Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 26
 1. #1
  Moderator Το avatar του χρήστη australian
  Εγγραφή
  Jan 2011
  Gender
  Male
  Περιοχή
  AussieLand
  Μηνύματα
  3.097
  Follow australian On Twitter Add australian on Facebook Add australian on Google+
  Add australian on Linkedin Follow australian on Flickr Visit australian's Youtube Channel

  Thumbs up Ανταπόκριση από την Αυστραλία-Άρης

  Την παρακάτω "ανταπόκριση"την βρήκα στο Ευτυχία — Κατερίνα Τσεμπερλίδου

  Μέρος 1
  Γεια Σας! Με λένε Άρη και τη Γυναίκα μου Τερέζα, τη κόρη μας Παναγιώτα και τον γιό μας Μάριο. Είμαστε μία μέση αστική οικογένεια από τα νότια προάστια της Αθήνας. Θα σας διηγηθώ με όση λεπτομέρεια μπορώ την «όμορφη» περιπέτεια της μετανάστευσης μας, στην Αυστραλία, πριν λίγους μήνες.
  Το καλοκαίρι του 2011, κάναμε διακοπές με τα παιδιά μας στη Βόρεια Εύβοια. Η επιλογή για τις διακοπές του ’11, ήταν η Βόρεια Εύβοια διότι η κρίση και τα περιορισμένα οικονομικά, δεν επέτρεπαν τα περασμένα μεγαλεία των νησιών του Ιονίου ή των Κυκλάδων… Εκεί ήταν πιο οικονομικά.
  Η συζήτηση με τη Τερέζα, περιστρεφόταν γύρω από το γεγονός ότι η Εταιρεία που εργαζόμουν, παρέπαιε και δε φαινότανε να βγάζει το χειμώνα… Μόνιμα το ερώτημα που μας απασχολούσε ήταν: «Μετά τι;;». Η Τερέζα έχει γεννηθεί στη Μελβούρνη της Αυστραλίας (είχε επιστρέψει στην Ελλάδα με τους γονείς της όταν ήταν μόλις 6 ετών), οπότε είχαμε το δικαίωμα να μεταναστεύσουμε εκεί και συνεχώς αναρωτιόμασταν: «Μήπως να φεύγαμε;». Το ερώτημα ερχότανε πάλι και πάλι, μιας και ανησυχούσαμε έντονα για το μέλλον των παιδιών μας.
  Η Παναγιώτα, μόλις είχε τελειώσει τη Β’ Λυκείου και ήδη είχε κάνει το προπαρασκευαστικό καλοκαιρινό τμήμα στο φροντιστήριο, όπως όλα σχεδόν τα συνομήλικα παιδιά. Το όνειρό της από την 4η τάξη του Δημοτικού είναι να σπουδάσει βιολογία και ιδιαίτερα ν’ ασχοληθεί με την έρευνα. Είναι άριστη μαθήτρια. Ο Μάριος μόλις είχε τελειώσει την Α’ Γυμνασίου και το μόνο που τον ενδιέφερε σαν αγόρι που είναι, ήταν το παιχνίδι με τα άλλα παιδιά στην παραλία.
  Χωρίς να θέλω να «ευλογήσω τα γένια μας», θεωρώ τη Τερέζα και εμένα αρκετά μορφωμένους: Πανεπιστημιακές σπουδές, με εξειδικεύσεις και μεταπτυχιακά στην Αμερική. Γνωρίζουμε ότι για τα παιδιά μας, το μέλλον στην Ελλάδα είναι ζοφερό. Γνωρίζουμε ότι η Παναγιώτα δεν έχει καμιά ελπίδα στο τομέα που διάλεξε: Ποιά έρευνα στην Ελλάδα;;;
  Οι διακοπές κάποτε τελείωσαν. Επιστρέψαμε στις δουλειές μας (η Τερέζα είναι Δημόσιος Υπάλληλος) και τα παιδιά ξεκίνησαν τη σχολική χρονιά. Η Τερέζα ξεκίνησε την διαδικασία να βγάλει Αυστραλιανό διαβατήριο, γιατί «ποτέ δεν ξέρεις»….. Επισκεφτήκαμε την Αυστραλιανή Πρεσβεία στην Αθήνα και μάθαμε τι χρειάζεται για να γίνει αυτό. Βασικό έγγραφο ήταν το «Πιστοποιητικό Γεννήσεως»/ «Birth Certificate» από τη Μελβούρνη. Κάπου στα χαρτιά του πατέρα της Τερέζας, βρήκαμε ένα παλιό και ταλαιπωρημένο χαρτί. Συγκεντρώσαμε και τα υπόλοιπα και πήγαμε στη Πρεσβεία.
  Αμ, δε! Δεν ίσχυε… Έπρεπε να εκδοθεί καινούργιο από την Αυστραλία. Από το internet κατεβάσαμε τη φόρμα, συγκεντρώσαμε τα έγγραφα που απαιτούνταν γι’ αυτό και αφού δώσαμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας (κοστίζει $27 AUD), τα στείλαμε στην Αυστραλία για να εκδοθεί το καινούργιο Birth Certificate.
  Πριν καλά-καλά μπει το φθινόπωρο του 2011 και ενώ η κρίση στην Ελλάδα ήταν σε πλήρη εξέλιξη, μας ήρθε αυτό που περιμέναμε από καιρό: Η Εταιρεία που εργαζόμουν έκλεισε. Ήταν 1η Οκτωβρίου όταν μου το ανακοίνωσαν, ημέρα των γενεθλίων μου! Βρήκα όμως τον εαυτό μου ψυχολογικά έτοιμο. Εκείνο το βράδυ μείναμε μέχρι αργά ξύπνιοι με τη Τερέζα, να συζητάμε τις εναλλακτικές λύσεις. Η μόνη βιώσιμη λύση, ήταν η αναχώρηση για την Αυστραλία. «Ο κύβος ερρίφθη»!
  Η Προετοιμασία
  Ξεκινήσαμε, ανακοινώνοντας την απόφαση μας στα παιδιά. Η Παναγιώτα αναστατώθηκε πάρα πολύ καθόσον είναι στην εφηβεία και έχει και έναν δεσμό με ένα αγόρι της ηλικίας της. Ο Μάριος το πήρε πολύ ήρεμα και έδειξε να καταλαβαίνει τα θετικά από τη κίνηση αυτή. Οι γονείς μου το δέχτηκαν ήρεμα, ενώ αντιθέτως οι γονείς της Τερέζας αναστατώθηκαν πάρα πολύ. Η Μητέρα της Τερέζας, η οποία έζησε στην Αυστραλία τη νιότη της, δουλεύοντας σε εργοστάσιο, έπεσε σε κατάθλιψη. Πιστεύει ότι οι δυσκολίες που πέρασε εκείνη, στη δεκαετία του ’60-’70 θα επαναληφθούν και για τη κόρη της. Η ιδέα του αποχωρισμού από τα εγγόνια της την τρελαίνει.
  Μετά αρχίζει η κατάστρωση του σχεδίου: Πρέπει να φύγουμε κάπου μέσα στον Ιανουάριο του 2012. Ο λόγος είναι ότι στην Αυστραλία, η σχολική χρονιά αρχίζει 1 Φεβρουαρίου. Μέχρι τότε πρέπει να γίνουν πάρα πολλά πράγματα.
  Εν τω μεταξύ και ενώ περιμέναμε το Birth Certificate της Τερέζας από την Αυστραλία, μαθαίνουμε ότι τα παιδιά, λόγω της Μητέρας τους, δικαιούνται να γίνουν κι αυτά Αυστραλοί Πολίτες (Citizens by Decent). Αυτό απαιτεί την ύπαρξη του Birth Certificate και του Αυστραλιανού διαβατηρίου της Τερέζας. Εγώ θα πρέπει να ξεκινήσω τη διαδικασία να εκδώσω «Partner Visa» για να μπορέσω να μείνω στην Αυστραλία με την υπόλοιπη οικογένεια. Διαβάζοντας τη διαδικασία στο internet, διαπιστώσαμε ότι είναι πραγματικά χαώδης, χρειάζεται πολύ χρόνο (περίπου 6 μήνες) και στοιχίζει πάρα πολλά χρήματα (περίπου $1900 AUD αν υποβάλλεις την αίτηση από χώρα εκτός Αυστραλίας) .
  Μετά από αρκετές μέρες έφθασε το καινούργιο Birth Certificate της Τερέζας και αμέσως πήγε στη Πρεσβεία και εξέδωσε το Αυστραλιανό διαβατήριο (κόστος $233 AUD). Αμέσως μετά, ξεκινήσαμε να κάνουμε τα παιδιά Αυστραλούς πολίτες. Αφού συγκεντρώσαμε όλα τα απαραίτητα έγγραφα και τα μεταφράσαμε στη Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών (οδός Αρίωνος 10, Μοναστηράκι – διάρκεια περίπου 7 μέρες και κόστος 8-9 Ευρώ ανά έγγραφο) , τα στείλαμε στη Πρεσβεία της Αυστραλίας στο Λονδίνο (εκεί γίνεται αυτή η διαδικασία για την Ευρώπη). Το κόστος είναι $120 AUD για το πρώτο παιδί κι $95 AUD για το δεύτερο παιδί (εφόσον η αίτηση γίνεται συγχρόνως). Μέσα σε λίγες μέρες λάβαμε περιχαρείς, τα πιστοποιητικά υπηκοότητας των παιδιών και σπεύσαμε αμέσως στη Πρεσβεία να εκδώσουμε τα Αυστραλιανά διαβατήρια και γι’ αυτά (κόστος $117 AUD για κάθε παιδί). Άρα τα πρώτα διαδικαστικά είχαν γίνει. Η Τερέζα και τα παιδιά ήταν έτοιμοι!
  No comment

