Close
Login to Your Account
patriotaki.net
Σελίδα 1 από 15 12311 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 149
  1. #1

    Question Ερωτήσεις σχετικά με την μετανάστευση στην Αυστραλία (X)

    leyteris77 ...... Κανω ξανα και ξανα το test http://www.immi.gov.au/skilled/gener...oints-test.pdf .... πολυ φοβαμαι οτι κατι μου λειπει. Υπάρχει κατι που δεν έχω καταλάβει? Στη δική μου περιπτωση έχω:

    Age 41 .................................................. .................................................. 15points
    English Language (IELTS 7)................................................ ..........................10points
    Australian Skilled employment 0 years............................................. ..................0points
    Overseas Skilled employment 10 years (εδώ στην Ελλάδα).................................15po ints
    Πτυχίο Μηχανικού ΑΕΙ recognized by Engineers Australia Assessing Authority........10points *
    Proffesional Year (δεν το καταλαβαίνω!!!)........................ ..................................0points
    Sponsor (δεν έχω)........................................... ..............................................0poi nts
    TOTAL............................................. .................................................. ....50points (<65)

    Σημείωση*: Από ότι γνωρίζω τα πτυχία μας των ΑΕΙ δύσκολα αναγνωρίζονται ακόμα και σαν bachelor! Αν (παρόλα αυτά) οι Engineers Australia το αναγνωριζαν θα είχα απλώς 5points ακόμα!! Δηλαδή 55 που και πάλι είναι <65!

    Τί κανουμε τώρα; Για να καλύψω τη διαφορά πρέπει :
    α) Ξαναδίνω εξετάσεις IELTS μπας και πάρω 8 βαθμό (αν και μου φαίνεται δύσκολο σε όλα). Με αυτό τον τρόπο κερδίζω άλλους 10 Points και είμαι οριακά!
    β) Ψάχνω για ponsoring αλλά από ότι έχω καταλάβει αυτό είναι αδύνατο (πρακτικά) για κάποιον που δεν βρίσκεται στην Αυστραλία ή δεν έχει συγγενείς εκεί. Ποιός εργοδότης θα περίμενε έναν expat για ένα χρόνο εμπιστευόμενος μόνο ένα CV, μερικές Skype interviews? Κανείς και είναι πολύ λογικό!
    γ) Αυτό το Proffesional Year τι είναι?
    δ) Άλλη λύση;
    ε) Μήπως πρέπει σιγά σιγά να το παίρνω απόφαση ότι δεν πληρώ τις προϋποθέσεις;

  2. #2
    Παιδιά καλημέρα!!

    Είμαι 30 χρονων και δουλεύω ως ξενοδοχουπάλληλος (συγκεκριμένα ως διευθυντής ξενοδοχείου στην Πάτμο). Σκέφτομαι σοβαρά να φύγω και να πάω στην Αυστραλία, αλλά έχω δει ότι δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για δουλειά σε ξενοδοχεία. Μπορεί να μην το έχω ψάξει και πολύ όμως αυτή είναι η εντύπωση που έχω μέχρι στιγμής. Θα μπορούσε κάποιος που ξέρει να με ενημερώσει σχετικά; Μιλάω Αγγλικά και Γαλλικά, οπότε δεν έχω πρόβλημα με την γλώσσα.

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

    Γιάννης

  3. #3
    Καποιος πρεπει να δωσει μια καλη απαντηση στο παραπανω ποστ (138) γιατι θα λυσει πολλες σημαντικες αποριες.
    Ακομα αν ο Agoriani μπορει να δωσει -λιγο- πιο αναλυτικα το βασικο κοστος ζωης την περιπτωση του (η κανα λινκ αν το εχει κανει) πχ. νοικι,ρευμα κ.α. γιατι για μια τριμελη οικογενεια με 650 δολλαρια την εβδομαδα δυσκολευωμαι να λογαριασω πως βγαινουν εστω τα βασικα εξοδα.
    Για να παρει καποιος 500 δολλαρια μισθο καθαρα την εβδομαδα ποσα -περιπου- θα ειναι προ φορων;
    Ευχαριστω.

