Σελίδα 69 από 80 ΠρώτηΠρώτη ... 1959676869707179 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 681 έως 690 από 796
 1. #681
  Moderator Το avatar του χρήστη australian
  Εγγραφή
  Jan 2011
  Gender
  Male
  Περιοχή
  AussieLand
  Μηνύματα
  3.116
  Follow australian On Twitter Add australian on Facebook Add australian on Google+
  Add australian on Linkedin Follow australian on Flickr Visit australian's Youtube Channel

  Προεπιλογή

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο ΠΑΓΟΥΡΑΣ Εμφάνιση μηνυμάτων
  Πρώτη φορά Αριστερά!!!Προς την έξοδο!Η φωτό με το διαβατήριο τα λέει όλα!
  Θερμή παράκληση,μην αρχίσουμε τα "αριστερά-δεξιά" δεν οδηγούν πουθενά.
  thanks

 2. #682
  Senior Member
  Εγγραφή
  May 2013
  Gender
  Male
  Περιοχή
  München
  Μηνύματα
  536

  Προεπιλογή

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο patrioten Εμφάνιση μηνυμάτων
  ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ! Ψηφίστε πρώτα την πρόταση στη Βουλή και μετά βλέπουμε…
  Με ένα βαρύ πακέτο μέτρων που κατά ορισμένες πληροφορίες ξεπερνούν τα 13 δισ. ευρώ (κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι κάθεται η κυβέρνηση στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, προκειμένου να εξασφαλίσει δάνειο 53 δισ. ευρώ για να μπορέσει να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες έως τα μέσα του 2018, αλλά και στήριξη για το τραπεζικό σύστημα (χωρίς να δίνονται λεπτομέρειες για τον τρόπο ανακεφαλαιοποίησης).

  Σύμφωνα με το νομοσχέδιο για τη σύναψη δανειακής σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και σύμφωνα με την κυβέρνηση βάζει τέλος στα σενάρια του «Grexit» η Αθήνα ζητά 46 δισ. ευρώ για την αναχρηματοδότηση των δανείων που λήγουν από την 1η-7-2015 έως την 1η-7-2018 αλλά και επιπλέον 7,5 δισ. ευρώ που αφορούν τις υποχρεώσεις των τελευταίων μηνών.

  Η κυβέρνηση στην εισηγητική έκθεση σημειώνει ότι η πρόταση συντάχτηκε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «στη λογική συγκερασμού των εκατέρωθεν προτάσεων», κάτι που δείχνει ότι υπάρχει καταρχήν αποδοχή από την πλευρά των εταίρων.

  Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η πρόταση αυτή συνιστά μερική αναμόρφωση του δημοσίου χρέους καθώς μετατίθεται η χρονική αποπληρωμή του και ενσωματώνεται στο συνολικό χρέος του EFSF και ESM και έτσι γίνεται αποκλειστικά ευρωπαϊκό (σ.σ. το ΔΝΤ δεν μετέχει χρηματοδοτικά, ενώ αναδιαρθρώνεται μέρος της οφειλής της χώρας προς αυτό) και ρυθμίζεται στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Συνθηκών. Όπως υποστηρίζεται η συμφωνία θα περιλάβει, επίσης, δέσμευση των δανειστών να διαπραγματευτούν με τη χώρα μας τη λήψη περαιτέρω μέτρων αναμόρφωσης και αναδιάρθρωσης του μακροχρόνιου χρέους, μετά το 2022, ώστε να καταστεί βιώσιμο και εξυπηρετήσιμο

  Από την κυβέρνηση γίνεται λόγος για «αναγκαία ισχυρή οικονομική ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος και των επενδυτικών σχεδίων και δράσεων. Με τη συμφωνία, η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει την κεφαλαιουχική ενίσχυση των τραπεζών, αλλά και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ενίσχυση της ανάπτυξης και την καταπολέμηση των συνεπειών της λιτότητας της τελευταίας πενταετίας».

  Εμφαση δίνεται στην ανάγκη αναπτυξιακού πακέτου, το οποίο πιθανότατα αφορά το σχέδιο Γιούνκερ για τα 35 δισ. ευρώ.