 2. #2
  Moderator Το avatar του χρήστη australian
  Εγγραφή
  Jan 2011
  Gender
  Male
  Περιοχή
  AussieLand
  Μηνύματα
  3.097
  Follow australian On Twitter Add australian on Facebook Add australian on Google+
  Add australian on Linkedin Follow australian on Flickr Visit australian's Youtube Channel

  Προεπιλογή

  Μέρος 2
  Εγώ είχα ήδη ξεκινήσει να μαζεύω τα απαραίτητα έγγραφα για να εκδώσω την «Partner Visa». Κατέβασα από το internet την απαραίτητη φόρμα (περίπου 30 σελίδες με πάρα πολλές λεπτομέρειες) και…. απελπίστηκα. Χρειάζονταν πάρα πολλά έγγραφα (περίπου 30), τα οποία αφού εκδοθούν, θα έπρεπε να μεταφραστούν από τη Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών πριν σταλούν.
  Εδώ είναι που ήρθα αντιμέτωπος με το αθάνατο Ελληνικό Δημόσιο: Για να μπορέσει κάποιος να πάει για μετάφραση τα έγγραφά του, θα πρέπει προηγουμένως να λάβει την απαραίτητη σφραγίδα “Apostille” από την αρμόδια Νομαρχία. Είναι μια διαδικασία που ουσιαστικά επικυρώνει τη γνησιότητα των εγγράφων και είναι βάσει κάποιας Διεθνούς Σύμβασης. Είναι δυστυχώς, απαραίτητο να υπάρχει σε όλα τα έγγραφα που προσκομίζονται.
  Χα!!!! Μακάρι να ήταν τόσο απλό όσο ακούγεται! Διαβάστε λοιπόν γιατί έτρεχα επί μία εβδομάδα: Μερικά από τα απαραίτητα έγγραφα για την υποβολή της αίτησης για Partner Visa, είναι τα τελευταία τρία εκκαθαριστικά της Εφορίας. Χωρίς να γνωρίζω λοιπόν, πήρα τα τρία τελευταία εκκαθαριστικά που είχα λάβει με το ταχυδρομείο (τα γνώριμα μηχανογραφημένα έντυπα που παίρνουμε όλοι κάθε χρόνο από την εφορία) και πήγα στη Νομαρχία Αθηνών για να λάβω σφραγίδα Apostille. Αμ, δε! Δεν είναι αποδεκτά τα έγγραφα αυτά! Μου είπαν ότι για να λάβω σφραγίδα Apostille, πρέπει να πάω στην αρμόδια ΔΟΥ και να πάρω έντυπα με την κανονική στρογγυλή σφραγίδα (τη γνωστή «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΙΑ») και πρωτότυπη υπογραφή υπαλλήλου της ΔΟΥ.
  Τι να κάνω λοιπόν, πηγαίνω στη ΔΟΥ που υπάγομαι και ζήτησα από το τμήμα «ΕΙΣΟΔΗΜΑ» (αφού περίμενα όλη μέρα!) τα παραπάνω έγγραφα. Αφού τα πήρα, τα πήγα (την επόμενη μέρα γιατί ήταν ήδη 2μμ) στη Νομαρχία Αθηνών (άλλη ατελείωτη ουρά κι εκεί!). Η υπάλληλος εκεί, αφού τα έλεγξε, μου ανακοίνωσε ότι δεν γίνεται να τα σφραγίσει διότι ο υπάλληλος στη ΔΟΥ που υπέγραψε, δεν είναι καταχωρημένος στα δικά τους αρχεία ως εξουσιοδοτημένος να υπογράψει!!!
  Πραγματική απελπισία! Η υπάλληλος μου έδωσε μία λίστα των υπαλλήλων της ΔΟΥ που είναι εξουσιοδοτημένοι να υπογράφουν. Πήγα στη ΔΟΥ και ανακαλύπτω ότι κανένας από τη λίστα δεν εργάζεται στο τμήμα Εισόδημα!!! Κάποιοι έχουν φύγει με σύνταξη, κάποιοι έχουν μετατεθεί και κάποιοι εργάζονται σε άλλα τμήματα της ΔΟΥ. Μετά από πολλές προσπάθειες (έχει δει κανείς γκισέ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ» σε ΔΟΥ;; Όλοι έχουν κάτι ταμπελίτσες που λένε «Όχι Πληροφορίες εδώ») ανακαλύπτω δύο εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους σε άλλα τμήματα. Πήγα στη πρώτη και αφού τη διέκοψα από το μανικιούρ, της εξήγησα την κατάσταση. Εκείνη με κατσάδιασε που την ενόχλησα και μου είπε μάλιστα: «Σα τα ζώα πηγαίνετε! Αφού δεν είμαι στο εισόδημα, δεν έχω καμία δουλειά»! Με έδιωξε κακήν-κακώς!
  Ευτυχώς (ή δυστυχώς) είμαι από τη φύση μου πολύ ήρεμος άνθρωπος αλλά αισθάνθηκα να με πνίγει το δίκιο και παραλίγο να αρπάξω την υπάλληλο από το λαιμό! Κάνω όμως υπομονή (παρηγοριέμαι μέσα μου ότι σε λίγο καιρό, όλα αυτά θα είναι ένα κακό όνειρο…) και πηγαίνω να βρω την επόμενη υπάλληλο. Τη βρήκα και της εξήγησα την κατάσταση. Εκείνη έδειξε να καταλαβαίνει, αλλά λειτούργησαν τα ευθυνοφοβικά αντανακλαστικά της και με παρέπεμψε στον Διευθυντή της ΔΟΥ. Εκείνη την ημέρα απουσίαζε ο Διευθυντής, οπότε εξήγησα την κατάσταση στον Υποδιευθυντή της ΔΟΥ. Εκείνος με ύφος «δεν-με-βλέπεις-ότι-περιμένω-να-βγω-στη-σύνταξη-ρε» μου είπε ότι από τη στιγμή που υπάρχει στρογγυλή σφραγίδα και υπογραφή του τμηματάρχη Εισοδήματος, η ΔΟΥ είναι καλυμμένη. Στη φάση αυτή δεν ήξερα πια τι να κάνω….
  Επέστρεψα πάλι στη Νομαρχία Αθηνών και τους εξήγησα (αφού περίμενα στην ατέλειωτη ουρά) την κατάσταση. Ευτυχώς, βρέθηκε ένας ευσυνείδητος υπάλληλος που είδε την απελπισία στα μάτια μου και ανέλαβε να πάρει ο ίδιος τον Διευθυντή της ΔΟΥ γιατί, όπως εξήγησε, ήταν αμέλεια της ΔΟΥ να ενημερώσει τη λίστα με τους εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους. Πράγματι, ο Διευθυντής της ΔΟΥ αναγνώρισε την αμέλεια της υπηρεσίας του και είπε να πάω να τον βρω αυτοπροσώπως. Όπερ και εγένετο.
  Αφού μου ζήτησε συγγνώμη (κοτζάμ Έφορος και ζήτησε συγγνώμη από έναν κοινό θνητό!) για την ταλαιπωρία μου, κάλεσε την υπάλληλο που έκανε μανικιούρ και την διέταξε να υπογράψει τα έγγραφα, η οποία το έκανε χωρίς δεύτερη κουβέντα! Το μαρτύριό μου με τα εκκαθαριστικά της εφορίας, τελείωσε την επόμενη μέρα όταν στήθηκα εκ νέου στην ουρά της Νομαρχίας και έλαβα τις πολυπόθητες σφραγίδες Apostille και την ίδια μέρα τα προσκόμισα στη Μεταφραστική Υπηρεσία για μετάφραση. Η διαδικασία με τα εκκαθαριστικά ξεκίνησε Δευτέρα και τελείωσε Παρασκευή! Μια πλήρης εργάσιμη εβδομάδα!
  No comment

