Σελίδα 10 από 19 ΠρώτηΠρώτη ... 89101112 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 91 έως 100 από 185
  1. #91
    Member
    Εγγραφή
    Oct 2011
    Gender
    Male
    Περιοχή
    Μελβουρνη
    Μηνύματα
    43

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο stassym Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γειά σας και απο μένα πατριωτακια!!Και ένα μεγάλο μπράβο για το θέμα που έχετε ανοίξει!! Είμαι 29 χρονών,έχω τελειώσει Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕΙ και θα ήθελα να μου πείτε απο πού θα ΞΕΚΙΝΗΣΩ για να φτίαξω όλα τα απαιτούμενα χαρτιά που χρειάζονται !!(μιας και έχω μπερδευτεί με τόσες πολλες ορολογίες!) Κάποιος δηλαδή που να έχει κάνει την διαδικασία και να ξέρει επίσημα!! Επίσης οι αμοιβές της συγκεκριμένεις ειδικότητας που βρίσκονται ?? Σας ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά!!!



    Κοιτα πιο πανω στην πρωτη ενοτητα:
    Για όσους είναι Μηχανικοί απο ΤΕΙ ή ΑΕΙ

  2. #92
    Junior Member
    Εγγραφή
    Feb 2012
    Gender
    Male
    Περιοχή
    crete
    Μηνύματα
    3

    Προεπιλογή

    Αυτό που βρήκα λέει πτυχίο ,αναλυτική βαθμολογία ,προγγράματα σπουδών κλπ "όλα με απστίλ, επικυρωμένα , μεταφρασμένα κλπ" ΚΑΙ ερωτώ ,πως γίνεται η διαδικασία που περιγράφει??? που τα στέλνουμε και πως ??? Επίσης υπάρχει κάποιος μηχανικός να μου πεί πως είναι τα πράγματα τώρα εκεί και τι προυποθέσεις μπορεί να έχει ένας Μηχ.Μηχ. ΤΕΙ στην Αυστραλία??

  3. #93
    Member Το avatar του χρήστη georgia!
    Εγγραφή
    Jul 2011
    Gender
    Female
    Περιοχή
    viotia
    Μηνύματα
    30

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο NIKOLAoS Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τι εννοείς μονο Αυστραλους ? Δεν ειναι ετσι! Τελος του μηνα πεταω για Αυστραλια με σκοπο να κανω skill assessment και να παρω και trade certification απο ιδιωτικο ινστιτούτο που ειναι TRO (αρα αναγνωρισμενο απο την Αυστραλιανη κυβερνηση) Απλα θα μου κοστίσει αρκετα οχι οτι ειναι ακατόρθωτο!! Δεν χρειάζεται να εισαι Αυστραλος για να αποκτήσεις πιστοποίηση επαγγέλματος!!!!
    Δεν μιλησα για ακατορθωτο, αλλά η διαδικασία και το κόστος είναι μεγάλο. Επίσης είναι γνωστό ότι προωθούν πρώτα τους Αυστραλους κι εφόσον δεν βρούν εντός αυστραλίας τα άτομα που χρειάζονται, τότε απευθύνονται και σε overseas people ..Εκτος κι αν γνωρίζεις εργοδότη και σε παρει απευθειας.. αυτό είναι άλλο κομμάτι.
    Είναι δύσκολο και οικονομικά μεγάλο βάρος να ξεκινήσεις από ελλάδα να πας αυστραλία και να ξεκινήσεις αναγνωρίσεις κλπ. Ειδικά αν τα αγγλικά σου δεν είναι και τα καλύτερα..
    Θα με βόλευε να εστελνα χαρτια-εμπειρια κλπ και να αναγνωριζαν ή οχι τα skills μου.. και να εβρισκα εργοδοτη πριν ξεκινήσω από ελλάδα.. (ουτοπία)
    Anyway.. Καλη τύχη σε ότι κάνεις..

