Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 16
 1. #1
  Junior Member
  Εγγραφή
  Jul 2012
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Birmingham, UK
  Μηνύματα
  9

  Προεπιλογή Η ιστορία του Bigjohn!

  Έφτασε λοιπόν η ώρα να γράψω και εγώ την ιστορία μου. Αυτό θα το κάνω όχι γιατί δεν έχω κάτι καλύτερο να περάσω τον χρόνο μου, αλλά όπως εγώ χρησιμοποίησα τις πληροφορίες άλλων που πόσταραν εδώ, για να βγάλω διάφορα συμπεράσματα, έτσι και εγώ ελπίζω ότι η ιστορία μου θα χρησιμεύει σε αλλά παιδιά που μπορεί να πάρουν την δύσκολη απόφαση της μετανάστευσης. Θέλω αρχικά να συγχαρώ αυτούς που διατηρούν αυτό το φόρουμ, που τόσους έχει βοηθήσει, μπράβο παιδιά! Ο λόγος που γράφω κάποια πράγματα για την προ μετανάστευσης πορεία μου είναι γιατί πάντα διαβάζοντας ανταποκρίσεις άλλων στο πατριωτάκι ήθελα να ξέρω κάποια παραπάνω πράγματα γι αυτούς. Αν βαριέστε πάτε κατευθείαν στην ενότητα που σας ενδιαφέρει.

  Ιστορικό: Το επάγγελμά μου είναι πολιτικός μηχανικός, και ευτυχώς σπούδασα στην Αγγλία τα έτη 1997-2002 (A Levels, Beng, Msc). Αποφοιτώντας το 2002 ΔΥΣΤΥΧΩΣ επέστρεψα στην Ελλάδα, έχοντας παρασυρθεί από την γενικότερη αισιοδοξία που επικρατούσε τότε, έφαγα τον κλασσικό 1 χρόνο στο στρατό και ξεκίνησα δουλεία σε μια μεγάλη τεχνική εταιρία αρχές 2004. Μπορεί οι συνθήκες να ήταν δύσκολες αλλά τότε τα χρήματα ήταν τουλάχιστον ικανοποιητικά για τους μηχανικούς στην Ελλάδα, και το αντικείμενο μου άρεσε. Ένιωθα καλά που σε ηλικία 24 χρονών ήμουν τελείως ανεξάρτητος, μπορούσα να περνάω αρκετά καλά και να ελπίζω σε ένα ακόμα καλύτερο μέλλον. Μετά, αρχές 2007 έφυγα από αυτή την εταιρία για προσωπικούς λόγους και ξεκίνησα να ασχολούμαι με ιδιωτικά έργα, πολεοδομίες, ανεγέρσεις κτλ. Πέρα από το επάγγελμα του μηχανικού ασχολούμαι σοβαρά και με το άθλημα του Jiu-jitsu με πολλούς αγώνες και μετάλλια σε Ελλάδα και Ευρώπη….

  Οι πρώτες σκέψεις για μετανάστευση: Τα πράγματα άρχισαν να μην πηγαίνουν καλά από το τέλος του 10, και γίναν πολύ χειρότερα στο τέλος του 11. Εκεί που έλεγα αν δεν πάει καλά το Α έχω το Β και το Γ ξαφνικά χάθηκαν Α και Β και Γ. Άρχισα να βλέπω ότι αυτά που θεωρούσα δεδομένα δεν ήταν καθόλου δεδομένα. Επίσης ρε παιδιά άρχισα να χαλιέμαι πολύ με τη συμπεριφορά της κοινωνίας όσο η κρίση χειροτέρευε. Άρχισα λοιπόν να κοιτάω την προοπτική της μετανάστευσης.
  Αρχικά σκέφτηκα την Αυστραλία, μια και είχα κάποιους φίλους που έπαιρναν πολύν καλά χρήματα εκεί σαν μηχανικοί. Φαινόταν πολύ ενδιαφέρον μέρος, συν το ότι τα Αγγλικά μου ήταν ήδη καλά. Ξεκίνησα λοιπόν την διαδικασία του assessment για skilled immigration. Παράλληλα έδωσα IELTS στο οποίο έπιασα σκόρ 7.5, και σε όλα πάνω από 7, που είναι αρκετά καλό. Εκεί που έχω φτάσει στο μισό περίπου το assessment προκύπτει δουλεία, το καλοκαίρι του 12 σε τεχνική εταιρία, με χρήματα όχι πολλά αλλά ικανοποιητικά για εκείνη την περίοδο. Λέω ας το παλέψουμε να καθίσουμε Ελλάδα και θα περάσει αυτή η κρίση. Περιόρισα έξοδα, κράτησα μόνο μηχανή, το αυτοκίνητο το είχα πουλήσει κτλ. Η δουλεία κράτησε 8 μήνες μετρημένους, χωρίς να έχω κανένα παράπονο από τους ανθρώπους που τους ήξερα χρόνια και υπήρχε αλληλοεκτίμηση. Σταμάτησε γιατί υπήρχε τεράστια συρρίκνωση του αντικειμένου, και μεγάλη έλλειψη ρευστότητας.
  Τότε, Μάρτιος 13, ξανάρχισα να κοιτάω το θέμα της μετανάστευσης και να ασχολούμαι με το assessment, το οποίο τελείωσα στο τέλος Μαΐου και τελικά το έστειλα, μέγα λάθος όπως αποδείχθηκε. Λάθος γιατί οι συνθήκες μου είχαν αλλάξει και δεν ήμουν σίγουρος αν μπορούσα να πάω τόσο μακριά, και για οικονομικούς λόγους αλλά και για συναισθηματικούς. Το κατάλαβα αυτό όταν τα έβαλα κάτω στο τέλος του καλοκαιριού του 13. Σίγουρα είναι κρίμα που έχασα 600 ευρώ για το assessment και τώρα να φαίνεται μεγάλη χαζομάρα. Εγώ όμως παραθέτω το λάθος για να αποτρέψω άλλους να το κάνουνε. Προσοχή λοιπόν παίδες. Αν προχωρήσετε διαδικασίες για μετανάστευση σε άλλη ήπειρο πρέπει να είστε απόλυτα σίγουροι ότι τελικά θα πάτε, όσο σίγουρος βέβαια μπορεί να είναι κάποιος για το οτιδήποτε. Βέβαια υπάρχει και η καλή πλευρά. Είχα την ευκαιρία να φρεσκάρω τα Αγγλικά μου και να βάλω σε μια σειρά το βιογραφικό μου, και να τα έχω όλα σωστά αρχειοθετημένα. Επίσης αν σε 2-3 χρόνια θελήσω τελικά να πάω Αυστραλία, γιατί π.χ. βαρέθηκα τη συννεφιά της Αγγλίας μπορώ να το κάνω, μιας και το assessment ήταν επιτυχές, αναγνωρίστηκα πλήρως σαν professional engineer. Η απάντηση έκανε 4 ολόκληρους μήνες να έρθει, όταν ήρθε τον Σεπτέμβριο του 13 είχα ήδη αποφασίσει να παγώσω το θέμα της Αυστραλίας και να κάνω μια προσπάθεια στην Αγγλία, απ όπου είχα ενθαρρυντικές πληροφορίες.

