Σελίδα 2 από 18 ΠρώτηΠρώτη 123412 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 179
 1. #11
  Senior Member Το avatar του χρήστη Nikos Mech Eng
  Εγγραφή
  Sep 2011
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Athens
  Μηνύματα
  309

  Προεπιλογή

  Κατ' αρχήν χαίρομαι γιατί το θέμα που άνοιξα φαίνεται να κέντρισε το ενδιαφέρον αρκετών. Άλλοι με την εμπειρία τους και άλλοι με τις απόψεις τους θέλησαν να συμμετάσχουν. Όσο κι αν προσπάθησα στο αρχικό μου post να προειδοποιήσω να μην με παρεξηγήσετε, δεν το κατάφερα. Μεταξύ μας, σκοπίμως χρησιμοποίησα ένα σκληρό ύφος γραφής για να προκαλέσω την αντίδραση των συμμετεχόντων του forum.

  Ο Chrisgr ανέδειξε τα πράγματα μέσα από την οπτική του μετανάστη 3 μηνών. Οπωσδήποτε ενδιαφέρουσα η άποψή του για να μην πω ... χρήσιμη. Λίγο παραπάνω σχολίασα μερικά πράγματα.

  Ο Agoriani σαν παλιότερος του forum επέμεινε στο θέμα της ελληνικής νοοτροπίας και στην απαίτηση να αλάξουμε ριζικά τον τρόπο σκέψης μας και να τον κάνουμε πιο Αυστραλέζικο. Αυτή την καίρια επισήμανση/προειδοποίηση την έχει κάνει πάμπολες φορές και μας είναι γνωστή. Agoriani, στους τζάμπα μάγκες που ρωτούν και απαντούν προφανώς συγκαταλέγομαι και εγώ (βάσει του σκεπτικού που ανέλυσα στο 1ο post μου) αφού έχω συμμετάσχει έντονα και με τους δυο ρόλους. Προφανώς δεν έχω σκοπό να κάνω κριτική σε κανέναν απλά να θέσω προβληματισμούς και την τοποθέτησή σας επ' αυτών. Και εν τέλει θα ήταν τελείως απαράδεκτο να κατονομάζω τον agoriani τζάμπα μάγκα ενώ χρησιμοποιώ το forum (δηλαδή το σπίτι του) για να αρθρώσω λόγο!!! Επειδή σέβομαι λοιπόν την άποψή του, γι αυτό θα παρακαλούσα να ξαναδιαβάσει το αρχικό μου post και να διακρίνει καλύτερα τον λόγο και την σκοπιμότητα που είχα ανοίγοντας το θέμα.

  Ο fondas αν και δεν έχω παρατηρήσει έντονη συμμετοχή στο forum νομίζω ότι έκανε μια ορθολογική ανάλυση της κατάστασης - μάλιστα τόλμησε (προς τιμή του) να κάνει και μια κατηγοριοιποίησή της ανά κλάδο. Είναι προφανές ότι έχει ενημερωθεί αρκετά και ότι δεν συγκαταλέγεται στη μάζα των Ελλήνων που λένε με ελαφρότητα "φεύγω για Αυστραλία". Μου άρεσε η τοποθέτησή του ότι στην Αυστραλία δεν επιβραβεύεται η εφευρετικότητα και η ικανότητα (με την Ελληνική έννοια του όρου) αλλά το να μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου με τον τρόπο που έχουν θεσπίσει. Η τοποθέτηση αυτή έχει επισημανθεί και από άλλα partiotakia που είναι ήδη εγκατεστημένα εκεί. Λοιπόν για να το κάνω σαφές. Στην Αυστραλία δεν πάω για να το παίξω φωστήρας, ούτε αισιοδοξώ ότι θα τους μάθω τη δουλειά στους Αυστραλούς εξ' αιτίας του καταπλητικού CV μου. Έχω ευτυχώς εμπειρία από διεθνή ακαδημαική και επαγγελματική κουλτούρα και γνωρίζω τι θα πει checklist και να υιοθετώ την λογική αυτή. Στο κάτω κάτω είμαι φύση τεχνοκράτης. (Ξαναθυμίζω ότι, ό,τι γράφω δεν είναι απαραίτητα η προσωπική μου εικόνα και ταυτότητα αλλά τα παραθέτω για να προάγεται ο διάλογος). Είμαι επίσης διατεθιμένος να προσφέρω αυτό το πακέτο μου σε μια ξένη χώρα χωρίς πισωγυρίσματα και να κοιτάζω πίσω αυτά που αφήνω. Ο fondas σημείωσε επίσης ότι η Αυστραλία είναι καπιταλιστική χώρα και ο ανταγωνισμός έντονος. Άρα ουσιαστικά λέει ότι το δικαίωμα στην εργασία όπως οριζόταν σε κομουνιστικά κράτη πάει περίπατο. Με άλλα λόγια, δεν μπα να έχεις το τυπικό πακέτο, θα μπεις στον στίβο και θα ανταγωνιστείς με καπιταλιστικούς όρους τους ομοίους σου, χωρίς υποσχέσεις και χωρίς εξασφαλίσεις. Και μάλιστα επικοινωνεί μαζί μας την πληροφορία του ότι με το "καλημέρα" δουλειά δεν έχει.

  Παιδιά έχουμε καταλάβει κάτι? Όπως επισημάνατε όλοι η Αυστραλία δέχεται μετανάστες υπό αυστηρότατες προϋποθέσεις. Προϋποθέσεις που οι οικονομικοί μετανάστες είναι αδύνατο να τις καλύπτουν!!! Το λέω αυτό διότι ο οικονομικός μετανάστης έχει 2 βασικούς λόγους που αλλάζει χώρα. α) Να βρει δουλειά και β) να βελτιώσει τα οικονομικά του. Ο οικονομικός μετανάστης θέτει προυποθέσεις ατομικές στον εαυτό του για να μεταναστεύσει (τις παραπάνω 2) και αν αυτές είναι εγγυημένες τότε δέχεται να συμβιβαστεί μέ όσες αλλαγές κουλτούρας χρειαστούν. Παρακαλώ να μην συγχέουμε την έννοια του μετανάστη με τον οικονομικό μετανάστη! Είναι άλλο πράγμα να προγραμματίζεις την μετανάστευσή σου έχοντας 50.000$ στην άκρη, και άλλο πράγμα να γίνεσαι οικονομικός μετανάστης εξ ανάγκης με 5.000 στην άκρη.

  Οφείλω να πω ότι δεν κάνω αναλύσεις των σκέψεών μου και των προβληματισμών μου για να μην κάνω κουραστική την ανάγνωση των post μου, υποθέτοντας ότι όλοι σας καταλαβαίνετε περισσότερα από όσα γράφω μιας και τα ίδια ερωτήματα σας έχουν απασχολήσει προσωπικά και εσάς.