  Το φορολογικό πακέτο

  Βασικό βραχίονα της ελληνικής πρότασης, πέρα από το ασφαλιστικό και τις ιδιωτικοποιήσεις αποτελεί το φορολογικό πακέτο, απ' το οποίο και θα προέλθει το μεγαλύτερο μέρος της προσαρμογής.

  Κοντά στο 1,8 δισ. ευρώ θα αποδώσουν οι αλλαγές στους συντελεστές ΦΠΑ ενώ μόνο από τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ τη διετία 2015-2016 θα προκύψουν έσοδα τουλάχιστον 5,3 δισ. ευρώ.

  Σημαντικά έσοδα θα προέλθουν επίσης από την αύξηση στη φορολογία των επιχειρήσεων, την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, το φόρο πολυτελείας, την αλλαγή επί το δυσμενέστερον της φορολογίας των αγροτών, ενώ σημαντικά εισπρακτικά αποτελέσματα αναμένονται από την πάταξη της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και του λαθρεμπορίου.

  Στα βασικά τρόφιμα και τα ξενοδοχεία επιβάλλεται συντελεστής ΦΠΑ 13%, η εστίαση «μετακομίζει» και πάλι στο 23%, ενώ διατηρείται σε ορισμένα από τα νησιά του Αιγαίου - όχι όμως στα μεγάλα πλούσια τουριστικά νησιά - η έκπτωση του 30% μόνο όμως μέχρι το τέλος του 2016. Στη συνέχεια η έκπτωση θα καταργηθεί σε όλα τα νησιά, αφού προηγουμένως όμως δημιουργηθεί μηχανισμός αποζημίωσης των μόνιμων κατοίκων. Ουσιαστικά, στο τέλος της επόμενης χρονιάς θα επανεξετασθεί συνολικά το καθεστώς ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

  Στον υπερμειωμένο συντελεστή 6% (από 6,5%) εντάσσονται φάρμακα, βιβλία, και εισιτήρια θεάτρου.

  Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης ενσωματώνεται στη φορολογική κλίμακα, ο φόρος στις επιχειρήσεις αυξάνεται από 26% στο 28%, αυξάνεται ο φόρος στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις, καταργούνται προνόμια των εφοπλιστών, αυξάνεται ο φόρος πολυτελείας και επεκτείνεται και στα σκάφη αναψυχής, ενώ άμεσα θα εφαρμοστεί ο φόρος στις τηλεοπτικές διαφημίσεις.

  Προβλέπεται επίσης σταδιακή κατάργηση της ειδικής φορολογικής μεταχείρισης για τους αγρότες με κατάργηση και της επιδότησης πετρελαίου, ενώ αυξάνει το συντελεστή φορολόγησης των εισοδημάτων μέχρι 12.000 ευρώ από ενοίκια από το 11% στο 15% και για εισοδήματα πάνω από 12.000 σε 35% από 33% με πρόβλεψη για συνολικά έσοδα 200 εκατ. ευρώ, σε περίπτωση που δεν βγει ο λογαριασμός από τα άλλα μέτρα.

  Στις προτάσεις περιλαμβάνεται ολοκληρωμένο σχέδιο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής με: έλεγχο των αδήλωτων καταθέσεων μέσω διασταύρωσης των τραπεζικών συναλλαγών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, εισαγωγή προγράμματος εθελοντικής δήλωσης με τις κατάλληλες ποινές, κίνητρα και διαδικασίες βεβαίωσης σύμφωνα με τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές, και συνεργασία με χώρες-μέλη της ΕΕ για παροχή δεδομένων σχετικά με τις ιδιοκτησίες Ελλήνων και την προέλευσή τους.

  Βασικό εργαλείο στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής το περιουσιολόγιο, το οποίο ολοκληρώνεται το προσεχές διάστημα.

  Η ελληνική πλευρά δεσμεύεται και για τη βελτίωση του ποινικού δικαίου για τη φοροδιαφυγή.

  Αναλυτικότερα:
  *Από 1η Ιουλίου αλλάζει το σύστημα ΦΠΑ με στόχο έσοδα 1% του ΑΕΠ (περίπου 1,8 δισ. ευρώ).