  Η αναχώρηση: Το σχέδιο ήταν να μείνουμε λίγο καιρό χωριστά με την κοπέλα μου, μια και αυτή είχε μια δουλειά, part time, στην Ελλάδα και δεν θέλαμε σίγουρα να την αφήσει χωρίς εγώ να έχω κάτι χειροπιαστό. Έκλεισα εισιτήρια για 15 Οκτώβρη. Σίγουρα όσο πλησίαζε ο καιρός υπήρχε και στους δύο συναισθηματική φόρτιση, αλλά ξέραμε ότι θα είναι για το καλύτερο. Ο λόγος που επέλεξα το Μπέρμινγκχαμ είναι ότι ήθελα να είμαι σε αστικό κέντρο για δύο λόγους. Πρώτον γιατί υπήρχε μεγαλύτερη πιθανότητα ευρέσεως εργασίας, και δεύτερον για να μπορώ να συνεχίσω να προπονούμαι στο ίδιο επίπεδο που προπονούμουν στην Ελλάδα, και ίσως σε καλύτερο. Λονδίνο δεν έπαιζε να πάω γιατί χρειαζόμουν πολλά χρήματα για αρχή, και έτσι κατέληξα στο Μπέρμινγκχαμ. Δεν είχα απολύτως κανέναν γνωστό σε αυτή την πόλη, όλα ξεκινούσαν από το μηδέν. Για τις πρώτες μέρες έκλεισα το πιο φτηνό ξενοδοχείο που βρήκα 120 ευρώ (100 λίρες) τα 7 βράδια!!!, μέσω booking.com. Η απόλυτη παρακμή μιλάμε, ούτε wi-fi δεν είχε. Κλασσικά οι πρώτες κινήσεις που έκανα ήταν να πάρω καρτοκινητό, και dongle για mobile internet για το laptop.

  Τα σπίτια στην Αγγλία: Δεν είναι καθόλου παράλογο που το θέμα εύρεσης σπιτιού προβληματίζει πολλά παιδιά που μεταναστεύουν στην Αγγλία, και για το υψηλό κόστος, αλλά και για τις ιδιαιτερότητες που έχουν τα κάποια Βρετανικά σπίτια. Εγώ έψαχνα για κάτι που να μην με δεσμεύει για πολύ καιρό με συμβόλαιο, καθώς δεν ήμουν σίγουρος ότι τελικά θα έμενα στο Μπέρμινγκχαμ, άρα το μόνο που μπορούσα να νοικιάσω ήταν δωμάτιο σε σπίτι. Αυτή την πρώτη βδομάδα είδα κάτι τραγικά δωμάτια. Όχι να πληρώσω 200 λίρες, να με πληρώνουν 200 λίρες δεν έμενα μέσα. Δεν σας κρύβω ότι αγχώθηκα στην αρχή, που πήγαινα στου διαόλου και έβλεπα ρημάδια, και κουραζόμουν και με τις μετακινήσεις με λεωφορεία που δεν τις είχα συνηθίσει, και δεν ήξερα και τα δρομολόγια…
  Γενικά τα πράγματα που πρέπει να προσέχετε αν νοικιάσετε ένα δωμάτιο είναι τα εξής. Πρώτον να κάνετε την αναγωγή τον εβδομάδων στο μήνα σωστά, 4.2 εβδομάδες ο μήνας. Να ξεκαθαρίσετε επίσης αν συμπεριλαμβάνονται λογαριασμοί ηλεκτρικού - γκαζιού στην τιμή. Νερό μην πληρώσετε, δεν έχει δικαίωμα κανείς να σας το κόψει και υπόχρεος είναι πάντα ο ιδιοκτήτης όταν νοικιάζει δωμάτια. Επίσης, μεγάλη προσοχή σε αυτό, να φαίνεται στο συμβόλαιο ότι εσείς νοικιάζετε ΜΕΡΟΣ του οικήματος, και συνεπώς δεν πληρώνετε δημοτικό φόρο, αλλά τον πληρώνει ο ιδιοκτήτης. Αν νοικιάσουν περισσότερα από ένα άτομα ένα σπίτι, αλλά με το ίδιο συμβόλαιο τότε όλοι μαζί από κοινού πληρώνουν δημοτικό φόρο, και όχι ο ιδιοκτήτης. Προσέξτε το αυτό πολύ, γιατί είναι πολλά λεφτά ο δημοτικός φόρος. Επίσης αν κάποιος θέλει να νοικιάσει το οποιοδήποτε ανεξάρτητο σπίτι (όχι δωμάτιο) πρέπει να υπολογίσει και τον δημοτικό φόρο.
  Σε εμένα έγινε το εξής κουλό. Βρήκα αυτό το δωμάτιο σε σπίτι 6 δωματίων, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται λογαριασμοί, συμφώνησα, και συνειδητοποίησα ότι δεν είναι κανένας άλλος μέσα στο σπίτι. Μετά το μεσιτικό έβαλε γκάζι και ρεύμα στο όνομα μου και μου σκάει και ένας δημοτικός φόρος 900 λίρες να πληρώσω!!! Βεβαία το έλυσα το θέμα, αλλά χρειάστηκε να επικοινωνήσω 4-5 φορές με τον δήμο. Δεν με χαλάει καθόλου που το έχω μόνος μου το σπίτι, και ας πάει λίγο ακριβά με τους λογαριασμούς, για 2-3 μήνες ακόμα είναι έτσι και αλλιώς, μετά θα νοικιάσω κανονικό σπίτι.

