Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 9 από 9
 1. #1
  Junior Member
  Εγγραφή
  Dec 2012
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Athens
  Μηνύματα
  7

  Smile Στην Μεγάλη Βρετανία

  Ενδεικτικά,οι περισσότεροι έλληνες σπουδαστές του εξωτερικού,προτιμούν την Μεγάλη Βρετανία για προπτυχιακές/μεταπτυχιακές σπουδές.

  'Εχουμε πληροφορίες για:

  κόστος ζωής;
  ποιότητα ζωής;
  απασχόληση;
  ?

 2. #2
  Banned
  Εγγραφή
  Dec 2012
  Gender
  Female
  Περιοχή
  Λονδίνο (για τώρα)
  Μηνύματα
  225

  Προεπιλογή

  Σαν πολύ παλιά απόφοιτη από Αγγλία μπορώ να διαβεβαιώσω ότι η ποιότητα ζωής είναι άριστη και οι απασχόληση υποστηρίζεται από την ίδια τη σχολή, ενώ επιπλέον υπάρχουν πολλές ευκαιρίες να εργαστεί κάποιος σε τομέα που του αρέσει (κι όχι όπου βρίσκει όπως γίνεται εδώ). Όσο για το κόστος ζωής, ήδη ήταν ακριβό παλιότερα για κάποιον της μικρο-μεσαίας τάξης (εδώ γελάμε όλοι μαζί παιδιά, όσοι θυμάστε ότι υπήρξε κάποτε τέτοια τάξη!). Για παράδειγμα χρειάστηκε να δουλέψω για να τα φέρω βόλτα.

  Τα Πανεπιστήμια δικαίως έχουν άριστη φήμη. Πολλές κατευθύνσεις, άριστη υποστήριξη από τη Σχολή σε κάθε τομέα, αλλά και από το Κράτος, π.χ. με φθηνότερα μεταφορικά, εκπτώσεις κτλ. Μην υποτιμήσουμε ότι η φοιτητική ζωή είναι ενδιαφέρουσα από κάθε άποψη γιατί κακά τα ψέμματα μια φορά είμαστε νέοι και καλό είναι όποιος μπορεί να πηγαίνει σε συναυλίες, να βγαίνει έξω κτλ. κτλ..

  Μία σημαντική διαφορά όμως ανάμεσα στους Έλληνες φοιτητές και τους ξένους είναι, και συγχωρέστε με αν ενοχληθεί κάποιος, ότι οι Έλληνες υπερβολικά καλομαθημένοι έως και μαμάκηδες. Εννοώ ότι σαν φοιτητής στην Αγγλία θεωρείσαι υπέυθυνος ενήλικας με δικαιώματα και υποχρεώσεις στα πάντα, από το νοικοκυριό ως τις σπουδές. Το "μαμάκα στείλε φαΐ - ναι μπουμπούκι μου σου στέλνω κεφτεδάκια με courier" μόνο σε Έλληνες το έχω συναντήσει!

 3. #3
  Member
  Εγγραφή
  Nov 2011
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Edinburgh
  Μηνύματα
  51

  Προεπιλογή

  Ζω στο Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και 5 μήνες. Η κατάσταση δεν είναι ρόδινη όπως θέλουν μερικοί να παρουσιάσουν. Σίγουρα όμως έχει πολλές ευκαιρίες. Αλλά πολύ γρήγορα θα υπάρχει κορεσμός (αν δεν είναι ήδη) σε ζήτηση εργασίας.
  Τωρα για τις ευκαρίες: Σε σχέση με όλες τις χώρες της Ευρώπης, υπάρχει έντονος ανταγωνισμός και δύσκολα μπορεί κανείς να βρει δουλειά γρήγορα. Θέλει διάβασμα, προετοιμασία, ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ και υπομονή. Αυτά που ξέρει ο καθένας να τα ξεχάσει. Ό,τι χαζονοοτροπία έχει στην Ελλάδα, ας την αφήσει στην Ελλάδα. TIP: Στις συνεντεύξεις σας (με το καλό), να λέτε συγκεκριμένα ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ. Σου βγάζουν κυριολεκτικά το λάδι μέχρι να πειστούν ότι είστε εσείς ο κατάλληλος.
  Κόστος: Όσο πιο μεγάλη πόλη, τόσο πιο ακριβά. Πχ στην Ελλάδα με 700 ευρώ στην Αθήνα, δεν βγαίνεις...αλλά με 700 Ευρώ στην κ^%$%πετινίτσα, είσαι βασιλιάς. Διαλέγετε και παίρνετε.
  Δουλειά: Πειθαρχία και συγκεντρωθείτε στην δουλειά σας. Διαφορετικά, έχετε φύγει πακέτο...Σου βγάζουν το λάδι. Από την μέχρι τώρα εμπειρία μου, δεν δουλεύω υπερωρίες αλλά δουλεύω στο full!
  Πρόνοια: Αν υπάρχει κάτι που ζηλεύω σε σχέση με την Ελλάδα, είναι το NHS...Πολύ καλή οργάνωση.