 3. #3
  Moderator Το avatar του χρήστη australian
  Εγγραφή
  Jan 2011
  Gender
  Male
  Περιοχή
  AussieLand
  Μηνύματα
  3.097
  Follow australian On Twitter Add australian on Facebook Add australian on Google+
  Add australian on Linkedin Follow australian on Flickr Visit australian's Youtube Channel

  Προεπιλογή

  Μέρος 3
  Τις ίδιες εκείνες ημέρες που έτρεχα πανικόβλητος να μαζέψω τα απαραίτητα έγγραφα για τη βίζα, ψάχναμε να βρούμε μαζί με την Τερέζα, την εταιρεία που θα αναλάμβανε τη μεταφορά της οικοσκευής μας, καθώς και τα αεροπορικά εισιτήρια για όλη την οικογένεια . Έχοντας μεταφέρει την οικοσκευή μας παλαιότερα προς/από την Αμερική όπου είχαμε πάει για τις μεταπτυχιακές μας σπουδές, γνωρίζαμε τη διαδικασία.
  Το πρόβλημα εδώ ήταν το κόστος: Τα πράγματα έπρεπε να χωρέσουν μέσα σε ένα container 20 ποδών και αυτό θα μας στοίχιζε περίπου 6.000 Ευρώ! Κλείσαμε με μια Εταιρεία με την οποία κανονίσαμε να στείλει το συνεργείο για το πακετάρισμα στις 28 Νοεμβρίου 2011.
  Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να δώσω μία εικόνα για το τι ακούσαμε από τον περίγυρό μας σχετικά με το θέμα της μεταφοράς της οικοσκευής: μας έλεγαν ότι δεν χρειαζόταν να το κάνουμε και ότι θα τα παίρναμε όλα από την Αυστραλία. Εμείς επιμέναμε διότι τα περισσότερα πράγματά μας ήταν καινούργια ή ήταν πράγματα τα οποία δεν θέλαμε να αποχωριστούμε. Ευτυχώς που δεν ακούσαμε κανέναν! Εκ των υστέρων διαπιστώσαμε ότι με τα 6.000 Ευρώ που δώσαμε για τη μεταφορά, σίγουρα δεν αγοράζαμε τα ίδια πράγματα από την Αυστραλία. Ποιος είπε ότι τα αγαθά είναι φθηνά στην Αυστραλία; Το ερώτημα είναι ρητορικό σε αυτή τη φάση της διήγησής μου και θα επανέλθω εμπράκτως στη συνέχεια.
  Με τα εισιτήρια, ευτυχώς έχουμε μία πολύ καλή φίλη που έχει τουριστικό γραφείο και μας εξασφάλισε τη καλύτερη δυνατή τιμή: 4.000 Ευρώ για όλη την οικογένεια για τη πτήση από Αθήνα προς Μελβούρνη μέσω Abu Dhabi με αναχώρηση στις 19 Ιανουαρίου 2012. Το κόστος ήταν λίγο αυξημένο διότι της Τερέζας το εισιτήριο και το δικό μου ήταν εισιτήρια μετ’ επιστροφής. Της μεν Τερέζας, διότι έπρεπε να επιστρέψει κατά τον Μάρτιο στην Ελλάδα για να κανονίσει κάποιες υποθέσεις της, το δε δικό μου, διότι αναγκαστικά εγώ θα ταξίδευα με τουριστική βίζα (δεν θα είχε προλάβει να βγει η «Partner Visa») που προϋποθέτει την ύπαρξη εισιτηρίου μετ’ επιστροφής. Αλλιώς δεν βγαίνει. Ας το έχουν αυτό κατά νου, όσοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν για την Αυστραλία με τουριστική βίζα.
  Ένα άλλο θέμα που έπρεπε να κανονιστεί, ήταν το θέμα του σχολείου των παιδιών στην Αυστραλία. Ψάχνοντας στο internet, βρήκαμε ένα σχολείο το οποίο πιστέψαμε ότι θα ήταν μια καλή επιλογή για τα παιδιά μας: Το Oakleigh Greek Orthodox College. Η επιλογή του σχολείου θα έκρινε και τη περιοχή της Μελβούρνης που θα μέναμε (για να είμαστε κοντά). Ήρθαμε λοιπόν σ’ επαφή με το σχολείο, το οποίο ακολουθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Πολιτείας της Victoria, αλλά διατηρεί έντονα τα Ελληνικά χαρακτηριστικά του.
  Το πρόβλημα ήταν ότι το σχολείο είναι ιδιωτικό και θα απαιτούσε δίδακτρα. Με χαρά όμως ακούσαμε ότι ο πρώτος χρόνος για εμάς θα ήταν δωρεάν, διότι ερχόμασταν από την Ελλάδα της κρίσης και είχαν ενεργοποιήσει ένα πρόγραμμα βοήθειας γι’ αυτό. Μας ζήτησαν κάποια έγγραφα (βεβαιωτικά από τα σχολεία στην Ελλάδα, πιστοποιητικά γεννήσεως, μεταφράσεις εμβολίων) τα οποία συγκεντρώσαμε (τη μετάφραση των εμβολίων μας την έκανε ο παιδίατρός μας) και τους τα στείλαμε. Κανονίστηκε μάλιστα, και η ημέρα που θα πηγαίναμε για γνωριμία και συνέντευξη: Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012 με δεδομένο ότι θα φτάναμε στις 20 Ιανουαρίου 2012 στη Μελβούρνη και τα σχολεία εκεί άρχιζαν την 1η Φεβρουαρίου.
  Κάπου στο τέλος του Νοεμβρίου κατάφερα και συγκέντρωσα τα απαραίτητα έγγραφα για τη «Partner Visa», πέρασα γιατρούς (κόστος 300 Ευρώ – πηγαίνεις στους γιατρούς που συνεργάζονται με την Πρεσβεία της Αυστραλίας στην Αθήνα και πληρώνεις επίσκεψη κανονικά!) συμπλήρωσα τη τεράστια φόρμα (μου πήρε μέρες!), έβαλα τα στοιχεία της πιστωτικής μου κάρτας (θυμίζω: κόστος περίπου $1.900 AUD) και τα έστειλα στη Πρεσβεία της Αυστραλίας στο Βερολίνο (αρμόδιοι για την «Partner Visa» στην Ευρώπη).
  Ήξερα ότι χρειαζόταν περίπου 6 μήνες η διαδικασία έγκρισης (εφόσον όλα τα έγγραφα ήταν εντάξει) και υπολόγιζα ότι περίπου κατά τα τέλη Απριλίου, αρχές Μαΐου θα την έχω. Υπήρχε όμως μία λεπτομέρεια που μας δημιουργούσε πρόσθετο άγχος: Εγώ θα πήγαινα τον Ιανουάριο στην Αυστραλία με τουριστική βίζα. Η τουριστική βίζα έχει διάρκεια τρείς μήνες. Οπότε έπρεπε να βγει η Partner Visa πριν λήξει η τουριστική βίζα, αλλά δεν μπορούσα να κάνω κάτι γι’ αυτό. Επίσης, έπρεπε να λάβω υπόψη ότι, όταν θα έβγαινε η «Partner Visa», θα έπρεπε να βγω από την Αυστραλία (ανεξαρτήτως προορισμού) και να επιστρέψω πλέον με τη νέα βίζα. Αυτό, αν και μακρινό σ’ εκείνη τη φάση, μου δημιουργούσε πρόσθετο άγχος με τη σκέψη ότι μπορεί να έλλειπε η Τερέζα στην Ελλάδα κι εγώ να χρειαζόταν να φύγω για λίγες μέρες εκτός Αυστραλίας. Τα παιδιά τότε θα έπρεπε να μείνουν σε κάποιο φιλικό σπίτι και δεν μας άρεσε και πολύ αυτή η ιδέα.
  Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011, κατέφθασε το συνεργείο της μεταφορικής Εταιρείας για να ξεκινήσει το μάζεμα της οικοσκευής. Η εκτίμηση ήταν ότι την Τετάρτη θα ήταν όλα έτοιμα για να φορτωθούν στο container που θα ερχόταν με φορτηγό έξω από το σπίτι μας. Το συνεργείο δούλεψε πυρετωδώς και κατάφεραν να ετοιμάσουν τα πράγματα για φόρτωμα τη Τρίτη το απόγευμα, οπότε ήρθε και το container.
  Από την ώρα ακόμα που μάζευαν τα πράγματα, ανέβαινε το άγχος μας ότι δεν θα χωρέσουν όλα μέσα στο container. Κάποιοι από το συνεργείο έλεγαν ότι θα χωρέσουν και κάποιοι ότι δεν θα χωρέσουν όλα. Το άγχος που τραβήξαμε εκείνη την ημέρα που κατέφθασε το φορτηγό με το container, δεν περιγράφεται! Κάποια στιγμή κατά τις 8 το βράδυ όταν σχεδόν όλα είχαν μπει στο container διαπιστώσαμε ότι πράγματι δεν χώρεσαν όλα τα πράγματα και αναγκαστικά κάποιες κούτες και δύο ποδήλατα (το δικό μου και της Παναγιώτας) έπρεπε να μείνουν πίσω.
  Τι άλλο μπορούσαμε να κάνουμε; Τα πράγματα που έμειναν πίσω, δόθηκαν σε φίλους για φύλαξη, με την ελπίδα ότι κάποια μέρα θα μπορέσουμε να τα φέρουμε στην Αυστραλία (αν και πολύ αμφιβάλλω τώρα πια…).
  No comment