  Αναζήτηση εργασίας: Εδώ είναι λοιπόν το κυρίως θέμα, που τελικά αποδείχτηκε πολύ πιο δύσκολο απ ότι περίμενα. Είχα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο του 13 να ψάχνω και να στέλνω βιογραφικά από Ελλάδα. Είχα φυσικά γραφτεί και σε διάφορα recruiter agencies. Με το που άνοιξα τραπεζικό λογαριασμό και πήρα τηλέφωνο με σύνδεση άρχισα να επικοινωνώ με διάφορους recruiter. Γράφτηκα σε ότι site σχετικό με μηχανικούς υπάρχει, και στις περισσότερες εταιρίες, που έχουν επιλογή careers. Κρατούσα αρχείο με όλους τους recruiter και τις εταιρίες που μίλαγα κάθε μέρα για να μην τα ξεχνάω και εγώ ο ίδιος αυτά που έχω πει με τον καθένα. Ελάχιστη ανταπόκριση είχα, κυρίως από recruiter που με έπαιρναν τηλέφωνο για μια δουλειά, τους έλεγα ναι φυσικά, και μετά εξαφανιζόντουσαν. Είναι αλήθεια ότι μερικές φορές σου απαντάνε στην Αγγλία όταν στέλνεις για μια δουλειά, και δεν θέλουν να σε πάρουν για να ξέρεις, αλλά όχι πάντα. Μέχρι τις αρχές Δεκέμβρη πρέπει να είχα στείλει σε πάνω από 700 δουλειές και το μόνο που κατάφερα ήταν να πάω σε μια συνέντευξη, που τελικά δεν με πήρανε. Ήταν αρκετά δύσκολη περίοδος, και ευτυχώς που είχα την κοπέλα μου που με στήριζε ψυχολογικά, και επίσης την προπόνηση, που εδώ είναι σε αρκετά καλό επίπεδο και με βοηθούσε να ξεδίνω. Εκεί λοιπόν αποφάσισα να γυρίσω Ελλάδα για Χριστούγεννα, να ξελαμπικάρω, να δω οικογένεια και φίλους, και να επιστρέψω να συνεχίσω το νέο έτος. Το δωμάτιο το κράτησα γιατί δεν συνέφερε να το αφήσω και να βρω άλλο.

  Βλέπω τελικά φώς!: Τελικά η πρώτη δουλειά που βρήκα δεν είχε να κάνει με μηχανικούς, αλλά με διδασκαλία Jiu-jitsu σε γυμναστήριο. #@%^@ τα πτυχία μου μέσα δηλαδή! Μάθε παιδί μου γράμματα σου λέει μετά. Με κάποια γνωριμία που έκανα, με το που επέστρεψα από Ελλάδα κανόνισα να διδάσκω 2 ώρες την βδομάδα σε γυμναστήριο. Τα λεφτά δεν είναι και για να ζήσεις βέβαια, αλλά είναι κάτι, και αν οι 2 μέρες γίνονταν 5 θα ζούσα κιόλας από αυτά. Αν είστε στο Μπέρμινγκχαμ, θέλετε να μάθετε Jiu-jitsu και θέλετε ο δάσκαλος να είναι οπωσδήποτε Έλληνας τότε ελάτε κάθε Τρίτη 20.00 και Παρασκευή 19.00 στο utcuk.com!!!!
  Εκεί αποφάσισα να επικεντρώσω την έρευνα σε τοπικό επίπεδο, και συνέχισα με αυξανόμενη ένταση να στέλνω βιογραφικά. Τελικά με πήραν τηλέφωνο από μια εταιρία που κάνει μεταλλικές κατασκευές, πήγα για συνέντευξη μου προσέφεραν δουλειά και φυσικά την δέχτηκα. Είναι τελικά να κάτσει η σωστή συγκυρία. Εκεί τους έφυγε ένας εκτάκτως, και ήταν να φύγει και μια άλλη κοπέλα, γιατί έληγε η βίζα της και έτσι θέλανε να πάρουν κάποιον εκτάκτως. Βρήκαν εμένα, ήταν μια από τις τελευταίες δουλείες που είχα στείλει, τα βρήκαμε και με προσέλαβαν, τέλος.
  Μου έχει κάνει πολύ καλή εντύπωση το περιβάλλον εργασίας στην Αγγλία. Δεν είδα αυτές τις μέρες που ξεκίνησα κανέναν να φωνάζει και να αγχώνεται, ούτε να ρίχνει μπινελικια επειδή του φταίει το ένα και το άλλο. Δουλεύουν με ηρεμία και συνεπώς πιο αποδοτικά. Επίσης μου κάνανε γραπτή πρόταση, που λέει συγκεκριμένα πράγματα. Στην Ελλάδα σου λένε έλα ξεκίνα εσύ, και βλέπουμε, τις γνωστές παπαριές. Επίσης εδώ είναι ευγενικοί οι άνθρωποι, δηλαδή με το που πήγα με συστήσανε σε όλους, μου δείξανε τα κατατόπια και γενικά ένιωσα ευπρόσδεκτος. Στην Ελλάδα, οι πίθηκοι στην πρώτη εταιρία που ξεκίνησα ούτε με συστήσανε, ούτε μου δείξανε πώς να δουλεύω, ούτε γραφείο μου δώσανε, και γενικότερα αισθανόμουν παρείσακτος. Έπρεπε εγώ να βρώ μόνος μου αντικείμενο. Αντι να με βοηθήσουν να λύνω τα διάφορα προβλήματα, μου προκαλούσαν περισσότερα. Τόσο καραγκιόζηδες, λες και όταν έρχεται κάποιος έρχεται να πάρει την δουλειά των υπολοίπων…
  Τώρα αυτό που επείγει είναι να πάρω ένα αυτοκίνητο, γιατί είναι όλα μακριά, και εκεί που διδάσκω, και η δουλειά στην εταιρια με τις μεταλλικές κατασκευές και δεν παλεύονται τα λεωφορεία. Ελπίζω σε 2 μήνες να βρω και κανένα καλό σπίτι για να ανέβει και η κοπέλα μου, ήδη έχω αρχίσει να ψάχνω, και σίγουρα θέλει πολύ ψάξιμο ακόμα.

  Το Μπέρμινγκχαμ: Όταν έλεγα σε φίλους ότι θα έρθω εδώ μου λέγαν που θα πας στην μαυρίλα, και χάλια, και δεν θα την παλέψεις κτλ. Εμένα ρε παιδιά μια χαρά πόλη μου φαίνεται. Πιστεύω ότι αν κάποιος έχει ζήσει στις άθλιες Ελληνικές πόλεις δεν μπορούν να τον χαλάσουν και πολλά πράγματα. Η ζωή εδώ είναι αρκετά φτηνή, αν δηλαδή μιλάμε για διατροφή, ρουχισμό και είδη σπιτιού είναι ένα 10-20% φθηνότερα απ ότι στην Ελλάδα. Μιλάμε για τεράστια αγορά, με πολλές επιλογές στο τι θα ψωνίσει κανείς, σίγουρα καλύτερα απ ότι τα περίμενα, και καλύτερα από το Πόρτσμουθ που σπούδασα.