  Θα τολμήσω να πω ότι όσο διαφωτιστικά και αν είναι όσα γράφονται εδώ ή σε sites, κανείς δεν απαντάει την ερώτηση "Δουλειά θα βρώ?" με κατηγορηματικό τρόπο και αυτό αφήνει μεγάλη αβεβαιότητα για τον επίδοξο οικονομικό μετανάστη. Πάω τώρα στην άλλη μεριά, ενός μετανάστη που ήδη ξενιτεύτηκε, και μετά από 6 ή 12 μήνες εκεί, αφού έχει φάει ένα σωρό χαστούκια, αρχίζει σιγά σιγά να βάζει μια τάξη στη ζωή του. Τι να συμβουλέψει ο καημένος οποιονδήποτε επίδοξο μετανάστη, αφού και ο ίδιος δεν έχει μια σταθερή βάση ούτε γνωρίζει το πως "λειτουργεί το σύστημα" σε βάθος εκεί. Και για να λέμε και τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη, ως τεχνοκράτης γνωρίζω ότι η παροχή εγγυήσεων έχει κόστος (οικονομικό). Από που και ως που να δοθούν εγγυήσεις αφιλοκερδώς στον επίδοξο οικονομικό μετανάστη? Με την τελευταία μου ερώτηση/παρατήρηση νομίζω ότι θα βάλω φωτιές στο forum. Για άλλη μια φορά όμως εκλιπαρώ να μην θεωρείτε ότι είναι κάποια μομφή σε κανέναν, αλλά μια οπτική (που δεν την σέβομαι κατ' ανάγκη κιόλας).

  Συνεχίζω...... γιατί πρόσεξα ακόμα περισσότερους φίλους να θέλουν να τοποθετηθούν! Είδα την demi, τον panultimate, και την alkioni...

  Η τοποθέτηση της demi έχει πάντα το ειδικό βάρος ενός ανθρώπου με το profil της και της προσπάθειας που έκανε εδώ και ένα χρόνο (plus?). Demi σε ευχαριστούμε όλοι.......

  Panultimate.... νομίζω ότι κάνεις ξεκάθαρο σε όλους (προσωπικά δεν το χρειαζόμουν- το έχω ήδη εμπεδώσει) ότι γενική απάντηση στο ερώτημα "Δουλειά θα βρω?" δεν υπάρχει. Έκανες και μια στοιχειώδη ανάλυση των απαιτήσεων στην Αυστραλία για τον χώρο των μηχανικών. Νομίζω χρήσιμη για πολλούς.

  Alkioni.... μέτρησα πολλές φορές να μου λές "φίλε Νίκο". Μ' αρέσει πολύ αυτή η ένταση στη διάθεση των ανθρώπων. Επίσης είναι ξεκάθαρο πόση ορμή έχεις μέσα σου και πόσο πολύ το θέλεις.

  Σημείωσα επίσης ότι το θέμα σχολιάζεται από τους χρήστες του forum από ανθρώπους που "έχουν να πουν κάτι" και μάλιστα με μακροσκλελείς απαντήσεις. Χαίρομαι ιδιαίτερα με αυτό γιατί έτσι γίνεται παραγωγικός διάλογος. Τέλος, θέλω να επισημάνω ότι βολεύει πολύ για λόγους σκοπιμότητας του θέματος να απαντάτε λες και το ερώτημά μου είναι προσωπικό. Οι ευφυέστεροι ήδη έχετε αναγνωρίσει ότι το ερώτημά που έθεσα δεν είναι κατ ανάγκη προσωπικό - άλλωστε το ξεκαθάρισα από την αρχή.
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nikos Mech Eng : 24-10-2011 στις 01:19
  To thine own self be true!

 2. #12
  Member Το avatar του χρήστη nunki
  Εγγραφή
  Aug 2011
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Zakynthos
  Μηνύματα
  94

  Προεπιλογή

  Ωραιο θεμα και πιστευω οτι εχει περισσοτερο φιλοσοφικο χαρακτηρα απο τα υπολοιπα θεματα εδω. Και χρειαζεται να το φιλοσοφισουμε λιγο γιατι το ερωτημα του Nikos Mech Eng αφορα ολους μας, μεταναστευουμε για μια καλυτερη ζωη. Καλυτερη ζωη σημαινει καλυτερη οικονομικη κατασταση, αυτο επιδιωκουμε ολοι αρα ειμαστε ολοι οικονομικοι μεταναστες. Τωρα στο αν θα βρουμε δουλεια, τι δουλεια, ποσες ωρες και ποσο θα πληρωνομαστε ειναι κατι που περναει απο το χερι του καθενος και τι απαιτησεις εχει. Εισαι μονος ή εχεις και οικογενεια; Τι ηλικια; Απο αγγλικα πως παμε; Αυτα ειναι 3 βασικα ερωτηματα για μενα διοτι αν εισαι μονος, σχετικα νεος και ξερεις τη γλωσσα τοτε σβησε απο το μυαλο σου οτι ηξερες ως τωρα και φαντασου οτι ξαναγεννιεσαι εκει, σπουδασε κατι που να εχει ζητηση εκει και αυτοματως εχεις και δικα τους πτυχια και πιστοποιησεις και κατα τη διαρκεια των σπουδων σου ψαχνεσαι για κατι καλυτερο. Με λιγα λογια, αν καποιος δεν εχει πτυχια απο εδω και παει να ξεκινησει απο το μηδεν εκει, θεωρω οτι θα ειναι πιο ευκολα τα πραγματα. Τωρα αν εχεις φαει τα μισα σου χρονια σε πανεπιστημια μεταπτυχιακα κλπ λογικο ειναι να θες κατι παραπανω γιατι το δικαιουσε και το αξιζεις. Ισως βρεις κατι που να σε γεμιζει σε μεγαλυτερο χρονο απ' οτι καποιος ανειδικευτος αλλα πιστευω θα βρεθει κατι. Τρανο παραδειγμα η Demi, ξερουμε (οσοι διαβασαν την ανταποκριση της) ποσος χρονος της πηρε να βρει κατι το οποιο ειναι "οτι πρεπει" γι αυτην και τι ταλαιπωρια περασε. Ειχε θεληση ομως.

