Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 28
 1. #1
  Member Το avatar του χρήστη Anais
  Εγγραφή
  Jun 2011
  Gender
  Female
  Περιοχή
  Sydney
  Μηνύματα
  58
  Add Anais on Facebook

  Arrow Ανταπόκριση - Anais

  Θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να κάνω μία ανταπόκριση σχετικά με την εμπειρία μου μέχρι στιγμής στην Αυστραλία. Μετακόμισα στο Sydney στης 28 Νοεμβρίου, 2011 και μετράω περίπου 6 μήνες εδώ.

  Θα ήθελα να γράψω για πολλά θέματα σχετικά με την Αυστραλία που έχω ζήσει μέχρι στιγμής αλλα θα ήθελα πρώτα να ξεκινήσω για το πως βρήκα δουλειά εδώ και ίσως βοηθήσω με αυτόν τον τρόπο κάποιους. Ξεκινάω λοιπόν να γράψω και εκφράζομαι απλά μέσα άπο τις εμπειρίες μου.

  Προσωπικά, ήθελα να δουλέψω για Αυστραλούς γιατι ήθελα να πληρώνουμε σωστά και νόμιμα. Μετά άπο 3 μήνες βρήκα και δουλέυω και σπουδάζω permanent και full-time.

  Αν θέλεις να δουλέψεις όπου θέλεις (συμφωνα με τα προσόντα σου) top priority να ξέρεις την γλώσσα. θέλεις επομένος τον χρόνο του (ανάλογα με το πόσο την ξέρεις) να την βελτιώσεις και να την μιλάς αλλά και να καταλαβαίνεις τι σου λένε κιόλας και τι σε ρωτάνε.Πρέπει να μπείς στο κόπο να την μιλάς και να την εξασκείς. Όσο πιο γρήγορα το κάνεις αυτό τότε τόσο πιο γρήγορα θα βελτιωθείς.

  Μετά όταν αρχίζεις και στέλνεις το βιογραφικό σου εμπειρικά κατάλαβα ότι πρέπει να μάθεις τι να γράψεις και πως.Εστειλα πάρα πολλά βιογραφικά χωρίς καμία ανταπόκριση και κάθε φορά ψαχνόμουνα κανονικά στο τι έκανα λάθος και τι δέν άρεσει και πως να το βελτιώνω κάθε φορά.Κατάλαβα ότι έστελνα το βιογραφικό μου χωρίς cover letter.Στην Ελλάδα ούτε που ήξερα τι είναι αυτο άρα το παρέλειπα νομίζοντας οτι είναι περιττό.Oι περισσότεροι job recruiters διαβάζουνε πρώτα αυτο και μετά το βιογραφικό.

  Ξεκινόυσα έτσι λοιπόν άπο το cover letter και μετά το resume (cv) ώστε κάποιος να ενδιαφέρθει να με πάρει τηλέφωνο.Το Australian βιογραφικό είναι διαφορετικό απο το ευρωπαϊκο.Κάθε φορά που δεν με πέρνανε τηλέφωνο προσπαθούσα να το βελτιώσω ώστε να αποσπάσω την προσοχή ώστε να με πάρει κάποιος τηλέφωνο. Εφόσουν κάποια στιγμή τα κατάφερα και με παίρνανε τηλέφωνο έπρεπα μετά να καταφέρω να απαντάω σωστά στης ερωτήσεις τους στην τηλεφωνική συνέντευξη ώστε να με κάνουν short-list και να με καλέσουνε σε face-to-face interview. Με λίγα λόγια πρέπει να μπείς στο πνέυμα τον Αυστραλών ώστε να δώσεις σε αυτους τι θέλουνε να διαβάσουνε και να ακούσουνε στήν συνέχεια.

  Να βρείς δούλεια πρέπει να δώσεις μία μάχη στο να μάθεις να παρουσίαζεις τον εαυτό σου στους Αυστραλους έτσι όπως το θέλουνε αυτοί.Με πήρε παραπάνω χρόνος να βρω δουλειά αλλά αισθάνουμε και να φύγω άυριο άπο την δουλεία θα έχω local experience σε Αυστραλιαν εταιρία και τα πράγματα θα είναι πιο ευνοικά άπο εδώ και πέρα στο να ξαναβρώ (ελπίζω!)

