Σελίδα 59 από 80 ΠρώτηΠρώτη ... 949575859606169 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 581 έως 590 από 796
 1. #581
  Senior Member Το avatar του χρήστη W.AUSTRALIAN
  Εγγραφή
  Dec 2011
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Melbourne
  Μηνύματα
  999

  Προεπιλογή

  Η απελπισία των Ελλήνων

  http://www.videoman.gr/60369

  Χθεσινό ρεπορτάζ από το τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today, όπου βλέπουμε μια διαφορετική όψη της Ελλάδας.
  Παρά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση κάνει αισιόδοξες προβλέψεις σχετικά με την οικονομική ανάπτυξη της χώρας,
  πολλοί Έλληνες ζουν στα όρια της φτώχειας και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.
  Η ανεργία και η κοινωνική αναταραχή έχει οδηγήσει πολλούς ανθρώπους στην απόγνωση.
  ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ COPY-PASTE............. "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ"

 2. #582
  Moderator Το avatar του χρήστη ευανθια
  Εγγραφή
  Jul 2011
  Gender
  Female
  Περιοχή
  Stockholm
  Μηνύματα
  1.602
  Add ευανθια on Facebook

  Προεπιλογή

  This is a sign in London describing the Greek success story by..... you know.....
  Δεν υπάρχει τίποτε αδύνατο γι’ αυτόν που θα προσπαθήσει !!!
  Μέγας Αλέξανδρος, 356-323 π.Χ.,

 3. #583
  Senior Member Το avatar του χρήστη patrioten
  Εγγραφή
  Mar 2012
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Stockholm
  Μηνύματα
  1.143

  Exclamation Πόθεν προέκυψε άραγε ο Χάρης Θεοχάρης .

  Βίος και πολιτεία του Χάρη Θεοχάρη.
  Πόθεν προέκυψε άραγε ο Χάρης Θεοχάρης . Ο ίδιος ομολογεί τις καταγωγές του , όχι τις οικογενειακές που δεν αφορούν κανέναν, αλλά τις επαγγελματικές που αφορούν του πάντες, ιδιαιτέρως δε τους έλληνες φορολογούμενους.
  Σημειώνει λοιπόν στο βιογραφικό του :
  «Διετέλεσε αντιπρόεδρος στην Lehman Brothers, ηγούμενος της Ευρωπαϊκής ομάδας πληροφορικής μετοχικών παραγώγων της εταιρίας. Ως Διευθυντής Μηχανογράφησης της Ασπίς Πρόνοια ασχολήθηκε με διαχείριση συμβολαίων και προμηθειών, βελτιστοποίηση διαδικασιών και επιλεγμένη εισαγωγή εξωτερικών αναθέσεων (outsourcing). Με ικανότητες στην διαχείριση έργων και συστημάτων, στην σύνταξη και παρακολούθηση προϋπολογισμών καθώς και στον έλεγχο κόστους, υπήρξε σύμβουλος του τότε Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, Διομήδη Σπινέλλη από τον Νοέμβριο του 2009 μέχρι πρόσφατα. Στην θητεία του εκεί, ασχολήθηκε με σειρά έργων όπως την Ενιαία Αρχή Πληρωμής, την Απογραφή Αμειβομένων Δημοσίου κ.α. Για σύντομο χρονικό διάστημα πριν την έναρξη της θητείας του ως ΓΓΠΣ, διετέλεσε σύμβουλος του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών, ασχολούμενος με την παρακολούθηση δράσεων για την υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής».
  Υπήρξε λοιπόν ανώτερο στέλεχος της αμερικανικής τράπεζας που κατέρρευσε συμπαρασύροντας την αμερικανική οικονομία εν τω συνόλω της και κατ’ επέκταση την παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα. Υπήρξε στέλεχος του Ομίλου «Aspis» ο οποίος κατέρρευσε αφήνοντας καταθέτες και ασφαλισμένους στα κρύα του λουτρού, τους μετόχους στη φυλακή και τους πολίτες που εμπιστεύτηκαν τον ιδιωτικό ασφαλιστικό οργανισμό να έχουν απολέσει οικονομίες μιας ζωής. Αποτελεί άραγε εύσημο επαγγελματικής επιτυχίας να έχει κανείς εργασθεί σε επιχειρήσεις που θα μείνουν στην οικονομική ιστορία ως παραδείγματα προς αποφυγή.