  4. #94
    Member
    Εγγραφή
    Dec 2011
    Gender
    Male
    Περιοχή
    Clayton, Melbourne
    Μηνύματα
    37

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο georgia! Εμφάνιση μηνυμάτων
    καλησπέρα σε όλους!
    Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει..και ταυτόχρονα να βοηθήσω να γλιτώσετε πολύτιμο χρόνο που έχασα εγώ.
    Όλα τα job sites ζητάνε trade qualified προσωπικο (τουλάχιστον στον τομέα του άντρα μου -automotive-) προκειμένου να έχεις καλές πιθανότητες για την οποιαδήποτε θέση βγαίνει από recruiters. Για να είσαι trade qualified λοιπόν θα πρέπει
    1. να έχεις τελειώσει αυστραλιανή σχολή και να έχεις δικό τους πτυχίο ή .................................................. .......
    Γεια σου Georgia.
    Εχω στειλει και εγω τα χαρτια μου στο TRA για Migration Skills Assessment (ANZCO 342111) σαν ψυκτικος.ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναφερει στο εντυπο οδηγιων οτι πρεπει να εχεις βρει εργοδοτη και σε επικοινωνια μαζι τους δεν αναφερθηκε ουτε ζητηθηκε κατι τετοιο.Αυτη ειναι η πρωτη κινηση για αναγνωριση(Ολικη η Μερικη) των ικανοτητων.Σε επαφη που ειχα με Recruiter αφου ειχα στειλει βιογραφικο και λοιπα στοιχεια για την εμπειρια μου το Μονο που μου ζητησε ηταν να του στειλω την απαντηση που θα λαβω απο το TRA για να δει πως θα προχωρησει το θεμα μου με την ευρεση εργοδοτη για VISA 457.Οταν θα εχω καποιο νεο θα ενημερωσω.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη australian : 02-04-2012 στις 11:07

  5. #95
    Member
    Εγγραφή
    Dec 2011
    Gender
    Male
    Περιοχή
    Clayton, Melbourne
    Μηνύματα
    37

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο georgia! Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν μιλησα για ακατορθωτο, αλλά η διαδικασία και το κόστος είναι μεγάλο. Επίσης είναι γνωστό ότι προωθούν πρώτα τους Αυστραλους κι εφόσον δεν βρούν εντός αυστραλίας τα άτομα που χρειάζονται, τότε απευθύνονται και σε overseas people ..Εκτος κι αν γνωρίζεις εργοδότη και σε παρει απευθειας.. αυτό είναι άλλο κομμάτι.
    Είναι δύσκολο και οικονομικά μεγάλο βάρος να ξεκινήσεις από ελλάδα να πας αυστραλία και να ξεκινήσεις αναγνωρίσεις κλπ. Ειδικά αν τα αγγλικά σου δεν είναι και τα καλύτερα..
    Θα με βόλευε να εστελνα χαρτια-εμπειρια κλπ και να αναγνωριζαν ή οχι τα skills μου.. και να εβρισκα εργοδοτη πριν ξεκινήσω από ελλάδα.. (ουτοπία)
    Anyway.. Καλη τύχη σε ότι κάνεις..
    Γειά σου Georgia
    Αν έχω κατι νεότερο από το TRA θα το ποσταρω.
    Απλά είναι αρκετά δύσκολο για αυτούς που δεν είναι γεννημένοι εκεί.
    Εγω προσωπικα εχω βρει και μια Αυστραλεζα και της εστειλα και καποιες ερωτησεις να κανει στο TRA γιατι αν περιμένω απο το email θα περασει ενας χρονος.Αυτη θα παει στο τοπικο γραφειο με τις ερωτησεις που θελω να τους κανω για να παρω μια πιο αμεση και καθαρη απαντηση σε αυτα που θελω.

  6. #96
    Senior Member
    Εγγραφή
    Sep 2011
    Gender
    Male
    Περιοχή
    Winnipeg ,MB ,CA
    Μηνύματα
    122

    Προεπιλογή

    Some information about the TRA .