  Επισης ειναι και στην ιδιοσυγκρασια του καθενος αν δεχεται να δουλεψει στο οτιδηποτε για αρχη. Καποιον ισως να μην τον πειραζει να πλενει πιατα μεχρι να βρει κατι στο αντικειμενο του, θα βρει ομως αργα ή γρηγορα. Καθε αρχη και δυσκολη, ετσι δε λενε; Και κατι αλλο, λιγος τυχοδιωκτισμος δεν ειναι κακος. Ο τολμων νικα και απο τη στιγμη που περνουμε την αποφαση να φυγουμε ειμαστε ολοι τυχοδιωκτες. Τι εχουμε να χασουμε, λεφτα; Καλυτερα να τα χασω προσπαθωντας για μια καλυτερη ζωη παρα να μου τα φανε οι 300... Εν ολιγοις, εγω πιστευω πως, ναι δουλεια θα βρουμε και οι καλοι δε χανονται. Αν εισαι καλος στο αντικειμενο σου γιατι να μην επενδυσει ο αλλος πανω σου...;

 3. #13
  Member Το avatar του χρήστη Enya
  Εγγραφή
  Sep 2011
  Gender
  Female
  Περιοχή
  Rethymno
  Μηνύματα
  55

  Προεπιλογή

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο fondas Εμφάνιση μηνυμάτων
  Συμπερασμα = Ειμαι σιγουρος οτι σε 1-2 χρονια που οι Αυστραλοι θα χρειαζονται ακομα περισσοτερους επαγγελματιες, τα πραγματα θα γινουν ευκολοτερα και γρηγοροτερα για ολους μας. Αλλα μεχρι τοτε τα προσωπικα μου συμπερασματα για Νομιμη Μεταναστευση λενε τα εξης =
  1) Ιατροι, Νοσηλευτες κλπ = Περαστε ελευθερα!! Τι να σας κερασουμε?:D
  Πραγματικά όμως δεν έχω καταλάβει πώς έχει διαδοθεί η άποψη ότι για τους νοσηλευτές είναι πιο εύκολα τα πράγματα από ότι για όλες τις υπόλοιπες ειδικότητες! Επειδή βρέθηκαν μερικοί και είπαν στη συνάντηση της Αθήνας, ελάτε σας δίνουμε τόσα γιατί δεν έχουμε προσωπικό ή γιατί το γράφει στο site του immigration; Αυτά είναι μπλα μπλα. Έχοντας μπει ήδη στη διαδικασία της προετοιμασίας, μπορώ να διαβεβαιώσω την ομήγυρη ότι δεν υπάρχει ουσιαστική διευκόλυνση ούτε ευνοϊκή αντιμετώπιση, ούτε για τους Νοσηλευτές. Τα πράγματα είναι και για μας όπως περιγράφονται κατά γενική ομολογία.

  Μου αναγνωρίζουν υποτίθεται το ευρωπαϊκό πτυχίο και αρχίζουν και ψάχνονται σε θέματα, όπως πόσο σχετική είναι η εμπειρία μου με το αντικείμενο που θα ζητήσω να δουλέψω, πόσο καιρό έχω εμπειρία στο συγκεκριμένο και μόνο αντικείμενο, τι επιμόρφωση έχω στο συγκεκριμένο αντικείμενο και όλα στρέφονται γύρω από το συγκεκριμένο αντικείμενο. Στην Ελλάδα ωστόσο τα μέτρα και τα σταθμά είναι αλλιώς: Όταν προσληφθώ σε μια δουλειά θα με πάνε όπου θέλουν αυτοί και θα με αφήσουν όσο θέλουν αυτοί και αν έχουν έλλειψη προσωπικού μπορεί να με βάλλουν να κάνω μόνο διοικητικά ή άλλα εκτός αντικειμένου έργα, που μόνο νοσηλευτική δεν είναι, δεν θα μου επιτρέψουν να αναπτυχθώ όπως θα ήθελα κι αν πάω να διαμαρτυρηθώ, θα με περάσουν και πειθαρχικό με το έτσι θέλω... Πώς λοιπόν εγώ η Ελληνίδα νοσηλεύτρια να αποκτήσω το επίπεδο και την κατεύθυνση που οι Αυστραλοί αναζητούν και πώς θα γίνω επιλέξιμη, αν δεν έχω την τύχη ή την πρόνοια να τοποθετηθώ ή να προσληφθώ σε μια από τις ειδικότητες που αναγνωρίζονται στη χώρα τους; Έτσι παρατηρούνται αυτά που λένε gaps στην προϋπηρεσία των ελλήνων νοσηλευτών και η διαχείρισή τους είναι πάντα η ίδια: Σε στέλουν πάλι για εκπαίδευση, κι ας είναι αναγνωρισμένο το πτυχίο σου, για να γίνεις ακριβώς όπως κι αυτοί. Σε γυρνούν πίσω στο μηδέν δηλαδή, με αναγνωρισμένο πτυχίο επισημαίνω! Για να μην πω και για τις απαιτήσεις στη γλώσσα, όπου οι απαιτήσεις είναι αν όχι οι υληλότερες, από τις πιο υψηλές....

  Ωστόσο, δεν μπορώ να διαφωνήσω μαζί τους γιατί η υγεία είναι πολύ ευαίσθητος τομέας και επιπλέον η χώρα τους λειτουργεί, ενώ η δική μου πάει φούντο, πιθανόν γιατί οι ιθύνοντες δεν έδωσαν σημασία στην αξία της εξειδίκευσης. Επιπλέον όμως το ίδιο κάνουν και για τους δικούς τους οι Αυστραλοί και δεν το κάνουν μόνο για μένα που πάω ως οικονομικός μετανάστης. Όταν ένας Αυστραλός νοσηλευτής αποφασίσει να αλλάξει ειδικότητα, ξαναγυρνάει στην εκπαίδευση και το μηδέν.

  Έτσι, σκέφτομαι ότι μπορεί να μη με βολεύουν οι μη Ελληνικές συνθήκες, αλλά αισθάνομαι ότι η ταλαιπωρία αξίζει και όταν κι εγώ καταφέρω να διεισδύσω σ' αυτό το ελεγχόμενο και απαιτητικό σύστημα εργασίας, θα έχω την ικανοποίηση πως ο κόπος μου θα πιασει τόπο και πώς θα συμβάλλω κι εγώ σε ένα ποιοτικό σύστημα, που μπορώ και εγώ να χρησιμοποιήσω. Καλώς ή κακώς ποιότητα σημαίνει δουλειά και αξιολόγηση και εγώ σαν ...γνήσια Ελληνίδα θα ελιχθώ και θα βρω να τρουπώσω .... Πάνω απ' όλα να σκεφτόμαστε θετικά!
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Enya : 23-10-2011 στις 14:38

 4. #14
  Senior Member Το avatar του χρήστη Nikos Mech Eng
  Εγγραφή
  Sep 2011
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Athens
  Μηνύματα
  309

  Προεπιλογή

  Επίσης πρέπει να κάνω μια ακόμα παρατήρηση. Μπορεί κάποιοι να έιναι στην αρχή, μπορεί κάποιοι να ξεκίνησαν τις διαδικασίες μετανάστευσης, μπορεί κάποιοι να είναι ήδη εκεί, όμως η ανησυχία και η αγωνία παραμένει σε όλους (σε διαφορετικό βαθμό). "Δουλειά θα βρω?" Και διευκρινίζω ότι με τον όρο δουλειά εννοώ την αποδοτική δουλειά στο πεδίο εξειδίκευσης του καθενός.