  Πέραν τούτου ο κ. Θεοχάρης απώλεσε και την αίσθηση της πραγματικότητας. Είναι ο ίδιος ο οποίος έλαβε την απόφαση και υπέγραψε εγκύκλιο βάσει της οποίας θα ελάμβανε και Bonus , επίδομα δηλαδή αν και εφόσον τα έσοδα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού θα υπερέβαιναν τον στόχο . Πρόκειται για εύρημα. Να αμείβεται κανείς όχι διότι κάνει την δουλειά του αλλά για το πλέον αυτονόητο. Ότι δηλαδή φροντίζει να πατάξει την φοροδιαφυγή. Εκτός εάν ο κ. Θεοχάρης επιδεικνύει ιδιαίτερες σαδιστικές τάσεις φορολογώντας τον έλληνα πολίτης μέχρις θανάτου. Σε αυτήν την περίπτωση δεν γίνεται λόγος για φοροδιαφεύγοντες αλλά για θύματα μιας συγκεκριμένης τακτικής που υιοθετήθηκε επίσημα από τον μηχανισμό Δημοσίων Εσόδων και μάλιστα με στόχο μεταξύ των άλλων το ίδιον όφελος.
  Διαβάστε τι αποκαλύπτει το «Κουτί της Πανδώρας:
  «Νόμιμο, ηθικό ή τίποτα από τα δύο; Πώς μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς το γεγονός ότι ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, δίνει πρακτικά… μπόνους στον εαυτό του για τα έσοδα της Γενικής Γραμματείας;
  Όπως αποκαλύπτει σήμερα το «Κουτί της Πανδώρας«, ο Χάρης Θεοχάρης με το νόμο 4093/12 (που δεν είναι όποιος κι όποιος νόμος, αλλά το λεγόμενο «Μεσοπρόθεσμο») στο άρθρο 6, παράγραφος β’, κάνει αυτό ακριβώς: Προβλέπει «ετήσια ειδική ανταμοιβή (bonus)» για τον εαυτό του ως ποσοστό επί των εισπράξεων της Γραμματείας που υπερβαίνουν τον ετήσιο στόχο – δηλαδή από την είσπραξη των φόρων μας, και όλοι ξέρουμε τι φόροι είναι αυτοί…
  Αυτονόητα τίθεται το ερώτημα, πόσο θράσος θα πρέπει να έχει ένας δημόσιος λειτουργός για να απαιτεί ουσιαστικά νόμιμη μίζα για να κάνει τη δουλειά του, όταν ήδη παίρνει (πιθανότατα) έναν παχυλό μισθό, χωρίς καν να τηρεί τα προσχήματα για το «καλό της χώρας» και άλλα τέτοια χαριτωμένα.
  Φυσικά, η απόφαση αυτή δεν είναι προσωπική απόφαση του γενικού γραμματέα, αλλά ενεργοποιείται με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης – αποδεικνύοντας ότι σε αυτήν την κυβέρνηση κανείς δε δρα μόνος του…