  4. #4
    Γειά σας και πάλι μετα απο αρκετό καιρό . Τελικά agoriani εστειλά τα χαρτιά για την υπηκοότητα
    όπως ήταν.Δεν άλλαξα την υπηκοότητα της μητέρας μου απο ελληνική σε ελληνική-αυστραλιανή
    .Δεν υπήρξε κανένα πρόβ λημα με αυτό.Το μόνο που μου ζήτησαν απο Λονδίνο είναι ποινικό μητρώο
    απο την Αυστραλιανή αστυνομία επειδή ειχα πάει το πάσχα εκει διακοπές.Γενικά οποιοσδήποτε έχει
    επισκεφτεί την αυστραλία έστω και για λιγες μέρες σε ηλικία ανω των 18 πρέπει να παρει αυτό το χαρτί.
    3 βδομάδες κανουν να στο ετοιμάσουν .εγώ εστειλα την αίτηση και το διαβατηριο με mail στη θεία μου
    και τα κατέθεσε αυτή για πιο γρήγορα.τελικά το 'εστειλε πριν 1 βδομαδα Λονδίνο αλλα δε το εχουν
    πάρει ακομα.Τώρα είμαι στο περίμενε.
    Τ ο θέμα είναι οτι πουθενά δε λεεί οτι χρειαζόταν αυτο το έγγραφο απτην αυστραλία.Αν το ήξερα τοσο
    καιρο που μαζευα τα άλλα χαρτιά θα το είχα πάρει κι αυτό.Ενας μήνας χαμένος.Πήρα και τη πρεσβεία να ρωτήσω για το διαβατήριο μη χάνω χρόνο και μου λεει η υπάλληλος τι βιάζεσαι? Αμα έχει αναμονή να μη
    το ξέρω?Βρε παιδιά δε γίνεται να πάω με το ελληνικό διαβατήριο?


    P.S
    Η κυρία απο Λόνδινο πολύ ευγενική και εξυπηρετική,μέχρι τώρα με έχει βοήθησει πάρα πολύ.
    Οι υπάλληλοι στη πρεσβεία δε μπορώ να καταλάβω γιατί είναι τόσο αγενείς.

  5. #5
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Nikos Mech Eng Εμφάνιση μηνυμάτων
    leyteris77 ...... Κανω ξανα και ξανα το test http://www.immi.gov.au/skilled/gener...oints-test.pdf .... πολυ φοβαμαι οτι κατι μου λειπει. Υπάρχει κατι που δεν έχω καταλάβει? Στη δική μου περιπτωση έχω:

    Age 41 .................................................. .................................................. 15points
    English Language (IELTS 7)................................................ ..........................10points
    Australian Skilled employment 0 years............................................. ..................0points
    Overseas Skilled employment 10 years (εδώ στην Ελλάδα).................................15po ints
    Πτυχίο Μηχανικού ΑΕΙ recognized by Engineers Australia Assessing Authority........10points *
    Proffesional Year (δεν το καταλαβαίνω!!!)........................ ..................................0points
    Sponsor (δεν έχω)........................................... ..............................................0poi nts
    TOTAL............................................. .................................................. ....50points (<65)

    Σημείωση*: Από ότι γνωρίζω τα πτυχία μας των ΑΕΙ δύσκολα αναγνωρίζονται ακόμα και σαν bachelor! Αν (παρόλα αυτά) οι Engineers Australia το αναγνωριζαν θα είχα απλώς 5points ακόμα!! Δηλαδή 55 που και πάλι είναι <65!