  Αυτοκίνητα – μηχανές – μετακίνηση: Σε αυτόν τον τομέα είμαι τελείως ελληνάρας, δεν αντέχω τα ΜΜΜ με τίποτα. Όπως θα ξέρετε αυτό που είναι πολύ ακριβό στην Αγγλία είναι η ασφάλεια. Σας παραθέτω μερικά quotes που έκανα πρόσφατα για διάφορα αυτοκίνητα
  Peugeot 107 1.0l ---- 1250 Λίρες
  Opel corsa 1.25l ---- 1450 Λιρες
  Ford fiesta 1.4l ---- 1750 Λίρες (το χρόνο πάντα)
  Εννοείται ότι δεν έχω μπόνους μάλους. Αν είσαι ατρακαριστος για 10 χρόνια το κόστος για το Peugeot πέφτει στα 750 περίπου. Έχετε επίσης την επιλογή να φέρετε το αυτοκίνητο η τη μηχανή σας από Ελλάδα, εγώ αυτό σκέφτομαι να κάνω με την μηχανή μου.

  Αυτά για σήμερα, εύχομαι ότι καλύτερο σε όλους, είτε επιλέξετε να μείνετε στην Ελλάδα να το παλέψετε, είτε να φύγετε, τελικά όλα είναι λίγο πολύ θέμα τύχης και συγκυριών. Γράψτε ελεύθερα αν έχετε κάποια ερώτηση η διευκρίνηση για τα παραπάνω, το Μπέρμινγκχαμ, την Αγγλία και θα απαντήσω αν γνωρίζω το θέμα.

 2. #2
  Senior Member Το avatar του χρήστη patrioten
  Εγγραφή
  Mar 2012
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Stockholm
  Μηνύματα
  1.130

  Προεπιλογή

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Bigjohn Εμφάνιση μηνυμάτων
  Έφτασε λοιπόν η ώρα να γράψω και εγώ την ιστορία μου. Αυτό θα το κάνω όχι γιατί δεν έχω κάτι καλύτερο να περάσω τον χρόνο μου, αλλά όπως εγώ χρησιμοποίησα τις πληροφορίες άλλων που πόσταραν εδώ, για να βγάλω διάφορα συμπεράσματα, έτσι και εγώ ελπίζω ότι η ιστορία μου θα χρησιμεύει σε αλλά παιδιά που μπορεί να πάρουν την δύσκολη απόφαση της μετανάστευσης. Θέλω αρχικά να συγχαρώ αυτούς που διατηρούν αυτό το φόρουμ, που τόσους έχει βοηθήσει, μπράβο παιδιά! Ο λόγος που γράφω κάποια πράγματα για την προ μετανάστευσης πορεία μου είναι γιατί πάντα διαβάζοντας ανταποκρίσεις άλλων στο πατριωτάκι ήθελα να ξέρω κάποια παραπάνω πράγματα γι αυτούς. Αν βαριέστε πάτε κατευθείαν στην ενότητα που σας ενδιαφέρει.

  Ιστορικό: Το επάγγελμά μου είναι πολιτικός μηχανικός, και ευτυχώς σπούδασα στην Αγγλία τα έτη 1997-2002 (A Levels, Beng, Msc). Αποφοιτώντας το 2002 ΔΥΣΤΥΧΩΣ επέστρεψα στην Ελλάδα, έχοντας παρασυρθεί από την γενικότερη αισιοδοξία που επικρατούσε τότε, έφαγα τον κλασσικό 1 χρόνο στο στρατό και ξεκίνησα δουλεία σε μια μεγάλη τεχνική εταιρία αρχές 2004. Μπορεί οι συνθήκες να ήταν δύσκολες αλλά τότε τα χρήματα ήταν τουλάχιστον ικανοποιητικά για τους μηχανικούς στην Ελλάδα, και το αντικείμενο μου άρεσε. Ένιωθα καλά που σε ηλικία 24 χρονών ήμουν τελείως ανεξάρτητος, μπορούσα να περνάω αρκετά καλά και να ελπίζω σε ένα ακόμα καλύτερο μέλλον. Μετά, αρχές 2007 έφυγα από αυτή την εταιρία για προσωπικούς λόγους και ξεκίνησα να ασχολούμαι με ιδιωτικά έργα, πολεοδομίες, ανεγέρσεις κτλ. Πέρα από το επάγγελμα του μηχανικού ασχολούμαι σοβαρά και με το άθλημα του Jiu-jitsu με πολλούς αγώνες και μετάλλια σε Ελλάδα και Ευρώπη….

