Announcement

Collapse
No announcement yet.

Εργασια στην γερμανια

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ

    ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ Σ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΓΡΑΣΙΑΣ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ? ΔΕ ΜΙΛΑΩ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ SITE ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ?ΠΩΣ ΝΑ ΚΙΝΗΘΩ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

    Comment


      Φούχτελ: Καλεί τους άνεργους Έλληνες για δουλειά στη Γερμανία
      The standards you let pass you by are the standards you accept

      Comment


        Originally posted by makiskous View Post
        Γεια σου φιλε aronios

        Σχετικα με την αναγνωριση...
        Οταν πηγα στο Agentur für Arbeit και στο Jobcenter (φανταζομαι κατι σαν τον αντιστοιχο ΟΑΕΔ μας) μου ζητησαν να γινει αναγνωριση (ΑΠΘ)..Οπως και εσυ ειχα επισημειωση και μεταφραση στα γερμανικα απο Ελλαδα..Το κακο ειναι οτι στη σελιδα τους λεει οτι αυτη η αναγνωριση μπορει να παρει μεχρι και 3 μηνες (ασε που μπορει να μας κανουν καμια πλακα και να μας πουν οτι δεν μας αναγνωριζουν καποιο μαθημα..)Εγω τα εστειλα για αναγνωριση..Μου εχουν πει ομως οτι αν ψαχνεσαι μονος σου και στελνεις αιτησεις σε φιρμες, αυτες δεν λαμβανουν υποψιν τετοια πραγματα..Τωρα αν θελεις να πας μεσω των κρατικων υπηρεσιων μαλλον ειναι απαραιτητο..Τωρα δεν ξερω αν τα πραματα ειναι διαφορετικα στο Μοναχο (ειμαι Στουτγκαρδη)..Ειμαι δεκα μερες Γερμανια και ισως να σου απαντησει καλυτερα καποιος που ειναι περισσοτερο καιρο..
        Καλη δυναμη..
        Γεια σου φίλε makiskous,

        σε ευχαριστώ για την απάντηση. Θα το ψάξω και γω, αν έχω κάποια σημαντική πληροφορία θα το γράψω και στο παρόν topic. Εύχομαι και σε σένα καλή δύναμη και υπομονή....

        Comment


          Εγώ είχα απλή μετάφραση απο μεταφραστή παιδιά και δεν μου είπαν κάτι για αναγνωρισή στο Arbeitsamt. Βεβαια εκτός απο αυτό ψαχνόμουν και μόνο για δουλειά και όταν βρήκα δεν μου ζήτησε ούτε αναφνώριση ούτε τίποτα

          Comment


            Καλησπέρα συναδελφε
            Απ'όσο γνωριζω, δεν χρειαζεσαι καποια επισημη μεταφραση ή αναγνωριση απο καποιο γερμανικο φορέα για να εργαστεις σαν μισθωτος μηχανικος. Τα πραμματα, ειναι φυσικα διαφορετικα στην περιπτωση που κυνηγας θέση μηχανικου αναγνωρισμενου απο το κρατος (staatlich anerkannter/geprüfter). Για διδακτορικο, δεν γνωριζω, αλλα υποθετω εκει θα χρειαζεται ακομα περισσοτερη χαρτουρα. Για ελευθερος επαγγελματιας, επισης δε γνωριζω.Το αφεντικο μου παντως ουτε καν επισημη μεταφραση του πτυχιου απο αναγνωρισμενο μεταφραστη δεν μου εχει ζητησει πόσο μάλλον αναγνωριση πτυχιου. Η μεταφραση του Υπ.Εξ. στο Μοναστηρακι ηταν αρκετη απ'οτι φαινεται.

            Για το θέμα της αναγνωρισης και της κατοχυρωσης του τιτλου Dipl. Ing. παντως, υπαρχει καπου εδω μεσα ενα θρεντ(με γρηγορη αναζητηση δεν το βρηκα).

