Σελίδα 4 από 14 ΠρώτηΠρώτη ... 23456 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 31 έως 40 από 137
  1. #31
    Senior Member
    Εγγραφή
    Oct 2010
    Gender
    Female
    Περιοχή
    thessaloniki
    Μηνύματα
    280

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο alexan72 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εγώ έχω πτυχίο Εργοθεραπείας και Ψυχολογίας και έχω άδεια ασκήσεως και για τα δύο επαγγέλματα από τη Νομαρχία (δεν χρειάζεται να γραφτείς σε κάποιο σύλλογο για να πάρεις άδεια στα δικά μας επαγγέλματα). Οπότε δίνω αυτό για μετάφραση και επικύρωση ως αποδεικτικό ότι έχω άδεια στη χώρα απόκτησης του τίτλου σπουδών; Ξέρει κανείς;
    alejan, ξεκινα και κοιτα αυτό, διαβασε αυτό που σε ενδιαφέρει.....http://www.ahpra.gov.au/..

  2. #32
    Member Το avatar του χρήστη Enya
    Εγγραφή
    Sep 2011
    Gender
    Female
    Περιοχή
    Rethymno
    Μηνύματα
    55

    Προεπιλογή

    Συνάδελφοι, τα νεώτερα με τις βεβαιώσεις εγγραφής της ΕΝΕ για το Υγειονομικό, είναι ότι τακτοποιήθηκε το πρόβλημα που υπήρχε στην Κρήτη. Αν ωστόσο κάποιος αντιμετωπίσει αντίστοιχο πρόβλημα χορήγησης άδειας με το Υγειονομικό οποιασδήποτε Περιφέρειας, συστήνω να επικοινωνήσει με την ΕΝΕ της Αθήνας στο τηλ. 2103648044 εσ. 5. Στο Υγειονομικό ίσως σας ζητήσουν 1) την πρωτότυπη άδεια άσκησης επαγγέλματος, 2)την βεβαίωση επαγγελματικής κατάστασης της ΕΝΕ, 3)αντίγραφο ταυτότητας 4) αντίγραφο πτυχίου. Το πιστοποιητικό υφιστάμενης επαγγελματικής κατάστασης εκδίδεται πλέον από το Υγειονομικό και έχει ισχύ 3 μήνες. Στη συνέχεια υποβάλλεται στην Περιφέρεια για σφραγίδα της Χάγης. Σε κάποιες περιοχές τη βεβαίωσης καλής επαγγελματικής κατάστασης που δίνει το Υγειονομικό τη λένε Good standing.

    Για όσους έχουν πτυχίο ΣΕΛΕΤΕ και θέλουν να το χρησιμοποιήσουν ως προσόν, να ξέρετε ότι για για βάλει τη σφραγίδα η αποκεντρωμένη διοίκηση, πρέπει να υπάρχει δείγμα υπογραφής αυτού που υπέγραψε το πιστοποιητικό αποφοίτησης στο υπουργείο Εξωτερικών. Αν σας πουν πως δεν υπάρχει, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ΑΣΠΑΙΤΕ στην Αθήνα στο τηλ. 2102896790 για οδηγίες. Εκεί επίσης μπορούν να εκδόσουν ανανεωμένο πιστοποιητικό αποφοίτησης, για την περίπτωση που δεν υφίσταται πλέον ο τότε Διευθυντής.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Enya : 27-10-2011 στις 10:56

  3. #33
    Senior Member Το avatar του χρήστη alexan72
    Εγγραφή
    Sep 2011
    Gender
    Female
    Περιοχή
    Athens
    Μηνύματα
    115