  Οι πρώτες σκέψεις για μετανάστευση: Τα πράγματα άρχισαν να μην πηγαίνουν καλά από το τέλος του 10, και γίναν πολύ χειρότερα στο τέλος του 11. Εκεί που έλεγα αν δεν πάει καλά το Α έχω το Β και το Γ ξαφνικά χάθηκαν Α και Β και Γ. Άρχισα να βλέπω ότι αυτά που θεωρούσα δεδομένα δεν ήταν καθόλου δεδομένα. Επίσης ρε παιδιά άρχισα να χαλιέμαι πολύ με τη συμπεριφορά της κοινωνίας όσο η κρίση χειροτέρευε. Άρχισα λοιπόν να κοιτάω την προοπτική της μετανάστευσης.
  Αρχικά σκέφτηκα την Αυστραλία, μια και είχα κάποιους φίλους που έπαιρναν πολύν καλά χρήματα εκεί σαν μηχανικοί. Φαινόταν πολύ ενδιαφέρον μέρος, συν το ότι τα Αγγλικά μου ήταν ήδη καλά. Ξεκίνησα λοιπόν την διαδικασία του assessment για skilled immigration. Παράλληλα έδωσα IELTS στο οποίο έπιασα σκόρ 7.5, και σε όλα πάνω από 7, που είναι αρκετά καλό. Εκεί που έχω φτάσει στο μισό περίπου το assessment προκύπτει δουλεία, το καλοκαίρι του 12 σε τεχνική εταιρία, με χρήματα όχι πολλά αλλά ικανοποιητικά για εκείνη την περίοδο. Λέω ας το παλέψουμε να καθίσουμε Ελλάδα και θα περάσει αυτή η κρίση. Περιόρισα έξοδα, κράτησα μόνο μηχανή, το αυτοκίνητο το είχα πουλήσει κτλ. Η δουλεία κράτησε 8 μήνες μετρημένους, χωρίς να έχω κανένα παράπονο από τους ανθρώπους που τους ήξερα χρόνια και υπήρχε αλληλοεκτίμηση. Σταμάτησε γιατί υπήρχε τεράστια συρρίκνωση του αντικειμένου, και μεγάλη έλλειψη ρευστότητας.
  Τότε, Μάρτιος 13, ξανάρχισα να κοιτάω το θέμα της μετανάστευσης και να ασχολούμαι με το assessment, το οποίο τελείωσα στο τέλος Μαΐου και τελικά το έστειλα, μέγα λάθος όπως αποδείχθηκε. Λάθος γιατί οι συνθήκες μου είχαν αλλάξει και δεν ήμουν σίγουρος αν μπορούσα να πάω τόσο μακριά, και για οικονομικούς λόγους αλλά και για συναισθηματικούς. Το κατάλαβα αυτό όταν τα έβαλα κάτω στο τέλος του καλοκαιριού του 13. Σίγουρα είναι κρίμα που έχασα 600 ευρώ για το assessment και τώρα να φαίνεται μεγάλη χαζομάρα. Εγώ όμως παραθέτω το λάθος για να αποτρέψω άλλους να το κάνουνε. Προσοχή λοιπόν παίδες. Αν προχωρήσετε διαδικασίες για μετανάστευση σε άλλη ήπειρο πρέπει να είστε απόλυτα σίγουροι ότι τελικά θα πάτε, όσο σίγουρος βέβαια μπορεί να είναι κάποιος για το οτιδήποτε. Βέβαια υπάρχει και η καλή πλευρά. Είχα την ευκαιρία να φρεσκάρω τα Αγγλικά μου και να βάλω σε μια σειρά το βιογραφικό μου, και να τα έχω όλα σωστά αρχειοθετημένα. Επίσης αν σε 2-3 χρόνια θελήσω τελικά να πάω Αυστραλία, γιατί π.χ. βαρέθηκα τη συννεφιά της Αγγλίας μπορώ να το κάνω, μιας και το assessment ήταν επιτυχές, αναγνωρίστηκα πλήρως σαν professional engineer. Η απάντηση έκανε 4 ολόκληρους μήνες να έρθει, όταν ήρθε τον Σεπτέμβριο του 13 είχα ήδη αποφασίσει να παγώσω το θέμα της Αυστραλίας και να κάνω μια προσπάθεια στην Αγγλία, απ όπου είχα ενθαρρυντικές πληροφορίες.

  Η αναχώρηση: Το σχέδιο ήταν να μείνουμε λίγο καιρό χωριστά με την κοπέλα μου, μια και αυτή είχε μια δουλειά, part time, στην Ελλάδα και δεν θέλαμε σίγουρα να την αφήσει χωρίς εγώ να έχω κάτι χειροπιαστό. Έκλεισα εισιτήρια για 15 Οκτώβρη. Σίγουρα όσο πλησίαζε ο καιρός υπήρχε και στους δύο συναισθηματική φόρτιση, αλλά ξέραμε ότι θα είναι για το καλύτερο. Ο λόγος που επέλεξα το Μπέρμινγκχαμ είναι ότι ήθελα να είμαι σε αστικό κέντρο για δύο λόγους. Πρώτον γιατί υπήρχε μεγαλύτερη πιθανότητα ευρέσεως εργασίας, και δεύτερον για να μπορώ να συνεχίσω να προπονούμαι στο ίδιο επίπεδο που προπονούμουν στην Ελλάδα, και ίσως σε καλύτερο. Λονδίνο δεν έπαιζε να πάω γιατί χρειαζόμουν πολλά χρήματα για αρχή, και έτσι κατέληξα στο Μπέρμινγκχαμ. Δεν είχα απολύτως κανέναν γνωστό σε αυτή την πόλη, όλα ξεκινούσαν από το μηδέν. Για τις πρώτες μέρες έκλεισα το πιο φτηνό ξενοδοχείο που βρήκα 120 ευρώ (100 λίρες) τα 7 βράδια!!!, μέσω booking.com. Η απόλυτη παρακμή μιλάμε, ούτε wi-fi δεν είχε. Κλασσικά οι πρώτες κινήσεις που έκανα ήταν να πάρω καρτοκινητό, και dongle για mobile internet για το laptop.

  Τα σπίτια στην Αγγλία: Δεν είναι καθόλου παράλογο που το θέμα εύρεσης σπιτιού προβληματίζει πολλά παιδιά που μεταναστεύουν στην Αγγλία, και για το υψηλό κόστος, αλλά και για τις ιδιαιτερότητες που έχουν τα κάποια Βρετανικά σπίτια. Εγώ έψαχνα για κάτι που να μην με δεσμεύει για πολύ καιρό με συμβόλαιο, καθώς δεν ήμουν σίγουρος ότι τελικά θα έμενα στο Μπέρμινγκχαμ, άρα το μόνο που μπορούσα να νοικιάσω ήταν δωμάτιο σε σπίτι. Αυτή την πρώτη βδομάδα είδα κάτι τραγικά δωμάτια. Όχι να πληρώσω 200 λίρες, να με πληρώνουν 200 λίρες δεν έμενα μέσα. Δεν σας κρύβω ότι αγχώθηκα στην αρχή, που πήγαινα στου διαόλου και έβλεπα ρημάδια, και κουραζόμουν και με τις μετακινήσεις με λεωφορεία που δεν τις είχα συνηθίσει, και δεν ήξερα και τα δρομολόγια…
  Γενικά τα πράγματα που πρέπει να προσέχετε αν νοικιάσετε ένα δωμάτιο είναι τα εξής. Πρώτον να κάνετε την αναγωγή τον εβδομάδων στο μήνα σωστά, 4.2 εβδομάδες ο μήνας. Να ξεκαθαρίσετε επίσης αν συμπεριλαμβάνονται λογαριασμοί ηλεκτρικού - γκαζιού στην τιμή. Νερό μην πληρώσετε, δεν έχει δικαίωμα κανείς να σας το κόψει και υπόχρεος είναι πάντα ο ιδιοκτήτης όταν νοικιάζει δωμάτια. Επίσης, μεγάλη προσοχή σε αυτό, να φαίνεται στο συμβόλαιο ότι εσείς νοικιάζετε ΜΕΡΟΣ του οικήματος, και συνεπώς δεν πληρώνετε δημοτικό φόρο, αλλά τον πληρώνει ο ιδιοκτήτης. Αν νοικιάσουν περισσότερα από ένα άτομα ένα σπίτι, αλλά με το ίδιο συμβόλαιο τότε όλοι μαζί από κοινού πληρώνουν δημοτικό φόρο, και όχι ο ιδιοκτήτης. Προσέξτε το αυτό πολύ, γιατί είναι πολλά λεφτά ο δημοτικός φόρος. Επίσης αν κάποιος θέλει να νοικιάσει το οποιοδήποτε ανεξάρτητο σπίτι (όχι δωμάτιο) πρέπει να υπολογίσει και τον δημοτικό φόρο.
  Σε εμένα έγινε το εξής κουλό. Βρήκα αυτό το δωμάτιο σε σπίτι 6 δωματίων, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται λογαριασμοί, συμφώνησα, και συνειδητοποίησα ότι δεν είναι κανένας άλλος μέσα στο σπίτι. Μετά το μεσιτικό έβαλε γκάζι και ρεύμα στο όνομα μου και μου σκάει και ένας δημοτικός φόρος 900 λίρες να πληρώσω!!! Βεβαία το έλυσα το θέμα, αλλά χρειάστηκε να επικοινωνήσω 4-5 φορές με τον δήμο. Δεν με χαλάει καθόλου που το έχω μόνος μου το σπίτι, και ας πάει λίγο ακριβά με τους λογαριασμούς, για 2-3 μήνες ακόμα είναι έτσι και αλλιώς, μετά θα νοικιάσω κανονικό σπίτι.