            Καλη αρχη!

            Comment


              Οι Βαυαροί ζητούν Eλληνες αστυνομικούς

              kathimerini.gr | Οι Βαυαροί ζητούν Eλληνες αστυνομικούς

              Comment


                pou mporw na mathw parapanw plhrofories gia auto to thema ergasias sth germania???

                Comment


                  Originally posted by xaris View Post
                  pou mporw na mathw parapanw plhrofories gia auto to thema ergasias sth germania???
                  Der Polizeiberuf !

                  Polizei Bayern !
                  "Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός."

                  Comment


                    Εσείς τι λέτε υπάρχει ελπίδα?

                    Καλησπέρα.
                    Σκέφτομαι εδώ και 3 χρόνια την μετανάστευση στην Γερμανία. Δυστυχώς τότε δεν γνώριζα καθόλου την γλώσσα. Έπειτα κάποια προβλήματα δεν μου επέτρεψαν να το επιχειρήσω. Νομίζω όμως πως τώρα έχει έρθει η ώρα. Το έχω δρομολογήσει για το ερχόμενο καλοκαίρι, καθώς αυτήν την περίοδο εργαζομαι σε κάποιο φροντιστήριο και οι υποχρεώσεις μου τελειώνουν τον Ιούνιο.
                    Είχα ξεκινήσει μαθήματα γερμανικών πριν 3 χρόνια, μετά αναγκάστηκα να σταματήσω, άλλαξα 4 καθηγήτριες και τελικά ξεκίνησα ξανά συστηματικά από πέρισυ τον Δεκέμβριο και συνεχίζω. Δεν μπορώ να καταλάβω σε τι επιπεδο βρίσκομαι, η καθηγήτρια μου μού λέει πως είμαι Β1, εγώ πάλι νομίζω είμαι κατώτερου επιπέδου.
                    Όσον αφορά τώρα την εκπαίδευση μου, έχω τελειώσει Οικονομικό Πανεπιστήμιο αλλά δεν έχω δουλέψει σχεδόν καθόλου πάνω σε αυτό τον τομέα, πέρα από την πρακτική που έκανα.
                    Τα τελευταία 9 χρόνια έχω εργαστεί σε διάφορες δουλειές, από σερβιτόρα, βοηθός κουζίνας μέχρι τηλεφωνήτρια και διανομέας courier.
                    Με την προυπόθεση ότι είμαι διατεθειμένη να εργαστώ σε οποιοδήποτε πόστο, πιστεύετε πως έχω πιθανότητες να βρω μία δουλειά?
                    Έτσι όπως το έχω στο μυαλό μου θέλω να βρω δουλειά σε κάποιο εργοστάσιο ή σούπερ-μάρκετ. Δεν έχει γραφεί πουθενά στο φόρουμ τίποτα για σούπερ-μάρκετ. Τί γίνεται στην αγορά εργασίας σε αυτόν τον κλάδο?
                    Επίσης να αναφέρω πως το σχέδιο είναι για Βερολίνο. Έχω στο μυαλό μου και Αυστρία αλλά εκεί δεν έχω κάνεναν απολύτως γνωστό (όχι ότι μπορώ να βασιστώ και πολύ σε αυτό) και δεν έχω βρει καθόλου πληροφορίες.

                    Comment


                      κοιτα. Δεν ξερω τι παιζει σε Βερολινο Αυστρια
                      Παντως η γλωσσα ειναι το Α και το Ω
                      Φροντισε τουλαχιστον να εχεις σιγουρα ενα επιπεδο Β1
                      Δουλεια σε εργοστασιο μπορεις να βρεις αλλα ισως απο Leihfirma και τα λεφτα δεν θα ειναι και τοσο καλα
                      Αν ψαξεις παντως σε σουπερ μαρκετ να ψαξεις στα δυο γνωστα discount που ειχαμε και στην ελλαδα (το ενα εκλεισε το αλλο ακομα υπαρχει)
                      Στο λεω γιατι και εγω για ενα 6μηνο δουλεψα σε σουπερ μαρκετ
                      Και μαλιστα το επιπεδο μου ηταν το πολυ Β1...
                      Η δουλεια ειναι λιγο δυσκολη θα ελεγα, αλλα τα λεφτα ειναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. Φυσικα παιζουν και σαββατα, βραδυνα κλπ αλλα αφου εχεις δουλεψει σερβιτορα κλπ ξερεις απο αυτα