  Μόλις έκανα μια σκέψη: Οι απόδημοι Έλληνες που βρίσκονται ήδη στην Αυστραλία ανήκουν σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες:
  1. Το εγχείρημά τους πέτυχε.
  2. Το εγχείρημά τους απέτυχε
  3. Το εγχείρημά τους δεν έχει πετύχει ακόμα αλλά ελπίζουν ότι θα πετύχει εν ευθέτω χρόνο.
  Προσπαθώ να μπω στην λογική καθενός από αυτούς και να αναρωτηθώ γιατί να μου απαντήσει καθένας από αυτούς στο ερώτημα που έθεσα. Ειδικά αφού η Αυστραλία είναι ένας τόπος τόσο ανταγωνιστικός από επαγγελματικής άποψης. Ας παραθέσω μερικές υποθέσεις που έκανα:
  1. Το εγχείρημά τους πέτυχε. - Ρε φίλε Νίκο, εμένα μου βγήκε ο πάτος για να φτάσω εδώ που έφτασα και εσύ θες τώρα να σου πω με μια λέξη αν θα βρεις δουλειά?
  2. Το εγχείρημά τους απέτυχε - Ρε φίλε Νίκο, στο χωριό μου με θεωρούν μεγάλο και τρανό επειδή είμαι στην Αυστραλία, αλλά εγώ μόνο ξέρω ότι στο τέλος του μήνα τρώμε ψωμί και αλάτι για να τη βγάλουμε πέρα. Ντρέπομαι για την τροπή που πήρε η ζωή μου και φυσικά δεν θέλω να γίνω και ρεζίλι γνωστοποιώντας την κατάστασή μου στους χωριανούς μου.
  3. Το εγχείρημά τους δεν έχει πετύχει ακόμα αλλά ελπίζουν ότι θα πετύχει εν ευθέτω χρόνο. - Ρε φίλε Νίκο, τι να σου πω? Είναι πολύ ζόρικα τα πράγματα. Ακόμα δεν βρήκα την γη της επαγγελίας, αλλά τώρα τελευταία αρχίζω να βλέπω κάποιες θετικές εξελίξεις. Θα δείξει...... Πάντως εγώ στο λαιμό μου δεν σε παίρνω!
  To thine own self be true!

 5. #15
  Member
  Εγγραφή
  Sep 2011
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Greece
  Μηνύματα
  81

  Προεπιλογή

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο panultimate Εμφάνιση μηνυμάτων
  Φίλε Νίκο,
  σαν μηχανικοί έχουμε το εξής προτέρημα. Ξέρουμε να διαβάζουμε νούμερα, να αναλύουμε δεδομένα και να παίρνουμε αποφάσεις.
  Πριν λίγες μέρες σου έστειλα ένα λινκ για να αγοράσεις μια εμπεριστατωμένη μελέτη των Engineers Australia σχετικά με την κατάσταση εργασίας ...........
  Σωστα τα λεει ο φιλος.Δυστηχως ετσι ειναι.Το 90% των πολιτκων μηχανικων στην Ελλαδα ειναι αδειακιδες οπως σωστα ειπες.Βαζω δυστηχως κ τον εαυτο μου μεσα.
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη australian : 23-10-2011 στις 21:18

 6. #16
  Member Το avatar του χρήστη sal22
  Εγγραφή
  Oct 2011
  Gender
  Female
  Περιοχή
  athens
  Μηνύματα
  73

  Προεπιλογή

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Nikos Mech Eng Εμφάνιση μηνυμάτων
  Ακόμα και οι Αλβανοί ο ένας προσκαλούσε το φίλο του/συγγενή του και του έλεγε "Έλα και θα βρεις δουλειά στο εργοτάξιο που δουλεύω και εγώ", οι Γεωργιανές εγγυούνταν στις φίλες τους "έλα και θα βρεις δουλειά σε αυτό το σπίτι, να κρατας τα παιδιά αυτής της οικογένειας, να τυλίγεις γύρο σε αυτό το σουβλατζίδικο που είμαι και εγώ". Η δουλειά που έχει γίνει στο patriotaki αν και έχει απίστευτο όγκο πληροφοριών, δεν απαντάει στο βασικότερο ερώτημα. Δουλειά θα βρώ?

  .
  εχω καταλαβει στο περιπου το σκεπτικο σου και πραγματικα ειναι κατι που απασχολησε και μας οταν ψαχναμε για το που να μεταναστευσουμε..Ειχαμε ενθουσιαστει στην αρχη για αυστραλια και πραγματικα περιμεναμε ναναι λιγο πιο ευκολα τα πραγματα στο να παει καποιος και δεν αναφερομαι για τα προσοντα αλλα για την εκδοση μιας απλης βιζας..Μια βιζα δεν σου εγγυαται δουλεια,ομως μια βιζα για αυστραλια θελει τοσο πολυ τρεξιμο που μετα αν χρειαστει να ψαξεις καιρο για δουλεια η αν δεν βρεις κιολας στη τελικη ειναι σκετη καταστροφη..Καποιοι θα το δουν σαν επενδυση και ειναι λογικο αν κιολας απο πισω υπαρχει καποιο ''κεφαλαιο'',σε φαση τι ειχαμε εδω τι χασαμε..Εμεις ομως με ενα παιδι,με τις δουλειες να πηγαινουνε καταδιαολου και στο σπιτι να μην μπαινει ουτε ο βασικος μισθος και συναμα να τρεχουν και οι υποχρεωσεις,οχι απλα θα χασουμε πολλα αλλα θα θελουμε και ενα τεραστιο χρονικο διαστημα να ανακαμψουμε απο μια τεοιου ειδους ''επενδυση'' και αν ανακαμψουμε κιολας η δεν φαμε εντελως κατρακυλα......