  Αναζήτηση εργασίας: Εδώ είναι λοιπόν το κυρίως θέμα, που τελικά αποδείχτηκε πολύ πιο δύσκολο απ ότι περίμενα. Είχα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο του 13 να ψάχνω και να στέλνω βιογραφικά από Ελλάδα. Είχα φυσικά γραφτεί και σε διάφορα recruiter agencies. Με το που άνοιξα τραπεζικό λογαριασμό και πήρα τηλέφωνο με σύνδεση άρχισα να επικοινωνώ με διάφορους recruiter. Γράφτηκα σε ότι site σχετικό με μηχανικούς υπάρχει, και στις περισσότερες εταιρίες, που έχουν επιλογή careers. Κρατούσα αρχείο με όλους τους recruiter και τις εταιρίες που μίλαγα κάθε μέρα για να μην τα ξεχνάω και εγώ ο ίδιος αυτά που έχω πει με τον καθένα. Ελάχιστη ανταπόκριση είχα, κυρίως από recruiter που με έπαιρναν τηλέφωνο για μια δουλειά, τους έλεγα ναι φυσικά, και μετά εξαφανιζόντουσαν. Είναι αλήθεια ότι μερικές φορές σου απαντάνε στην Αγγλία όταν στέλνεις για μια δουλειά, και δεν θέλουν να σε πάρουν για να ξέρεις, αλλά όχι πάντα. Μέχρι τις αρχές Δεκέμβρη πρέπει να είχα στείλει σε πάνω από 700 δουλειές και το μόνο που κατάφερα ήταν να πάω σε μια συνέντευξη, που τελικά δεν με πήρανε. Ήταν αρκετά δύσκολη περίοδος, και ευτυχώς που είχα την κοπέλα μου που με στήριζε ψυχολογικά, και επίσης την προπόνηση, που εδώ είναι σε αρκετά καλό επίπεδο και με βοηθούσε να ξεδίνω. Εκεί λοιπόν αποφάσισα να γυρίσω Ελλάδα για Χριστούγεννα, να ξελαμπικάρω, να δω οικογένεια και φίλους, και να επιστρέψω να συνεχίσω το νέο έτος. Το δωμάτιο το κράτησα γιατί δεν συνέφερε να το αφήσω και να βρω άλλο.

  Βλέπω τελικά φώς!: Τελικά η πρώτη δουλειά που βρήκα δεν είχε να κάνει με μηχανικούς, αλλά με διδασκαλία Jiu-jitsu σε γυμναστήριο. #@%^@ τα πτυχία μου μέσα δηλαδή! Μάθε παιδί μου γράμματα σου λέει μετά. Με κάποια γνωριμία που έκανα, με το που επέστρεψα από Ελλάδα κανόνισα να διδάσκω 2 ώρες την βδομάδα σε γυμναστήριο. Τα λεφτά δεν είναι και για να ζήσεις βέβαια, αλλά είναι κάτι, και αν οι 2 μέρες γίνονταν 5 θα ζούσα κιόλας από αυτά. Αν είστε στο Μπέρμινγκχαμ, θέλετε να μάθετε Jiu-jitsu και θέλετε ο δάσκαλος να είναι οπωσδήποτε Έλληνας τότε ελάτε κάθε Τρίτη 20.00 και Παρασκευή 19.00 στο utcuk.com!!!!
  Εκεί αποφάσισα να επικεντρώσω την έρευνα σε τοπικό επίπεδο, και συνέχισα με αυξανόμενη ένταση να στέλνω βιογραφικά. Τελικά με πήραν τηλέφωνο από μια εταιρία που κάνει μεταλλικές κατασκευές, πήγα για συνέντευξη μου προσέφεραν δουλειά και φυσικά την δέχτηκα. Είναι τελικά να κάτσει η σωστή συγκυρία. Εκεί τους έφυγε ένας εκτάκτως, και ήταν να φύγει και μια άλλη κοπέλα, γιατί έληγε η βίζα της και έτσι θέλανε να πάρουν κάποιον εκτάκτως. Βρήκαν εμένα, ήταν μια από τις τελευταίες δουλείες που είχα στείλει, τα βρήκαμε και με προσέλαβαν, τέλος.
  Μου έχει κάνει πολύ καλή εντύπωση το περιβάλλον εργασίας στην Αγγλία. Δεν είδα αυτές τις μέρες που ξεκίνησα κανέναν να φωνάζει και να αγχώνεται, ούτε να ρίχνει μπινελικια επειδή του φταίει το ένα και το άλλο. Δουλεύουν με ηρεμία και συνεπώς πιο αποδοτικά. Επίσης μου κάνανε γραπτή πρόταση, που λέει συγκεκριμένα πράγματα. Στην Ελλάδα σου λένε έλα ξεκίνα εσύ, και βλέπουμε, τις γνωστές παπαριές. Επίσης εδώ είναι ευγενικοί οι άνθρωποι, δηλαδή με το που πήγα με συστήσανε σε όλους, μου δείξανε τα κατατόπια και γενικά ένιωσα ευπρόσδεκτος. Στην Ελλάδα, οι πίθηκοι στην πρώτη εταιρία που ξεκίνησα ούτε με συστήσανε, ούτε μου δείξανε πώς να δουλεύω, ούτε γραφείο μου δώσανε, και γενικότερα αισθανόμουν παρείσακτος. Έπρεπε εγώ να βρώ μόνος μου αντικείμενο. Αντι να με βοηθήσουν να λύνω τα διάφορα προβλήματα, μου προκαλούσαν περισσότερα. Τόσο καραγκιόζηδες, λες και όταν έρχεται κάποιος έρχεται να πάρει την δουλειά των υπολοίπων…
  Τώρα αυτό που επείγει είναι να πάρω ένα αυτοκίνητο, γιατί είναι όλα μακριά, και εκεί που διδάσκω, και η δουλειά στην εταιρια με τις μεταλλικές κατασκευές και δεν παλεύονται τα λεωφορεία. Ελπίζω σε 2 μήνες να βρω και κανένα καλό σπίτι για να ανέβει και η κοπέλα μου, ήδη έχω αρχίσει να ψάχνω, και σίγουρα θέλει πολύ ψάξιμο ακόμα.