  Θέλω επίσης να πω με αυτήν την ανταπόκριση μου αυτή πως όποιος το παλέψει θα τα καταφέρει χωρίς καμία βοήθεια άπο κανέναν γνωστό εφόσουν δεν υπάρχει αρκεί να έχει σαφώς μία μεγάλη αντίληψη άπο τι πρέπει να κάνεις ώστε να ξεπεράσεις τα έμπόδια που βρίσκει μπροστά σου και να επιμένεις μέχρι τέλος και να μην χάσει το κουράγιο σου ποτέ. Προπαντός να πιστέψει στον εαυτό του, την εμπείρια σου και τα προσόντα σου και κάποιος θα στο αναγνώρίσει και θα σου δώσει μία δουλεία.

  Y.Γ: Κουράγιο πατριωτάκι! Μην χάσεις ποτέ την δυναμή σου και το να πιστέυεις στο όνειρο σου για μία καλήτερη ζωή ότι και να σας λένε!!!!


  29/3/2013
  Στην geogeo και σε όσες που θα θέλανε να γίνουν Educators at Child Care Centres (Βρεφονηπιαγωγός):

  Η ιστορία η δική μου..

  Σας γράφω σε post δικό μου στην ανταπόκριση μ και όχι της Νορβηγίας που με βρήκα η geogeo ώστε την την εμπειρία μ να την διαβάσουνε και άλλα άτομα της Αυστραλίας.

  Όταν ηρθα εδώ και έκανα το βιογραφικό μ έιδα ότι χρειαζόμουνα να είμαι certified για να πιάσω δουλεία και δεν ήμουνα σε τίποτα. 'Εχω πτυχείο Αγγλικης φιλολογίας αλλά για να δουλέψω εδώ δεν εβρισκά πολλά positions και το πτυχειο μ να το αναγνωρίσω θα έπαιρνε καιρό.

  Βρίσκει ο αντρας μ σχεδόν αμέσως δουλεία και σαν αποτέλεσμα κοπήκανε όλα τα benefits (και λογικα) άπο το centrelink . ¨Ετσι εγώ έμεινα να κάθομαι μόνη μ στο σπιτι και ψαχνόμουνα κανονικά το τι θα κάνω εγώ τωρα. Ψάχνοντας μία μέρα στο seek.com.au βρίσκω μία αγγελία για Traineeships for Childcare educators. Κάνω την αίτηση και με καλουνε αμέσως να πάω σε μία συνεντευξη. Η διευθήντρια του κέντρο που πήγα μου εξήγησε ότι θα δουλέυω αλλά συχρόνος θα είμαι γραμμένη σε μία σχολη της ECTARC για ένα χρόνο. ‘Ετσι θα δούλευα και συχρόνος θα σπούδαζα 'ωστε να πάρω το Certificate III in Childcare Service's as an educator from Birth to 5 year old children. Επισης με προηδοποιηση ότι τα λεφτα δεν είναι καθόλου καλά. τα χειρότερα δηλαδη .’Οτι θα έπαιρνα μόνο $14.40 την ώρα για 38 ώρες την εβδομάδα επιδή ήμουνα α non-qualified worker at a level 1.1 position working towards a certificate.( It doesn’t get worse than that…)Τα $12 που αναφέρεις geogeo παίρνουν για Traineeships αυτες που είναι κάτω άπο την ηλικία τον 21 ετών. Μέ βάζει σε μία αλλη βάρδια μετά άπο μία βδομάδα το λεγόμενο split shift με αποτέλεσμα να παίρνω $16 την ώρα και να δουλέυω 45 ώρες. Το δέχτηκα γιατί η δουλεία μου φαινότανε ευχάριστη και αισθανόμουνα ότι τα κατάφερνα μιά χαρα(δηλ, να δουλέυω 9 ώρες την ημέρα και όχι 8-7,5 που είναι το συνηθισμένο ).Σκέφτηκα..... μετανάστρια είμαι , τι περιμένω? Ας ξεκινήσω άπο τα χαμηλά και με όχι τόσο καλά λεφτα και ας δουλέψω και λίγο παραπάνω. Τι θα πάθω? Μου δίνετε μία ευκαιρία, να μήν την αρπάξω?