                      Comment


                        Turms Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
                        Τα βραδυνά δεν με ενοχλούν ιδιαίτερα, έχω περάσει από δουλειά με νυχτερινή βάρδια, 11-7. Τα σούπερ-μάρκετ έχουν 24ωρη λειτουργία?

                        Comment


                          Originally posted by johan View Post
                          Turms Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
                          Τα βραδυνά δεν με ενοχλούν ιδιαίτερα, έχω περάσει από δουλειά με νυχτερινή βάρδια, 11-7. Τα σούπερ-μάρκετ έχουν 24ωρη λειτουργία?
                          ........
                          "Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός."

                          Comment


                            μερικά ειναι μεχρι τις 12 το βράδυ..εχεις ελπιδες ναι και αφου ξερεις γερμανικα διπλασιες..εστω και αυτα που ξερεις..σε 1 εξαμηνο το β1 θα γινει β2 πιστεψε με...
                            Never interrupt your enemy when he is making a mistake.

                            Comment


                              Σε τόσο σύντομο διάστημα περνάς επίπεδο?
                              Για μαθήματα για την γλώσσα σκέφτομαι την deutscheakademie. Έχει κανείς εμπειρεία από την συγκεκριμένη σχολή? Διαφορετικά εάν πάω σε vhs σε πόσο καιρό μπορώ να ξεκινήσω μαθήματα αφότου φτάσω Γερμανία. Εμένα με ενδιαφέρει να ξεκινήσω άμεσα μαθήματα, να μην χάσω ούτε μία μέρα.

                              Comment


                                συνηθως τα μαθηματα στο vhs αρχιζουν απο την αρχη της σαιζον, αλλα αυτο δεν ειναι και απολυτο, αναλογα με το ποσο κοσμο εχουν για εγγραφη, πχ στο δικο μου ξεκινησαμε οκτωμβριο, παω 3 φορες την εβδομαδα για 4 ωρες την φορα, και θα εχω τελειωσει το β1 σε 15 μηνες, σκεψου ομως πως λειτουργει οπως το σχολειο, με τις διακοπες του και τις αργιες του!
                                ομως μπορεις αν ξερεις καποια γερμανικα, και θελεις (το εχουν κανει και καποιοι που ερχονται, απο διαφορες χωρες) δινουν καποιο τεστ στην σχολη για να δουν σε ποιο επιπεδο γνωσεων ειναι και τοτε τοποθετουνται στην αναλογη ταξη, δηλ εσυ μπορει να μην χρειαστει 15 μηνες για να παρεις το Β1 αλλα μπορει να χρειαστει 2 μηνες!!!
                                και με την γλωσσα που ηδη θα μιλας δεν υπαρχει περιπτωση να μην βρεις κατι, απλα να τα μετρησεις ολα, μισθους, διαβιωση, πχ ακουγα συνεχεια για το που θα βρουν να νοικιασουν σπιτια που ειναι πανακριβα τα ενοικια, και ενα ατομο ειναι πολυ δυσκολο να ανταπεξελθει, στο σχολειο λοιπον που παω και εχει πολυ νεο κοσμο και οι περισσοπτεροι ειναι μονοι τους, αυτοι λοιπον μενουν σε πανσιον οπου πληρωνουν ελαχιστα λεφτα σε σχεση με τα ενοικια!
                                οντως το α και το ω ειναι η γλωσσα!

                                Comment

                                Working...
                                X