  Το Μπέρμινγκχαμ: Όταν έλεγα σε φίλους ότι θα έρθω εδώ μου λέγαν που θα πας στην μαυρίλα, και χάλια, και δεν θα την παλέψεις κτλ. Εμένα ρε παιδιά μια χαρά πόλη μου φαίνεται. Πιστεύω ότι αν κάποιος έχει ζήσει στις άθλιες Ελληνικές πόλεις δεν μπορούν να τον χαλάσουν και πολλά πράγματα. Η ζωή εδώ είναι αρκετά φτηνή, αν δηλαδή μιλάμε για διατροφή, ρουχισμό και είδη σπιτιού είναι ένα 10-20% φθηνότερα απ ότι στην Ελλάδα. Μιλάμε για τεράστια αγορά, με πολλές επιλογές στο τι θα ψωνίσει κανείς, σίγουρα καλύτερα απ ότι τα περίμενα, και καλύτερα από το Πόρτσμουθ που σπούδασα.

  Αυτοκίνητα – μηχανές – μετακίνηση: Σε αυτόν τον τομέα είμαι τελείως ελληνάρας, δεν αντέχω τα ΜΜΜ με τίποτα. Όπως θα ξέρετε αυτό που είναι πολύ ακριβό στην Αγγλία είναι η ασφάλεια. Σας παραθέτω μερικά quotes που έκανα πρόσφατα για διάφορα αυτοκίνητα
  Peugeot 107 1.0l ---- 1250 Λίρες
  Opel corsa 1.25l ---- 1450 Λιρες
  Ford fiesta 1.4l ---- 1750 Λίρες (το χρόνο πάντα)
  Εννοείται ότι δεν έχω μπόνους μάλους. Αν είσαι ατρακαριστος για 10 χρόνια το κόστος για το Peugeot πέφτει στα 750 περίπου. Έχετε επίσης την επιλογή να φέρετε το αυτοκίνητο η τη μηχανή σας από Ελλάδα, εγώ αυτό σκέφτομαι να κάνω με την μηχανή μου.

  Αυτά για σήμερα, εύχομαι ότι καλύτερο σε όλους, είτε επιλέξετε να μείνετε στην Ελλάδα να το παλέψετε, είτε να φύγετε, τελικά όλα είναι λίγο πολύ θέμα τύχης και συγκυριών. Γράψτε ελεύθερα αν έχετε κάποια ερώτηση η διευκρίνηση για τα παραπάνω, το Μπέρμιγχαμ, την Αγγλία και θα απαντήσω αν γνωρίζω το θέμα.
  Πραγματικά το χάρηκα το πόστ σου και χάρηκα επίσης που η ζωή σου μπαίνει σιγά σιγά σε τάξη και ευημερία.
  Εύχομαι τα καλύτερα (που σίγουρα θα έρθουν) !
  Χαιρετίσματα στο πανέμορφο Μπέρμιγχαμ !


  BIRMINGHAM PUBLIC LIBRARY, Mecanoo (architects)!!!
  Η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη της Ευρώπης .

  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη patrioten : 09-02-2014 στις 22:17
  "Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός."

 3. #3
  Junior Member
  Εγγραφή
  Jul 2012
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Birmingham, UK
  Μηνύματα
  9

  Προεπιλογή

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο patrioten Εμφάνιση μηνυμάτων
  Πραγματικά το χάρηκα το πόστ σου και χάρηκα επίσης που η ζωή σου μπαίνει σιγά σιγά σε τάξη και ευημερία.
  Εύχομαι τα καλύτερα (που σίγουρα θα έρθουν)!
  Χαιρετίσματα στο πανέμορφο Μπέρμιγχαμ !


  BIRMINGHAM PUBLIC LIBRARY, Mecanoo architects.
  Αποτελεί τη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη της Ευρώπης .

  Να εισαι καλα φιλε patrioten!!! Και σε σενα τα καλλύτερα εύχομαι!!!

 4. #4
  Senior Member
  Εγγραφή
  Aug 2013
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Camden
  Μηνύματα
  194

  Προεπιλογή

  Tα σπαει το Μπερμιγχαμ.
  Και μενα τα ιδια μου λεγανε και για τον καιρο και για την πολη. Οτι να'ναι!
  Αντε να μεγαλωνει η Ελληνικη παροικια

 5. #5
  Member
  Εγγραφή
  Feb 2013
  Gender
  Female
  Περιοχή
  Aberdeen
  Μηνύματα
  37

  Προεπιλογή

  Καλή τύχη σε ότι και να κάνεις! Να ρωτήσω κάτι βρε παιδιά.. Ποιο είναι το κόστος ζωής στο Μπέρμιγχαμ? Δλδ ενοίκιο για one bedroom flat κλπ? Γιατι εδώ στο Αμπερντήν σκίζουνε..Δουλειές υπάρχουν γενικά?

 6. #6
  Member
  Εγγραφή
  Jan 2014
  Gender
  Female
  Περιοχή
  Wiltshire
  Μηνύματα
  46

  Προεπιλογή

  Μπράβο Bigjohn!!!!
  Ολα να πηγαίνουν καλά και να καταφέρετε γρήγορα να είστε και πάλι μαζί με την κοπέλα σου!
  Δώσε αν θες μερικές πληροφορίες για το επαγγελμα του μηχανικού στην Αγγλία.
  Εισαι μέλος σε κάποια ενωση κλπ

 7. #7
  Senior Member
  Εγγραφή
  Nov 2013
  Gender
  Female
  Περιοχή
  paddington
  Μηνύματα
  132

  Προεπιλογή

  Καλή τύχη Bigjohn σε ότι κι αν κάνεις!!!