  Στο 23% πάνε εστιατόρια και τροφοδοσία, ενώ στο 13% μένουν τα βασικά τρόφιμα, η ενέργεια, τα ξενοδοχεία, και το νερό (εξαιρουμένης όμως της αποχέτευσης). Οι νέοι συντελεστές ΦΠΑ για τα ξενοδοχεία και τα νησιά θα εφαρμοστούν από τον Οκτώβριο του 2015.

  Η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ μπορούν να επανεξεταστούν στο τέλος του 2016, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν αποδώσει έσοδα τα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής καθώς και η εισπραξιμότητα του φόρου. Οποιαδήποτε απόφαση για την επανεξέταση και αναθεώρηση μπαίνει σε διαβούλευση με τα θεσμικά όργανα.

  *Αυξάνεται στο 100% η προκαταβολή φόρου για τις Ανώνυμες Εταιρείες, αλλά και τις ατομικές επιχειρήσεις σταδιακά μέχρι το 2017. Μέχρι τότε θα πρέπει να έχει καταργηθεί και η «προνομιακή φορολογική μεταχείριση των αγροτών» μαζί και η επιδότηση στο πετρέλαιο.

  *Στη φορολογία ακινήτων οποιαδήποτε αλλαγή στις αντικειμενικές αξίες δεν θα πρέπει να διαταράξει τον εισπρακτικό στόχο για τη διετία 2015- 2016 και τα έσοδα των 2,650 δισ. ευρώ κατ' έτος.

  *Αυξάνεται ο συντελεστής φορολογίας των επιχειρήσεων από 26% στο 28%.

  *Μπαίνει φόρος στις τηλεοπτικές διαφημίσεις, ενώ θα διενεργηθεί διεθνής διαγωνισμός για την απόκτηση των αδειών λειτουργίας τηλεοπτικών σταθμών και τη χρήση των αντίστοιχων εισφορών των σχετικών συχνοτήτων.

  *Επεκτείνεται ο φόρος πολυτελείας και στα σκάφη αναψυχής άνω των 5 μέτρων και αυξάνεται από 10% σε 13%.

  * Μπαίνει φόρος 30% στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και προβλέπονται έσοδα από τις άδειες κινητής τηλεφωνίας 4G και 5G.

  *Στην περίπτωση φορολογικών ελλειμμάτων προβλέπονται αντισταθμιστικά μέτρα, όπως: η αύξηση του φορολογικού συντελεστή στα έσοδα ενοικίων. Στο 15% (από 11%) για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ με πρόσθετα έσοδα 160 ευρώ εκατομμύρια και στο 35% (από 33%) για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ με επιπλέον έσοδα 40 εκατ. Αντίστοιχη «εφεδρεία» προβλέπεται και από τη φορολογία των επιχειρήσεων με αύξηση του συντελεστή στο 29% αν χρειαστεί, με στόχο εσόδων 130 εκατ. ευρώ.

  *Προβλέπεται η πλήρης ανεξαρτητοποίηση της ΓΓΔΕ η οποία θα αναφέρεται μόνο στη Βουλή.

  *Η κυβέρνηση δεσμεύεται να προωθήσει νέο νομοθετικό πλαίσιο για το ακατάσχετο μισθών και συντάξεων στην κατεύθυνση όχι μόνο της μείωσης του ορίου των 1.500 ευρώ αλλά και εξάλειψης του 25% που μπορεί να κατασχεθεί στο υπερβάλλον ποσό. Επίσης δεσμεύεται να αυστηροποιήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων χρεών, ώστε: να αποκλείονται εκείνοι που δεν καταφέρνουν να πληρώσουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις, να μειωθεί η διάρκεια για όσους έχουν την ικανότητα αποπληρωμής του χρέους νωρίτερα και να εισαγάγει τα επιτόκια της αγοράς στις περιπτώσεις καθυστερήσεων.

  *Σχεδιάζεται η αύξηση από τις 10.000 στις 25.000 ευρώ του ορίου απαλλαγής των μικρών επιχειρήσεων από το καθεστώς ΦΠΑ.

