Σελίδα 18 από 35 ΠρώτηΠρώτη ... 8161718192028 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 171 έως 180 από 347
  1. #171
    Senior Member
    Εγγραφή
    Mar 2014
    Gender
    Female
    Περιοχή
    melbourne
    Μηνύματα
    115

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Giorgos Papageorgiou Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλησπέρα σας!!
    Είμαι 24 χρονών και μόλις αποφοίτησα από την σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στην Πάτρα. Επειδή όπως γνωρίζουμε το μέλλον στην Ελλάδα δεν δείχνει και πολύ αισιόδοξο έχω αρχίσει και σκέφτομαι την προοπτική της Αυστραλίας. Από ότι γνωρίζω, έχω την δυνατότητα να αποκτήσω Αυστραλιανή υπηκοότητα καθώς η μητέρα μου γεννήθηκε εκεί. Επίσης υπάρχουν συγγενείς στην Μελβούρνη που μπορούν να βοηθήσουν. Αυτήν την στιγμή διαθέτω στην άκρη περίπου 4000 ευρώ + ότι μπορούν να προσφέρουν οι γονείς.

    Θα ήθελα να μάθω αν κρίνεται εφικτή την μετανάστευση μου στην Αυστραλία.

    Σας ευχαριστώ για τον χρόνο και συγχαρητήρια για το site.
    Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά!!
    Φυσικά και είναι εφικτή η Μετανάστευση σου στην Αυστραλία. Από την στιγμή που μπορείς να πάρεις την υπηκοότητα από την μητέρα σου(χρυσό εισιτήριο και άργησες να την πάρεις...), βρίσκεσαι σε μια πάρα πολύ καλή ηλικία, έχεις πτυχίο (σχετικά με αυτό άλλα μέλη είναι πιο κατάλληλα να σε βοηθήσουν), φαντάζομαι κατέχεις την γλώσσα(ε, με μαμά Αυστραλέζα), έχεις κάποια χρήματα στην άκρη (γνωρίζω οικογένεια 5 ατόμων που έφυγαν με λιγότερα, βέβαια αυτό είναι προσωπικό θέμα), έχεις και κάποιους συγγενείς (σ'αυτό κράτα μικρό καλάθι..αν και σου εύχομαι ολόψυχα να σου έρθουν όλα δεξιά)τι είναι αυτό που σε προβληματίζει??

  2. #172
    Member
    Εγγραφή
    Aug 2013
    Gender
    Male
    Περιοχή
    Melbourne
    Μηνύματα
    39

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο aris13888 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλησπέρα σας!

    Ονομάζομαι Άρης, είμαι 27 ετών από Θεσσαλονίκη, Αρχιτέκτων Μηχανικός με Μεταπτυχιακό MSc Engineering Project Management.

    Εδώ και λίγο καιρό σκέφτομαι σοβαρά την αναζήτηση εργασίας στην Αυστραλία, με αφορμή την ύπαρξη συγγενών (θείος, θεία, ξαδέρφια, σύζυγοι αυτών, ανίψια). Ο λόγος είναι ότι αφ' ενός οι συγγενείς μου θα μπορούν να με βοηθήσουν σε οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει, κάτι που είναι δύσκολο να γίνει όταν κάποιος αναζητεί μια καινούργια ζωή σε ένα ξένο και μακρινό μέρος, αφ' ετέρου ο υψηλός μισθός που αντιστοιχεί στο επάγγελμά μου εκεί είναι ένα ικανότατο δέλεαρ...

    Το καλοκαίρι άρχισα την αναζήτηση για VISA και έχω ήδη ξεχωρίσει την:

    Temporary Work (Skilled) visa (subclass 457)
    η οποία, αν δεν κάνω λάθος, απαιτεί την προσυμφωνία εργοδότη-εργαζομένου και την αποδοχή επαγγελματικής θέσης πριν την αίτηση και -προφανώς- το ταξίδι. Μάλιστα, το επάγγελμά μου (Project Manager) είναι πρώτο πρώτο στη λίστα SOL (ως Construction Project Manager), οπότε θεωρώ ότι κινούμαι στα κατάλληλα επίπεδα.

