| Μετανάστευση στον Καναδά Πληροφορίες και συζητήσεις σχετικά με την μετανάστευση στον Καναδά |
|
||||||
|
|
|||
|
|
LinkBack | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
#31 |
|
Junior Member
Περιοχή: athens
|
καλησπερα σε ολους.εχω το εξης προβλημα.ειμαστε φρεσκοπαντρεμενος κ η κοπελα μου ειναι γεννημενη στο μοντρεαλ του Quebec.σκευτομαστε να φυγουμε.αλλα δν βγαζω ακρη με τα διαφορα site.μπορει να μου κανει προσκληση?ζει τα τελευταια 19χρονια ελλαδα.υπαρχει καποιο γραφειο ελλαδα που να βοηθαει με αυτα τα θεματα στην αθηνα?αυτα τα λιγα
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη australian : 05-02-12 στις 01:16. |
|
|
|
| Sponsored Links |
|
|
#32 | |
|
Junior Member
Περιοχή: Athens
|
Παράθεση:
Εφόσον η γυναίκα σου είναι γεννημένη εκεί, έχει την Καναδική υπηκοότητα. Κατά συνέπεια μπορεί να συμπληρώσει μία αίτηση για σένα, ώστε να γίνεις PR (Permanent Resident) και μπορείς να πας ελεύθερα, χωρίς κανένα περιορισμό. Εάν μείνεις τουλάχιστον 3 από τα 4 επόμενα χρόνια εκεί, τότε μπορείς να αποκτήσεις κι εσύ την υπηκοότητα. Δεν γωρίζω κάποιο γραφείο, όμως η Καναδική Πρεσβεία βοηθάει πάρα πολύ με όποια απορεία και να έχετε. Απλά συμπληρώστε την αίτηση που θα σας δώσουν προσεχτικά και χρειάζεται περίπου ένας χρόνος για την έγκριση, η οποία βγαίνει από την Πρεσβεία στη Ρώμη. |
|
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Junior Member
|
Παράθεση:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Junior Member
|
Παράθεση:
Την έχω περάσει τη διαδικασία, είναι πολύ παρόμοια περίπτωση με τη δική σου (γυναίκα Καναδή, μόνο που δεν είχε γεννηθεί εκεί και έτσι χρειαζόταν να πάρει το πιστοποιητικό και τώρα περιμένουμε την έγκριση του δικού μου). Τα βήματα είναι τα εξής: 1) Εφόσον η γυναίκα σου γεννήθηκε εκεί, έχει ήδη την Καναδική υπηκοότητα. Το θέμα είναι αν έχει το Certificate που το αποδεικνύει. Εάν ναι, εκείνη είναι έτοιμη. Αν όχι, πρέπει να στείλει μία αίτηση Citizenship, την οποία την παίρνει από την εδώ πρεσβεία (πρέπει να το πει στους φρουρούς για να την αφήσουν να μπει μέσα - μιλάμε για τρελλό έλεγχο). Πραγματικά δεν ξέρω εάν εφόσον έχει γεννηθεί εκεί της έχουν εκδόσει ήδη ή όχι, αυτό είναι ένα θέμα. Η λογική λέει πως προφανώς και πρέπει να είναι ήδη καταχωρημένη, οπότε και δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Ας δει τα χαρτιά που έχει ήδη από Καναδά για να είναι σίγουρη και στην ανάγκη να πάρει ένα τηλέφωνο στην εδώ πρεσβεία. Αφήνει μήνυμα και παίρνει τηλέφωνο κάποιος ειδικός για το θέμα. 2) Εφόσον η γυναίκα σου έχει ήδη το πιστοποιητικό (ή εκδόσει άλλο - η διαδικασία παίρνει 1-1.5 χρόνο αν δεν το χει ήδη), κάνει πάλι *η ίδια* μία αίτηση για spouse sponsorship για σένα. Συμπληρώνει όλα τα στοιχεία, μπορεί να σας ζητήσουν αργότερα αποδείξεις για τη σχέση σας ώστε να σιγουρευτούν πως δεν παντρευτήκατε επί τούτου για την μετανάστευση και τη δίνει στην πρεσβεία μαζί με το χρηματικό αντίτιμο. Αυτή είναι αίτηση για Permanent Residency, όχι Working Permit. Δες λοιπόν εαν για αυτή την περίπτωση θέλει κάποια επιπλέον αίτηση για το Quebec (για Working Permit θέλει σίγουρα, αλλά για PR δεν θυμάμαι και μπορεί να μη χρειάζεται, μιας και θα πας εκεί σαν μόνιμος κάτοικος Καναδά και όχι σαν προσωρινός εργαζόμενος με βίζα). Αυτή η διαδικασία παίρνει άλλους 14 περίπου μήνες (εγώ αυτό περιμένω να εγκριθεί). Βασικά αυτό είναι όλο, περισσότερο ο χρόνος αναμονής είναι παρά ο,τιδήποτε άλλο. |
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Junior Member
Περιοχή: thessaloniki
|
Καλημέρα,