  Θα σε έχω στα υπόψην αν θέλω να δείρω κάποιον

 8. #8
  Senior Member
  Εγγραφή
  Nov 2011
  Gender
  Female
  Περιοχή
  Bristol
  Μηνύματα
  147

  Προεπιλογή

  Bigjohn καλη αρχη και καλη τυχη σε ολα σας τα σχεδια!!!Ειναι πολυ αναλυτικο το ποστ σου και δινει πολλες και χρησιμες πληροφοριες στους περισσοτερους τομεις που ενδιαφερουν τους επιδοξους μεταναστες!!!Καλη επανασυνδεση με την κοπελα σου και καλη επαγγελματικη επιτυχια σου ευχομαι!!!!

 9. #9
  Junior Member
  Εγγραφή
  Jul 2012
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Birmingham, UK
  Μηνύματα
  9

  Προεπιλογή

  Ευχαριστώ πολυ παιδια για τα καλα σας λογια!!!

  Καλή τύχη σε ότι και να κάνεις! Να ρωτήσω κάτι βρε παιδιά.. Ποιο είναι το κόστος ζωής στο Μπέρμιγχαμ? Δλδ ενοίκιο για one bedroom flat κλπ? Γιατι εδώ στο Αμπερντήν σκίζουνε..Δουλειές υπάρχουν γενικά?
  Κοστος ζωής, αν νοικιάσεις δωμάτιο σε σπίτι θα έλεγα μινιμουμ 600 λιρες (ολα μαζι). Αν νοικιασεις one bedroom flat το λιγοτερο 800 πιστευω. Το one bedroom παει 300-350 αλλα μαζι με δημοτικο φορο, λογαριασμους θα παει περισσοτερα.

  Μπράβο Bigjohn!!!!
  Ολα να πηγαίνουν καλά και να καταφέρετε γρήγορα να είστε και πάλι μαζί με την κοπέλα σου!
  Δώσε αν θες μερικές πληροφορίες για το επαγγελμα του μηχανικού στην Αγγλία.
  Εισαι μέλος σε κάποια ενωση κλπ
  Ευχαριστω πολυ ferbee!! Και σε εσενα οτι καλλυτερο ευχομαι!! Οσον αφορα τις επαγγελματικες ενωσεις πρέπει κάποιος ανάλογα με το αντικείμενο του να δει σε ποια επαγγελματικη ενωση πρέπει να γραφτει, αν εχει νοημα να γραφτει σε καποια. Μπορει καποιος να ειχει τετοιο αντικειμενο, που να μην χρειάζεται να γραφτει σε επαγγελματικη ένωση, και παρόλα αυτα να εχει πολύ καλη θέση και καλά χρήματα. Εγω ακόμα δεν έχω ασχοληθεί με τίποτα τετοιο, ειναι πολύ νωρις.

  Παρακάτω παραθέτω δύο λίστες, μία με recruiter που αναλαμβάνουν τεχνικά επαγγέλματα και μία με εταιρίες που μπορεί οποιος θέλει να μπέ στο σαιτ και να υποβάλλει το βιογραφικό του.

  Agency
  JustEngineers- Engineer jobs search
  icerecruit
  IT jobs | Permanent & contract IT careers | The UK IT Jobs Board at CWJobs.co.uk
  Penguin Recruitment
  hays.co.uk
  CareersInConstruction.com | jobs | Choose from 3,926 live vacancies
  Maxim Recruitment – Quantity Surveying Jobs and Construction Jobs – Overseas & UK
  Calco - Jobs in Architecture, Building Control Jobs, Construction Manager jobs, Mechanical Engineer, Electrical Engineer jobs
  AllTek Construction Recruitment Kept Simple - Construction Recruitment Agency | Construction Jobs in UK
  conradconsulting.co.uk
  http://www.ssaltd.com/
  www.engineerjobs.co.uk
  Rise Technical Recruitment – Engineering & Technical Recruitment
  https://applicants.easywebrecruitment.com
  RICS Recruit | jobs | Choose from 766 live vacancies
  Find 1000s of UK Jobs. Start your job search with Jobsite UK
  Specialist Technical Recruitment Agency - Gold Group
  Globalsuccesor
  Just4Graduates – Graduate jobs and recruitment schemes
  "www.networxrecruitment.com
  "
  applications-online.net: login
  Job Search | one search. all jobs. Indeed
  Jobs.co.uk - UK Job Site, Jobs Search for Careers
  MyJobMatcher.com
  Over 40,000 UK jobs listed daily – UKStaffSearch

  companies
  AMNEY
  Kier
  Balfour beatty
  Atkins
  AMEC
  HYDER
  Severn Trent
  Bombardier
  Calor
  Jackobs
  TATA
  c2mhill
  skanska
  badcock

  Καλή συνέχεια παιδες! Να είστε ολοι καλά, εντώς και εκτώς ελλάδας!

 10. #10
  Member
  Εγγραφή
  Jan 2014
  Gender
  Female
  Περιοχή
  Wiltshire
  Μηνύματα
  46

  Προεπιλογή

  Bigjohn ευχαριστω!!!!!!!!!!!
  Να σε ρωτήσω κάτι ακόμα γιατι τώρα ξεκινάω την αναζήτηση και μου φαίνονται όλα βουνο.
  Στις αιτήσεις που έστελνες και επαιρνες απάντηση κατάλαβες που κολλούσε το θέμα?
  Πχ με πήραν δυο-τρία τηλ αλλά κατάλαβα πως έκανα πατάτα στην ερώτηση "παγίδα" για τον μισθό που περιμένω.Καμιά συμβουλή?
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ferbee : 13-02-2014 στις 14:08

Παρόμοια Θέματα

 1. Η Ιστορία του Καναδά
  Από claus in forum Μετανάστευση στον Καναδά
  Απαντήσεις: 8
  Τελευταίο Μήνυμα: 06-01-2014, 00:35
 2. Η ιστορία μου...
  Από wint3r in forum Μετανάστευση και η ελληνική ομογένεια
  Απαντήσεις: 5
  Τελευταίο Μήνυμα: 30-04-2012, 06:47
 3. Η ιστορία μου...
  Από wint3r in forum Διάφορα Θέματα
  Απαντήσεις: 4
  Τελευταίο Μήνυμα: 24-03-2012, 20:20
 4. ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
  Από MAGI in forum Παρουσιάσεις Power Point
  Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 04-07-2011, 07:42

Ετικέτες γι αυτό το Θέμα (tags)

Δικαιώματα - Επιλογές

 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
 • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
 • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
 •  
Search Engine Optimization by vBSEO