  Στο μεταξύ το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται ότι απεργάζεται ήδη την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών είσπραξης φορολογικών εσόδων. Σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr, αυτό θα γίνει σταδιακά. Το πρώτο βήμα είναι η δημιουργία ενός ημιαυτόνομου φορέα της φορολογικής διοίκησης. Ο φορέας αυτός θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και θα έχει διοικητικό συμβούλιο και ουσιαστικά θα αντικαταστήσει τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ενώ επικεφαλής θα παραμείνει, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές ο κ. Θεοχάρης. Τα σχέδια αυτά είναι κομμένα και ραμμένα στα συμφέροντα των δανειστών, οι οποίοι θέλουν να συρρικνώσουν το δημόσιο τομέα και την παράδοση υπηρεσιών σε ιδιωτικές εταιρίες.
  Οι αμοιβές αυτές του κ. Θεοχάρη συνιστούν πρόκληση τη σημερινή εποχή. Την ώρα που την ελληνική κοινωνία μαστίζει τη φτώχεια και την ελληνική κοινωνία, ένας δημόσιος λειτουργός που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον αμείβεται με μπόνους, μόνο και μόνο για να κάνει τη δουλειά του. Με το ίδιο σκεπτικό θα πρέπει και οι υπουργοί που νομοθετούν και υπηρετούν τους έλληνες πολίτες να αμείβονται με μπόνους σε περίπτωση για παράδειγμα που καταφέρουν να προσελκύσουν επενδύσεις. Λες και δεν είναι αυτή η δουλειά τους.»
  Αυτά λοιπόν αποκαλύπτει η δημοσιογραφική έρευνα και το «Κουτί της Πανδώρας». Με λίγα λόγια ο κ. Θεοχάρης προετοίμασε το έδαφος ώστε να αμείβεται ανάλογα με την επιτυχία του προγράμματος επιβολής χαρατσιού. Κάτι σαν τους Οθωμανούς εφόρους . Αν αυτή η πρωτοβουλία αναδεικνύει ήθος και κυρίως συνιστά αρχή εύρυθμης φορολογικής πολιτικής, είναι ζήτημα στο οποία θα πρέπει να τοποθετηθεί η προϊστάμενη του πολιτική ηγεσία η οποία και τον επέλεξε.
  Γιατί τελικά τον απέπεμψαν
  Ο κ. Θεοχάρης παρά τα προσόντα του υπέπεσε ωστόσο σε δύο προκλητικά λάθη με οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις. Ήταν και οι σταγόνες π[ου ξεχείλισαν το ποτήρι και υποχρέωσαν τον πρωθυπουργό να ζητήσει τον αποκεφαλισμό του σύμφωνα με πληροφορίες του crashonline.
  Το πρώτο σφάλμα της πρόσφατης περιόδου αφορά την αίτηση κατάσχεσης « εις χείρας τρίτων» των Ναυπηγείων της Σύρου την ώρα που το Πολεμικό Ναυτικό είχε αναθέσει στην μονάδα αυτή επισκευές σε 12 σκάφη του αλλά και την επισκευή πλωτής δεξαμενής στη Σούδα. Αυτές οι αναθέσεις θα προσέφεραν ζωή στο Ναυπηγείο και πολλά έσοδα στοπ κράτος αλλά και ,το σπουδαιότερο, εργασία σε εργαζόμενους.
  Ως γνωστός άλλωστε η πράξη του κ. Θεοχάρη ανακλήθηκε μετ’ επαίνων την περασμένη εβδομάδα με απόφαση της Βουλής.
  Το δεύτερο και καταλυτικό σφάλμα αφορά την έκδοση εγκυκλίου με αριθμό 1117 /25 Απριλίου 2014 για την επιβολή αναδρομικού φόρου της τάξης του 20% στους ξένους ιδιώτες κατόχους ελληνικών ομολόγων και 33% στα Νομικά Πρόσωπα. Η ενέργεια αυτή ως γνωστόν προκάλεσε σάλο όχι μόνον στο ελληνικό Χρηματιστήριο αλλά και εκτός Ελλάδας με εκτόξευση των spreads, αρνητικά δημοσιεύματα στα διεθνή ΜΜΕ και τέλος αύξηση των επιτοκίων δανεισμού της χώρας.
  Ας ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο με τον οποίο περιγράφει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters την προσωπικότητα του κ. Θεοχάρη . Επισημαίνουμε τον τίτλο που επέλεξε το διεθνές πρακτορείο για το δημοσίευμα αυτό . Αντιγράφουμε από τη εφημερίδα «Το Έθνος»:
  Reuters: Χάρης Θεοχάρης, η «μαϊμού της τεχνολογίας πληροφοριών»
  To Reuters κάνει την Παρασκευή εκτενή αναφορά στον άνθρωπο που έρχεται από την Lehman Brothers να εκσυγχρονίσει το απαρχαιωμένο σύστημα της ελληνικής φορολογίας, τον Χάρη Θεοχάρη, που ανέλαβε την γενική γραμματεία εσόδων του υπουργείου Οικονομικών.