 4. #4
  Moderator Το avatar του χρήστη australian
  Εγγραφή
  Jan 2011
  Gender
  Male
  Περιοχή
  AussieLand
  Μηνύματα
  3.097
  Follow australian On Twitter Add australian on Facebook Add australian on Google+
  Add australian on Linkedin Follow australian on Flickr Visit australian's Youtube Channel

  Προεπιλογή

  Μέρος 4
  Η μέρα ήταν 29 Νοεμβρίου 2011, όταν μείναμε για πρώτο βράδυ στο σπίτι των γονιών της Τερέζας, στην ίδια γειτονιά που μέναμε. Το κλίμα βαρύ. Θα έπρεπε τώρα να μείνουμε μαζί τους μέχρι να φύγουμε στις 19 Ιανουαρίου 2012. Οι άνθρωποι ήταν πολύ χαρούμενοι που μας είχαν μαζί τους αλλά και βαθιά στεναχωρημένοι που θα φεύγαμε σε λίγο καιρό. Εμείς είχαμε χάσει οικογενειακώς τη βολή του σπιτιού μας και μας τρομοκρατούσε το άγνωστο που μας περίμενε….
  Τα παιδιά συνέχισαν το σχολείο τους κανονικά. Αποφασίσαμε ότι θα διέκοπταν το σχολείο με την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων διακοπών. Η Παναγιώτα συνέχισε ακόμη και το φροντιστήριο αλλά κάποια στιγμή κατά τα μέσα του Δεκεμβρίου, αποφασίσαμε ότι δεν είχε νόημα να συνεχίσει.
  Οπότε πήγαμε και ανακοινώσαμε στο φροντιστήριο ότι η Παναγιώτα θα διακόψει. Οι άνθρωποι έπαθαν ένα σοκ γιατί θεωρούσαν ότι η Παναγιώτα θα πήγαινε πάρα πολύ καλά στις Πανελλαδικές εξετάσεις και ότι θα ήταν ένα «σιγουράκι» γι’ αυτούς. Προς τιμήν τους, είπαν στη Παναγιώτα να συνεχίσει να πηγαίνει στο φροντιστήριο όσο θα ήθελε εκείνη μέχρι να φύγουμε (και το ήθελε πολύ!) χωρίς οικονομική επιβάρυνση.
  Η Παναγιώτα ήταν πλέον η μεγαλύτερη στεναχώρια και ανησυχία που είχαμε. Την βλέπαμε ότι δεν το έχει δεχτεί καθόλου καλά και είχαμε πολλά ξεσπάσματα και κλάματα. Ήταν σε πλήρη άρνηση και προσπαθούσαμε να μην της χαλάμε κανένα χατίρι όσο ήμασταν ακόμη στην Ελλάδα. Θα έχανε τους φίλους της και το αγόρι της. Όσες συζητήσεις και να κάναμε μαζί της, πάντα καταλήγαμε σε κλάματα και μεγάλη στεναχώρια για όλους. Εγώ και η Τερέζα είχαμε πάρει μία απόφαση που ήταν καθοριστική για τη ζωή της και το μέλλον της, αλλά εκείνη αντιδρούσε βιαία. Ήμασταν όλο αυτό τον καιρό σε άθλια ψυχολογική κατάσταση όλοι μας….
  Οι μέρες πέρασαν βασανιστικά αργά. Είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε με αγαπημένους φίλους και συγγενείς. Ποτέ δεν θα ξεχάσω τα όμορφα βράδια με παρέα μπροστά στο χωριάτικο τζάκι του Πεθερού μου, να τρώμε μεζέδες και να πίνουμε κρασάκια και τσιπουράκια!
  Έτσι πέρασαν τα Χριστούγεννα, η Πρωτοχρονιά και τα Φώτα. Οι μέρες πλησίαζαν για να φύγουμε….
  No comment

 5. #5
  Moderator Το avatar του χρήστη australian
  Εγγραφή
  Jan 2011
  Gender
  Male
  Περιοχή
  AussieLand
  Μηνύματα
  3.097
  Follow australian On Twitter Add australian on Facebook Add australian on Google+
  Add australian on Linkedin Follow australian on Flickr Visit australian's Youtube Channel

  Προεπιλογή

  Μέρος 5
  Στις 19 Ιανουαρίου 2012 το πρωί, ήμασταν όλοι έτοιμοι για την αναχώρηση. Η πτήση μας ήταν στις 1 το μεσημέρι και έτσι ξεκινήσαμε κατά τις 10 πμ για το αεροδρόμιο. Προκειμένου να χωρέσουν οι αποσκευές μας, είχαμε καλέσει τους γονείς μου και τ’ αδέρφια μου με τα αυτοκίνητά τους, να έρθουν από το σπίτι του πεθερού μου για να φύγουμε όλοι μαζί.
  Πράγματι, κατά τις 10 πμ ξεκινήσαμε σε πομπή για το αεροδρόμιο. Η Παναγιώτα μας παρακάλεσε να περάσουμε από το σχολείο της όπου θα την περίμεναν όλοι οι συμμαθητές και φίλοι της να την αποχαιρετήσουν. Έτσι και έγινε, αλλά οι εικόνες που ζήσαμε, μας σημάδεψαν για πάντα. Όλα τα παιδιά έξω στην ηλιόλουστη αυλή του σχολείου να την αγκαλιάζουν και να κλαίνε…. Ακόμα και τώρα που σας τα γράφω αυτά, δεν μπορώ παρά να συγκινούμαι από την εικόνα αυτή!
  Στο αεροδρόμιο όλα κύλισαν ήρεμα πίνοντας καφεδάκι με τους γονείς μας και τ’ αδέρφια μας μέχρι την ώρα που έπρεπε να περάσουμε τον έλεγχο διαβατηρίων και να κατευθυνθούμε προς την πύλη αναχώρησης. Αφού τους αγκαλιάσαμε και τους φιλήσαμε όλους, περάσαμε τον έλεγχο και αρχίσαμε να περπατάμε προς τη πύλη αναχώρησης. Γύρισα και κοίταξα τα λυπημένα πρόσωπα των ανθρώπων μας που μας χαιρετούσαν και αφού κούνησα το χέρι τελευταία φορά, γύρισα τη πλάτη και άρχισα να περπατώ γρήγορα προς τα μέσα.
  Εκεί, δεν άντεξα και ξέσπασα σε γοερούς λυγμούς καθώς περπατούσα μέσα από το duty free, προσπαθώντας να κρυφτώ από τη Τερέζα και τα παιδιά. Εκεί ένοιωσα να ξεσπά όλη η φόρτιση των τελευταίων δύο μηνών. Έχω την εντύπωση ότι είχα να κλάψω έτσι από παιδί, δυνατά και μέσα από τα βάθη της ψυχής μου…..
  Η πτήση διήρκησε συνολικά περίπου 20 ώρες (4 ώρες Αθήνα- Abu Dhabi, 2 ώρες αναμονή στο Abu Dhabi και 14 ώρες Abu Dhabi-Μελβούρνη). Είναι φυσικό, μετά από τόσες ώρες ταξιδιού, να είμαστε όλοι πάρα πολύ κουρασμένοι. Ήταν 20 Ιανουαρίου, 7μμ όταν φτάσαμε και λόγω καλοκαιρινής ώρας στην Αυστραλία, ήμασταν 9 ώρες μπροστά σε χρόνο από την Ελλάδα.
  Στο αεροδρόμιο Tullamrine της Μελβούρνης, ήταν μαζεμένοι αρκετοί παλιοί φίλοι του πεθερού μου από τα χρόνια που ήταν εκείνοι στην Αυστραλία και μας περίμεναν. Οι εικόνες στο μυαλό μου παραμένουν συγκεχυμένες από τις στιγμές εκείνες που μας αγκάλιαζαν όλοι και μας εύχονταν το «Καλώς Ήρθατε».
  Λίγα πράγματα θυμάμαι κατά τη διαδρομή από το αεροδρόμιο προς το σπίτι που θα μέναμε. Θυμάμαι καλά, ότι είχε πια νυχτώσει. Πόσο παράξενα ένιωθα που το τιμόνι στο αυτοκίνητο ήταν στα δεξιά και οι δρόμοι αντίθετοι με τους δικούς μας, καθώς επίσης και τους θαυμάσιους δρόμους πού όλοι ακολουθούσαν τα όρια ταχύτητος με ευλάβεια!
  No comment

