Σελίδα 17 από 19 ΠρώτηΠρώτη ... 71516171819 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 161 έως 170 από 185
  1. #161
    Junior Member
    Εγγραφή
    Jul 2013
    Gender
    Female
    Περιοχή
    creta
    Μηνύματα
    4

    Post

    γειας σας!εγω ειμαι ακομα στην αρχη...προσπαθω να δω τι χαρτια θα μαζεψω και με ποια σειρα θα κανω ολη την διαιδικασια.θελω βοηθεια!θελω να μεταναστευσω με την οικογενεια μου(αντρας και δυο παιδια)ειμαι κομμωτρια με 11 χρονια προυπηρεσια,πτυχιο και αδεια ασκησεως επαγγελματος.ειμαι 31 χρονων. στα 10 χρονια προυπηρεσια εξωτερικου δινουν 15 ποντους,στο πτυχιο μου?στην αδεια εξασκησεως?τι εννοουν οταν λενε:1 επαγγελματικο ετος στα 4 χρονια?να εχεις δικη σου επιχειρηση?γιατι εχω κομμωτηριο τα τελευταια 7 χρονια.εγω με τους ποντους μεζευω:ηλικια 30 π,προυπηρεσια 15 π,πτυχιο 10 π(αν καταλαβα καλα),βιζα 5 π =60 ποντους.κανω κατι λαθος?ευχαριστω πολυ!!!
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη marina 16 : 23-07-2013 στις 16:59

  2. #162
    Member
    Εγγραφή
    Dec 2011
    Gender
    Male
    Περιοχή
    Clayton, Melbourne
    Μηνύματα
    37

    Προεπιλογή

    Τα χρήματα του TRA ηταν 300$. Δεν ξερω αν εχει κατι αλλαξει.Εγω πηρα το Assessment σαν ψυκτικος τον Οκτωβριο του 2012.
    Τωρα βρισκομαι Αυστραλια με σπουδαστικη βιζα και με το χαρτι απο το TRA εβγαλα την προσωρινη αδεια του ψυκτικου ( πρεπει να δουλευεις για να την παρεις).Θα μπορουσα να παρω την Full και χωρις να δουλευω αλλα πρεπει να δωσω περιπου 3000$ για να κανω το τεστ αλλα αυτη την στιγμη δεν υπαρχουν τα φραγκα.
    Πιστευω οτι το πρωτο πραγμα που θα πρεπει να κανεις ειναι να εποικοινωνησεις με τον αντιστιχο οργανισμο των ηλεκτρολογων και να τους ρωτησεις τι μπορεις να κανεις με ενα επιτυχες Assessment απο το TRA.Μετα θα ξερεις που θα βαδισεις και με ποιο τροπο.
    Ελπιζω να σε βοηθησα καπως. Καλη και πολυ δυναμη για την συνεχεια εαν και εφοσον το αποφασισεις.

  3. #163
    Senior Member
    Εγγραφή
    Sep 2011
    Gender
    Male
    Περιοχή
    Winnipeg ,MB ,CA
    Μηνύματα
    122

    Προεπιλογή

    Το καινούργιο λινκ για το site του TRA είναι εδώ TRA Migration Skills Assessment .Το booklet με τις οδηγίες είναι εδώ http://www.innovation.gov.au/Skills/...Guidelines.pdf .Το κόστος για το assessment έχει αλλάξει πλέον και έχει αυξηθεί απο τα 300 δολάρια στα 1000.Σε αυτά θα πρέπει να προσθέσει κάποιος και το κόστος των μεταφράσεων που θα κάνει. Παρεμπιπτόντως σε όλες τις μεταφράσεις που έκανα εγώ πρίν απο κανένα χρόνο ,πουθενά δεν χρειάστηκα apostile.

