Close
Login to Your Account
patriotaki.net
Σελίδα 43 από 43 ΠρώτηΠρώτη ... 33414243
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 421 έως 430 από 430
  1. #421
    Ναι γινεται κ αυτο με την de facto αλλα δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα ,στο λινκ που σου εδωσα μπορεις να δεις ολες της βιζες αναλυτικα κ με λεπτομερειες καθως κ το κοστος καθε vizas,διαβασε εκει . Για το sponsorship απο εργοδοτη κ αυτο ειναι εφικτο αλλα θεωρω ,κατα την γνωμη μου, οτι ειναι λιγακι δυσκολο ,αναλογα βεβαια με την ειδικοτητα του καθενα κ την τυχη φυσικα ,αλλα ποτε δεν ξερεις αξιζει να το προσπαθησεις δεν εχεις να χασεις τιποτα .
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη George311 : 22.02.2019 στις 16:08

  2. #422
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο George311 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ναι γινεται κ αυτο με την de facto αλλα δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα ,στο λινκ που σου εδωσα μπορεις να δεις ολες της βιζες αναλυτικα κ με λεπτομερειες καθως κ το κοστος καθε vizas,διαβασε εκει . Για το sponsorship απο εργοδοτη κ αυτο ειναι εφικτο αλλα θεωρω ,κατα την γνωμη μου, οτι ειναι λιγακι δυσκολο ,αναλογα βεβαια με την ειδικοτητα του καθενα κ την τυχη φυσικα ,αλλα ποτε δεν ξερεις αξιζει να το προσπαθησεις δεν εχεις να χασεις τιποτα .
    Εντάξει θα το προσπαθήσω και βλέπουμε. Το ξέρω το λινκ, ουσιαστικά έχω διαβάσει για όλες τις πιθανές βίζες που μπορεί να πάρει κανείς, χρόνους αναμονής, κόστος κτλ. Απλώς είπα να ρωτήσω εδώ μήπως κάποιος είχε παρόμοια περίπτωση και μπορεί να μου δώσει κάποια συμβουλή έξτρα από ό,τι έχει η ιστοσελίδα.

    Και πάλι ευχαριστώ.

    Καλό απόγευμα!

  3. #423
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Dkofidou Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εντάξει θα το προσπαθήσω και βλέπουμε. Το ξέρω το λινκ, ουσιαστικά έχω διαβάσει για όλες τις πιθανές βίζες που μπορεί να πάρει κανείς, χρόνους αναμονής, κόστος κτλ. Απλώς είπα να ρωτήσω εδώ μήπως κάποιος είχε παρόμοια περίπτωση και μπορεί να μου δώσει κάποια συμβουλή έξτρα από ό,τι έχει η ιστοσελίδα.

    Και πάλι ευχαριστώ.

    Καλό απόγευμα!
    Εγραψες οτι μενετε μαζι 3 χρονια.
    Αυτο πώς μπορείς να το αποδέιξεις;
    Επισης ,τί άλλες αποδειξεις εχετε ,που δειχνουν οτι μοιραζεστε πραγματα που μοιραζετε ενα παντρεμενο ζευγαρι;Η διευθυνση στο εκκαθαριστικο της εφοριας ,ειναι ιδια και στους δυο σας;

    Διαβασε στην σελιδα 16 και 17 παλιοτερα μηνυματα μου ,σχετικα με de facto partner visa.(Τα links που αναφερω εκει ,δεν βγαζουν πια στις σελιδες που βγαζανε ,γιατι άλλαξε και ονομασια η υπηρεσια και ολο το site της,άλλαξε επισης ).

    http://www.patriotaki.net/showthread...ι-(10)/page16

    Για τους συντροφους-συζυγους των Αυστραλών υπηκοων και μονιμων κατοικων ,οπως και Nεοζηλανδων που εχουν τις προϋποθέσεις, υπαρχουν αυτες οι βιζες,που σου βαζω πιο κατω.Ειπες οτι διαβασες σχετικα στο κυβερνητικο site ,αλλά στα βαζω εδω συγκεντρωμενα.

