Σελίδα 1 από 38 12311 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 380
 1. #1
  Senior Member
  Εγγραφή
  Sep 2010
  Gender
  Female
  Περιοχή
  Townsville
  Μηνύματα
  490

  Προεπιλογή Ανταπόκριση - Demi

  Δευτέρα 7/3/2011

  Καλησπέρα από down under που λένε και οι βρετανοί τήν αυστραλία. Πρώτη μέρα σήμερα εδώ. Πήγα στο centrelink γράφτηκα και μου είπαν ότι θα έρθουν τα χαρτιά μου ταχυδρομικά στο σπίτι να τα συμπληρώσω και ότι η πληρωμή μου αρχίζει βέβαια να μετράει από σήμερα. Ήμουν βέβαια στο τηλέφωνο περίπου 1 ώρα και με ρωτούσαν διάφορες ερωτήσεις για να δούν ποιά είδους επιδόματα δικαιούμαι. Καλά το περιβάλλον καταπληκτικό. Ήρεμο με σαλόνι και τηλεόρση για να περιμένεις κ.τ.λ. Μου έκλεισαν και ένα ραντεβού για να πάω την Τετάρτη σε ένα γραφείο να με βοηθήσουν να βρώ δουλειά. Όταν πάω την Τετάρτη θα σας γράψω σχετικά τι ακριβώς έγινε. Επίσης άνοιξα και λογαριασμό σε Τράπεζα, μόνο με το διαβατήριο μου. Δεν χρειάζεται ούτε καν να βάλεις χρήματα την στιγμή που τον ανοίγεις. Βάζεις οποιαδήποτε άλλη στιγμή γουστάρεις εντός 3 εβδομάδων. Μεγάλη Προσοχή γιατί εγώ παρόλο που είχα έρθει και πέρυσι την πάτησα. Δεν λειτουργεί η cash card μου πουθενά με αποτέλεσμα να μην μπορώ να σηκώσω χρήματα και να πρέπει να επικοινωνήσω με την Τράπεζα μου στην Ελλάδα από αύριο για να δώ τι ακριβώς συμβαίνει. Μεγάλη προσοχή λοιπόν γιατί μάλλον κάτι έχει αλλάξει στο Τραπεζικό Σύστημα γιατί εγώ πέρυσι με την ίδια κάρτα και τον ίδιο λογαριασμό από την Αυστραλία σήκωνα χρήματα ενώ τώρα τίποτα. Μάλλον το θέμα της κρίσης έχει να κάνει με αυτό. Οδήγησα και λίγο σήμερα και τα πράγματα είναι αρκετά εύκολα. Αύριο έχω σκοπό να πάω στο medicare να ρωτήσω και να γραφτώ κιόλας. Με την γλώσσα μην αγχώνεστε, όποιος ξέρει και έρθει εδώ σιγά - σιγά λύνεται η γλώσσα του.

  8-9/3/2011
  Πήγα στο medicare μου ζητήσανε τα χαρτιά που έχουν ξαναανφερθεί αλλά κατάλαβα από ότι μου είπαν ότι δεν πρέπει να βιάζομαι για αυτό μέχρι να έχω τα κατάλληλα χαρτιά που να αποδεικνύουν την μόνιμη μετακόμιση μου στην Αυστραλία. Ίσως επειδή εγώ ανέφερα στο centrelink ότι εγώ δεν έχω φέρει ακόμα σύζυγο και παιδί και άρα δεν μπορώ να παίρνω ακόμα familly assistance παρά μόνο unemployment. Πάντως δεν μου έχει ζητήσει κανείς ακόμα να βγάλω TFN και από το centrelink μου είπαν ότι θα μου τηλεφωνήσουν και θα μου στείλουν και κάποια χαρτιά ταχυδρομικά. Επίσης σήμερα 9/3 πήγα σε ένα ραντεβού που έστειλε το centrelink για να με βοηθήσουν λέει να βρώ δουλειά, κάτι σαν το δικό μας Ο.Α.Ε.Δ. αλλά τα πράγματα ήταν τυπικά μάλλον βάζουν τα στοιχεία σου μέσα σε μιά database σε ρωτάνε τι δουλειά ψάχνεις και σε ποια περιοχή και αν προκύψει κάτι σε ενημερώνουν. Το μεσημέρι όμως πήγα σε ένα πραγματικό ραντεβού για δουλειά από αυτά που είχα κανονίσει από Ελλάδα. Νομίζω ότι όλα πήγαν καλά. Θα ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος των συνεντεύξεων και θα μας καλέσουν όσοι επιλεγούν για τον δεύτερο κύκλο συνεντευξεων. Λοιπόν εντυπώσεις από το interview :
  Κυρίως ας ακουν οι συναδέλφισες μηχανικοί ( όσες είναι γυναίκες δηλαδή) εδώ λοιπόν δεν σε ρωτάνε αν είσαι παντρεμένη, χωρισμένη, πόσα παιδιά έχεις αν δεν έχεις , δεν ρωτάνε τίποτα από όλα αυτά θεωρούνται προσωπικές ερωτήσεις. όχι όπως στην Ελλάδα που αν δουν Γυναίκα υποψήφια για θέση στελέχους ή manager πρώτη ερώτηση είναι αν είσαι παντρεμένη και πόσα παιδιά έχεις? Και ο λόγος που δεν ρωτάνε είναι φυσικά γιατί δεν τους ενδιαφέρει , εδώ πληρώνεσαι σαν άτομο σύμφωνα με τις ικανότητες σου και όχι έπιδόματα γάμου, παιδιού και παπαριές που έχουμε στην Ελλάδα. Φανταστείτε σε μιά δουλειά πριν από χρόνια που΄ημουν ανύπαντρη έπαιρνα λιγότερα χρήματα από μιά γραμματέα η οποία ήταν παντρεμένη και είχε 4 παιδιά. Εδώ λοιπόν δεν έχει τέτοια . Επίσης μέχρι στιγμής οι δουλειές που έχω δει και έχω μιλήσει είναι 5 μέρες την βδομάδα 40 ώρες, όχι πρωί - απόγευμα- Σάββατο και άλλα κουφά που κάναμε στην Ελλάδα. Πρέπει να σας πω ότι το αντικείμενο της Εταιρείας που πήγα σήμερα για interview ήταν εντελώς ίδιο με αυτό που έκανα για 15 χρόνια στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά ο τρόπος της οργάνωσης και της δουλειάς ήταν τελειώς διαφορετιώς . Πολύ πιό οργανωμένος και πιό professional. Αυτές τις εμπειρίες ζητούσα να ζήσω φεύγοντας από Ελλάδα. Να δω πως δουλέυουν άλλοι συνάδελφοι σε άλλα μέρη του κόσμου
  Το πρόβλημα με την κάρτα της Τράπεζας από Ελλάδα το έλυσα . Έκανα ένα τηλέφωνο στην Τράπεζα στην Ελλάδα και όλα καλά.
  Η οδήγηση δεν είναι πολύ δύσκολη , γιατί κίνιση έχει λίγες ώρες και πάντα οδηγούν σιγά και ήρεμα οπότε και να κάνεις κάτι στραβά σε παίρνει να το διορθώσεις. Πρέπει οι αυστραλοί αντίστοιχα όταν έρχονται στην Αθή να που είναι ανάποδα για αυτούς και γίνεται και χαμός να τρελαίνονται τελειώς. Οι συγγενείς που μένω μου έχουν δανείσει ένα αυτοκίνητο που τους περίσευε και έχω αρχίσει και κυκλοφορώ σιγά - σιγά. Σήμερα πάντως στο δεύτεο ραντεβού χρησιμοποίησα συγκοινωνίες και όλα μια χαρά . Είχα τυπώσει τους αντίστοιχους χάρτες από το internet και κυκλοφόρησα μια χαρά.

  10/3/2011
  Κατέβηκα μια βόλτα down town στο κέντρο για κάποιες δουλειές. Πήγα και στην Τράπεζα Κύπρου να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο extra benefit για μεταφορά από Κύπρου Ελλάδας σε Κύπρου Αυστραλίας και μου είπαν ότι πληρώνεις τα μισά έξοδα σε σχέση με διαφορετική Τράπεζα. Συζήτησα επίσης και μερικά θέματα που αφορούν το medicare εδώ στην Αυστραλία. Δεν είναι και τόσο ρόδινα τα πράγματα και εγώ είχα μείνει με την απορία γιατί αφού το medicare είναι τόσο καλό και τζάμπα ο ένας στους 2 έχει παράλληλα και ιδιωτική ασφάλεια? Κατάλαβα λοιπόν από συζητήσεις εδώ ότι υο medicare είναι το ίδιο με το δικό μας ΙΚΑ ίσως σε λίγο καλύτερη κατάσταση. Καταρχήν όταν δουλεύεις δεν είναι τζάμπα το medicare το πληρώνεις με 1.5% από το μισθό σου. Επίσης ότν δουλεύεις και αφού το πληρώνεις όταν πας στον οικογενειακό γιατρό πληρώνεις την διαφορά της επίσκεψης σαν να λέμε ότι ο γιατρός παίρνει επίσκεψη 50 δολλάρια, το medicare δικαιολογεί τα 35 δολλάρια και εσύ πληρώνεις από την τσέπη σου τα υπόλοιπα 15. Φυσικά αν είσαι άνεργος δεν πληρώνεις όυτε συμμετοχή στο medicare ούτε τήν διαφορά στο γιατρό γιατί σου έχουν δώσει μια κάρτα ανεργίας από το centrelink και την δείχνεις παντού. Επίσης την συμμετοχή στον γιατρό και το 1,5% από το μισθό το πλρώνει όποιος εργάζεται ανεξαρτήτως μισθού και εισοδήματος. Τώρα στα επείγοντα περιστατικά το δημόσιο νοσοκομείο είναι πολύ καλό μιας και σε παίρνουν αμέσως και πέφτουν πάνω σου οι καλύτεροι γιατροί γιατί αυτοί που έχουν γιατρείο έξω τους υποχρεώνει το κράτος να κάνουν και κάποιες ώρες στα δημόσια νοσοκομεία. Σε μη επείγοντα όμως και προγραμματισμένα θέματα αρχίζει το περίμενε 3, 4 μήνες και βάλε για να κάνεις μια εγχείρηση. Πάντως σε γενικές γραμμές λίγο θυμίζει Ελλάδα, ίσως λίγο πιό οργανωμένο αλλά θυμίζει Ελλάδα. Αν βάλεις επίσης ότι ο καθένας στην Ελλάδα γνωρίζει και την καβάτζα που δουλεύει το σύστημα μέσω γνωστών και γνωριμιών και κάνουμε την δουλειά από το πλάι πιό γρήγορα καμμιά φορά γιατί ξέρουμε τις καβάτζες στην Πατρίδα ίσως συγκρίνονται τα δύο. ίσως λέω για σκεφτήτε το λίγο κι εσεις.

  11-12/3
  Έκανα απλά κάποιες επαφές με γνωστούς και συγγενείς για τα θέματα της δουλειάς. Networking όπως λένε και οι Αυστραλοί.