    First make sure that your occupation is in the SOL list .Otherwords ,check that Australia realy needs your knowledge and skills.

    Sit the IELTS test.If the outcome is not satisfactory enough so you can claim the nessecary points ,then improve your English first ,then consider about the TRA.

    Visit the official TRA website .The instructions for those who are offshore is here http://www.deewr.gov.au/Skills/Progr...Guidelines.pdf
    Save the page as a PDF file ,print it and read it repeatedly.Make sure that you understand completely what it says and not what you wish for.

    Generaly TRA needs you to prove that your skills are comparable to the Australian ones.In order to proove that you have to demonstrate that you attented 9 years of compulsory education in your home country before attenting any technical or vocational school.For Greece ,this is easy because you have to complete the primary and the secondary school in order to be eligible to attend what is mentioned above.Pay a visit to primary and secondary school and ask for a certification of attendance for all the 9 years.I personaly ,asked in a nice and polite whay to be mentioned clearly the total time of the school(6 for the primary and 3 for the secondary ).

    Pay a visit to the vocational school and ask for an detailed description of the classes with the grades and the lesson that you have achieved and be taught.

    Visit your former employer and ask him for a declaration about your apprenticeship.In it , it has to be mentioned clearly that you were under his supervision in paid employment ,the total time ,the title ,the tasks that you have ,the tools and equipment used during your apprenticeship.

    Go to the authority that issued your occupational license and ask (in writting of course ) the prerequisites for the issuing of it.

    Get a certificate for the time that you were insuranced from ΤΕΒΕ.

    Go to the taxation office that you belong and ask for a copy of what activities your buisness is in.To that attach a copy of the official starting documentation you have been provided when you started your buisness from the taxation authority.

    If you are a member of a union get a certification which describes the time and the prerequisites.

    Translate all the above documents and add translations of your occupational licence .

    Get a certification from the chamber showing since when you are a member of it.

    Get a copy of your passport with your picture on it.

    Add the following

    A personal statement on a properly signed statutory declaration,
    affidavit, sworn statement or similar legal declaration (with your signature witnessed by a legal authority in your country).I asked the chamber and they confirmed that the signature is trully mine.In your statement should be written :
    a) the exact commencement and completion dates of each period of self-employment
    b) the occupation in which you were self-employed
    c) the nature and content of the work tasks you personally performed
    d) the number of staff you employed and their occupations, where relevant
    e) a description of your workshop and the tools and equipment used
    f) a list of three clients, with contact details, for each year of self employment you are claiming.

    You also need

    h) a certified statement on letterhead paper from your accountant or legal representative
    certifying the name and nature of your business, the exact start and end dates of your selfemployment and the capacity in which you were self-employed

    i) at least three statements from suppliers (all certified), confirming the purchase of materials
    and equipment relevant to the work you were performing through your self-employment for a
    range of different self-employment trading periods you are claiming

    j) certified copies of at least three quotations/invoices or contracts for clients with details of the
    work completed, the client details and job location for work undertaken during the period of
    self employment claimed. You must ensure that these documents reflect the range of work
    that you have undertaken in your nominated occupation over the course of the self
    employment period claimed

    k) certified copies of references from three clients confirming full details of the work you did for
    them and the dates the work was undertaken. These references must be from different clients
    to those mentioned in (j) above, but these clients must be included in (f) above

    And of course a lot of percistence and patience.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη spyros38 : 18-05-2012 στις 18:07

  7. #97
    Senior Member
    Εγγραφή
    Sep 2011
    Gender
    Male
    Περιοχή
    Winnipeg ,MB ,CA
    Μηνύματα
    122

    Προεπιλογή

    The link to the application is http://www.deewr.gov.au/Skills/Progr...SkillsForm.pdf

    Beware that you first ask for a skills assesment and then for a points advise (thats the total of points you are going to receive for immigration purposes.