    Με συντροφο Αυστραλό ,μην ψαχνεις βιζες με εργοδοτη- σπονσορα που πολυ δυσκολο ,ως παρα πολυ δυσκολο ,να βρεις κι ειδικα απο Ελλαδα.Ουτε για ανεξαρτητη βιζα εγασιας με πόντους ,θα κοιτουσα στην θεση σου ,με Αυστραλο συντροφο.

    Αν μπορουσα ν αποδειξω με ισχυρες αποδειξεις ,οτι ειμαστε ζευγαρι που ζει μαζι και μοιραζεται οσα κι ενα παντρεμένο ζευγαρι ,θα πηγαινα για partner visa ως de facto,ΑΝ δεν θελαμε ,γαμο σ αυτη την φαση.
    Παντως αργουνε και σιγουρα δεν προλαβαινεις μεχρι τον Ιουνιο ,που λες,αν την κανεις απο Ελλαδα.
    Επισης ,αν την κάνεις απο Ελλαδα ,πρεπει εκτος Αυστραλιας να εισαι οταν ειναι να σου χορηγηθει .

    Πάντως ,αν ητανε να φυγω με βιζα επισκεπτη ,αν με πιεζε ο χρονος να φυγω ,προσωπικα δεν θα εκανα απο Αυστραλια αιτηση για de facto partner visa και να εχω το αγχος της απορριψης.


    Αν δεν μπορουσα να το αποδειξω ,οτι ειμαστε ζευγαρι που ζει μαζι ως de facto , ή αν ηθελα να βαδισω σε ασφαλες εδαφος ,θα παντρευομουνα αυριο κι ολας και μαλιστα με πολιτικο γαμο ,γιατι οι εποχες ειναι δυσκολες για εξοδα.Το αν θα εκανα μετα ,την αιτηση απο Ελλαδα ή Αυστραλια ,ειναι αποφαση του καθενος .Και βεβαια αν εκτος Αυστραλιας γινει η αιτηση ,εκτος Αυστραλιας πρεπει να ειναι για να του χορηγηθει.

    Γαμο στην Ελλαδα ,ειναι η λυση που θα διαλεγα εγω και μετα αιτηση για partner visa .
    Εχετε σχεση 3 χρονια ,δεν θα θεωρηθει οτι ο γαμος μπορει να ηταν συμφωνια δυο ατομων για να βγαλει βιζα ο άλλος.
    Η νυφη μου ,παντρευτηκε Ελλαδα με πολιτικο γαμο με τον γιο μου και εκανε αιτηση μετα ,για partner visa απο Αυστραλια .

    Το απο πού θα εκανα εγω μετα την αιτηση ,δεν το λεω ,αλλά ειναι ευκόλως αντιληπτό!
    Κι ο λογος ειναι οτι δεν μπορουμε να προτρεπουμε τα μέλη ,να κανουν κοποια πραγματα και θα εξηγησω τι εννοω.

    Η τουριστικη βιζα εχει ως απαιτουμενο το κριτηριο του genuine visitor.Η νυφη μου ,εβγαλε εισιτηριο με επιστροφη.Ετσι επέλεξε για να ειναι ησυχη.Το ιδιο κι ο γιος μου,που ηταν ο Αυστραλος υπηκοος( Αλλοι βγαζουν one way κι ειναι προσωπικη απόφαση του καθενος τι θα κανει).
    Επισκεψη (με τον συζυγο της ,)σε συγγενεις /φίλους στην Αυστραλια ,ηταν ο λογος του ταξιδιου οπως γραφτηκε στην καρτα εισοδου.”Visiting friends or relatives.”( https://www.abf.gov.au/entering-leav...le-english.pdf )
    (Σημερα ,ειναι κι η νυφη μου πλεον υπηκοος.
    Της δοθηκε στην αρχη bridging visa με το που εκανε την αιτηση και μετα εγκριθηκε η προσωρινη 820 partner visa.Υστερα απο δυο χρονια ,της δοθηκε η μονιμη 801 partner visa, εφ οσον συνεχισε να ειναι παντρεμένη και να ζει με τον γιο μου.)