    Τί κανουμε τώρα; Για να καλύψω τη διαφορά πρέπει :
    α) Ξαναδίνω εξετάσεις IELTS μπας και πάρω 8 βαθμό (αν και μου φαίνεται δύσκολο σε όλα). Με αυτό τον τρόπο κερδίζω άλλους 10 Points και είμαι οριακά!
    β) Ψάχνω για ponsoring αλλά από ότι έχω καταλάβει αυτό είναι αδύνατο (πρακτικά) για κάποιον που δεν βρίσκεται στην Αυστραλία ή δεν έχει συγγενείς εκεί. Ποιός εργοδότης θα περίμενε έναν expat για ένα χρόνο εμπιστευόμενος μόνο ένα CV, μερικές Skype interviews? Κανείς και είναι πολύ λογικό!
    γ) Αυτό το Proffesional Year τι είναι?
    δ) Άλλη λύση;
    ε) Μήπως πρέπει σιγά σιγά να το παίρνω απόφαση ότι δεν πληρώ τις προϋποθέσεις;
    Νίκο δυστυχώς από 1/7/11 δυσκόλεψαν πολύ τα πράγματα.
    1) Το πτυχίο σου αναγνωρίζεται κανονικά ως bachelor. Την περίπτωση να αναγνωρίσουν τις σπουδές και ως master επειδή είναι 5ετείς δεν μας ενδιαφέρει αφού τα master δεν δίνουν εξτρα πόντους. Αρα εχεις 15 από το πτυχίο.
    2) Αν έχεις ήδη δώσει το Ielts θα σου έλεγα πως δεν αξίζει τον κόπο να παλέψεις για το 8άρι. Μου φαίνεται λιγάκι δύσκολο. Αν δεν το έχει δώσει ακόμα και είσαι πολύ καλός στα αγγλίκά, θεωρώ πως δεν είναι και ακατόρθωτο (εγώ να καταλάβεις για ένα 6,5 θα είχα 7 σε όλα που είμαι καλός στα αγγλικά αλλά όχι άριστος). Στο κάτω-κάτω αν αυτή είναι η τελευταία σου επλίδα (που δεν είναι...) νας πας αυστραλία, αξίζει τον κόπο.
    3) Υπάρχει και το State Migration Plan. Κάθε πολιτεία ή περιοχή κάθε Νοέμβριο περίπου καθορίζειο αυτό το πλάνο και ορίζει οτι εγώ χρειάζομαι τόσους από χ, τόσους από την ψ και τόσους από την Ζ ειδικότητα. Κάνεις αίτηση (τζάμπα είναι) για sponshorship (συνήθως mechanical engrs ζητάνε) και άν εγκριθεί, και θα πάρεις 10 επιπλέον πόντους και θα πάρεις και προτεραιότητα στην έκδοση της βίζας.
    4) Επίσης αν η γυναίκα-μόνιμη συντροφό σου είναι και αυτή skilled, δλδ το επάγγελμά της ανήκει στην SOL και φυσικά αναγνωρίσει το πτυχίο της, πάιρνεις άλλους 5 πόντους.

    Νίκο νομίζω με το πτυχίο σου θα αναγνωριστείς ως Professional Engineer και με την εμπειρία σου έχεις πολλές πιθανότητες για state sponshorship.Για την Victoria δες το παρακάτω link.Αν είχες αναγνωρισμενες τις σπουδές σου ίσως και τώρα να μπορούσες να κάνεις αίτηση. Απ' ότι είδα mechanical engineering θεσεις δεν έχουν κλείσει ακόμα.

    https://www.liveinvictoria.vic.gov.a...te-sponsorship

  6. #6
    Καλησπέρα και πάλι!Επανήλθα με νέες απορίες!
    -Για την partner visa που κάνω τη φόρμα 888 την κάνει μόνο Αυστραλός μάρτυρας της σχέσης ή μπορεί και Έλληνας;
    -Επιπλέον ζητάνε σαν απόδειξη να περιγράψω την σχέση μου και η κοπέλα μου το ίδιο και να μην το γράψουμε μια φορά και να βγει φωτοτυπία αλλά ο καθένας με δικά του λόγια.Αυτό θα το κάνουμε σε επίσημη φόρμα π.χ. σε υπεύθυνη δήλωση ή σε http://www.ag.gov.au/www/agd/rwpatta...tion200602.pdf ή απλά σε ένα χαρτί όπου μετά θα το μεταφράσω;
    sorry για τις πολλές απορίες αλλά μας έχει φάει το άγχος μέχρι να τα καταθέσουμε!!!