  Πρόκειται για έναν 42χρονο με παιδικό πρόσωπο που περιγράφει τον εαυτό του στο twitter ως «μαϊμού της τεχνολογίας πληροφοριών», κατά το πρακτορείο.

  Καθώς η Αθήνα προσπαθεί να αποφύγει τη χρεοκοπία, το πρώην στέλεχος της Lehman Brothers αναλαμβάνει να εκσυγχρονίσει από που στην πράξη είναι ένα φορολογικό σύστημα με γραφειοκρατία του 19ου αιώνα και να το φέρει στο επίπεδο αυτών της Ευρωζώνης.
  Αν και είχε εγκαταλείψει το Λονδίνο όταν κατέρρεε ο επενδυτικός κολοσσός, οι συνέπειες της κατάρρευσης τον έπληξαν, καθώς βρισκόταν στην ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ στο ίδιο πόστο του επικεφαλής συστημάτων πληροφοριών.
  Τον περασμένο μήνα διορίστηκε γενικός γραμματέας δημόσιων εσόδων, μία ισχυρή θέση που δημιουργήθηκε κατόπιν εντολών της τρόικας. Η δουλειά του είναι να απαλλάξει τις εφορίες και τις συναρμόδιες υπηρεσίες από τις πολιτικές παρεμβάσεις και τους μη παραγωγικούς αξιωματούχους, στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που προβλέπονται ώστε να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της Ελλάδας.
  Ο διορισμός του δείχνει ότι έχει γίνει αντιληπτή η ανάγκη μετάβασης στην εποχή της πληροφορίας για το απαρχαιωμένο, βασισμένο στα έγγραφα φορολογικό σύστημα, ώστε να υπάρχει διασταύρωση των διάσπαρτων δεδομένων και να αποκαλύπτονται οι περιπτώσεις εκτεταμένης διαφθοράς.
  «Δεν είμαι ο τύπος ανθρώπου που θα κλειδωθεί στον πύργο του και δεν θα μιλάει σε κανέναν … Πρέπει να οργανώσουμε τις υπηρεσίες και να συντομεύσουμε τις τυπικές διαδικασίες», λέει στο Reuters ο ίδιος.
  Νωρίτερα, ως επικεφαλής του τμήματος πληροφοριών του υπουργείο, εισήγαγε καινοτομίες όπως η διαδικτυακή πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Φανατικός χρήστης του twitter, «τουιτάρει» σχόλια προς τους φορολογούμενους στη μία τα ξημερώματα και στις έξι το πρωί εμφανίζεται φρεσκοξυρισμένος στα τηλεοπτικά πάνελ.
  «Ο προϋπολογισμός και το σχέδιο διάσωσης έχουν θέσει σαφείς στόχους. Ο καθένας θα κριθεί ως προς αυτούς κάθε τρίμηνο» σημείωσε σε συνέντευξή του.
  Ο Θεοχάρης σκοπεύει να συγχωνεύσει υπηρεσίες της εφορίας ώστε να ενοποιηθούν δυναμικό και πληροφορίες για να γίνει αποδοτικότερο το σύστημα. Κάποιες από αυτές θα εφαρμοστούν δυσκολότερα, όπως η αντικατάσταση επικεφαλής των ΔΟΥ που δεν αποδίδουν σύμφωνα με τους στόχους, αλλά έχουν πολιτικές διασυνδέσεις. Επίσης, πρέπει να αλλάξει η αντίληψη ότι μπορεί να εφαρμόζεται μία πρακτική σε όλες τις περιπτώσεις, προκειμένου να μπορούν να ανταμείβονται οι ελεγκτές που φέρνουν έσοδα στο ταμείο.