  Με λιγα λογια δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν αναγνωριζουν και δεν μπορουν ετσι να δωσουν βιζα αν καποιος δεν εχει το IETS..οκ δε λεω σε πολλες ειδικοτητες χρειαζεται..για παραδειγμα σε γιατρους που εχουν να κανουν με ποιο εξειδικευμενα πραγματα και πρεπει να ξερουν με επιστημονικους ορους να εξηγουν με απιαστα αγγλικα το τι εχει καποιος δεκτον,οπως και για αλλα επαγγελματα...αλλα σαν ηλεκτρολογος εγκαταστασεων ποσο εξειδικευμενα πρεπει ναναι τα πραγματα...σε καποια επαγγελματα πουλας τεχνη..τον ηλεκτρολογο δεν τον κανει το πτυχιο μονο,,ποσοι ειναι που εχουν πτυχια και πραγματικα απο την θεωρια μεχρι την πραξη ειναι μεγαλη η διαφορα..δεν μιλαμε να μην ξερει γρι αγγλικα καποιος,αλλα να μπορει να συννενοηθει και να μπορει να κανει εναν διαλογο κατι που σε επιπεδο lower γινεται...σε μια οικοδομη οταν δουλεψεις δεν θα κατσεις να εξηγησεις πραγματα οπως κανει ενας καθηγητης που διδασκει σε σχολειο...διαβαζεις σχεδια και βαση σχεδιου προχωρας το εργο γιατι στα σχεδια υπαρχουν συμβολα,δεν ειναι κολα Α4 με κειμενο,αλλα ηλεκτρολογικο σχεδιο..Οποτε για μενα τουλαχιστον θα πρεπει ναταν λιγο πιο ελαστικοι οσον αφορα την εκδοση βιζας μονο..εκει μετα θα φανει ποσο καλα θα κανει καποιος τη δουλεια του πανω στη πραξη και οχι σε κατι αλλο οσον αφορα την δικια μου ειδικοτητα τουλαχιστον!

  Η παραθεση που εχω κανει εχει την εξης σκεψη σαν απαντηση....ειναι κατι που τοχω παρατηρησει γιατι συμβαινει γυρω μας κιολας αλλα και γιατι τυνχανε και λογο δουλειας σε οικοδομες να συναναστρεφομαι με ξενους..οι ξενοι τρεχουνε για τους ξενους..θεωρουν πως αμα ερθουν κιαλλοι δυναμωνουν ολοι μαζι δεν νιωθουν μονοι και εχουν μεγαλο το αισθημα της αλληλεγγυης...Ο Ελληνας λειτουργει καπως διαφορετικα..φυσικα και δεν θα εγγυηθει για δουλειες γιατι ποσοι ειναι πραγματικα σε θεση περαν απο τις γενικες πληροφοριες που θα δωσουν να τρεξουν οι ιδιοι για τον συμπατριωτη τους και ας το παω κιαλλιως..ποσοι θα τρεξουν για τον συγγενη τους ειδικα αν ειναι και μακρινος...εχω δει με τα ιδια μου τα ματια να θελει αλβανος να ερθει ελλαδα και ναχει παρει τηλ αλβανο που δουλευαμε μαζι και να τρεχει αυτος εδω για να προετοιμασει εδαφος για τον αλλο,με δουλεια,σπιτι και ολα τα σχετικα..και ναναι απλοι γνωστοι οχι φιλοι ποσο μαλλον συγγενεις....Ναι σαν λαος φοιμιζομαστε για την φιλοξενεια μας πχ αλλα και αυτο εχει χαθει σημερα και θα το βρεις σε χωρια μοναχα που θα σου ανοιξουν την πορτα..εχουμε κλειστει τοσο στον εαυτο μας και φταινε και οι καταστασεις της κοινωνιας οπως μας καταντησαν που οχι μονο δεν βοηθαμε αλλα κοιταμε ναχουμε πιο πολλα αποτι ο διπλανος μας...Η πλειοψηφια τουλαχιστον...οποτε ποιος περιμενεις να σου πει ναι υπαρχει δουλεια ελα αφου για να το πει καποιος αυτο χωρις να σε παρει στο λαιμο του πρεπει να σηκωθει απτην καρεκλα και να κινητοποιηθει και στις μερες μας σπανιζουν αυτου του ειδους οι κινητοποιησεις αν δεν υπαρχει και καποιο συμφερον απο πισω τις περισσοτερες φορες!Αλλα φυσικα παντου υπαρχουν εξαιρεσεις δεν τα ισοπεδωνω ολα...

 7. #17
  Senior Member Το avatar του χρήστη Nikos Mech Eng
  Εγγραφή
  Sep 2011
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Athens
  Μηνύματα
  309

  Προεπιλογή

  Θα δοκιμάσω τις αντοχές (και ίσως και τα νεύρα) όλων όσων απάντησαν στο αρχικό μου ερώτημα με αρκετά "λογιστική" προσέγγιση, με πληροφορίες και αναλύσεις. ΞΑΝΑΛΕΩ, ακροβατώντας να θεωρηθώ γραφικός με αυτά που διατυπώνω, ότι αυτά που γράφω δεν αποτελούν προσωπικές μου αντιλήψεις αλλά προβληματισμούς.

  Ο καθένας μας είναι αφεντικό του ευατού του, σωστά? (ναι). Ο καθένας μας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές που θα κάνει και τις αποφάσεις που θα πάρει, σωστά? (ναι). Η απόφαση που θα πάρουμε "να γίνουμε οικονομικοί μετανάστες?" βαρύνει εμάς και μόνο και κανέναν αλλο, σωστά? (ναι). Η απόφασή μας στηρίζεται σε πληροφορίες και αναλύσεις βασιμένες σε ακούσματα και γραπτά κλπ κλπ, σωστά? (ναι) Και τώρα είναι η ώρα της απόφασης...... Να το κάνω ή όχι? Να φύγω ή να μείνω? Να γίνω οικονομικός μετάναστης ή όχι? Θα βρώ δουλειά ή όχι? Ας περιμένει λίγο η απάντηση μέχρι να διαβάσετε την παρακάτω παράγραφο......

  Το ΔΣ της εταιρείας ΤΑΔΕ ΑΕ συνέρχεται σε συμβούλιο προκειμένου να πάρει απόφαση σχετικά με σοβαρότατο θέμα που απασχολεί την εταιρεία. Τα μέλη του ΔΣ τοποθετούνται, ενώ παράλληλα έχουν καλέσει και τους managers της εταιρείας οι οποίοι κάνουν πλήθος αναλύσεων, ερμηνειών, τοποθετήσεων, simulations κλπ κλπ επί του θέματος και των προτεινόμενων 2 επιλογών. Μέχρι και καθηγητές Πανεπιστημίου καλέσανε για να πουν και αυτοί την άποψή τους. Το ΔΣ αποτελείται από 7 μέλη εκ των οποίων ο ένας είναι βασικός μέτοχος και μάλιστα Πρόεδρος της εταιρείας. Η ψήφος του μετράει διπλή. Ξεκινάει η ψηφοφορία και τα 6 πρώτα μέλη είναι διχασμένα. 3-3 οι ψήφοι. Είναι προφανές ότι πάλι ο Πρόεδρος θα πάρει όλη την ευθύνη στην πλάτη του. Έτσι ήταν, έτσι είναι και έτσι θα είναι πάντα τα πράγματα! Την ευθύνη την παίρνουν πάντα οι ηγέτες. Είναι η στιγμή που ο Πρόεδρος θα πρέπει με την ψήφο του να καθορίσει την τύχη της εταιρείας (του). Πού θα βασιστεί? Σε όσα άκουσε (όπως και όλοι οι υπόλοιποι) και όσα εξετέθησαν κατά την διάρκεια του συμβουλίου. Ο ηγέτης δεν χαρακτηρίζεται από την ιδιαίτερα αναλυτική του σκέψη ούτε από την ικανότητά του να διαχειρίζεται τις πληροφορίες και τις αναλύσεις. Η πραγματικότητα είναι ότι οι περισσότεροι ηγέτες παρακινούνται και ενεργούν τελικά επηρεαζόμενοι από 2 παράγοντες: α) το ένστικτο και β) "την μυρωδιά του αέρα", την τάση των πραγμάτων.