 6. #6
  Moderator Το avatar του χρήστη australian
  Εγγραφή
  Jan 2011
  Gender
  Male
  Περιοχή
  AussieLand
  Μηνύματα
  3.097
  Follow australian On Twitter Add australian on Facebook Add australian on Google+
  Add australian on Linkedin Follow australian on Flickr Visit australian's Youtube Channel

  Προεπιλογή

  Μέρος 6
  Ακόμη πριν φύγουμε από την Ελλάδα, είχε κανονιστεί να μείνουμε στο σπίτι του Νίκου και της Γεωργίας, φίλοι του πεθερού μου από τη δεκαετία του ’60, που δούλευαν μαζί στις φάμπρικες και οι δεσμοί τους ήταν πολύ δυνατοί. Οι άνθρωποι αυτοί μας υποδέχθηκαν με όλη τους την αγάπη και μας έδωσαν ακόμα και τα υπνοδωμάτιά τους για να κοιμηθούμε.
  Αφού μιλήσαμε λίγο εκείνο το πρώτο βράδυ (πιο πολύ για να γνωριστούμε, μιας και δεν γνωριζόμασταν καθόλου), ξαπλώσαμε να κοιμηθούμε αλλά που τέτοια τύχη! Είχαμε τρομερή υπερένταση, έκανε και πάρα πολύ ζέστη και είχε κουνούπια: Ήταν καλοκαίρι στην Αυστραλία και εμείς είχαμε έρθει από τη βαρυχειμωνιά της Ελλάδος.
  Εκείνο το πρώτο Σαββατοκύριακο στην Αυστραλία, πέρασε ήρεμα και ωραία στο σπίτι των φίλων μας. Το σπίτι τους είναι ένα ωραίο διώροφο σπίτι στις δυτικές συνοικίες της Μελβούρνης, με έναν θαυμάσιο κήπο στο πίσω μέρος. Μου έκανε τρομερή εντύπωση που εκείνο το πρώτο Σάββατο καθώς έπινα τον καφέ μου στο κήπο, είδα ένα σμήνος άγριων παπαγάλων πάνω σε μια αχλαδιά, να κατασπαράζουν τα φρούτα και να κάνουν πάρα πολύ θόρυβο!
  Ο Νίκος μας πήγε και βόλτες στη Μελβούρνη, αλλά ήταν αδύνατον να καταλάβουμε πού βρισκόμασταν. Ήταν Σάββατο βράδυ όταν περάσαμε να μας δείξει το σπίτι που γεννήθηκε η Τερέζα και μετά μας πήγε να δούμε από κοντά το Eureka Tower, το ψηλότερο κτίριο στο νότιο ημισφαίριο. Τώρα πια που γνωρίζουμε λίγο τη Μελβούρνη, γελάμε με το πόσο «χαμένοι» ήμασταν εκείνες τις πρώτες μέρες!
  Η Παναγιώτα δυστυχώς, ήταν χάλια. Την βλέπαμε με τη Τερέζα να μαραζώνει ώρα με την ώρα και περνάγαμε μεγάλη στεναχώρια. Ένα από τα πρώτα μελήματά μας, ήταν να της κάνουμε σύνδεση internet για το ipad της, ώστε να μπορεί να έχει συνεχή επαφή με τους φίλους της στην Ελλάδα (email, skype, facebook).
  Μετά το πρώτο Σαββατοκύριακο, έφτασε και η μέρα του ραντεβού στο Ελληνικό σχολείο του Oakleigh (είναι μια συνοικία της Μελβούρνης στα ανατολικά). Μας πήγε όλους μαζί ο Νίκος.
  Καθώς μπαίναμε στο σχολείο, θαυμάσαμε τη καθαριότητα και τη τάξη που υπήρχε παντού. Αρχικά, μας είπαν ότι θα μιλάγαμε με την υπεύθυνη για τα παιδιά του Year-12 ( αντίστοιχη Γ’ Λυκείου), η οποία ήταν μια αυστηρή κυρία με Αγγλοσαξονικές καταβολές. Μας είπε- με περίεργο ύφος- ότι «πολιτική» του σχολείου (προσέξτε τη λεπτομέρεια: «πολιτική του σχολείου»!), είναι τα παιδιά που έρχονται από την Ελλάδα, να γυρνούν μία τάξη πίσω για να μπορέσουν να συνηθίσουν τη γλώσσα (τα βασικά μαθήματα γίνονται στ’ Αγγλικά) και το σύστημα της Αυστραλίας, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους στην Ελλάδα.
  Μας ήρθε «κεραμίδα»! Για να μας το απαλύνουν λίγο, μας είπαν ότι ενδέχεται να μην εφαρμοστεί αυτή η «πολιτική» εφόσον τα παιδιά περάσουν μια αξιολόγηση εκεί μαζί τους, αλλά και πάλι, μας είπαν ότι δεν έχει συμβεί ποτέ!
  Δεν μας είχαν προϊδεάσει γι’ αυτό κατά την επικοινωνία που είχαμε από την Ελλάδα. Η Παναγιώτα – με το δίκιο της – ξέσπασε σε φωνές και κλάματα μόλις βγήκαμε και φυσικά, συμφωνήσαμε μαζί της. Δεν ήταν δυνατόν να χάσουν τα παιδιά μια χρόνια για χάρη της «πολιτικής» τους, όταν μάλιστα, ειδικά η Παναγιώτα είναι μαθήτρια του 19-20 και ξέραμε ότι θα τα κατάφερνε μια χαρά! Το ίδιο και για τον Μάριο. Στο δρόμο για το σπίτι, το συζητήσαμε και καταλήξαμε ότι θα τους απορρίψουμε και θα ψάξουμε να βρούμε άλλο σχολείο. Νοιώθαμε ότι μας είχαν κοπεί τα φτερά και μας πλάκωσε η απογοήτευση…..
  Την επόμενη μέρα, άρχισε αμέσως η έρευνα για το σχολείο που θα πάνε τα παιδιά. Μιας και όλοι οι φίλοι του πεθερού μου, ήταν στις δυτικές συνοικίες της Μελβούρνης, αναζητήσαμε σχολεία στα δυτικά, για να μείνουμε στα δυτικά. Εντοπίσαμε το Williamstown High School, δημόσιο σχολείο στο Williamstown. Το σχολείο αυτό, είδαμε στο internet ότι είχε πολύ καλή κατάταξη (rating) ανάμεσα στα σχολεία της Μελβούρνης. Σε όλα τα ανεπτυγμένα κράτη, τα σχολεία αξιολογούνται και τα αποτελέσματα είναι δημοσίως διαθέσιμα. Έτσι λοιπόν, επικοινωνήσαμε μαζί τους και κλείσαμε ραντεβού για 30 Ιανουαρίου, για να μας δουν. Πράγματι, μας υποδέχθηκαν πολύ διαφορετικά από το Ελληνικό σχολείο στο Oakleigh.
  Το Williamstown High School (για συντομία θα το λέω εφεξής WHS) είναι χωρισμένο σε δύο μέρη: Το Senior WHS, δηλαδή το Λύκειο και το Junior WHS, δηλαδή το Γυμνάσιο. Πήγαμε αρχικά στο Senior όπου συναντήσαμε τον διευθυντή, έναν νέο άνθρωπο με Ιταλική καταγωγή.
  Μόλις είδε τις βαθμολογίες της Παναγιώτας και μίλησε λίγο μαζί της, αμέσως και χωρίς δεύτερη σκέψη, τη δέχθηκε στην αντίστοιχη Γ’ Λυκείου (Year-12). Το ίδιο έγινε και με τον Μάριο στο Junior, που ο διευθυντής αμέσως τον δέχτηκε στην αντίστοιχη Β’ Γυμνασίου (Year-8), με τον μόνο περιορισμό ότι δεν υπήρχε θέση σε τμήμα που έκανε Γαλλικά ως ξένη γλώσσα (ο Μάριος έκανε Γαλλικά στην Ελλάδα), αλλά μόνο μία θέση στο τμήμα που έκανε Γιαπωνέζικα ως ξένη γλώσσα! Καταλαβαίνετε τα πειράγματα που έπεσαν στον Μάριο από όλους μας!
  Τα παιδιά θα έπρεπε να προμηθευτούν τις αντίστοιχες στολές (απαγορεύονται άλλα ρούχα στο σχολείο –ακόμα και τα ρούχα της γυμναστικής είναι με τα χρώματα και τα σχέδια του σχολείου!) και τα αντίστοιχα βιβλία από το εμπόριο (που είναι πανάκριβα). Εντυπωσιαστήκαμε από τις εγκαταστάσεις του σχολείου. Το Senior WHS βρίσκεται σε μια πολύ ήσυχη περιοχή πολύ κοντά στο ιστορικό κέντρο του Williamstown, ενώ το Junior WHS βρίσκεται λίγα τετράγωνα πιο πέρα, δίπλα ακριβώς στη θάλασσα. Φυσικά είχαμε εντυπωσιαστεί από τις εγκαταστάσεις (γυμναστήρια, τάξεις, βιβλιοθήκες), τη καθαριότητα και τη τάξη που επικρατούσε παντού. Η σύγκριση με τα ταλαίπωρα Ελληνικά σχολεία ήταν αναπόφευκτη….
  No comment