    Προεπιλογή

    Αν και το έβαλα και σε άλλο τόπικ, να αναφέρω κι εδώ (για όποιους έχουν παρόμοια επαγγέλματα, είδα ένα Φυσικοθεραπευτή πιο πάνω και ισχύουν περίπου τα ίδια απ' ό,τι έχω καταλάβει - εγώ είμαι Εργοθεραπεύτρια) ότι χθες μίλησα μέσω skype με δικηγόρο μετανάστευσης και μου είπε τα εξής: καταρχήν ότι πρέπει πρώτα να κάνω την αναγνώριση του πτυχίου μου και μετά θα προχωρήσουμε την αίτηση για skilled visa. Το πρόβλημα που προκύπτει είναι πως ενδεχομένως να χρειάζεται να κάνω ένα είδος πρακτικής εκεί (το έχουμε αναφέρει κι άλλες φορές αυτό) για να πάρω αυτή την αναγνώριση. Για μένα, ωστόσο, είναι αδύνατον να αφήσω την εδώ δουλειά μου και το παιδί μου, να πάω εκεί κάτω, να κάτσω 4-6 μήνες και να ξαναγυρίσω για να ξεκινήσω τότε την αίτηση για βίζα. Και μου φαίνεται και λίγο παράλογο. Θα το καταλάβαινα αν μου έλεγαν ότι μπορώ να πάρω ένα είδος ίσως προσωρινής αναγνωρίσης βάσει των πτυχίων, αναλυτικών βαθμολογιών, εμπειρίας κλπ, με τον όρο να κάνω αυτήν την πρακτική όταν κατέβω για να μονιμοποιηθεί. Επειδή και της δικηγόρου της φάνηκε κάπως παράξενο αυτό, θα μιλήσει μαζί τους την Τετάρτη (έχουν αργία Δευτέρα-Τρίτη) και θα διευκρινίσει τι ακριβώς συμβαίνει και τι χρειάζεται και θα με ενημερώσει. Οπότε όταν έχω νεότερα θα σας πω. Αν πάντως ισχύει αυτό πρέπει να ξεχάσω την Αυστραλία...

  4. #34
    Member Το avatar του χρήστη Enya
    Εγγραφή
    Sep 2011
    Gender
    Female
    Περιοχή
    Rethymno
    Μηνύματα
    55

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο alexan72 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν και το έβαλα και σε άλλο τόπικ, να αναφέρω κι εδώ (για όποιους έχουν παρόμοια επαγγέλματα, είδα ένα Φυσικοθεραπευτή πιο πάνω και ισχύουν περίπου τα ίδια απ' ό,τι έχω καταλάβει - εγώ είμαι Εργοθεραπεύτρια) ότι χθες μίλησα μέσω skype με δικηγόρο μετανάστευσης και μου είπε τα εξής: καταρχήν ότι πρέπει πρώτα να κάνω την αναγνώριση του πτυχίου μου και μετά θα προχωρήσουμε την αίτηση για skilled visa. Το πρόβλημα που προκύπτει είναι πως ενδεχομένως να χρειάζεται να κάνω ένα είδος πρακτικής εκεί (το έχουμε αναφέρει κι άλλες φορές αυτό) για να πάρω αυτή την αναγνώριση. Για μένα, ωστόσο, είναι αδύνατον να αφήσω την εδώ δουλειά μου και το παιδί μου, να πάω εκεί κάτω, να κάτσω 4-6 μήνες και να ξαναγυρίσω για να ξεκινήσω τότε την αίτηση για βίζα. Και μου φαίνεται και λίγο παράλογο. Θα το καταλάβαινα αν μου έλεγαν ότι μπορώ να πάρω ένα είδος ίσως προσωρινής αναγνωρίσης βάσει των πτυχίων, αναλυτικών βαθμολογιών, εμπειρίας κλπ, με τον όρο να κάνω αυτήν την πρακτική όταν κατέβω για να μονιμοποιηθεί. Επειδή και της δικηγόρου της φάνηκε κάπως παράξενο αυτό, θα μιλήσει μαζί τους την Τετάρτη (έχουν αργία Δευτέρα-Τρίτη) και θα διευκρινίσει τι ακριβώς συμβαίνει και τι χρειάζεται και θα με ενημερώσει. Οπότε όταν έχω νεότερα θα σας πω. Αν πάντως ισχύει αυτό πρέπει να ξεχάσω την Αυστραλία...
    Δεν μπορώ να σε βοηθήσω πολύ Alexan72, αλλά επειδή και οι νοσηλευτές έχουμε το ίδιο θέμα με το bridging ξέρω ότι πρέπει να ρωτήσεις στον φορέα που αξιολογεί για τη μετανάστευση αν τα προγράμματα Εργοθεραπείας της Ελλάδας είναι αναγνωρισμένα και ποια είναι τα κριτήρια για την αναγνώριση, η πότε απαιτείται συμπληρωματικό πρόγραμμα. Πρέπει να επισημάνω επίσης ότι υπάρχουν 2 αξιολογήσεις α)της επιλεξιμότητας για μετανάστευση και β) της δυνατότητας για απασχόληση. Τα προγράμματα των Ελλήνων νοσηλευτών για να καταλάβεις παίρνουν αυτόματη αναγνώριση λόγω μιας κοινοτικής οδηγίας. Το ίδιο νομίζω ότι συμβαίνει και με τα δικά σας με βάση αυτά που βρήκα για την περίπτωσή σου: http://www.cotrb.com.au/criteria.htm
    You must satisfy the following minimum criteria to be eligible for recognition by OTC:

