Σελίδα 5 από 14 ΠρώτηΠρώτη ... 34567 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 41 έως 50 από 137
  1. #41
    Junior Member
    Εγγραφή
    Sep 2011
    Gender
    Female
    Περιοχή
    Banbridge, United Kingdom
    Μηνύματα
    21

    Προεπιλογή

    Ζεφη ειμαστε στην ιδια διαδικασια με τον αντρα μου. Εκεινος ειναι ειδικευομενος γιατρος και απο αυτα που εχουμε διαβασει μπορω νασου πω τα εξης. καταρχην το α και το ω ειναι τα αγγλικα και το πτυχειο πιστοποιησης που χρειαζεται ειναι το ielts και μονο αυτο για ολες τις ειδικοτητες επαγγελματων. Για να κανεις αναγνωριση του πτυχειου σου πρεπει να το εχεις με βαθμο 7 σε καθε ενοτητα. το οριο ηλικίας ειναι 50 ετη για στις skilled visas οποτε εσυ δεν μπορεις να κανεις αιτηση για αυτη την visa. O αντρας σου αν το επαγγελμα του ειναι μεσα στην λιστα SOL μπορει και να πας εσυ σαν partner. Γιατην αναγνωρηση του πτυχειου ενος γιατρου ασχολειται το ΑΜC (http://www.amc.org.au/) Δεν ξερω ομως αν υπαρχει περιορισμος σε ηλικα. Υπαρχουν ομως και αλλες visas που δεν εχουν περιορισμο στην ηλικια.

    Εμεις ειμαστε στην διαδικασια του ielts και οι δυο. Δεν εχουμε αρχισει ακομη να ψαχνουμε σε βαθος την αναγνωριση του πτυχειου γιατι ο αντρας μου τελειωνει την ειδικοτητα τον Φεβρουαριο και λεμε να δωσουμε καπου τοτε και το ielts και μετα να κανουμε οτιδηποτε αλλο.

    Αν κατι δεν εχω καταλαβει σωστα παρακαλω να με διορθωσει καποιος εμπειροτερος στο forum

  2. #42
    Senior Member Το avatar του χρήστη alexan72
    Εγγραφή
    Sep 2011
    Gender
    Female
    Περιοχή
    Athens
    Μηνύματα
    115

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Enya Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν είναι χαζές οι ερωτήσεις σου, τι σε κάνει να λες κάτι τέτοιο! Σε σχέση με τη βίζα το κατάλαβες καλά. Από 'κει και πέρα όμως δεν μπορώ να σε βοηθήσω .... Συμπληρωσα κάποια στοιχεία στη δημοσίευσή μου μετά που την είδες και αυτό που γράφει ο φορέας αξιολόγησης των προϋποθέσεων μετανάστευσης δεν μου είναι απόλυτα σαφές. Με λύπη μου διαπιστώνω ότι τα αγγλικά μου δεν επαρκούν .... Ο φορέας αρχικής αξιολόγησης πάντως είναι το Occupational Therapy Council. Αν ερωτηθούν συγκεκριμένα, φαντάζομαι ότι θα διευκρινήσουν καλύτερα το ποιοι τελικά θεωρούνται πιστοποιημένοι Εργοθεραπευτές: και οι μετά το 1997 ή υπάρχει ένα κενό από 'κει και πέρα επειδή δεν υπήρξε επαναξιολόγηση του προγράμματος σπουδών της Ελλάδας μετά το 1997;
    Φοβάμαι ότι κι εγώ καταλαβαίνω αυτό που λες εσύ: μέχρι το 1997... Κι εγώ αποφοίτησα το 2000, γαμώτο!

    Και να σκεφτείς ότι η Σχολή είναι μακράν καλύτερη από άποψη μαθημάτων και προδιαγραφών από τότε, αλλά φαίνεται ότι στην Ελλάδα κανείς δεν κάνει τον κόπο να ασχοληθεί με αναγνωρίσεις κλπ (δηλαδή, σκέψου, έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια...) γιατί σου λέει: ποιός να θελήσει να φύγει από εδώ που είναι Ο παράδεισος; Οπότε τι να τις κάνεις τις αναγνωρίσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό... Περιττόν!
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη alexan72 : 30-10-2011 στις 07:24

  3. #43
    Senior Member Το avatar του χρήστη alexan72
    Εγγραφή
    Sep 2011
    Gender
    Female
    Περιοχή
    Athens
    Μηνύματα
    115

