Θα ήθελα να χαιρετίσω όλη την όμορφη παρέα που έχει μαζευτεί εδώ μέσα, από όλες τις γωνιές της γης πλέον, και μας παρέχει πολύτιμη βοήθεια και πληροφορίες σε όλους εμάς που βρισκόμαστε ακόμα εδώ, σκεφτόμαστε όμως πολύ σοβαρά πλέον το ενδεχόμενο της μετανάστευσης. Διαβάζω εδώ και λίγο καιρό το φόρουμ σας, και πρέπει να σας συγχαρώ όλους για την πολύ καλή δουλειά που κάνετε και το χρήσιμο υλικό που παρέχετε!
Είμαι η Κατερίνα, είμαι παντρεμένη και έχω δύο παιδάκια 5 και 6 χρονών.
Μένω στην Αθήνα και η κατάσταση εδώ πέρα χειροτερεύει μέρα με την ημέρα όπως όλοι ξέρετε άλλωστε.
Πλέον έχουμε αρχίσει να σκεφτόμαστε σοβαρά το ενδεχόμενο της μετανάστευσης για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε καλύτερες προυποθέσεις ζωής για τα παιδιά μας, και πιο συγκεκριμένα σκεφτόμαστε για Αυστραλία, όπου από όσο ξέρουμε υπάρχουν ακόμα πολλές ευκαιρίες για εργασία.
Διαβάζω όλα σχεδόν τα θέματα που έχετε εδώ μέσα σχετικά με την Αυστραλία και έχω μάθει πάρα πολλά χρήσιμα πράγματα.
Ομως διαπιστώνω πως οι περισσότεροι εδώ που έχουν πάει ήδη κάτω ή το σκέφτονται να πάνε, έχουν κάποιον στην οικογένεια ή είναι οι ίδιοι Αυστραλοί υπήκοοι.
Τι γίνεται αλήθεια με εμάς που κανένας από τους δύο στο ζευγάρι, και ούτε τα παιδιά φυσικά δεν είναι Αυστραλοί υπήκοοι? Πόσο αλλάζουν τα πράγματα και πόσο δυσκολεύουν οι διαδικασίες για εμάς?
Εχω φυσικά κάτω, στην Αδελαίδα συγκεκριμένα και θείους και πολύ κοντινά ξαδέλφια που μένουν εκεί και μπορούν και να μας φιλοξενήσουν τον πρώτο καιρό, καθώς και να εγγυηθούν για εμάς για διάφορα πράγματα, να μας βοηθήσουν στην εύρεση σπιτιού, ακόμα και εργασίας αν πρόκειται για μια δουλειά πιο "απλή" και όχι πάνω στο αντικείμενό μας.
Μπορεί να μου δώσει κανείς τέτοιες πληροφορίες ή να μου δώσει κανένα λινκ σε θέμα που δεν το έχει πάρει το μάτι μου ακόμα ,που να συζητείται κάτι τέτοιο? Για περίπτωση δηλαδή δύο "Ελλήνων" να θέλουν να πάνε Αυστραλία?

Χαίρομαι και πάλι που σας βρήκα όλους εδώ μέσα!