Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 3 από 3
 1. #1
  Junior Member Το avatar του χρήστη Stelios
  Εγγραφή
  Mar 2008
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Athens
  Μηνύματα
  7

  Προεπιλογή Αποφυλάκιση Μπέσκου

  Αποφυλακίζεται ο ισοβίτης
  Ελεύθερος ο Μπέσκος

  Ελεύθερος είναι από σήμερα ο φυσιοθεραπευτής Σπύρος Μπέσκος, ο οποίος το 1983 είχε καταδικασθεί σε δις ισόβια για τις δολοφονίες και το βιασμό γυναικών.

  Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πειραιά, όπου ο Σπύρος Μπέσκος έχει προσφύγει μετά από τρεις αιτήσεις αποφυλάκισης, κρίθηκε αποφυλακιστέος, αλλά με την υποχρέωση να μην εξέλθει από τη χώρα και να παρουσιάζεται κάθε μήνα στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

  Σημαντικό ρόλο στην αποφυλάκιση του επονομαζόμενου "Δράκου" έπαιξε η άριστη διαγωγή που είχε επιδείξει τα χρόνια κράτησής του, ενώ τα τελευταία τουλάχιστον πέντε χρόνια στις φυλακές Κορυδαλλού απολάμβανε το καθεστώς ελεύθερης διαβίωσης, προσφέροντας τις υπηρεσίες του ως φυσιοθεραπευτής στο νοσοκομείο κρατουμένων.

  http://www.express.gr/news/ellada/58...080158591.php3  ΜΕΤΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗΣ
  Αποφυλακίζεται ο Σπύρος Μπέσκος


  Αποφυλακίζεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών (200/08) ο ισοβίτης των φυλακών Κορυδαλλού Σπύρος Μπέσκος. Ωστόσο, ο Μπέσκος θα πρέπει να παρουσιάζεται κάθε μήνα στο τοπικό Α. Τ. ενώ του απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα. Εχει εκτίσει 25 χρόνια κάθειρξης για σειρά άγριων δολοφονιών και βιασμών.

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_...08/2008_279924


 2. #2
  Junior Member Το avatar του χρήστη Stelios
  Εγγραφή
  Mar 2008
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Athens
  Μηνύματα
  7

  Προεπιλογή

  Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι. Ο Σπύρος Μπέσκος ήταν φυσιοθεραπευτής. Είχε σκοτώσει 2 γυναίκες (και επιτεθεί σε άλλες 14). Η δράση του σταμάτησε όταν το επόμνεο θύμα του ήταν γυναίκα αστυνομικός (undecover).

  Αυτός ο άνθρωπος ήταν εγκληματίας. Εγκληματούσε κατ'εξακολούθηση; Από που και ως που αφήνεται ελεύθερος; Είναι εγγυημένο ότι δεν θα ξαναεγκληματίσει;

  Το έχω φιλοσοφήσει λίγο το θέμα (όπως ξέρετε, είμαι μεγάλος φελόσοφος :D :D), χωρίς να είμαι κοινωνιολόγος, ψυχολόγος, εγκληματολόγος ή κάτι παρόμοιο.

  Να σας πω την άποψη μου.

  1
  Όταν λάβει χώρα μια εγκληματική ενέργεια, η ύψιστη προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση του θύματος και η πρόνοια για τυχόν προστατευόμενους του θύτη.
  Σε μια περίπτωση κλοπής ή δολιοφθοράς τα πράγματα είναι εύκολα. Σε περίπτωση κλοπής επιστρέφονται τα κλεμμένα στο θύμα. Σε περίπτωση δολιοφθροάς ο θύτης εξαναγκάζεται να αποζημιώσει το θύμα.
  Σε περίπτωση βιασμού ή βασανιστηρίων τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Η βλάβη δεν προκαλείται μόνο στο σώμα αλλά και στην ψυχή.
  Τέλος, σε περίπτωση θανάτου ..... there is no turning back.
  Έστω ότι ο Stelios διαπράττει ένα ποινικό αδίκημα και οδηγείται στη φυλακή. Τι γίνεται εάν ο Stelios έχει ανήλικα παιδιά; Αν έχει την επιμέλεια ανάπηρου αδερφού ή γηραιού μη αυτοσυντηρούμενου γονέως;
  Υπάρχει κοινωνική πρόνοια; Σε άλλες χώρες δεν ξέρω τι ισχύει. Όσον αφορά την Ελλάδα ... ... ...έλα Αλέκο, τι είπε ρε ο Stelios;

  2
  Στη συνέχεια, πρέπει να δούμε τους οικείους του θύματος. Εάν αποκατασταθεί η προκληθείσα στο θύμα βλάβη (π.χ. επιστροφή των κλεμμένων, αποζημίωση για τις όποιες φθορές) τότε μαζί με το θύμα δικαιώνονται και οι οικείοι του.
  Σε μια περίπτωση βιασμού τι γίνεται; Όταν η βιασθείσα (αλλά και βιασθείς, μην το αποκλείσουμε αυτό) δεν μπορέσει να συνέλθει ψυχικώς; Οι οικείοι της δεν είναι και αυτοί θύματα; Ακόμα χειρότερα δε, εάν προέλθει θάνατος. Στην περίπτωση αυτή η μόνη δικαίωση είναι μια αυστηρή και παραδειγματική καταδίκη του θύτη. Μία καταδίκη αρκετά σκληρή εφ'ενός μεν να τον πλήξει άσχημα, εφ'ετέρου δε να αποτελέσει ισχυρό αντικίνητρο για επανάληψη του αδικήματος από άλλους.