  13/3
  Ήρθα στο Πέρθ όπως είχα κανονίσει γιατί Δευτέρα και Τρίτη έχω 2 interview. το περθ απέχει περίπου 3 ώρες πτήσης από την Μελβούρνη και έχουν και 3 ώρες διαφορά ώρας. Λοιπόν το πέρθ είναι μια καταπληκτική πανέμορφη πόλη . Έχω πάθει πλάκα. Ειδικά για αυτούς που επιθυμούν family lifestyle είναι ιδανική . Το μέγεθός της είναι το μισό σε σχέση με την Μελβούρνη και το Σιδνευ και οι αποστάσεις μικρότερες και συντομότερες. Πάντού στους πεζόδρομους βλέπεις τραπεζάκα έξω.Το κλίμα είναι πίο ζεστό και πιό σταθερό μαζί. Όχι αυτό το κλίμα της Μελβούρνης την μια μέρα βροχή την άλλη μέρα 32 βαθμο΄πυς και την τρίτη μέρα πάλι 20 βαθμούς. Έχω έρθει με ένα μικρό βήχα από την Ελλάδα και που να μου περάσει με την υγρασία της Μελβούρνης και το τρελό κλίμα. Εδώ στο περθ μια περιοχή που ονομάζεται esplanade τύφλα να έχει το φάληρο, βέβαια είναι και ακριβή αλλά η ομορφιά σε όλο της το μεγαλείο. Από κίνηση δεν ξέρω ακόμα γιατί είναι Κυριακή αλλά θα σας πω αύριο που είναι Δευτέρα και θα τα δώ καλύτερα τα πράγματα

  14/3/2011
  Δεύτερη μέρα στο Πέρθ , ημέρα Δευτέρα, μένω στο κέντρο σε ένα ξενοδοχείο και περιμένω να δω την πρωινή κίνηση στους δρόμους και είναι όπως είναι η Αθήνα στις αρχές Αυγούστου. Μιλάμε για τις ιδανικές καταστάσεις . Κινούμαι παντού με την συγκοινωνία , η οποία είναι πιό φτηνή από την Μελβούρνη, και είναι πανεύκολο αφού έχουν ένα site στο ιντερνετ και βάζεις από που θα ξεκινήσεις και που θέλεις να πάς και σου δίνει 3 εναλλακτικές διαδρομές με την χρήση συγκοινωνίας και μάλιστα με εκτιμώμενους χρόνους. Το χρησιμοποίησα σήμερα για να πάω στο ράντεβού που είχα για δουλειά και ήταν πανεύκολο και ακριβέστατο. Το interview πήγε μια χαρά , η δουλειά φαίνεται ενδιαφέρουσα και μου είπαν θα με ειδιποιήσουν αν είναι για ένα δεύτερο interview σε καμμιά βδομάδα πάλι. Εκάνα ακόμα μια βόλτα στην Πολη περισσότερο στο κέντρο σήμερα. Ζέστη , ήλιος με ένα αεράκι σαν αύρα να φυσάει σαν αυτό που έχουμε στα ελληνικά νησιά, τραπεζάκια έξω , πεζόδρομοι, γρασίδι η εικόνα είναι ιδανική. Ο κόσμος το ίδιο φιλικός και εξυπηρετικός και εδώ με χαμόγελο και καλή διάθεση. Χτες βρέθηκα σε ένα σταθμό Τρένου και έπρεπε να τηλεφωνήσω σε κάποιον που είχα ρανττεβού να έρθει να με πάρει από το σταθμό και ξαφνικά κατάλαβα ότι το κινητό μου είχε μείνει από μονάδες και επειδή ήταν κυριακή δεν υπήρχε κάτι ανοικτό για να πάρω μια καινούρια κάρτα. Ήταν στο σταθμό 2 αστυνομικοί, τους εξήγησα πως έχει η κατάσταση και φυσικά σαν να είναι απολύτως λοφγικώς μου έδωσαν το κινητό τους να τηλεφωνήσω από εκεί. Αύριο έχω ένα ακόμα ραντεβού για interview μετά το βράδυ πετάω πάλι πίσω για Μελβούρνη.

  15-16/3/2011
  Έκανα και το δεύτερο interview στο Perth και είμαι πλέον πάλι πίσω στην Μελβούρνη. Λογικά σε καμμιά 10αριά μέρες θα πάρω τις απαντήσεις. Σήμερα με κάλεσε και ένας που είχα περάσει ένα πρώτο ραντεβού στην Μελβούρνη να του στείλω να τσεκάρει τις συστατικές επιστολές μου και να κανονίσουμε να πάω για ένα δεύτερο ραντεβού. Μάλλον κάτι φαίνεται ότι κινείται και πάει καλά και στο θέμα της δουλειάς. Παράλληλα τρέχω και τις ιστορίες με το centrelink και το medicare αλλά δεν γράφω πληροφορίες γι αυτά γιατί τα έχει καλύψει ο agoriani πολύ καλά. Θα αναφέρω μόνο αν κάτι πάει διαφορετικά ή περίεργα.

  17/3/2011
  Έκανα αίτηση online στο www.ato.gov.au για να βγάλω TFN (ΑΦΜ δηλαδή ) και κλείνεις να ραντεβού online στο πλησιέστερο ταχυδρομείο για να τους πας τα απαραίτητα έγγραφα. Ούτε να τρέχεις στις εφορίες ούτε τίποτα. Ηθελα να επικυρώσω κάποιες φωτοτυπίες σήμερα και επειδή πριν ήμουν στην Τράπεζα ρώτησα την Υπάλληλο που θα μπορούσα να επικυρώσω αντίγραφα και μου λέει εδώ σε μας. Ούτε ΚΕΠ, ούτε αστυνομίες , ούτε τίποτα.

  18/3/2011
  Η σημερινή μέρα δεν ήταν και η πιό καλή. Πρώτον πήγα στο ραντεβού με το ταχυδρομείο και δεν έκανα τίποτα γιατί μόλις είχε χαλάσει το μηχάνημά τους. Μετά γύρισα πίσω στο σπίτι και ανοίγοντας τα e-mail είδα ότι έχασα την μιά δουλειά από τα 3 interview που έχω δώσει μέχρι τώρα. Μάλλον δεν με θέλει και πολύ σήμερα. Καλύτερα να χαλαρώσω λίγο το Σαββατοκύριακο και μετά ΄πάλι από Δευτέρα ξαναξεκινάμε τις δουλειές.

  24/3/2011
  Σήμερα σε ένα interview που είχα πάει γα δουλειά στην Μελβούρνη με καλέσανε για 2ο interview. Μόλις τελείωσα μου είπαν ότι με θέλουν για την δουλειά και έχω περάσει και θα τηλεφωνήσουν στο αφεντικό στο Σίνδευ για να μου κάνουν οικονομική προσφορά. Οπότε περιμένω αύριο ή ίσως από βδομάδα να μου κάνουν την οικονομική προσφορά. Θα δούμε μπορεί να βγεί κάτι καλό. Πάντως το κλίμα και το αντικείμενο είναι πολύ καλό.

  25/3/2011
  Με πήραν τηλέφωνο να μου κάνουν την προσφορά για το μισθό αλλά τα χρήματα είναι πολύ λίγα σε σχέση με αυτό που περιμένω να πάρω και δεν θα δεχτώ την δουλειά. Επίσης μου τηλεφώνησε και ένας recruiter και αφού μου έκανε κάποιες ερωτήσεις από το τηλέφωνο μου έκλεισε ραντεβού για την Δευτέρα.

  26/3 - 27/3/2011
  Σήμερα Σάββατο πήγα σε ένα θέατρο παροικιακό ελληνικό από έλληνες ομογενείς ερασιτέχνες. Το έργο καλό, το κείμενο καλό , αλλά η ηθοποιία χάλια. Μιλάμε ότι ο γιος μου στο νηπιαγωγείο το ποίημα του το λέει πιο πειστικά. Τέλοσπάντων , μια εμπειρία ήταν και αυτό. Πριν από το θέατρο πήγα σε ένα εμπορικό κέντρο και έκανα μερικά ψώνια. Οι τιμές μου φάνηκαν επιπέδου ελλάδας. Πάντως την πραγματική οικονομία της χώρας την βλέπεις στα μαγαζιά. Μαγαζιά εμπορικά και οι πελάτες να είναι τουλάχιστον 10-15 σε κάθε μαγαζί. Καιρό είχα να δω τόσο κόσμο να ψωνίζει , γιατί τελευταία σ

  28/3-29/3/2011
  Χτές Δευτέρα πήγα στο ραντεβού με ένα recruiter. Μου είπε ότι η εμπειρία μου και οι ικανότητες μου είναι πολύ καλά, επίσης μου είπε το ότι είμαι αυστραλή υπήκοος βοηθάει πολύ. Δεν είχε κάποια δουλειά αυτή την στιγμή αλλά μου είπε ότι αν προκύψει κάτι θα με ενημερώσει. Πήγα και σε 4-5 άλλους recruiter και άφησα βιογραφικό σε περίπτωση που έχουν κάτι να με καλέσουν. Άκουσα από τον panos ότι βοηθάει να πηγαίνεις και προσωπικά και όχι μόνο με e-mail και για αυτό το έκανα. Σήμερα Τρίτη συνέχισα τις αιτήσεις μέσα από το pc. Το μεσημέρι με κάλεσε ένας recruiter για συνέντευξη και πήγα το απόγευμα . Είναι η 5η συνέντευξη που πάω και η πρώτη που η recruiter ήταν γυναίκα. Λοιπόν παρόλο που είμαι γυναίκα οφείλω να πω ότι ήταν αγενέστατη , προκλητική και γεμάτη ειρωνεία. Κάθε 2η κουβέντα με ρώταγε αν καταλάβαινα τι μου έλεγε με ένα ειρωνικό ύφος. Στο τέλος τα πήρα στο κρανίο και της είπα ότι έχω έρθει εδώ σαν professional engineer και καλό θα ήταν να μην είστε τόσο επικριτική μαζί μου, άλλωστε εσείς με καλέσατε και από ότι βλέπετε από το cv μου και αγγλικά ξέρω και να μιλάω και να γράφω και να ακούω. Μπορώ να πω ότι τόσο πολύ τα είχα πάρει στο κρανίο που έκανα μάλλον και κίνηση να σηκωθώ να φύγω και αυτή αμέσως μου ζήτησε συγγνώμη και μετά η κουβέντα συνεχίστηκε ομαλά. Μου είπε ότι θα μιλήσει με τον ιδιοκτήτη της Εταιρείας και θα με καλέσει αύριο πάλι αλλά ειλικρινά δεν μετάνιωσα καθόλου για την στάση μου. Πρώτη φορά μετά από 20 ημέρες που είμαι εδώ βρίσκω κάποιον άνθρωπο τόσο αγενή και ειρωνικό.

  2/4/2011
  Με είχαν καλέσει κάποιοι συγγενείς για φαγητό. Έτσι πήγα σε μια συνοικία που δεν είχα ξαναπάει στο camberwell. Καταπληκτική συνοικία από τις πιο ακριβές στην Μελβούρνη με πράσινο ωραίες οικοδομές κ.τ.λ. Τα σπίτια είναι μπροστά παλαιά και παραδοσιακά και πίσω έχουν αυλές και πισίνες και κήπους. Την Δευτέρα έχω πάλι ραντεβού για interview με έναν recruiter. Για να δούμε θα γίνει τίποτα και με δουλειά να τα καταφέρουμε να κάτσουμε στην Αυστραλία?

