Σελίδα 7 από 7 ΠρώτηΠρώτη ... 567
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 61 έως 70 από 70
 1. #61
  Senior Member Το avatar του χρήστη steangle
  Εγγραφή
  Aug 2007
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Αθήνα - Κυψέλη
  Μηνύματα
  2.673

  Προεπιλογή

  Peter Sullivan - Ταχυδακτυλουργικά κόλπα  Ανακαλύψτε τα μυστικά των ταχυδακτυλουργών και καταπλήξτε τους φίλους σας με τα εντυπωσιακά και απίστευτα κόλπα που θα μάθετε. Δεν χρειάζεται κανένας ειδικός εξοπλισμός, παρά μόνο ό,τι υπάρχει στο σπίτι, χαρτιά, κουμπιά, ποτήρια, γόμες, ψαλιδάκια κλπ.

  ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ:


  Θα μαντέψω τι σκέπτεσαι/Τηλεκατευθυνόμενο μπαλόνι/Το τρικ του Σέρλοκ Χολμς/Αριθμητική με το ρολόι/Το άθραυστο μπαλόνι/Το ποτήρι ακροβάτης/Το αβγό του Κολόμβου/Η σαΐτα - μπούμερανγκ/Πώς θα κάνετε 3.000 πουσ-απς/Πώς να σας παιδέψουν μερικά νομίσματα/Διαβάστε τη σκέψη του φίλου σας, και πολλά άλλα!

  Peter Sullivan - Ταχυδακτυλουργικά κόλπα
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη steangle : 30-10-2008 στις 13:02

 2. #62
  Senior Member Το avatar του χρήστη steangle
  Εγγραφή
  Aug 2007
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Αθήνα - Κυψέλη
  Μηνύματα
  2.673

  Προεπιλογή

  Πηνελόπη Δέλτα - Για την πατρίδα


  Ο Ασώτης και ο Αλέξιος είναι αιχμάλωτοι του βασιλιά της Βουλγαρίας Σαμουήλ. Κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας τους ο Βυζαντινός στρατός νικά κατά κράτος τους Βουλγάρους με μόνους διασωθέντες το Σαμουήλ και το γιό του. Στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τη συνθηκολόγηση με το Βυζάντιο, η κόρη του Σαμουήλ, Μιροσλάβα, αποκαλύπτει στον πατέρα της ότι είναι ερωτευμένη με τον Ασώτη. Ο Βούλγαρος Βασιλιάς βρίσκει την προοπτική αυτή βολική για τα σχέδια του, παντρεύει τους δύο νέους, προσφέροντας αξιώματα στους δύο φίλους. Τα χρόνια περνούν, ο Σαμουήλ αναδιοργανώνει το στρατό του, καταπατά τη συμφωνία και αρχίζει στις εχθροπραξίες. Ο Ασώτης και ο Αλέξιος βλέποντας όλα αυτά εγκαταλείπουν όλα τα οφίτσια και επιστρέφουν στο Βυζάντιο. Στην επιστροφή τους, τους ακολουθεί και η Μιροσλάβα. Στην Κωνσταντινούπολη τους περιμένουν με τιμές και ανάλογα αξιώματα. Ο Αλέξιος αρραβωνιάζεται τη Θέκλα, μια απ' τις βασιλοπούλες του Βυζαντίου. Ο πόλεμος όμως που έχει στο μεταξύ ξεσπάσει, φέρνει τον Αλέξιο, κατ' εντολή του Αυτοκράτορα, διεκπεραιωτή μιας επικίνδυνης αποστολής μέσα στο Βουλγαρικό έδαφος. Μαζί του η Θέκλα μεταμφιεσμένη σε αγόρι, σ' ένα ταξίδι, που σε κάθε του στιγμή καραδοκεί ο θάνατος...Πλοκή, αγωνία, συναισθήματα, ιδανικά, ηρωισμός είναι μερικά απ' τα στοιχεία που συνθέτουν ένα μοναδικό περιπετειώδες ιστορικό μυθιστόρημα.

  Πηνελόπη Δέλτα - Για την πατρίδα
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη steangle : 13-05-2008 στις 08:44

 3. #63
  Senior Member Το avatar του χρήστη steangle
  Εγγραφή
  Aug 2007
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Αθήνα - Κυψέλη
  Μηνύματα
  2.673

  Προεπιλογή

  Bryan Sykes - Οι επτά κόρες της Εύας  H καθημερινή επιστημονική ειδησεογραφία από τις αναλύσεις του DNA κυριαρχείται από ανακαλύψεις στον χώρο της αντιμετώπισης κληρονομικών ασθενειών. Ωστόσο, παράλληλα με την ιατρική και τη φαρμακολογία, και κάποιες άλλες επιστήμες αντλούν ακόρεστα ευρήματα από τις αναλύσεις αυτές, όπως η παλαιοντολογία, η ανθρωπολογία και η αρχαιολογία. Ο λόγος είναι ότι μέσα στους χυμούς των κυττάρων μας βρίσκονται φυλαγμένα μυστικά των απώτατων προγόνων μας. Δεν θα ήταν διόλου απλοϊκή η παρομοίωση του DNA με μια σκυτάλη που κρύβει μέσα της πληροφορίες για όσους έζησαν πριν από εμάς και μας χάρισαν τη ζωή. Ενας πραγματικός κώδικας διαιώνισης του είδους, προσωπικά διαμορφωμένος στον καθένα μας.

  Το 1994 ο καθηγητής Μπράιαν Σάικς, αυθεντία στο DNA και στην ανθρώπινη εξέλιξη, κλήθηκε να εξετάσει τα παγωμένα απομεινάρια ενός άντρα που είχε παγιδευτεί σ' έναν παγετώνα στη Βόρεια Ιταλία πριν από 5.000 χρόνια. Ο καθηγητής Σάικς κατάφερε να εντοπίσει ένα ζωντανό απόγονο αυτού του Ανθρώπου των Πάγων στη Βρετανία. Πώς τα κατάφερε; Οι Επτά κόρες της Εύας είναι μια αφήγηση από πρώτο χέρι της έρευνάς του για ένα ξεχωριστό γονίδιο που μεταβιβάζεται αναλλοίωτο από γενιά σε γενιά μέσω της μητέρας, επιτρέποντάς μας έτσι να ανιχνεύσουμε τους γενετικούς προγόνους μας στο χώρο και το χρόνο. Ο καθηγητής Σάικς ανακάλυψε ότι σχεδόν όλοι οι σημερινοί Ευρωπαίοι κατάγονται από μία από τις επτά γυναίκες τις οποίες ονόμασε Ούρσουλα, Ξένια, Έλενα, Βέλντα, Τάρα, Κατρίν και Τζασμίν.

  Απ' αυτή την εκπληκτική επιστημονική και περιπετειώδη αφήγηση μαθαίνουμε πού ζούσαν οι αρχαίοι γενετικοί μας πρόγονοι, πώς ήταν η ζωή τους, καθώς και ότι ο καθένας από μας είναι μια ζωντανή μαρτυρία της σχεδόν θαυματουργής δύναμης του DNA μας.

  Είν' ένα βιβλίο που όχι μόνο επανεξετάζει τον τρόπο με τον οποίο έχουμε εξελιχθεί, αλλά παράλληλα απευθύνεται στην αίσθηση που έχουμε για την ατομικότητα και την ταυτότητά μας.

  Bryan Sykes - Οι επτά κόρες της Εύας

 4. #64
  Senior Member Το avatar του χρήστη steangle
  Εγγραφή
  Aug 2007
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Αθήνα - Κυψέλη
  Μηνύματα
  2.673