    Όμως, επειδή είναι λογικό ένας εργοδότης να αρνηθεί την επικείμενη συνεργασία με κάποιον ο οποίος θα του έρθει ένα εξάμηνο (στο νερό) αργότερα, έψαξα και το ενδεχόμενο να ταξιδέψω με συγγενική VISA και να αναζητήσω εκεί μια θέση εργασίας. Βρέθηκα, λοιπόν, μπροστά στην:

    Skilled Independent visa (subclass 189),
    η οποία, νομίζω πως έχει αντίστοιχες επιλογές με την 457, με τη διαφορά ότι αυτή δεν απαιτεί την προσυμφωνία εργοδότη-εργαζομένου, αλλά δεν γράφει και για συγγενική σχέση. Επιτρέπει, δηλαδή, στον οποιοδήποτε να ταξιδέψει μόνος του και να αναζητήσει εργασία στην Αυστραλία.



    Εδώ, λοιπόν, θα ήθελα την εμπειρική σας γνώμη πάνω στα εξής ζητήματα:

    1) Η αναζήτηση VISA που έχω κάνει είναι ορθή; Δηλαδή, πράγματι στη δική μου περίπτωση θα συνέφερε πρωτίστως να ψάξω για την 457;
    2) Πώς αιτιολογείται η υψηλή διαφορά στο κόστος της 457 (800$) με την 189 (2700$); Μήπως αυτό δείχνει ότι είναι πιο "εύκολο" να πάρει κάποιος την 189;
    3) Έχω ακούσει ότι στις "σοβαρές" χώρες της ΝΑ Ασίας (συγκεκριμένα για Σιγκαπούρη), το πρώτο βήμα είναι η συνέντευξη (πχ μέσω Skype) και η εξ αποστάσεως αποδοχή θέσης εργασίας. Στη συνέχεια, ο εργοδότης αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την έκδοση VISA (σαν να λέμε "approved by sponsor or employer..."). Συμβαίνει κάτι τέτοιο και στην περίπτωσή μας;
    ΑΝ ΝΑΙ, αυτό σημαίνει ότι ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, η αναζήτησή μου θα πρέπει να επικεντρωθεί πρωτίστως στην αναζήτηση εργασίας και ΟΧΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ στην έκδοση VISA;


    Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και με συγχωρείτε για την έκταση του μηνύματος.
    Φιλικά,
    Άρης Κ.

    (ευχαριστώ για τη μετακίνηση, χρειάζομαι λίγη εξοικείωση με τους κανόνες του φορουμ! )
    Η βίζα η οποία συνδυάζει επαγγελματική μετανάστευση με συγγενική σχέση είναι η Skilled Regional (Provisional) 489.

    Ρίξε μια ματιά εδώ για περισσότερα: https://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/489-

    H 189 κοστίζει περισσότερα από την 457 διότι είναι βίζα μόνιμης παραμονής και όχι προσωρινή εργατική βίζα όπως η 457.

    Σε συμβουλεύω πρώτα να δεις αν έχεις τους απαιτούμενους πόντους για να αιτηθείς την 189 αλλιώς προσπάθησε για την 489. Η 489 δεν είναι βίζα μόνιμης παραμονής αλλά είναι "μονοπάτι" για μόνιμη παραμονή. Και οι δύο αυτές βίζες δεν σχετίζονται με εύρεση εργασίας και παρέμβαση εργοδοτών. Δηλαδή προχωράς πρώτα στην έκδοση της βίζας και στη συνέχεια βγαίνεις στην αγορά εργασίας.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη geo_karag : 03-01-2016 στις 14:35

  3. #173
    Junior Member
    Εγγραφή
    Nov 2015
    Gender
    Male
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Μηνύματα
    4

    Προεπιλογή

    Ευχαριστώ!

  4. #174
    Banned
    Εγγραφή
    Dec 2015
    Gender
    Male
    Περιοχή
    Athens
    Μηνύματα
    10

    Προεπιλογή Κατάλληλη βίζα

    Είναι καλή ιδέα να βγάλουμε μιά τουριστική βίζα για 3-12 μήνες ώστε να ψάξουμε εργοδότη στην Αυστραλία? Είναι πολλά τα λεφτά για βίζα εργασίας.. και πρέπει να βγάλουμε και IELTS που είναι άλλα 200 Ευρώ τα εξέταστρα..

