2957
  Member
  Εγγραφή
  Jan 2013
  Gender
  Male
  Περιοχή
  germany
  Μηνύματα
  47

  Προεπιλογή ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ

  Καλησπερα εργαζομαι ανελλιπως τα τρια τελευταια χρονια αλλα σκεφτομαι απο νοεμβριο να ξεκινησω κατι δικο μου. Γνωριζει καποιος αν δικαιουμε καποια επιδοτηση και απο που;

 8. #2958
  Senior Member
  Εγγραφή
  Jul 2012
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Karlsruhe
  Μηνύματα
  152

  Προεπιλογή

  Eγω πάντως παιδιά δεν είχα καταφέρει να βρω κάτι απο Ελλάδα. Με το που ήρθα εδώ αν και δεν ήταν ευκολο δεν μου πήρε πολύ καιρό να βρω δουλειά

 9. #2959
  Junior Member
  Εγγραφή
  Aug 2014
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Athens
  Μηνύματα
  2

  Προεπιλογή

  Ευχαριστω για τις μεχρι στιγμής απαντήσεις, εγω ενδιαφέρομαι για εταιρειες κατασκευης ηλεκτρικών συσκευών και θα προσανατολιστω προς το τμήμα ανάπτυξης.

 10. #2960
  Junior Member
  Εγγραφή
  Mar 2013
  Gender
  Male
  Περιοχή
  THESSALONIKI
  Μηνύματα
  1

  Προεπιλογή

  Είμαι μηχανολόγος μηχανικός πτυχιούχος ΤΕΙ με προυπηρεσία πάνω απο 6 χρονια στης μεγαλητερες βιομηχανίες της ελλαδας εχω πτυχιο γερμανικων β2 και σκεφτομαι έντονα να μεταναστεύσω στην γερμανία για ένα καλύτερο μελλον γιατι στην ελλαδα τα πραγματα οσο πάνε και δυσκολεύουν και θα ηθελα αν γνωριζει κανενας αν οντως εχει ζητηση στο επαγγελμα γιατι με μία πρώτη ερευνα πήρα θετικά μηνύματα ευχαριστώ

Σελίδα 296 από 305 ΠρώτηΠρώτη ... 196246286294295296297298 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες γι αυτό το Θέμα (tags)