    (a) Qualifications

    Have completed a World Federation of Occupational Therapy (WFOT) currently approved (at time of graduation) tertiary level education program leading to an award in occupational therapy, that is comparable to an Australian Bachelor degree (as per the National Office of Overseas Skills Recognition (AEI-NOOSR) Country Education Profiles)

    "Currently approved" is taken to mean those countries listed on the WFOT website under "Programs & Schools" which at the time of graduation:

    Prior to 2002:
    Fall within 5 years after the year last reviewed by the National Association

    From 2002:
    Fall within 5 years (for 3 year courses) of the year last reviewed by the National Association
    Fall within 7 years (for 4 year courses) of the year last reviewed by the National Association

    The WFOT approval referred to above must be in place at the time of graduation and cannot be considered retrospectively. Therefore, if the institution and program receive WFOT approval after the time of graduation, this will not be considered sufficient to meet the criteria for assessment.


    http://www.wfot.org/Education/Entryl...TApproved.aspx

    Year course first/last approved by WFOT: 1992

    Να ξέρεις ωστόσο ότι το να πάρεις άδεια άσκησης επαγγέλματος είναι μια διαφορετική υπόθεση από το να εγκριθείς για μετανάστευση. Εκεί είναι που προτείνονται τα συμπληρωματικά προγράμματα. Για τις προϋποθέσεις αυτές πρέπει και πάλι να δεις στον Αυστραλέζικο σύλλογο εγγραφής ή να τους ρωτήσεις. Πόσο βαθειά έχεις ψάξει τα θέματα αυτά; Φοβάμαι ότι το να ρωτάς τους υπόλοιπους δεν θα σε βοηθήσει πολύ γιατί μου φαίνεται ότι είσαι η μόνη Εργοθεραπεύτρια στο forum. Αν και δεν είμαι της ειδικότητάς σου ελπίζω να σε βοήθησα λίγο...
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Enya : 29-10-2011 στις 18:37

  5. #35
    Senior Member Το avatar του χρήστη alexan72
    Εγγραφή
    Sep 2011
    Gender
    Female
    Περιοχή
    Athens
    Μηνύματα
    115

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Enya Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν μπορώ να σε βοηθήσω πολύ Alexan72, αλλά επειδή και οι νοσηλευτές έχουμε το ίδιο θέμα με το bridging ξέρω ότι πρέπει να ρωτήσεις στον φορέα που αξιολογεί για τη μετανάστευση αν τα προγράμματα Εργοθεραπείας της Ελλάδας είναι αναγνωρισμένα και ποια είναι τα κριτήρια για την αναγνώριση, η πότε απαιτείται συμπληρωματικό πρόγραμμα. Τα προγράμματα των Ελλήνων νοσηλευτών για να καταλάβεις παίρνουν αυτόματη αναγνώριση λόγω μιας κοινοτικής οδηγίας. Το ίδιο νομίζω ότι συμβαίνει και με τα δικά σας με βάση αυτό που βρήκα για την περίπτωσή σου: http://www.wfot.org/Education/Entryl...TApproved.aspx

    Να ξέρεις ωστόσο ότι το να πάρεις άδεια άσκησης επαγγέλματος ωστόσο είναι μια διαφορετική υπόθεση από το να εγκριθείς για μετανάστευση. Για τις προϋποθέσεις αυτές πρέπει και πάλι να δεις στον Αυστραλέζικο σύλλογο εγγραφής ή να τους ρωτήσεις. Πόσο βαθειά έχεις ψάξει τα θέματα αυτά; Φοβάμαι ότι το να ρωτάς τους υπόλοιπους δεν θα σε βοηθήσει πολύ γιατί μου φαίνεται ότι είσαι η μόνη Εργοθεραπεύτρια στο forum. Αν και δεν είμαι της ειδικότητάς σου ελπίζω να σε βοήθησα λίγο...
    Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ, θα κοιτάξω το λινκ που μου έβαλες. Δεν ρωτάω, είναι αρκετά μπερδεμένα και είμαστε λίγοι :confused: , απλά περιμένω από την δικηγόρο να μου πει για να σας πω, μήπως βοηθηθεί και κάποιος άλλος.