 7. #7
  Moderator Το avatar του χρήστη australian
  Εγγραφή
  Jan 2011
  Gender
  Male
  Περιοχή
  AussieLand
  Μηνύματα
  3.097
  Follow australian On Twitter Add australian on Facebook Add australian on Google+
  Add australian on Linkedin Follow australian on Flickr Visit australian's Youtube Channel

  Προεπιλογή

  Μέρος 7

  Το επόμενο μεγάλο μέλημά μας ήταν να βρούμε σπίτι. Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε να ψάχνουμε σπίτι μέσω internet. Όλα τα σπίτια που νοικιάζονται δημοσιεύονται από τους μεσίτες σε ιστοσελίδες που έχουν ακριβώς αυτό το αντικείμενο.

  Ψάχναμε αρχικά να βρούμε σπίτι στο Williamstown, αλλά γρήγορα καταλάβαμε ότι η περιοχή είναι πολύ ακριβή για τα περιορισμένα οικονομικά μας. Έτσι αρχίσαμε να ψάχνουμε άλλες κοντινές περιοχές όπως Newport, Footscray, Altona. Με σχετική δυσκολία εντοπίσαμε κάποια σπίτια στην περιοχή Altona και πήγαμε να τα δούμε.
  Οι μεσίτες έχουν πολύ διαφορετικό τρόπο λειτουργίας, απ’ ότι στην Ελλάδα: Ανοίγουν τα σπίτια για «επιθεώρηση» μόνο συγκεκριμένες μέρες και ώρες, συνήθως Σάββατο 10πμ-1μμ. Με τα πολλά, εντοπίσαμε ένα σχετικά ωραίο σπίτι, μεγάλη μεζονέτα με κήπο μπροστά και πίσω, λίγο παλιό, αλλά σε πολύ καλή περιοχή της Altona, και σε καλή τιμή και περιμέναμε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου να το δούμε. Είδαμε και μερικά άλλα, αλλά δεν μας άρεσαν και πολύ.
  Έτσι λοιπόν είπαμε να κλείσουμε τη μεζονέτα. Με έκπληξη διαπιστώσαμε, μετά το «φακέλωμα» που μας έκανε ο μεσίτης (ζήτησε διαβατήρια, πιστοποιητικά και εγγυητική επιστολή συνεργασίας από τράπεζα!), ότι θα έπρεπε να μας εγκρίνει ο ιδιοκτήτης, διότι δεν είχαμε δουλειά και είχαμε έρθει πρόσφατα από άλλη χώρα, όποτε ήμασταν αφερέγγυοι. Ο μεσίτης μας είπε ότι ο μόνος τρόπος για να πειστεί ο ιδιοκτήτης, ήταν να πληρώσουμε προκαταβολικά 4 μήνες ενοίκιο! Βλέπαμε ότι τα πράγματα γίνονταν πολύ δύσκολα στο θέμα του σπιτιού και έτσι δεχτήκαμε να πληρώσουμε τους 4 μήνες μπροστά. Το συμβόλαιο το υπογράψαμε στις 9 Φεβρουαρίου και τα κλειδιά τα παραλάβαμε στις 10/2. Πάλι με έκπληξη, ακούσαμε ότι δεν μπορούμε ν’ αλλάξουμε τις κλειδαριές, εκτός αν τους παραδώσουμε ένα αντίγραφο το νέου κλειδιού! Δηλαδή, το μεσιτικό γραφείο κρατά κλειδιά του σπιτιού που νοικιάζει!
  Ωραία λοιπόν, είχαμε το δικό μας σπίτι. Το επόμενο πρόβλημα ήταν να βάλουμε τα πράγματα μας μέσα. Έλα όμως που τα πράγματα δεν είχαν φτάσει ακόμα από την Ελλάδα! Μας ενημέρωσαν από τη μεταφορική εταιρεία, ότι τα πράγματα καθυστερούσαν και θα τα παίρναμε μέσα Φεβρουαρίου (αντί για τέλος Ιανουαρίου που είχαμε συμφωνήσει).
  Είπαμε εντάξει, θα κάνουμε λίγο υπομονή ακόμα, και θα έρθουν τα πράγματα. Μέσω κάποιας φίλης καταφέραμε και βρήκαμε έναν καναπέ που γινόταν κρεβάτι και ένα διπλό κρεβάτι, που δεν τα ήθελε και τα πήραμε εμείς και έτσι μείναμε για πρώτη φορά στο νέο σπίτι στις 12 Φεβρουαρίου, με δύο παλιά έπιπλα, δανεικά σεντόνια και μαξιλάρια και δανεικά πιάτα και μαγειρικά σκεύη. Νοιώθαμε επιτέλους ότι είχαμε τον δικό μας χώρο μετά από δυόμιση μήνες, που μέναμε σε σπίτια άλλων!
  Κάπου εκείνες τις μέρες μας πήγε ο φίλος μας ο Νίκος σε μία αντιπροσωπεία της Ford στη περιοχή Warabee, και αγοράσαμε ένα μεταχειρισμένο Ford Laser, σε πολύ καλή τιμή. Έτσι, τώρα είχαμε και το δικό μας αυτοκίνητο.
  Δυστυχώς όμως, μας ενημέρωσαν από τη μεταφορική εταιρεία ότι τα πράγματα θα έφταναν τελικά στις 20 Φεβρουαρίου και χρειάζονταν περίπου 5-7 μέρες για να περάσουν τελωνείο στη Μελβούρνη. Μας έπεσε πολύ δύσκολο, γιατί η Τερέζα είχε κανονίσει να φύγει για την Ελλάδα στις 25 Φεβρουαρίου.
  Τελικά μας ενημέρωσαν ότι τα πράγματα θα είναι στο σπίτι μας, πρωί-πρωί στις 24 Φεβρουαρίου και η Τερέζα έφευγε την επόμενη μέρα. Καταλαβαίνετε τον πανικό! Τα πράγματα ξεφορτώθηκαν σχετικά γρήγορα και η καημένη ή Τερέζα έκανε αγώνα δρόμου να βρει τουλάχιστον τα βασικά για να μπορέσουμε να ζούμε ευπρεπώς, όσο καιρό εκείνη θα έλειπε στην Ελλάδα.
  Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου το απόγευμα, πήγαμε τη Τερέζα στο αεροδρόμιο και την αποχαιρετήσαμε που έφυγε για την Ελλάδα.
  Τώρα, εγώ έπρεπε να φροντίσω για τα παιδιά και παράλληλα να τακτοποιήσω όλα τα πράγματα που ακόμα ήταν σε κούτες, παντού μέσα στο σπίτι.
  No comment