  Πίσω πάλι στην απόφαση του επίδοξου οικονομικού μετανάστη. Σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο, αν λειτουργήσει ως ηγέτης του ίδιου του του εαυτού, επηρεαζόμενος από το ένστικτό του τότε μιλάμε για τον καθαρόαιμο τυχοδιώκτη. Το μέλλον θα δείξει αν είναι από εκείνα τα άλογα που είναι γκανιάν, ή σκοντάφουν σπάνε τα πόδια τους στον αγώνα δρόμου και οδηγούνται μετά από λίγο για ευθανασία. Άν όμως ο υποψήφιος επιλέξει να λάβει απόφαση βάση της όσφρησης του αέρα, της τάσης των πραγμάτων το τελευταίο που θέλει να ακούσει είναι περισσότερες αναλύσεις και πληροφορίες. Αντιθέτως θέλει να αφήσει τις αισθήσεις του να δεχτούν πρωτόγονα και απλά ερεθίσματα προκειμένου να αποφασίσει. Αυτά τα ερεθίσματα ακολούθησε ο μετανάστης του '50 και του '60. Και αυτά καλούμαστε να ακολουθήσουμε και τώρα εμείς! Με την απόλυτη διαφορά ότι ΤΩΡΑ δεν υπάρχουν! Δεν έχουν σταλεί από κανέναν σημερινό Έλληνο-Αυστραλό και αυτός είναι ο λόγος που δεν έχουμε γίνει δέκτες τους!!!!

  Τελικά κατάφερα να δημιουργήσω άλλο ένα ερέθισμα με την τελευταία διαπίστωση , ε?

  Υ.Γ. Ο ηγέτης, ακόμα και αν εξ' αιτίας της επιλογής του η εταιρεία φουντάρει, δεν ζητάει ποτέ και από κανέναν τα σπασμένα. Ξαναλέω ο ηγέτης ουδεμία σχέση έχει με τα κυκλοφορούντα υψηλά ιστάμενα λαμόγια ή τους καθ' ύλην αρμόδιους managers.
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nikos Mech Eng : 23-10-2011 στις 23:19
  To thine own self be true!

 8. #18
  Member
  Εγγραφή
  Oct 2011
  Gender
  Male
  Περιοχή
  athens
  Μηνύματα
  49

  Προεπιλογή

  Δυο διαφορετικες αποψεις απο εμενα, για το τελευταιο σου ερεθισμα φιλε Νικο.
  Α) Ο ηγετης κατ'εμε εχει δυο προσοντα. Απεριοριστη εμπιστοσυνη στο οραμα του και την σιγουρη επιτυχια του, και την ικανοτητα να κανει αλλους να πιστεψουν το ιδιο.Να το πω με μια λεξη? "Ξεροκεφαλια" Το αν ειχε δικιο η οχι το κρινουν οι επομενοι, οχι ο ιδιος. Το προς τα που φυσα ο ανεμος λιγο τον ενδιαφερει, γιατι ειναι σιγουρος οτι μεχρι και την πορεια του ανεμου μπορει να αλλαξει. Αν κατεχεις τετεια προσοντα τοτε η θα επιτυχεις θριαμβευτικα η θα αποτυχεις παταγωδως. Μεσες λυσεις δεν υπαρχουν.
  Β) Οι μεταναστες του 50 (παρ'εκτος ελαχιστων μετρημενων στα δακτυλα εξαιρεσεων) δεν εφυγαν γιατι οσμηστικαν την καλυτερη ευκαιρια. Εφυγαν γιατι αν εμεναν στην ελλαδα θα πεθαιναν στην πεινα και αυτοι και τα παιδια τους. Ουτε ειχαν την πληροφορηση που νομιζεις. Ενα γραμμα τοτε εκανε μεχρι και 3,5 μηνες να φτασει εδω απο την Αυστραλια! Ποσα να γραψουν σε ενα γραμμα και τι να πουν που παρα εξω απο την γειτονια τους η στην καλυτερη την πολη τους κανεις δεν ηξερε τιποτα για την Αυστραλια!! Απλα οταν ξερεις οτι ο αλλος δεν εχει τιποτα μα τιποτα να χασει ευκολα του δινεις μια συμβουλη που απλα θα τον κρατησει στην ζωη.
  Απο τοτε τα πραγματα αλλαξαν, και κυριως οσον αφορα την μεταναστευτικη πολιτικη των χωρων. Τοτε η Αυστραλια ειχε 7 εκατομυρια πλυθισμο και τωρα εχει 23. Τοτε ελαχιστοι Ινδονησιοι Κορεατες Ινδοι Φιλιπινεζοι τολμουσαν να βγουν στις ακτες αυτης της αγνωστης χωρας και τωρα δεν προλαβαινουν να τους μαζευουν. Τοτε ηταν το νησι των καταδικων και τωρα ειναι απο τις καλυτερες οικονομιες στον κοσμο. Η παγκοσμιοποιηση σε ολο της το μεγαλειο!!
  Φυσικα και εχεις δικιο στο οτι οι Ελληνες της διασπορας δεν βοηθουν πρακτικα, με φωτεινη εξαιρεση τα παιδια εδω μεσα που αφιερωνουν χρονο στο να απαντουν στον καθε ενα που νομιζει οτι με μια απλη ερωτηση "Πως θα παω Αυστραλια?" ελυσε ολα τα προβληματα του.
  Γιατι δεν βοηθουν οι Ελληνες της διασπορας δεν ξερω. Ισως γιατι απο εκει εχουν αλλη οπτικη γωνια και ειναι σιγουροι για την αποτυχια αυτων που θελουν να πανε. Ισως γιατι βλεπουν τι εκανε η προηγουμενη και η δικια μας γενια στον ιδιο της τον τοπο και δεν θελουν να μετφερουν την "ασθενεια" και στο δικο τους σπιτι. Ισως γιατι οι παλαιτεροι πηγαν εχωντας "μαυρα μεσανυχτα" και οι νεοι δεν εχουν ιδεα τι σημαινει να μην εχεις να φροντισεις την οικογενεια σου. Οπως και να εχει αυτοι ειναι οι οροι του παιχνιδιου και μεχρι στιγμης δεν αλλαζουν.
  Οποτε ρισκαρεις. Τα παιζεις ολα για ολα σε αναζητηση του οραματος σου (αν εχεις οραμα) και γινεσαι ηγετης του εαυτου σου. Αλλιως περιμενεις να γινουν καλυτερες οι συνθηκες η ψαχνεις να βρεις μια αλλη λυση.
  Μας βλεπω να οργανωνουμε ενα φιλοσοφικο συμποσιο για να αναλυσουμε το θεμα!!