  6. #36
    Senior Member Το avatar του χρήστη alexan72
    Εγγραφή
    Sep 2011
    Gender
    Female
    Περιοχή
    Athens
    Μηνύματα
    115

    Προεπιλογή

    Για να καταλάβω καλύτερα (ενημερώνω πως οτιδήποτε έχει να κάνει με γραφειοκρατικές διαδικασίες, χαρτιά κλπ με μεταμορφώνει σε ένα οριακά νοήμον άτομο, οπότε επιτρέψτε μου και τις χαζές ερωτήσεις): η αναγνώριση του πτυχίου δεν σου παρέχει αυτόματα και άδεια να εργαστείς; Υποθέτω πως μάλλον όχι από αυτό που μου γράφεις, Enya, παραπάνω. Αλλά για να κάνω αίτηση για skilled βίζα αρκεί η αναγνώριση σε πρώτη φάση;
    Επίσης, μπήκα στο σάιτ που μου έβαλες (και σε ευχαριστώ θερμά που μπήκες στον κόπο να ψάξεις ειδικά για εμένα ) αλλά μάλλον δεν καταλαβαίνω πού πρέπει να κοιτάξω. Έβαλα Ελλάδα και τη Σχολή και βγήκε από πότε λειτουργεί, πόσα χρόνια είνα κλπ και ότι είναι εγκεκριμένη από το 1992. Αυτό κάνει ή υπάρχει κάτι που πρέπει να βρω σε σχέση και με την Αυστραλία;
    Ξαναλέω, σόρρυ αν κάνω ερωτήσεις που ίσως είναι λίγο χαζές.

  7. #37
    Member Το avatar του χρήστη Enya
    Εγγραφή
    Sep 2011
    Gender
    Female
    Περιοχή
    Rethymno
    Μηνύματα
    55

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο alexan72 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Για να καταλάβω καλύτερα (ενημερώνω πως οτιδήποτε έχει να κάνει με γραφειοκρατικές διαδικασίες, χαρτιά κλπ με μεταμορφώνει σε ένα οριακά νοήμον άτομο, οπότε επιτρέψτε μου και τις χαζές ερωτήσεις): η αναγνώριση του πτυχίου δεν σου παρέχει αυτόματα και άδεια να εργαστείς; Υποθέτω πως μάλλον όχι από αυτό που μου γράφεις, Enya, παραπάνω. Αλλά για να κάνω αίτηση για skilled βίζα αρκεί η αναγνώριση σε πρώτη φάση;
    Επίσης, μπήκα στο σάιτ που μου έβαλες (και σε ευχαριστώ θερμά που μπήκες στον κόπο να ψάξεις ειδικά για εμένα ) αλλά μάλλον δεν καταλαβαίνω πού πρέπει να κοιτάξω. Έβαλα Ελλάδα και τη Σχολή και βγήκε από πότε λειτουργεί, πόσα χρόνια είνα κλπ και ότι είναι εγκεκριμένη από το 1992. Αυτό κάνει ή υπάρχει κάτι που πρέπει να βρω σε σχέση και με την Αυστραλία;
    Ξαναλέω, σόρρυ αν κάνω ερωτήσεις που ίσως είναι λίγο χαζές.
    Δεν είναι χαζές οι ερωτήσεις σου, τι σε κάνει να λες κάτι τέτοιο! Σε σχέση με τη βίζα το κατάλαβες καλά. Από 'κει και πέρα όμως δεν μπορώ να σε βοηθήσω .... Συμπληρωσα κάποια στοιχεία στη δημοσίευσή μου μετά που την είδες και αυτό που γράφει ο φορέας αξιολόγησης των προϋποθέσεων μετανάστευσης δεν μου είναι απόλυτα σαφές. Με λύπη μου διαπιστώνω ότι τα αγγλικά μου δεν επαρκούν .... Ο φορέας αρχικής αξιολόγησης πάντως είναι το Occupational Therapy Council. Αν ερωτηθούν συγκεκριμένα, φαντάζομαι ότι θα διευκρινήσουν καλύτερα το ποιοι τελικά θεωρούνται πιστοποιημένοι Εργοθεραπευτές: και οι μετά το 1997 ή υπάρχει ένα κενό από 'κει και πέρα επειδή δεν υπήρξε επαναξιολόγηση του προγράμματος σπουδών της Ελλάδας μετά το 1997;
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Enya : 29-10-2011 στις 19:01