  *Μειώνονται οι αμυντικές δαπάνες κατά 100 εκατ. φέτος και κατά 200 εκατ. το 2016, με μείωση του προσωπικού..........

  1. εισοδήματα πάνω από 12.000 σε 35% από 33%

  2.Αυξάνεται στο 100% η προκαταβολή φόρου για τις Ανώνυμες Εταιρείες, αλλά και τις ατομικές επιχειρήσεις σταδιακά μέχρι το 2017

  Οι μοναδικες μου ενστασεις. Ειδικα μερικοι πατριδοχτυπημενοι που θα κλαψουν για το στρατο και τη μειωση προσωπικου, μεταξυ μας τωρα οσοι υπηρετησαμε τη στρατιωτικη μας θητεια ξερουμε πως το μισο των στελεχων μας ειναι ανικανοι. Για μειωση προσωπικου στο δημοσιο και φορολογηση περιουσιας εκκλησιας δεν βλεπω πουθενα ομως.

  patrioten γιατι εχεις τονισει τον ορο εξευτελιστικος εκβιασμος; Που ειναι το λαθος; Δεν ειναι σωστο να ερθουμε με μια προταση η οποια εχει εγκριθει απο το κοινοβουλιο μας -οποια κι αν ειναι αυτη- σαν συγκροτημενη χωρα και οχι σαν μια χουφτα κατσαπλιαδες που παμε κι ο,τι γινει;
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη DiD666 : 11-07-2015 στις 07:32

 3. #683
  Member
  Εγγραφή
  Dec 2014
  Gender
  Male
  Περιοχή
  IOANNINA CITY
  Μηνύματα
  45

  Προεπιλογή

  Παιδιά μία διόρθωση.Τα εισοδήματα πού γράφεται πάνω από 12000 ευρώ στο 35% είναι γι' αυτούς πού έχουν τα συγκεκριμένα εισοδήματα από ενοίκια.Όσοι επίσης έχουν εισόδημα από ενοίκια μέχρι 12000 ευρώ θα φορολογηθούν με 15% από 11% πού είναι τώρα.

 4. #684
  Senior Member Το avatar του χρήστη patrioten
  Εγγραφή
  Mar 2012
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Stockholm
  Μηνύματα
  1.142

  Προεπιλογή

  @DiD666 ...
  "Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός."

 5. #685
  Senior Member Το avatar του χρήστη patrioten
  Εγγραφή
  Mar 2012
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Stockholm
  Μηνύματα
  1.142

  Προεπιλογή

  Πώς αντιμετωπίζουν την Ελλάδα στις Βρυξέλλες ! ........
  "Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός."

 6. #686
  Senior Member Το avatar του χρήστη patrioten
  Εγγραφή
  Mar 2012
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Stockholm
  Μηνύματα
  1.142

  Προεπιλογή Καταστροφή / Δευτέρα 13 --- 07 --- 2015

  Συμφωνία νέο μνημόνιο η καταστροφή της Ελλάδας

  Μετά από 17 ώρες «διαπραγματεύσεων» οι ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωζώνης κατέληξαν σε ταπεινωτική για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό συμφωνία, αναφέρει στον επίσημο διαδικτυακό της τόπο η Αριστερή Πρωτοβουλία.
  Και προσθέτει: Πρόκειται για νέο επαχθέστερο μνημόνιο, που επανεγκαθιδρύει και επεκτείνει την τροϊκανή κηδεμονία και τον κοινωνικό εξανδραποδισμό και διατηρεί τη χώρα σε καθεστώς αποικίας χρέους της υπό γερμανική κηδεμονία ΕΕ !...

  Αριστερή Πρωτοβουλία: Συμφωνία νέο μνημόνιο καταστροφή της χώρας | Candia News
  Οι τοκογλύφοι πιστωτές ολοκληρώνουν το σχέδιο διάλυσης της οικονομίας μας και υφαρπαγής του εθνικού μας πλούτου και η συγκυβέρνηση εξαπατά τους Έλληνες και οδηγεί την χώρα σε τρίτο καταστροφικό Μνημόνιο που έχει το θράσος να αποκαλεί "έντιμο συμβιβασμό".