  ¨Εχει περάσει ήδη ένας χρόνος (δεν κατάλαβα πώς πέρασε!) και πλέον έχω πάρει το πτυχείο μου. ‘Ενας χρόνος χρειάζεται να πάρεις σαν Trainee το Certificate III. Σαν πτυχειούχος πιά πληρώνουμε $20 την ώρα και δουλέυω 38 ώρες πλέον. Η Julia Gillard έχει υποσχεθεί ότι άπο το Ιούλιο ο τομέας μας θα δεχτεί μία αυξηση της τάξεις $3-5.50 την ώρα. Not bad at all I think for a Certificate III….

  Ξέρω πως τα λεφτά ισώς γελάει καποιος με τα πόσα λίγα έπαιρνα με τα δεδομένα εδώ της Αυστραλίας. Το έλεγα σε άτομα εδώ και κατευθείαν μου λέγανε .. ΟMG!!! that is such an underpaid job, you must really love it to do it! Αλλα και αύτη είναι η αλήθεια.. το να παίρνεις τοσα λίγα λεφτά για ένα χρόνο σαν Trainee πρέπει να την αγαπάς και εγώ την αγαπαω πολυ την δουλεία μ. Κάθε μέρα η δουλεία μ φαίνετε πολυ ευχάριστη! Παίζω, χορέυω, διαβαζω παραμύθια, παίζουμε μουσική,εκπαίδευω και τρώω μαζί με τα παιδικια κάτω τον 5 ετών σε μία χαρούμενη ατμόσφαιρα ΚΑΙ πληρωνόμε KAI πήρα το πτυχείο μου.. άρα γιατί να μην την χαίρομαι και να την αγαπω την δουλεία μ?

  Μου έδωσε επίσης την ευκαιρία να βγω εξω άπο το σπίτι και να γνωρίσω ανθρώπους που έγιναν φίλες μ στο τέλος. Με βοηθάγανε κάθε μέρα (γιατί ξέρανε ότι ήμοουνα νεοφερμένη) το πού να βρίσκω ευκαιρίες για διάφορες αγορές, το πως να προσαρμοστώ καλήτερα και έτσι βρήκα μία μεγάλη υποστήριξη. Δέν είναι καλύτερο άπο το να κάθομουνα σπίτι? Δεν μετανιώνο για την επιλογή μ καθόλο. Το πτυχείο μ μου δίνει δινατότητα να πάρω πιά και το diploma ( και θα πληρώνομαι αν το πάρω $25-26 με το καινουργιο νομοσχέδιο) και άν συνηχίσω στο μέλλον για degree ($30-35). Με αυτη μου την απόφαση μου άνοιχτηκε μία τεράστια πόρτα , μία πόρτα που στη ‘Ελλαδα δεν μπορόυσα να φανταστώ καν!! Προτειμώ να κάνω αυτή την δουλειά παρα να έβρισκα κάτι άλλο που να πληρωνόμουνα για ένα χρόνο $10 παραπάνω κάνοντας μία δουλεία που θα μου φαινότανε βαρετή και μοναχική που δεν θα κατέληγε πουθενά (για μένα εννοοώ).
  Την σύνηστω σίγουρα σε κάποια που έχει ο άντρας της ήδη μία δουλεία, γιατι τα λεφτά είναι λιγότερα στη αρχη άπο αυτα που θα παίρνει ένα ζευγάρι στο centrelink μαζί. Το λέω με την σκέψει το πως θα τα βγάλετε πέρα άν δουλέυει μόνο ο ένας σε αυτη την δουλεία. ( γιατί τα benefits λιγοστέυουνε ή κόβονται εντελώς , δεν είμαι και σίγουρι γιατί τα δικά μας είχανε ήδη κοπεί λόγο του άντρα μ) ... άπο αυτη την άποψη και μόνο. ‘Αλλιως η απόφαση είναι του καθενος..