 8. #8
  Moderator Το avatar του χρήστη australian
  Εγγραφή
  Jan 2011
  Gender
  Male
  Περιοχή
  AussieLand
  Μηνύματα
  3.097
  Follow australian On Twitter Add australian on Facebook Add australian on Google+
  Add australian on Linkedin Follow australian on Flickr Visit australian's Youtube Channel

  Προεπιλογή

  Μέρος 8
  Είχαμε μπροστά μας περίπου 2 μήνες, μέχρι να τακτοποιήσει η Τερέζα τις δουλειές της στην Ελλάδα και να επιστρέψει πίσω στην Αυστραλία. Μου φαινόταν βουνό, γιατί είχα ένα σπίτι γεμάτο κούτες και δεν ήξερα που ήταν τα περισσότερα πράγματά μας, είχα να φροντίσω για τα καθημερινά του σπιτιού και των παιδιών και στο πίσω μέρος του μυαλού έπρεπε να έχω το νου μου να βρω δουλειά (για να αρχίσω όταν θα έβγαινε η «Partner Visa»). Πως θα πέρναγε αυτό το διάστημα;
  Βέβαια, εδώ είναι που βοήθησε η εμπειρία μας: είχαμε ζήσει μία παρόμοια κατάσταση, όταν χρειάστηκε να φύγει η Τερέζα για την Αμερική πριν από 10 χρόνια και είχα μείνει μόνος με τα παιδιά πίσω στην Ελλάδα. Τότε είχαμε περάσει όλοι πολύ δύσκολα, αλλά στο τέλος, το αποτέλεσμα ήταν ότι μείναμε όλοι μαζί στην Αμερική, για περίπου ένα χρόνο και ακόμα και σήμερα, λέμε ότι ήταν η πιο ευτυχισμένη περίοδος της ζωής μας!
  Οι μέρες πέρασαν με μεγάλη δυσκολία, σχεδόν βασανιστικά. Κάθε μέρα πήγαινα τα παιδιά στο σχολείο και γύρναγα στο σπίτι και άνοιγα μια-μία τις κούτες και τακτοποιούσα τα πράγματα στη θέση τους. Παράλληλα, έκανα τα καθημερινά ψώνια και ετοίμαζα το φαγητό, μέχρι να έρθει η ώρα να πάω πάλι να φέρω τα παιδιά από το σχολείο. Ο στόχος μου ήταν, να επιστρέψει η Τερέζα από την Ελλάδα και να τα βρει όλα έτοιμα! Πού και πού έριχνα και μια ματιά στις αγγελίες για δουλειά, γνωρίζοντας όμως ότι μέχρι να εκδοθεί η «Partner Visa», δεν θα μπορούσα να εργαστώ. Μέχρι εκείνο το σημείο βέβαια, ένοιωθα σχετικά ασφαλής διότι είχαμε ακόμα κάποια χρήματα για να περάσουμε άνετα ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Είχαμε κάνει «το κουμάντο» μας που λένε!
  Θυμάμαι τις συζητήσεις που είχα με τα παιδιά. Τους έλλειπε, για άλλη μια φορά στη ζωή τους, η μαμά τους και καταλάβαινα πόσο πολύ τα πονούσε αυτό. Η Παναγιώτα τώρα, ένοιωθε χάλια για έναν επιπλέον λόγο και προσπαθούσα εναγωνίως να της μιλήσω στη προσπάθειά μου να την παρηγορήσω. Κάποιες φορές τα κατάφερνα και μέσα από τη συζήτηση, την ηρεμούσα. Όμως υπήρχαν οι στιγμές που τα ξεσπάσματα της ήταν πολύ δυνατά και δεν μπορούσα να καταφέρω τίποτα. Εκείνες οι ώρες ήταν για όλους μας οι πιο δύσκολες…
  Με τη Τερέζα, όπως άλλωστε και με όλους τους συγγενείς και φίλους στην Ελλάδα, είχαμε συνεχή επαφή μέσω Skype. Αυτό μας βοήθησε σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό κι εμένα και τα παιδιά, γιατί συζητάγαμε τα πάντα όσο αφορά τα παιδιά και τα διάφορα θέματα που προέκυπταν. Δυστυχώς ή ευτυχώς, η τεχνολογία έχει αλλάξει ριζικά το θέμα της «ξενιτιάς». Οι εποχές που οι άνθρωποι επικοινωνούσαν με γράμματα μια φορά το μήνα, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Τώρα πλέον, βρισκόμαστε στην εποχή του Skype και η επικοινωνία έχει περάσει σε άλλα επίπεδα. Αν εξαιρέσουμε τη διαφορά της ώρας, μπορεί να επικοινωνεί ο καθένας με τους αγαπημένους του ανθρώπους, ό,τι ώρα θέλει. Η επικοινωνία δε, δεν είναι μόνο φωνή, αλλά και εικόνα video σε πραγματικό χρόνο. Το εντυπωσιακό είναι ότι με μερικούς φίλους μου διαπιστώσαμε ότι τώρα έχουμε πιο συχνή επικοινωνία απ’ ότι είχαμε πριν φύγουμε από την Ελλάδα!
  No comment

 9. #9
  Moderator Το avatar του χρήστη australian
  Εγγραφή
  Jan 2011
  Gender
  Male
  Περιοχή
  AussieLand
  Μηνύματα
  3.097
  Follow australian On Twitter Add australian on Facebook Add australian on Google+
  Add australian on Linkedin Follow australian on Flickr Visit australian's Youtube Channel

