Καλησπέρα σε όλο το πατριωτάκι! θα ήθελα να θίξω την εγκατάσταση ανήλικων παιδιών στο εξωτερικό και την ασφαλή επιβίβαση στα αεροδρόμια χωρίς παρατράγουδα και περιορισμούς.
Έχω διαβάσει πως για να μεταφέρει κάποιος παιδιά στο εξωτερικό χρειάζεται την υπογραφή και του άλλου γονέα σε υπεύθυνη δήλωση που θα έχει μαζί του στο αεροδρόμιο.

Αυτό συμβαίνει μόνο στα παντρεμένα και στα εν διαστάσει ζευγάρια!!!!
Με ερώτηση μας στην εισαγγελία Λάρισας επειδή το θέμα μας αφορά άμεσα όταν ένα γονιός που ταξιδεύει με τα ανήλικα παιδιά του έχει χωρίσει και έχει την επιμέλεια έχει κάθε δικαίωμα να μεταφέρει και να εγκαταστήσει τα παιδιά του σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη επιθυμεί!!!! το μόνο που πρέπει να έχει μαζί του είναι τα διαβατήρια (τα οποία εκδίδει αυτός που έχει την επιμέλεια χωρίς την συγκατάθεση του άλλου γονέα) και την απόφαση του δικαστηρίου ότι έχει την επιμέλεια (χωρίς να είναι απαραίτητο ότι θα του την ζητήσουν).
οφείλει όμως να ενημερώσει τον άλλο γονέα για την νέα διεύθυνση και τηλέφωνο ώστε να υπάρχει επικοινωνία.
Το γράφω όλο αυτό εδώ για να βοηθήσω μητέρες κυρίως που θέλουν να μεταναστεύσουν με τα παιδιά τους και δεν μπορούν να βρουν άκρη με το τι πραγματικά ισχύει.