  «Θα υπάρξει σκληρή αντίσταση, τόσο από τη διεύθυνση στις εφορίες όσο και από το πολιτικό σύστημα», λέει ο Διομήδης Σπινέλλης, καθηγητής τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρώην αφεντικό του Θεοχάρη στο υπουργείο.
  «Θα είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουν τα πράγματα», συμφωνεί ανώνυμα και ένας αξιωματούχος που εμπλέκεται στην μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος.
  «Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση σε όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης, οι άνθρωποι με πραγματική εμπειρία και αντίληψη για το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει διαφορετικά το σύστημα, είναι ελάχιστοι».
  (by David Stamp) Reuters  Technology whizz kid tackles Greek tax evasion | Reuters
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη patrioten : 05-06-2014 στις 17:59
  "Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός."

 4. #584

 5. #585
  Senior Member Το avatar του χρήστη patrioten
  Εγγραφή
  Mar 2012
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Stockholm
  Μηνύματα
  1.143
  "Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός."

 6. #586
  Senior Member
  Εγγραφή
  May 2013
  Gender
  Male
  Περιοχή
  München
  Μηνύματα
  536

  Προεπιλογή

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο patrioten Εμφάνιση μηνυμάτων
  Ποιος τους καταζητει και δε τους βρισκει να του δωσω εγω στοιχεια

 7. #587
  Senior Member Το avatar του χρήστη patrioten
  Εγγραφή
  Mar 2012
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Stockholm
  Μηνύματα
  1.143

  Προεπιλογή


  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη patrioten : 10-06-2014 στις 13:58
  "Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός."

 8. #588
  Moderator Το avatar του χρήστη ευανθια
  Εγγραφή
  Jul 2011
  Gender
  Female
  Περιοχή
  Stockholm
  Μηνύματα
  1.602
  Add ευανθια on Facebook
  Δεν υπάρχει τίποτε αδύνατο γι’ αυτόν που θα προσπαθήσει !!!
  Μέγας Αλέξανδρος, 356-323 π.Χ.,

 9. #589

 10. #590
  Senior Member Το avatar του χρήστη patrioten
  Εγγραφή
  Mar 2012
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Stockholm
  Μηνύματα
  1.143

  Προεπιλογή

  Δικαιοσύνη |||||||||||| VS ||||||||||| αγΕλλάδας
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη patrioten : 12-06-2014 στις 23:19
  "Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός."

Σελίδα 59 από 80 ΠρώτηΠρώτη ... 949575859606169 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

 1. Οι πέντε πτωχεύσεις της Ελλάδας
  Από W.AUSTRALIAN in forum Ιστορία, Αρχαιολογία
  Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 19-06-2013, 16:18
 2. Παράθυρο στο μέλλον
  Από Ainariel in forum Τεχνολογία, Internet & χρήσιμες ιστοσελίδες
  Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 07-07-2011, 11:46
 3. Η νεολαία και το μέλλον
  Από thanasis in forum Κουβεντούλα
  Απαντήσεις: 1
  Τελευταίο Μήνυμα: 11-01-2009, 19:48
 4. Τα πρωτοσέλιδα του τύπου της Ελλάδας
  Από steangle in forum Η Ζωή στην Ελλάδα
  Απαντήσεις: 17
  Τελευταίο Μήνυμα: 08-02-2008, 11:30
 5. Στρατηγική Άμυνας της Ελλάδας
  Από steangle in forum Κουβεντούλα
  Απαντήσεις: 1
  Τελευταίο Μήνυμα: 08-02-2008, 10:20

Ετικέτες γι αυτό το Θέμα (tags)

Δικαιώματα - Επιλογές

 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
 • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
 • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
 •