  4-8/4/2011
  Η εβδομάδα πέρασε αλλά μπορώ να πω ότι ήταν πολύ παραγωγική. Είχα αρκετά τηλεφωνικά και face to face interview. Έχω ανοίξει με κανα 2 recruiter επικοινωνία που έχουν διαβάσει το βιογραφικό μου και έχουν δείξει ζεστό ενδιαφέρον. Σήμερα παρασκευή πήγα για ακόμα ένα interview σε μια εταιρεία όπου αυτός που μίλησα ήταν έλληνας γεννημένος στην Ελλάδα και μάλιστα η ξαδερφή του ζεί μόνιμα στην καλαμάτα από όπου είμαι. Δεν μου είπε όμως παραπάνω στοιχεία ονόματα και που μένει και κατάλαβα ότι δεν ήθελε να συνεχίσει την κουβέντα περί Ελλάδας και ήθελε να είναι πιό professional. Άλλωστε ήταν και κάποιος άλλος μπροστά στο Interview και μάλλον δεν ήθελε να δείξει ότι κάνει πλάτες και χάρες στην Ελληνίδα. Το κλίμα πάντως ήταν καλό και η συνέντευξη πήγε καλά. Μου είπε ότι θα μου απαντήσει σε καμμιά 10αριά μέρες. Μετά από τον μήνα που είμαι εδώ έχω καταλάβει ότι τελικά δουλειές υπάρχουν και μάλιστα πολλές ειδικά στο τομέα των μηχανικών. Και μπορώ να πω ότι πληρώνονται και πάρα πολύ καλά. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι εμείς που ερχόμαστε από το εξωτερικό είναι λίγο δύσκολο να πείσουμε στην αρχή για τις ικανότητες μας , η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζουμε κιόλας και πολλά πράγματα από την Αυστραλέζικη αγορά και κάπου εκεί κολλάει και καθυστερεί λίγο το πράγμα. Και μπορεί να μην έχουν και απολύτως άδικο , γιατί σκέφτομαι ας πούμε εγώ σαν μηχανικός δουλεύω σε ένα project στην Ελλάδα, ακόμα και να μην γνωρίζω 100% το αντικείμενο με την εμπειρία και την γνώση της Ελληνικής Αγοράς ξέρω που περίπου να ψάξω για πληροφορίες, υλικά, προδιαγραφές , υπηρεσίες κ.τ.λ., ενώ σε μια αντίστοιχη κατάσταση στην Αυστραλία to be honest δεν ξέρω τίποτα και μέχρι να τα μάθω θα πάρει λίγο χρόνο. Άρα δεν έχουν και πολύ άδικο να είναι λίγο διστακτικοί απέναντί μας. Πρέπει όμως να δηλώσω με απόλυτη σιγουριά ότι κάποιος που θα καταφέρει να μπεί μέσα στην αγορά εργασίας εδώ και φυσικά είναι και εργατικός και όχι τεμπέλης έχει πολλά περιθώρια εξέλιξης. Θέλω δηλαδ΄να πω ότι ευκαιρίες υπάρχουν και η αγορά είναι υγιέστατη , ακμαία και ανοδική τουλάχιστον για τα επόμενα 20 χρόνια. Διευκρινίζω και πάλι ότι όλα τα αναφέρω από τον τομέα των μηχανικών δεν θέλω να γενικεύω γιατί δεν γνωρίζω τι ακριβώς γίνεται σε άλλους τομείς.
  Αυτά από τα έπαγγελματικά θέματα. Κατά τα άλλα το καλό είναι ότι ακόμα η θερμοκρασία είναι αρκετά ψηλή περίπου 26 βαθμούς σήμερα. Με την οδήγηση τα πάω μια χαρά. Τελικά έρχομαι να πιστέψω ότι όποιος μπορεί να οδηγεί στην Αθήνα ή στην Κωνσταντινούπολη ήι στην Νάπολη της Ιταλίας μπορεί να οδηγήσει οπουδήποτε αλλού μετά. Οι αυστραλοί βέβαια λένε ότι όποιος μπορεί να οδηγεί στην Μελβούρνη μπορεί να οδηγήσει οπουδήποτε στην Αυστραλία αλλά αυτό το λένε ΄λόγω κάποιων ανάποδων διασταυρώσεων που ισχύουν ειδικά στο κέντρο της Μελβούρνης, ας βλέπανε την Βασ. Σοφίας ή την Σόλωνος μια μέρα με κίνηση και θα τους έλεγα εγώ τι ακριβώς θα παθαίνανε.

  8-16/4/2011
  Η εβδομάδα πέρασε σχετικά ήρεμα. Την τετάρτη 13/4 πήγα σε ένα σεμινάριο για migrant engineers που έγινε από τους engineers australia και την κυβέρνηση της Βικτώριας. Μίλησαν διάφοροι στο πάνελ και μας έδωσαν οδηγίες για το πως να ψάχνουμε για δουλειά, πως να φτιάξουμε το cover letter, το cv,τι να προσέχουμε στα interview κ.τ.λ. Το πιό εντυπωσιακό ήταν που μίλησε ένας καθηγητής από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης και είπε ότι η βικτώρια χρειάζεται περίπου 5000 μηχανικούς το χρόνο και από τα πανεπιστήμια βγαίνουν περίπου 1500 το χρόνο οπότε υπάρχουν περίπου 3500 θέσεις το χρόνο που πρέπει να καλυφθούν από τους μετανάστες. Άρα από ότι είπε οι δουλειές είναι εκεί έξω και περιμένουν. Επίσης ήταν και ένας άλλος από την κυβέρνηση της βικτώριας και μας είπε ότι υπάρχει ένα πρόγραμμα από την κυβέρνηση που βοηθάει τους εργοδότες που βρίσκονται στην regional victoria να βρούν υπαλλήλους και μας είπε ότι όποιος ενδιαφέρεται να δουλεύψει εκτός Μελβούρνης, να στείλει σε αυτούς το βιογραφικό του και θα το προωθ΄σουν στους κατάλληλους εργοδότες. Συγκεκριμένα είπε ότι για κάποια project ψάχνουν μηχανικούς 2 μήνες τώρα και δεν μπορούν να βρούν. Η επαρχία της βικτώριας εννοώ πόλεις έξω από την Μελβούρνη είναι κάτι που μου ακούγεται ενδιαφέρον γιατί μια και προέρχομαι από την Ελληνική επαρχία προτιμώ να ζήσψ σε μια μικρότερη πόλη και όχι στην τεράστια Μελβούρνη.Κατά τα άλλα το σεμινάριο ήταν αρκετά ενδιαφέρον και φιλόξενο, κράτησε περίπου 5 ώρες και είχε δωρεάν καφέδες και μπουφέ. Πως είναι δηλαδή στις εκδηλώσεις του και στην βοήθεια του το Ελληνικό ΤΕΕ καμμία σχέση όμως. Αυτά τα πιό σημαντικά για την βδομάδα που πέρασε. Με το επίδομα του centrelink τίποτα ακόμα καμμιά ειδοποίηση κανένα φράγκο και τα τελευταία χαρτιά τα πήγα πριν από 10 ημέρες περίπου. Για να δούμε τι θα γίνει και με αυτό.

  20/4/2011
  Σήμερα μπήκανε επιτέλους τα πρώτα χρήματα από centrelink. Η πρώτη μου επαφή μαζί τους ήταν 7 Μαρτίου και σήμερα βάλανε στον λογαριασμό μου 1008 δολλάρια. Επιτέλους λύθηκε και αυτό. Έχω και κάποιες καλές επαφές και συζητήσεις για δουλειά. Για να δούμε άμα θα πάνε όλα καλά αυτή την φορά γιατί έχει αρχίσει και μου λείπει και ο γιός μου παρόλο που μιλάμε 2 φορές την ημέρα από το skype.

  21-26/4/2011
  Ελληνικό Πάσχα στην Αυστραλία. Μια εμπειρία. Πας στον επιτάφιο ή στην Ανάσταση και δεν χτυπάνε καμπάνες δεν πετάνε βεγγαλικά μια απόλυτη ησυχία. Οι εδώ έλληνες συζητάνε την άλλη μέρα σε πιά εκκλησία χτύπησαν οι καμπάνες και σε πιά πετάξανε κανά 2 βεγγαλικά στην ζούλα. Είχε ενδιαφέρον όμως γιατί βλέπεις πως μπορείς να κάνεις κάτι χωρίς να ενοχλείς κάποιους άλλους που είναι διαφορετικοί από εσένα. Την Κυριακή του Πάσχα το εξής παράδοξο: Όλα τα εμπορικά καταστήματ και τα supermarket ανοικτά μέχρι αργά το βράδυ. Δεν το πίστευα. Και να φανταστείτε ότι αυτά συμβαίνουν φέτος που το καθολικό πάσχα έπεσε μαζί με το ορθόδξο και άρα ήταν και για τους αυστραλούς γιορτή. Την Κυριακή το μεσημέρι σε ελληνικό σπίτι όπου ψήσαμε αρνί όπως απαιτεί το ελληνικό έθιμο αλλά τα παιδιά πέξανε και το bunny easter όπως απαιτεί το αυστραλέζικο έθιμο.Καλά ήταν πάντως διαφορετικά μεν αλλά καλά. Την Δευτέρα σε μια παρέα μιλούσαν για ένα μοντέρνο εστιατόριο με ελληνική κουζίνα το οποίο έχει μεταμορφώσει λίγο τις ελληνικές συνταγές , για παράδειγμα σερβίρει αυγολέμονο σε ποτηράκι του κρασιού , αλλά η δεύτερη γενιά των Ελλήνων το προτιμάει και τους αρέσει. Με αφορμή τις πασχαλινές συγκεντρώσεις και τις συναντήσεις με άλλους έλληνες όλοι πέφτανε πάνω μου να με ρωτήσουν τι σημαίνει αναδιάρθωση και τι θα γίνει στην Ελλάδα. Και που να ξέρω εγώ ρε παιδιά , πάρτε ένα τηλέφωνο την Μέρκελ να σας απαντήσει , μόνο αυτή μπορεί να ξέρει κάτι διαφορετικά όλοι οι άλλοι περιμένουμε τι θα μας ξημερώσει.

  28/4/2011
  Είμαι σε μια μικρή πόλη στο NSW. Έχω έρθει για interview σε μια εταιρεία. Ήρθα από το απόγευμα και το interview είναι αύριο. Η εταιρεία φάινεται μεγάλη και αρκετά professional από τις μέχρι τώρα επαφές. Τα υπόλοιπα αύριο μετά το interview. Κατά τα άλλα τίποτα νεότερο.

  29/4/2011
  Το interview πήγε πολύ καλά . Τουλάχιστον έτσι νομίζω για να μην λέω και πολλές κουβέντες πριν την τελική απάντηση. Μου είπαν ότι θα μου απαντήσουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Πάντως τα αεροπορικά εισητήρια και το ξενοδοχείο για να πάω στο σημείο της εταιρείας και στο interview τα πλήρωσαν αυτοί και μου τα έστειλαν όλα με το e-mail. Και έτσι εγώ σαν κυρία πήγα μια ωραία βόλτα με όλα τα εισητήρια και το ξενοδοχείο και τα φαγητά πληρωμένα και γύρισα. Περιμένω την απάντησή τους τώρα και θα σας ενημερώσω για περισσότερες λεπτομέρειες.

  2-3/5/2011
  Όπως ακριβώς μου το είχαν πει στις αρχές της εβδομάδας δλαδή την Δευτέρα μου τηλεφώνησαν και μου είπαν ότι πρέπει να έχω και ένα δεύτερο interview στην Μελβούρνη στα κεντρικά γραφεία της Εταιρείας όπου θα συναντήσω τον general manager. Έτσι και έγινε το ραντεβού κανονίστηκε για σήμερα Τρίτη και πήγα. Η συνάντηση μου φάνηκε ότι ήταν τυπική , δεν κράτησε πάνε από 10-15 λεπτά απλά ο general manager ήθελε να με δει και να μου μιλήσει από κοντά. Νομίζω ότι όλα πήγαν καλά. Μου είπαν ότι θα μου απαντήσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Οπότε ακόμα 2-3 ημέρες αγωνίας και τα θα δούμε.

  13/5/2011
  Οι 2-3 ημέρες αγωνίας γίνανε τελικά 10 ημέρες. Μετά από 10 ημέρες με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι δεν θα κάνουν τελικά πρόσληψη και θα κάνουν εσωτερική προαγωγή κάποιου και έτσι η απάντησή τους ήταν αρνητική. Στην συνέχεια έκανα κάποια τηλέφωνα σε κάποιες αιτήσεις που είχα κάνει για δουλειά. Σε αυτά τα τηλέφωνα λοιπόν μίλησα με κάποιον recruiter ο οποίος μου είπε και καλά ότι δεν κάνω για την θέση που είχα κάνει αίτηση γιατί λέει δεν έχω την κατάλληλη αυστραλέζικη εμπειρία. Του είπα λοιπόν ότι είμαι αυστραλή υπήκοος και αν δεν μου δώσει κάποιος την ευκαιρία να αποκτήσω την αυστραλέζικη εμεπιρία τότε τι μπορώ να κάνω?, και ζήτησα την επαγγελματική του συμβουλή. Τότε λοιπόν έδειξε να με καταλαβαίνει και μου είπε ότι όταν ένας recruiter προτείνει σε έναν εργοδότη έναν υποψήφιο , τότε αν ο υποψήφιος δεν είναι από την Αυστραλέζικη αγορά αλλά έρχεται από overseas τότε ο recruiter παίρνει λιγότερο ποσοστό δηλαδή λιγότερα χρήματα. Δηλαδή παράδειγμα για μια δουλειά που ο μισθός είναι 100.000 δολλάρια το χρόνο ας πούμε ο recruiter θα πάρει 15% δηλαδή 15000 δολλάρια για ένα αυστραλό υποψήφιο και 7% δηλαδή 7000 δολλάρια για ένα υποψήφιο που είναι εκτός αυστραλέζικης αγοράς. Άρα λοιπόν εμείς από τους recruiter τρώμε πόρτα με την μία και έτσι πρέπει να απευθυνόμαστε μόνο σε εταιρείες απευθείας οι οποίες όμως είναι μικρότερες και είναι διατεθιμένες να πληρώσουν λιγότερα χρήματα γιατί αν είχαν μεγαλύτερα κεφάλαια διαθέσιμα θα απευθύνονταν σε recruiter. Πάντως αν αυτό που μου είπε ο recruiter δεν είναι ρατσισμός τότε πιός είναι? Δηλαδή σαν να λέμε 15 δολλάριο το κιλό το ντόπιο κρέας και 7 δολλάρια το κιλό το εισαγώμενο. Ρε δεν πάτε να χαθήτε παλιό αγγλοσάξωνες που στο κάτω κάτω κλέψατε την χώρα των aboriginals και βάλατε δικούς νόμους και κανόνες και μάλιστα με το σεντόνι των equal opportunities. Έχω πλήρη επίγνωση και ευθύνη αυτών που γράφω και ξέρω ότι πρώτα από όλα κατηγορώ την πατρίδα μου γιατί θυμίζω ότι έχω γεννηθεί εδώ και είμαι αυστραλή υπήκοος. Δεν λέω καλό το οργανωμένο κράτος αλλά όταν πρόκειται να σε δεχτεί στις αγκαλιές του σαν ίσο πολίτη και να σου δώσει δουλειά κάπου χολαίνει το θέμα.

  14/5/2011 - 3/6/2011
  Περάσανε άλλες 20 ημέρες με αιτήσεις με τηλεφωνικά interview και με 3 face to face interview. Αλλά η κατάσταση παραμένει η ίδια.Τίποτα ακόμα. Όλοι και καλά φαίνεται να κολλάνε στην έλλειψη της Αυστραλέζικης Εμπειρίας. Βέβαια αυτό δεν μου κολλάει και πολύ με την ζήτηση για migrants που δείχνει να έχει η Χώρα. Όταν δηλαδή ζητάς migrants απ'έξω πρέπει να είσαι και προετοισμένο σαν κράτος ότι αυτοί πυ θα έρθουν πιθανότατα να μην έχουν αυστραλέζικη εμπειρία. Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Όλοι μου λένε σαν mining engineer που είμαι δεν θα δυσκολευτώ υποτίθεται να βρώ δουλειά αλλά εγώ δεν βλέπω να προκύπτει τίποτα προς το παρόν. Πριν από λίγες μέρες ο Agoriani αναρωτήθηκε πως έκλεισα όλα αυτά τα Interview που έχω κάνει και που έχω πάει και πως είχα κλείσει και κάποια από την Ελλάδα λίγες μέρες πριν έρθω εδώ. Ομολογώ ότι δεν κατάλαβα την απορία του, ούτε το υποννοούμενο ότι κάποιες πηγές μπορεί να έχω και απλά να μην τις αναφέρω. Διευκρινίζω λοιπόν κάποια πράγματα παρακάτω και ανακεφαλαιώνω κάποια άλλα για να γίνουν κατανοητά. Δεν έχω καμμιά απολύτως άκρη . Μακάρι να είχα άλλωσε και να είχα βρεί δουλειά μέχρι τώρα. Όλα τα interview τα έκελισα απλά με ένα κλικ στον υπολογιστή μου. Έκανα συνεχώς αιτήσεις μέσα από το seek και κάποιες από τις αιτήσεις αυτές μεταφράστηκαν σε Interview είτε face to face είτε τηλεφωνικά. Επίσς είχα περάσει και interview για μια παρόμοια αίτηση μέσω του seek και λίγο πριν φύγω από την Ελλάδα μέσω του skype. Το μοναδικό που έκανα ήταν να σορτάρω τις αγγελίες σύμφωνα με το αντικείμενο που έχω την περισσότερη εμπειρία και να κάνω συνεχώς αιτήσεις. Επίσης σε κάποιες συγκκριμένες εταιρείες του κλάδου που με ενδιαφέρει έστειλα και από μόνη μου βιογραφικό χωρίς καν να έχουν αγγελία ή να ξέρω αν ζητάνε προσωπικό. Αναφέρω εδώ ότι με αυτό τον τρόπο είχα βρεί και στο παρελθόν τις καλές εποχές και στην Ελλάδα δουλειά. Είμαι μηχανικός λοιπόν με 15 χρόνια προυπηρεσία στην Ελλάδα , Αυστραλή υπήκοος με αρκετά αλλά certificates και σεμινάρια κατά την δάρκεια της καρριέρας μου και ύστερα από τις αιτήσεις που έκανα θεωρώ φυσικό να προκύψουν κάποια interview.
  To Θέμα είναι ότι ακόμα δεν έχω εντοπίσει τι δεν πήγε καλά σε αυτά τα Interview και δεν προέκυψε κάποια καλή δουλειά. Πρέπει επίσης να αναφέρω ότι σε κανά 2 interview μου πρότεινα δουλειά αλλά ο μισθός ήταν για απόφοιτο λυκείου να δουλεύει σαν γραμματέας. Οι δικαιολογίες που άκουσα όταν επικοινωνούσαν μαζί μου γα να μου πουν ότι είμαι unsucessfull ήταν διαφορετικές κάθε φορά. Με πιό βασική αυτή που λέει ότι "δεν έχεις αυστραλέζικη επαγγελματική εμπειρία", επίσης "είναι πολύ δύσκολη η αγορά για αυτούς που έρχονται από overseas", κάποιοι μου είπαν και απέξω απέξω ότι είναι δύσκολη η αγορά για μια γυναίκα. Δεν ξέρω αν ισχύουν όλα αυτά ή κάποια από αυτά. Τι να πω. Δοκίμασα πολλούς τρόπους, και διαφορετικούς στις συνετεύξεις. Παράδειγμα όταν με ρωτούσαν για το τι χρήματα θέλω δοκίμασα άλλες φορές να αναφέρω κάποιο ποσό και άλλες φορές να πω το απλό : Make me an offer and I'll be negotiable. Δεν φαίνεται όμως να άλλαξε το αποτέλεσμα ούτε το ένα ούτε το άλλο. Δοκίμσα να πω ότι έχω έρθει πρώτα εγώ εδώ και όταν θα βρώ δουλειά θα έρθει καά εγώ δρας μου και το παιδί μου ( πράγμα που είναι και η αλήθεια ) και δοκίμσα επίσης να πω ότι έχω εγκατασταθεί στην Μελβούρνη με την οικογένεια μου και ψάχνω για έργασία σαν μηχανικός. Επίσης κανένα δεν φαίνεται να έφερε διαφορετικό αποτέλεσμα. Η αντιμετώπιση όλων στα interview ήταν φιλική και άνετη και όλοι φαίνονταν να ικανοποιούνται από τις απαντήσεις που έδινα στα ερωτήματά τους. Έβγαινα δηλαδή από την συνέντευξη και είχα την αίσθηση ότι είχα πάει πολύ καλά. Όταν όμως μετά από 4-5 ημέρες έπαιρνα την απάντησή τους αυτη ήταν αρνητική. Τους ρωτούσα για πιό λόγο και μου απαντούσαν κάποιες από τις διακαιολογίες που ανέφερα και παραπάνω οι οποίες όμως δεν μου κολλούσαν γιατί για παράδειγμα για την αυστραλέζικη εμπειρία φαίνεται πεντακάθαρα από το βιογραφικό μου ότι δεν έχω, τότε γιατί με καλείς σε Interview και μετά μου λες ότι φταίει το australian experience που δεν έχεις? Επίσης το ότι έχω έρθει από overseas επίσης φαίνεται από το βιογραφικό μου. Να σημειώσω εδω ότι στην Ελλάδα δεν ήμουν ημόσιος Υπάλληλος άρα στα 15 χρόνια προυπηρεσίας είχα την ευκαιρία να περάσω αρκετά interview αλλά τουλάχιστον είχα την αίσθηση σε πιά είχα πάει καλά και σε πιά όχι.
  Το κράτος της Αυστραλίας φαίνεται και μάλλον είναι σοβαρό. Και σαν σοβαρό έχει αποφασίσει να πάρει μετανάστες αλλά μόνο τους πολύ καλούς για να μην πω τους καλύτερους που υπάρχουν. Απόδειξη ότι ανα κάποιος ρίξει μια ματιά στα καινούρια μόρια του IELTS θα δει ότι από 1 Ιουλίου αλλάζουν τα μόρια για τις βίζες και στο IELTS για να πάρεις 20 μόρια πρέπει να έχεις πάνω από 8 με άριστα το 9. Αυτό εγώ καταλαβαίνω ότι σημαίνει ότι η Αυστραλία ουσιαστικά είναι αvoικτή μόνο σε μετανάστες που έρχονται από αγγλόφωνες χώρες και άρα αυτοί εκ των πραγμάτων και της διαδικασίας δεν χρειάζονται το IELTS. Ουσιαστικά τουλάχιστον οι πόρτες είναι κλειστές για όλους τους άλλους. Συμπέρασμα λοιπόν και προσωπική μου συμβουλή , αυτοί που δεν έχουν άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας να μην επιχειρήσυν καν το βήμα της Αυστραλίας γιατί πιστεύω ότι θα έχουυν μεγάλο πρόβλημα.*
  Μην πιστέψει κανείς ότι οι δουλειές εδώ τρέχουν και υπάρχουν βροχή. Πρέπει να είσαι πολύ καλός μέχρι και άριστος στο αντικείμενό σου, με άριστη γνώση αγγλικών και αν είσαι και τυχερός για να πεις ότι τα καταφέρνεις εδώ. Μετριότητες δεν νομίζω ότι περνάνε. Βέβαια όλα αυτά τα αναφέρω για το επίπεδο του στελέχους μιας εταιρείας σαν μηχανικός και όχι σαν απλός εργάτης γιατί σε αυτό το επίπεδο δεν ξέρω τι γίνεται και πως λειτουργούν
  Στην όλη μου διαδικασία αυτή γνώρισα και συαντήθηκα με κάποιους ανθρώπους. Κάποιοι από αυτούς ήταν Έλληνες. Συμπέρασμα , τουλάχιστον σε επαγγελατικό επίπεδο. Μηνπεριμένετε κανένα χέρι βοηθείας από κανένα Ελληνα και ιδίως αν είναι Έλληνας της πρώτης γεννιάς. Αν συναντήσετε κάποιον τέτοιο σε επαγγελματικό επίπεδο καλύτερα να αποφύγετε, αν είναι δυνατό φυσικά, να αναφέρετε ότι είστε από την Ελλάδα γιατί αν το αναφέρετε ή το καταλάβει μόνος του το πιό πιθανό είναι ότι θα κοπείται από την διαδικασία. Δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό , ίσως γιατί φοβούνται να μην τους κατηγορήσουν ότι σαν Ελληνες που είναι , παρακάμτουν την διαδικασία και απλά υποστηρίζουν τυς Έλληνες υποψήφιους, ίσως επειδή όλοι αυτη η κατάσταση με την οικονομική κρίση δεν βλάπτει την Ελλάδα μόνο εσωτερικά αλλά και στο εξωτερικό . Τι να πω. Το σίγουρο είναι ότι αν συναντήσετε Έλληνα σε επαγγελματικό τουλάχιστον επίπεδο και μπορείτε να τον αποφύγετε καντε το . Στην πορεία μου αυτή γνώρισα τελευταία έναν κύριο (όχι Έλληνα) που ονομάζετα Tony Dyson και είναι migration agent και αναλαμβάνει υποθέσεις για βίζες. Τα στοιχεία του είναι: Tony Dyson (03 96930920 και What's new | Dyson & Associates) . Όποιος έχει θέματα και ερωτήσεις ή θέλει να του αναθέσει την διαδικασία της έκδοσης βίζας του μπορεί να τον επισκεφτεί και θα τον βοηθήσει .Πριν πάτε καλό θα ήταν να έχετε κλείσει ένα ραντεβού πριν. Το καλό είναι ότι είναι συμπαθείς και ευδιάθετος και δείχνει πολύ καλή διάθεση για να βοηθήσει. Εγώ βέβαια δεν έχω πρόβλημα βίζας αλλά τον επισκέφτηκα για άλλον λόγο.
  Τα παραπάνω τα έγραψα γιατί πιστεύω ότι ίσως βοηθήσουν κάποιους που σκέφτονται να ξεκινήσουν τώρα το ψάξιμο ή το μεγάλο ταξίδι προς την Αυστραλία. Νομίζω ότι αυτά είναι που προβληματίζουν τους περισσότερους και όχι πόσο έχουν για παράδειγμα οι κατσαρόλες στα μαγαζιά της Αυστραλίας και με πιο τρόπο θα πάρουμε έκπτωση 4 cents στα καύσιμα.. Δεν ξέρω αν έχω φτάσει ακόμα στο τέλος της προασπάθειας αν θα φύγω τώρα ή αν θα φύγω αργότερα και ίσως ξαναγυρίσω. Σκεφτητε όμως εσεις που ξεκινάτε τώρα καλά τα παραπάνω. Μην παρασυρθείται από τα επιδόματα που όλοι γράψαμε στα post μας ότι παίρνουμε. Γιατί οκ τα παίρνουμε και λοιπόν είναι καποια μικρά βοηθήματα που όμως δεν λύνουν το πρόβλημα της διαβίωσης . Ίσως να σε βοηθούν κάπως στην αρχή αλλά αν είναι να ζεις με το επίδομα ανεργίας γιατί να ξενιτευείς τόσο μακριά από τον τόπο σου. Να ξενιτευεις για κάτι καλύτερο το καταλαβαίνω αλλά να ξενιτευείς και να είσαι ξένος μέσα στους ξένους για να ζεις με το επίδομα ανεργίας του κράτους δεν το καταλαβαίνω. Οι συνάδελφοι μηχανικοί που θα διαβάσουν αυτό το post να ξέρουν ότι αν αποφασίσουν να έρθουν προς την Αυστραλία πρέπει να οπλιστούν με πολλή επιμονή και υπομονή. Αυτά προς το παρόν . Θα συνεχίσω αύριο πάλι .

  4/6/2011
  Συνεχίζω λοιπόν. Ένα άλλο χαρακτηριστικό που έχει η αναζήτηση εργασίας σε αυτή την χώρα είναι ότι τα πράγματα κινούνται και γίνονται υερβολικά αργά, με πολύ αργούς ρυθμούς. Καμμιά σχέση με τους ρυθμούς της Ελλάδας και της Ευρώπης. Για παράδειγμα έχω περάσει 2 interview πριν από 10 ημέρες και σήμερα τηλεφώνησα μόνη μου για να δω τι γίνεται. Παρόλο που μπορώ να πω ότι τους πίεσα να μου πουν αν είμαι sucessfull ή όχι μου απάντησαν και οι δύο ότι η εντύπωση τους είναι θετική αλλά δεν έχουν αποφασίσει ακόμα και θα τους πάρει λίγος καιρός μέχρι την τελική απόφαση. Επίσης σε μια άλλη περίπτωση αίτησης , στις 16 Μαιου έστειλα την αίτηση, στις 18 Μαίου με ρώτησαν κάποια πράγματα μέσω e-mail , στις 22 Μαίου απάντησα σε αυτό το e-mail σήμερα 15 ημέρες μετά μου τηλεφώνησαν να μου πούνε ότι θέλουν να κανονίσουμε ένα τηλεφωνικό interview για μετά από 6 ημέρες δηλαδή για τις 9 Ιουνίου. Τους απάντησα ότι μπορούμε και τώρα να έχουμε τηλεφωνικό interview και μου είπαν όχι θα κλείσουμε ραντεβού για τις 9 Ιουνίου. Αν αυτό δεν είναι αργή διαδικασία τότε τι είναι. Ένας συγγενής μου Ελληνοαυστραλός , λογιστής στο επάγγελμα μου , ο οποίος αλλάζει συνήθως δουλειά κάθε 3-4 χρόνια για να πηγαίνει σε καλύτερο επίπεδο μου είπε ότι στην τελευταία του δουλειά από το πρώτο interview μέχρι να του πούνε τελικά το ναι και να υπογράψει την πρόσληψη του πέρασαν περίπου 2,5 μήνες. Φαντάσου !!*
  Πάνω από όλα πάντως και από πτυχία και από εμπειρία ΄το πιο σημαντκό θεωρώ ότι είναι το επίπεδο της Αγγλικής γλώσσας του καθενός. Δεν νομίζω ότι στην σημερινή εποχή με τα σημερινα δεδομένα ακόμα και για απλός εργάτης σε εργοστάσιο μπορεί να διανοηθεί κάποιος να έρθει στην Χώρα αυτή χωρίς να ξέρει άριστα Αγγλικά, το μέτρια δεν αρκεί είναι πολύ λίγο χρειάζονται άριστα. Οι εποχές που πριν από 40 Χρόνια έρχονταν οι Έλληνες στην Αυστραλία και χωρίς σχεδόν καθόλου αγγλικά έπιαναν δουλειές και προχωρούσαν έχουν φύγει ανεπιστρεπτή. Το εργασικό και καθημερινό περιβάλλον της Χώρας απαιτεί άριστη γνώση και χρήση της Γλώσσας. Άλλωστε μόνο έτσι μπορείς να αφομιωθείς και να εξοικοιψθείς με την κουλτούρα της Αυστραλίας. Γιατί αν είναι να είσαι στην Αυστραλία και να βλέπεις όλη την ημέρα ANT1 PACIFIC γιατί λόγω της γλώσσας δεν μπορείς να παρακολουθήσεις κάτι άλλο, τότε δεν αξίζει.

  5/6 - 14/6/2011
  Πέρασαν άλλες 10 ημέρες. μπορώ να πω ότι αυτό το 10ήμερο και ιδιαίτερα η τελευταία βδομάδα ήταν γεμάτη από τηλεφωνικά interview. Σήμερα μάλιστα έκανα ένα ακόμα face to face interview. Η ανταπόκριση των recruiter έχει αυξηθεί πολύ τελευταία και ειδικότερα από όταν την προηγούμενη βδομάδα έκανα κάποιες αλλαγές στην δομή του βιογραφικού μου. Μέχρι πριν λίγο καιρό λοιπόν είχα ένα βιογραφικό το οποίο ήταν δεν ήταν 3 σελίδες (περίπου 2,5 για την ακρίβεια ) και αυτό γιατί πιστεύω ότι ο σημερινός τρόπος ζωής υπαγορεύει πιό σύντομες διαδικασίες , άρα και πιό σύντομα αρχεία άρα και πιό σύντομα και συνοπτικά βιογραφικά όπως άλλωστε κυκλοφορούν και στην Ευρώπη. Έχοντας την αίσθηση ότι ο τρόπος ζωής μας μοιάζει λίγο με βιντεοκλιπ , με την έννοια ότι είναι γρήγορος και σύντομος , με την ίδια λογική είχα στήσει και το βιογραφικό μου. Αντιλήφθηκα όμως εντελώς τυχαία και συμπτωματικά ότι εδώ στην Αυστραλία γουστάρουν να έχεις το βιογραφικό γραμμένο πιό αναλυτικά , με την μορφή της ιστοριούλας. Έτσι λοιπόν έκανα ένα πιο αναλυτικό βιογραφικό το οποίο μετατράπηκε από 2,5 σελίδες σε 4 γεμάτες σελίδες αφού πέρασε διάφορα στάδια. Μετά την αλλαγή αυτή αντιλήφθηκα ότι αυξήθηκε πάρα πολύ η ανταπόκριση στις αιτήσεις μου για δουλειά. Μια standard ερώτηση κατά την διάρκεια ενός interview από recruiter είναι αν έχεις κάνει αιτήσεις και για άλλες δουλειές και αν είναι μέσω recruiter ή αν είναι απευθείας με εργοδότες. Ανεξάρτητα το τι έχετε κάνει θα πρέπει να απαντήσετε ότι δεν κάνετε αιτήσεις απευθείας με εργοδότες αλλά προσπαθέιτε να βρείτε δουλειά μέσω recruiter, αν τώρα συνεχίσει να σας ρωτάει με ποιούς recruiter μιλάτε και για ποιές εταιρείες δηλαδ΄η για ποιούς εργοδότες , εδώ θα πρέπει να αρχίσετε να κρίβετε λόγια. Μπορείτε να αναφέρετε το όνομα 1-2 εταιρειών recruiter αν έχετε κάνει κάποια αίτηση στο παρελθόν αλλά σε καμμιά περίπτωση μην αναφέρετε το όνομα του εργοδότη ή της εταιρείας γιατί δεν θα τους αρέσει. Γενικότερα κατάλαβα ότι ο ένας recruiter προσπαθεί να κλέψει το πελάτη από τον άλλο recruiter λέγοντας του ότι έχει τον κατάλληλο υποψήφιο. Μιά εταιρεία μπορεί να ανθέσει σε ένα recruiter να της βρει τον κατάλληλο υποψήφιο για μια θέση αλλά την ίδια στιγμή έχει το δικαώμα να αναθέσει το ίδιο πραγμα και σε άλλον recruiter και στο τέλος να διαλέξει όποιον θέλει πληρώντας τον recruiter που βρήκε τον κατάλληλο υποψήφιο. Συμπέρασμα σε 2-3 περιπτώσεις όπου recruiter με έστειλαν σε interview και ενώ όλα πήγαν καλά μετά ο recruiter μου απάντησε ότι θα γίνει εσωτερική προαγωγή από την ετιαρεία πιθανότατα ο εργοδότης να πήρε υποψήφιο άλλου recruiter και απλά ο δικός μου recruiter να μην θέλει να μου πεί ότι απλά έχασε τον πελάτη από άλλο ανταγωνιστή του. Πράγμα που τελικά μπορεί να μην είναι μόνο θέμα υποψηφίου αλλά και γενικότερης διαπραγμάτευσης μεταξύ recruiter και εργοδότη.

  20/6/ - 5/7/2011 ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ 15ΗΝΘΗΜΕΡΟ*
  Οι μέρες που πέρασαν ήταν πολύ παραγωγικές . Ύστερα από μια σειρά από interview και τηλεφωνήματα για μια συγκεκριμένη δουλειά σε μια συγκεκριμμένη αγγελία βρήκα δουλειά και υπέγραψα συμβόλαιο την περασμένη Τετάρτη και αύριο 6/7/2011 ξεκινάω την δουλειά. Η θέση είναι θέση μηχανικού και η εταιρεία είναι μια εταιρεία που κάνει διάφορες μελέτες στον βιομηχανικό και κατασκευαστικό τομέα. Η δουλειά είναι στο βόρειο Queensland σε μια πόλη παραθαλάσσια 180.000 κατοίκων. Η συμφωνία που υπέγραψα είναι για 110.000 δολλάρια το χρόνο. Φεύγω λοιπόν αύριο για εκεί. Η εταιρεία μου πληρώνει τα αεροπορικά εισητήρια τα δικά μου και της οικογένειας μου καθώς και την μεταφορά όλων των προσωπικών μας αντικειμένων από την Μελβούρνη. Είμαι πολύ χαρούμενη και ευχαριστημένη γιατί τελικά μετά από πολύ επίμονη προσπάθεια κατάφερα να βρώ αυτό που ήθελα.

  6/7/ -11/7/2011
  Η ζωή εδώ στο Townsville περνάει μια χαρά. Την Παρασκευή το απόγευμα από την δουλειά μου παραχώρησαν ένα αυτοκίνητο για το Σαββατοκύριακο για να μπορώ να κάνω καμμιά βόλτα στην περιοχή. Η πόλη είναι πανέμορφη με πολλά πάρκα, παιδικές χαρές , πισίνες και τα περισσότερα από αυτά είναι δημόσια. Κοιτάζοντας έναν τοπικό οδηγό είδα ότι σχεδόν όλο το χρόνο εκτός απ΄Ιαν-Μάρτ γίνονται διάφορα happenings και εκδηλώσεις , όπως εκεθέσεις, φεστιβάλ, συναυλίες. Η πόλη έχει περισσότερη την μορφή ενός μέρους διακοπών παρά μιας «σοβαρής» πόλης. Ο καιρός είναι καταπληκτικός . Φανταστείτε Μάιο στην Ελλάδα. Λένε οι ντόπιοι εδώ ότι οι 3 πρώτοι μήνες τυ χρόνου που είναι η wet season ο καιρός είναι λίγο δύσκολος αλλά θα δούμε και θα σας ενημερώσω μέχρι τότε. Πάντως τώρα είναι καταπληκτικός. Για να φανταστείτε στο γραφείο βάζουμε aircondition στην ψύξη. Η ετιαρεία μου παρέχει relocation assistance που σημαίνει ότι ένα άτομο που είναι relocation consultant, ασχολείται μαζί μου και με πηγαίνει να δω σπίτια για να νοικιάσω με βοηθάει να κάνω τις απαραίτητες αιτήσεις γι αυτά, με πήγε 2-3 αναγνωριστικές βόλτες στην περιοχή, με ενημερώνει για τα σχολεία που υπάρχουν , μου έδωσε πάρα πολύ έντυπο υλικό με λεοφωρεία, χάρτες, τηλεφωνικούς καταλόγους, πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.α. και για όλα αυτά πληρώνεται από την Εταιρεία. Στο Townsville πρέπει να υπάρχει και αρκετά μεγάλη ελληνική κοινότητα γιατί κάθε χρόνο τον Οκτόβριο εδώ διοργανώνεται ένα ελληνικό φεστιβάλ. Δεν έχω προλάβει βέβαια να γνωρίσω ακόμα κανένα Έλληνα , αλλά την Κυριακή πήγα σε ένα εστιατόριο να φάω που έγραφε απέξω greek souvlaki και ήταν γεμάτο ελληνικές σημαίες αλλά δεν συνάντησα κανέναν έλληνα. Ίσως επειδή το Σαββατοκύριακο εδώ γινόντουσαν αγώνες αυτοκινήτου και όλος ό κόσμος από όλο το Queensland ήταν εκεί. Άλλωστε ίσως είναι και η επόχή που οι περισσότεροι έλληνες επισκέπτονται τους συγγενείς τους στην Ελλάδα, τουλάχιστον αν κρίνω από τους δικούς μου συγγενείς στην Μελβούρνη. Έχω κάνει λοιπόν αιτήσεις για 2 σπίτια να νοικιάσω και περιμένω τις απαντήσεις σε 2 ημέρες το πολύ. Με την δουλειά κάθε μέρα που παιρνάει τα πάω και καλύτερα και αποκτώ περισσότερη αυτοπεποίθηση. Το αντικείμενο είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον και μετά από πολύ καιρό αισθάνομαι ότι κάνω αυτό που ακριβώς έχω σπουδάσει και αυτό με ευχαριστεί πάρα πολύ.

  11/7-23/7/2011
  Νοίκιασα ένα ωραίο σπίτι στο κέντρο της πόλης και σχεδόν 10 λεπτά με τα πόδια από την δουλειά. Είναι πλήρως επιπλωμένο με 2 δωμάτια με αυλή με βεράντα, με parking με αποθήκη και με πισίνα και το ενοίκιο 450 δολλάρια την βδομάδα. Είναι σε ώραίο σημείο και από την αυλή βλέπει στην Θάλασσα. Η μεγάλη έκπληξη ήταν ότι οι ιδιοκτήτες του σπιτιού είναι Έλληνες. Έκανα και μια προσπάθεια να γνωρίσω και κανένα έλληνα που να μένει εδώ και έτσι αποφάσισα και πήγα στην ελληνική εκκλησία εδώ και ε΄δα ότι υπάρχει ελληνική κοινότητα και ελληνικό σχολείο. Αρχίζω και συνηθλιζω σιγά σιγά το περιβάλλον. Ένα από τα χαρακτηριστικά της πόλης είναι ότι βλέπεις και αρκετούς locals aboriginals. Ο καιρός παρότι είμαστε στα μέσα του χειμώνα συνεχίζει να είναι 25 βαθμούς. Το σίγουρο είναι ότι δεν χαλάς χρήματα για θέρμανση. Τώρα δεν ξέρω τι γίνεται με το aircondition το καλοκαίρι θα δούμε. Το πρόβλημά μου είναι ότι η αυλή έχει γρασίδι και θα πρέπει κάπου να βρώ να αγοράσω ένα χλοοκοπτικό. Προς το παρόν θα ρυθμίσω την σύνδεση του τηλεφώνου και του internet η οποία μου είπαν ότι θα πάρει 2 βδομάδες. Ένα άλλο περίεργο που μου συνέβει με το σπίτι είναι ότι δεν δίνουν δεύτερα κλειδιά. Μου έδωσαν μόνο ένα ζευγάρι κλειδιά και μάλιστα δε επιτρέπεται να αλλάξω και κλειδαριά. Είναι από τους βασικούς όρους ενοικίασης σπιτιών εδώ στο queensland . Για να πάρει δηλαδή ο άντρας μου δεύτερο κλειδί όταν έρθει θα πρέπει να συμπληρώσει εκ νέου αίτηση με τα στοιχεία του στο μεσιτικό γραφείο για να του δώσουν δεύτερο κλειδί. Μου φαίνεται πολύ περίεργο. Και αν πάω δηλαδή σε ένα κλειδαρά δεν θα μου βγάλει δεύτερο κλειδί? Και αν υποθέσω ότι θέλω να φιλοξενήσω κάποιον και να του δώσω κλειδί τότε τι γίνεται? Θα δοκιμάσω να πάω σε έναν κλειδαρά να δώ τι γίνεται και θα σας πω΄.

  23/7-20/9/2011
  To 2μηνο που πέρασε , ήρθαν οι δικοί μου ο άντρας μου με τον γιό μου από την Ελλάδα και τώρα είμαστε και πάλι όλοι μαζί. Έτσι λοιπόν άργησα λίγο να συνεχίσω το ημερολόγιο και την ανταπόκριση. Λοιπόν στην δουλειά έχουν περάσει πλέον 2,5 μήνες . Κοντεύω να κλείσω το πρώτο 3μηνο το οποίο θεωρείται και το πιό ρευστό πάντα και σε όλες τιε δουλειές εδώ στην Αυστραλία. Λίγες αναφορές σχετικά με τα διαφορετικά στο εργασιακό περιβάλλον και δίκαιο που συμβαίνουν εδώ σε σχέση με την Ελλάδα. Λοιπόν καταρχήν εδώ δεν υπάρχει αποζημίωση. Μόνο όταν είσαι με contract συγκεκριμένο συμβόλαιο δηλαδή ορισμένης διάρκειας μπορείς να διεκδικήσεις κάποια χρήματα αν σε διώξεις πιό πριν διαφορετικά αν είσαι με αορίστου χρόνου σε προειδοποιεί ένα μήνα πριν και σε απολύει χωρίς αποζημίωση καμμιά. Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και από την πλευρά σου , τον ειδοποιείς τον εργοδότη 2 βδομάδες πριν και μπορείς να φύγεις μετά. Ένα άλλο που ισχύει είναι ότι πληρωνόμαστε κάθε δεύτερη Παρασκευή και όχι μια φορά το μήνα και αν. Επίσης κάθε βδομάδα πρέπει να δώσουμε ένα χαρτί που λέγεται timesheet και αναφέρει πάνω πόσες ώρες δουλέψαμε και με πιό αντικείμενο ακριβώς ασχοληθήκαμε. Κινητά και προσωπικά τηλέφωνα την ώρα της εργασίας απαγορεύονται . Επιτρέπονται μόνο κατά το δίαστημα του lunch time . Να χρησιμοποιείς τον υπολογιστή της εταιρείας για προσωπική σου χρήση , π.χ να δεις το προσωπικό σου e-mail ακόμα και στην διάρκεια του lunch time απαγορεύεται. Με λίγα λόγια δεν μπορείς να κοροιδέψεις ή να λουφάρεις. Κάθε λεπτό που δουλεύεις πέρα από το κανονικό ωράριο πληρώνεσαι επιπλέον. Οτιδήποτε χρειαστείς για την δουλειά σου, γραφική ύλη, εποπτικά μέσα, software, υπολογιστής , έπιπλο γραφείου , προσφέρεται από την επιχειρήση σχεδόν αμέσως και χωρίς πολλές πολλές εξηγήσειςκαι δικαιολογίες. Η προυπηρεσία μετράει, αμοίβεται και εκτιμάται στο σύνολο της και όχι μόνο στην συγκεκριμένη εταιρεία. Δηλαδή αν έχεις 15 χρόνια προυπηρεσία , μπαίνεις στην εταιρεία στην θέση που σου αξίζει, δεν υπάρχει entry level . Μπορεί δηλαδή να είσαι προιστάμενος κάποιου που δουλεύει στην ίδια εταιρεία για 2 χρόνια αλλά συνολική προυπηρεσία έχει 4 χρόνια. Εξαγοράζεις δηλαδή κάθε στιγμή την συνολική προυπηρεσία που έχεις. Από ότι καταλαβαίνετε μάλλον όλα τα πράγματα είναι διαφορετικά στο εργασιακό περιβάλλον από ότι στην Ελλάδα. Εδώ πάντως μου φαίνεται ότι τα πράγματα είναι πιό επαγγελματικά από ότι στην Ελλάδα και λειτουργούν με περισσότερη σοβαρότητα γιαυτό όποιος έχει μάθει να δουλεύει συστηματικά και να μην κοροιδεύει δεν έχει κανένα πρόβλημα. Εργαζόμενοι όμως του στυλ των Ελλήνων Δημοσίων Υπαλλήλων δεν έχουν πέραση.
  ________________________________________
  ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΤΥΧΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΣΥΝΕΧΙΖΩ.

  Λοιπόν σαν μια μικρή περίληψη. Ζώ στο Townsville από τις αρχές Ιουλίου που έχω βρει δουλειά σαν μηχανικός σε μια μελετιτική εταιρεία που ασχολείται με σχεδιασμό και κατασκευή μεταλλευτικών και μεταλλουργικών πρότζεκτ. Για να φτάσω βέβαια μέχρι εδώ έχουν προηγηθεί 4 μήνες στην Μελβούρνη με αρκετό ψάξιμο για δουλειά και τρέξιμο από τις αρχές Μάρτη. Απλά είχα μια ατυχία και έχει σβηστεί το προηγούμενο κομμάτι του ημερολογίου που είχα γράψει. Αυτό για να μην νομίζει κάποιος καινούριος ότι με το που ήρθα με περίμενε η δουλειά και π εργοδότης. Είμαι αυστραλή υπήκοος εγώ και ο γιος μου και ο άντρας έχει κάνει αίτηση για partner visa μέσα από την Αυστραλία και του δώσανε Bridging Visa A μέχρι να εκδοθεί η κανονική partner.

  22/10/2011
  Πριν από 2 Σαββατοκύριακα έγινε στο Townsville Festival. Γενικά ήταν πολύ οργανωμένο με φαγητά, μουσικές , τραγούδια και πολύ κόσμο. Κάποιες λεπτομέρειες όμως βασικές της ελληνικής νοοτροπίας λείπανε ή ήταν διαφορετικές και καταλάβαινες ότι δεν είσαι στην Ελλάδα. Για παράδειγμα παρόλο που το Festival γινότανε σε πάρκο δεν επιτρεπότανε η κατανάλωση αλκοόλ οπουδήποτε παρά μόνο σε συγκεκριμένο χώρο που είχαν περιφράξει και καλά ότι ήταν το Bar και αυτός ο χώρος ήταν μακριά από την πίστα και την ορχήστρα που υπήρχαν οι μουσικές και τα τραγούδια . Ακόμα σε αυτόν το χώρο που πήγαινες και καλά για να πιείς καμμιά μπύρα ο οποίος ήταν επίσης ανοικτός και στο πάρκο δεν επιτρεπότανε να καπνίσεις. Τι πειράζει δηλαδή να ακούω την μουσική μου, να πιώ καμμιά μπύρα και να καπνίσω και κανένα τσιγάρο σε ανοικτή περιοχή πάρκου? Πολύ αυστηρά τα πράγματα στο Queensland με το ποτό και το τσιγάρο γενικότερα.

  Ένα άλλο αστείο που γίνεται εδώ στην Αυστραλία είναι όταν πάει ας πούμε μια παρέα έξω για φαγητό σε ένα εστιατόριο. Είναι π.χ. 6 άτομα και πάνε σε ένα εστιατόριο. Στο τέλος που ζητάνε τον λογαρισμό , ζητάνε από τον σερβιτόρο να τους κάνει τον λογαριασμό του καθενός χωριστά και αρχίζουν: εγώ είχα μια μπριτζόλα και μια μπίρα, ο άλος μια μακαρονάδα και μια κοκα κόλα κ.τ.λ.. Δεν νοιώθουν οι άνθρωποι να πούνε πόσος ο λογαριασμός 150 δολλάρια π΄χ άρα 6 άτομα 150/6 ο καθένας. όχι εκεί να πληρώσει ο καθένας τα δικά του. Και το θέμα είναι ότι αυτός ο λαός που δεν μπορεί να κάνει αυτό έχει προκόψει και έχει προοδεύσει. Τι να πει κανείς, μου φαίνεται τόσο αστείο. Στην δουλειά υπάρχει ένα social club και βγαίνουμε καμμιά φορά για φαγητό και έχουμε κανονίσει το μενού και τα χρήματα από πριν που θα δώσει ο καθένας αλλά τα ποτά του καθενός είναι χωριστά και στο τέλος της βραδιάς πρέπει να περάσει ένας-ένας από ταμείο για να κανονίσει να πληρώσει το ποτό του. Άρα καταλαβαίνεται ότι δεν παίζει να πάρουν όλοι μαζί κάποια μπουκάλια κρασί γιατί μετά δεν θα ξέρουν τι να πληρώσει ο καθένας.

  Έχω κάνει κάποιες εκδρομές τα Σαββατοκύριακα και στις Βόρειες παραλίες και στις Νότιες σε απόσταση περίπου 100 χιλιόμετρα από κάθε πλευρά. Αυτό που έχω να πω είναι ότι η παραλίες και οι περιοχές είναι καταπληκτικής ομορφιάς αλλά το νερό δεν πιάνει μια μπροστά στο κρυστάλλινο μεσογειακό νερό της Ελληνικής Θάλασσας. Η Ελλάδα τελικά είναι πολύ όμορφη από φυσική ομορφιά. Άλλο που όλοι οι πολιτικοί που περάσανε την καταντήσανε κρανίου τόπο και έγινε ακατάλληλη για διαμονή λόγω πολιτικών και οικονομικών θεμάτων. Πάντως το μέρος που μέχρι στιγμής μου άρεσε καλύτερα από όλα είναι το Magnetic Island. Το νησάκι που είναι απέναντι από το Townsville περίπου 20 λεπτά με το φερυ μπότ και έχει καταπληκτικές παραλίες

  5/11/2011
  Μπαίνουμε στο καλοκαίρι σιγά-σιγά και έχουμε αρχίσει τα μπάνια. Ψάχνουμε και καμμιά παραλία καινούρια . Γενικά η ζωή και η καθημερινότητα πάει μια χαρά. Την περασμένη εβδομάδα ο γιός μου είχε ένα μικρό ατύχημα στο σχολείο και χρειάστηκε να επισκεφτούμε για προληπτικούς κυρίως λόγους τον γιατρό και γι αυτό θα ήθελα να μοιραστώ αυτήν την εμπειρία μαζί σας. Να διευκρινίσω ότι ο γιός μου είναι αυστραλός υπήκοος και αυτός και έχει medicare. Κλέισαμε λοιπόν ραντεβού στον οικογενειακό γιατρό της περιοχής και πήγαμε . Ο γιατρός τον εξέτασε και μας έδωσε παραπεμπτικό να βγάλουμε μια μαγνητική ακτινογραφία επειδή είχε χτυπήσει στο κεφάλι και είχε ένα καρούμπαλο. Πράγματι την επόμενη μέρα κλείσαμε ραντεβού, κάναμε την ακτινογραφία στον μικρό και μετά από 2 μέρες έπρεπε να ξαναπάμε στον αρχικό γιατρό για να μας πει τι θα κάνουμε. Στις 2 αυτές μέρες ο πρώτος γιατρός είχε πάρει μέσω του συστήμστος του υπολογιστή την αναφορά από την ανάγνωση της μαγνητικής. Σημειωτέον εμάς μας έδωσαν ένα αντίγραφο της μαγνητικής όπου επάνω έγραφε ότι την τάδε μέρα και ώρα ο γιατρός σας θα έχει τα αποτελέσματα της μαγνητικής. Πήγαμε λοιπόν στον αρχικό γιατρό και μας είπε ότι δεν υπάρχει ακνένα πρόβλημα και όλα καλά. Επειδή ο γιός μου έχει κάποιο πρόβλημα με τα μάτια του (καταράκτη εκ γενετής ) του ζητήσαμε να δούμε και έναν οφθαμίατρο για να συνεχίσουμε την παρακολούθηση του ιστορικού του από την Ελλάδα. Μας έδωσε παραπεμπτικό για να δούμε συγκεκριμένο παιδοοφθαλμίατρο , στον οποίο κλείσαμε ραντεβού για τα μέσα του΄μήνα , μπορούσαμε και πιό σύντομα, αλλά δεν είναι κάτι επείγον. Στο συγκεκριμένο παιδοοφθαλμίατρο είχε πάει με fax το παραπεμπτικό του οικογενειακού γιατρού ,όταν πήραμε τηλέφωνο για ραντεβού. Το σημαντικό , ότι σε όλη αυτή την διαδικασία δεν πληρώσαμε φράγκο ήταν όλα δωρεάν και ο οικογενειακός γιατρός μας ενημέρωσε ότι όλο το ιατρικό ιστορικό της οικογένειας, θεραπείες , φάρμακα κ.τ.λ. θα ενημερώνεται στο ιατρικό σύστημα , σύμφωνα με τον αριθμό medicare και έτσι ο κάθε γιατρός θα μπορεί κάθε στιγμή να ΄΄εχει τις πληροφορίες που χρειάζεται. Θυμάμαι στην Ελλάδα , με τον γιό μου ότι κάποιες φορές που χρειάστηκε να αλλάξω παιδίατρο, ή να δώ κάποιο εξειδικευμένο γιατρό έπρεπε να θυμάμαι από την αρχή την φάρμακα έχει πάρει, πότε έχει αρρωστήσει και διάφορες άλλες λεπτομέρειες. Μέχρι στιγμή τουλάχιστον το σύστημα υγείας εδώ παίρνει άριστα. Φυσικά έχει και κάποια πράγματα που δεν τα καλύπτει όως δόντια κ.τ.λ. αλλά αν καλύπτει τουλάχιστον τα βασικά , τα υπόλοιπα τα βάζεις σε μια ιδιωτική ασφάλεια και ξεμπερδεύεις.

  6/11/2011
  Σήμερα γιορτάσαμε στο Townsville με την Ελληνική κοινότητα την 28η Οκτωβρίου. Τα παιδιά είπαν ποιήματα , χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και μετά είχε και φαγητό. Είναι ενδιαφέρον να βλέπεις παιδιά που δεν καταλαβαίνουν πολύ καλά ελληνικά να λένε τον εθνικό ύμνο. Μετά είχε σε ένα πάρκο τεράστιο ή πόλη του Townsville ένα children festival. Παιχνίδια και δραστηριότητες για παιδιά κάθε ηλικίας. Τελικά συνηδητοποιώ ότι αυτοί εδώ οι αυστραλοί έχουν αυτά τα ατελείωτα και τεράστια πάρκα αλλά τα χρησιμοποιούν κιόλας. Οικογένειες με τα παιδιά τους να τρέχουν και να παίζουν στο γρασίδι και στις παιδικές χαρές.

  7-13/11/2011
  Η βδομάδα που πέρασε ήταν προσωπικά για μένα πολύ άσχημη γιατί , ένα αγαπημένος μου ξάδερφος στην Ελλάδα πέθανε. Δεν θέλω να φορτίσω το forum με μελαγχολία απλά ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία αυτή. Μια μεγάλη στεναχώρια δηλαδή που την περνάς μακριά από τους δικούς ανθρώπους και την οικογένειά σου. Το αίσθημα είναι πραγματικά πρωτόγνωρο. Ήθελα να είμαι εκεί να παρεβρεθώ σε όλα , στην οικογένειά του, στα παιδιά του , στην γυναίκα του , στους γονείς του αλλά δυστυχώς λόγω της απόστασης τα πράγματα θα περιοριστούν σε ένα ή δύο τυπικά τηλέφωνα , τα οποία οφείλω να ομολογήσω ότι τα θεωρώ τόσο τυπικά και απρόσωπα που ακόμα δεν έχω βρει το θάρρος να τα κάνω. Φυσικά η υπόλοιπη οικογένειά μου, οι γονείς μου , η αδεφή μου, τα υπόλοιπα ξαδέρφια όλοι εκεί αλλά εγώ πουθενά. Είναι η στιγμή που συνηδητοποιείς ότι η απόσταση είναι πολύ μεγάλη, είναι τεράστια. Οι Θάλασσες είναι τεράστιες και όσο και να τρέξεις δεν προλαβαίνεις να βρεθείς κοντά. Καταλαβαίνεις και αντιλαμβάνεσαι ότι πρέπει να συνηθίσεις να είσαι ένα καινούριο αυτόνομο κομμάτι. Και το σημαντικότερο πρέπει να συνηθίσεις ότι κανένας άλλος δεν μπορεί ή δεν θέλει να μοιραστεί μαζί σου την δύσκολη στιγμή γιατί απλά για όλους τους άλλους εδώ είσαι απλά ένας καινούριος κάτοικος της πόλης και μάλιστα ξένος. Προσπαθείς βέβαια σε κάποιους φίλους που έχεις αρχίσει και κάνεις να πεις και να αναφέρεις κάτι αλλά σου απαντάνε με ένα ψυχρό : I am sorry και αυτό είναι όλο που σε κάνει να μετανιώνεις που το μοιράστηκες μαζί τους. Αυτό επίσης είναι και ένα από τα τιμήματα άμα αποφασίσεις να κάνεις φίλους ξένους ,αυστραλούς δηλαδή και όχι Έλληνες. Ζητώ συγγνώμη αν δημιούργησα μελαγχολία στο forum αλλά απλά ήθελα να δείξω μια πτυχή του να είσαι μακριά από την οικογένειά σου. Γιατί νομίζω ότι και τις γιορτές και τις καλές στιγμές μπορούμε να τις αντέξουμε μακριά από τους συγγενείς αλλά είναι αυτές οι άσχημες καταστάσεις που αισθάνεσαι ότι χρειάζεσαι του συγγενείς σου ή τους κολλητούς σου φίλους αλλά δυστυχώς σας χωρίζουν μερικές τεράστιες θάλασσες και προσπαθείς μέσα από το skype και το Internet να εκφράσεις την κατάστασή σου.

  14/11-25/11/2011
  Μετά λοιπόν το referal δηλαδή το παραπεπτικό που μας έδωσε ο GP , κλείσαμε ραντεβού στο ειδικό οφθαλμίατρο ο οποίος είχε και εξειδίκευση για τα παιδιά , για να εξετάσει τον γιό μου. Πήγαμε στο ραντεβού. Πρέπει να πω ότι υπήρχε μια καθυστέρηση μιας ώρας σε σχέση με το προγραμματισμένο ραντεβού και μας ζητήσανε χίλια συγνώμη για αυτό. Η εξέταση λοιπόν ήταν πολύ λεπτομερής. Μπορώ να σας πω ότι το εξέτασαν 2 οφθαλμίατροι και η εξέταση κράτησε περίπου 40-50 λεπτά. Όταν τελειώσαμε στην ρεσεψιόν μας είπαν ο γιατρός θέλει να σας ξαναδεί σε περίπου 12 μήνες , θέλετε να κλείσουμε τώρα ραντεβού ή να σας ενημερώσουμε γραπτά ? Επίσης η επίσκεψή σας κοστίζει 165 δολλάρια και θα πάρετε πίσω από το medicare 110 δολλάρια. Πράγματι πήγ την επόμενη μέρα στο medicare με την απόδειξη που είχα πληρώσει και μέσα σε 5 λεπτά χωρίς καμμιά απολύτως διαδικασία, παρά μόνο δείνοντας την απόδειξη και την κάρτα medicare μου επέτρεψαν μετρητά 110 δολλάρια. Μετά από αυτό οφείλω να ομολογήσω ότι η οργάνωσή τους είναι τέλεια και αν διαμαρτύρωνται οι αυστραλοί για το σύστημα υγείας που έχουν μάλλον δεν έχει τύχει να χρειαστούν γιατρό στην Ελλάδα και δεν μπορούν να αξιολογήσουν.

  02/12/2011
  Λοιπόν αυτή την εμπειρία που ζω τις τελευταίες μέρες μπορείς τελικά να την ζήσεις μόνο στην Αυστραλία. Χριστούγεννα το καλοκαίρι και μάλιστα στο Queensland που είναι ιδιαίτερα ζεστό. Πήγαμε στα μαγαζιά, αγοράσαμε χρισοτυγεννιάτικο δέντρο, στολίδια και κάποια διακοσμητικά φωτάκια που δουλεύουν με το ηλιακό φώς για την αυλή. Τα στολίσαμε όλα και είχε τόση ζέστη που ο ιδρώτας κυλούσε ποτάμι. Στο τέλος αφού τελειώσαμε πήγαμε για μια βουτιά στην πισίνα. Πραγματικά να στολίζω δέντρο χρισοτυγεννιάτικο και μετά να πηγαίνω για μπάνιο πρώτη φορά μου συμβαίνει. Πάντα όταν ήμουν μικρό παιδί, επειδή έχω τα γενέθλιά μου τον Δεκέμβριο, κοντά στα χριστούγεννα , προσπαθούσα να εξηγήσω στα άλλα παιδιά ότι παρόλο που έχω γενέθλια Δεκέμβριο, έχω γεννηθεί καλοκαίρι και αυτά δεν μπορούσαν να το καταλάβουν, και δεν το πίστευαν κιόλας. Τελικά ,φετός μετά από 40 χρόνια θα γιορτάσω τα γενέθλιά μου στην χώρα που γεννήθηκα για πρώτη φορά, αφού έφυγα από την Αυστραλία 7 μηνών. Μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά ενθουσιασμένη γι αυτό.

  02/04/2012
  Ο καιρός περνάει όμορφα και ήσυχα. Έχουμε αρχίσει και κάνουμε και κάποιες παρέες , πράγμα που είναι λίγο δύσκολο σε μέρη που δεν υπάρχουν αρκετοί Έλληνες . όλα πάνε καλά έχουμε καλέσει κάποιους σπίτι, μας έχουν καλέσει κιόλας και κάποιοι άλλοι.Το περίεργο λοιπόν που συμβαίνει εδώ είναι ότι όταν καλείς κάποιον σπίτι σου για φαγητό, ή για καφέ στην είσοδο του σπιτιού βγάζει τα παπούτσια του. Στην αρχή μου φάνηκε περίεργο αλλά το παρατήρησα σε κανα 2 περιπτώσεις και σαν οικοδέσποινα και σαν φιλοξενούμενη. Δεν κρατήθηκα λοιπόν και ρώτησα κάποιους και μου απάντησαν ότι είναι θέμα σεβσμού να βγάζεις τα παππούτσια σου όταν πας καλεσμένος σε ένα σπίτι. Άκου τώρα νοοτροπία , να είσαι καλά ντυμένος για επίσκεψη και καλά και ντέλει να πρέπει να ξυπολυθείς. Άντε να δούμε τι άλλο περίεργο έχει αυτός ο λαός. Το Σαββατοκύριακο είχα το πάρτυ γενεθλίων του γιού μου και είχε μεγάλη επιτυχία. Ηρθαν 25 παιδιά από το σχολείο του. Ο γιός μου έχει αρχίσει και μιλάει αγγλικά με τα άλλα παιδιά σε βαθμό που δεν το πιστεύω , μου φαίνεται απίστευτο μέσα σε 6 μήνες την πρόοδο που έχει κάνει με την γλώσσα. Κατά τα άλλα ετοιμαζόμαστε να πάμε Μελβούρνη για λίγες μέρες για το ελληνικό πάσχα να συναντήσουμε και κάπιους συγγενείς.
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη demi : 02-04-2012 στις 14:18 Αιτία: Αλλαγή εικονιδίου

 2. #2
  Senior Member
  Εγγραφή
  Jan 2011
  Gender
  Male
  Περιοχή
  thessaloniki
  Μηνύματα
  170

  Προεπιλογή

  Μπράβο demi !!!τελικά τα κατάφερες!!!
  Άντε με το καλό και καλή δουλειά να βρεις
  Περιμένουμε νέα σου γενικά όπως επίσης και για τους μηχανικούς

 3. #3
  Moderator Το avatar του χρήστη australian
  Εγγραφή
  Jan 2011
  Gender
  Male
  Περιοχή
  AussieLand
  Μηνύματα
  3.097
  Follow australian On Twitter Add australian on Facebook Add australian on Google+
  Add australian on Linkedin Follow australian on Flickr Visit australian's Youtube Channel

  Προεπιλογή

  good luck!!! Demi
  κράτα μας ενήμερους

 4. #4
  Junior Member Το avatar του χρήστη Pelvic_Thrust
  Εγγραφή
  Feb 2011
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Nordrhein-Westfalen
  Μηνύματα
  24

  Προεπιλογή

  Congrats Demi, αντε καλη αρχη !

 5. #5
  Senior Member Το avatar του χρήστη konstantinos1
  Εγγραφή
  Nov 2010
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Melbourne
  Μηνύματα
  271

  Προεπιλογή

  καλη αρχη demi και συντομα με μια καλη δουλεια!
  Diversification, innovation and adaptability are always the Keys to success...

 6. #6
  Junior Member
  Εγγραφή
  Jun 2010
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Thessaloniki
  Μηνύματα
  10

  Προεπιλογή

  Καλή ΝΕΑ αρχή!

 7. #7
  Senior Member
  Εγγραφή
  Feb 2011
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Melbourne
  Μηνύματα
  169

  Προεπιλογή Australia


 8. #8
  Moderator Το avatar του χρήστη Agoriani
  Εγγραφή
  Aug 2010
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Geelong
  Μηνύματα
  1.212

  Προεπιλογή

  Καλως ήρθες Demi
  Καλή αρχή και υπομονή.
  Υπομονή και επιμονή patriotes.

 9. #9
  Senior Member
  Εγγραφή
  Sep 2010
  Gender
  Female
  Περιοχή
  Townsville
  Μηνύματα
  490

  Προεπιλογή

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Agoriani Εμφάνιση μηνυμάτων
  Καλως ήρθες Demi
  Καλή αρχή και υπομονή.
  Thanks agoriani, ειμαι πολύ χαρούμενη που σε ξαναβλέπω γιατί σε είχαμε χάσει για κάποιο καιρό.

 10. #10
  Member
  Εγγραφή
  Feb 2011
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Melbourne
  Μηνύματα
  95

  Προεπιλογή

  καλη νεα αρχη demi i hope everything goes well for you down there

Παρόμοια Θέματα

 1. Ανταπόκριση - Farfyffs
  Από FarfyFfs in forum Ανταπόκριση απο την Αυστραλία
  Απαντήσεις: 80
  Τελευταίο Μήνυμα: 16-11-2013, 15:32
 2. Ανταπόκριση - sotiris th.
  Από sotiris th in forum Ανταπόκριση απο την Αυστραλία
  Απαντήσεις: 67
  Τελευταίο Μήνυμα: 13-08-2013, 14:34
 3. Ανταπόκριση - dimhal
  Από dimhal in forum Ανταπόκριση απο την Αυστραλία
  Απαντήσεις: 20
  Τελευταίο Μήνυμα: 15-04-2013, 00:15
 4. Ανταπόκριση - Τζο
  Από geogeo in forum Ανταπόκριση απο την Αυστραλία
  Απαντήσεις: 18
  Τελευταίο Μήνυμα: 01-04-2013, 14:23

Ετικέτες γι αυτό το Θέμα (tags)

Δικαιώματα - Επιλογές

 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
 • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
 • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
 •  
Search Engine Optimization by vBSEO