 9. #19
  Senior Member Το avatar του χρήστη Nikos Mech Eng
  Εγγραφή
  Sep 2011
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Athens
  Μηνύματα
  309

  Προεπιλογή

  fonda... σε ότι αφορά το:
  A) Λυπάμαι αλλά είσαι εκτός θέματος. Δεν κάνουμε ανάλυση των προσόντων του ιδανικού ηγέτη. Παρακολούθησε την ανάπτυξη της συλλογιστικής μου και θα καταλάβεις γιατί αναφέρθηκα σε αυτόν.
  Β)
  α)Οι μεταναστες του 50 (παρ'εκτος ελαχιστων μετρημενων στα δακτυλα εξαιρεσεων) δεν εφυγαν γιατι οσμηστικαν την καλυτερη ευκαιρια. Ποιός μίλησε για καλύτερη ευκαιρία?
  β)Ουτε ειχαν την πληροφορηση που νομιζεις. Που ξέρεις εσύ τι νομίζω?
  γ)Απλα οταν ξερεις οτι ο αλλος δεν εχει τιποτα μα τιποτα να χασει ευκολα του δινεις μια συμβουλη που απλα θα τον κρατησει στην ζωη. Να υποθέσω ότι αυτή είναι η τακτική σου?
  δ)Φυσικα και εχεις δικιο στο οτι οι Ελληνες της διασπορας δεν βοηθουν πρακτικα... - Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο!!! Είπα ότι δεν απαντούν την συγκεκριμένη ερώτηση "Δουλειά θα βρώ?" Άλλο το ένα και άλλο το άλλο! Μην γενικεύεις!
  ε)Οπως και να εχει αυτοι ειναι οι οροι του παιχνιδιου και μεχρι στιγμης δεν αλλαζουν. Πολύ Μακιαβελικό μου ακούστηκε αυτό. Σε αντιδραση αυτής της λογικής έβγαλα το θέμα στο forum. (Φυσικά δεν αποκλείεται να διακατέχομαι από απίστευτο ρομαντισμό... θα δείξει...)
  στ)Οποτε ρισκαρεις. Τα παιζεις ολα για ολα σε αναζητηση του οραματος σου (αν εχεις οραμα) και γινεσαι ηγετης του εαυτου σου. Αλλιως περιμενεις να γινουν καλυτερες οι συνθηκες η ψαχνεις να βρεις μια αλλη λυση. Δηλαδή υπάρχουν και κάποιοι που δεν είναι ηγέτες του εαυτού τους? Αυτοί που περιμένουν για αλλαγή των συνθηκών ή ψάχνουν για κάποια άλλη λύση?
  ζ) Μας βλεπω να οργανωνουμε ενα φιλοσοφικο συμποσιο για να αναλυσουμε το θεμα!! Αν θυμάμαι καλά κάποιος νωρίτερα χρησιμοποίησε τον αδόκιμο όρο "φιλοσοφικά ζητήματα" ενώ εδώ στο forum προφανώς κάνουμε μια χαλαρή διαλογική συζήτηση. Εσύ όμως το παρατραβάς. Με κάτι τέτοιες υπερβολές χάσαμε την επαφή με την πραγματικότητα και την παράδοσή μας! Να σημειώσω μόνο ότι για συμμετοχή σε φιλοσοφική συζήτηση απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις και αντοχές που με την αυστηρή έννοια του όρου δεν τις έχω.

  Ναι, πολύ καλά κατάλαβες. Ημουν καυστικότατος μαζί σου για να αναδείξω την ανάγκη να μην προσωποποιούμε τις κριτικές μας αλλά να συμμετέχουμε στην ανάπτυξη του θέματος με παραγωγικό τρόπο. Μπορείς όσο θές να διαφωνείς με τις απόψεις μου και τους προβληματισμούς που θέτω, αλλά υφάκι του τύπου "Ουτε ειχαν την πληροφορηση που νομιζεις" δεν τα αποδέχομαι. Μάθε να σέβεσαι τον συνομιλητή σου για να σε σεβαστεί κι αυτός. Επίσης είναι σημαντικό να μην παρερμηνεύονται όσα γράφουμε εδώ ούτε να μπαίνουν στο στόμα μας λόγια που δεν είπαμε! Είπαμε..... χαλαρή διαλογική συζήτηση αλλά μην το καταντήσουμε καφενείο!
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nikos Mech Eng : 24-10-2011 στις 01:11
  To thine own self be true!

 10. #20
  Senior Member Το avatar του χρήστη Nikos Mech Eng
  Εγγραφή
  Sep 2011
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Athens
  Μηνύματα
  309

  Προεπιλογή

  Agoriani διαβάζω και ξαναδιαβάζω την απάντησή σου και ξέρεις το σεβασμό και την εκτίμηση που σου έχω. Αναγνωρίζω την απίστευτη προσπάθεια που έχεις κάνει εσύ και άλλοι φίλοι του forum. Επίσης αντιλαμβάνομαι (για την ακρίβεια υποθέτω) την λεπτή θέση στην οποία βρίσκεσαι όταν απαντάς για θέματα μετανάστευσης.

  Σε έχω ταλαιπωρήσει άλλη μιά φορά με ερώτημά μου και θα μείνω πιστός στην τακτική μου και σε αυτό το ερώτημα. Η προηγούμενη απάντησή σου στρέφεται περισσότερο στο αν αξίζει να γίνω μετανάστης στην Αυστραλία παρά στο αν θα έχω προοπτική σαν οικονομικός μετανάστης. Κατά την γνώμη μου οι διαφορές είναι πολλές τόσο στα κίνητρα όσο και στις επιδιώξεις των δυο κατηγοριών. (Νομίζω ότι συμφωνείς - αν όχι παρακαλώ για τις ενστάσεις σου). Θα σε παρακαλούσα λοιπόν για το σχολιασμό σου στο παρόν θέμα μόνο σε ότι αφορά τον οικονομικό μετανάστη και τις προοπτικές του στην Αυστραλία.