  4. #164
    Senior Member
    Εγγραφή
    Nov 2010
    Gender
    Male
    Περιοχή
    Gladstone,QLD
    Μηνύματα
    810

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο marina 16 Εμφάνιση μηνυμάτων
    γειας σας!εγω ειμαι ακομα στην αρχη...προσπαθω να δω τι χαρτια θα μαζεψω και με ποια σειρα θα κανω ολη την διαιδικασια.θελω βοηθεια!θελω να μεταναστευσω με την οικογενεια μου(αντρας και δυο παιδια)ειμαι κομμωτρια με 11 χρονια προυπηρεσια,πτυχιο και αδεια ασκησεως επαγγελματος.ειμαι 31 χρονων. στα 10 χρονια προυπηρεσια εξωτερικου δινουν 15 ποντους,στο πτυχιο μου?στην αδεια εξασκησεως?τι εννοουν οταν λενε:1 επαγγελματικο ετος στα 4 χρονια?να εχεις δικη σου επιχειρηση?γιατι εχω κομμωτηριο τα τελευταια 7 χρονια.εγω με τους ποντους μεζευω:ηλικια 30 π,προυπηρεσια 15 π,πτυχιο 10 π(αν καταλαβα καλα),βιζα 5 π =60 ποντους.κανω κατι λαθος?ευχαριστω πολυ!!!
    Το επάγγελμα σου είναι στην CSOL και όχι στην SOL επομένως σε περιορίζει στο ποιες βίζες μπορείς να στοχεύσεις.

    The current CSOL is relevant for

    • Points based skilled migration applicants who are nominated by a State or Territory government agency under a State Migration Plan
    • applicants applying under the Employer Nomination Scheme (ENS), who must have been nominated by an Australian employer to fill a position in an occupation that appears in the CSOL
    • Temporary Business Long Stay – 457 Subclass
    • Occupational Trainee – 442 Subclass
    • Training and Research Visa – 402 Subclass (and Occupational Trainee – 442 Subclass).


    Διάβασε αναλυτικά εδώ.
    Ο Τολμών Νικά...Ονειρευτείτε, Σχεδιάστε, Πραγματοποιήστε!

  5. #165
    Member
    Εγγραφή
    Aug 2013
    Gender
    Male
    Περιοχή
    Melbourne
    Μηνύματα
    40

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο marina 16 Εμφάνιση μηνυμάτων
    γειας σας!εγω ειμαι ακομα στην αρχη...προσπαθω να δω τι χαρτια θα μαζεψω και με ποια σειρα θα κανω ολη την διαιδικασια.θελω βοηθεια!θελω να μεταναστευσω με την οικογενεια μου(αντρας και δυο παιδια)ειμαι κομμωτρια με 11 χρονια προυπηρεσια,πτυχιο και αδεια ασκησεως επαγγελματος.ειμαι 31 χρονων. στα 10 χρονια προυπηρεσια εξωτερικου δινουν 15 ποντους,στο πτυχιο μου?στην αδεια εξασκησεως?τι εννοουν οταν λενε:1 επαγγελματικο ετος στα 4 χρονια?να εχεις δικη σου επιχειρηση?γιατι εχω κομμωτηριο τα τελευταια 7 χρονια.εγω με τους ποντους μεζευω:ηλικια 30 π,προυπηρεσια 15 π,πτυχιο 10 π(αν καταλαβα καλα),βιζα 5 π =60 ποντους.κανω κατι λαθος?ευχαριστω πολυ!!!
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο leyteris77 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το επάγγελμα σου είναι στην CSOL και όχι στην SOL επομένως σε περιορίζει στο ποιες βίζες μπορείς να στοχεύσεις.

    The current CSOL is relevant for

    • Points based skilled migration applicants who are nominated by a State or Territory government agency under a State Migration Plan
    • applicants applying under the Employer Nomination Scheme (ENS), who must have been nominated by an Australian employer to fill a position in an occupation that appears in the CSOL
    • Temporary Business Long Stay – 457 Subclass
    • Occupational Trainee – 442 Subclass
    • Training and Research Visa – 402 Subclass (and Occupational Trainee – 442 Subclass).


    Διάβασε αναλυτικά εδώ.
    Όπως σου είπε και ο Λευτέρης, από τη στιγμή που το επάγγελμά σου βρίσκεται στην CSOL (Hairdresser - 391111), μπορείς να στοχεύσεις σε ορισμένες μόνο κατηγορίες βίζας.

    Για παράδειγμα, οι point-based visas στις οποίες μπορείς να στοχεύσεις είναι δύο: Η Skilled - Nominated (subclass 190) visa και η Skilled - Nominated (Provisional) (subclass 489) visa

    Και για τις 2 βίζες χρειάζεται State Nomination, θα πρέπει να βρεις δηλαδή κάποια Πολιτεία της Αυστραλίας η οποία κάνει nominate το επάγγελμα σου και να διαπιστώσεις ποια είναι τα κριτήρια για να πάρεις nomination. Γνωρίζω σίγουρα πως State Nomination για κομμώτριες παρέχει η πολιτεία της Δυτικής Αυστραλίας (Western Australia). Εδώ μπορείς να πάρεις μια ιδέα για το πως λειτουργεί το State Nomination στην περίπτωση της συγκεκριμένης Πολιτείας: http://www.migration.wa.gov.au/skill...onsorship.aspx Πιθανόν να υπάρχουν και άλλες Πολιτείες που κάνουν nominate κομμώτριες, αυτό θα πρέπει να το κοιτάξεις. Το State Nomination θα σου δώσει 5 πόντους στο point test, είναι οι πόντοι που υπολόγισες ως "πόντοι βίζας" εσύ παραπάνω.

    Από τη στιγμή που κρίνεις πως έχεις τις προϋποθέσεις να κυνηγήσεις μία από αυτές τις δύο point-based visas, η αφετηρία είναι το Skills Assessment (στην περίπτωση σου ο φορέας που θα αξιολογήσει τα Skills σου είναι το TRA) και το IELTS test. Βλέπω ότι δεν υπολόγισες τα Αγγλικά στον υπολογισμό πόντων που έκανες πιο πάνω αλλά ακόμα και να μην σκοπεύεις να πάρεις πόντους από τα Αγγλικά σου, το 6άρι στο IELTS είναι βασική προϋπόθεση για τις point-based visas. Σε ορισμένες περίπτωσεις μπορεί να σου ζητηθεί μεγαλύτερο σκορ στα πλαίσια του State Nomination. Μια πολιτεία δηλαδή για να σε κάνει nominate μπορεί να σου ζητάει π.χ. τουλάχιστον 6.5 στο IELTS.

    Ενδεικτικά είναι αυτά που σου λέω, πρέπει να διαβάσεις αρκετά για να καταλάβεις πως λειτουργεί το σύστημα. Ελπίζω να σε βοήθησα

  6. #166
    Senior Member
    Εγγραφή
    Nov 2010
    Gender
    Male
    Περιοχή
    Gladstone,QLD
    Μηνύματα
    810

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο geo_karag Εμφάνιση μηνυμάτων
    Όπως σου είπε και ο Λευτέρης, από τη στιγμή που το επάγγελμά σου βρίσκεται στην CSOL (Hairdresser - 391111), μπορείς να στοχεύσεις σε ορισμένες μόνο κατηγορίες βίζας.

    Για παράδειγμα, οι point-based visas στις οποίες μπορείς να στοχεύσεις είναι δύο: Η Skilled - Nominated (subclass 190) visa και η Skilled - Nominated (Provisional) (subclass 489) visa

    Και για τις 2 βίζες χρειάζεται State Nomination..........Ενδεικτικά είναι αυτά που σου λέω, πρέπει να διαβάσεις αρκετά για να καταλάβεις πως λειτουργεί το σύστημα. Ελπίζω να σε βοήθησα
    Σωστός geo_karag, πολύ ωραίο post. Μαρίνα πρέπει να καταλάβεις ορισμένους όρους μετανάστευσης όπως το State Migration Plan. Όλες οι πολιτείες έχουν ένα ετήσιο πλάνο με βάση το οποίο "ανοίγουν" υποψηφιότητες για nomination σε διάφορες ειδικότητες όχι μόνο από την SOL αλλά και από τη CSOL. Δεν σημαίνει οτι η κάθε πολιτεία θα έχει το επάγγελμά σου ή οτι θα υπάρχει ξανά επειδή υπήρξε την προηγούμενη χρονιά. Αυτά τα plans βγαίνουν κάθε Νοέμβριο και ισχύουν για 1 χρόνο. Οι θέσεις για κάθε ειδικότητα είναι συγκεκριμένες γι' αυτό μπορεί κάποια στιγμή να καλυφθούν. Θέσεις υποψηφιότητας μιλάμε έτσι? Όχι δουλειά. Δεν σου βρίσκουν δουλειά. Αυτό που γίνεται είναι οτι σου πριμοδοτούν την βίζα για να δουλέψεις και να ζήσεις στην πολιτεία για τουλάχιστον 2 χρόνια.
    Ο Τολμών Νικά...Ονειρευτείτε, Σχεδιάστε, Πραγματοποιήστε!