  3
  Τέλος, τι γίνεται με το θύτη; Τι είναι αυτό το οποίο τον ώθησε στην τέλεση του αδικήματος; Ανωτέρα βία; Άμυνα; Σε μια τέτοια περίπτωση μια σκληρή τιμωρία είναι ανούσια. Για ποιο λόγο να φυλακίσεις κάποιον ο οποίος σκότωσε ευρισκόμενος σε κατάσταση άμυνας; Έστω ότι κάποιος άνεργος πατέρας κλέβει. Τι του κάνουμε; Να του κόψουμε τα χέρια; Είναι αποτελεσματικό, δε λέω. Δεν θα μπορέσει να ξανακλέψει. Επίσης, κάτι τέτοιο θα αποτρέψει πολλούς από το να κλέψουν. Αλλά όχι ένα πατέρα ο οποίος δεν θα μπορεί να ταΐσει τα παιδιά του.

  Μια και μιλάμε για κλεψιά, ας δούμε και την άλλη περίπτωση. Όλοι εμείς οι οποίοι εργαζόμαστε είμαστε μ@λ@κες; Δεν θα ήταν πιο ευχάριστο να κλέψουμε; Ή ακόμα χειρότερα να ληστέψουμε; Βλέπω κάποιον του χεριού μου. Του βάζω τη λεπίδα στο λαιμό και του παίρνω το πορτοφόλι. Βγαίνω ένα βράδυ, μαζεύω 5-6 πορτοφόλια....καθάρισα. Την άλλη βδομάδα πάλι. Χωρίς να χρειαστεί να σηκωθώ το άλλο πρωί να πάω για δουλειά.
  Στην περίπτωση αυτή έχουμε ένα επαγγελματία κακοποιό. Στην περίπτωση αυτή φοβάμαι ότι μόνο η καταστολή πιάνει τόπο. Απομονώνεται σε μια φυλακή. Περιορίζεται ώστε να μην αποτελέσει κίνδυνο για άλλους.

  Ας δούμε και το βιασμό. Βιασμός σημαίνει να εξαναγκαστεί κάποια (αλλά και κάποιος) σε σεξουαλική επαφή. Ποιο είναι το αίτιο; Η σεξουαλική στέρηση; Η αδυναμία εύρεσης ανθρώπου διαθέσιμου για ερωτική συνεύρεση;
  Ακόμα κι αν δεν μπορεί κάποιος να βρει γυναίκα που να τον γουστάρει μπορεί να ικανοποιηθεί πληρώνοντας.
  Μήπως είναι κάτι άλλο; Μήπως πρόκειται περί ψυχικής ασθένειας; Ή μήπως απλά κάποιος, λόγω χαρακτήρα, επιβάλλει τη θέληση του στον συνάθρωπο του; Θέλει λεφτά; Ληστεύει. Δεν του κάνεις το χατήρι; Σου σπάει τα μούτρα. Θέλει να ικανοποιηθεί σεξουαλικώς; Βιάζει.
  Ποιος είναι ο εγκληματίας και ποιος ο ψυχικώς ασθενής;
  Ένα σημαντικό ερώτημα: μπορεί να βρεθεί εκ των προτέρων ποιος θα καταλήξει στο έγκλημα; Φυσικά, δεν αναφέρομαι σε κατατάσεις τύπου Minority Report.
  Κάποιος ψυχικά άρρωστος μπορεί να θεραπευτεί; Εάν ο βιαστής βιάζει επειδή κάποιες φορές το μυαλό του ρετάρει μπορεί να θεραπευτεί; Εάν όχι τι κάνουμε; Τον περιορίζουμε (στέρηση ελευθερίας); Του προκαλούμε ανικανότητα;

  Ποια η άποψη σας;

 3. #3
  Senior Member Το avatar του χρήστη evans1
  Εγγραφή
  Nov 2007
  Gender
  Male
  Περιοχή
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  Μηνύματα
  10.192

  Προεπιλογή

  Aπό τήν στιγμή πού ''ισόβια'' σημαίνει 12 χρόνια,οι φυλακισμένοι έχουν κινητά και φορούν ότι ρούχα θέλουν,οι έμποροι ναρκωτικών καί οι δολοφόνοι βγαίνουν μέ άδεια .. εξόδου,τί γνώμη νά έχουμε ;; Ζήτω τό .. ΜΠΑΝΑΝΙΣΤΑΝ !!!:mad:

Ετικέτες γι αυτό το Θέμα (tags)

Δικαιώματα - Επιλογές

 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
 • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
 • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
 •  
Search Engine Optimization by vBSEO