  Useful websites:

  Early Childhood Australia

  ACECQA — Home

  Frequently asked questions about Qualifications and training
  Οι παρακάτω σελίδα της ACECQA απαντάει σε πολλές ερωτήσεις που σας ενδιαφέρουν σίγουρα. Διαβάστε την ΠΡΙΝ κάνετε οποιαδήποτε ερώτηση περί: Aναγνώριση πτυχίο, English requirements, σπουδές, κ.τ.λ..)

  http://acecqa.gov.au/faqs/qualifications-and-training/

  National Quality Framework for Early Childhood Education and Care - Legislation, Standards and Progress | Department of Education, Employment and Workplace Relations

  Gowrie Victoria > Home

  Other useful websites:

  Το ακόλουθω site ειναι και το αγαπημένο μου! Σου δίνει ιδίες και γενικά πως να εφαρμόζετε το προγραμμα σας μέσα στην τάξη για την ανάπτηξη των παιδιων σε 5 σημαντικές κατηγορίες:
  5 Developmental Areas:
  Physical
  Language
  Cognitive
  Social/ Emotional
  Creative
  ---> Aussie Childcare Network - Resources, Printables and Forum

  Our union:

  http://www.facebook.com/bigstepscampaign?fref=ts


  Υ.Γ(1)¨Οτι απορίες έχετε πάνω στον τομέα αυτο μπορώ να απαντήσω σε ότι θέλετε(εφόσουν τα γνωρίζω εγώ η άλλο μέλος του πατριωτάκι)

  Σημείωση: Μην μ κάνετε ερωτήσεις via pm..δεν θα απαντήσω. Θεωρω ότι εφόσον γραφω μία ανταπόκριση φανερά γιατί να απαντάω κρυφά. sorry guys but we are here to help each other, aren't we? Isn't that what patriotaki is about? ....


  Y.Γ (2) Ελπίζω έστω και έτσι όμως να έδωσα μία ιδέα με την δικιά μ την εμπειρία. Συγνώμη που γράφω την ανταποκρησή μ μετά άπο ένα χρόνο.. I did work 9 hours a day και δέν έβλεπα κάν την μύτη μ μερικές φορές. ‘Απο περιση που ήρθαμε ολόκληρω σπίτι έπρεπε να στήσουμε μονη μας άπο το μηδέν ,χώρις καμμία βοήθεια άπο κανέναν με τον άντρα μ (ούτε ένα κουταλάκι δεν είχαμε όταν μπήκαμε στο σπίτι μας!!), και βέβαια αφιερώναμε στο ελέυθερο χρόνο μας –αυτό που μας έμεινε δηλαδη- vα γνωρίσουμε και την Australia, την καινούργια μας χώρα. Ο χρόνος μας ήταν ελάχιστος.Και δέν το λέω σαν παράπονο (ότι δεν είχαμε βοήθεια), απλά το λέω να δικαιολογήσω τον χρόνο που δεν μας έμεινε..

  Τώρα πία έχω πάρει και το πρώτο μ annual leave και έτσι μου δώθηκε η ευκαιρία να μπαίνω πία μέσα στο patriotaki ξανα..και ‘εχουμε και το τετραημερό μας για το πάσχα!! Good to be back!

  ‘Αυτα άπο εμένα ... Happy Easter everyone!!!
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Anais : 02-04-2013 στις 01:58

 2. #2
  Moderator Το avatar του χρήστη australian
  Εγγραφή
  Jan 2011
  Gender
  Male
  Περιοχή
  AussieLand
  Μηνύματα
  3.097
  Follow australian On Twitter Add australian on Facebook Add australian on Google+
  Add australian on Linkedin Follow australian on Flickr Visit australian's Youtube Channel

  Προεπιλογή

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Anais Εμφάνιση μηνυμάτων
  Θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να κάνω μία ανταπόκριση σχετικά με την εμπειρία μου μέχρι στιγμής στην Αυστραλία. Μετακόμισα στο Sydney στης 28 Νοεμβρίου, 2011 και μετράω περίπου 6 μήνες εδώ.

  Θα ήθελα να γράψω για πολλά θέματα σχετικά με την Αυστραλία που έχω ζήσει μέχρι στιγμής αλλα θα ήθελα πρώτα να ξεκινήσω για το πως βρήκα δουλειά εδώ και ίσως βοηθήσω με αυτόν τον τρόπο κάποιους. Ξεκινάω λοιπόν να γράψω χωρίς αυτό να σημαίνει ότι λέω είναι και «ευαγγέλιο», άπλα εκφράζομαι μέσα άπο τις εμπειρίες μου. ..........................
  Welcome back

 3. #3
  Member Το avatar του χρήστη jini
  Εγγραφή
  Aug 2011
  Gender
  Female
  Περιοχή
  melbourne
  Μηνύματα
  88

  Προεπιλογή

  Anais πολυ σωστα το έθεσες το θεμα! Μετα απο 3 μηνες στην Μελβουρνη μπορώ να πω ότι συμφωνω απολυτα μαζι σου!2

 4. #4
  Senior Member
  Εγγραφή
  May 2011
  Gender
  Male
  Περιοχή
  melbourne
  Μηνύματα
  576

  Προεπιλογή

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Anais Εμφάνιση μηνυμάτων
  Θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να κάνω μία ανταπόκριση σχετικά με την εμπειρία μου μέχρι στιγμής στην Αυστραλία. Μετακόμισα στο Sydney στης 28 Νοεμβρίου, 2011 και μετράω περίπου 6 μήνες εδώ.

  Θα ήθελα να γράψω για πολλά θέματα σχετικά με την Αυστραλία που έχω ζήσει μέχρι στιγμής αλλα θα ήθελα πρώτα να ξεκινήσω για το πως βρήκα δουλειά εδώ και ίσως βοηθήσω με αυτόν τον τρόπο κάποιους. Ξεκινάω λοιπόν να γράψω χωρίς αυτό να σημαίνει ότι λέω είναι και «ευαγγέλιο», άπλα εκφράζομαι μέσα άπο τις εμπειρίες μου............................................ ......................
  μπραβο σου!! καλα τα λες
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη australian : 12-05-2012 στις 14:11

 5. #5
  Senior Member
  Εγγραφή
  Jan 2012
  Gender
  Female
  Περιοχή
  thessaloniki
  Μηνύματα
  123

  Προεπιλογή

  Anais μπραβο αν και ειμαι στην Ελλαδα καταλαβαινω οτι εχεις
  απολυτο δικαιο.Συνεχισε ετσι και καλη τυχη.

 6. #6
  Member Το avatar του χρήστη Μαρία Τσότρη
  Εγγραφή
  Mar 2012
  Gender
  Female
  Περιοχή
  Melbourne
  Μηνύματα
  69

  Προεπιλογή

  Να είσαι καλά για τα ενθαρρυντικά σου λόγια καλή συνεχεία και καλή ζωή.

 7. #7
  Member Το avatar του χρήστη Anais
  Εγγραφή
  Jun 2011
  Gender
  Female
  Περιοχή
  Sydney
  Μηνύματα
  58
  Add Anais on Facebook

  Προεπιλογή

  melbourne storm vs Sydney Bulldogs.jpg

  Γία όσους παρακολοθείτε το ποδόσφαιρο, εδώ στο Sydney επικρατεί μία χαρούμενη προετοιμασία!!!

  NRL GRAND FINALS 2012 @ ANZ STADIUM OLYMPIC PARK

  Melbourne STORMS VS Sydney BULLDOGS!!!

  I say : Go BULLDOGS !!! heheheheheh!!

  May the best team win!!!
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Anais : 28-09-2012 στις 00:45

 8. #8
  Member Το avatar του χρήστη Anais
  Εγγραφή
  Jun 2011
  Gender
  Female
  Περιοχή
  Sydney
  Μηνύματα
  58
  Add Anais on Facebook

  Προεπιλογή

  Μία καινούργια ανταπόκριση στην αρχη της σελίδας μ.. 29/3/2013

 9. #9
  Junior Member
  Εγγραφή
  Sep 2011
  Gender
  Female
  Περιοχή
  Athens
  Μηνύματα
  12

  Προεπιλογή

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Anais Εμφάνιση μηνυμάτων
  Στην geogeo και σε όσες που θα θέλανε να γίνουν Educators at Child Care Centres (Βρεφονηπιαγωγός):

  Η ιστορία η δική μου..

  Σας γράφω σε post δικό μου στην ανταπόκριση μ και όχι της Νορβηγίας που με βρήκα η geogeo ώστε την την εμπειρία μ να την διαβάσουνε και άλλα άτομα της Αυστραλίας.

  Όταν ηρθα εδώ και έκανα το βιογραφικό μ έιδα ότι χρειαζόμουνα να είμαι certified για να πιάσω δουλεία και δεν ήμουνα σε τίποτα. 'Εχω πτυχείο Αγγλικης φιλολογίας αλλά για να δουλέψω εδώ δεν εβρισκά πολλά positions και το πτυχειο μ να το αναγνωρίσω θα έπαιρνε καιρό.

  Βρίσκει ο αντρας μ σχεδόν αμέσως δουλεία και σαν αποτέλεσμα κοπήκανε όλα τα benefits (και λογικα) άπο το centrelink . ¨Ετσι εγώ έμεινα να κάθομαι μόνη μ στο σπιτι και ψαχνόμουνα κανονικά το τι θα κάνω εγώ τωρα. Ψάχνοντας μία μέρα στο seek.com.au βρίσκω μία αγγελία για Traineeships for Childcare educators. Κάνω την αίτηση και με καλουνε αμέσως να πάω σε μία συνεντευξη. Η διευθήντρια του κέντρο που πήγα μου εξήγησε ότι θα δουλέυω αλλά συχρόνος θα είμαι γραμμένη σε μία σχολη της ECTARC για ένα χρόνο. ‘Ετσι θα δούλευα και συχρόνος θα σπούδαζα 'ωστε να πάρω το Certificate III in Childcare Service's as an educator from Birth to 5 year old children. Επισης με προηδοποιηση ότι τα λεφτα δεν είναι καθόλου καλά. τα χειρότερα δηλαδη .’Οτι θα έπαιρνα μόνο $14.40 την ώρα για 38 ώρες την εβδομάδα επιδή ήμουνα α non-qualified worker at a level 1.1 position working towards a certificate.( It doesn’t get worse than that…)Τα $12 που αναφέρεις geogeo παίρνουν για Traineeships αυτες που είναι κάτω άπο την ηλικία τον 21 ετών. Μέ βάζει σε μία αλλη βάρδια μετά άπο μία βδομάδα το λεγόμενο split shift με αποτέλεσμα να παίρνω $16 την ώρα και να δουλέυω 45 ώρες. Το δέχτηκα γιατί η δουλεία μου φαινότανε ευχάριστη και αισθανόμουνα ότι τα κατάφερνα μιά χαρα(δηλ, να δουλέυω 9 ώρες την ημέρα και όχι 8-7,5 που είναι το συνηθισμένο ).Σκέφτηκα..... μετανάστρια είμαι , τι περιμένω? Ας ξεκινήσω άπο τα χαμηλά και με όχι τόσο καλά λεφτα και ας δουλέψω και λίγο παραπάνω. Τι θα πάθω? Μου δίνετε μία ευκαιρία, να μήν την αρπάξω?

  ¨Εχει περάσει ήδη ένας χρόνος (δεν κατάλαβα πώς πέρασε!) και πλέον έχω πάρει το πτυχείο μου. ‘Ενας χρόνος χρειάζεται να πάρεις σαν Trainee το Certificate III. Σαν πτυχειούχος πιά πληρώνουμε $20 την ώρα και δουλέυω 38 ώρες πλέον. Η Julia Gillard έχει υποσχεθεί ότι άπο το Ιούλιο ο τομέας μας θα δεχτεί μία αυξηση της τάξεις $3-5.50 την ώρα. Not bad at all I think for a Certificate III….

  Ξέρω πως τα λεφτά ισώς γελάει καποιος με τα πόσα λίγα έπαιρνα με τα δεδομένα εδώ της Αυστραλίας. Το έλεγα σε άτομα εδώ και κατευθείαν μου λέγανε .. ΟMG!!! that is such an underpaid job, you must really love it to do it! Αλλα και αύτη είναι η αλήθεια.. το να παίρνεις τοσα λίγα λεφτά για ένα χρόνο σαν Trainee πρέπει να την αγαπάς και εγώ την αγαπαω πολυ την δουλεία μ. Κάθε μέρα η δουλεία μ φαίνετε πολυ ευχάριστη! Παίζω, χορέυω, διαβαζω παραμύθια, παίζουμε μουσική,εκπαίδευω και τρώω μαζί με τα παιδικια κάτω τον 5 ετών σε μία χαρούμενη ατμόσφαιρα ΚΑΙ πληρωνόμε KAI πήρα το πτυχείο μου.. άρα γιατί να μην την χαίρομαι και να την αγαπω την δουλεία μ?

