Αρχικό μήνυμα απο
Apisteftos
Προφανώς είσαι πρόσφατος στο εξωτερικό και δεν έχεις καταλάβεις 5 βασικά πράγματα. Δεν υπάρχει να δέσω με τον τόπο. Τον τόπο αυτό τον έχω βαρεθεί, έχω πάει σε κάθε γωνιά της πόλης, γνωρίζω όλα τα στενά και τους δρόμους, ακόμη και τα γειτονικά χωριά, δεν έχει κάτι να μου προσφέρει. Ίσως και λόγω κορονοϊού τα πράγματα να έχουν δυσκολέψει περισσότερο. Δεν υπάρχει επιστροφή στην Ελλάδα. Η Ελλάδα για εμένα είναι μια τουριστική χώρα που θέλω να την επισκέπτομαι τακτικότερα. Η μετανάστευση πάντα είναι δύσκολη, βασικά για εμένα ήταν μια καλή εμπειρία ζωής, διότι αν συγκρίνω το βιωτικό μου επίπεδο στην Ελλάδα με την Γερμανία, προτιμώ χίλιες φορές Γερμανία παρά Ελλάδα, ανασφάλιστος, γκρίνια, χωρίς δουλειά και πληρωμή στην χάση και την φέξη ή να ψάχνω για προγράμματα εργασίας voucher. Ενώ είσαι παραγωγικό άτομο, να έρχεται το ελληνικό κράτος και να σου σβήνει με μιας τα όνειρα. Εξάλλου κατάγομαι από επαρχία και δεν υπάρχει απολύτως τίποτα πίσω, παρά μόνο έρημη γη. Με τους εργάτες έχω ταιριάξει, δεν έχω πρόβλημα, απλώς οι αποστάσεις είναι αυτές που με κάνουν μην έχω τακτικά επαφή και στο κάτω κάτω της γραφής οι άνθρωποι έχουν οικογένειες. Οι ευκατάστατοι Έλληνες της Γερμανίας είναι χειρότεροι, πολλοί από αυτούς έχουν επιλέξει να μην έχουν ούτε καν επαφές με άλλους Έλληνες για λόγους νοοτροπίας.
Η επιλογή μιας πόλης δεν γίνεται από την μια στιγμή στην άλλη. 'Ηρθα με 500€ στην τσέπη μου και μια μικρή χειραποσκευή, χωρίς γνωριμίες και συγγενείς και αυτή την στιγμή, δόξα τω θεό τα βγάζω μια χαρά πέρα, δεν μου λείπει απολύτως τίποτα. Στην αρχή όπως όλοι πέρασα δύσκολα, αλλά δεν ήρθα απροετοίμαστος, ήδη είχα παρακολουθήσει μαθήματα επιπέδου Β1 και Β2.
Εμένα πάντως η Γερμανία μου ταιριάζει περισσότερο απ ότι η Ελλάδα, από θέμα επιστήμης, τεχνολογίας (διότι με αυτά ασχολούμαι), αθλητισμού, mentality κλπ. Απλά στο μόνο που δεν ταιριάζω με τους Γερμανούς είναι η νοοτροπία της μπύρας. Την έρευνά μου την έχω κάνει ήδη, είπα θέλω να ζήσω στην Νότια Γερμανία, όχι στην Βόρεια. Υπάρχει τεράστια πολιτισμική διαφορά μεταξύ, βορρά και νότου.
ΥΓ Το Αάχεν είναι πολή μικρή πόλη, δεν έχει εντελώς καν δραστηριότητες, αναμενόμενο είναι να βαρεθεί ο γνωστός σου.