  Προεπιλογή

  Μέρος 9
  Παράλληλα με το WHS (το σχολείο των παιδιών), τα παιδιά γράφτηκαν και στο Ελληνικό σχολείο της Ελληνικής κοινότητας της περιοχής μας. Η Ελληνική κοινότητα της περιοχής μας, είναι μία από τις δεκάδες Ελληνικές κοινότητες της Μελβούρνης και είναι μία από τις πολυπληθέστερες και πιο οργανωμένες κοινότητες. Αξίζει εδώ, να αναφέρω τους λόγους για τους οποίους γράφτηκαν τα παιδιά στο Ελληνικό σχολείο, πέρα από τους προφανείς, που είναι να διατηρήσουν την επαφή με τη κουλτούρα μας και να έχουν την ευκαιρία να κάνουν ευκολότερα κάποιες φιλίες.
  Σίγουρα πάντως, συνιστώ σε όποιον έρχεται με παιδιά σε σχολική ηλικία από την Ελλάδα, να το πράξει γιατί το όφελος είναι πολύ μεγάλο. Φτάνοντας τα παιδιά στις δύο τελευταίες τάξεις του σχολείου (Year-11 και Year-12), επιλέγουν να δώσουν εξετάσεις σε κάποια μαθήματα που θα τα οδηγήσει στις τριτοβάθμια εκπαίδευση της Αυστραλίας.
  Εκτός από τα βασικά μαθήματα (π.χ. μαθηματικά, Αγγλική γλώσσα κλπ) τα παιδιά μπορούν να δώσουν και κάποιες «ξένες» γλώσσες, που ανάλογα τη γλώσσα, έχουν και διαφορετική βαρύτητα. Αν πάνε καλά στις επιλεγμένες γλώσσες, αυτό λειτουργεί σαν «μπόνους» στη βαθμολογία τους για το Πανεπιστήμιο. Τα Ελληνικά θεωρούνται μία γλώσσα που μπορεί να δώσει σχετικά καλό «μπόνους», αν γράψεις όμως πάρα πολύ καλά.
  Για τη Παναγιώτα, δεν υπήρχε θέμα με τα Ελληνικά. Έπρεπε όμως να ενταχθεί επίσημα μέσα σε ένα φορέα (το αντίστοιχο Ελληνικό σχολείο) για να μπορέσει να δώσει εξετάσεις κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, καθώς επίσης και στο τέλος αυτής. Επιπλέον, θα έχει την ευκαιρία να τριφτεί λίγο πάνω στον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι εξετάσεις.
  Απ’ ό,τι μάθαμε οι εξετάσεις είναι σχετικά δύσκολες και έχουν αρκετά υψηλό επίπεδο για τα παιδιά που μαθαίνουν Ελληνικά στην Αυστραλία, αλλά σχετικά εύκολα για παιδιά που έχουν πάει στο γυμνάσιο και στο λύκειο στην Ελλάδα. Τα ίδια ισχύουν και για τον Μάριο, που θα είναι έτοιμος σε μερικά χρόνια να δώσει κι αυτός εξετάσεις στα Ελληνικά.
  Όπως ανέφερα παραπάνω, οι μέρες πέρασαν αργά και βασανιστικά. Όμως, εν τέλει πέρασαν και ήρθε επιτέλους η ώρα για να γυρίσει πίσω η Τερέζα. Ήταν Κυριακή των Βαΐων που πήγαμε όλοι μαζί στο αεροδρόμιο Tullamarine της Μελβούρνης για να την υποδεχθούμε. Η χαρά μας ήταν πολύ μεγάλη!
  Η Μεγάλη Εβδομάδα πέρασε πολύ όμορφα, πηγαίνοντας στην Εκκλησία μας τα βράδια και συμμετέχοντας στα Θεία Πάθη. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρω πόσο πολύ νιώθει κανείς την επαφή με τα Θεία πηγαίνοντας στην Εκκλησία τέτοιες μέρες, εκτός Ελλάδος. Χωρίς να είμαστε και φανατικοί της Εκκλησίας, η διαπίστωση που κάναμε με τη Τερέζα και εδώ στη Μελβούρνη και στην Αμερική, ήταν ότι όλα είναι πολύ πιο κατανυκτικά. Στις Ελληνικές Εκκλησίες του εξωτερικού, έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις άνετα την εξέλιξη της λειτουργίας και να συμμετάσχεις απερίσπαστος στη προσευχή. Πολύ σπάνια είχαμε νιώσει έτσι στις Εκκλησίες της Ελλάδος…
  Η Κυριακή του Πάσχα μας βρήκε σε φιλικό Ελληνικό σπίτι να ψήνουμε τον πατροπαράδοτο οβελία με μεγάλη παρέα! Ήταν πολύ ωραία και για μια στιγμή νοιώσαμε σαν να είμαστε στη Πατρίδα!
  Το μόνο είναι ότι ως νεοφερμένοι, όλοι έσπευδαν να συζητήσουν μαζί μας την κατάσταση στην Ελλάδα, και είναι φυσικό αυτό να μας έκανε να αισθανθούμε αρκετά άβολα. Είναι πολύ περίεργο αυτό το συναίσθημα που νιώθεις όταν συζητάς αυτό το θέμα με τους Έλληνες της Αυστραλίας: από τη μία σε λυπούνται που μπήκες στη διαδικασία να φύγεις στα ξένα (θυμούνται τα δικά τους…), αλλά από την άλλη «αιωρείται» ένα «κατηγορώ» για εμάς τους νεότερους Έλληνες, που επιτρέψαμε στην Ελλάδα να καταντήσει έτσι.
  Το πολιτικό σύστημα εδώ στην Αυστραλία είναι πολύ, μα πάρα πολύ διαφορετικό από αυτό που γνωρίζουμε στην Ελλάδα. Οι Έλληνες της Αυστραλίας, δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το πώς λειτουργεί το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα και τους φαίνεται αδιανόητο που επιτρέψαμε στους πολιτικούς της Ελλάδος να κάνουν τη ζημιά που έκαναν!
  Δυστυχώς, ενστερνίζονται πλήρως το «μαζί τα φάγαμε» του Πάγκαλου, πράγμα που εμάς τους απλούς Έλληνες πολίτες μας εξοργίζει, γιατί ξέρουμε ότι αυτό δεν είναι σωστό!
  No comment

 10. #10
  Moderator Το avatar του χρήστη australian
  Εγγραφή
  Jan 2011
  Gender
  Male
  Περιοχή
  AussieLand
  Μηνύματα
  3.097
  Follow australian On Twitter Add australian on Facebook Add australian on Google+
  Add australian on Linkedin Follow australian on Flickr Visit australian's Youtube Channel

  Προεπιλογή

  Μέρος 10

  Επανέρχομαι στο θέμα της έκδοσης της «Partner Visa». Από τις αρχές Απριλίου με είχαν ειδοποιήσει από τη πρεσβεία της Αυστραλίας στο Βερολίνο, ότι η «Partner Visa» μου, είχε εγκριθεί. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι ανακούφιση ένιωθα! Μετά από τόση ταλαιπωρία και τόσα έξοδα, επιτέλους είχα την πολυπόθητη άδεια να παραμείνω μόνιμα και να εργαστώ στην Αυστραλία με την οικογένειά μου! Ευτυχώς, ο συγχρονισμός με το ταξίδι της Τερέζας στην Ελλάδα ήταν πολύ καλός κι είχα το περιθώριο να κανονίσω το ταξίδι εξόδου από την Αυστραλία (να θυμίσω ότι για να δοθεί η Visa, θα έπρεπε να βγω από την Αυστραλία με την τουριστική Visa και να εισέλθω μετά από μερικές μέρες με τη νέα «Partner Visa»). Κανόνισα λοιπόν, να πάω για 4 ημέρες στη Νέα Ζηλανδία που είναι ο πλησιέστερος προορισμός στη Μελβούρνη. Αναχώρησα την Τρίτη 17 Απριλίου και πήγα στο Auckland. Επειδή «ουδέν κακόν αμιγές καλού» πέρασα 4 ημέρες μοναξιάς μεν, αλλά πολύ πλούσιες σε γνώσεις και εμπειρίες! Ο καιρός ήταν θαυμάσιος και κανόνισα το πρόγραμμα μου ώστε να δω όλα τα αξιοθέατα του Auckland. Η πόλη είναι εξαιρετική από κάθε άποψη. Δεν θυμίζει μεγαλούπολη, παρά ελάχιστα. Τάξη και καθαριότητα παντού. Οι ρυθμοί είναι πολύ χαλαροί, πράγμα για το οποίο φημίζονται οι Νεοζηλανδοί. Τα αξιοθέατα τα οποία μου άρεσαν περισσότερο ήταν το Μουσείο του Auckland, το λιμάνι και το Sky Tower (το υψηλότερο κτίσμα του νοτίου ημισφαιρίου). Το Σάββατο 21 Απριλίου επέστρεψα στη Μελβούρνη με φαρδιά-πλατιά τη σφραγίδα της permanent visa στο διαβατήριό μου!
  No comment

Παρόμοια Θέματα

 1. Ανταπόκριση από Αυστραλία kikirikoy
  Από kikirikoy in forum Ανταπόκριση απο την Αυστραλία
  Απαντήσεις: 3
  Τελευταίο Μήνυμα: 25-10-2014, 13:29
 2. Ανταπόκριση απο την Αυστραλία - Agoriani
  Από Agoriani in forum Ανταπόκριση απο την Αυστραλία
  Απαντήσεις: 549
  Τελευταίο Μήνυμα: 07-08-2014, 14:29
 3. Ανταπόκριση από τήν Αυστραλία ARVAN
  Από Arvan in forum Ανταπόκριση απο την Αυστραλία
  Απαντήσεις: 11
  Τελευταίο Μήνυμα: 08-09-2013, 23:43
 4. Ανταπόκριση από την Αυστραλία- Leyteris77
  Από leyteris77 in forum Ανταπόκριση απο την Αυστραλία
  Απαντήσεις: 230
  Τελευταίο Μήνυμα: 29-08-2013, 22:29
 5. Ανταπόκριση από την Αυστραλία - Poly
  Από poly in forum Ανταπόκριση απο την Αυστραλία
  Απαντήσεις: 12
  Τελευταίο Μήνυμα: 29-02-2012, 16:19

Ετικέτες γι αυτό το Θέμα (tags)

Δικαιώματα - Επιλογές

 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
 • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
 • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
 •  
Search Engine Optimization by vBSEO