  Μου έδωσε επίσης την ευκαιρία να βγω εξω άπο το σπίτι και να γνωρίσω ανθρώπους που έγιναν φίλες μ στο τέλος. Με βοηθάγανε κάθε μέρα (γιατί ξέρανε ότι ήμοουνα νεοφερμένη) το πού να βρίσκω ευκαιρίες για διάφορες αγορές, το πως να προσαρμοστώ καλήτερα και έτσι βρήκα μία μεγάλη υποστήριξη. Δέν είναι καλύτερο άπο το να κάθομουνα σπίτι? Δεν μετανιώνο για την επιλογή μ καθόλο. Το πτυχείο μ μου δίνει δινατότητα να πάρω πιά και το diploma ( και θα πληρώνομαι αν το πάρω $25-26 με το καινουργιο νομοσχέδιο) και άν συνηχίσω στο μέλλον για degree ($30-35). Με αυτη μου την απόφαση μου άνοιχτηκε μία τεράστια πόρτα , μία πόρτα που στη ‘Ελλαδα δεν μπορόυσα να φανταστώ καν!! Προτειμώ να κάνω αυτή την δουλειά παρα να έβρισκα κάτι άλλο που να πληρωνόμουνα για ένα χρόνο $10 παραπάνω κάνοντας μία δουλεία που θα μου φαινότανε βαρετή και μοναχική που δεν θα κατέληγε πουθενά (για μένα εννοοώ).
  Την σύνηστω σίγουρα σε κάποια που έχει ο άντρας της ήδη μία δουλεία, γιατι τα λεφτά είναι λιγότερα στη αρχη άπο αυτα που θα παίρνει ένα ζευγάρι στο centrelink μαζί. Το λέω με την σκέψει το πως θα τα βγάλετε πέρα άν δουλέυει μόνο ο ένας σε αυτη την δουλεία. ( γιατί τα benefits λιγοστέυουνε ή κόβονται εντελώς , δεν είμαι και σίγουρι γιατί τα δικά μας είχανε ήδη κοπεί λόγο του άντρα μ) ... άπο αυτη την άποψη και μόνο. ‘Αλλιως η απόφαση είναι του καθενος..

  Υ.Γ(1)¨Οτι απορίες έχετε πάνω στον τομέα αυτο μπορώ να απαντήσω σε ότι θέλετε!Δέν τα γράφω τώρα για να μήν γίνω κουραστική, γράφοντας διάφορες λεπτομέριες που ίσως να μην είναι και ενδιαφέρουσες..

  Y.Γ (2) Σορυ αν μπερδευτίκατε, τα ελληνικά μ δεν είναι καλά και μερικές φορές δεν εκφράζομαι σωστά και η ορθογραφία μ χάλια! Ελπίζω έστω και έτσι όμως να έδωσα μία ιδέα με την δικιά μ την εμπειρία. Συγνώμη που γράφω την ανταποκρησή μ μετά άπο ένα χρόνο.. I did work 9 hours a day και δέν έβλεπα κάν την μύτη μ μερικές φορές. ‘Απο περιση που ήρθαμε ολόκληρω σπίτι έπρεπε να στήσουμε μονη μας άπο το μηδέν ,χώρις καμμία βοήθεια άπο κανέναν με τον άντρα μ (ούτε ένα κουταλάκι δεν είχαμε όταν μπήκαμε στο σπίτι μας!!), και βέβαια αφιερώναμε στο ελέυθερο χρόνο μας –αυτό που μας έμεινε δηλαδη- vα γνωρίσουμε και την Australia, την καινούργια μας χώρα. Ο χρόνος μας ήταν ελάχιστος.Και δέν το λέω σαν παράπονο (ότι δεν είχαμε βοήθεια), απλά το λέω να δικαιολογήσω τον χρόνο που δεν μας έμεινε..

  Τώρα πία έχω πάρει και το πρώτο μ annual leave και έτσι μου δώθηκε η ευκαιρία να μπαίνω πία μέσα στο patriotaki ξανα..και ‘εχουμε και το τετραημερό μας για το πάσχα!! Good to be back!

  ‘Αυτα άπο εμένα ... Happy Easter everyone!!!
  Anais γεια σου! Πολύ κατατοπιστικά όσα γράφεις. Ετοιμάζομαι κι εγώ να κατέβω Αυστραλία με student visa και συγκεκριμένα έχω μιλήσει με σχολή για να κάνω το Certificate III in Childrens services. Μετά σκέφτομαι για το Diploma ή για Postgraduate in Teaching-early childhood στο RMIT (αν θες μπορώ να σου στείλω links). Επειδή τώρα ετοιμάζω χαρτιά για να στείλω για μετάφραση μπορείς να μου πεις τι σου ζήτησαν για το Working with childrens check; Φαντάζομαι ποινικό μητρώο, μήπως όμως χρειάζεται και κανένα άλλο χαρτί; Γενικότερα είναι εύκολο να βρεις δουλειά μόνο με το Certificate;

 10. #10
  Member Το avatar του χρήστη Anais
  Εγγραφή
  Jun 2011
  Gender
  Female
  Περιοχή
  Sydney
  Μηνύματα
  58
  Add Anais on Facebook

  Προεπιλογή

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο XaKo Εμφάνιση μηνυμάτων
  Anais γεια σου! Πολύ κατατοπιστικά όσα γράφεις. Ετοιμάζομαι κι εγώ να κατέβω Αυστραλία με student visa και συγκεκριμένα έχω μιλήσει με σχολή για να κάνω το Certificate III in Childrens services. Μετά σκέφτομαι για το Diploma ή για Postgraduate in Teaching-early childhood στο RMIT (αν θες μπορώ να σου στείλω links). Επειδή τώρα ετοιμάζω χαρτιά για να στείλω για μετάφραση μπορείς να μου πεις τι σου ζήτησαν για το Working with childrens check; Φαντάζομαι ποινικό μητρώο, μήπως όμως χρειάζεται και κανένα άλλο χαρτί; Γενικότερα είναι εύκολο να βρεις δουλειά μόνο με το Certificate;
  ¨'Ειμαι Australian citizen και δεν μου ζήτησαν κανένα ποινικό μητρώο (άπο άλλη χώρα δηλ άπο την 'Ελλάδα που ζούσα χρόνια) έκανα όμως όταν ξεκήνισα την δουλεία ενα Working with children check (το έκανε το κέντρο χωρίς να μου ζητήσουν κανένα χαρτί παρά μόνο τα στοιχεία μ.). ¨Αυτο το έκανε αυτομάτος η διευθηντρια μου και απλά μία μέρα ήρθε και μ είπε "Did your WCC , You are all cleared!!" Πιθανόν να ζητάνε εάν δεν είσαι citizen.. λίγο που κοίταξα τα sites δεν αναφέρει κάτι.

  Παρακαλώ στείλε τα links που αναφέρεις, ξέρεις επιδη έχω ήδη πτυχείο μπορώ να πάω κατευθείαν για το degree μ, απλά δέν το έκανα τότε γιατί έχασα τις εγγραφες για τα πανεπιστήμια (για 2 μέρες!!!) και θα περίμενα 6 μήνες-ένα χρόνο πάλι για να ξανανοίξουν... σε ευχαριστώ πολύ για αυτό!

Παρόμοια Θέματα

 1. Ανταπόκριση Σοφι
  Από Σοφι in forum Ανταπόκριση απο την Αυστραλία
  Απαντήσεις: 9
  Τελευταίο Μήνυμα: 10-04-2014, 14:27
 2. Ανταπόκριση - Farfyffs
  Από FarfyFfs in forum Ανταπόκριση απο την Αυστραλία
  Απαντήσεις: 80
  Τελευταίο Μήνυμα: 16-11-2013, 15:32
 3. Ανταπόκριση - charm_quark
  Από charm_quark in forum Ανταπόκριση απο την Αυστραλία
  Απαντήσεις: 45
  Τελευταίο Μήνυμα: 07-11-2013, 13:51
 4. Ανταπόκριση - dimhal
  Από dimhal in forum Ανταπόκριση απο την Αυστραλία
  Απαντήσεις: 20
  Τελευταίο Μήνυμα: 15-04-2013, 00:15
 5. Ανταπόκριση - Τζο
  Από geogeo in forum Ανταπόκριση απο την Αυστραλία
  Απαντήσεις: 18
  Τελευταίο Μήνυμα: 01-04-2013, 14:23

Ετικέτες γι αυτό το Θέμα (tags)

Δικαιώματα - Επιλογές

 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
 • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
 • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
 •  
Search Engine Optimization by vBSEO