  7. #7
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Birdy Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλησπέρα και πάλι!Επανήλθα με νέες απορίες!
    -Για την partner visa που κάνω τη φόρμα 888 την κάνει μόνο Αυστραλός μάρτυρας της σχέσης ή μπορεί και Έλληνας;
    -Επιπλέον ζητάνε σαν απόδειξη να περιγράψω την σχέση μου και η κοπέλα μου το ίδιο και να μην το γράψουμε μια φορά και να βγει φωτοτυπία αλλά ο καθένας με δικά του λόγια.Αυτό θα το κάνουμε σε επίσημη φόρμα π.χ. σε υπεύθυνη δήλωση ή σε http://www.ag.gov.au/www/agd/rwpattach.nsf/VAP/(CFD7369FCAE9B8F32F341DBE097801FF)~StatutoryDeclar ation200602.pdf/$file/StatutoryDeclaration200602.pdf ή απλά σε ένα χαρτί όπου μετά θα το μεταφράσω;
    sorry για τις πολλές απορίες αλλά μας έχει φάει το άγχος μέχρι να τα καταθέσουμε!!!
    To πρώτο έχει απαντηθεί πολύ πρόσφατα σε κάποιο άλλο θέμα. Νομίζω πως αρκεί και έλληνας. Εννοείται πως ετοιμάζεσαι για μετανάστευση αυστραλία. Που να τον βρεις τον αυστραλό μάρτυρα?
    Το δεύτερο το διευκρινίζει ξεκάθαρα εδώ:

    "Statements about the history of your relationship
    The statements written by you and your partner in support of your Partner visa
    application can be on ordinary writing paper or a statutory declaration form may be
    used. Blank Australian statutory declaration templates are available from the Attorney-
    General’s Department website www.ag.gov.au/statdec
    "

    Πήγαινε στο παρακάτω link και κατέβασα το booklet 1. Εχει τα πάντα για την partner visa.

    http://www.immi.gov.au/allforms/booklets/books1.htm

  8. #8
    Ευχαριστώ Λευτέρη για την γρήγορη απάντηση.Το booklet διαβάζω γι αυτό και έχω τις απορίες μήπως έχω καταλάβει λάθος κάτι.Απλά μου φαίνεται κουλό να πρέπει να συμπληρώσω αυτό το έγγραφο που είναι κάτι σαν υπεύθυνη δήλωση της Αυστραλίας ενώ μπορώ να συμπληρώσω μια υπεύθυνη δήλωση και να τους περιγράψω την σχέση και μετά να το μεταφράσω.thanks anyway!

  9. #9
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Birdy Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ευχαριστώ Λευτέρη για την γρήγορη απάντηση.Το booklet διαβάζω γι αυτό και έχω τις απορίες μήπως έχω καταλάβει λάθος κάτι.Απλά μου φαίνεται κουλό να πρέπει να συμπληρώσω αυτό το έγγραφο που είναι κάτι σαν υπεύθυνη δήλωση της Αυστραλίας ενώ μπορώ να συμπληρώσω μια υπεύθυνη δήλωση και να τους περιγράψω την σχέση και μετά να το μεταφράσω.thanks anyway!
    Γιατί βρε να το γράψεις σε ελληνική υπεύθυνη δήλωση στα ελληνικά και μετά να πληρώνεις και μεταφράσεις ενω μπορεις στα αγγλικά στη δική τους φόρμα που θα έχει και μεγαλύτερη βαρύτητα σαν δήλωση?

  10. #10
    Παράθεση:
    Αρχικό μήνυμα απο nati
    γεια σας παιδιά ειμαι καινούργια στο forum! Έχω που το ψάχνω για να μπορέσω να φύγω για Αυστραλία τρεις μήνες, και πάνω που είπα οτι θα βγάλω μια άκρη χάθηκα...... πάλι....!!!!! Εχω δίπλωμα απο ΙΕΚ ως βοηθός μικροβιολόγου. Η ειδικότητα μου υπάρχει στη λίστα με τα ζητούμενα επαγγέλματα! Το θέμα ειναι οτι δεν μπόρεσα να εργαστώ με αυτη την ειδικότητα στην Ελλάδα, αλλά εργαζόμουν 7 χρόνια ως ιατρικός επισκέπτης....και αυτή πάλι είναι μια ειδικότητα που ζητάνε!!!!1 έτσι δεν είμαι σίγουρη αν μπορώ να κάνω αίτηση για skilled visa!!! Επισης έχω συγγενης εκει τα αδερφια της μητερας μου και τα ξαδέρφια μου!!! Ειχαμε παει στο παρελθόν με πρόσκληση αλλα οι γονείς μου δεν μπόρεσαν να συνηθίσουν και έτσι γυρίσαμε. Πήγα ομως αγγλικό σχολείο εκει!!!!! πως μπορώ τελικά να βγάλω βίζα;;; Αφού δεν εχω την απαιτούμενη εμπειρία στην ειδικότητα μου;;; μήπως είναι καλύτερα να μου κάνουν πρόσκληση οι συγγενείς μου;;;;!!! Και θέλουν να δουλεύεις κιόλας τους τελευταίους 12 μήνες...... εγώ είμαι άνεργη 18 μήνες τι χαρτιά εμπειρίας και εργασίας να τους στείλω!!!!!!