ενδοιαφερομαι και εγώ να φύγω στον Καναδα. Ειμαι 34 ετων, παντρεμένη με 2 παιδιά (3 ετων και 1 ετους). Ο άντρας μου 34 ετων, δουλευει στον ιδ. τομεα βαφείο ρούχων (το τελευταιο στην Ελλαδα πια )11 ΧΡΟΝΙΑ. ΕΓΏ ΕΊΜΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΜΠΕΙΡΙΑ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ. ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΙ ΔΗΜ. ΥΠΑΛ. ΣΤΟ ΑΧΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΟΥΝ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ. ΕΤΣΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ. ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΚΑΤΑΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ. ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΜΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΓΝΩΣΤΟ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΓΝΩΣΤΟ? ΕΝΝΟΩ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΡΙΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΕΚΕΙ? ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΒΟΗΘΑΝΕ ΠΟΛΥ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ? ΚΑΙ ΕΑΝ ΝΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ? ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ. |
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Junior Member
|
Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη australian : 09-02-12 στις 13:10. |
|
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Junior Member
|
Παράθεση:
|
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Junior Member
Περιοχή: Volos
|
ΠΑΙΔΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ: ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΝΕΙ Η ΒΙΖΑ ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ? ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΖΙ Ή ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ? ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.....ΦΙΛΙΑ!!!
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Junior Member
Περιοχή: Thessaloniki
|
Παιδια, γεννηθηκα Καναδα απο μητερα Καναδη (γηγενης) και πατερα Ελληνα. Εμεινα εκει μεχρι τα 10 μου. Ειχα το birth certificate, και εβγαλα το 06 τελευταια φορα το διαβατηριο. Αλλα προσφατα εχασα το birth certificate και θελω να ανανεωσω το διαβατηριο μου γιατι πλεον ετοιμαζομαι να επιστρεψω μονιμα μετα απο τα προσφατα γεγονοτα εδω στην Ελλαδα.
Ενα αλλο θεμα ειναι πως ζω με μια κοπελα τα τελευταια χρονια, και δεν γνωριζω εαν μπορω να την σπονσοραρο για να ερθει μαζι μου, η εαν χρειαστει να κανουμε καποιον γαμο ωστε να μπορεσει να παρει αδεια παραμονης και εργασιας. Τα τηλεφωνα στο Προξενειο μονιμως μιλανε η δεν απαντανε, για αυτο κατεφυγα εδω. Ευχαριστω |
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Member
Περιοχή: Greece
|
Παράθεση:
Δεν μπορεις να σπονσοραρεις την κοπελα σαν "φιλη" σου.. Πληροφοριες για το sponsorship θα βρεις εδω. Sponsoring your family Τα στοιχεια απο το birth cerificate τα εχεις καπου αλλου γραμμενα μηπως? To number δηλαδη; Το λεω αυτο γιατι στην αιτηση για το διαβατηριο ζηταει καποιο εγγραφο που να αποδεικνυει την Καναδικη σου υπηκοοτητα. Αν οχι δεν πειραζει μιας και εχεις προσφατο σχετικα Καναδικο διαβατηριο. Παραθετεις αυτο σαν αποδεικτικο εγγραφο. Αν αφησεις ηχητικο μηνυμα στην Καναδικη Πρεσβεια με τα στοιχεια σου και την διευθυνση θα σου σου στειλουν τα απαραιτητα εγγραφα-αιτηση για την ανανεωση του.Εντος 20 ημερων. Ελπιζω να βοηθησα λιγο. Η ιστορια μας ειναι ιδια εν τω μεταξυ. ![]() Γεννημενη στον Καναδα απο Καναδη μητερα,Ελληνα πατερα και μενω στην Ελλαδα απο τα 10. Απλα για προσωπικους λογους δεν θα επιστρεψω στον Καναδα οσο κι αν το θελω.. Κοιταμε προς Γερμανια. Θα χαρω να σε βοηθησω σε οτι μπορω. |
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| canadas |
![]() |
||
Canada
|
||