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο razor44 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ζεφη ειμαστε στην ιδια διαδικασια με τον αντρα μου. Εκεινος ειναι ειδικευομενος γιατρος και απο αυτα που εχουμε διαβασει μπορω νασου πω τα εξης. καταρχην το α και το ω ειναι τα αγγλικα και το πτυχειο πιστοποιησης που χρειαζεται ειναι το ielts και μονο αυτο για ολες τις ειδικοτητες επαγγελματων. Για να κανεις αναγνωριση του πτυχειου σου πρεπει να το εχεις με βαθμο 7 σε καθε ενοτητα. το οριο ηλικίας ειναι 50 ετη για στις skilled visas οποτε εσυ δεν μπορεις να κανεις αιτηση για αυτη την visa. O αντρας σου αν το επαγγελμα του ειναι μεσα στην λιστα SOL μπορει και να πας εσυ σαν partner. Γιατην αναγνωρηση του πτυχειου ενος γιατρου ασχολειται το ΑΜC (http://www.amc.org.au/) Δεν ξερω ομως αν υπαρχει περιορισμος σε ηλικα. Υπαρχουν ομως και αλλες visas που δεν εχουν περιορισμο στην ηλικια.

    Εμεις ειμαστε στην διαδικασια του ielts και οι δυο. Δεν εχουμε αρχισει ακομη να ψαχνουμε σε βαθος την αναγνωριση του πτυχειου γιατι ο αντρας μου τελειωνει την ειδικοτητα τον Φεβρουαριο και λεμε να δωσουμε καπου τοτε και το ielts και μετα να κανουμε οτιδηποτε αλλο.

    Αν κατι δεν εχω καταλαβει σωστα παρακαλω να με διορθωσει καποιος εμπειροτερος στο forum
    Μια χαρά τα λες razor σε ό,τι αφορά στις αρχικές διαδικασίες. Γιατρούς ζητάνε κάμποσους πάντως και γενικά είναι στα περιζήτητα επαγγέλματα. Στο ielts σε κάποια επαγγέλματα τους κάνει και το 6 αλλά σε όλα που έχουν να κάνουν με τον τομέα της υγείας θέλουν 7 (και μου ακούγεται και λογικό). Καλή επιτυχία στην προσπάθειά σας!

  4. #44
    Junior Member
    Εγγραφή
    Oct 2011
    Gender
    Female
    Περιοχή
    Blekinge-Karlskrona
    Μηνύματα
    8

    Προεπιλογή

    Razor!! Σευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Οι εξετάσεις για την γλώσσα γίνονται συχνά? έχετε να μου προτείνεται για την γλώσσα κάποιον δάσκαλο?

    Εαν θέλεις Στείλε μου την mail address (zafmet@otenet.gr)

    Βλέπω οτι ζουμε στην ιδια πολη (Λάρισα) , οπότε μπορούμε εαν θέλεις να τα πούμε και από κοντα
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη zafmet : 30-10-2011 στις 08:02

  5. #45
    Junior Member
    Εγγραφή
    Oct 2011
    Gender
    Female
    Περιοχή
    Blekinge-Karlskrona
    Μηνύματα
    8

    Προεπιλογή

    Για visa που δεν υπάρχει περιορισμός ηλικίας μπορεί κα΄νείς να εργαθεί νομιμα στην Αυστραλία?\

  6. #46
    Member Το avatar του χρήστη Enya
    Εγγραφή
    Sep 2011
    Gender
    Female
    Περιοχή
    Rethymno
    Μηνύματα
    55

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο alexan72 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Φοβάμαι ότι κι εγώ καταλαβαίνω αυτό που λες εσύ: μέχρι το 1997... Κι εγώ αποφοίτησα το 2000, γαμώτο! ..............................
    Ακόμη κι έτσι, πιθανόν να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Θέλει όμως ψάξιμο και επιμονή, όπως έχει ειπωθεί πολλές φορές μέχρι τώρα από άλλους. Ευτυχώς οι Έλληνες εκτός από την "αφερεγγυότητά" (βλέπε τωρινή οικονομική κατάσταση κατά την παγκόσμια οικονομική σκέψη ....) μας φημιζόμαστε και για την πολυσχιδή σκέψη μας (βέπε Οδυσσέας...)
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη australian : 02-11-2011 στις 22:19

  7. #47
    Senior Member Το avatar του χρήστη alexan72
    Εγγραφή
    Sep 2011
    Gender
    Female
    Περιοχή
    Athens
    Μηνύματα
    115

