Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 4 από 4
 1. #1
  Junior Member
  Εγγραφή
  Mar 2008
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Rusya
  Μηνύματα
  1

  Προεπιλογή Νέα Χρονολογία

  Ο Ιησούς Χριστός (=Βυζαντινός Αυτοκράτορας Ανδρόνικος Α' Κομνηνός) γεννήθηκε το 1152 «μ.Χ.» και πέθανε το 1185 «μ.Χ.». Ο τάφος του ίσως διασώζεται ακόμα στην Ιορούς, που δεν αποτελούσε τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από την «Ιερουσαλήμ» της Αγίας Γραφής.

  με τελικό στόχο την Τροία και την Ιερουσαλήμ, που δεν αποτελούσαν παρά διαφορετικές ονομασίες της Ιορούς.

  Τα παραπάνω –και πολλά περισσότερα– δεν αποτελούν αποκυήματα της φαντασίας μου, αλλά προϊόντα επιστημονικών μελετών. Τα τελευταία τριάντα χρόνια μία ομάδα Ρώσων επιστημόνων, υπό τον μαθηματικό, καθηγητή του Πανεπιστημίου της Μόσχας και ακαδημαϊκό Ανατόλι Φομένκο, έχει βαλθεί να ξαναγράψει την παγκόσμια ιστορία. Και ένα εκτεταμένο κείμενο του γνωστού Ρώσου σκακιστή Γκάρι Κασπάρωφ, που είναι οπαδός της Σχολής.

  Ιερουσαλήμ= Ιορούς
  http://en.wikipedia.org/wiki/Yoros_Castle

  Golgota=Yusa Tepesi
  http://www.new-tradition.org/real-jesus.htm
  http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?p=87882

  Jesus Christ on the Bosphorus 2. #2
  Senior Member Το avatar του χρήστη steangle
  Εγγραφή
  Aug 2007
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Αθήνα - Κυψέλη
  Μηνύματα
  2.673

  Προεπιλογή

  Ανδρόνικος Α'   Ο Βυζαντινός Αυτοκράτορας Ανδρόνικος Α' Κομνηνός, γιος του Ισαάκιου Κομνηνού, έμεινε στο θρόνο από το 1183 μέχρι το 1185 οπότε και φημολογείται η δολοφονία του (υπάρχει και η εκδοχή ότι εξορίστηκε στην Κύπρο).