  7. #167
    Member
    Εγγραφή
    Feb 2013
    Gender
    Male
    Περιοχή
    Athens, Greece, Greece
    Μηνύματα
    40

    Προεπιλογή

    Καλημερα και απο μενα. Διαβαζοντας ολα τα σχετικα μηνυματα του συγκεκριμενου θεματος, δεν βρηκα απαντηση στην ερωτηση που θετω παρακατω. Κατ' αρχας προκειται για τον γαμπρο μου ο οποιος θα ελθει μαζι μας Αυστραλια, του χρονου ελπιζω, με permanent resident visa, καθοτι παντρεμενος με την κορη μου η οποια ειναι γεννημενη εκει. Εχει τελειωσει Σιβιτανιδειο σχολη στο τμημα υδραυλικων με εξειδικευση στο φυσικο αεριο. Η ερωτηση μου ειναι, εαν καποιος γνωριζει φυσικα, τι χρειαζεται να εχει μαζι του απο Ελλαδα σχετικα με το επαγγελμα και τις σπουδες του, και επισης ποια ειναι η διαδικασια για να μπορεσει να εργαστει εκει ως υδραυλικος. Δεν ειναι απαραιτητο να μου δωσετε '' μασημενη τροφη '' , αρκουν και παραπομπες σε ιστοσελιδες αρμοδιων οργανισμων/υπηρεσιων/κλπ τα οποια δινουν απαντησεις στην συγκεκριμμενη περιπτωση.
    Ευχαριστω εκ των προτερω.
    Υ.Γ. Δεν ξερω αν εχει σημασια, απλα το παραθετω, προκειται να ζησουμε στην Μελβουρνη.

  8. #168
    Senior Member
    Εγγραφή
    Feb 2012
    Gender
    Male
    Περιοχή
    Thessaloniki
    Μηνύματα
    229

    Προεπιλογή

    Καλησπέρα Τάσο.....πρώτα θα πρέπει να δεις εδώ
    ανάλογα με την ειδικότητά του, ανατρέχεις στην αντίστοιχη αρχή αναγνώρισης και από εκεί θα σε κατευθύνουν πως θα αναγνωρίσει το πτυχίο & την προυπηρεσία του από Ελλάδα.....
    Προσοχή!!!!! υπάρχουν επαγγέλματα που χρειάζονται & άλλα εκτός από την αναγνώριση του πτυχίου & της προυπηρεσίας!!!!9π.χ. εγγραφή σε κάποιο σύλογο-επιμελιτήριο κλπ...) αν έχεετε γνωστούς κάτω ψάξτε το....

    εύχομαι υγεία & καλή τύχη σε όλους!!!
    Don't ever mistake someone's silence for ignorance, calmness for acceptance and kindness for weakness!

  9. #169
    Member
    Εγγραφή
    Feb 2013
    Gender
    Male
    Περιοχή
    Athens, Greece, Greece
    Μηνύματα
    40

    Προεπιλογή

    Ευχαριστω billy για την απαντηση, μολις εχω νεοτερα θα τα αναφερω για την περιπτωση που και καποιος αλλος εχει το ιδιο ενδιαφερον.

  10. #170
    Junior Member
    Εγγραφή
    Jul 2013
    Gender
    Female
    Περιοχή
    creta
    Μηνύματα
    4

    Προεπιλογή

    σας ευχαριστω πολυ με βοηθησατε αρκετα!βρηκα εναν ελληνα ατσεντη και θα συμβουλευτω και αυτον για να δω αν αξιζει τον κοπο...το σκεφτομαι και για Γερμανια,πηγα ταξιδι εσκεμενα για να δω πως ειναι και μου αρεσε!δυστυχως ταξιδι στην Αυστραλια δεν μπορω να παω ειναι πολυ ακριβα τα εισητηρια!,ευχαριστω και παλι!!!

Σελίδα 17 από 19 ΠρώτηΠρώτη ... 71516171819 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

  1. Σχετικά με νοσηλευτές, ιατρούς και παραϊατρικά επαγγέλματα
    Από GOGO in forum Μετανάστευση στην Αυστραλία
    Απαντήσεις: 136
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-11-2016, 11:21

Ετικέτες γι αυτό το Θέμα (tags)

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •