Announcement

Collapse
No announcement yet.

Εργασια στην γερμανια

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Originally posted by kosofos View Post
    Καλησπέρα ΝΑΚΙ και καλώς ήρθες

    Είναι όντως πολύ δύσκολο για ένα γονιό οπως λές, αλλά να σκέφτεσαι πάντα την θετική πλευρά των πραγμάτων. Ότι το παιδί σου πρέπει να αρπάξει την ζωή απο τα μαλλιά, να κάνει τα όνειρα του πράξη και να ανοίξει τα φτερά του.

    Με το θέμα της γλώσσας πως είναι? Ευκαιρίες υπάρχουν πάντα σε μια χώρα σαν την Γερμανία. Αρχικά να μάθει πολύ καλά την γλώσσα και να κάνει την αναγνώριση του πτυχίου της http://www.patriotaki.net/εκπαίδευση...υδών-3526/

    φιλικά
    εδω και 2 μηνες μαθαινει εντατικα την γλωσσα !!!προφανως θελει αναγνωριση το πτυχιο!!!εαν γνωριζει καποιος που απασχολουνται οι κοινωνιολογοι στην γερμανια τον ευχαριστω απο τωρα!!

    Comment


      Originally posted by NAKI View Post
      εαν γνωριζει καποιος που απασχολουνται οι κοινωνιολογοι στην γερμανια τον ευχαριστω απο τωρα!!
      Απασχολούνται ακριβώς σε αυτό που προσδιορίζει το πτυχίο. Σε ότι έχει σχέση με τις κοινωνικές δομές και όχι μόνο. Σε υπηρεσίες του Δήμου,πχ σε δομές ένταξης μεταναστών, σε σχολεία κ.α Μπορέι να κάνει και μια ειδίκευση σε κάποιο συγκεκριμένο τομέα με ένα ausbildung ή Μάστερ (στην καλύτερη περίπτωση) και να έχει πιο συγκεκριμένο πεδίο δράσης. Το θέμα είναι πάντα η γλώσσα. Αν αυτή πλέον δεν είναι το πρόβλημα όλα θα έχουν λυθεί.

      Soziale Arbeit, Sozialarbeit, Sozialpädagogik oder Sozialwesen studieren - Studienwahl - Studium - Studis Online
      It’s simple. When someone does something nice for you, you pay it forward and do an act of kindness for someone else.

      Comment


        Originally posted by NAKI View Post
        γεια σας παιδια!!!!ειμαι ενας γονεας που αποφασισε το παιδι μου να φυγει γερμανια για ενα καλυτερο μελλον!!!!μακαρι να του βγει ετσι οπως το σκεφτεται.εμαι νεο μελος.παρακολουθω το forum και σας συγχαιρω για την προσπαθεια που κανετε για να ενημερωσετε και να βοηθησετε.στην οικογενεια μας δεν υπηρξε κανενας μεταναστης ποτε!!!.κι ομως τωρα το αντιμετωπιζω.μη με παρεξηγειτε ειναι δυσκολο για τους γονεις να αποδεχτουν την φυγη του παιδιου τους..να σας ρωτησω εαν γνωριζετε?τι ισχυει για τους κοινωνιολογους (παντειου)?υπαρχει προοπτικη εργασιας και που?σας ευχαριστω για το ενδιαφερον σας και οπου και αν ειστε να περνατε καλα !!!η δικια μου η γενια φταιει για την καταντια της χωρας μας και τωρα καλουμασθε να αποχωριστουμε τα παιδια μας!!!ισως ειναι και η τιμωρια μας!!!!!
        Originally posted by NAKI View Post
        εδω και 2 μηνες μαθαινει εντατικα την γλωσσα !!!προφανως θελει αναγνωριση το πτυχιο!!!εαν γνωριζει καποιος που απασχολουνται οι κοινωνιολογοι στην γερμανια τον ευχαριστω απο τωρα!!
        Αφήστε βρε τα έρμαια τα παιδιά (διόρθωση: τους ενήλικες) να φτιάξουν τη ζωή τους μόνοι τους όπως αυτοί επιλέγουν. Πήγαν 25 χρονών, έβγαλαν πανεπιστήμιο αλλά δεν μπορούν να πάρουν ανεξάρτητα μια απόφαση χωρίς την παρουσία κηδεμόνα; Μήπως η υπερβολική αγάπη περνάει στη κλίμακα του εθισμού;

        Το σκηνικό αυτό, μού θύμισε αυτή την ανάρτηση που είχα διαβάσει παλαιότερα. Ό,τι καλύτερο για τους έλληνες γονείς.

        Comment


          Αν σκεφτεις οτι καθε χρονο η Γερμανια εισαγει κορεατες για στελεχωση εταιρειων πανω στο IT καταλαβαινεις οτι η αγορα σε αυτον τον κλαδο ειναι τεραστια.Δινει αδειες παραμονης αβερτα κουβερτα σε αυτες τις ειδικοτητες λογο της μεγαλης ζητησης που εχουν.
          Φυσικα η ορολογια στο IT ειναι αγγλικα κυριως ομως τα γερμανικα παιζουν το ιδιο σημαντικο ρολο.
          Better Think twice instead once

          Comment


            Ευχαριστώ για την πληροφορία. Όταν είμαι επίσημα πτυχιούχος (B1+Σχολή) θα έχω τη δυνατότητα να κάνω καλύτερη αναζήτηση εργασίας, δεν έχω τα προαπαιτούμενα για να στείλω βιογραφικό ακόμα. Σχετικά με διαμονή υπάρχει δυνατότητα να παρέχεται απο την εταιρία ή κάποιον άλλο φορέα σε αυτούς που δεν έχουν ή πρέπει να βρείς διαμονή με δική σου μέριμνα?

            Comment


              Originally posted by kollias View Post
              Καλησπέρα και απο μένα. Έχω διαβάσει αρκετές δημοσιέυσεις σχετικά με τη μετανάστευση στη Γερμανία και έχω μερικές απορίες.
              Άν όλα πάνε καλά θα είμαι απόφοιτος ΤΕΙ πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, παρουσιάζω πτυχιακή σε μερικές μέρες για αυτό και το "θα", και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να μεταναστέυσω στη Γερμανία. Γνωρίζω οτι η Γερμανία δεν είναι η γη της επαγγελίας αλλά σίγουρα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση απο την Ελλάδα. Ο κύριος λόγος που με κάνει να θέλω να φύγω είναι ότι η Γερμανία έχει καλύτερο βιοτικό επίπεδο απο την Ελλάδα. Από όσο ξέρω αν ξέρεις γερμανικά και έχεις πτυχίο 3βάθμιας εκπαίδευσης έχεις πιθανότητες να κάνεις κάτι στη Γερμανία. Έχω ξεκινήσει μαθήματα γερμανικών και ελπίζω μέχρι το καλοκαίρι να έχω πάρει το Β1. Σε γενικές γραμμές έχω μια γενική εικόνα στο τι χρειάζεται για να μεταναστέυσεις γερμανία παρόλαυτα έχω μερικές απορίες:



              1. Ξενες γλώσσες.
              Οι γερμανοί έχουν ένα θέμα με τη γλώσσα τους και για να έχεις τύχη πρέπει να τη μιλάς. Με τα αγγλικά τι γίνεται? Στον τομέα μας κυριαρχεί η αγγλική ορολογία. Έιχα πάρει το Lower πριν χρόνια και για να είμαι καλυμένος αποφάσισα να δώσω για μια πιστοποίηση. Οι πιστοποιήσεις TOEFL/IELTS έχουν την ίδια βαρύτητα σε γενικές γραμμές στη Γερμανία? Αν όχι τι προτείνετε? Προς αποφυγή παρερμήνευσης θελώ να δώσω για πιστοποίηση για να φρεσκάρω τα αγγλικά μου μιας και είναι κύρια γλώσσα στον τομέα, και αν θυμάμαι καλά τα ξενόγλωσσα πτυχία απο κάποιο χρονικό περιθώριο και μετά δεν είναι και τόσο έγκυρα. Σαν να έχουν μια "ημερομηνία λήξης".

              2.Πληροφορική σε γερμανικές εταιρίες.
              Υπάρχει ζήτηση στον τομέα σε γενικές γραμμές? Μπήκα σε μερικές σελίδες που έχουν συστήσει μέλη του φορουμ αλλά τα γερμανικά μου δυστηχώς ακόμα είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο και δεν μπόρεσα να καταλάβω πολλά πράματα.

              3.Πως έρχομαι?
              Από ότι έχω καταλάβει πρέπει να έχεις κάποιο γνωστό/συγγενή να σε φιλοξενήσει για τον πρώτο καιρό μέχρι να μπορέσεις να πάς σε δικό σου σπίτι. Έχω μερικούς γνωστούς αλλά δεν ξέρω κατα πόσο έιναι διαθέσιμοι να με φιλοξενήσουν μέχρι να τακτοποιηθώ. Αν δεν έχεις μέρος να μείνεις τι γίνεται? Υπάρχει περίπτωση να σου βρεί το κράτος? Απο όσο γνωρίζω για να σου νοικιάσουν σπιτι θα πρέπει να δουλέυεις ήδη κάποιο καιρό και να πας χαρτία απο την εργασία σου κλπ κλπ. Βασικά σε γενικές γραμμές ξέρω ότι δεν σου νοικιάζουν σπίτι εύκολα χωρίς να έχεις δουλεία (λογικό). Μπορείς να νοικιάσεις δωμάτιο σε κάποιο σπίτι? Σε φάση κοινόβιου εννοω.



              Με συγχωρείτε για τη μεγάλη δημοσίευση. Ενδεχομένως να μην γνωρίζω καλά κάποια πράγματα και να τα έχω παρερμηνέυσει, οποιαδήποτε υπόδειξη/διόρθωση είναι καλοδεχούμενη.

              geia sou file kai apo mena!koita eisai se poly kalo dromo mias kai exeis kai tetoio epipedo germanikwn.h zhthsh einai poly megalh ston tomea sou,vasika h megalyterh..
              epishs boreis na beis sthn diadikasia na stelneis kai na deis ti aphxhsh tha exeis.epeidh asxoloumai me to thema auto kai kserw oti boroun na se dextoun kai mellodika.p.x. na kaneis aithsh twra kai na ksekinhseis apo kalokairi.
              an den exeis kapoio gnwst epanw,mhn agxwnesai katholou..anyway an thes boreis na m steileis kai kapoio mail sto iliasdimadis@yahoo.de.
              kales aggelie boreis na vreis sto stepstone.de h sto monster!!

              Comment


                με μια πολύ πρόχειρη αναζήτηση βρήκα πολύ πραμα στο stepstone. θέλω να βελτιώσω λίγο τα γερμανικά μου γιατί ακόμα δεν είμαι σε καλό επίπεδο. μόλις είμαι καλύτερα προετοιμασμένος, και επίσημα πτυχιούχος, θα το ψάξω καλύτερα. Dankeschön!

                Comment


                  γεια σου και παλι,παντως εγω εχω ενα φιλο που τελειωσε τει πληροφορικης στον πειραια και δεν ηξερε καθολου γερμανικα ηταν βεβαια η φιλη του γερμανιδα η οποια και τον προοθησε και δουλευει τωρα στο Ουλμ,οχι οτι δεν εχει προωλημα με την γλωσσα ,αλλα την μαθαινει τωρα,
                  επισης ενα αλλος φιλος μου Η/Υ ,αρχαριος στην γλωσσα (το καλοκαιρι παει για A2) εκανε αιτησεις τωρα και του απαντησανε αμεσως,(συνεντευξη μεσω skype) με προοτπικη για το καλοκαιρι αφου εχει βελτιωσει και την γλωσσα.
                  Εισαι τυχερος γιατι ο τομεα σου δεν απαιτει φοβερο επιπεδο γλωσσας.
                  Εγω ειμαι μαθηματικος και εκανα αιτησεις σε ασφαλιστικες στην γερμανια..Αστα να πανε φιλε(χαχα)
                  τελος παντων,καλη συνεχεια και παλι!!

                  Comment


                    Παιδία καλησπέρα! Ηθελα να ρωτήσω για να δουλέψει κάποιος σαν βοηθός νοσηλευτή τι επίπεδο γλώσσας χρειάζεται???

                    Comment


                      Originally posted by giwrgostl View Post
                      Παιδία καλησπέρα! Ηθελα να ρωτήσω για να δουλέψει κάποιος σαν βοηθός νοσηλευτή τι επίπεδο γλώσσας χρειάζεται???
                      απ'ότι έχω διαβάσει σε διάφορες αγγελίες το επίπεδο γλώσσας πρέπει να είναι Β2.

                      Comment


                        Φίλε μου καλησπέρα! Είμαι εδώ από τον 15,10,2012 συνάδελφος (ΤΕΙ Κρήτης-Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων) ! λακονικά θα σου πω τα εξής
                        1ον.... ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ χωρίς αυτά δύσκολο δεν μπα να είσαι γκουρού σε C++,JAVA,.NET,ORACLE κτλπ κτλπ ΜΟΝΟ ΑΝ ΒΡΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΓΛΙΚΑ (2% πιθανότητα δίνω)
                        2ον Βοήθεια απο το κράτος μην περιμένεις πέραν απο το να πληρώνεις ποιο λίγα για το σχολείο και αυτό πρέπει να το κυνηγήσεις ! αν βρείς δουλεία θα σε βοηθήσουν!

                        Comment


                          Kalhspera. Sorry gia ta greeklish... Parakato 8a vreis kapoia simperasmata mou:
                          1. Egw eimai edw pano apo 6 mhnes k den exw provlima xoris germanika, omos...
                          2. Agglika mono me Lower den ftanoun. Xreazese mia glossa gia na vgazeis thn douleia sou, na eisai fluent kai na grafeis ta panta apo documentation, klp klp.
                          3. Mono me ptixio, pou einai TEI (den einai Master ayto apo oso xero, Bachelor einai sosta?) xoris proipiresia ligo diskolo. Apo oso exw katalavei to ekpaidevtiko tous sistima, akomi k tous Germanous stelnoun tous apofitous merika xronia gia ypoxreotiki proiperisia meta apo thn apofitisi.
                          4. To na stiseis mia zoi edw (spiti, klp) den einai eykolo kai exoun graftei polla sto thema ayto. Me 4,000-5,000 k ypogegrammenh symvash gia douleia 8a eisai omos Golden
                          5. Gia na sou prosferoun h etairies kapoies paroxes prepei na se theloun, gia na se theloun prepei na tous parexeis k'esy kati pou den exoun. Mono me spoudes, xoris kati spanio kai xoris proipiresia... Den xerw...
                          Pes mas kai ti einai h ptixiaki sou, ti allo exeis kanei ektos apo sxolio.
                          Den thelw na se apogoitepsw k xerw pws ayto einai to prwto mou post edw. Apla hthela na grapsw thn diki mpou apopsi k rota oti thes.