  5. #175
    Senior Member
    Εγγραφή
    Nov 2013
    Gender
    Female
    Περιοχή
    paddington
    Μηνύματα
    132

    Προεπιλογή

    Όχι.Τα λεφτά που θα φάτε στους 3+ μήνες τα έχετε υπολογίσει?Επίσης τι επάγγελμα κάνετε και πιστεύετε ότι θα βρείτε εργοδότη εκεί?

  6. #176
    Banned
    Εγγραφή
    Dec 2015
    Gender
    Male
    Περιοχή
    Athens
    Μηνύματα
    10

    Προεπιλογή

    Ηλεκτρολόγος είμαι αλλά δέν έχω καμιά σχέση με Αυστραλία.. λογικά θα πρέπει να χτυπάω πόρτες με το βιογραφικό στο χέρι και να κάνω κανα internship.. θα γραφτώ και σε κανα σωματείο μπας και με πάρουν πουθενα βοηθό του βοηθού.. Βασικά εργοδότη θέλω για να εγκατασταθώ..

    Όταν βρώ εργοδότη τότε θα κάνω αιτηση για τη βίζα 457 και αφού μείνω 4 χρόνια στην Αυστραλία θα γίνω και Αυστραλός πολίτης..

    γιατί στις αγγελίες και στα σωματεία που διαβάζω οι δουλειες πάνε από στόμα σε στόμα και δέν σε περνουν πουθενά χωρίς συστάσεις και σπουδές/εργασιακή εμπειρία στη χώρα..
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γιάννης Γιαννάκης : 11-01-2016 στις 09:31

  7. #177
    Junior Member
    Εγγραφή
    Sep 2015
    Gender
    Male
    Περιοχή
    thessaloniki
    Μηνύματα
    3

    Προεπιλογή

    μια καλημερα σε ολη την παρεα, μια ερωτησουλα αν ξερει καποιος να απαντησει. αν ο γονιος ο ενας ειναι υπηκοος και η υπολοιπη οικογενεια παει Αυστραλια με τουριστικη βιζα, τα παιδια δικαιουνται δωρεαν η πρεπει να πληρωσει? ευχαριστω εκ των προτερων.

  8. #178
    Senior Member
    Εγγραφή
    May 2011
    Gender
    Male
    Περιοχή
    melbourne
    Μηνύματα
    576

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο tafidisa Εμφάνιση μηνυμάτων
    μια καλημερα σε ολη την παρεα, μια ερωτησουλα αν ξερει καποιος να απαντησει. αν ο γονιος ο ενας ειναι υπηκοος και η υπολοιπη οικογενεια παει Αυστραλια με τουριστικη βιζα, τα παιδια δικαιουνται δωρεαν η πρεπει να πληρωσει? ευχαριστω εκ των προτερων.
    Τα παιδιά πρέπει να είναι υπήκοοι για να μην πληρώσεις!

  9. #179
    Senior Member
    Εγγραφή
    Nov 2013
    Gender
    Female
    Περιοχή
    paddington
    Μηνύματα
    132

    Προεπιλογή

    Χωρίς βίζα που να σου επιτρέπει να εργαστείς ποιος θα σε προσλάβει?

  10. #180
    Banned
    Εγγραφή
    Dec 2015
    Gender
    Male
    Περιοχή
    Athens
    Μηνύματα
    10

    Προεπιλογή

    άμα πάω με δωρεαν τουριστική βίζα και βρώ εργοδότη.. και συμφωνήσουμε να με προσλάβει.. δέν μπορεί μετά να μου δώσει βεβαίωση και να ζητήσω βίζα 457?.. πώς θα τον βρώ τον εργοδότη εγώ από Ελλάδα? μήν τρελαθούμε.. ούτε μόνιμη αυστραλιανή διεύθυνση έχω.. ούτε αυστραλιανό τηλέφωνο.. ούτε αυστραλιανές συστατικές επιστολές.. και για να βγάλει κάποιος βίζα εργασίας πάλι έγκριση από εργοδότη πρέπει να έχει.. εκτός και σκάσει τίποτε 4500 Ευρώ στην ειδική κατηγορία..

Ετικέτες γι αυτό το Θέμα (tags)

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
Search Engine Optimization by vBSEO