Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 10
 1. #1
  Junior Member
  Εγγραφή
  Jun 2015
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Schrobenhausen,Ingolstadt
  Μηνύματα
  11

  Προεπιλογή Οταν ο ελληνικος στρατος σου κοβει τα φτερα...!!!

  Γεια σας και παλι φιλαρακια μου,μετα απο 7μηνες στην γερμανια και ενω ολα πηγαινουν απο το καλο στο καλυτερο(βγαζω τα τριπλα λεφτα απο αυτα που εβγαζα στην ελλαδα και βγαζω και γουστα πλεον...)εφτασε στο σπιτι των γονιων μου στην Ελλαδα χαρτι οτι εληξε η αναβολη(2χρονια λογο σπουδων) και τωρα ολα τα ονειρα για μια καλη ζωη βλεπω να απομακρυνονται....υπαρχει περιπτωση να παρω και αλλη αναβολη??θελω συμβουλες εστω και για 1-2χρονια....πρεπει να το παρατεινω οπως και δηποτε!!!
  Σας ευχαριστω εκ τον προταιρον!!
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη dgremshi8 : 01-12-2015 στις 00:28

 2. #2
  Senior Member
  Εγγραφή
  May 2013
  Gender
  Male
  Περιοχή
  München
  Μηνύματα
  536

  Προεπιλογή

  Πρώτη σου δουλεια ειναι να τηλεφωνήσεις στη στρατολογία. Δεν ηξερες πως έληγε η αναβολή σου συντομα πριν ξεκινήσεις για εδω; Δες το γρηγορα γιατι αν σε κηρύξουν ανυπότακτο, καλα ξεμπερδέματα.

 3. #3
  Junior Member
  Εγγραφή
  Jun 2015
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Schrobenhausen,Ingolstadt
  Μηνύματα
  11

  Προεπιλογή

  Μου ηρθε χαρτι οτι η αναβολη ληγει τον Ιανουαριο και οτι πρεπει να δηλωσω μεχρι τελη Ιανουαριου γτ θα πρεπει να καταταγω τον Μαρτιο....πως μπορω να το αποφυγω ειναι το θεμα;;και αν με κηρυξουν ανυποτακτο ποιες ειναι η συνεπειες;;;

 4. #4
  Junior Member
  Εγγραφή
  Feb 2013
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Kalamata
  Μηνύματα
  25

  Προεπιλογή

  Μήν κάνεις κουταμάρες ! Πήγαινε στρατό κανονικά και μετά πάλι πάνω Γερμανία.
  Μετά δεν θα μπορείς να ξαναέρθεις. Θα σε περιμένουν στα σύνορα οι ΕΣΑΤΖΙΔΕΣ για φάλαγγα
  Πλάκα πλάκα έτσι που είναι ο στρατός τώρα στην θέση σου θα έκανα τα εξής:
  Θα μίλαγα καθαρά και ξάστερα με τον τωρινόμου εργοδότη ότι θα πάω κάτω για 9 μήνες και μετά πάλι πίσω.
  Στον Στρατό θα προσπαθούσα-απαιτούσα να κάνω κάτι ΣΥΝΑΦΕΣ με το αντικείμενό μου και να πάρω 1-2-5 συστατικές επιστολές για αυτό από τους ανωτέρους μου
  Με αυτό τον τρόπο :
  1) Θα έκανα το χρέος μου στην Ελλάδα
  2)Θα είχα εμπειρία περισσότερη στο αντικείμενο
  3)Θα έπαιρνα ένα πιστοποιητικό ότι στο στρατό κάτι έκανα πάνω στο αντικείμενό μου
  4)Θα ξαναπήγαινα στον εργοδότη μου στην Γερμανία με ένα πεσκέσι και όρεξη για δουλειά να του πω ότι είμαι πάλι διαθέσιμος.

  Ελπίζω ή θέση μου να σε βοήθησε
  Καλός φαντάρος
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Dimpas : 01-12-2015 στις 20:53

 5. #5
  Senior Member
  Εγγραφή
  May 2013
  Gender
  Male
  Περιοχή
  München
  Μηνύματα
  536

  Προεπιλογή

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο dgremshi8 Εμφάνιση μηνυμάτων
  αν με κηρυξουν ανυποτακτο ποιες ειναι η συνεπειες;;;
  Θεμελιώδης υποχρέωση του άρρενα Έλληνα Πολίτη είναι η συνεισφορά του στην άμυνα της πατρίδας. Ήδη κατά το άρθρο 4 παρ. 6. του Συντάγματος, κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων.