                          Comment


                            Στα αγγλικα δεν εχω ιδιαιτερο προβλημα. Δεν ειμαι ουτε πολυ χαλια αλλα ουτε και αψογα. Ειμαι σε ενα μεσο επιπεδο στο οποιο και μπορω να γραψω αλλα και να μιλησω.
                            Ελπιζω να ολοκληρωσω και την εκμαθηση γερμανικων με επιτυχια για να εχω ενα συν ακομα.
                            Σχετικα με προυπηρεσια εχω κανει πρακτικη σε εταιρια τηλεπικοινωνιων σαν εκπαιδευομενος μηχανικος τηλεπικοινωνιων αλλα δεν μπορεσα να συνεχισω σαν υπαλληλος εκει (ατιμες περικοπες), και ημουν και στο στρατο 3 χρονια, σε σχετικα σοβαροτερη υπηρεσια σε σχεση με αλλες (παρεμφερες αντικειμενο με τηλεπικοινωνιες), οποτε μια σχετικη προυπηρεσια υπαρχει.
                            Οντως το τει πιανεται σαν bachelor, αλλα και τα master χωρις προυπηρεσια ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα (true story). Οκ υπαρχουν και εξαιρεσεις αλλα ειναι πολυ λιγες, μην αναφερω το γεγονος οτι μπορει να σε αποριψουν σε συνεντευξη λογω οτι εισαι over-qualified σε επιπεδο γνωσεων ,πραγμα το οποιο εχω δει να γινεται πολλακις..... Η πτυχιακη μου επισης εχει να κανει με τηλεπικοινωνιες στον τομεα των μικροκυματικων ζευξεων.
                            Δεν με απογοητευομαι με αυτα που λες καθολου. Σιγουρα οταν θα στειλω ενα βιογραφικο σε μια εταιρια δεν περιμενω να κανουν παρτυ αλλα δεν περιμενω οτι θα τους περασει και αδιαφορο. Ειναι καλο να μαθαινεις πως δουλευει εξω το συστημα για να μην πας απροετοιμαστος εντελως. Παντως σε γενικες γραμμες παρατηρω οτι ο καθενας εχει διαφορετικη αποψη πανω στο θεμα. Ο Μαριος απο πανω λεει οτι χωρις γερμανικα δεν πας πουθενα, εσυ λες οτι εχεις ενδεχομενο να κανεις κατι, πιο πανω αναφερθηκε οτι μεταναστευουν κορεατες για να στελεχωσουν θεσεις. Αυτο που καταλαβα ειναι οτι ολα ισχυουν και ολα δεν ισχυουν παραλληλα (χωρις να θελω να θιξω την αξιοπιστια κανενος). Εξαρταται σε ποια περιοχη πας και σε ποια εταιρια στελνεις βιογραφικο. Εμενα μια γνωστη μου πχ επιασε 4ωρη δουλεια στα mcdonalds μονο με τη γνωση αγγλικων, και αυτη χωρις πτυχια. Ειναι στην κριση αυτουνου που σου παιρνει συνεντευξη στο αν θα σε προσλαβει η οχι.
                            Σας ευχαριστω ολους για τις πληροφοριες.

