Σελίδα 1 από 4 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 38
 1. #1
  Senior Member
  Εγγραφή
  Nov 2010
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Gladstone,QLD
  Μηνύματα
  810

  Προεπιλογή Σχετικά με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην Αυστραλία (Medicare)

  Ανοίγω αυτό το θέμα με σκοπό να καταχωρήσουμε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούμε σχετικά με την περίθαλψη στην Αυστραλία, ώστε να καλύψουμε τις οποιεςδήποτε ερωτήσεις και ανησυχίες μπορεί να έχει κάποιος. Με χαρά παρακαλώ καποιον να με διορθώσει αν κάπου έχω γράψει μια ανακρίβεια ή να συμπληρώσει με τις δικές του γνώσεις και εμπειρίες.
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη leyteris77 : 02-06-2013 στις 05:53

 2. #2
  Senior Member
  Εγγραφή
  Nov 2010
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Gladstone,QLD
  Μηνύματα
  810

  Προεπιλογή

  Το σύστημα της ιατροφαρμακευτική περίθαλψης στην Αυστραλία, όπως και πολλά πράγματα βέβαια διαφέρουν κατά πολύ σε σχέση με την Ελλάδα. Η πρώτη και ειδοποιός διαφορά είναι οτι η περίθαλψη αποτελει ένα ξεχωριστό σύστημα σε σχέση με τη συνταξιοδότηση. Η οποία για να είμαι πιο σωστός δεν είναι συνταξιοδότηση, συνταξιοδοτικό σύστημα αλλά ένα σύστημα υποχρεωτικής αποταμίευσης, το οποίο όταν θεμελιώσεις δικαίωμα έχεις την δυνατότητα να λαμβάνεις το ποσό που έχεις μαζέψει όλα τα χρόνια εργασίας, είτε υπό τη μορφή σύνταξης, είτε σαν εφάπαξ πληρωμή. Το σύστημα περίθαλψης λοιπόν στην Αυστραλία είναι το λεγόμενο Medicare.

  Ποιος έχει όμως πρόσβαση στο Medicare?

  α. Όποιος κατοικεί μόνιμα στην Αυστραλία και η παραμονή του δεν περιορίζεται χρονικά από κάποιον νόμο.
  β. Όποιος επισκέπτεται προσωρινά την Αυστραλία και είναι συνήθης κάτοικος Φιλανδίας, Ιταλίας, Μάλτας, Ολλανδίας, Νέας Ζηλανδίας, Ιρλανδίας, Σουηδίας, Μεγ. βρετανίας ή Νορβηγίας λόγω αμοιβαίων συμφωνιών. Μάλτα και Ιταλίας μόνο για 6 μήνες.
  γ. Όποιοσδήποτε για τον οποίο έχει καθοριστεί ειδική παροχή από τον υπουργό υγείας.

  The patient’s eligibility for Medicare as specified under the Commonwealth Health Insurance Act 1973. Persons eligible for Medicare include:
  • A person who resides in Australia and whose stay in Australia is not subject to any limitation as to time imposed by law.
  • Persons visiting Australia who are ordinarily resident in Finland, Italy, Malta, the Netherlands, New Zealand, the Republic of Ireland, Sweden, the United Kingdom or Norway as they are covered by reciprocal health care agreements (RHCA). However, persons from Malta and Italy are covered for six months only.
  • A person or a class of persons declared eligible by the Commonwealth Minister of Health and Aged Care.


  Άρα λοιπόν μια βασική διαφορά είναι ότι εδώ δεν χρειάζεται να δουλέψεις συγκεκριμένα μεροκάματα κάθε χρόνο για να έχεις περίθαλψη. Ώντας αυστραλός υπήκοος και μόνο ή permanent resident δικαιούσε παροχές Medicare.

  Πόσο το πληρώνουμε όμως το Medicare?
  Το Medicare χρηματοδοτείται στην Αυστραλία από όσους εργάζονται ή έχουν εισοδήματα και πληρώνουν φόρους μέσω ενός τέλους. Το τέλος αυτό είναι 1.5% για ετήσια εισοδήματα μέχρι $100,000 για ανύπαντρους και $150,000 για ζευγάρια. Πάνω από αυτά τα ποσά πληρώνεις ένα επιπλέον 1% και μόνο εφόσον δεν έχεις ιδιωτική ασφάλιση υγείας. Άρα λοιπόν το κράτος δίνει κίνητρο να αγοράσεις ιδιωτική ασφάλιση απαλλάσοντας σε από το επιπλέον 1%. Σε αυτό το calculator, μπορεί κανείς να βάλει το μισθό που θεωρητικά θα παίρνει και να διαπιστώσει πόσο θα πληρώνει σε φόρους, super και medicare. Να πω εδώ πως σχεδιάζεται το τέλος αυτό να ανέβει στο 2% προκειμένου να χρηματοδοτήσουνε ένα δημόσιο πρόγραμμα ασφάλισης για άτομα με αναπηρίες.

  Medicare is an Australian health care scheme funded by an income tax levy to provide all Australians with access to free or low cost medical care. If you earn more than $100,000 a year (for singles) or $150,000 a year (for couples and families, 2009 fiscal year) and you don't have private hospital cover, you may need to pay the Medicare Levy Surcharge (MLS). This is an additional 1% tax on top of the 1.5% Medicare levy paid by eligible taxpayers.

  Ποιά είναι η δομή του συστήματος υγείας της Αυστραλία?
  Το ιατρικό σύστημα της Αυστραλίας χρησιμοποιεί μια κατηγορία γιατρών γενικής ιατρικής, που ονομάζονται General Practitioners (GPs), ως ασπίδα έναντι στη δευτεροβάθμια περίθαλψη που είναι τα δημόσια νοσοκομεία. Οι GPs δηλαδή είναι οι γιατροί που αντιμέτωπίζουν τα καθημερινά περιστατικά και αποτρέπουν με αυτόν τον τρόπο τον συνωστισμό στα δημόσια νοσοκομεία για τα απλά περιστατικά. Όπως είπα, οι GPs είναι γενικής ιατρικής. Αν χρειάζεσαι γιατρό συγκεκριμένης ειδικότητας (specialist) όπως ορθοπαιδικό, γυναικολόγο, ωρυλά θα πρέπει πάλι να περάσεις από τον GP και να σου δώσει παραπεμπτικό (referal) με το οποίο μπορείς να κλείσεις ραντεβού στο ιατρείο του ειδικού. Με αυτό το χαρτί, μπορείς να πηγαίνεις απευθείας στον ειδικό για ένα χρόνο. Βέβαια επειδή το ζητάς δεν σημαίνει οτι πάντα ο GP θα σου δώσει παραπεμπτικό, μπορεί να θεωρήσει οτι μπορεί αυτός να σε θεραπεύσει και δεν χρειάζεσαι ειδικό. Αυτό είναι ένα θέμα και προσωπικής διαπραγμάτευσης καμιά φορά. Ο GP επίσης είναι αυτός που σε παραπέμπει και για εξετάσεις είτε σε δημόσια, είτε σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, νοσοκομεία κλπ. Επίσης σε αντίθεση με την πατρίδα που δεν "αγγίζει" άλλος γιατρός εκτός από παιδίατρος τα παιδιά μέχρι την εφηβεία περίπου, δεν υπάρχει αυτός ο θεσμός στην Αυστραλία, όπως τον ξέρουμε στην Ελλάδα. Υπάρχουν GPs που έχουν μια επιπλέον ίσως ειδίκευση σε κάποιες ειδικότητες όπως παιδιατρική αλλά δεν εξετάζουν αποκλειστικά παιδιά. Αυτό ακούγεται λίγο πρωτόγνωρο για μας που ερχόμαστε από Ελλάδα αλλά πρέπει να το συνηθίσουμε.

  Πόση είναι η συμμετοχή που πληρώνω(out of pocket expenses) όταν χρησιμοποιώ παροχές Medicare?
  Σε αντίθεση με το ελληνικό σύστημα υγείας που υποτίθεται οτι είναι δωρεάν, στο εδώ σύστημα προκύπτουν αρκετά σημαντικά επιπλέον έξοδα. Αρχικά η επίσκεψη στον GP μπορεί και να μην κοστίσει τίποτα εφόσον ο γιατρός δέχεται να πάρει σαν αμοιβή όσα του δίνει το Madicare (bulk billing) ή να κοστίσει περίπου 60-80$ από τα οποία παίρνεις πίσω περίπου τα μισά είτε απευθείας χρησιμοποιώντας την κάρτα, είτε εκ των υστέρων από τα γραφεία του Medicare. Το κόστος επίσκεψης στον ειδικό γιατρό κυμαίνεται από 120-385$ (ποσά που εγώ έχω συναντήσει ή ακούσει) από τα οποία και πάλι παίρνεις πίσω περίπου τα μισά. Το ίδιο λίγο ως πολύ συμβαίνει και αν κάνεις εξετάσεις σε κάποιο ιδιωτικό νοσοκομείο, θα πάρεις την ανάλογη επισττροφή. Υπάρχει όμως και το λεγόμενο δίχτυ ασφαλείας (Medicare Safety Net), που αν για κάποιο λόγο κάποιος σε μια χρονιά έχει πολλά έξοδα συμμετοχής, τότε πλέον αυτή μειώνεται για το υπόλοιπο του ημερολογιακού έτους. Το τρέχον όριο είναι 421,70$. Σε αυτό το ποσό μετράει η διαφορά που πληρώνεις ανάμεστα στην παροχή Medicare και σε ότι πραγματικά χρεώνει ο γιατρός. Μόλις κάποιος ξεπεράσει αυτό το όριο, τότε για την υπόλοιπη χρονιά παίρνει πίσω το 100% μιας προκαθορισμένης αμοιβής που έχει ορίσει η κυβέρνηση. Και πάλι αν η αμοιβή του γιατρού είναι μεγαλύτερη ίσως να προκύψουν επιπλέον έξοδα. Επίσης υπάρχει και το λεγόμενο Pharmaceutical Benefits Scheme (PBS) χάρη στο οποίο πληρώνεις τα φάρμακα που αγοράζεις αρκετά λιγότερο από την πραγματική τους αξία, ώστε να είναι περισσότερο προσιτά. Ο γιατρός εδώ συνταγογραφεί τη δραστική ουσία, όπως θα γίνει (αν δεν έχει γίνει ήδη γίνει και στην Ελλάδα), και όχι την εταιρεία που παρασκευάζει το φάρμακο. Συνήθως ο φαρμακοποιός σε ρωτάει αν θες την πιο φτηνή μάρκα ή οποία περιέχει την ίδια ποσότητα δραστικής ουσίας και διαφημίζεται ευρέως ότι είναι το ίδιο αποτελεσματικό. Το θέμα γενόσημο δηλαδή στην Αυστραλία, δεν είναι θέμα ταμπού όπως στην πατρίδα.

  Ποιες υπηρεσίες καλύπτει το Medicare?
  Σε αντίθεση με την Ελλάδα, το Medicare δεν καλύπτει οδοντιάτρους, οπτικούς, φυσικοθεραπευτές, καλύπτει όμως όλες τις υπόλοιπες ειδικότητες εκτός φυσικά απο αισθητική ιατρική, διαιτολόγους κα. Επίσης δεν καλύπτει το κόστος χρήσης ασθενοφόρου που σε ορισμένες πολιτείες μπορεί να είναι υψηλό, σε άλλες όμως και δωρεάν όπως το Queensland. Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για χρήση ασθενοφόρου στη Victoria και εδώ για NSW.

  Τι συμβαίνει με το Ιδιωτικό Σύστημα Υγείας και πως αυτό σχετίζεται με το Medicare.
  Όπως άλλωστε και σε κάθε χώρα έχουμε και εδώ το ιδιωτικό σύστημα ασφάλισης (Private Health Insurance), το οποίο όμως είναι μακράν πιο δημοφιλές σε σχέση με την Ελλάδα. Ο λόγος είναι όπως είπαμε παραπάνω πως το κράτος σε απαλλάσει από το επιπλέον τέλος Medicare άν έχεις μεγάλο εισόδημα, αλλά πολύ περισσότερο γιατί χρειάζεσαι μια ασφάλιση-προστασία στα σημαντικά έξοδα που μπορεί να προκύψουν από ασθενοφόρο ή οδοντίατρο. Η ιδιωτική ασφάλεια υγείας τώρα, αποτελείται από δύο σκέλη. Το πρώτο είναι η νοσοκομειακή περίθαλψη, που καλύπτει παροχές ιδιωτικών νοσοκομείων σαν εξωτερικός ασθενής και φυσικά επεμβάσεις, διαμονή κλπ. Σε όλα φυσικά υπάρχει και το *Τerms and Conditions apply, γι' αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με το τι αγοράουμε. Υπάρχουν διαθέσιμα διάφορα πακέτα που περιλαμβάνουν από εγχειρήσεις στο γόνατο μέχρι και εξωσωματική, ανάλογα με το τι χρειάζεσαι. Το δεύτερο σκέλος είναι τα λεγόμενα extras που περιλαμβάνει κάλυψη για όλες τις ειδικότητες που δεν καλύπτει το Medicare. Και εδω υπάρχουν πολλά επίπεδα τα οποία διαφέρουν στο ποιές ειδικότητες καλύπτουν, τις συμμετοχές ανά επίσκεψη και τα όρια που έχεις στις παροχές ανά έτος. Υπάρχουν ακόμα δυο πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για την ιδιωτική ασφάλιση και λέγονται Life Health Cover loading (LHC) και Australian Government Rebate. To LHC εναι ένα επιπλέον ποσοστό που μπαίνει επάνω στο ασφάλιστρο σου αν πάρει ιδιωτική ασφάλιση υγείας μετά το 30ο έτος της ηληκίας. Αυτό το loading αφαιρείται εφόσον διατηρήσεις την ασφάλιση για 10 συνεχή χρόνια αλλά ανεβαίνει κάθε χρόνο μέχρι το όριο του 70% ανάλογα με την ηληκία. Μην ανησυχείτε όμως γιατί για μας τους μετανάστες που ερχόμαστε μετά τα 30, δεν εφαρμόζεται αυτή η προσαύξηση αν πάρεις ασφάλιση στους πρώτους 12μήνες από τότε που απέκτησες πρόσβαση στο Medicare. Τέλος, τo Rebate είναι μια επιδότηση του ασφάλιστρου (premium) που δίνει το State Government και κυμαίνεται ανάλογα με την ηληκία και το οικογενειακό εισόδημα και φυσικά αποτελεί ένα ακόμη κίνητρο για να γραφτείς και σε ιδιωτικό πρόγραμμα υγείας. Ένα τυπικό rebate είναι στο 30%. Σαν συμπέρασμα, τα οφέλη του να έχει κανείς ιδιωτική ασφάλιση επιπλέον του Medicare είναι Α) οτι σου δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης στα ιδιωτικά νοσοκομεία, το οποίο πρακτικά σημαίνει μικρότεροι χρόνοι αναμονής και Β) δυνατότητα επιλογής γιατρού και φυσικά νοσοκομείου.
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη leyteris77 : 02-06-2013 στις 05:54
  Ο Τολμών Νικά...Ονειρευτείτε, Σχεδιάστε, Πραγματοποιήστε!

 3. #3
  Moderator Το avatar του χρήστη australian
  Εγγραφή
  Jan 2011
  Gender
  Male
  Περιοχή
  AussieLand
  Μηνύματα
  3.097
  Follow australian On Twitter Add australian on Facebook Add australian on Google+
  Add australian on Linkedin Follow australian on Flickr Visit australian's Youtube Channel
  No comment

 4. #4
  Senior Member Το avatar του χρήστη FarfyFfs
  Εγγραφή
  Jul 2012
  Gender
  Female
  Περιοχή
  Melbourne
  Μηνύματα
  239

  Προεπιλογή

  Να νην ανοιξουμε ξεχωριστο θεμα για τις ιδιωτικες να το συμπεριλαβουμε εδω καλυτερα. Ειναι πολλοι απο εμας που κογω του ότι δεν εχουν δικαιωμα στο medicare οντας φοιτητες και μη υπηκοοι αναγκαστικα και βαση νομου κανουμε ιδιωτικες ασφαλειες. Εγω για παραδειγμα ειμαι στη medibank. Για 15 μηνες και σαν ζευγαρι δωσαμε $1300. Μεχρι στιγμης εχω κανει 3 claim και εχω παρει τα 2 σε ποσοστο 70 %. Δλδ στα 100 δολαρια τα 70 πισω. Τα συγκεκριμενα γινανε απο επισξεψεις σε γιατρους που ηταν εκτος της λιστας του medibank. Σεπεριπτωση πουπας σε εναν συμβεβλημενο γιατρο τα πληρωνει κατα 80 με 90 % η ασφαλιστική κσι μεσω της καρτας υγειας που σου εχουν παραχωρησει. Γενικα απο εξυπηρετηση κ απο χρονο επιδοσης ειμαι πολυ ευχαριστημενη. Επισης πολυωκαλα λογια εχω ακουσει και για την Bupa. Σε κοστος αποκτησης κ καλυψης ειναι πανω κατω τα ιδια με medibank. Για τθς υποκοιπες δεν ξερω πολλα πραγματα μονο το οτι ειναι οιο ακριβές.
  Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavement, watch t.v., save for your old age, obey the law, repeat after me: "I am free".