    The copies can be certified by your lawyer.

    I also want to apologise from the readers for my spelling mistakes , since I am not a native speaker.

  8. #98
    Junior Member
    Εγγραφή
    May 2012
    Gender
    Male
    Περιοχή
    greece
    Μηνύματα
    2

    Προεπιλογή γεια σε ολους σας

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο maria12 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σε αντιστοιχία με το "Για όσους είναι Μηχανικοί ΑΕΙ/ΤΕΙ" σκέφτηκα να ανοιχτεί ένα topic για τις τεχνικές ειδικότητες, τα assessment αυτών και ό,τι άλλο σχετικό με τα trades, των οποίων η ζήτηση πολύ μεγάλη.
    καταρχην μπραβο παιδια η βοηθεια σας ειναι πολυτιμη.ειμαι ηλεκτρολογος με 13χρονια προυπηρεσια μπορειται να μου πειτε αν μπορω να παρω εξαιρεση στα αγγλικα?αν ναι με ποιον τροπο?η αν μπορω να τα κανω εκει?υπαρχουν σχολες που σου μαθαινουν αγγλικα?και ποσο κοστιζουν?

  9. #99
    Member
    Εγγραφή
    Sep 2010
    Gender
    Female
    Περιοχή
    Athens
    Μηνύματα
    51

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο hronis78 Εμφάνιση μηνυμάτων
    καταρχην μπραβο παιδια η βοηθεια σας ειναι πολυτιμη.ειμαι ηλεκτρολογος με 13χρονια προυπηρεσια μπορειται να μου πειτε αν μπορω να παρω εξαιρεση στα αγγλικα?αν ναι με ποιον τροπο?η αν μπορω να τα κανω εκει?υπαρχουν σχολες που σου μαθαινουν αγγλικα?και ποσο κοστιζουν?
    hronis78
    -Αν επιθυμείς να μεταναστεύσεις στην Αυστραλία σαν επαγγελματίας ηλεκτρολόγος, τότε η απόδειξη γνώσης αγγλικών είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.
    -Αν πάλι θελήσεις να πας στην Αυστραλία για σπουδές, επίσης απαιτείται η γνώση αγγλικής (IELTS). Μάλιστα, ανάλογα τις σπουδές και την σχολή ζητείται και αντίστοιχο επίπεδο γλωσσομάθειας.

    Μοναδική εξαίρεση: Σε περίπτωση που είσαι Αυστραλός υπήκοος και αποφασίσεις να επιστρέψεις στην γενέτειρά σου, τότε το κράτος σε στέλνει δωρεάν σε σχολές για να μάθεις την αγγλική γλώσσα.

    Γενικώς όμως τα αγγλικά είναι η απαραίτητη προυπόθεση για μετανάστευση στην Αυστραλία-σε αντίθεση με το τι γινόταν κάποιες προηγούμενες εποχές που μετανάστευαν Έλληνες εκεί.

    Περισσότερες και πιστοποιημένες πλήροφορίες στο www.immi.gov.au

  10. #100
    Member
    Εγγραφή
    Jan 2012
    Gender
    Female
    Περιοχή
    BRISBANE
    Μηνύματα
    78

    Προεπιλογή

    γεια σου Μαρια! πες μου σε παρακαλω κατι επειδη ο αντρας μου φτιαχνει τωρα τα χαρτια του για ηλεκτρολογος, ειναι αυστραλος, θα χρειαστει να παει σε σχολη?

Σελίδα 10 από 19 ΠρώτηΠρώτη ... 89101112 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

  1. Σχετικά με νοσηλευτές, ιατρούς και παραϊατρικά επαγγέλματα
    Από GOGO in forum Μετανάστευση στην Αυστραλία
    Απαντήσεις: 136
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-11-2016, 11:21

Ετικέτες γι αυτό το Θέμα (tags)

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •