Σελίδα 1 από 5 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 49
 1. #1
  Senior Member
  Εγγραφή
  Jul 2011
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Away
  Μηνύματα
  891

  Προεπιλογή Βιογραφικό σημείωμα και αίτηση υποψηφιότητας στη γερμανική αγορά εργασίας.

  "...να δούμε τι μισθό θα σου απαντήσουν σύμφωνα πάντα με τις δυνατότητές σου...."  Με τι άλω δλδ.? δεν έχουμε καμία επιρροή με τις προτιμήσεις μας έναντι της πραγματικότητας, η πραγματικότητα απλά δεν υπόκεινται στις προτιμήσεις μας, ο Δαρβινισμός ισχύει για όλη την οικουμένη, πόσο μάλλον από τη στιγμή που η εργατική δύναμη μετατρέπεται σε εμπόρευμα στα κράτη του βιομηχανικού καπιταλισμού και η πραγματικότητα της οικονομίας δείχνει ότι οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι, έτσι είναι η πραγματικότητα όσα και να λέει το σύνταγμα “Human rights”
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη milu : 26-06-2016 στις 22:33

 2. #2
  Member
  Εγγραφή
  Mar 2013
  Gender
  Female
  Περιοχή
  kozani
  Μηνύματα
  44

  Προεπιλογή

  ευχαριστουμε, ειναι πολυ διαφωτιστικο και χρησιμο. προσωπικα ειχα πελαγωσει, με βοηθησε πολυ!!!

 3. #3
  Senior Member Το avatar του χρήστη kosofos
  Εγγραφή
  Mar 2012
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Wuppertal
  Μηνύματα
  696

  Προεπιλογή

  Η συνοδευτική επιστολή είναι η πρώτη εικόνα / εντύπωση από εμάς όταν αποστέλλουμε το βιογραφικό μας. Είναι βασικά το πιο σημαντικό μέρος της αίτησης μας για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη θέση. Αν η επιστολή δεν κινεί / προκαλεί το ενδιαφέρον / την περιέργεια του, πάει κατευθείαν στο καλάθι αχρήστων …
  Καλησπέρα patriotakia ,

  Όπως αναφέρει και ο milu η συνοδευτική επιστολή της αίτησης εργασίας (Anschreiben) είναι ένα απο τα πιο σημαντικά στοιχεία μέσα στην αίτηση. Πρέπει να είναι καλογραμμένη, σε επίσημο στύλ, να ακολουθούμε απλούς κανόνες και να πουλήσουμε τον ευατό μας όσο καλύτερα μπορούμε. Είναι μια σελίδα που γράφεις ποιό είναι το εργασιακό σου (ακαδημαικό σου) παρελθόν και για πιο λόγο θα πρέπει να σε καλέσουν σε μια προσωπική συνέντευξη. Είναι είναι ένα γράμμα που θα διαβαστεί απο ένα άτομο που δεν σε ξέρει προσωπικά και θα πρέπει να του κεντρίσεις το ενδιαφέρον ώστε να πάει στην επόμενη σελίδα που θα είναι το βιογραφικό σημείωμα και να σηκώσει το τηλέφωνο και να πεί "θέλω να σας γνωρίσω και προσωπικά". Μεγάλη προσοχή στο να μην γράφουμε πράγματα που αργότερα δεν θα μπορέσουμε να αποδείξουμε. Αυτό είναι κόκκινη γραμμή. Επίσης γράμμα δεν στέλνεις μια φορά και τελείωσε. Ύστερα απο κάθε φάση συνέντευξης (τηλεφωνική, προσωπική...) είναι καλό εντός 24 ωρών να αποστείλετε ξανά ένα γράμμα και να τονίσεται τα πράγματα που είπατε στην συνέντευξη, να τονίσετε ποιά ήταν τα σημεία που σας κέντρισαν το ενδιαφέρον για την θέση απο αυτά που σας είπε αυτός που έκανε την συνέντευξη κ.α. Θα κάνω μια γενική αναφορά με παραδείγματα στο πώς θα μπορούσαμε να γράψουμε αυτό το γράμμα.

  Πάνω αριστερά στην πρώτη γραμμή γράφουμε το όνομα της εταιρίας, απο κάτω οδό και αριθμό απο κάτω ξανά ΤΚ και πόλη

  Όνομα εταιρίας π.χ kosofos GmbH
  διεύθυνση (με αριθμό)
  ΤΚ - Πόλη
  Έπειτα αφήνουμε 2 σειρές και τώρα με δεξιά στοίχηση θα γράψουμε ημερομηνία και πόλη απο όπου στέλνουμε την αίτηση
  Wuppertal, 14.8.2013
  Αφήνουμε 2 γραμμές κενό και με κεντρική στοίχηση τώρα με σκούρα μαύρα γράμματα (Bold) και υπογεγραμμένα γράφουμε

  Bewerbung als ...
  Ξανά αφήνουμε 2 γραμμές και πάμε πάλι σε αριστερή στοίχηση και αρχίζουμε την επιστολή με την προσφώνηση του ατόμου που στέλνουμε την επιστολή

  * Sehr geehrte Damen und Herren,
  * Sehr geehrte Frau....,
  * Sehr geehrter Herr....,
  Πρώτη παράγραφος

  Γράφουμε το ενδιαφέρον μας για την θέση και πώς ενημερωθήκαμε για αυτή

  Hiermit bewerbe ich mich bei Ihnen für den ausgeschriebenen Arbeitsplatz zum.......Ihre Anzeige in der Zeitung/internet seite/job portal ......... habe ich mit viel Interesse gelesen.
  Δεύτερη παράγραφος

  Εδώ γράφουμε συνοπτικά για την εργασιακή εμπειρία μας (ή τους ακαδημαικούς μας τίτλους) και για πιό λόγο είστε εσείς ο κατάλληλος άνθρωπος για αυτή την θέση. ΕΔΩ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΑΣ ΑΚΡΙΒΑ!!!!. Δεν χρειάζεται να γράψετε ότι είστε πυρηνικός φυσικός. Το κάθε επάγγελμα έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες.

  Τελευταία παράγραφος

  Εδώ ευχαριστούμε τον αναγνώστη για τον χρόνο του και την προσοχή του στην αίτηση μας και ότι θα μας ευχαριστούσε πολύ αν έχουμε την δυνατότητα για μια λεπτομερέστερη συζήτηση σε μια προσωπική συνέντευξη

  Über Ihre Einladung zu einem Vorstellungsgespräch freue ich mich. Vielen Dank im Voraus.
  Επίσημος τρόπος κλεισήματος επιστολής

  Mit freundlichen Grüßen

 4. #4
  Senior Member Το avatar του χρήστη kosofos
  Εγγραφή
  Mar 2012
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Wuppertal
  Μηνύματα
  696

  Thumbs up Υπόδειγμα επιστολής για την θέση εργάτη παραγωγής (Produktionshelfer)

  XXXXX GmbH
  Wuppertal Straße
  48753 Wuppertal
  Wuppertal, 14.8.2013  Bewerbung als Produktionshelfer
  Sehr geehrte Damen und Herren,

  Hiermit bewerbe ich mich bei Ihnen für den ausgeschriebenen Arbeitsplatz zum Produktionshelfer. Ihre Anzeige in der Zeitung ‚ΧΧΧΧΧ habe ich mit viel Interesse gelesen.

  Derzeit ... (Γράψτε εδώ την τωρινή κατάσταση σας και αν εργάζεστε κάπου τον λόγο που θέλετε να αλλάξετε εργασία π.χ. μετακόμιση ....). Den Eintritt in Ihr Unternehmen erkenne ich als Chance für einen beruflichen Neuanfang. Ich bin ein Mitarbeiter, der mit Übersicht und Eigenverantwortung alle verlangten Arbeiten verrichtet, höchst zuverlässig, fleißig und konzentriert.

  Ich arbeite sehr gerne und bin ausgesprochen motiviert. Durch meine positive Herangehensweise habe ich auch immer wieder andere Mitarbeiter motivieren können. Meine Arbeit erledige ich schnell und kompetent. Auch Routinearbeit ist bei mir in zuverlässigen Händen. Neue Aufgabenbereiche erarbeite ich mir selbständig. In stressigen Situationen bleibe ich ruhig und behalte den Überblick. Mein Umgang mit Menschen ist höflich und freundlich. Durch meine aufgeschlossene und natürliche Art kann ich mich leicht in bestehende Teams integrieren.

  Über eine Einladung zum persönlichen Vorstellungsgespräch freue ich mich sehr und stehe Ihnen jederzeit gerne zur Verfügung. Vielen Dank im Voraus

  Mit freundlichen Grüßen
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kosofos : 14-08-2013 στις 16:17

 5. #5
  Junior Member
  Εγγραφή
  Jan 2013
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Dortmund
  Μηνύματα
  18

  Προεπιλογή Βιογραφικό σημείωμα , Οδηγίες και πρότυπα

  Οδηγίες για Βιογραφικό σύμφωνα πάντα με τα Ευρωπαικά δεδομένα. Περισσότερα εδώ
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gpelekanos : 14-08-2013 στις 23:59

 6. #6
  Senior Member
  Εγγραφή
  May 2013
  Gender
  Male
  Περιοχή
  München
  Μηνύματα
  536

  Προεπιλογή

  Πολυ χρησιμο το τοπικ! Διευκρινιση παρακαλω: Χρειαζεται στην αναφορα μας στην εκπαιδυεση να ξεκιναμε απο το δημοτικο, υστερα γυμνασιο, υστερα Λυκειο, ή απευθειας Λυκειο, ΙΕΚ, ΤΕΙ κοκ; Επισης θρησκευμα και εθνικοτητα;

 7. #7
  Senior Member Το avatar του χρήστη orpheus
  Εγγραφή
  Sep 2011
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Thessaloniki
  Μηνύματα
  143

  Προεπιλογή

  Παρα πολυ κατατοπιστικα ολα, ήδη αρχισα να χρησιμοποιω το τροπο αυτον. Μια ερωτηση μονο. Εχω ενωσει σε ενα αρχειο το bewerbung και το lebenslauf (κολλησα μαζι τους και ενα portfolio που εφτιαξα στα αγγλικα). Μεσα στο mail στο χωρο που συντασουμε αυτα που θελουμε να γραψουμε, το αφηνουμε κενο? Εκει γραφω απλως Anlagen: Bewerbung, Lebenslauf, Portfolio . Μηπως πρεπει και εκει να γραψω κατι?

 8. #8
  Senior Member Το avatar του χρήστη kosofos
  Εγγραφή
  Mar 2012
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Wuppertal
  Μηνύματα
  696

  Προεπιλογή

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο orpheus Εμφάνιση μηνυμάτων
  Μεσα στο mail στο χωρο που συντασουμε αυτα που θελουμε να γραψουμε, το αφηνουμε κενο? Εκει γραφω απλως Anlagen: Bewerbung, Lebenslauf, Portfolio . Μηπως πρεπει και εκει να γραψω κατι?
  Πολύ καλή ερώτηση orpheus. Αρχικά υπάρχουν 2 τρόποι για να κάνεις μια αίτηση εργασίας. Μερικές εταιρίες προσφέρουν online πλατφόρμα που εκεί συμπληρώνεις τα στοιχεία σου και ανεβάζεις το anschreiben και τα άλλα ή απλά δίνουν το email και εσύ στέλνεις εκεί τα έγγραφα σου. Η ερώτηση σου ανήκει στην δεύτερη κατηγορία. Γενικά κανόνας είναι όταν στέλνουμε ένα τέτοιο email ποτέ δεν στέλνουμε ένα "κενό" email μόνο με τα επισυναπτόμενα ή συντομογραφίες του τύπου "FYI- For your Information" κ.α. Δεν ξεκινάς με εκφράσεις τύπου "Hallo" αλλά όπως γράφεις ένα επίσημο γράμμα δηλ "Sehr geehrte/r Frau/Herr". Επίσης δεν χρησιμοποιείς σε καμιά περίπτωση "χαμογελάκια" ή emoticons. Θα γράψεις μια παράγραφο που θα αναφέρεις το ενδιαφέρον για την θέση και ότι επισυνάπτεις τα τάδε αρχεία σε επίσημο στύλ. Αυτή η παράγραφος μπορεί να είναι και η πρώτη παράγραφος απο το Anschreiben ή γενικά μια περίληψη του. Στο τέλος κλείνεις με επίσημο τρόπο "Mit freundlichen Grüßen" και απο κάτω το όνομα σου και τηλέφωνο επικοινωνίας. Επίσης καλό είναι τα αρχεία να μην ξεπερνούν σε μεγέθος τα 3ΜΒ και αν είναι δυνατόν να είναι σκαναρισμένα σε ένα PDF αρχείο.

  Το πιο απλό που θα μπορούσες να γράψεις σαν παράδειγμα

  Sehr geehrte Damen und Herren,

  anbei übersende ich Ihnen meine kompletten Bewerbungsunterlagen für oben genanntes Stellenangebot.

  Ich freue mich auf eine Rückmeldung von Ihnen.


  Mit freundlichen Grüßen


  Ονομα

  οδός και αριθμός
  Τ.Κ Πόλη

  Festnetz: 0101 123456
  Mobil: 0152 12345
  **Επίσης κάτι που ξέχασα στο θέμα του email δεν γράφεις το όνομα σου ή οτιδήποτε άλλο αλλά "Bewerbung als...." και αν υπάρχει reference code της θέσης το γράφεις και αυτό.
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kosofos : 24-08-2013 στις 07:07

 9. #9
  Senior Member Το avatar του χρήστη kosofos
  Εγγραφή
  Mar 2012
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Wuppertal
  Μηνύματα
  696

  Προεπιλογή

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο milu Εμφάνιση μηνυμάτων
  Ο λόγος που γράφουμε κατευθείαν το Anschreiben μέσα στο πλαίσιο του E-Mail
  Καλημέρα milu,

  Πάντως εμένα σε 2 workshop που πήγα (στο πανεπιστήμιο απο το career service) για το πώς στήνουμε μια αίτηση και τι γράφουμε σε περίπτωση email (μέσα στο κείμενο) ήταν κατηγορηματiκοί ότι δεν γράφουμε όλο το Anschreiben με copy-paste μέσα στο email text. Μας ενημέρωσαν ότι γράφουμε ένα απλό και πολύ μικρό κείμενο (1 παράγραφο) ή γράφουμε απλώς μια πρόταση όπως

  anbei übersende ich Ihnen meine kompletten Bewerbungsunterlagen für oben genanntes Stellenangebot.

  Mit freundlichen Grüßen
  [Ihr Name]
  Ο προσωπάρχης που λές σε κάθε περίπτωση θα ανοίξει τα έγγραφα μας (κυρίως Anschreiben και Lebenslauf) και προσωπική μου άποψη δεν έχει όρεξη να διαβάσει 2 φορές το ίδιο κατεβατό μία στο email text και μία στο επισυναπτόμενο . Επίσης αυτό το στύλ που μιλάμε του "προσωπάρχη" ισχύει σε μικρές εταιρίες (μέχρι 30 άτομα συνήθως). Η μεγάλες έχουν ολόκληρο τμήμα HR ή συνεργάζονται με γραφείο recruiter που η αίτηση μας πάει κατευθείαν εκεί και αυτός κρίνει με βάση τα δεδομένα αν θα προωθήσει και στείλει τον υποψήφιο για συνέντευξη στον υπεύθυνο.

  7. ότι άλλο σχετικό με τη συγκεκριμένη θέση όπως ενδεικτικά γλωσσομάθειας, πρακτικής άσκησης (Betriebspraktikum) κλπ. προσοχή επαναλαμβάνω: δεν είναι όλα τα πιστοποιημένα χαρτιά σημαντικά αν δεν σχετίζονται με το προφίλ της θέσεις!
  Σε αυτό θα συμφωνήσω απόλυτα. Όπως επίσης προσέχουμε τα χαρακτηριστικά της θέσης ώστε να μην βγούμε overqualified δηλαδή με παραπάνω χαρτιά απο ότι στην ουσία ζητάνε. Δεν γράφεις μέσα στο Βιογραφικό σου ότι τελειώσες Φυσικός όταν κάνεις αίτηση για θέση άσχετη με τον τίτλο (π.χ εργάτης παραγωγής ή υπηρεσία καθαρισμού) και να λές ότι η κακούργα κοινωνία μας έφερε σε αυτή την κατάσταση...απλά τα ξεχνάς όλα αυτα που έκανες στον πρότερο βίο.
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kosofos : 24-08-2013 στις 07:40

 10. #10
  Senior Member Το avatar του χρήστη orpheus
  Εγγραφή
  Sep 2011
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Thessaloniki
  Μηνύματα
  143

  Προεπιλογή

  Προσωπικά κάθε φορά φτιάχνω καινούργιο anschreiben , αφού κάθε φορά απευθύνομαι σε διαφορετικό άτομο. Θα πρέπει οπότε να αλλάξω τα στοιχεία του. Κουραστικό δε λέω αλλά ποιος είπε ότι θα τα βρούμε όλα εύκολα. Τώρα όσον αφορά τα anlagen , αν πχ θέλουμε να επισυναψουμε anschreiben lebenslauf και portfolio θα τα κάνουμε 1 ή 2 αρχεία? Και πως θα το αναφέρουμε? Με το όνομα τους ή έχει άλλη ονομασία όταν τα ενώσεις?

Παρόμοια Θέματα

 1. Ένα καλό βιογραφικό θεμέλιος λίθος στην επιτυχη αναζήτηση εργασίας!
  Από αντρικος in forum Μετανάστευση και η ελληνική ομογένεια
  Απαντήσεις: 1
  Τελευταίο Μήνυμα: 12-03-2012, 10:42
 2. Βιογραφικό σημείωμα: πότε;
  Από Olga in forum Η Ζωή στο εξωτερικό
  Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 05-09-2011, 07:32
 3. Αγορά εργασίας
  Από Stelios in forum Τεχνολογία, Internet & χρήσιμες ιστοσελίδες
  Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 07-06-2008, 01:23

Ετικέτες γι αυτό το Θέμα (tags)

Δικαιώματα - Επιλογές

 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
 • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
 • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
 •  
Search Engine Optimization by vBSEO