    σας ευχαριστώ πολύ........
    Πόσα χρόνια κάθησες τότε με τους γονείς σου? και πριν από πόσα χρόνια. Είχατε visa? Μπορεί να δικαιούσαι και υπηκοότητα.

    demi μείναμε 1 χρόνο και πήγα και σχολείο εκεί. μας είχε κάνει πρόσκληση η θεία μου αδερφή της μητέρας μου. Είχαμε πάει το 1986 και γυρίσαμε το 1987.... το δίπλωμα από ΙΕΚ το αναγνωρίζουν;;;;

Σελίδα 1 από 15 12311 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

  1. Ερωτήσεις σχετικά με την μετανάστευση στην Αυστραλία (XV)
    Από Agoriani in forum Ερωτήσεις σχετικά με την μετανάστευση στην Αυστραλία
    Απαντήσεις: 184
    Τελευταίο Μήνυμα: 30.01.2012, 00:04
  2. Ερωτήσεις σχετικά με την μετανάστευση στην Αυστραλία (IX)
    Από elbag in forum Ερωτήσεις σχετικά με την μετανάστευση στην Αυστραλία
    Απαντήσεις: 137
    Τελευταίο Μήνυμα: 06.09.2011, 13:16
  3. Ερωτήσεις σχετικά με την μετανάστευση στην Αυστραλία (V)
    Από corinos in forum Ερωτήσεις σχετικά με την μετανάστευση στην Αυστραλία
    Απαντήσεις: 121
    Τελευταίο Μήνυμα: 23.05.2011, 13:17
  4. Ερωτήσεις σχετικά με την μετανάστευση στην Αυστραλία (ΙV)
    Από Agoriani in forum Ερωτήσεις σχετικά με την μετανάστευση στην Αυστραλία
    Απαντήσεις: 171
    Τελευταίο Μήνυμα: 09.03.2011, 12:51
  5. Ερωτήσεις σχετικά με την μετανάστευση στην Αυστραλία (ΙΙΙ)
    Από sotos aiva in forum Ερωτήσεις σχετικά με την μετανάστευση στην Αυστραλία
    Απαντήσεις: 50
    Τελευταίο Μήνυμα: 10.02.2011, 02:35

Ετικέτες γι αυτό το Θέμα (tags)

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
Σχετικά με εμάς
Το patriotaki.net βρίσκετε τα τελευταία 10 χρονια κοντά σας, για να προσφέρει έναν virtual τόπο συναντήσεως με δυνατότητα να ανταλλάσσονται χρήσιμες πληροφορίες. Ομογενείς,Μετανάστες και Έλληνες στην πατρίδα μας δίνουν χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες στο forum της ιστοσελίδας. Στήριξε και βοήθησε τον συνάνθρωπο σου, εθελοντικά και αφιλοκερδώς. Ο καθένας μπορεί να προσφέρει με ένα μήνυμα μια βοήθεια σε ένα "πατριωτάκι" που ίσως περνάει την πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του μέσα στο άγχος και την αβεβαιότητα για το μέλλον.

patriotaki.net - Ο Ελληνισμός στο Διαδίκτυο - Μετανάστευση, Ελλάδα και Ομογένεια

patriotaki - connecting greek people
Join us
Like