  8. #38
    Senior Member Το avatar του χρήστη alexan72
    Εγγραφή
    Sep 2011
    Gender
    Female
    Περιοχή
    Athens
    Μηνύματα
    115

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Enya Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν είναι χαζές οι ερωτήσεις σου, τι σε κάνει να λες κάτι τέτοιο! Σε σχέση με τη βίζα το κατάλαβες καλά. Από 'κει και πέρα όμως δεν μπορώ να σε βοηθήσω .... Συμπληρωσα κάποια στοιχεία στη δημοσίευσή μου μετά που την είδες και αυτό που γράφει ο φορέας αξιολόγησης των προϋποθέσεων μετανάστευσης δεν μου είναι απόλυτα σαφές. Με λύπη μου διαπιστώνω ότι τα αγγλικά μου δεν επαρκούν ....
    Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ! Νομίζω ότι όταν πρόκειται για πολύ fromal πράγματα ούτε στα ελληνικα δεν επαρκουν τα ελληνικά μας μερικές φορές...

  9. #39
    Junior Member
    Εγγραφή
    Oct 2011
    Gender
    Female
    Περιοχή
    Blekinge-Karlskrona
    Μηνύματα
    8

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο alkioni Εμφάνιση μηνυμάτων
    σε ενημερωνω οτι το 7 σε καθε μια ενοτητα δεν ειναι ευκολη υποθεση, ένα χρόνο σχεδον παιδευομαι ειδικά αν εχεις χρόνια όπως άλλωστε είχα και εγω. σου ευχομαι όμως να το πάρεις με την πρώτη. τώρα, μόλις πάρω ..............................
    καλησπέρα και από εμένα
    Προσφατα άρχισα να σκεφτομαι την αναζητηση εργασίας στην Αυστραλία και άρχισα να ψάχνω σχετικά με την διαδικασία .......μου φαίνεται ένα βουνό
    Για αρχή μια ερώτηση προς αυτου΄ς που έχουν προχωρήσει στην αναζήτηση
    Σαν ειδικευμένος γιατρός τι χρειαζεται για να αναγνωρίσει κάποιος τον τιτλο ειδικότητας και να εργασθεί εκεί? πρεπει να δωσει εξετάσεις κια που απευθύνεται?
    ως προς την γλώσσα είναι απαραίτητο το proficiency?

    η βοήθεια αυτών που έχουν ήδη ξεκινήσει το ψάξιμο είναι πολύ σημαντική

    Ζεφη

  10. #40
    Junior Member
    Εγγραφή
    Oct 2011
    Gender
    Female
    Περιοχή
    Blekinge-Karlskrona
    Μηνύματα
    8

    Προεπιλογή

    Διαβσα ότι για να βγάλεις visa για εργασία θα πρέπει να είσαι μέχρι 45 ετών?

    Υπάρχει εξάιρεση σε αυτό? Ειμαι 51, ειδικευμένη γιατρός και ενδιαφόρομαι να εργασθώ στην Αυστράλία.

    Ο περιορισμός της ηλικίας αφόρα΄ολα τα επαγγέλματα? την εργασία στο Δημόσι και Ιδιωτικό τομέα?

    Και εάν ο σύζυγος είναι μικρότερης ηλικίας (<45) τότε γίνεται αποδεκτή και η δική μου αίτηση για βίζα?

    Zefi

Σελίδα 4 από 14 ΠρώτηΠρώτη ... 23456 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

  1. Νοσηλευτές στην Αγγλία
    Από CreteStudents in forum Μετανάστευση στη Μεγάλη Βρετανία
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο Μήνυμα: 25-01-2017, 00:07
  2. Νοσηλευτές στη Σουηδία
    Από KRHTH in forum Διάφορα Θέματα
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-03-2015, 20:33

Ετικέτες γι αυτό το Θέμα (tags)

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •