Σελίδα 1 από 18 12311 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 179
 1. #1
  Senior Member Το avatar του χρήστη Nikos Mech Eng
  Εγγραφή
  Sep 2011
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Athens
  Μηνύματα
  309

  Προεπιλογή Ανταπόκριση - Nikos Mech Eng

  Ναι είναι αλήθεια ότι με ενοχλεί πολύ ο όρος. (Οικονομικός Μετανάστης). Είχα συνηθίσει οικονομικούς μετανάστες να θεωρώ τους Πακιστανούς, τους Αλβανούς, τους Γεωργιανούς, τους Βούλγαρους, .... παλιότερα τους Πολωνούς ... Τέλος της δεκαετίας του 80 αρχίσαμε στην Ελλάδα να δεχόμαστε κατά κύματα τέτοιους ανθρώπους. Στην αρχή μας φαινόταν περίεργη εικόνα, αν και είμαστε φιλόξενος λαός, χρειάστηκαν χρόνια, δεκαετίες θα έλεγα, να αποδεχτούμε αυτή τη πραγματικότητα και ίσως ακόμα και σήμερα δεν έχουμε καταφέρει να υιοθετήσουμε κουλτούρα αποδοχής οικονομικών μεταναστών. Εδώ που τα λέμε, δεν ξέρω ποιός και γιατί να θελήσει να έρθει στην Ελλάδα σήμερα.

  Ναι είναι αλήθεια ότι με ενοχλεί πολύ ο όρος. (Οικονομικός Μετανάστης). Ήθελα να πιστεύω ότι η εποχές του '50, '60 είχαν περάσει ανεπιστρεπτί και ότι δεν θα χρειαζόταν ποτέ ξανα οι Έλληνες να αναζητούν (όχι την τύχη τους, ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους επιτέλους) την επιβίωση τους σε άλλες χώρες. Το θεωρούσα κατάντια τόσο ατομική όσο και εθνική! Μα να μην μπορείς ούτε να επιβιώσεις και να αναγκάζεσαι να ξενιτευτείς αγράμματος, ανειδίκευτος, χωρίς γλωσομάθεια? Κατάντια...

  Ναι είναι αλήθεια ότι με ενοχλεί πολύ ο όρος. (Οικονομικός Μετανάστης). Και ο βασικότερος λόγος είναι διότι αναγκάζομαι εγώ τώρα να γίνω οικονομικός μετανάστης!!!Πρέπει να πάω σε μια ξένη χώρα για να καταφέρω να επιβιώνω! Γ@μω την κατάντια μου! Πάλι να ξεκινήσω από το "0"? ....Το σκέφτηκα από εδώ, το σκέφτηκα από εκεί, είδα και τα λαμόγια μας να σουλατσάρουν στις Βρυξέλλες, πείστηκα ότι εδώ δεν υπάρχει μέλλον. Καμία περίπτωση επιβίωσης. Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσα να ανήκω σε εκείνους που δεν έχουν χάσει ακόμα τη δουλειά τους, που κουτσά-στραβά ακόμα καταφέρνουν να επιβιώνουν. Αλήθεια... για πόσο ακόμα? Θα μπορούσα επίσης να τρώω ακόμα από το "λίπος" μου. Αλήθεια ... για πόσο ακόμα?

  Στριφογύρισα λοιπον την υδρόγειο και κατέληξα να λέω ότι φεύγω για Αυστραλία. Άκουσα, διάβασα, ξαναδιάβασα, ενημερώθηκα, .... το έβαλα στόχο πιά. Ξεκίνησα και διαδικασίες. Μόνο που, τώρα τελευταία, μετά από αρκετή ενημέρωση και μάλιστα εξειδικευμένη σε ορισμένα θέματα μετανάστευσης για Αυστραλία, αναρωτήθηκα ξανά την 1η ερώτηση που με απασχόλησε σχετικά με αυτή την επιλογή ζωής. Δουλειά θα βρώ?

  Ας σοβαρευτούμε και ας είμαστε ειλικρινείς. Αυτό είναι το ζητούμενό μας! Η αποδοτική εργασία μας! Γιατί αν είχαμε αποδοτικές εργασίες δεν νομίζω ότι θα καθόμασταν να ποστάρουμε τώρα στο patriotaki. Μπορεί να μας ενοχλούν πολλά κακώς κείμενα στη χώρα μας, αλλά όπως τα είχαμε αποδεχτεί μέχρι τώρα σε όλη μας της ζωή έχοντας αποδοτικές εργασίες, έτσι θα συνεχίζαμε να τα αποδεχόμαστε και στο μέλλον αν το εισόδημά μας παρέμενε (ή ηταν) σταθερό και εγγυημένο. Άρα λοιπόν ο λόγος στην συντριπτική πλειοψηφία των αποδημούντων είναι οικονομικός. (Το θέμα που άνοιξα δεν αφορά τους μετανάστες για άλλους λόγους).

  Και το ερώτημα παραμένει. Δουλειά θα βρώ? Θα κάνω τόσα έξοδα, θα περάσω ένα κάρο δοκιμασίες, θα περάσει μέχρι και ένας χρόνος μέχρι να πάω εκεί, θα πάω να ζήσω σε μια χώρα που δεν θα μιλάω τη μητρική μου γλώσσα, θα κάνω μια υπερπροσπάθεια, αλλά τελικά δουλειά θα βρώ? Γιατί άμα είναι και φτάσω εκεί, και να χρειάζονται 12 μήνες για να βρώ δουλειά της ειδικότητάς μου (γιατρός, μηχανικός, γεωπόνος κλπ) ε, τότε δεν είναι λύση αυτή!!! Υποτίθεται ότι αυτό είναι το κίνητρο, η εργασία! Αλλιώς κάθομαι εδώ και παρανομώ όπως τα λαμόγια ή βρίσκω δικές μου μεθόδους επιβίωσης! Επέλεξα όμως η εργασία να είναι ο τρόπος επιβίωσής μου. Ξανά λοιπόν το ερώτημα: Δουλειά θα βρώ?

  Κάτσε και ενημερώσου για τις πιθανότητες και τις συνθήκες εκεί (θα μου πείς). Ε, λοιπόν έψαξα και ενημερώθηκα, μπήκα σε ένα σωρό sites εύρεσης εργασίας και είδα ότι έχει μερικές (δεν κάνω το λάθος να πω πολλές) αγγελίες εργασίας. Καλό σημάδι σκέφτηκα! Όμως πρόσφατα έκανα και μια 2η σκέψη. Και εδώ στο Ελλαδιστάν άμα ανοίξεις το carierra, το skywalker, τη χρυσή ευκαιρία, θα βρεις αγγελίες εργασίας. Όμως για πέστε μου, έλαβε κανείς απάντηση σε κανένα από τα εκατοντάδες CVs που στείλατε? ΟΧΙ. Το 50% από αυτές είναι fake, το 25% είναι παλιότερες αγγελίες 4-5 μηνών που αναδημοσιεύονται για να γεμίζουν οι παραπάνω οργανισμοί τα tabloids τους, το 20% είναι για εργασία με 400 ευρώ και απομένει τελικά ένα 5% που ίσως να έχει κάποιο ενδιαφέρον. Και αυτό το 5% πάει να το καλύψει το κύμα της 20-25% (όλοι μας ξέρουμε ότι είναι 35% επί της ουσίας) ανεργίας που μαστίζει τη χώρα μας. ΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΣΕ ΑΥΣΤΡΑΛΕΖΙΚΑ SITES ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ?

  Θέλω λοιπόν να έχω κάποιο σίγουρο σημάδι ότι αυτά που διαβάζω για δυνατότητα εργασίας ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Και σε αυτό οι μόνοι που μπορούν να μας βοηθήσουν είναι οι ήδη εγκατεστημένοι εκεί Έλληνες. Δεν θέλω να διαβάσω ούτε για στατιστικές, ούτε για τον δείκτη ανεργίας στην AUS, ούτε για τον δείκτη ανάπτυξης! Θέλω να σε ρωτήσω εσένα που είσαι εκεί και να μου πεις απλά αν υπάρχουν δουλειές ή όχι! Αν κινείται χρήμα ή όχι. Αν οταν μεταναστεύσω θα βρω δουλειά σε κανα-δυο μήνες ή όχι? Και δεν θέλω δουλειά του ποδαριού! Θέλω να δουλέψω στην ειδικότητά μου. Περισσότερα γκαρσόνια χρειάζονται στην Ελλάδα παρά στην Αυστραλία. Κάποιοι από εμάς σκέφτονται να πάρουν οικογένειες μαζί τους. Θα μπορέσουν να προσφέρουν στην οικογένειά τους εκεί αυτό που τους υπόσχονται?

  Για να είμαστε εξηγημένοι. Το '50 και το '60 όταν οι γονείς μας φεύγανε μετανάστες στην κεντρική ευρώπη, στην Αμερική και την Αυστραλία δεν πηγαίνανε στο άγνωστο! Υπήρχε κάποιος που τους είχε πει "Έλα εδώ και θα τακτοποιηθείς", δεν τους έλεγε "έλα εδώ και ισως τακτοποιηθείς". Τότε, μετά από μιά εβδομάδα το πολύ ο κόσμος έπιανε δουλειά είτε σε φάμπρικες είτε σε εστιατόρια. Όλοι ξέρανε τι θα κάνουν όταν θα έφταναν εκεί. Στην Αυστραλία τώρα γιατί δεν ξέρουμε?

  Ακόμα και οι Αλβανοί ο ένας προσκαλούσε το φίλο του/συγγενή του και του έλεγε "Έλα και θα βρεις δουλειά στο εργοτάξιο που δουλεύω και εγώ", οι Γεωργιανές εγγυούνταν στις φίλες τους "έλα και θα βρεις δουλειά σε αυτό το σπίτι, να κρατας τα παιδιά αυτής της οικογένειας, να τυλίγεις γύρο σε αυτό το σουβλατζίδικο που είμαι και εγώ". Η δουλειά που έχει γίνει στο patriotaki αν και έχει απίστευτο όγκο πληροφοριών, δεν απαντάει στο βασικότερο ερώτημα. Δουλειά θα βρώ?

  Μέχρι να καταφέρω να έρθω down under θα περάσει πάνω από ένας χρόνος. (τόσο χρειάζονται οι περισσότεροι από την ώρα που ξεκινούν διαδικασίες). Ακούω για κάποιους που έχουν φτάσει και παρακολουθούν μαθήματα σε groups, ένταξης δήθεν κλπ κλπ. Σωστά είναι όλα αυτά αλλά εγώ που κατέχω την ειδικότητά μου, μιλάω αγγλικά-συνεννοούμαι, θα πρέπει να περάσει ένα εξάμηνο, ένας χρόνος, να βολοδέρνω από εδώ και από εκεί σε recruiters για να βρω μια δουλίτσα και τελικά αυτή να είναι δουλειά κατώτερη του επιπέδου μου? Και μήπως δεν θα είναι και τόσο αποδοτική όσο αφήνεται να εννοηθεί?

  Αφού την πήρα την απόφαση να γίνω οικονομικός μετανάστης, πρέπει να κάνω σωστές επιλογές. Ασφαλώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζονται από την τύχη και την σύμπτωση και το δέχομαι, όμως αν το μεγαλύτερο ποσοστό είναι θέμα τύχης τότε δεν είμαι οικονομικός μετανάστης αλλά τυχοδιώκτης (με την κακή έννοια)! Και φυσικά έχω πολύ περισσότερες πιθανότητες να αναζητήσω την τύχη μου εδώ στο Ελλαδιστάν δέρνοτας και κλέβοντας γριούλες (μην κολάτε στις υπερβολές μου - σχήμα λόγου είναι), παρά αν προσπαθώ να πιάσω δουλειά σαν γκαρσόνι στην Μελβούρνη για κανα δυο χρόνια και μετά βλέπουμε.

  Θα το χοντρύνω λίγο ακόμα και προσπαθήστε να μην με παρεξηγήσετε αλλά να μπείτε στο σκεπτικό μου. Μπορεί να καθόμαστε να ποστάρουμε ένα κάρο πληροφορίες στο patriotaki, αλλά όσο δεν απαντάμε ουσιαστικά στο No1 ερώτημα, τζάμπα μάγκες είναι όσοι απαντάνε διάφορα, και άλλο τόσο τζάμπα μάγκες είναι όσοι ποστάρουν ερωτησούλες. Άνοιξα αυτό το θέμα λοιπόν για να γίνουν συζητήσεις πάνω σε αυτό και μόνο σε αυτό. Δεν θέλω να ακούσω για Visas ούτε για citizenships. Θέλω να μάθω αν υπάρχει λόγος να ελπίζω και να έχω δεδομένο οτι η Αυστραλία θα με υποδεχτεί σαν οικονομικό μετανάστη.

  *: Είναι προφανές νομίζω ότι το α' ενικό πρόσωπο που χρησιμοποίησα πολλές φορές παραπάνω δεν αφορά κατ' ανάγκη εμένα προσωπικά, αλλά υποθέτω ότι εκφράζει τον καθένα προσωπικά από τους επίδοξους μετανάστες.
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nikos Mech Eng : 23-10-2011 στις 11:43
  To thine own self be true!

 2. #2
  Senior Member Το avatar του χρήστη Chrisgr
  Εγγραφή
  Jun 2011
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Frankfurt am Main
  Μηνύματα
  209

  Προεπιλογή Ανταπόκριση απο τον - Nikos Mech Eng

  Θα σου απαντησω λοιπον εγω γιατι πιστευω δικαιουμε μετα απο 3 μηνες ψαξιματος κτλ να ποσταρω την γνωμη μου .
  Τι παραπανω πιστευεις οτι εχουμε εμεις απο τους αλλους οικονομικους μεταναστες ? Τιποτα...Εδω τωρα πρωτη φορα βλεπω στην σχολη που πηγαινω Πακιστανους και ιρακινους που τους βλεπεις και λες "Σκουπιδιαριδες" Εμφανισιακα..και ειναι καθηγητες πανεπιστημιου. Και ομως ξεκινησαν ξανα σχολη κολεγιο κτλ επειδη η Αυστραλία δεν αναγνωριζει το παραμικρο απο πτυχια εκτος απο μικρες εξαιρεσεις . Οποτε καταλαβαινεις οτι γινεσε αυτοματα και εσυ ενας πακιστανος της Αυστραλίας .

  Δουλειες υπαρχουν φιλε αλλα οχι για εσενα...γιατι εσυ εισαι χωρις πτυχιο , δεν εχεις βιζα , δεν εχεις τις γνωσεις που θελουν αυτοι και εννοω με αυτο οτι εγω δουλεψα καθαρισμους και για να μπω να κανω καθαριοτητα σε κτηριο με βαλαν 30 λεπτα και εβλεπα ενα DVD με προυποθεσεις και κανονες ασφαλειας ωστε να παρω ενα μινι πτυχιο για να καθαρισω το κτιριο . Που τα εχουμε αυτα στην Ελλάδα? Πουθενα. Ετσι λοιπον εισαι αυτοματως ακατάλληλος για την Αυστραλία .
  Που σημαινει το εξής .Η ξεκινας σαν φοιτητης... Η ξεκινάς με το σταυρο στο χέρι μπας και πεσει καποιος επανω σου και σε κρατήσει .. Η ξεκινας και απλα ξεκινάς .
  Σαν φοιτητης εχεις 20 ωρες την εβδομαδα...πες μου λοιπον ποιος θα σε παρει απο τους Αυστραλους για 20 ωρες δουλειας χωρις να εχεις την παραμικρη ιδεα απο τους "κανονες " ? κανεις..αυτοματα πας στους Ελληναρες της Αυστραλίας που ειναι για εμενα προσωπικα το 80% τα χειροτερα λαμογια στην Αυστραλία . ΝΑΙ λοιπον το λεω φωναχτα κτλ..9 στους 10 ελληνες που ζητησα δουλεια μου ειπαν "Ελα τζαμπα η ελα με 10δολλαρια την ώρα ( το μινιμουμ εδω ειναι 16 δολλάρια για τους εργάτες ) " . Ωπα ρε μαγκες ναουμ δηλαδη . Ενταξει ειμαι οικονομικος μετανάστης αλλα εχω και δικαιωμα να εργαστώ και ασφαλεια και ολα ( με φοιτητικη βιζα που ειναι και ο σχεδον μοναδικος τροπος να ερθει κανεις Αυστραλια ) . Γιατι 10 δολλαρια ?
  Απαντηση ΕλληνοΑυστραλου : "Γιατι εσεις οι Ελληνες ειστε τεμπεληδες κανατε την Ελλαδα οπως την κανατε και ηρθατε εδω να βγαλετε τα σπασμενα ..." .. Του χωνεις μια κουτουλια να παει στο διαολο η οχι ? Ετσι λοιπον ειναι οι Ελληνες της Αυστραλιας εδω περα και ετσι θα σου φερθουν . Οχι ολοι ..το 80% ομως ναι .
  Ξερω παιδι που ειναι Μηχανικος σε συραγγες μεταλιολογος εχει 3 πτυχια πανεπιστημιου . Εχει το νο1 σε ζητηση επαγγελμα στην Αυστραλια . Ε λοιπον δουλευε σε κρεωπολη Ελληνα 4 εβδομαδες και τον πληρωσε με κρεας..Ωμο στεγνό κρέας . Και οχι μονο αυτο αλλα του δινε και τα ποιο αθλια κομμάτια .
  Ερχεσε με την ελπιδα να σε κανουν σπονσορ ε? Ε λοιπον σε πληροφορω ο εργοδοτης που θα σε κανει σπονσορς πρπεει να σε κρατησει μινιμουμ 2 χρονια ( τον υποχρεωνουν ) να σε πληρωνει μινιμουμ 49.000 δολλαρια τον χρονο ( τον υποχρεώνουν ) και να του κανουν ελεγχο στα φορολογικα 2 χρονια πριν και 2 χρονια που σε κρατάει ( υποχρεωτικο ) . Και εδω μιλαμε για αρχες με αρχιδια οχι Ελλαδιστάν . Ποιος λοιπον θα παρει το ρισκο να σε σπονσοραρει εαν δεν εισαι γιατρος η κατι αλλο που εχουν απελπιστικα αναγκη ? Οποτε ξεχνα και τους σπονσορ!!!
  Ετσι λοιπον καταλλήγω στο εξής . Επειδη ολοι οι Ελληνες ειμαστε αερομυαλοι και νομιζουμε οτι θα παμε καπου και θα τα βρουμε ολα ετοιμα στρωμένα κτλ ...και οτι οι αλλοι Ελληνες θα μας συμπαρασταθουν και θα μας πουν ελατε εσας περιμέναμε ! Ε κανετε λαθος ..Δουλεια δεν θα βρειτε εαν δεν ειστε προθυμοι να δουλεψετε σαν σκλαβοι σε εστιατορια και απατεωνες μεχρι να αποκτήσετε καποια Βίζα με οποιονδηποτε τροπο ειτε να παντρευτειτε καποιον ντοπιο ειτε να τελειωσετε σπουδες τα χρονια που χρειαζετε για να κανετε την βιζα να μεινετε η οποιον αλλον τροπο .
  Εαν παρετε βιζα που σας επιτρεπει να εχετε δικαιωματα που εχουν οι Αυστραλοι τοτε αλλαζει ο δρομος . Ειστε οκ ..Μεχρι τοτε το "οικονομικοι μεταναστες" θα εισοδυναμεί με = σκλαβος .
  Και οποιος έρχετε με υποσχεσεις συγγενων και φιλων τοτε ειναι πολυ γελασμένος οτι θα τα βρει οπως υποσχονται . Ευτυχώς εχω πολλους που εχουν ερθει με υποσχέσεις οπως ηρθα και εγω δηλαδη και στο τελος βγηκαν με μια τρυπα ΝΑ! ( ακατάλληλο να εκφραστώ αλλιως ) .
  Δυστηχως ειναι σκληρα λογια αλλα ειναι μετα απο πολλες κατραπακιες και σφαλιαρες που εφαγα και εμαθα απο αλλους και ειδα πολλα παιδια να κοιμουντε σε παγκακι τελικα επειδη τους πεταξαν εξω συγγενεις τους .
  Επεισης αυτη ειναι η γνωμη μου οποιανου δεν του αρεσει ..θα δειξει το μελλον . Ευχομαι να βγω εγω ο λαθος και ολα αυτα να ηταν απλα συμπτώσεις
  Απο κει και περα... Good luck mates!

 3. #3
  Senior Member Το avatar του χρήστη Nikos Mech Eng
  Εγγραφή
  Sep 2011
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Athens
  Μηνύματα
  309

  Προεπιλογή

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Chrisgr Εμφάνιση μηνυμάτων
  Θα σου απαντησω λοιπον εγω γιατι πιστευω δικαιουμε μετα απο 3 μηνες ψαξιματος κτλ να ποσταρω την γνωμη μου ......
  Τι παραπανω πιστευεις οτι εχουμε εμεις απο τους αλλους οικονομικους μεταναστες ? Τιποτα...Εδω τωρα πρωτη φορα βλεπω στην σχολη που πηγαινω Πακιστανους και ιρακινους που τους βλεπεις και λες "Σκουπιδιαριδες" Εμφανισιακα..και ειναι καθηγητες πανεπιστημιου. Και ομως ξεκινησαν ξανα σχολη κολεγιο κτλ επειδη η Αυστραλία .
  Επεισης αυτη ειναι η γνωμη μου οποιανου δεν του αρεσει ..θα δειξει το μελλον . Ευχομαι να βγω εγω ο λαθος και ολα αυτα να ηταν απλα συμπτώσεις
  Απο κει και περα... Good luck mates!
  Chrisgr...... Δεν επιασες ακριβως το σκεπτικό μου. Έχεις φάει πολλές σφαλιάρες εκεί (ή εχεις ακούσει από άλλους) και ασφαλώς δικαιούσαι να έχεις άποψη. Όπως όλοι φυσικά. Οι αναφορές και οι ανταποκρίσεις σου είναι σημαντικές και δίνουν ένα στίγμα. Αν δεν κάνω λάθος όμως, (και εδώ θέλω και την τοποθέτηση εμπειρότερων μεταναστών από τον Chris) τα συμπεράσματα σου αφορούν τους ανειδικευτους μετανάστες. Οι παραστατικότατες αναφορές σου αφορουν σε ένα συγκεκριμένο τύπο Ελλήνων μεταναστών. Αν μου επιτρεπεις όμως, εκτιμώ ότι οι 15.000 που δήλωσαν υποψήφιοι για το event της Αθηνας στις 8-9/10/11 (συν άλλοι τόσοι που δεν έτυχε να δηλώσουν υποψηφιότητα) δεν ανήκουν στην κατηγορία που περιγράφεις. (Φυσικά άλλο το τι θέλουμε εμείς κι αλλο το τι θελουν οι Αυστραλοί). Σήμερα δεν αποδημούν Έλληνες στουρνάρια, αλλά η μεγαλύτερη πλειοψηφία τους έχει πτυχία, σπουδές, και εμπειρία!

  Πάντως Chrisgr είσαι (νομίζω) ο μοναδικός στο forum που αναδεικνύει το ζήτημα της μαύρης και φτηνής εργασίας στην Αυστραλία και αυτό οφείλω να στο αναγνωρίσω. Πχ..... αμοιβή εργασίας με το κιλό του μοσχαρίσιου ... πραγματικά μου έκανε εντύπωση η αναφορά σου.
  To thine own self be true!

 4. #4
  Senior Member Το avatar του χρήστη Chrisgr
  Εγγραφή
  Jun 2011
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Frankfurt am Main
  Μηνύματα
  209

  Προεπιλογή

  Δεν ξερω αν προσεξες το σημειο που λεει "Τα πτυχια εδω δεν μετραν μια .." ;)

 5. #5
  Moderator Το avatar του χρήστη Agoriani
  Εγγραφή
  Aug 2010
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Geelong
  Μηνύματα
  1.212

  Προεπιλογή

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Nikos Mech Eng Εμφάνιση μηνυμάτων
  Ναι είναι αλήθεια ...
  Κάτσε και ενημερώσου για τις πιθανότητες και τις συνθήκες εκεί (θα μου πείς). Ε, λοιπόν έψαξα και ενημερώθηκα, μπήκα σε ένα σωρό sites εύρεσης εργασίας και είδα ότι έχει μερικές (δεν κάνω το λάθος να πω πολλές) αγγελίες εργασίας. Καλό σημάδι σκέφτηκα! Όμως πρόσφατα έκανα και μια 2η σκέψη. Και εδώ στο Ελλαδιστάν άμα ανοίξεις το carierra, το skywalker, τη χρυσή ευκαιρία, θα βρεις αγγελίες εργασίας. Όμως για πέστε μου, έλαβε κανείς απάντηση σε κανένα από τα εκατοντάδες CVs που στείλατε? ΟΧΙ. Το 50% από αυτές είναι fake, το 25% είναι παλιότερες αγγελίες 4-5 μηνών που αναδημοσιεύονται για να γεμίζουν οι παραπάνω οργανισμοί τα tabloids τους, το 20% είναι για εργασία με 400 ευρώ και απομένει τελικά ένα 5% που ίσως να έχει κάποιο ενδιαφέρον. Και αυτό το 5% πάει να το καλύψει το κύμα της 20-25% (όλοι μας ξέρουμε ότι είναι 35% επί της ουσίας) ανεργίας που μαστίζει τη χώρα μας. ΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΣΕ ΑΥΣΤΡΑΛΕΖΙΚΑ SITES ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ?
  ... Δεν θέλω να διαβάσω ούτε για στατιστικές, ούτε για τον δείκτη ανεργίας στην AUS, ούτε για τον δείκτη ανάπτυξης! Θέλω να σε ρωτήσω εσένα που είσαι εκεί και να μου πεις απλά αν υπάρχουν δουλειές ή όχι! Αν κινείται χρήμα ή όχι. Αν οταν μεταναστεύσω θα βρω δουλειά σε κανα-δυο μήνες ή όχι? Και δεν θέλω δουλειά του ποδαριού! Θέλω να δουλέψω στην ειδικότητά μου. Περισσότερα γκαρσόνια χρειάζονται στην Ελλάδα παρά στην Αυστραλία. Κάποιοι από εμάς σκέφτονται να πάρουν οικογένειες μαζί τους. Θα μπορέσουν να προσφέρουν στην οικογένειά τους εκεί αυτό που τους υπόσχονται?
  Για να είμαστε εξηγημένοι. Το '50 και το '60 όταν οι γονείς μας φεύγανε μετανάστες στην κεντρική ευρώπη, στην Αμερική και την Αυστραλία δεν πηγαίνανε στο άγνωστο! Υπήρχε κάποιος που τους είχε πει "Έλα εδώ και θα τακτοποιηθείς", δεν τους έλεγε "έλα εδώ και ισως τακτοποιηθείς". Τότε, μετά από μιά εβδομάδα το πολύ ο κόσμος έπιανε δουλειά είτε σε φάμπρικες είτε σε εστιατόρια. Όλοι ξέρανε τι θα κάνουν όταν θα έφταναν εκεί. Στην Αυστραλία τώρα γιατί δεν ξέρουμε?
  Ακόμα και οι Αλβανοί ο ένας προσκαλούσε το φίλο του/συγγενή του και του έλεγε "Έλα και θα βρεις δουλειά στο εργοτάξιο που δουλεύω και εγώ", οι Γεωργιανές εγγυούνταν στις φίλες τους "έλα και θα βρεις δουλειά σε αυτό το σπίτι, να κρατας τα παιδιά αυτής της οικογένειας, να τυλίγεις γύρο σε αυτό το σουβλατζίδικο που είμαι και εγώ". Η δουλειά που έχει γίνει στο patriotaki αν και έχει απίστευτο όγκο πληροφοριών, δεν απαντάει στο βασικότερο ερώτημα. Δουλειά θα βρώ?
  ...
  Θα το χοντρύνω λίγο ακόμα και προσπαθήστε να μην με παρεξηγήσετε αλλά να μπείτε στο σκεπτικό μου. Μπορεί να καθόμαστε να ποστάρουμε ένα κάρο πληροφορίες στο patrotaki, αλλά όσο δεν απαντάμε ουσιαστικά στο No1 ερώτημα, τζάμπα μάγκες είναι όσοι απαντάνε διάφορα, και άλλο τόσο τζάμπα μάγκες είναι όσοι ποστάρουν ερωτησούλες. Άνοιξα αυτό το θέμα λοιπόν για να γίνουν συζητήσεις πάνω σε αυτό και μόνο σε αυτό. Δεν θέλω να ακούσω για Visas ούτε για citizenships. Θέλω να μάθω αν υπάρχει λόγος να ελπίζω και να έχω δεδομένο οτι η Αυστραλία θα με υποδεχτεί σαν οικονομικό μετανάστη.
  ...
  Nikos Mech Eng πολύ ωραία τα λες αλλά εντελώς Ελληνικά τα βλέπεις τα πράγματα. Εαν δεν εμπιστεύεσαι τις αγγελίες στην πατρίδα, και ίσως καλά κάνεις, δεν είναι λόγος να μην εμπιστεύεσαι και χρησιμοποιείς το εργαλείο αυτό και στην Αυστραλία. Έχουμε πει όμως επανειλημμένος οτι μόνο ενα 20% απο τις ανάγκες εργοδοσίας φτάνει στην δημοσιότητα. Το υπόλοιπο 80% καλύπτετε απο ενα σωρό άλλους τρόπους, χωρίς τα έξοδα δημοσιότητας.
  Γιατί διαλέγει κάποιος την Αυστραλία, εκτός απο τα καγκουρό και το οτι είναι μακριά; Γιατι έχει διαβάσει κατα καιρούς διάφορους δείκτες της οικονομίας θα έλεγα. Αν το κάνει γιατι κάποιος του είπε οτι είναι καλά, ή κάποιος γνωστός γνωστού πληρώνεται τόσα και διάφορα άλλα τέτοια, τότε είναι άξιος της μοίρας του αν εμπιστεύεται το μέλλον του σε εντυπώσεις και σπασμένα τηλέφωνα.
  Εαν δεν κοιτάξεις λοιπόν, και δεν χρησιμοποιήσεις τα διεθνώς κοινά εργαλεία ώστε να πληροφορηθείς, να κάνεις την έρευνά σου και να αποφασίσεις τότε πως αλλιώς θα κινηθείς? Με τουριστική να βρείς δουλειά όσο θα είσαι εδώ!
  Πέρσι όταν ξεκίνησα ενα απο τα πρώτα post, που έγραψα, το Μετανάστευση στην Αυστραλία απο Ελλάδα, απο τις πρώτες απαντήσεις ήταν κάποιος που δεν έχει ξαναμπεί αλλά είναι χαρακτηριστικός της νοοτροπίας μας σαν φυλή. Πάρε μια τουριστική λέει και τράβα. Η μετανάστευση δεν είναι μόνο για πτυχιούχους. Ωραίος τύπος. Πέταξε εναν αφορισμό και εξαφανίστηκε, μετά απο 2-3 post που έλεγε να τον πάρει κάποιος άλλος μαζί.
  Οτι άποψη και να έχει ο καθένας, ή διαφορετικά: Οτι και να έχει μέσα στο κεφάλι του, εδώ για να έρθει θα πρέπει να ακολουθήσει τους κανόνες που του επιβάλει το Αυστραλιανό κράτος. Του αρέσει δεν του αρέσει έτσι είναι ο νόμος. Αν τώρα αρχίσουμε να συζητάμε περι φιλοσοφικών ερωτημάτων, αν είναι σωστό αυτό η οχι κ.τ.λ. εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν τέτοιες συζητήσεις. Αν γίνω Αυστραλός πολίτης μπορεί να εχω και δικαίωμα αν συζητήσω κάτι τέτοιο, μέχρι τότε διαβάζω και παρατηρώ.
  Έλληνες είμαστε και βλέπουμε τα πράγματα Ελληνικά. Κατανοητό αυτό. Πρέπει να έρθουμε όμως και να ζήσουμε σε μια ξένη χώρα για να καταλάβουμε πόσο διαστρεβλωμένα βλέπουμε τα πράγματα, καχύποπτοι και κακομαθημένοι απο την ζωή μας εκεί τόσα χρόνια.
  Μάθαμε να επιβιώνουμε στην πατρίδα, της λαμογιάς, του ρουσφετιού και του λάδωνε την μηχανή για να δουλεύει. Μάθαμε να τα βλέπουμε, να τα αναγνωρίζουμε, να τα συναντάμε μπροστά μας και εφόσον τουλάχιστον δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άμμεσα να προχωράμε και να επιβιώνουμε.
  Αυτό είναι δύσκολο σχολείο, αλλά και άχρηστο εδώ. Απο τη μία μας έχει κάνει σκληρούς σε σημείο να μας φαίνονται για γέλια προβλήματα της Αυστραλίας, και απο την άλλη μας έχει κάνει τόσο σκληρόπετσους που θέλουμε χρόνο για να καταλάβουμε οχι μόνο οτι δεν είναι ετσι παντού αλλά και οτι πρέπει να εξελιχθούμε αλλάζοντας τρόπο σκέψης, πλέον εδω, προσαρμοζόμενοι στην Αυστραλιανή πραγματικότητα και κοινωνία.
  Είπε κάποιος ΕλληνοΑυστραλός σε κάποιο post του οτι : ...εαν έρθεις εδώ με αυτή την νοοτροπία σε βλέπω να μην πετυχαίνεις. Μπορεί να ήταν άσχετο για την απάντηση στο συγκεκριμένο post που έκανε αλλά γενικά είναι μια παρατήρηση σημαντική.
  Διαλέγουμε λοιπόν την Αυστραλία για να μεταναστεύσουμε και να περάσουμε τα δημιουργικά μας χρόνια κάνοντας πρόοδο. Η Αυστραλία πρέπει να μας στήσει ενα δρόμο στρωμένο με λουλούδια? Δεν τον στήνει ούτε για τους ντόπιους γιατι να τον στήσει για εμάς? Όταν λοιπόν βλέπουμε οτι και ο ντόπιος ακολουθεί την ίδια διαδικασία για να βρεί δουλειά, με τον εισαγόμενο εργαζόμενο, δεν πρέπει να νοιώσουμε ασφάλεια με το γεγονός οτι στο μέτρο του νόμου είμαστε ίδιοι και υπάρχει αυτό που λέμε αξιοκρατία και οι νόμοι τηρούνται κ.τ.λ.
  Τα πράγματα στην πατρίδα πάνε απο το κακό στο χειρότερο. Σε λίγο θα έχουμε ακόμα χειρότερες καταστάσεις απο οτι είδαμε μέχρι τώρα. Θα γίνουμε μάρτυρες ακόμα μεγαλύτερης εξαθλίωσης του πληθυσμού. Το γεγονός οτι ορισμένοι θα πάρουν το πρώτο αεροπλάνο για Αυστραλία χωρίς καν βίζα, ή απλά βγάζοντας την πιο εύκολη τουριστική και με μαθηματική ακρίβεια μετά θα φάνε τα μούτρα τους, δημιουργώντας ιστορίες αποτυχίας που θα κάνουν περισσότερους μετά να το ξανασκεφτούν και ούτω καθ΄εξής δεν δημιουργεί κανένα κανόνα. Ο κανόνας είναι :
  Μην αφήνεται σε άλλους να κάνουν την σκέψη που χρειάζεται να κάνετε εσείς.

  Εδώ υπάρχει νόμος που έχουμε ξανα αναφέρει οτι δεν επιτρέπει να δίνουμε συμβουλές μετανάστευσης ούτε καν χωρίς χρήματα. Παρόλα αυτά ακροβατώντας στο γράμμα του νόμου προσπαθούμε να υποδείξουμε στους πατριώτες που ενδιαφέρονται την πηγή της πληροφόρησης, τους τρόπους, και διάφορες λεπτομέρειες είτε απο την ζωή μας εδώ, είτε απο τις διαδικασίες.
  Στην διαδρομή θα ακούσουμε πολλά. Έχουμε ακούσει πολλά. Πολλά ευχαριστώ. Είναι η πρώτη φορά που κάποιος έστω και μεταφορικά, μας ονομάζει τσάμπα μάγκες. Αποδεχόμαστε τον όρο. Περιμένουμε όμως και τον κυρίως μάγκα που θα κάνει κάτι περισσότερο απο οτι εμείς.
  Εγώ προσωπικά αναρωτιέμαι εδώ και καιρό γιατι ενώ το Internet, υπάρχει 20 χρόνια τώρα και ο Ελληνισμός είναι σκορπισμένος στα 4 σημεία του ορίζοντα, δεν είχε βρεθεί κάποιος να γράψει 5 πράματα για την μετανάστευση στην χώρα που πήγε και αυτός.

  Τέλος η απάντηση είναι ναι. Θα σε υποδεχτεί σαν οικονομικό μετανάστη. Εφόσον ακολουθήσεις τις διαδικασίες και καταφέρεις να βγάλεις την βίζα σου.
  Αλήθεια όμως, πόσο έτοιμοι είμαστε για την Αυστραλία? Πόσο έτοιμοι είμαστε για μια οργανωμένη και ανταγωνιστική αγορά εργασίας? Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, δεν πρόλαβα να κάνω το cover letter ή δεν ήξερα πως έπρεπε να είναι το cv μου. Ο ανταγωνισμός δεν αφήνει τέτοια περιθώρια.
  Υπομονή και επιμονή patriotes.

 6. #6
  Member
  Εγγραφή
  Oct 2011
  Gender
  Male
  Περιοχή
  athens
  Μηνύματα
  49

  Προεπιλογή


 7. #7
  Senior Member
  Εγγραφή
  Oct 2010
  Gender
  Female
  Περιοχή
  thessaloniki
  Μηνύματα
  280

  Προεπιλογή

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο fondas Εμφάνιση μηνυμάτων
  Φιλε Νικο επιτρεψε μου να πω και γω μια γνωμη στο θεμα και ας μην ειμαι μονιμος κατοικος εκει.
  Συμφωνω με ολους τους προηγουμενους αλλα σε σημεια!!
  .......................... Θα χαρω να το συζητησω.

  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη demi : 23-10-2011 στις 11:08

 8. #8
  Senior Member
  Εγγραφή
  Sep 2010
  Gender
  Female
  Περιοχή
  Townsville
  Μηνύματα
  490

  Προεπιλογή

  Νίκο ελπίζω να μου επιτρέπεις να πω και εγώ την άποψη μου . Παρόλο που δεν θεωρώ τον εαυτό μου οικονομικό μετανάστη αφού εγώ άφησα δουλειά στην Ελλάδα και ήρθα στην Αυστραλία για την εμπειρία της εργασίας σε μια άλλη χώρα, μακριά από το σκεπτικό και την νοοτροπία της Ευρώπης που την είχα μάθει τα τελευταία 15 χρόνια από επαγγελματικά ταξίδια και επειδή ένοιωθα ότι αυτή η χώρα με τραβούσε μιας και έτυχε να έχω γεννηθεί εδώ.

  Λοιπόν οι αγγελίες στα site που βλέπεις είναι αληθινές και υπάρχουν όλες τουλάχιστον οι περισσότερες. Εμένα σε τέσσερις μήνες με είχαν καλέσει και είχα πάει σε 20 συνεντεύξεις που σημαίνει περίπου μια συνέντευξη την βδομάδα πράγμα που μου απέδειξε ότι δουλειές υπήρχαν. Επίσης και την δουλειά που βρήκα σαν μηχανικός μέσα από μια τέτοια αγγελία την βρήκα. Απλά συμφωνώ με τον agoriani πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για τα δεδομένα και τα standard της Αυστραλίας. Ναι η δουλειά που βρήκα είναι πολύ καλή και οι αποδοχές μου μου επιτρέπουν να ζώ μια πολύ καλή ποιότητα ζωής. Όχι δεν πήγα σε μεγάλο Μητροπολιτικό κέντρο , δεν το ήθελα κιόλας , αφού και στην Ελλάδα είχα επιλέξει και μετά από χρόνια διαμονής στην Αθήνα, έμενα στην επαρχία. Όχι , ούτε εμένα με πήρε κάποιος από το χέρι για να με πάει να πιάσω δουλειά, και αυτό γιατί τέτοια δουλειά που ήθελα, στην ειδικότητά μου και σαν μηχανικός, έπρεπε να την κερδίσω δεν στην χαρίζει κανένας. Τα δεδομένα των οικονομικών μεταναστών στην Ελλάδα του 80 και του 90 πράγματι ήταν ίδια με τα δεδομένα των οικονομικών ελλήνων μεταναστών την δεκαετία 50-60. Τα σημερινά δεδομένα των σημερινών οικονομικών μεταναστών στην Αυστραλία είναι τελείως διαφορετικά. Τότε ζητούσα, αγρότες, εργάτες, για κουζίνες, εστιατόρια, εργοστάσιακ.τ.λ. Σήμερα ζητάνε μορφωμένους με πτυχία, εξειδίκευση και καταρτισμένους. Όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο , αλλά άμα με ρωτάς αν κάποιος που δεν ξέρει την γλώσσα έρθει στην χώρα και ψάξει να βρει δουλειά τι θα καταφέρει , θα σου πω μια τρύπα στο νερό, ειδικά τα πρώτα 2 χρόνια μέχρι να δικαιούται τις κοινωνικές παροχές του κράτους. Το κόστος ζωής είναι τέτοιο που θα δυσκολεύεται να πάει στο σουπερ μάρκετ. Αν με ρωτάς τι γίνεται με τους πτυχιούχους και αυτούς που έχουν κάποια εξειδίκευση , θα σου πω ότι πράγματι υπάρχουν στο τέλος του τούνελ καταπληκτικές ευκαιρίες ανέλιξης και ευκαιριών και μπορεί να ανέβουν σε ένα τρένο ανέλιξης και επαγγελματικής καταξίωσης που να τρέχει με χίλια αλλά μέχρι να φτάσουν εκεί χρειάζονται:
  1) Καταρχήν πράγματι ένα αναγνωριστικό ταξίδι να δεις αν σου κάνει η χώρα γιατί ο τρόπος ζωής και οι συνήθειες είναι πολύ διαφορετικές (προσωπικά το είχα κάνει αυτό το 2009)
  2) Καλή προετοιμασία πριν φύγουμε από Ελλάδα μεενημέρωση από το www.immi.gov.au, site εύρεσης εργασίας, αναγνώριση του πτυχίου από την αντίστοιχη αρχή, εξετάσεις IELTS, φρεσκάρισμα κάποιων βασικών γνώσεων των μηχανικών( προσωπικά ξανα έκανα κάποια μαθήματα autocad 2d και 3d και έδωσακαι την πιστοποίηση του στην autodesk). (Στην περίπτωσή μου τα είχα κάνει όλα αυτά πριν έρθω στην αυστραλία και η διαδικασία της όλης προετοιμασίας μου κράτησε περίπου 7 μήνες και μου κόστισε με τα διάφορα μαθήματα κ.τ.λ. γύρω στα 3000 ευρώ
  3) Μεγάλη προσπάθεια και τρέξιμο αφού έρθεις
  4) Υπομονή και επιμονή. Όχι και πάλι όχι δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις την δουλειά που θέλεις όπως ακριβώς την θέλεις σε 2 μήνες και αυτό όχι γιατί δεν αξίζεις ή γιατί δεν κάνεις κάτι καλά αλλά γιατί οι διαδικασίες στην αυστραλία προχωράνε αργά.
  5) Ναι τελικά νομίζω ότι μετά από όλο αυτό το τούνελ αυτό που υπάρχει στην άλλη μεριά τελικά αξίζει τον κόπο , τουλάχιστον αυτή είναι η προσωπική μου γνώμα και άποψη

 9. #9
  Senior Member
  Εγγραφή
  Oct 2011
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Brisbane, QLD
  Μηνύματα
  180

  Προεπιλογή

  Φίλε Νίκο,
  σαν μηχανικοί έχουμε το εξής προτέρημα. Ξέρουμε να διαβάζουμε νούμερα, να αναλύουμε δεδομένα και να παίρνουμε αποφάσεις.
  Πριν λίγες μέρες σου έστειλα ένα λινκ για να αγοράσεις μια εμπεριστατωμένη μελέτη των Engineers Australia σχετικά με την κατάσταση εργασίας για τους μηχανικούς στην Αυστραλία. Μάλλον δεν το αγόρασες γιατί άν το είχες μελετήσει δεν θα έκανες αυτήν την ερώτηση που κάνεις σήμερα.
  Γιατί το ερώτημα σου (αν θα βρούμε δουλειά) είναι άστοχο?

  1) Δεν έχουμε όλοι την ίδια ειδικότητα. Ρωτάς λοιπόν σε ένα φόρουμ που συνυπάροχυν ταυτόχρονα μηχανικοί, νοσηλευτές, λογιστές, ηλεκτρολόγοι αυτοκινήτων και ανειδίκευτοι εργάτες "αν θα βρούμε δουλειά". Μα είναι δυνατόν να πάρεις υπεύθυνη, αντιπροσωπευτική απάντηση?

  2) Δεν έχουμε όλοι τα ίδια τυπικά προσόντα. Από εμάς άλλοι έχουν πτυχία ΤΕΙ, άλλοι ΑΕΙ, άλλοι διδακτορικά, άλλοι πτυχία Αγγλίας κλπ. Δεν είναι δυνατόν να είναι όλοι στην ίδια μοίρα. Ξέρω φίλο που πήγε με partner's visa στην Μελβούρνη, με πτυχίο ΤΕΙ δομικών έργων και σε 1 χρόνο δεν έχει βρει δουλειά. Γιατί? Μα γιατί το πτυχίο του για την Αυστραλία είναι για τα σκουπίδια. Ο άνθρωπος λέει είμαι ΤΕΙ Πειραιά και αυτοί δεν καταλαβαίνουν. Άρα λοιπόν αν ρώταγες αυτόν θα σου έλεγε "Δεν υπάρχουν δουλειές". Είναι όμως η γνώμη του αντιπροσωπευτική? Όχι βέβαια. Πώς θα σιγουρευτείς για αυτό? Δώσε τα 57$ και κάθησε να μελετήσεις την πλέον επίσημη μελέτη (με 450 εταιρίες μηχανικών) που λέει πού χρειάζονται μηχανικούς, ποιές ηλικίες, με ποιά τυπικά προσόντα, σε ποιούς τομείς, με τί αμοιβές, με τι επιδόματα και bonus.

  3) Δεν έχουμε όλοι την ίδια εργασιακή εμπειρία. Για τους μηχανικούς, γνώμη μου είναι ότι οι "αδειάκηδες" δεν έχουν καμιά ελπίδα στην Αυστραλία. Ένας μηχανικός που στην Ελλάδα το μόνο που έκανε ήταν να ασχολείται με έκδοση αδειών, ημιυπαίθριους, ΓΟΚ και τα τοιάυτα δεν έχει ελπίδα. Οι Αυστραλοί χρειάζονται εξειδίκευση και πρακτική εμπειρία. Επίσης όλα αναφέρονται στην μελέτη που σε παρέπεμψα. Επίσης, άγνωστο για πολλούς Έλληνες μηχανικούς το θέμα του management. Value Engineering, Strategic management, Risk management είναι έννοιες άγνωστες για την πλειοψηφία των ελλήνων μηχανικών.Το να δουλεύεις με χρονοδιάγραμμα (όχι απλά για τα μάτια της υπηρεσίας), επίσης άγνωστο. Το να έχεις γνώσεις contract - procurement management επίσης. Όμως η Αυστραλία, όπως και η Αγγλία, είναι χτισμένες σε άλλες βάσεις σε σχέση με το engineering. Γι'αυτό έχουν πλεονέκτημα οι "Αγγλοσπουδαγμένοι" γιατί έχουν κοινή νοοτροπία στις σπουδές και στην εργασία.

  Επίσης το θέμα του Health and Safety. Εδώ είναι άγνωστο στην ουσία.Εφαρμόζετε στα χαρτιά. Εκεί είναι κρίσιμο. Πόσοι Έλληνες μηχανικοί ξέρουν να καταρτιζουν HSW Plan, και να κάνουν Risk assesment? Πόσοι ξέρουν να δουλεύουν BMI? Όλος ο πλανήτης αυτήν την στιγμή ασχολείται με το Bulding modelling και αυτό είναι το πεδίο του άμεσου μέλλοντος για τους μηχανικούς. Δυστυχώς στην Ελλάδα, εκτός από τα οικονομικά προβλήματα, έχουμε μείνει πίσω σαν μηχανικοί, έχουμε μείνει πίσω σαν επιστήμη, έχουμε καταντήσει να ασχολούμαστε με αγροτικές αποθήκες, και φωτοβολταικά σε γιδοστάνες.

  Άρα φίλε Νίκο για να το κλείσω. Το ερώτημα δεν είναι αν η Αυστραλία έχει δουλείες για μηχανικούς. Έχει και παραέχει. Τα πανεπιστήμια τους βγάζουν 6,000 αποφοίτους τον χρόνο και η βιομηχανία τους χρειάζεται 20.000 μηχανικούς τον χρόνο. Το ερώτημα είναι αν ΕΜΕΙΣ (εγώ, εσύ, άλλοι μηχανικοί) έχουμε ο καθένας τα ΠΡΟΣΟΝΤΑ για να απορροφηθεί σε αυτές τις δουλειές. . Επίσης αν μπορούμε να ανταγνωνιστούμε Ινδούς και Κινέζους μηχανικούς που προέρχονται από πολύ καλύτερα πανεπιστήμια από τα ελληνικά, με σύγχρονη αντίληψη περί engineering και όχι με συγγράματα του Τάσιου του 1960. Ίσως αυτός ο ένας χρόνος αναμονής για την βίζα να πρέπει να χρησιμεύσει για εντατική έρευνα και μετεκπαίδευση, για εκβάθυνση γνώσεων, μελέτη Αυστραλιανών codes and standards, forms of contracts κλπ κλπ.

  Όλα αυτά στα λέω πάρα μα πάρα πολύ φιλικά, το ξέρεις.
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη panultimate : 23-10-2011 στις 12:23

 10. #10
  Senior Member
  Εγγραφή
  Oct 2010
  Gender
  Female
  Περιοχή
  thessaloniki
  Μηνύματα
  280

  Προεπιλογή

  θα ήθελα να πω και γω την γνώμη μου αν και μια ταπεινή και φτωχή νοσηλευτρια που λέμε και στην Ελλάδα. δεν έχω πάει ποτέ στην Αυστραλία αλλά δυστηχώς ούτε και στο κοντινό εξωτερικό μας. αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορώ να έχω άποψη. από την πρώτη ώρα λοιπόν που πήρα την απόφαση της μετανάστευσης ήξερα πως πλέον αυτό που λέμε παγκοσμιοποίηση και ανταγωνισμός μου χτύπησε την πόρτα. δεν φοβάμαι φίλε Νίκο, να βγω στην αγορά εργασίας σε μια ξένη χώρα και να βρω δουλειά και να ανταγωνιστώ τον κινέζο, τον αμερικάνο και τον ιταλό. απο την στιγμή που κατάφερα και βρήκα δουλειά σε αυτό το μπουρδέλο που ονομάζουμε κράτος είμαι βέβαια πως θα βρω και στην Αυστραλία. σαφώς και φοβάμαι, σαφώς και έχω ανασφάλεια, σαφώς και γνωρίζω πως απο την αρχή δεν θα μου ανοίξουνε τις πόρτες και θα μου πούνε ορίστε. όμως ειμαι διατεθειμένη να παλέψω και εννοείται πως γνωρίζω πως αυτά που θεωρώ δεδομένα στην Ελλάδα εκεί θα είναι αιωρούμενα. ούτε εχω ανάγκη από κάποιον να με πάρει από το χεράκι και να μου πει έλα. ξέρω καλά τι ριψοκινδυνέυω, αλλά ξέρω καλά και τι έχω. είμαι στην πλεονεκτική θέση αυτή τη στιγμή το επαγγελμά μου να είναι σε ζήτηση, ναι αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα πάω εκεί και θα πούνε.......αααααααααα εσένα περιμέναμε. όμως φίλε Νίκο, βαρέθηκα να ζω σε ένα κράτος που για να διοριστώ με υποχρέωσε εντός εισαγωγικών να πάρω 4 πτυχία όχι ένα, με 2 ξενες γλώσσες και πληροφορική και στο τέλος όχι απλά να μου πετάει ψίχουλα αλλά να με ισοπεδώνει και να μην μου επιτρέπει να εξελιχθώ, αυτό για μένα είναι το χειρότερο. να γνωρίζεις εκ των προτέρων πως όσα πτυχία και να έχεις ότι και να κάνεις στην δουλειά σου θα είσαι στάσιμος γιατί πάντα θα υπάρχει κάποιος άλλος με μεγαλύτερες διασυνδέσεις. και γνωρίζω πως εκεί θα πρέπει καθημερινά να συναγωνίζομαι, άλλωστε ποτέ δεν είχα την νοοτροπία του βολέυτηκα.και ναι εαν είμαι άξια να μου δοθεί η θέση διαφορετικά να την πάρει κάποιος καλύτερος απο μένα, γιατι ναι αναγνωρίζω πως υπάρχουν και καλύτεροι απο μένα όπως υπάρχουν και χειρότεροι. το ερώτημα για μένα φίλε Νίκο δεν είναι αν υπάρχουν δουλειες το ερώτημα για μένα είναι¨εαν είσαι διατεθειμένος να βγεις στην αγορά εργασίας για να ανταγωνιστής κάποιον άλλο στα ίσα και όχι με πλάγια μέσα. εαν πραγματικά είσαι διατεθειμένος να στηριχτείς στις ικανοτητες σου και όχι στις γνωριμίες και εαν εισαι διατεθειμένος αυτό να το κάνεις για το υπόλοιπο της ζωής σου. φιλικά πάντα

Παρόμοια Θέματα

 1. Ανταπόκριση Σοφι
  Από Σοφι in forum Ανταπόκριση απο την Αυστραλία
  Απαντήσεις: 9
  Τελευταίο Μήνυμα: 10-04-2014, 14:27
 2. Ανταπόκριση - Farfyffs
  Από FarfyFfs in forum Ανταπόκριση απο την Αυστραλία
  Απαντήσεις: 80
  Τελευταίο Μήνυμα: 16-11-2013, 15:32
 3. Ανταπόκριση - sotiris th.
  Από sotiris th in forum Ανταπόκριση απο την Αυστραλία
  Απαντήσεις: 67
  Τελευταίο Μήνυμα: 13-08-2013, 14:34
 4. Ανταπόκριση - dimhal
  Από dimhal in forum Ανταπόκριση απο την Αυστραλία
  Απαντήσεις: 20
  Τελευταίο Μήνυμα: 15-04-2013, 00:15
 5. Ανταπόκριση - Τζο
  Από geogeo in forum Ανταπόκριση απο την Αυστραλία
  Απαντήσεις: 18
  Τελευταίο Μήνυμα: 01-04-2013, 14:23

Ετικέτες γι αυτό το Θέμα (tags)

Δικαιώματα - Επιλογές

 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
 • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
 • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
 •  
Search Engine Optimization by vBSEO