  Ο νόμος περί Στρατολογίας των Ελληνων (ν. 3421/2005) προβλέπει στο άρθρο 1 ότι όλοι οι Ελληνες, από την 1η Ιανουαρίου του έτους κατά το οποίο διανύουν το δέκατο ένατο έτος μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του έτους κατά το οποίο συμπληρώνουν το τεσσαρακοστό πέμπτο έτος της Ηλικίας τους, έχουν υποχρέωση στράτευσης στις Ενοπλες Δυνάμεις.

  Όποιος δεν καταταγεί στις ένοπλες Δυνάμεις, στις ορισμένες ημερομηνίες ή προθεσμίες στις μονάδες κατάταξης μετά από γενική ή ειδική πρόσκληση, κατά το άρθρο 51 του ως άνω νόμου, κηρύσσεται ανυπότακτος. Η ανυποταξία είναι ποινικό αδίκημα κατά το άρθρο 32 α. του ν. 2287/1995 "Στρατιωτικός Ποινικός Κώδικας". Το άρθρο αυτό αποτελεί "χωλό" ποινικό νόμο, αφού δεν προσδιορίζει τα στοιχεία της αντικειμενικής υποστάσεως του εγκλήματος της ανυποταξίας, αλλά παραπέμπει στις ισχύουσες, κάθε φορά, νομικές διατάξεις για τη στρατολογία. Μετά την εξέταση των ποινών με τις οποίες απειλείται η ανυποταξία, θα αναφερθεί το πότε κάποιος θεωρείται ανυπότακτος.

  Κατά τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα, όποιος κηρύσσεται ανυπότακτος, σύμφωνα με το νόμο για τη στρατολογία, τιμωρείται:

  α) Σε ειρηνική περίοδο, με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.

  β) Σε πολεμική περίοδο, με θάνατο ή ισόβια κάθειρξη. Σε περίπτωση όμως που η πράξη του, εν όψει της διάρκειάς της και των υπηρεσιών που αυτός θα μπορούσε να προσφέρει, δεν θα μπορούσε να προκαλέσει άξια λόγου βλάβη στην πολεμική προσπάθεια της χώρας, λαμβανομένων υπόψη και των γενικών συνθηκών της επιστράτευσης, επιβάλλεται κάθειρξη ή φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών.

  γ) Σε περίοδο μερικής ή παρατεταμένης γενικής επιστράτευσης, με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών και, αν συντρέχουν οι προυποθέσεις του εδ.β` του στοιχ.β`, με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.

  3. Η ανυποταξία διακόπτεται:

  α. Με τη συμπλήρωση του τεσσαρακοστού πέμπτου έτους της Ηλικίας του ανυπότακτου, οπότε και παύει να υπέχει υποχρέωση εκπλήρωσης στρατιωτικής υποχρέωσης.

  β. Με την κατάταξη στις Ενοπλες Δυνάμεις.

  γ. Με τη σύλληψη για την ανυποταξία.

  δ. Με την παρουσίαση του ανυποτάκτου σε οποιαδήποτε στρατιωτική αρχή για τη διακοπή της ανυποταξίας του.

  ε. Με την κρίση του ανυπότακτου, από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή των Ενόπλων Δυνάμεων, ως ακατάλληλου για στράτευση (Ι/5) ή με τη χορήγηση αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας.

  στ. Με την έναρξη της κράτησης του ανυπότακτου σε φυλακές ή σε οποιαδήποτε αρμόδια Αρχή ή με την ένταξη του σε κέντρα θεραπείας εξαρτημένων ατόμων ή με την κατάταξη του σε τακτικές ένοπλες δυνάμεις ξένου κράτους, εφόσον του χορηγηθεί αναβολή κατάταξης για οποιαδήποτε από τις παραπάνω περιπτώσεις. Η ποινική δίωξη όσων από τους παραπάνω έχουν ενταχθεί σε κέντρα θεραπείας εξαρτημένων ατόμων ή έχουν καταταγεί σε τακτικές ένοπλες δυνάμεις ξένου κράτους, αναστέλλεται για όλο το χρονικό διάστημα της αναβολής τους.