    Βεβαια ,μια βιζα ακομα και επισκεπτη μπορει να παρει πανω της ,το condition 8503, ‘No Further Stay.Σε χωρες low risk δεν είναι σύνηθες ,αλλά παντως οταν μπει ,βιζα άλλη απο Αυστραλια δεν μπορει να γινει.Το βλεπει κάποιος οταν βγάλει την βιζα επισκεπτη ,αν υπαρχει ο όρος αυτος κι αναλόγως προχωραει.Απο Ελλαδα ,προσωπικά,δεν εχω ακουσει να εχει μπει τετοιος όρος.

    Αλλη επιλογη ,θα ηταν η prospective marriage visa και στους 9 μηνες που διαρκει ,θα επρεπε να εχω παει Αυστραλια ,να παντρευτω και να ζητησω την partner visa 820 onshore .Τωρα η αναμονη ειναι γυρω στους 14 μηνες για την prospective marriage visa.Εσενα που θελεις να φυγετε μαζι γυρω στον Ιουνιο ,δεν σε εξυπηρετει αυτη η βιζα.Γινεται offshore η αιτηση κι η απονομη ,το ιδιο.

    Τα 3 ειδη

    Prospective Marriage visa (300)

    Partner visa (820/801) onshore

    Partner visa (309/100) offshore


    Question: What is a Prospective Marriage (300) visa?

    A Prospective Marriage visa is a visa that enables an applicant to temporarily come to Australia, it gives you up to 9 months to live with your Partner before the marriage has to take place. This visa must be applied outside Australia, and the applicant must be outside Australia at the time of decision.


    Question: What is a Partner visa?

    A Partner visa is a visa that allows partners of legally married couples and de-facto couples of Australian Citizens, Permanent Residents and eligible New Zealand Citizens to be able to come to Australia to stay.


    Question: What is an onshore (820/801) Partner visa?

    The on-shore Partner visa (820/801) is a two stage process visa, which you have to apply for on-shore in Australia;((Σε παντρεμένους πανω απ δυο χρονια με παιδι ή σε παντρεμένους πανω απο τρια χρονια ,εγκρινουν εξ αρχης την μόνιμη.)

    The first stage (820) is a temporary visa once granted you will be given 2 years to live in Australia with your Partner.

    The second stage (801) is a permanent visa that allows you to stay with your partner in Australia on a permanent basis.

    If you apply for an on-shore visa in Australia you must be in Australia when you lodge the application and you must also be in Australia when a decision is made.

    If you apply your partner visa onshore while you have a substantive visa in Australia, you will be granted a bridging visa to allow you stay in Australia while you are waiting the process of your partner visa application.

    The bridging visa will give you permission to work and study in Australia. It won’t allow you to travel outside Australia, however if you need to, you will need to apply for a Bridging visa B – travelling.

    Question: What is an off-shore (309/100) Partner visa? (Σε παντρεμένους πανω απ δυο χρονια με παιδι ή σε παντρεμένους πανω απο τρια χρονια ,εγκρινουν εξ αρχης την μόνιμη.)

    The off-shore Partner visa (309/100) is also a two stage process visa, which you have to apply off-shore in another country other than Australia, once granted you are then able to come to Australia and live with you partner whilst you apply for the Permanent stage of the visa.

    The second stage (100) is a permanent visa that allows you to stay with your partner in Australia on a permanent basis.

    If you apply for an off-shore visa overseas you must be overseas when you lodge the (309) (provisional) application and you must be overseas when a decision is made. With the (100) Permanent visa you can be in Australia or Overseas when the visa is granted. There is no bridging visa granted if you apply the visa outside Australia.

    Question: Do we have to have lived together to apply for a Partner visa?

    If you are applying for a De-facto Partner visa you will have to have been in a relationship with your partner for at least 12 months prior to applying. (waivers may apply)
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vertigo : 28.02.2019 στις 16:29
    ''Minds are like parachutes... they only function when open.''

  4. #424
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ .Εψαξα να βρω στις απαντησεις για συνταξιούχο που θέλει να ζήσει στην Αυστραλία και δεν βρήκα κάτι.Ισως δεν υπαρχει η δυνατότητα για μας .Ειμαι 63 σύνταξη Ελλάδας 1000 ευρώ σύν της συζύγου 900 ευρώ δικό μας σπίτι στο ή στην Κουίνσλαντ .Μπορούμε να ελπίζουμε?
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη αντωνιος : 22.10.2019 στις 23:34

  5. #425
    Junior Member
    Εγγραφή
    Nov 2019
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη
    Μηνύματα
    3
    Καλησπερα σε ολους. δυο ερωτησεις.
    1. εχουμε κανεναν με κατι πιο προσφατο για spouse/partner visa? εννοω για χρονο διεκπεραιωσης της αιτησης
    2. θα παμε με το συζυγο. Σκεφτομασταν ο συζυγος να παει με τουριστικη και εκει να κανουμε αιτηση για βιζα partner.(εγω εχω διαβατηριο). θα πρεπει να φυγει απτη χωρα αν ληξει η τουριστικη και μεχρι να του δοθει η 309; αν τον κρατανε στη χωρα,τί δεν πρεπει να κανει(να εργαστει πχ) και τι μπορει να κανει (να συμμετεχει στα προγραμματα εκμαθησης αγγλικων ενηλικων πχ).
    ευχαριστω οποιον/α ασχοληθει.ας με παραπεμψει καποιος σε κανενα επισημο site του home affairs.

  6. #426
    ξερει καπιος αν υσχηει η μεταναστευση με το να σεκαλεσει ο αδερφος που ειναι αυστραλια και εχει παρει μονιμοτητα;;;;

  7. #427
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο αντωνιος Εμφάνιση μηνυμάτων
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ .Εψαξα να βρω στις απαντησεις για συνταξιούχο που θέλει να ζήσει στην Αυστραλία και δεν βρήκα κάτι.Ισως δεν υπαρχει η δυνατότητα για μας .Ειμαι 63 σύνταξη Ελλάδας 1000 ευρώ σύν της συζύγου 900 ευρώ δικό μας σπίτι στο ή στην Κουίνσλαντ .Μπορούμε να ελπίζουμε?
    Δεν καταλαβα ακριβώς τι γραφετε.Εχετε δικο σας σπιτι στο Κουϊνσλαντ ,ή θελετε να ζήσετε εκει;
    ''Minds are like parachutes... they only function when open.''

  8. #428
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο dhmhtradhmhtrhs2004 Εμφάνιση μηνυμάτων
    ξερει καπιος αν υσχηει η μεταναστευση με το να σεκαλεσει ο αδερφος που ειναι αυστραλια και εχει παρει μονιμοτητα;;;;
    Δεν υπάρχει πια η δυνατοτητα προσκλησης απο αδελφο.Αυτο συνεβαινε παλια.
    Αν όμως δεν έχετε άλλον στενο συγγενή στην Ελλαδα( γονείς,αδελφια ,ενηλικα παιδια ανω των 18) ,τότε υπαρχει αυτη η βίζα:

    Remaining Relative Visa Subclass 115 and 835

    Αν έχετε συζυγο ,θα πρέπει κι η συζυγος να μην έχει κανεναν στενο συγγενη στην Ελλαδα
    ''Minds are like parachutes... they only function when open.''

  9. #429
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο eco074 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλησπερα σε ολους. δυο ερωτησεις.
    1. εχουμε κανεναν με κατι πιο προσφατο για spouse/partner visa? εννοω για χρονο διεκπεραιωσης της αιτησης
    2. θα παμε με το συζυγο. Σκεφτομασταν ο συζυγος να παει με τουριστικη και εκει να κανουμε αιτηση για βιζα partner.(εγω εχω διαβατηριο). θα πρεπει να φυγει απτη χωρα αν ληξει η τουριστικη και μεχρι να του δοθει η 309; αν τον κρατανε στη χωρα,τί δεν πρεπει να κανει(να εργαστει πχ) και τι μπορει να κανει (να συμμετεχει στα προγραμματα εκμαθησης αγγλικων ενηλικων πχ).
    ευχαριστω οποιον/α ασχοληθει.ας με παραπεμψει καποιος σε κανενα επισημο site του home affairs.
    Στο επισημο Αυστραλιανο site , για την 309/100 ,εχει απο 17-21 μήνες,τωρα που τσεκαρα
    Αν παει ως τουριστας ,δεν θα αιτηθει μετα την 309/100 ,αλλά την 820/801
    Τα έχετε λίγο μπερδεψει.Η 309/100 partner visa ,ειναι η βιζα την οποια ζηταει καποιος ,οταν ειναι εκτος Αυστραλιας
    Αν παει ως τουριστας με eVisitor visa ή με ΕΤΑ και ζητησει πριν το τριμηνο που θα ληξει η βιζα επισκεπτη ,την 820/801 βιζα ,θα του δοθει bridging visa με την οποια θα εχει ιατροφαρμακευτικη καλυψη κι οταν ληξει η βιζα επισκεπτη ,θα εχει και δικαιωμα εργασιας.Αν ειστε παντρεμενοι πανω απο 3 χρονια ή δυο χρονια κι εχετε παιδι ,θα του δοθει οταν επεξεργαστούν την αιτηση του ,εξαρχής η μονιμη βιζα 801.Αλλιώς θα του δοθει η προσωρινη 820 και σε δυο χρονια απ την αρχικη αιτηση ,θα μπορει να του δοθει κι η μονιμη 801.Αλλά οπως και
    να’ χει ,οσο θα ειναι με την bridging visa ,μεχρι να του δοθει ,ειτε η 820 ειτε η 801 ,θα μπορει να εργαζεται και θα εχει και medicare
    Με την αιτηση για βιζα 820/801 ,δεν χρειαζεται να βγει απ την χώρα ,για να του δοθει η partner visa,οπως θα συνεβαινε με την 309/100 ,οταν θα την ειχε ζητησει απο Ελλαδα και πριν εγκριθει( αφου θα ειχε ειδοποιησει την case officer του) ,θα ταξιδευε με τουριστικη βιζα στην Αυστραλια.Οταν θα εληγε το τριμηνο της βιζας επισκεπτη ,θα επρεπε να αιτηθει άλλη βιζα ,την visitor visa.Αλλά ενδεχεται να ληξει κι αυτη πριν εκδοθει η partner visa.Και πάντως ,θα επρεπε να βγει απ την χώρα ,να παει πχ ενα ταξιδι ,ας πουμε στην Ν.Ζηλανδια για λιγες μερες ,οταν θα τον ειδοποιουσε η/ ο case officer οτι προκειται να του χορηγησει την 309/100 partner visa
    Αρα ,αν παει ως τουριστας ,την 820/801 πρεπει να αιτηθει ,πριν ληξει το τριμηνο της τουριστικης βιζας
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vertigo : 01.12.2019 στις 00:15
    ''Minds are like parachutes... they only function when open.''

  10. #430
    Junior Member
    Εγγραφή
    Nov 2019
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη
    Μηνύματα
    3
    πω πω!! to the point που λεμε!
    ευχαριστω πολυ για την μεστη απαντηση.
    Ναι για 820/801 θα αιτηθουμε οταν παμε.
    Ειμαστε 5 χρονια παντρεμενοι,2 παιδια.Μας ενδιεφερε αν θα μπορουσε να δουλεψει με την bridging visa A. θα το βεβαιωσω και στο site immi.gov au αλλα απο οτι βλεπω ,μαλλον μπορει... ωραια.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη eco074 : 02.12.2019 στις 01:50

Σελίδα 43 από 43 ΠρώτηΠρώτη ... 33414243

Ετικέτες γι αυτό το Θέμα (tags)

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
Σχετικά με εμάς
Το patriotaki.net βρίσκετε τα τελευταία 10 χρονια κοντά σας, για να προσφέρει έναν virtual τόπο συναντήσεως με δυνατότητα να ανταλλάσσονται χρήσιμες πληροφορίες. Ομογενείς,Μετανάστες και Έλληνες στην πατρίδα μας δίνουν χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες στο forum της ιστοσελίδας. Στήριξε και βοήθησε τον συνάνθρωπο σου, εθελοντικά και αφιλοκερδώς. Ο καθένας μπορεί να προσφέρει με ένα μήνυμα μια βοήθεια σε ένα "πατριωτάκι" που ίσως περνάει την πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του μέσα στο άγχος και την αβεβαιότητα για το μέλλον.

patriotaki.net - Ο Ελληνισμός στο Διαδίκτυο - Μετανάστευση, Ελλάδα και Ομογένεια

patriotaki - connecting greek people
Join us
Like