                            Comment


                              Originally posted by kollias View Post
                              εσυ λες οτι εχεις ενδεχομενο να κανεις κατι, πιο πανω αναφερθηκε οτι μεταναστευουν κορεατες για να στελεχωσουν θεσεις. Αυτο που καταλαβα ειναι οτι ολα ισχυουν και ολα δεν ισχυουν παραλληλα (χωρις να θελω να θιξω την αξιοπιστια κανενος). Εξαρταται σε ποια περιοχη πας και σε ποια εταιρια στελνεις βιογραφικο. Εμενα μια γνωστη μου πχ επιασε 4ωρη δουλεια στα mcdonalds μονο με τη γνωση αγγλικων, και αυτη χωρις πτυχια. Ειναι στην κριση αυτουνου που σου παιρνει συνεντευξη στο αν θα σε προσλαβει η οχι.
                              Σας ευχαριστω ολους για τις πληροφοριες.
                              Καλησπέρα και από εμένα.
                              Σε όλα τα φορουμ όπως και σε αυτό, ο καθένας γράφει την προσωπική του άποψη και τις εμπειρίες του. Σίγουρα κάποιος ο οποίος δυσκολεύεται να βρει δουλειά θα σου πει τα χειρότερα (Βέβαια δεν ξέρεις πόσο και αν προσπάθησε). Κάποιος άλλος ο οποίος βρήκε γρήγορα δουλειά ,θα σου πει οτι όλα είναι πάρα πολύ εύκολα.(Χωρίς να ξέρεις αν ήταν πάρα πολύ τυχερός και έτυχε). Εσύ θα πρέπει να μαζέψεις όλες τις πληροφορίες χωρίς να θεωρείς οτι το βίωμα του καθενός θα συμβεί και σε εσένα και να προσπαθήσεις για εσένα. Θα σου γράψω και την δική μας εμπειρία (Του άντρα μου γιατί εγώ δεν προσπάθησα να βρω δουλειά ακόμα). Ξεκίνησε να στέλνει βιογραφικά από Ελλάδα. Έφαγε πάρα πολλές απορρίψεις. Κάποιος του είχε πει οτι όσο στέλνει βιογραφικά με Ελληνική διεύθυνση δεν πρόκειται να βρει δουλειά. Ήρθαμε το Πάσχα Γερμανία για διακοπές, έβαλε διεύθυνση Γερμανική και τηλ. συγγενών του και άρχισε να στέλνει και πάλι βιογραφικά. Αρχίσαν να τον πέρνουν τηλέφωνα, τον πήρε και ένα γραφείο ευρέσεως εργασίας όπου του έκλεισε πολλά ραντεβού. Σε αυτό το γραφείο δεν πληρώσαμε τίποτα. Μας διαβεβαίωσαν οτι πληρωνει ο εργοδότης που ζητάει εργαζόμενο. Επιστρέψαμε μετά από λίγες ημέρες Ελλάδα. Δεν είχε προλάβει να πάει ακόμα σε καμία συνεντευξη. Έκλεισε με την πρώτη εταιρεία που πήγε εκεί για συνέντευξη(ήρθε ξανά για 3 μέρες) . Από εκείνες που επικοινώνησε μέσω τηλεφώνου και δεν πήγε τον απέρριψαν.Ο άντρας μου μόνος του διαπραγματεύτηκε τον μισθό του. Του έκαναν αμέσως κανόνικο συμβόλαιο. Μόνος του αποφάσισε σε ποια εταιρεία θα πάει. Μάλιστα από το γραφείο ευρέσεως εργασιας, του είπαν οτι δεν έπρεπε να δεχτεί αμέσως, έπρεπε να πάει και σε άλλλες εταιρείες για συνέντευξη. (όλο αυτό διήρκησε από περίπου τέλος Απριλίου που έστειλε βιογραφικό στο γραφείο εως αρχές Μαίου που έκλεισε με την εταιρεία που εργάζεται). Μετά από 6 μήνες έχει δεχτεί και άλλα τηλέφωνα για εργασία. Τον πρώτο καιρό είχε απογοητευτεί, δεν ήξερε τι φταίει, οι γνώσεις του, το οτι είναι Έλληνας; Ότι άκουγε από δεξιά και αριστερά. Τώρα ξέρει οτι η Γερμανία έχει μεγάλο πρόβλημα από προγραμματιστές.
                              "Όταν πήγε για την συνέντευξη ήταν προετοιμασμένοι να του μιλήσουν στα Αγγλικά και τους φάνηκε πολύ περίεργο όταν τον ακούσανε να τους μιλάει στα Γερμανικά."
                              Ο καθένας αν προσπαθήσει πιστεύω οτι μπορεί να τα καταφέρει. Σου εύχομαι Καλή Επιτυχία.

                              Comment


                                Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες.

                                Comment

                                Working...
                                X