  Γενικά, η ποιότητα ζωής είναι κάτι το υποκειμενικό. Αλλά με τα δικά μου κριτήρια, περνάω πάρα πολύ καλά. Υπάρχει καλή ποιότητα σε γενικές γραμμές σε πολλούς τομείς. Αυτά!

 4. #4
  Banned
  Εγγραφή
  Dec 2012
  Gender
  Female
  Περιοχή
  Λονδίνο (για τώρα)
  Μηνύματα
  225

  Προεπιλογή

  Ναι κάτι πολύ βασικό που ξέχασα να πώ: δεν υπάρχει αυτή η εμμονή που έχουμε εδώ με τα πτυχία. Αν κάποιος δείχνει να έχει θέληση ή αν προϋπηρεσία θα μετρήσει ίσως και περισσότερο από κάποον που έχει πτυχίο αλλά δεν έχει δουλέψει ποτέ. Επίσης δεν είναι ασυνήθιστο άνθρωποι να πηγαίνουν για πτυχίο και στα 30 και στα 40 και στα 50 και βάλε. Τέλος δεν θεωρείται υποτιμητική η προϋπηρεσία σε δουλειές που εδώ δυστυχώς πολλοί υποτιμούν όπως πωλητές σε λιανική ή τηλεφωνικό κέντρο. Όλα μετράνε. Δεν λέω ότι δεν υπάρχει κι εκεί το μέσο αλλά δεν είναι ο κανόνας.

  Ακόμα, και συγγνώμη αν σας κουράζω, μετράει πολύ η ομαδικότητα, το να λες τη γνώμη σου και να παίρνεις πρωτοβουλία. Δηλαδή να δείχνεις ότι η επιχείρηση θα κερδίσει από εσένα και δεν θα κάθεσαι απλά σαν γλάστρα.

  Και κυρίως παιδιά, δεν βλέπουν με καλό μάτι τη νοοτροπία: φτάνω στο γραφείο στις 9, κάνω τσιγάρο-καφέ-κουτσομπολιό ως τις 10 και μετά άντε να δουλέψουμε. Όπως τα λέει ο jpaokx: πειθαρχια.

 5. #5
  Junior Member
  Εγγραφή
  Jan 2013
  Gender
  Female
  Περιοχή
  Athens, Greece, Greece
  Μηνύματα
  7

  Προεπιλογή

  Θα ήθελα να ρωτήσω κι εγώ σχετικά με μετανάστευση στη Σκωτία για δουλειά. Μου προτάθηκε μια εργασία ως γραμματέας στη Σκωτία για 2 χρόνια και θα πάμε με τον άντρα μου σε 1 μήνα. Λίγο χαζή ερώτηση αλλά χρειάζεται βίζα ή κάποιο άλλο έγγραφο ή μόνο με την ταυτότητα μας και το διαβατήριο μπορούμε να πάμε.?? Επίσης αν ξέρει κανείς πρέπει το μισθό που θα εισπράτω στη Σκωτία πρέπει να τον δηλώνω στη φορολ.δήλωση που θα κάνω στην Ελλάδα???

 6. #6
  Banned
  Εγγραφή
  Apr 2012
  Gender
  Male
  Περιοχή
  GR
  Μηνύματα
  125

  Προεπιλογή

  Βίζα όχι. Με ελληνική ταυτότητα (την καινούρια με λατινικούς χαρακτήρες) ναι μπορείτε. Διαβατήριο καλό είναι να υπάρχει. Ο μισθός θα φορολογείται στη Σκωτία οπότε δεν βρίσκω το λόγο να πρέπει να τον δηλώσεις στη φορολογική δήλωση.

 7. #7
  Senior Member Το avatar του χρήστη αντρικος
  Εγγραφή
  Feb 2011
  Gender
  Male
  Περιοχή
  London
  Μηνύματα
  262

  Προεπιλογή

  Πριν από ένα μήνα, γυρίζοντας από Ελλάδα, στον έλεγχο του Στάνστεντ σταμάτησαν 2 νεαρούς οι οποίοι είχαν μόνο ταυτότητα. Και γω ήξερα ότι και με ταυτότητα μπορείς να περάσεις αλλά διαπίστωσα ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει ή τουλάχιστον ισχύει υπό προϋποθέσεις. Δεν μπορεσα να μάθω τι έγινε με τις περιπτώσεις αυτές μιας και τους κράτησαν πάνω από 20 λεπτά οπότε και έφυγα. Καλό είναι να έχουμε μαζί μας διαβατήριο και ακόμα καλύτερα βιομετρικό.
  Μέτρα τρεις και κόψε μια.......

 8. #8
  Senior Member Το avatar του χρήστη jkostop
  Εγγραφή
  Sep 2011
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Iraq
  Μηνύματα
  165

  Προεπιλογή

  Υπάρχει κανένας πολιτικός μηχανικός που να δουλεύει Αγγλία? Τι γίνεται με το επάγγελμα? Άκουσα ότι μετά τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου έπεσε πολύ η δουλειά. Έτσι είναι?
  Μ' ενδιαφέρει κυρίως σαν infrastucture engineer ή bridge design engineer. Υπάρχει καμία πληροφορία?

 9. #9
  Senior Member
  Εγγραφή
  Oct 2011
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Brisbane, QLD
  Μηνύματα
  180

  Προεπιλογή

  φίλε jkostop τα πράγματα στην Αγγλία και ιδιαίτερα στο μελετητικό κομμάτι έχουν πέσει και σαν όγκος εργασίας αλλά και σαν αμοιβές. Χαρακτηριστικά μαθαίνω ότι οι μισθοί εξακολουθούν να βρίσκονται και να έχουν υποχωρήσει στα επίπεδα του 2003-2004. Δεν είναι τυχαίο που αρκετοί Άγγλοι κοιτούν οι ίδιοι την μετανάστευση.
  Έχω φίλο (από την εποχή των σπουδών μου στην Μ.Β) που δουλεύει ως bridge designer στην WSP, μεγάλη μελετητική. Μάλιστα είναι technical director εκεί. Ε, πλέον όλο τους το bridge design το κάνουν outsourcing στην Ινδία. Μου έλεγε ότι όλα τα μελετητικά συμβόλαια πάνε Ινδία, και ο ίδιος επισκέπτεται την Ινδία μία φορά τον μήνα για να κάνει coordination μελετών.

Παρόμοια Θέματα

 1. Ειδήσεις για Μεγάλη Βρετανία - Σκωτία που μπορεί να ενδιαφέρουν
  Από αντρικος in forum Μετανάστευση στη Μεγάλη Βρετανία
  Απαντήσεις: 56
  Τελευταίο Μήνυμα: 16-05-2016, 20:16
 2. Βιογραφικό-Μ.Βρετανία
  Από ariadni in forum Μετανάστευση στη Μεγάλη Βρετανία
  Απαντήσεις: 48
  Τελευταίο Μήνυμα: 18-08-2015, 02:18
 3. Security στην Μ.Βρετανία
  Από paulgio in forum Μετανάστευση στη Μεγάλη Βρετανία
  Απαντήσεις: 2
  Τελευταίο Μήνυμα: 29-10-2013, 19:59
 4. Απαντήσεις: 17
  Τελευταίο Μήνυμα: 05-10-2013, 13:04
 5. Αναζήτηση εργασίας σε σχολεία στην Μ. Βρετανία
  Από Katerina V. in forum Μετανάστευση στη Μεγάλη Βρετανία
  Απαντήσεις: 4
  Τελευταίο Μήνυμα: 19-09-2013, 00:23

Ετικέτες γι αυτό το Θέμα (tags)

Δικαιώματα - Επιλογές

 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
 • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
 • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
 •  
Search Engine Optimization by vBSEO