, 1000, 1838, 1917, 1950, 427, 470, 500, 666, 8θέσιου, abfindung, acosmos, aloxa, ambourgo, amesa, arbeitsamt, aναζητηση, bamf, bank, bfd, bosch, boss, daxxa, download, downloads, dusseldorf, episkevi, ergasia, ergasias, eshop, evrou, eλληνες, eργασία, eΡΕΥΝΑ, farmakopoios, fernseher, firma, floyd, gia, giatros, gmbh, gnwsis, guido, hand, hellp, iii, interglobe, intreglobe, ios, iron, job, jobcender, kai, kalimera, karlsruhe, leihfirma, life, magdeburg, management, media, mia, mεσόγειο, mου, mουσικά, noσηλευτές or τριες, nαυαγοσωστης, or προγραμμα, paides, part, plhrofories, ploion, poltergeist, portals, rapidshare, rettungsschwimmer, rolling, sap, sas, screen, sgb, sonyericsson, sos, sto, stones, stuttgart, tempoteam, thesh, time, tis, tίρυνθα, vermittlungsgutschein, vertrieb, voitheia, volksschulen, xreiazomai, zeitfirma, zfg, zhtw, zuegniss, Αγαθαρχίδης, Αγγελια, αγγλικα, Αγγλοφωνος, αγνοούμενους, Αγορά, ΑΔΕΙΑ, αδειας, Αιτήσεις, Ακρίβυνε, Αλβανία, Αλέξανδρος, Αλκιβιάδης, άλλη, Αμβουργο, άμεσα, ανάγκες, ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ, Αναζήτηση, αναζητώ, ανάπτυξη, Αναστενάρια, Αναχώρηση, ΑΝΕΡΓeΙΑΣ, Ανεργείας, ανεργιας, άνθρωπος, Άνοιγμα, ΑΝΟΙΞΩ, ΑΝΤ1, Αντιστοιχία, Άντρες, αξιοπιστία, απαντησει, ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, Απληρωτος, από, Απογοήτευση, Αποζημίωση, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, απόλυση, Απορία, απόσταση, Αραβικά, άραγε, Άρθρα, Άς, αστυνομικούς, ασφαλειας, ασφαλιστικά, ασφαλιστικο, ατυχήματα, ΑΥΡΙΟΤΗΝ, Αυστρια, αυτά, αυτήν, αυτοκινήτου, Αυτοκινήτων, αυτοματιστες, ΑΦΙΞΕΙΣ, Αχαΐας, Βαρβάρας, Βαυαροί, ΒΑΦΕΙΑ, Βεργίνα, Βερολινο, βήματα, Βίζα, βιογραφικό, βοήθειά, βοηθησει, βοηθός, ΒΟΗΘΟΥ, βορεια, βρούμε, Βυζαντινή, ΓΕΝΙΚΗ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΓερμανιαΚιελο, Γερμανίας, Γερμανικά, Γερμανικό, γερμανικων, ΓΕΡΜΑΝΟΙ, για, Γιατρος, Γιατρού, γίνεται, Γιορτές, γλωσσας, Γνώμες, γνωρίζει, γνωρίζουμε, Γνώσεις, γραφεια, ΓΡΑΦΕΙΟ, γραφειου, γυρω, Γωνιά, Δ0ΥΛΕΙΑ, ΔΑΝΕΙΟ, δασκαλος or α, δε, δείτε, Δεκεβρίου, Δέλτα, Δέσποινα, δημιουργήσει, Δημιουργήστε, Δημιουργία, δημιουργικό, δήμου, Διαδικασία, διαδικτύου, ΔΙΑΛΕΓΟΥΝ, ΔΙΑΜΟΝΗ, ΔΙΑΜΟΝΗΕΡΓΑΣΙΑ, ΔΙΑΦΟΡΑ, δικαίωμα, δικαστήρια, Διόνυσος, διπλωμα, ΔΚΑΖΑΚΗ, δουλειά, ΔΟΥΛΕΙΑΣ, δουλείες, δουλεύει, ΔΟΥΛΙΑ, Δρέσδη, εγασίας, Εγγραφή, εγκαταστάσεων, εδω, εθελοντισμος, ειμαι, είναι, ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, Εκπαίδευση, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ, εκτός, Ελβετία, Ελεύθερο, Ελλάδα, Έλληνα, Ελληνας, Έλληνες, ΕΛΛΗΝΙΔΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ελληνικό, Ελληνισμού, Ελλήνων, ΕΛΠΙΔΑ, Εμιράτα, εμπειρίες, ενα, ενός, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, εξύπηρετηση, ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ, έξυπνοι, ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ, επάγγελμα, επαγγέλματα, Επαγγελματική, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ, επανασύνδεση, ΕΠΙΔΟΜΑ, επιδότηση, Επιστολη, εποχή, ΕΠΟΧΙΑΚΗ, Εργαζόμενοι, ΕΡΓΑΖΩΜΕΝΟΝ, Εργασία, Εργασία Τώρα, εργασιακό, εργασίας, εργασίαςΓερμανία, εργασίες, ΕΡΓΑΣΤΕΙ, ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ, εργοστασια φιρμερς νυρεμβεργη, ΕΡΩΤΗΜΑ, Εσείς, εστιατόρια, εστιατοριο, ετων, ευρεσεως, ΕΥΡΕΣΗ, Εύρεσης, εφόδιο, ΕΧΕΙ, ΕΧΩ, ΕΩΣ, Ζαζόπουλος, Ζαφείρης, Ζητάει, ΖΗΤΕΙΤΑΙ, ζητούν, ΖΗΤΩ, ηλειας, ηλεκ or γου, Ηλεκτρολογοι, Ηλεκτρολόγος, ηλεκτρολογων, Ηλικία, ΗΛΙΚΙΕΣ, ΗΜΕ, ΗΜΕΡΕΣ, Ηρακλείου, θα, Θαλάσσιος, ΘΑΝΑΣΗ, Θάνος, Θέατρο, θέλουν, ΘΕΛΩ, θεμάτων, θεσεις, Θέση, Θρησκευτικό, ιατρούς, ιδιωτικα, Ίππασος, ισως, κα, ΚΑΖΑΚΗ, καθηγήτρια, καθημερινής, καθημερινότητα, και, καίγονται, Καινούργιος, Καιρός, ΚΑΛΑ, Καλησπερα, ΚΑΛΗΤΕΡΟ, Καλλιραχης, κάνει, κάνουμε, Κάποιες, κάποιος, κατάρτισης, καταστροφή, κατεβάζετε, Κατι, κατοικιδίων, κενες, κενη, ΚΕΝΤΡΑ, ΚΕΠ, Κεφαλλονιά, κι, Κιελο, κλέφτη, κλιματισμου, κλπ, κολήσει, Κολονια, Κολωνια, ΚΟΜΠΙΟΥΤΙΚΑ, ΚΟΣΤΙΖΕΙ, Κουβεντούλα, κρατήσει, ΚΡΑΤΙΔΙΟ, Κυπρο, Κυριακή, λειτουργός, Λεξικό, λέτε, ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ, λεωφορείου, ΛΟΓΙΣΤΗ, Μαθήματα, Μάρκετινγκ, μας, με, μεγαλύτερα, ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ, μένα, Μέρκελ, Μεσαζωντες, μεσαίωνα, Μεσολιθική, ΜΕΤΑ, μετακομισεις, μετακομιση, Μετανάστευση, ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, μεταφορες, Μετάφραση, Μεταφραστής, Μετέωρα, μετρήσουν, μηχανικός, μηχανικός οχημάτων, Μηχανικού, μικρη, Μισθος, μοναχο, Μόναχοαναζήτηση, Μοναχου, μόνοι, μοτοσυκλετών, μου, μπορεί, Μύρτος, Μυστράς, μχ, να, Νάξος, ναυαγωσωστες, Νεολιθική, νέου, νέους, νέων, νόημα, νοσηλευτές, Νοσηλευτής, Νοσηλεύτρια, ντυσελντορφ, Ντυσσελντορφ, Νυρεμβεργη, Ξενοφών, ξέρουν, Ξηράς, Ξυλουργικές, ΟΑΕΔ, ΟΑΣΘ, Οδηγίες, Οδηγός, οδηγούν, Οδοντιατρικη, οι, οικογένειας, ΟΙΚΟΔΟΜΗΚΑ, ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ, οικοδομικες, Όλα, όλη, Όμηρος, Ομιλία, Οποιος, ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ, ότι, ΟΧΗΜΑΤΩΝ, όψη, Παγκόσμιος, παιδί, ΠΑΙΔΙΑ, παιδιού, παιζει, Πάνος, Παρακαλω, Παράκληση, παραμονης, Παρατράγουδα, παρέμβαση, ΠΑΡΟΝΤΟΣ, πατρίδα, ΠΑΤΡΙΩΤΑΚΙΑ, ΠΑΥΛΟ, πει, πελατων, Πελλοπόνησο, Περίανδρος, περίοδο, Περιοχές, περιοχη, Περιστέρι, περίχωρα, Πινaκίδες, πισινας, Πίστεως, ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ, Πλάτων, πλήθη, Πληροφορίες, Πληροφορική, Ποια, Ποιες, Ποιοι, ΠΟΙΟΣ, πόλη, ΠΟΛΙΤΗ, πολιτικος μηχανικός, Πολλά, ΠΟΛΥ, Ποντιακού, Πόσο, που, Πράκτορας, Προβλήματα, πρόγραμμα, προγραμματιστή, προγραμματιστής, Προκεραμική, ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ, προοπτική, προσφορα, Προσωρινομονιμο, προτάθηκε, Προτάσεις, προυπηρεσια, ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, Πρωινό, ΠΡΩΣΦΟΡΑ, πρώτα, πρωτεύουσα, ΠΣΑΧΝΟ, πτυχιο, πτυχίου, Πτυχιούχο, Πύξ, πΧ, πωλητής, Ρόδιος, Σαλαμίνας, Σαν, Σαντορίνη, Σαντορίνης, ΣΑΣ, σε, Σεπτεμβρίου, σερβιτορος για γερμανια/ αυστρια, σερβιτορου, σήμερα, σκλαβώνουν, σου, σουηδια, Σπουδες, στα, σταματάει, στη, στην, στο, στολίδια, στον, Στουτγκάρδη, Στρατός, Στρατού, Συμβόλαιο, συνθήκες, συνθήκες εργασιας, ΣΥΝΘΗΚΗ, Συνοδευτική, σύνταξη, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ, συστηματα, σχέση, Σχετικά, Σωκράτης, τα, ταβέρνα, ταμειο, ΤΑΞΙ, ΤΕ, ΤΕΙ, Τεχνικά, Τεχνικος, τεχνιτη, τη, τηλεόραση, την, Τι, τιμές, τιμών, το, τον, Τοπογράφος, τοποθετήσεις, ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ, ΤΡΑΠ, τρύγου, ΤΣΙΜΑ, τώρα, υγειας, υγειαςτι, ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ, υδραυλικου, ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ, υπαλλήλους, Υπάρχει, ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΥΦΑΣΜΑΤΩΝ, Φαρμακοποιός, Φιρμες, φόροι, Φορολογία, φορτηγά, ΦΟΤΗΓΟ, ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ, Χαιρετισμός, Χάρτες, Χημικός, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, Χρειάζομαι, ΧΡΟΝΙΑ, Χρονολογία, χωρις, ΨΑΧΝΩ, ωραριο, ως

Εμφάνιση Ομάδας Ετικετών

Δικαιώματα - Επιλογές

 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
 • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
 • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
 •