Καλησπέρα σε όλους,

Πρόσφατα μου έγινε προσφορά από την εταιρεία που εργάζομαι στην Αθήνα, να μετακομίσω και να εργαστώ στην Θυγατρική μας στην Αμερική.

Από την μέχρι τώρα έρευνα μου έχω καταλήξει ότι ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχω είναι μέσω τις L1 βίζα.

Αυτή την στιγμή εργάζομαι ως Οικονομικός Αναλυτής, και η θέση που θα καλύψω στην Αμερική είναι αυτή του Financial Controller.

Ο βασικός προβληματισμός μου σχετικά με τις απαιτήσεις που έχει η έκδοση της συγκεκριμένης βίζα είναι πως η σύμβαση εργασίας που έχω με τον εργοδότη μου είναι παλιά και το πιθανότερο είναι να με αναφέρει ως Βοηθό Λογιστή.

Στα προαπαιτούμενα της βίζα, αναφέρεται πως θα πρέπει να υπάρχει το οργανόγραμμα τις εταιρείας στην Αθήνα στο οποίο να εμφανίζεται ο υποψήφιος ως manager/director ή στέλεχος με εξειδικευμένες γνώσεις, καθώς επίσης και να υπάρχει αναφορά και Job description από τον προϊστάμενο του. Για τα 2 τελευταία δεν νομίζω πως θα έχω πρόβλημα να τα συντάξουμε στα αγγλικά και να εμφανίζεται η πραγματική μου θέση στην εταιρεία, εάν όμως ζητηθεί επίσημο δικαιολογητικό εκεί μπορεί να έχω θέμα.

Γνωρίζεις κανείς ή ακόμα καλύτερα εάν έχει κάνει κάποιος την ίδια διαδικασία για να μου πει τι απαιτήσεις έχει η πρεσβεία για την έκδοση της βίζα ?