  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη patrioten : 13-07-2015 στις 12:34
  "Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός."

 7. #687
  Senior Member Το avatar του χρήστη patrioten
  Εγγραφή
  Mar 2012
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Stockholm
  Μηνύματα
  1.142

  Προεπιλογή

  Ευρωπαική πατριδογνωσία  "Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός."

 8. #688
  Senior Member Το avatar του χρήστη patrioten
  Εγγραφή
  Mar 2012
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Stockholm
  Μηνύματα
  1.142

  Προεπιλογή

  Η αλήθεια είναι πως ο... Βόλφκανγκ Σόιμπλε και η γερμανική ηγεσία της Ευρωζώνης έχουν σοβαρούς λόγους να ανησυχούν και να διατηρούν μία αδιάλλακτη στάση στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα. Όμως η αποπληρωμή του ελληνικού χρέους που ανέρχεται σε 317 δισεκατομμύρια ευρώ δεν είναι ένας από τους πιο σημαντικούς. Το ελληνικό χρέος είναι αμελητέας σημασίας, σε σύγκριση με το χρηματοπιστωτικό δυναμίτη των γερμανικών (και άλλων) τραπεζών, ο οποίος τους τελευταίους μήνες δίνει καθημερινά περισσότερα σημάδια ανάφλεξης.

  Μόνο η Deutsche Bank, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, βρίσκεται σημαντικά εκτεθειμένη, κατέχοντας αμφιβόλου αξίας χρηματοπιστωτικά προϊόντα, γνωστά ως «παράγωγα», ύψους 67 τρισεκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για ποσό παρόμοιο με το ΑΕΠ όλης της υφηλίου και 20 φορές μεγαλύτερο από το ΑΕΠ της Γερμανίας. Οποιαδήποτε σύγκριση με την κατάσταση της τράπεζας Lehman Brothers το 2008 δεν θα ήταν καθόλου άστοχη. Απλώς όταν χρεοκόπησε η Lehman Brothers είχε στη διάθεσή της παράγωγα αξίας μόνο 31.5 τρισεκατομμύρια ευρώ. Η κρίση του 2008 επιβεβαίωσε τον συνοπτικό ορισμό των παραγώγων που είχε προτείνει ο Αμερικανός μεγιστάνας Warren Buffet: «οικονομικά όπλα μαζικής καταστροφής».

  Μπορεί το 2008 να αποτελεί παρελθόν, αλλά οι πρόσφατες εξελίξεις είναι ιδιαίτερα δυσοίωνες για τη Deutsche Bank. Οι αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ και της Βρετανίας επέβαλαν στη τράπεζα τον Απρίλιο ένα πρόστιμο-ρεκόρ, (το οποίο, μαζί με ένα προηγούμενο πρόστιμο, ανέρχεται συνολικά σε 2.2 δισεκατομμύρια ευρώ), για νοθεία των διατραπεζικών επιτοκίων. Στις αρχές Ιουνίου παραιτήθηκαν αιφνιδιαστικά οι δύο συν-διευθύνοντες σύμβουλοί της. Εναντίον ενός από αυτούς και τεσσάρων πρώην στελεχών της τράπεζας είχε ήδη ασκηθεί δίωξη από τις γερμανικές δικαστικές αρχές για ψευδείς δηλώσεις και παραπλανητικές καταθέσεις. Λίγες μέρες αργότερα εισαγγελικές αρχές έκαναν έφοδο στα γραφεία της τράπεζας στη Φρανκφούτρη για να συλλέξουν στοιχεία πελατών της.

  Ταυτόχρονα, τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα γίνονται καθημερινά πιο επισφαλή. Αμέσως μετά την ανακοίνωση της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων των «θεσμών» με την Ελλάδα στις 12 Ιουνίου, το ρίσκο των ομολόγων της Ευρωζώνης σημείωσε κάθετη άνοδο. Ο γερμανικός δείκτης οικονομικής προοπτικής ZEW έπεσε στις 16 Ιουνίου για τρίτο συνεχόμενο μήνα, και έχει σημειώσει πτώση 43% μέσα σε τρεις μήνες.