  Ο κάθε ένας επισκέπτης του forum λοιπόν αργά ή γρήγορα θα ενημερωθεί για τις διαδικασίες που έχει θεσπίσει το Αυτραλιανό κράτος και που πρέπει να ακολουθήσει και θα μάθει για τις προδιαγραφές που πρέπει να τηρεί (ακαδημαικές, επαγγελματικές, ηλικιακές, κλπ κλπ). Όποιοι καλύπτουν τις προυποθέσεις τυπικές και ουσιαστικές αργά ή γρήγορα θα φτάσουν εκεί.

  Κατέβηκε λοιπόν (ο οικονομικός μετανάστης της ιστορίας μας) από το αεροπλάνο πέρασε όλους τους ελέγχους χωρίς πρόβλημα και κατευθύνεται προς τον προσωρινό τόπο διαμονής του. Κατά την διάρκεια της διαδρομής από το αεροδρόμιο μέχρι το Hotel κάνει flash back και θυμάται τη μέρα που αποφάσισε να κάνει το τόλμημα. Του έρχονται στη μνήμη όλες οι διαδικασίες, οι ταλαιπωρίες, τα έξοδα, η αγωνία, που πέρασε. Εντυπωσιάζεται από τις εικόνες που περνούν μπροστά στα μάτια του, όμως στο πίσω μέρος του μυαλού του τον τυρρανάει μια σκέψη: "Καλά όλα αυτά... όμως δουλειά θα βρώ?" Ξέρει ότι η αγορά εργασίας είναι ανταγωνιστική αλλά ξέρει επίσης ότι αν ήταν ο Αινστάιν δεν θα κατέληγε οικονομικός μετανάστης! Ξέρει επίσης ότι δεν τον περιμένει κανένα κόκκινο χαλί ούτε λουλούδια όπως αναφέρθηκε χαριτολογώντας (εκτιμώ). Και επίσης ξέρει ότι αν είχε 50.000$ στην άκρη δεν θα ήταν οικονομικός μετανάστης αλλά μετανάστης! Μακάρι να είχε την άνεση να το ψάξει το πράγμα με άνεση χρόνου και απαλλαγμένος από άγχος, συγκεντρωμένος στο να αποδώσει όσο καλύτερα γίνεται στις συνεντεύξεις για εργασία, να δικτυωθεί, να παρακολουθήσει ενδεχομένως σεμινάρια απασχόλησης, να επισκεφθεί συμβούλους απασχόλησης να.... να.... να... Όμως η σκληρή αλήθεια είναι ότι η μεγαλύτερη πολυτέλεια που μπορεί να έχει θα είναι το ξενοδοχείο του και το laptop με το internet. Από την επόμενη μέρα (άντε την μεθεπόμενη μετά την επίροια του jet lag) θα μπεί στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας. Ευτυχώς διάβαζε το patriotaki ενα χρόνο τώρα και έχει στα "favorites" όλες τις απαραίτητες διυθύνσεις, sites, search engines έτοιμα. CVs και cover letters έχει έτοιμα ανά είδος και τύπο εργασίας, έχει ενημερωθεί για τις εταιρείες που υπάρχουν στον χώρο της ειδικότητάς του, είναι έτοιμος να ριχτεί στην μάχη. Διαβάζει Αυστραλέζικο τύπο εδώ και ένα εξάμηνο ώστε να μπει λίγο και στο κλίμα της χώρας. Νιώθει βέβαια σκουριασμένος αφού στην πατρίδα έχει να δουλέψει εδώ και 1-2 χρόνια! (5-6 μήνες για άλλους). Ναι το θέμα της γλώσσας τον αγχώνει διότι άσχετα με το 7 που σκόραρε στο IELTS ξέρει ότι άλλο βαθμοί και άλλο η γνώση της καθομιλουμένης (και ιδιαίτερα στην Αυστραλία). Και επίσης τα οικονομικά αποθέματά του φτάνουν το πολύ για δυο μήνες μέχρι να βρει δουλειά.

  Το βράδυ λίγο πριν πάει για ύπνο, θα πάει για ένα ποτό στο bar του ξενοδοχείου. Εκεί θα συναντήσει κατά σύμπτωση έναν Έλληνα που πρόσφατα μετανάστευσε κι αυτός στην Αυστραλία και θα του πεί μάλιστα (προς έκπληξή του) ότι είναι αυτός που υπογράφει ως "agoriani" στο patriotaki!!! O agoriani λοιπόν εύκολα θα αναγνωρίσει την αβεβαιότητα που νιώθει ο νεοεισελθόντας μετανάστης σχετικά με το "αν θα βρει δουλειά". Εκείνη τη στιγμή λοιπόν τι θα του απαντήσει ο agoriani?
  Είμαι σίγουρος ότι η απάντηση του agoriani θα ήταν διαφορετική αν η υποτιθέμενη συνάντηση γινόταν το καλοκαίρι του 2011 στην Σαντορίνη γι αυτό και σκόπιμα προσδιόρισα τον τόπο της συνάντησης. (Ελπίζω μόνο το αλκοολ στο bar να μην στρεβλώσει την απάντησή σου).
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nikos Mech Eng : 24-10-2011 στις 13:21
  To thine own self be true!

Παρόμοια Θέματα

 1. Ανταπόκριση Σοφι
  Από Σοφι in forum Ανταπόκριση απο την Αυστραλία
  Απαντήσεις: 9
  Τελευταίο Μήνυμα: 10-04-2014, 14:27
 2. Ανταπόκριση - Farfyffs
  Από FarfyFfs in forum Ανταπόκριση απο την Αυστραλία
  Απαντήσεις: 80
  Τελευταίο Μήνυμα: 16-11-2013, 15:32
 3. Ανταπόκριση - sotiris th.
  Από sotiris th in forum Ανταπόκριση απο την Αυστραλία
  Απαντήσεις: 67
  Τελευταίο Μήνυμα: 13-08-2013, 14:34
 4. Ανταπόκριση - dimhal
  Από dimhal in forum Ανταπόκριση απο την Αυστραλία
  Απαντήσεις: 20
  Τελευταίο Μήνυμα: 15-04-2013, 00:15
 5. Ανταπόκριση - Τζο
  Από geogeo in forum Ανταπόκριση απο την Αυστραλία
  Απαντήσεις: 18
  Τελευταίο Μήνυμα: 01-04-2013, 14:23

Ετικέτες γι αυτό το Θέμα (tags)

Δικαιώματα - Επιλογές

 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
 • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
 • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
 •  
Search Engine Optimization by vBSEO