  ζ. Με την επίδοση του κλητηρίου θεσπίσματος, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 154 και επομένων του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.»

  Η ανυποταξία, ως έγκλημα στρεφόμενο κατά της Ελληνικής Πολιτείας και της ομαλής λειτουργίας των ενόπλων δυνάμεων, συνεπάγεται και βαρύτατες παρεπόμενες ποινές.

  1. Στους ανυπότακτους δεν χορηγούνται πιστοποιητικά στρατολογικής κατάστασης, μέχρι την κατάταξή τους στις Ενοπλες Δυνάμεις. 3. Όσοι καταδικάζονται αμετάκλητα για ανυποταξία ή λιποταξία δεν μπορούν να εκλέγουν ή να εκλέγονται στις εκλογές για ανάδειξη βουλευτών και ευρωβουλευτών, καθώς και στις νομαρχιακές, δημοτικές και κοινοτικές εκλογές. 4. Η αμετάκλητη καταδίκη για τα ίδια εγκλήματα επιφέρει στέρηση του δικαιώματος άσκησης επαγγέλματος, που προϋποθέτει ειδική άδεια της αρχής, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. 5. Άδειες που αναφέρονται στην προηγούμενη παράγραφο και προηγήθηκαν της καταδίκης θεωρούνται άκυρες και ανακαλούνται από την ημερομηνία που η καταδίκη έγινε αμετάκλητη. 6. Για τους ανυπότακτους και τους Λιποτάκτες ισχύουν επίσης οι στερήσεις διορισμού που προβλέπονται κάθε φορά από τις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα, οι οποίες εφαρμόζονται για τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα. 7. Οι στερήσεις των προηγούμενων παραγράφων παύουν να ισχύουν, ανεξάρτητα από την ημερομηνία της αμετάκλητης καταδίκης, εφόσον συντρέχουν αθροιστικά οι εξής προϋποθέσεις: α. Εκπληρωθούν όλες οι στρατιωτικές υποχρεώσεις ή οι ενδιαφερόμενοι απαλλαγούν νόμιμα από αυτές ή συμπληρωθεί το τεσσαρακοστό πέμπτο έτος της ηλικίας τους. β. Εκτιθεί η ποινή που τους επιβλήθηκε.

  Επίσης, στους ανυπότακτους και λιποτάκτες απαγορεύεται: α. H Αποδημία σε χώρα του εξωτερικού ή η ναυτολόγηση σε πλοία γραμμής εξωτερικού. β. Η χορήγηση ή θεώρηση διαβατηρίων με εξαίρεση τους ανυπότακτους εξωτερικού που διαμένουν σε χώρα του εξωτερικού. Η εξαίρεση αυτής της υποπαραγράφου ισχύει και για τους ανυπότακτους εξωτερικού κατά τα χρονικά διαστήματα παραμονής τους στην Ελλάδα, κατ` εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 4 και 5 του άρθρου αυτού. 2. Ως προς τη διαδικασία, τα δικαιολογητικά, τη διάρκεια ισχύος των διαβατηρίων και τις υπηρεσίες έκδοσης ή θεώρησής τους, έχουν εφαρμογή οι ειδικές περί διαβατηρίων διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

  Για την αποφυγή των δυσμενών συνεπειών της νομοθεσίας, πρέπει όσοι πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις απαλλαγής ή αναβολής στράτευσης να απευθυνθούν στις αρμόδιες Στρατολογικές Υπηρεσίες. Ο νόμος περί Στρατολογίας προβλέπει μια σειρά περιπτώσεων για να τύχουν οι υπόχρεοι κατάταξης νόμιμης αναβολής, π.χ. και ενδεικτικώς (άρθρα 13-29 του ν. περί Στρατολογίας): για λόγους υγείας και νοσηλευομένων, κρατουμένων, κατάταξης λόγω θεραπευτικής αγωγής σε κέντρα θεραπείας εξαρτημένων, κατάταξης σπουδαστών, για απόκτηση ιατρικής ειδικότητας - Κατόχων διδακτορικού, ερευνητών του Ευρωπ.Οργαν.Πυρηνικών Ερευνών, υποψήφιων σπουδαστών ανώτερης ή ανώτατης σχολής, για απόκτηση θαλάσσιας υπηρεσίας, ναυτολογημένων, λόγω υπηρετούντος αδελφού, πατέρων δύο ζώντων τέκνων, υποψήφιων Βουλευτών,Ευρωβουλευτών,Νο μαρχών, Δημάρχων ή Προέδρων Κοινοτήτων και η συνήθως περίπτωση της απαλλαγής μονίμων κατοίκων εξωτερικού.

