Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο dgremshi8 Εμφάνιση μηνυμάτων
Εγω ενδιαφέρομαι για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση αλλα κύριως στην Γερμανία γιατί υπάρχουν περισσότερες προοπτικές...χρήμα υπάρχει για να σπουδάσω υπάρχει αλλα δεν ειμαι διατεθειμένος να δίνω τον μήνα μου 2-2.5 χιλιάρικα...δηλαδή πιστεύεται οτι εχω ελπίδες να μπω σε ένα καλό πανεπιστήμιο με αυτα τα λίγα απο άποψη βαθμών πανελληνίων και απολυτήριο λυκείου;;
Αφού σε ενδιαφέρει η επαγγελματική αποκατάσταση στη Γερμανία γιατί δεν εξετάζεις το ενδεχόμενο να σπουδάσεις στη Γερμανία? Από το προφίλ σου βλέπω ότι ήδη μένεις εκεί, άρα (φαντάζομαι) μιλάς γερμανικά. Ο μελλοντικός σου εργοδότης θα προτιμήσει να προσλάβει κάποιον που έχει σπουδάσει σε ένα πανεπιστήμιο το οποίο του είναι οικείο (έστω ονομαστικά) παρά κάποιον που σπούδασε σε ένα πανεπιστήμιο το οποίο καλά-καλά δεν ξέρει που βρίσκεται.

Αν επιμένεις για την Αγγλία πάντως, η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι έχεις πιθανότητες να μπεις σε ένα αξιοπρεπές πανεπιστήμιο (όχι πρωτοκλασάτο του στυλ Cambridge, Oxford, LSE, κτλ). Στην Αγγλία, ειδικά στις περιπτώσεις των μεγαλύτερων φοιτητών ("mature students") εξετάζουν συνολικά την αίτηση του υποψηφίου και όχι μόνο το βαθμό του απολυτηρίου. Για να έχεις καλές πιθανότητες να μπεις εκεί που θέλεις, θα πρέπει να φτιάξεις ένα καλό βιογραφικό/αίτηση το οποίο θα υπογραμμίζει τις δεξιότητες ("skills") που απέκτησες από τότε που τελείωσες το σχολείο μέχρι σήμερα. Τις δουλειές που έκανες, πληρωμένες και εθελοντικές, τα σεμινάρια που παρακολούθησες, τις γλώσσες που έμαθες, κτλ. Έτσι μπορεί να ισοσκελιστεί ο χαμηλός βαθμός του απολυτηρίου.
Έχε υπόψη σου επίσης ότι το Proficiency πρέπει να το έχεις πάρει μέσα στα τελευταία δύο χρόνια, διαφορετικά θα πρέπει να δώσεις TOEFL ή IELTS.