  Ομολογουμένως, η Γερμανία δεν αποτελεί εξαίρεση. Άλλες χώρες έχουν παρόμοια προβλήματα, όπως η Αυστρία, η Ολλανδία και η Φιλανδία. Όμως αυτά είναι ελάσσονος σημασίας σε σύγκριση με το μέγεθος των επισφαλών επενδύσεων της Deutsche Bank.

  Εν όψει των παραπάνω προβλημάτων, μια πιθανή στάση πληρωμών της Ελλάδας δεν θα έπρεπε να προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στην Ευρωζώνη, ιδίως όταν έχει ανακοινωθεί επανειλημμένα ότι οι «θεσμοί» έχουν έτοιμα σχέδια αντιμετώπισης ενδεχομένου Grexit. Μήπως όμως οι εντατικές προσπάθειες της γερμανικής ηγεσίας να προβάλλει την κρίση των οικονομιών της ευρωπαϊκής περιφέρειας (Ελλάδα, Ισπανία κοκ.) ως το κύριο πρόβλημα της Ευρωζώνης, απλώς αποτελούν ένα προπέτασμα καπνού για να καλυφθεί η εγγενής σαθρότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος; Διότι όπως έχουν δείξει οι μέχρι σήμερα εξελίξεις, ο πρωταρχικός στόχος της ευρωπαϊκής ηγεσίας είναι η προστασία των τραπεζών.

  Όταν μία γιγαντιαία τράπεζα πρέπει να ξεφορτωθεί «σκάρτα» ομόλογα ή να προμηθευτεί επιπλέον ρευστότητα, στρέφεται προς την ΕΚΤ. Αμέσως πριν το PSI, η ΕΚΤ βοήθησε τη Deutsche Bank, μεταξύ άλλων, να πωλήσει σε καλή τιμή τα «τοξικά» ελληνικά ομόλογα που κατείχε. Τα οποία έχει τώρα στην κατοχή της η ΕΚΤ, που βέβαια υποστηρίζεται από τους Ευρωπαίους φορολογουμένους. Η Deutsche Bank και οι υπόλοιπες τράπεζες είχαν σχετικά αμελητέες απώλειες από το PSI, σε αντίθεση με τους Έλληνες συνταξιούχους. Και αφού οι τράπεζες δεν υπέστησαν πάθημα, δεν χρειάστηκε να μάθουν κανένα μάθημα, έχοντας την πεποίθηση ότι οι ηγέτες της βορειοδυτικής Ευρώπης δεν θα τις άφηναν σύξυλες σε μία παρόμοια συγκυρία στο μέλλον.

  Η συγκυρία αυτή πλησιάζει καθημερινά, και ακόμη και ένα μικρό ταρακούνημα της τραπεζικής βάρκας (μια ελληνική στάση πληρωμών), μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες, όπως μία ανεξέλεγκτη αλυσιδωτή χρεοκοπία. Διότι αν κάτι πάει στραβά, η Deutsche Bank, όπως και οι περισσότερες τράπεζες, έχει τη δυνατότητα να καλύψει μόνο ένα μικρό μέρος των «παραγώγων» και άλλων τοξικών προϊόντων τα οποία κατέχει.

  Συνεπώς έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν ο κ. Σόιμπλε, η κ. Μέρκελ και οι λοιποί «σκληροί» της Ευρωζώνης. Βέβαια, ο πραγματικός λόγος της ανησυχίας τους και της αδιάλλακτης στάσης τους δεν μπορεί να είναι το ελληνικό χρέος, το οποίο αντιστοιχεί στο 0.5% των παραγώγων που κατέχει μόνο μία γερμανική τράπεζα, αλλά η ανασφάλεια που δημιουργεί η πιθανότητα αναταραχής του χάρτινου πύργου της χρηματοπιστωτικής οικονομίας.