  Διαβάστε περισσότερα στο Lawspot.gr
  https://www.lawspot.gr/nomika-blogs/...rrenon-ellinon
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη DiD666 : 01-12-2015 στις 19:06

 6. #6
  Member
  Εγγραφή
  Oct 2015
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Wales
  Μηνύματα
  56

  Προεπιλογή

  και δεν ειμαστε σε κατασταση ειρηνης απο το 1974 , ειμαστε σε επιφυλακη με την Τουρκια... με συνεπεια οι κυρωσεις να ναι χοντρες αμα δεν εχεις βισμα !

 7. #7
  Junior Member
  Εγγραφή
  Jun 2015
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Schrobenhausen,Ingolstadt
  Μηνύματα
  11

  Προεπιλογή

  βγαζω 2.000καθαρα και μ πληρωνουν σπιτι φαγητο,δεν νομιζω να βρω αλλη τετοια δουλεια....οσο το να εξηγησω οτι πρεπει να παω στρατο ειναι ενα θεμα που και ο εργοδοτης μου δεν μπορει να κανει κατι αν φυγω θα βρει αλλον να με αναπληρωσει γτ δεν μπορει να κανει αλλιως διοτι χρειαζετε,οποτε παει η δουλεια...οι κυρωσεις για τους ανυποτακτους εξωτερικου ποιες ειναι;;;το εχω παρει αποφαση να βρω τροπο να μην γυρισω πισω συντομα

 8. #8
  Junior Member
  Εγγραφή
  Feb 2013
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Kalamata
  Μηνύματα
  25

  Προεπιλογή

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο dgremshi8 Εμφάνιση μηνυμάτων
  βγαζω 2.000καθαρα και μ πληρωνουν σπιτι φαγητο,δεν νομιζω να βρω αλλη τετοια δουλεια....οσο το να εξηγησω οτι πρεπει να παω στρατο ειναι ενα θεμα που και ο εργοδοτης μου δεν μπορει να κανει κατι αν φυγω θα βρει αλλον να με αναπληρωσει γτ δεν μπορει να κανει αλλιως διοτι χρειαζετε,οποτε παει η δουλεια...οι κυρωσεις για τους ανυποτακτους εξωτερικου ποιες ειναι;;;το εχω παρει αποφαση να βρω τροπο να μην γυρισω πισω συντομα
  Πάρε την ΣΩΣΤΗ απόφαση ,
  Έλα , κάνε τη θητεία σου και μετά ξαναπάς πάνω.
  Αν μπορούσαν όλοι θα τον απέφευγαν τον στρατό , αλλά ΠΡΕΠΕΙ να πας γιατί θα έχεις αργότερα συνέπειες πολλαπλάσιες. Είσαι μικρός ακόμα και ΤΩΡΑ πρέπει να πας φαντάρος για να έχεις μετά τα χρόνια μπροστά σου.
  Η επιλογή δικιά σου εγώ απλά σε συμβούλεψα.

 9. #9
  Junior Member
  Εγγραφή
  Dec 2015
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Larissa
  Μηνύματα
  1

  Προεπιλογή

  Αν δεν θέλεις να πας καθόλου στρατό,
  ψάξε το τρόπο να πάρεις αναβολή για ψυχολογικούς ή ιατρικούς λόγους.
  Μετά απο μερικές αναβολές θα σου δώσουν λογικά Ι5 και θα ξεμπερδέψεις τελείως απο τον στρατό χωρίς να μπείς ποτέ μέσα.

 10. #10
  Junior Member
  Εγγραφή
  Feb 2013
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Kalamata
  Μηνύματα
  25

  Προεπιλογή

  ΣΩΣΤΟΣ ο Prowler ! Έτσι είναι ! Κάνε το φανταριλίκι και τέλος !
  Prowler Περιμένουμε ΝΕΑ ΣΟΥ ! ! !

Ετικέτες γι αυτό το Θέμα (tags)

Δικαιώματα - Επιλογές

 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
 • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
 • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
 •  
Search Engine Optimization by vBSEO