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Enya Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ακόμη κι έτσι, πιθανόν να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Θέλει όμως ψάξιμο και επιμονή, όπως έχει ειπωθεί πολλές φορές μέχρι τώρα από άλλους. Ευτυχώς οι Έλληνες εκτός από την "αφερεγγυότητά" (βλέπε τωρινή οικονομική κατάσταση κατά την παγκόσμια οικονομική σκέψη ....) μας φημιζόμαστε και για την πολυσχιδή σκέψη μας (βέπε Οδυσσέας...)
    Ax...Φοβάμαι ότι η πολυσχιδής σκέψη μας κοντεύει να καταντήσει περισσότερο σχιζοφενική!
    Κουράγιο σε όλους μας!

  8. #48
    Senior Member Το avatar του χρήστη alexan72
    Εγγραφή
    Sep 2011
    Gender
    Female
    Περιοχή
    Athens
    Μηνύματα
    115

    Προεπιλογή

    Ενημέρωση: μου έστειλε μήνυμα η δικηγόρος και μου είπε ότι της απάντησαν από τον Αυστραλιανό Σύλλογό μας ότι προς το παρόν για να προχωρήσω για βίζα αρκεί η αναγνώριση της Σχολής μας από τον Παγκόσμιο αντίστοιχο σύλλογο. Βέβαια φτάνοντας εκεί θα έχει κάποια διαδικασία για να μπορέσουμε να δουλέψουμε (κάτι σαν άδεια άσκησης επαγγέλματος) που ενδεχομένως περιλαμβάνει και ένα είδος εξέτασης ή/και πρακτικής (αλλά αυτό δε με πειράζει). Οπότε περιμένουμε να δώσω και να πάρω βαθμολογία από το ΙΕΛΤΣ για να προχωρήσω. Για ό,τι νέο σας ενημερώνω ξανά.

  9. #49
    Senior Member
    Εγγραφή
    Oct 2011
    Gender
    Female
    Περιοχή
    Gold Coast
    Μηνύματα
    163

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο alexan72 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ενημέρωση: μου έστειλε μήνυμα η δικηγόρος και μου είπε ότι της απάντησαν από τον Αυστραλιανό Σύλλογό μας ότι προς το παρόν για να προχωρήσω για βίζα αρκεί η αναγνώριση της Σχολής μας από τον Παγκόσμιο αντίστοιχο σύλλογο. Βέβαια φτάνοντας εκεί θα έχει κάποια διαδικασία για να μπορέσουμε να δουλέψουμε (κάτι σαν άδεια άσκησης επαγγέλματος) που ενδεχομένως περιλαμβάνει και ένα είδος εξέτασης ή/και πρακτικής (αλλά αυτό δε με πειράζει). Οπότε περιμένουμε να δώσω και να πάρω βαθμολογία από το ΙΕΛΤΣ για να προχωρήσω. Για ό,τι νέο σας ενημερώνω ξανά.
    και πως το αναγνωριζεις στον παγκοσμιο συλλογο?

  10. #50
    Senior Member Το avatar του χρήστη alexan72
    Εγγραφή
    Sep 2011
    Gender
    Female
    Περιοχή
    Athens
    Μηνύματα
    115

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο gogita Εμφάνιση μηνυμάτων
    και πως το αναγνωριζεις στον παγκοσμιο συλλογο?
    Και μένα η Enya με βοήθησε με αυτό γιατί δεν το είχα καταλάβει. Δεν το αναγνωρίζεις εσύ, κοιτάς στο σάιτ του παγκόσμιου οργανισμού της ειδικότητάς σου αν η Σχολή σου είναι αναγνωρισμένη και από πότε. Απ' ό,τι έχω καταλάβει πρέπει η αναγνώριση να προηγείται της αποφοίτησής σου, αν και αυτό ίσως να διαφέρει ανάλογα με την ειδικότητα και τους κανονισμούς που έχει ο κάθε σύλλογος.

Παρόμοια Θέματα

  1. Νοσηλευτές στην Αγγλία
    Από CreteStudents in forum Μετανάστευση στη Μεγάλη Βρετανία
    Απαντήσεις: 32
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-11-2016, 14:08
  2. Νοσηλευτές στη Σουηδία
    Από KRHTH in forum Διάφορα Θέματα
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-03-2015, 21:33

Ετικέτες γι αυτό το Θέμα (tags)

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
Search Engine Optimization by vBSEO