  Για τη γερμανική ηγεσία, η ελληνική κρίση αποτελεί ένα βολικό αποδιοπομπαίο τράγο, για να αποσπαστεί η προσοχή του Ευρωπαϊκού κοινού από την επώδυνη πραγματικότητα. Ενώ η σκληρή στάση των δανειστών προς την Ελλάδα και τις χώρες της περιφέρειας της Ευρώπης αποβλέπει κυρίως στην αποφυγή δύο ανεπιθύμητων εξελίξεων. Πρώτον, ενός ταρακουνήματος της αγοράς, το οποίο μπορεί να προκαλέσει μία στάση πληρωμών ή μία διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους. Δεύτερον, μίας σειράς παραχωρήσεων προς την Ελλάδα, που θα απειλήσουν το ευρωπαϊκό νεοφιλελεύθερο κατεστημένο. Όμως όταν η τραπεζική βάρκα μπάζει νερά, η προσαρμογή των Ελλήνων επιβατών στις εντολές των καπετάνιων δεν δύναται από μόνης της να την διατηρήσει εν πλω.

  Μάλλον γνωρίζουν πολύ περισσότερα οι Έλληνες διαπραγματευτές από όσα τους πιστώνουν οι συνομιλητές τους και οι «θεσμοί». Οι οποίοι χρησιμοποιούν μία Οργουελιανή τακτική για να παρουσιάσουν ως «απειρία» την εμπεριστατωμένη άρνηση της ελληνικής πλευράς να προσαρμοστεί μέσα σε ένα σαθρό χρηματοπιστωτικό πλαίσιο......
  "Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός."

 9. #689
  Senior Member Το avatar του χρήστη EL HOPLITE
  Εγγραφή
  Jan 2012
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Fire Gates
  Μηνύματα
  182
  Follow EL HOPLITE On Twitter Add EL HOPLITE on Facebook

  Προεπιλογή

  Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ του GREXIT και το ΣΧΕΔΙΟ ΥΦΑΡΠΑΓΗΣ του ΟΡΥΚΤΟΥ μας ΠΛΟΥΤΟΥ από τους Βαρβάρους ...


  http://www.defencenet.gr/defence/ite...ν-από-το
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη EL HOPLITE : 19-07-2015 στις 10:39
  < GREEKS AGAINST NEW WORLD ORDER >

 10. #690
  Senior Member Το avatar του χρήστη EL HOPLITE
  Εγγραφή
  Jan 2012
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Fire Gates
  Μηνύματα
  182
  Follow EL HOPLITE On Twitter Add EL HOPLITE on Facebook

  Προεπιλογή

  Noam Chomsky - Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από Ε.Ε και Δ.Ν.Τ
  για διάλυση της Ελλάδας,

  Michael Hudson - Το Εθνικό Νόμισμα και η Εθνικοποίηση των τραπεζών θα σώσουν την Ελλάδα

  http://www.defencenet.gr/defence/item/noam
  < GREEKS AGAINST NEW WORLD ORDER >

Σελίδα 69 από 80 ΠρώτηΠρώτη ... 1959676869707179 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

 1. Οι πέντε πτωχεύσεις της Ελλάδας
  Από W.AUSTRALIAN in forum Ιστορία, Αρχαιολογία
  Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 19-06-2013, 17:18
 2. Παράθυρο στο μέλλον
  Από Ainariel in forum Τεχνολογία, Internet & χρήσιμες ιστοσελίδες
  Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 07-07-2011, 12:46
 3. Η νεολαία και το μέλλον
  Από thanasis in forum Κουβεντούλα
  Απαντήσεις: 1
  Τελευταίο Μήνυμα: 11-01-2009, 20:48
 4. Τα πρωτοσέλιδα του τύπου της Ελλάδας
  Από steangle in forum Η Ζωή στην Ελλάδα
  Απαντήσεις: 17
  Τελευταίο Μήνυμα: 08-02-2008, 12:30
 5. Στρατηγική Άμυνας της Ελλάδας
  Από steangle in forum Κουβεντούλα
  Απαντήσεις: 1
  Τελευταίο Μήνυμα: 08-02-2008, 11:20

Ετικέτες γι αυτό το Θέμα (tags)

Δικαιώματα - Επιλογές

 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
 • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
 • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
 •