  Η προσωπικότητα του Ανδρόνικου Κομνηνού κατέχει ιδιαίτερη θέση στη βυζαντινή ιστορία. Πέρασε τη ζωή του ώς τυχοδιώκτης, περιπλανώμενος στις ανατολικές περιοχές του κράτους υπό τις στρατιωτικές εντολές του εξαδέλφου του Αυτοκράτορα Μανουήλ Α' Κομνηνού. Είχε μεγάλη αδυναμία προς το αντίθετο φύλλο, μαρτυρία δε αυτού είναι οι θυελλώδεις έρωτες και αποπλανήσεις πριγκιπισσών και άλλων ευγενών γυναικών. Είχε επίσης σαφή ροπή προς την ευζωΐα, αλλά και τη χρήση σκληρής βίας. Ήδη πρίν τη στέψη του όμως, είχε δώσει σαφή δείγματα ηγετικών και διοικητικών ικανοτήτων στις διάφορες αποστολές που του είχε αναθέσει ο εξάδελφός του.
  Μετά το θάνατο του Μανουήλ το γεγονός οτι ο μόνος διάδοχος του θρόνου ήταν ανήλικος, καθώς και η, ως απογόνου αυτοκράτωρα, φιλοδοξία του για την αναρρίχηση στον βυζαντινό θρόνο τον οδήγησε στην Κωνσταντινούπολη, όπου αφού πρώτα έγινε συν-Αυτοκράτορας του ανήλικου ανιψιού του, με μηχανορραφίες και συνομωσίες απομάκρυνε τον Αλέξιο και τη μητέρα του Μαρία της Αντιοχείας. Στην συνέχεια πιθανώς ο Αλέξιος και η μητέρα του στραγγαλίστηκαν απο τον Ανδρόνικος. Ο Ανδρόνικος άν και ηλικίας 65 ετών δέν δίστασε να παντρευτεί την μόλις 12 ετών χήρα του Αλέξιου Γαλλίδα πρηγκίπισσα Άννα
  Μετά την ανάληψη του θρόνου ο Ανδρόνικος φέρεται να άλλαξε πλήρως τον τρόπο ζωής του και εξ'ου και του δώθηκε η προσωνυμία "Λαόφιλος". Ο έντονος εθνισμός του και απολυταρχισμός του τον οδήγησε το 1182 στο να διατάξει τη σφαγή όποιου διέπρατε αδίκημα ή υπεξαιρείτω χρημάτων ή κώλυε το κράτος, και όλων των Λατίνων κατοίκων της Πόλης (στους οποίους τα δικαιώματα που είχαν παραχωρηθεί λόγω προηγούμενων καταστάσεων εξουθένωναν όλο και περισσότερο το κράτος), γεγονός που συγκλόνισε Ανατολή και Δύση. Ταυτόχρονα όμως τα άδεια αυτοκρατορικά θησαυροφυλάκια γέμισαν, και οι καταπιεσμένοι πολίτες βρήκαν μία ανάπαυλα. Διετάχθησαν επίσης οι κατασκευές οχυρών και κάστρων, με παράδειγμα το κάστρο της Λήμνου.
  Η τελευταία εντολή του Ανδρονίκου ως αυτοκράτορα φαίνεται να είναι προς τους πλούσιους γαιοκτήμονες, καθώς τους διέταξε να κάνουν ανακαταμερισμό της γής ωστε να μήν υπάρχει άνθρωπος χωρίς ένα κομμάτι γής να καλλιεργήσει. Με αφορμή την αυτή διαταγή, η οικογένεια των Αγγέλων (οι επόμενοι αυτοκράτορες των Κομνηνών, διεφθαρμένοι και ευτυχώς με την πιό σύντομη στα χρονικά αυτοκρατορεία) χρησιμοποιεί την δύναμη των ήδη ταλαιπωρημένων απο τον Ανδρόνικο γαιοκτημόνων,ανατρέπουν τον Ανδρόνικο απο τον θρόνο. Στην συνέχεια ο Ανδρόνικος προσπαθεί ανεπιτυχώς με την νεαρή σύζυγο του Άννα να δραπετεύσει στην Κριμαία. Συλλαμβάνεται και βρίσκει μαρτυρικό θάνατο στην Κωνσταντινούπολη ενώ κατα άλλη παράδοση τον λυντσαρουν ή εξοστρακίζουν στην Κύπρο (η συνήθης ιστορία θέλει να τον λυντσάρουν).

  Συμπεράσματα

  Ο τελευταίος αυτοκράτορας της δυναστείας των Κομνηνών ήταν ευφυής, ικανότατος, αλλά ταυτόχρονα και απερίσκεπτος και βίαιος. Ελάττωσε τους φόρους, πέτυχε βελτίωση της ζωής των ασθενέσθερων τάξεων, μείωσε τα κρατικά έξοδα και βελτίωσε την διοίκηση. Είχε όλα τα προσόντα να γίνει ο καλύτερος των Κομνηνών κάτι που δέν του το επέτρεψε τελικά η έλλειψη σύνεσης και ηθικών φραγμών. Ταυτόχρονα έδειξε αδιαφορία στην αντιμετώπιση εχθρών του κράτους του που εμφανίσθηκαν στην εποχή του όπως οι Νορμανδοί, που κυρίευσαν την Θεσσαλονίκη έκαναν πολλές λεηλασίες στον δρόμο τους προς την Κωνσταντινούπολη που θα την κυρίευαν άν δέν ανατρεπόταν απο τον θρόνο.

  Βιβλιογραφία:
  • Norwich, J.J. "Byzantium", Vol. III-The Decline and Fall
  • Vasiliev, A. "History of the Byzantine Empire, 324–1453"
  • Ostrogorsky, G. "History of the Byzantine State"
  http://www.wikipedia.gr/%CE%B1/%CE%BD/%CE%B4/%CE%91%CE%BD%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BA%C E%BF%CF%82_%CE%91'_c749.html
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη steangle : 26-03-2008 στις 08:21

 3. #3
  Senior Member Το avatar του χρήστη steangle
  Εγγραφή
  Aug 2007
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Αθήνα - Κυψέλη
  Μηνύματα
  2.673

  Προεπιλογή

  Ιερουσαλήμ  Η Ιερουσαλήμ είναι η μεγαλύτερη πόλη του Ισραήλ, Αρχαία πόλη , η οποία αποτελεί ιουδαϊκό, χριστιανικό και ισλαμικό κέντρο θρησκευτικής και ιστορικής σημασίας. Πιθανώς πρόκειται για την αρχαία πόλη Σαλήμ της οποίας βασιλιάς υπήρξε ο Μελχισεδέκ.
  Την πόλη αυτή, η οποία μεταγενέστερα ονομαζόταν Ιεβούς, κατέλαβε ο βασιλιάς Δαβίδ από τους Ιεβουσαίους. Μετά τη διαίρεση του έθνους του Ισραήλ η Ιερουσαλήμ κατέστη πρωτεύουσα και άγια πόλη των Ισραηλιτών και του νοτίου βασιλείου του Ιούδα.
  Επίσης στην πόλη αυτή ο βασιλιάς Σολομώντας έχτισε τον μεγαλοπρεπή ιουδαϊκό Ναό ο οποίος καταστράφηκε λίγους αιώνες αργότερα από τους Βαβυλώνιους. Σήμερα σώζεται μόνο ένα τμήμα του τείχους από την περίοδο του Δεύτερου Ναού, το γνωστό «τείχος δακρύων» ή ορθότερα «Δυτικό Τείχος».
  Η παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ είναι χώρος παγκόσμιας κληρονομιάς, περιβαλλόμενη από έναν οχυρωμένο τοίχο και διαιρεμένη σε τέσσερις συνοικίες, την αρμένικη, την χριστιανική, τη μουσουλμανική και την εβραϊκή.
  Λόγω των Αγίων Τόπων παρουσιάζει σημαντική τουριστική κίνηση. Αξιοθέατα της αποτελούν το Κάστρο (24 π.Χ.), ο καθεδρικός ναός του Αγ. Ιακώβου του 12ου αι., το Όρος του Ναού (Χαράμ αλ-Σαρίφ), το τέμενος Αλ-Ακσά (705–715), ο Τρούλος (ή Θόλος) του Βράχου, το Δυτικό τείχος, το Φρούριο Αντωνία, ο Ναός του Πανάγιου Τάφου, ο κήπος της Γεθσημανή, οι Τάφοι των Βασιλέων και το Όρος των Ελαιών.


  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%...BB%CE%AE%CE%BC

 4. #4
  Senior Member Το avatar του χρήστη steangle
  Εγγραφή
  Aug 2007
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Αθήνα - Κυψέλη
  Μηνύματα
  2.673

  Προεπιλογή

  Χρησιμοποιώντας την ίδια πηγή ενημέρωσης wikipedia, ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι καμιά σχέση δεν υπάρχει μεταξύ των αναφορών και συσχετισμών σου...

  Η πρώτη σελίδα που προτείνεις αναφέρεται στην ιστορία ενός κάστρου...
  Στη δεύτερη γίνεται μια προσπάθεια συσχετισμού της Ιερουσαλήμ με την Κωνσταντινούπολη με στοιχεία περιγραφών που θα ταίριαζαν εύκολα σε δεκάδες άλλες πόλεις που έχουν βυζαντινά κάστρα...
  Η δε τρίτη είναι ένα φόρουμ με καλές τουριστικές πληροφορίες...

  Το γεγονός ότι επιστήμονες είτε ηθελημένα είτε σκοπίμως διαστρέβλωσαν κατά καιρούς γεγονότα και ιστορικά στοιχεία είναι γνωστό..οπότε και η αναφορά σου ακόμα σε επιστημονικές μελέτες είναι παντελώς άτοπη...

  Ειλικρινά ,προσωπικά δεν μπόρεσα να συσχετίσω και να κατανοήσω τίποτα από τις αναφορές σου...

Ετικέτες γι αυτό το Θέμα (tags)

Δικαιώματα - Επιλογές

 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
 • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
 • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
 •  
Search Engine Optimization by vBSEO