 5. #5
  Senior Member
  Εγγραφή
  May 2011
  Gender
  Male
  Περιοχή
  melbourne
  Μηνύματα
  576

  Προεπιλογή

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο leyteris77 Εμφάνιση μηνυμάτων
  Το σύστημα της ιατροφαρμακευτική περίθαλψης στην Αυστραλία, όπως και πολλά πράγματα βέβαια διαφέρουν κατά πολύ σε σχέση με την Ελλάδα.........................
  Μπράβο πολύ ωραία και κατατοπιστικα
  Να προσθέσω μόνο οτι οι χαμιλομισθοι έχουνε πρόσβαση σε οδοντίατρο σε ειδικά κέντρα
  με 25δολ το σφραγισμα
  Σε οφθαλμίατρο για μετρήμα μια φορά τον χρόνο δωρεάν και έκπτωση στα γυαλιά
  και ασθενοφόρο (αχρηαστο να είναι) ) δωρεάν
  Τα δύο πρωτα τα λεω επι πρωσοπικου το άλλο (ασθενοφόρο) να λείπει το βύσσινο! !!!!♡♡♡♡♡
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη leyteris77 : 02-06-2013 στις 21:43

 6. #6
  Moderator Το avatar του χρήστη vertigo
  Εγγραφή
  Sep 2012
  Gender
  Female
  Περιοχή
  Southern Cross
  Μηνύματα
  1.422

  Προεπιλογή

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο κωστας γαργαλιανοι Εμφάνιση μηνυμάτων
  Μπράβο πολύ ωραία και κατατοπιστικα
  Να προσθέσω μόνο οτι οι χαμιλομισθοι έχουνε πρόσβαση σε οδοντίατρο σε ειδικά κέντρα
  με 25δολ το σφραγισμα

  Σε οφθαλμίατρο για μετρήμα μια φορά τον χρόνο δωρεάν και έκπτωση στα γυαλιά
  και ασθενοφόρο (αχρηαστο να είναι) ) δωρεάν
  Τα δύο πρωτα τα λεω επι πρωσοπικου το άλλο (ασθενοφόρο) να λείπει το βύσσινο! !!!!♡♡♡♡♡
  Ειχα κρατησει το ποστ σου ,,επειδη εγραφες για επισκεψη σε κρατικο οδοντιατρειο ,με την καρτα Medicare και ειχα προωθησει τις πληροφοριες!

  Aρα ,δεν ισχυει για ολους.(ηξερα οτι τα δοντια δεν καλυπτονται απ το Medicare ,αλλά μετα το ποστ σου ,νομισα οτι καποιες εργασιες μπορει να γινουν σε κρατικο οδοντιατρο, για ολους,με χαμηλες τιμές,αρκει να εχουν Medicare card.)

  Οποτε τελικα ,μονο αν εχει καποιος pensioner concession ή low income health care card ,δικαιουται Public dental services σε Community dental clinics and The Royal Dental Hospital of Melbourne.


  Βρηκα κι αυτο (για Victoria),τωρα που εγραψες οτι οι χαμηλομισθοι εχουν προσβαση σε ειδικα κεντρα ) Δεξια στην σελιδα του παρακατω λινκ ,εχει και ''How much do I pay?''Εκει γραφει επισης ,πότε δεν πληρωνουν τα παιδια και οι εφηβοι.

  Public dental services


  Δλδ οσοι δεν ειναι Health care and pensioner concession cardholders δεν εχουν προσβαση .

  Συγκεκριμμενα ,

  To access general, denture or specialist care through the public dental system, you need to be eligible.
  The following people are eligible:

  Children and young people:
  All children aged 0 – 12 years (general and denture care only for non-concession card holders)
  Young people aged 13 – 17 years who are health care or pensioner concession card holders or dependants of concession card holders
  All children and young people up to 18 years of age, who are in out-of-home care provided by the Children Youth and Families Division of the Department of Human Services
  All youth justice clients in custodial care, up to 18 years of age

  People aged 18 years and over, who are health care or pensioner concession card holders or dependants of concession card holders
  All refugees and asylum seekers
  All Aboriginal and Torres Strait Islander peoples who are treated at The Royal Dental Hospital of Melbourne

  *για Emergencies,οπως ειδα στο πανω λινκ ,μπορουν και οι κατοικοι της Victoria χωρις concession card,να πανε στο
  The Royal Dental Hospital of Melbourne, πληρωνοντας ''Pre-payment of $150 with total cost based on dental need''.

  Kι αυτο
  Medicare Teen Dental Plan and Medicare chronic disease dental scheme
  Important announcement - changes to dental services under Medicare
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vertigo : 03-06-2013 στις 10:56
  ''Minds are like parachutes... they only function when open.''

 7. #7
  Senior Member
  Εγγραφή
  Nov 2010
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Gladstone,QLD
  Μηνύματα
  810

  Προεπιλογή

  Επειδή ήθελα να κρατήσω την αρχική ανάρτηση σε ένα "επίπεδο", θα κάνω εδώ ένα μικρό σχολιάκι για το ελληνικό σύστημα υγείας. Εδώ όπως είπαμε λοιπόν υπάρχει το Medicare και μόνο αυτό. Όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι αυτής της χώρας - δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά - είναι ασφαλισμένοι σε αυτό το σύστημα και λαμβάνουν τις ίδιες υπηρεσίες και τα ίδια benefits, ανεξάρτητα αν αμοίβονται με $50k χρόνο ή $250k.

  Στην Ελλάδα αντίθετα έχουμε τα εξής: ΙΚΑ – ΟΓΑ – ΟΠΑΔ - ΤΕΑΠΑΣΑ ΕΤΥΑΠ - ΤΥΔΚΥ- ΟΑΕΕ - Οίκος Ναύτου - ΔΕΗ – ΟΤΕ - ΗΣΑΠ – ΗΛΠΑΠ - ΟΤΕ – ΕΤΑΑ ΤΣΑΥ – ΕΤΑΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΑΘΗΝΩΝ - ΕΤΑΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΕΠΑΡΧΙΩΝ – ΕΤΑΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΕΤΑΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΕΤΑΑ ΤΣΜΕΔΕ – ΕΤΑΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ - ΕΤΒΑ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ - ΤΑΠΑΕ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ – ΕΤΑΠ ΜΜΕ (Δ’ Διεύθυνση Ασφάλισης, Παροχών – Εφημεριδοπώλες, ΕΤΑΠ ΜΜΕ Γ’ Διεύθυνση Ασφάλισης Παροχών – Εργάτες Τύπου ΤΑΤΤΑ, ΕΤΑΠ ΜΜΕ Β ’ Διεύθυνση Ασφάλισης Παροχών – ΤΑΥΣΙΤ, ΤΥΠΕΤ, ΕΔΟΕΑΠ, ΤΑΠΕΠΑ και ΕΥΔΑΠ. Φτάνουν αυτά?. Φτιάξαν και τον ΕΟΠΥΥ, τον οποίον τον έχουν καταχρεώσει γιατί προφέρει υπηρεσίες και λεφτά δεν του δίνουν! Φοβερός σχεδιασμός ε?

  Αναρωτιέμαι αν απολαμβάνουν όλοι αυτοί οι ασφαλισμένοι τα ίδια προνόμια? Όχι φυσικά...νομίζω πως υπάρχει μια λέξη γι' αυτό..."Αντισυνταγματικότητα"!

  Ακόμα και εντός του ίδιου οργανισμού ασφάλισης γίνονται διακρίσεις. Πχ στο ΙΚΑ δεν δικαιούνται όλοι οι κλάδοι την 6μηνη μητρική άδεια, αυτή που θεσμοθετήθηκε πριν λίγα χρόνια και πληρώνεσαι με το βασικό μισθό από τον ΟΑΕΔ. Για να μην πω για την κατάσταση που επικρατεί στα ιατρεία τους που μέχρι πριν λίγα χρόνια καπνίζανε κιόλας μέσα...σε μας εκεί που είμασταν και χωριό, έκλεινες ραντεβού με την παθολόγο 8.30 και ερχόταν 10 και σου έλεγε αχ..είχα να παω σχολείο τα παιδια...και έμπαινε και πρώτος ο ιατρικός επισκέπτης!!! Δεν συζητάμε για την περίπτωση που είσαι άρρωστος τι πρέπει να κάνεις...λοιπόν ξεκινάω..είσαι άρρωστος με 39 πυρετο, πρέπει να σηκωθείς από το κρεβάτι του πόνου, να πας στο ΙΚΑ, να σε δει γιατρός, να σου γράψει την άδεια, ίσως να χρειαστεί και καμια σφραγιδούλα από τον ελεγκτη γιατρό, να πας σπίτι σου και όταν γίνεις καλά να πας πρώτα στη δουλειά, να την υπογράψει ο εργοδότης οτι πράγματι δεν πήγες και μετά να ξαναπάς στο ΙΚΑ (εργάσιμη ώρα) για να πληρωθείς και αυτό ΜΟΝΟ εφόσον η άδεια είναι από 4μέρες και πάνω. Γιατί αν είναι 1-3..τον μπούλο, δεν παίρνεις τίποτα ούτε από το ΙΚΑ και κατι λίγα από τον εργοδότη. Άρα δλδ όταν αρρωσταίνεις ΠΡΕΠΕΙ να αρρωσταίνεις βαριά... Η άλλη λύση...κανονική άδεια...χαχα και όταν έρθει η ώρα για διακοπές διαπιστώνεις οτι σου έχουν μείνει μόνο 10 μέρες...Εδώ πάλι, παίρνεις ένα τηλ και λες είμαι άρρωστος, το πολύ πολύ να σου ζητήσουν να πας ένα certificate το οποίο μπορεις και να το κάνεις μετά...Αρκεί φυσικά να είσαι ειλικρινείς και να μην τον εκμεταλεύεσαι.

  Φυσικά και εδώ δεν είναι όλα τέλεια και όπως θα πουν και αυτοί που ξέρουν κάτι παραπάνω, παλιότερα οι υπηρεσίες ήταν σαφώς καλύτερες, όπως όλα δηλαδή, κάθε πέρσυ και καλύτερα.
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη leyteris77 : 04-06-2013 στις 00:07
  Ο Τολμών Νικά...Ονειρευτείτε, Σχεδιάστε, Πραγματοποιήστε!

 8. #8
  Senior Member
  Εγγραφή
  Sep 2011
  Gender
  Male
  Περιοχή
  SYD
  Μηνύματα
  293

  Προεπιλογή

  Πάντως το medicare στη νοσοκομειακή περίθαλψη σε αυτήν τη χώρα αν δεν έχεις ιδιωτική ασφάλεια είναι απαράδεκτο. Η αναμονή για επέμβαση σε νοσοκομείο, αν δεν πεθαίνεις φτάνει και τους 12 μήνες!

 9. #9
  Member
  Εγγραφή
  Jul 2012
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Thessaloniki
  Μηνύματα
  39

  Προεπιλογή

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο pan_k7 Εμφάνιση μηνυμάτων
  Πάντως το medicare στη νοσοκομειακή περίθαλψη σε αυτήν τη χώρα αν δεν έχεις ιδιωτική ασφάλεια είναι απαράδεκτο. Η αναμονή για επέμβαση σε νοσοκομείο, αν δεν πεθαίνεις φτάνει και τους 12 μήνες!
  Στην Ελλάδα και να πεθαίνεις τους περνας τους 12 μηνες !!! σε κρατικο

 10. #10
  Senior Member Το avatar του χρήστη FarfyFfs
  Εγγραφή
  Jul 2012
  Gender
  Female
  Περιοχή
  Melbourne
  Μηνύματα
  239

  Προεπιλογή

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο egigo Εμφάνιση μηνυμάτων
  Στην Ελλάδα και να πεθαίνεις τους περνας τους 12 μηνες !!! σε κρατικο
  Σε ποιο κρατικο γτ στη βόρεια ελλαδα δεν το χω συναντησει το φαινομενο.
  Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavement, watch t.v., save for your old age, obey the law, repeat after me: "I am free".

Παρόμοια Θέματα

 1. Σχετικά με τα διπλώματα οδήγησης στην Αυστραλία
  Από Agoriani in forum Μετανάστευση στην Αυστραλία
  Απαντήσεις: 183
  Τελευταίο Μήνυμα: 07-07-2016, 16:06
 2. Απαντήσεις: 477
  Τελευταίο Μήνυμα: 04-11-2015, 11:53
 3. Απαντήσεις: 121
  Τελευταίο Μήνυμα: 20-01-2012, 14:51

Ετικέτες γι αυτό το Θέμα (tags)

Δικαιώματα - Επιλογές

 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
 • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
 • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
 •  
Search Engine Optimization by vBSEO