  Προεπιλογή

  Κύπρος, η λεηλασία ένός πολιτισμού  "Το λεύκωμα αυτό αφορά την καταστροφή του πολιτισμού της κατεχόμενης Κύπρου και καταγγέλλει την τουρκική βία που καταπατεί τo Διεθνές Δίκαιο σε βάρος μνημείων, έργων τέχνης, κτιρίων, που υφίστανται την κακομεταχείριση ως μάρτυρες της μακραίωνης ελληνικής παρουσίας στην περιοχή. Βία ενός κράτους που δεν αρκέστηκε στη στρατιωτική κατάχτηση και τον εξανδραποδισμό του ελληνικού πληθυσμού, αλλά θέλησε και να καταστρέψει, ή ακόμη και να επωφεληθεί οικονομικά, από τη «λεία» που ο στρατός του εξασφάλισε. Βία, που αναγκάζει μια ευρωπαϊκή χώρα, την Κυπριακή Δημοκρατία να αναζητεί στο διεθνές πεδίο τρόπους για να εξαγοράσει και να προστατέψει την ίδια της την πνευματική κληρονομιά. Το λεύκωμα αυτό ας εκληφθεί ως μια επίσημη δήλωση ότι δεν θα αφήσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά στο έλεος των καταστροφέων και των λαθρεμπόριον, Η έκδοση του αποτελεί, τελικά, άσκηση νόμιμου δικαιώματος που επικαλούμαστε, όχι μόνο ως Έλληνες, αλλά και ως άνθρωποι του πνεύματος, ως πολίτες της Ευρώπης και του κόσμου, ως φορείς του οικουμενικού πνεύματος που με τόση ζωντάνια απέδωσαν οι θησαυροί που σήμερα καταπατούνται.[...]" Ιωάννης Πεσμαζόγλου, Πρόεδρος της Επιτροπής για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου

  Κύπρος, η λεηλασία ένός πολιτισμού
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη steangle : 13-05-2008 στις 08:43

 5. #65
  Senior Member Το avatar του χρήστη steangle
  Εγγραφή
  Aug 2007
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Αθήνα - Κυψέλη
  Μηνύματα
  2.673

  Προεπιλογή

  Βυζάντιος Δημήτριος - Η γυναικοκρατία  Ο Δημήτριος Χατζηασλάνης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1790 και πήρε την προσωνυμία Βυζάντιος λόγω της καταγωγής του. Στην Πόλη μεγάλωσε και ασχολήθηκε με την αγιογραφία. Εργάστηκε ως αγιογράφος μέχρι το 1812, οπότε διορίστηκε διερμηνέας στην Αυλή του μπέη της Τύνιδας. Με το ξέσπασμα της Επανάστασης έφυγε για την επαναστατημένη Ελλάδα και έφτασε στην Κυπαρισσία, όπου αγωνίστηκε στο μεσσηνιακό στρατόπεδο. Διετέλεσε αναπληρωτής γραμματέας της Πελοποννησιακής Γερουσίας, γραμματέας της επαρχίας Τριφυλίας και έπαρχος Κορώνης και Γαστούνης, ενώ υπήρξε επίσης γραμματέας του πρώτου δικαστηρίου εγκλημάτων που συστάθηκε από τους έλληνες αγωνιστές το 1826 και Γραμματέας επί των Πολεμικών.

  Το 1838, λίγα χρόνια μετά το θάνατο του Καποδίστρια, παραιτήθηκε από τις δημόσιες θέσεις λόγω διαφωνιών του με την κυβερνητική πολιτική και αναγκάστηκε να επιστρέψει στην αγιογραφική δράση. Γνωστή είναι η αγιογράφησή του στο ναό του Αγίου Ανδρέου στην Πάτρα, ενώ έργα του σώζονται στο Ναύπλιο και στους ναούς της Υπαπαντής και του Προδρόμου στην Καλαμάτα. Πέθανε το 1853 στην Πάτρα. Στο χώρο της νεοελληνικής λογοτεχνίας ο Βυζάντιος εντάχτηκε με τα θεατρικά έργα του και κυρίως την κωμωδία του Βαβυλωνία (1836), ενώ έγραψε επίσης τις κωμωδίες Ο Σινάνης (1838 ), Γυναικοκρατία (1841) και ο Κόλαξ (δημοσιεύτηκε το 1858 μετά τον θάνατό του).

  Η Γυναικοκρατία είναι μια από τις λιγότερο γνωστές θεατρικές κωμωδίες του Δημήτριου Χατζηασλάνη ή Βυζάντιου. Το έργο εκδόθηκε το 1841. Είναι και αυτή μια σάτιρα ηθών, όπως και η Βαβυλωνία. Ο Βυζάντιος σ' αυτό το έργο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και σατιρίζει την εμφάνιση στην ελληνική κοινωνία των ξενόφερτων, «δυτικών» ηθών, συνηθειών και ιδεών. Σ' αυτές ανήκει κατ' αυτόν και η «χειραφέτηση της γυναίκας», ο φεμινισμός ο οποίος παρουσιάζεται με την πιο χονδροειδή και απλοϊκή μορφή του. Σύμφωνα με τον Βυζάντιο, όταν μια ιδέα γίνει μόδα προτού προλάβει να δουλευτεί και να αφομοιωθεί από το κοινωνικό σύνολο, είναι επικίνδυνη και πρέπει να εξοβελιστεί. Και φυσικά το μέσο με το οποίο ο Βυζάντιος προσπαθεί να διδάξει το ακροατήριο του δεν μπορεί να είναι παρά η καυστική σάτιρα. Ο Βυζάντιος, ο οποίος ήταν ζωγράφος, κατάφερε να σκιαγραφήσει με σπαρταριστό τρόπο τους χαρακτήρες των πρωταγωνιστών του και να καυτηριάσει για άλλη μια φορά τις ξένες ιδέες που επιβλήθηκαν στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος απ' την επαφή του με τη δυτικά ήθη και έθιμα.

  Βυζάντιος Δημήτριος - Η γυναικοκρατία

 6. #66
  Junior Member Το avatar του χρήστη Stelios
  Εγγραφή
  Mar 2008
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Athens
  Μηνύματα
  7

 7. #67
  Junior Member
  Εγγραφή
  Oct 2008
  Gender
  Male
  Περιοχή
  thessaloniki
  Μηνύματα
  1

  Προεπιλογή

  Δεν ξέρω αν μπορείτε να με βοηθήσετε. Θα ήθελα κάποια βιβλία από τις πολιτικές επιστήμες. Όποια από αυτά βρείτε είναι ευπρόσδεκτα. Τα βιβλία ειναι:
  1)Διεθνείς σχέσεις, Εξουσία και δικαιοσύνη του Θεόδωρου Κουλουμπή
  2)Εισαγωγή στην πολιτική του Andrew Heywood
  3)Η διεθνής κοινωνία και οι θεωρίες των διεθνών σχέσεων του Αλέξη Ηρακλείδη
  4)Δεξιά και αριστερά του Norberto Bobbio
  5)Τα θεμέλια της νεότερης πολιτικής σκέψης του Quentin Skinner
  Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!!!!!!!!!!!!!

 8. #68
  Senior Member Το avatar του χρήστη steangle
  Εγγραφή
  Aug 2007
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Αθήνα - Κυψέλη
  Μηνύματα
  2.673

  Προεπιλογή

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stelios Εμφάνιση μηνυμάτων
  Το rar ζητάει κωδικό.
  ..είναι εντάξει τώρα και δεν χρειάζεται κωδικό....
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη steangle : 30-10-2008 στις 13:06

 9. #69
  Junior Member
  Εγγραφή
  Dec 2009
  Gender
  Female
  Περιοχή
  magic
  Μηνύματα
  1

  Προεπιλογή

  eyxaristo

 10. #70
  Junior Member Το avatar του χρήστη miloko
  Εγγραφή
  Dec 2012
  Gender
  Female
  Περιοχή
  in a galaxy far, far away....
  Μηνύματα
  6

  Προεπιλογή

  Ευχαριστω πολυ παιδια! Χτες εκανα ενα θεμα ψαχνοντας για ebook "πηγες"
  αλλα εδω εχει πολυ υλικο που θα βε βγαλει μεχρι το καλοκαιρι!
  ειμαι να κανω μερικα φυλλαδια και δεσιμο γιατι το pc με κουραζει πολυ μετα απο ενα σημειο..!
  τωρα θα ηθελα να βρω και κανενα manga να γρηγορο διαβασμα!Παρόμοια Θέματα

 1. 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ- ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
  Από MAGI in forum Παρουσιάσεις Power Point
  Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 01-04-2012, 12:41
 2. eBooks4Greeks.gr - νέο site με free e-books
  Από Ioannis_BG in forum Τεχνολογία, Internet & χρήσιμες ιστοσελίδες
  Απαντήσεις: 1
  Τελευταίο Μήνυμα: 02-07-2010, 22:37

Ετικέτες γι αυτό το Θέμα (tags)

Δικαιώματα - Επιλογές

 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
 • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
 • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
 •  
Search Engine Optimization by vBSEO