Καλησπέρα. Κάνω αυτό το post 2 φορές γιατί είναι για 2 χώρες. Εχω σκοπό να ξεκινήσω διαδικασίες για μετανάστευση στις Η.Π.Α. ή στην Αγγλία. Μόνιμη εγκατάσταση, αναζήτηση εργασίας και αργότερα κάποια σχολή. Τι ισχύει αυτή την στιγμή για μένα

Εργάζομαι ως φύλακας
Διαθέτω αυτή την στιγμή ένα ποσό (περίπου 5000 Ευρώ) για τον πρώτο καιρό ως άνεργος, το οποίο θα αυξηθεί μέχρι τις αρχές του 2016 που ελπίζω να φύγω.
Η σκέψη μου για περιοχές είναι 3. Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο (διότι διαβάζω πως έχουν τις καλύτερες δημόσιες συγκοινωνίες και γενικά δεν μου αρέσει να οδηγώ) και Ουισκόνσιν (καθώς έχω γνωστούς εκεί). Οσο για την Αγγλία, κατα προτίμηση το Λονδίνο.

Τι με ενδιαφέρει να μάθω.

Με εξαίρεση το Ουισκόνσιν (που έχω γνωστούς να μείνω όσο καιρό χρειαστεί) με ενδιαφέρει όποιος γνωρίζει να μου πει τα εξής

Τι χρήματα θα χρειαστώ (χονδρικά) για τον πρώτο καιρό που θα είμαι άνεργος; Σε αυτά βάζω ξενοδοχείο/χόστελ για μερικές μέρες μέχρι να βρω σπίτι/δωμάτιο, 1-2 ενίκοια για αρχή (φυσικά μιλάω για περιοχές μακριά σχετικά απο το κέντρο που είναι πανάκριβα), συγκοινωνίες και τροφή. Φυσικά τα έξτρα έξοδα θα είναι ελάχιστα καθώς ο πρώτος καιρός δεν χρειάζεται βόλτες και ψώνια.

Οσον αφορά συγκεκριμένα την Αμερική. Τι διαδικασίες ακολουθώ για visa; Εχει σημασία που έχω γνωστό εκεί, μόνιμο κάτοικο; Πόσο καιρό θα πάρει η visa; Το site της πρεσβείας δεν είναι και πολύ κατατοπιστικό.

Ευχαριστώ πολύ για κάθε απάντηση και συγγνώμη αν έγραψα πολλά ή αν υπάρχουν ήδη και δεν τα βρήκα.