Σελίδα 29 από 35 ΠρώτηΠρώτη ... 192728293031 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 281 έως 290 από 348
  1. #281
    Moderator Το avatar του χρήστη australian
    Εγγραφή
    Jan 2011
    Gender
    Male
    Περιοχή
    AussieLand
    Μηνύματα
    3.104
    Follow australian On Twitter Add australian on Facebook Add australian on Google+
    Add australian on Linkedin Follow australian on Flickr Visit australian's Youtube Channel

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Nikitse Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλησπερα πατριωτακια, εχω μια απορια: τα πεθερικα μου εζησαν στην Αυστραλια 10 χρονια ('60-'70) αλλα δεν πηραν την υπηκοότητα, δυστυχώς. Τωρα παίρνουν και καποια συνταξη απο εκει μαζι με τις ελληνικες συνταξεις τους. Υπάρχει καποιος τροπος να ζησουν μονιμα στην Αυστραλια; Αν και ειμαι σχεδον σιγουρη οτι δε γίνεται, λεω ας ρωτησω.
    Resident Return visa
    https://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/155-

  2. #282
    Junior Member
    Εγγραφή
    Jun 2016
    Gender
    Male
    Περιοχή
    Thessaloniki
    Μηνύματα
    20

    Προεπιλογή

    Γειά σας παιδιά. Η σύζυγός και τα παιδιά μου έχουν Αυστραλιανή υπηκοότητα και ετοιμάζουμε τα χαρτιά τους για Αυστραλία. Από ότι έψαξα εγώ πρέπει να αιτηθώ την 309/100. Η διαδικασία για τη visa μου είπαν ότι μπορεί να κάνει έως 15 μήνες και στοιχίζει περίπου 10000 δολ. (6.700 ευρώ).!!!!!!!!!!!! Επειδή και τα χρήματα αλλά και ο χρόνος είναι υπερβολικά θα ήθελα να μου πείτε αν υπάρχει τρόπος να φύγουμε νωρίτερα και οικονομικότερα. Σας ευχαριστώ.

  3. #283
    Junior Member Το avatar του χρήστη bassjunkies
    Εγγραφή
    Jul 2016
    Gender
    Male
    Περιοχή
    Athens
    Μηνύματα
    20
    Add bassjunkies on Facebook

    Προεπιλογή

    Αγαπητοί φίλοι καλημέρα σε όλους από την Αθήνα.

    Θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την VISA 190 (Skilled Nominated) μιας και σίγουρα κάποιο μέλος θα έχει την κατάλληλη εμπειρία.
    Έχουμε πάρει την μεγάλη απόφαση της μετανάστευσης στην Αυστραλία για τους γνωστούς σε όλους μας λόγους και συγκεκριμένα για την μετεγκατάσταση μας στην Μελβούρνη.
    Δεν έχουμε συγγενείς στην Αυστραλία και κανένας μας δεν είναι Αυστραλός υπήκοος. Έχουμε μόνο ένα φίλο (Αυστραλό) ο οποίος μας προσφέρει προς το παρών ηθική υποστήριξη.
    Θα ήθελα να παρουσιάσω ένα μικρό βιογραφικό της οικογένειας μου για να έχετε όσο γίνεται μια καλύτερη εικόνα της δικής μου περίπτωσης.

    Είμαι 38 χρονών και η γυναίκα μου 35. Έχουμε ένα κοριτσάκι 19μηνών και περιμένουμε ένα αγοράκι σε μερικές μέρες. Η εργασιακή μου εμπειρία στο αντικείμενο είναι 10 χρόνια , είμαι απόφοιτος Ι.Ι.Ε.Κ (Τεχνικός Δικτύων και Η/Υ) έχω πιστοποίηση Cisco, έχω παρακολουθήσει μια εκπαίδευση Security+ της CompTia (έχω επίσης αρκετά πιστοποιητικά από διάφορα σεμινάρια του αντικειμένου μου). Μιλώ πολύ καλά την γλώσσα (Αγγλικά) και σε μερικές μέρες θα δώσω το IELTS. Η γυναίκα μου είναι πτυχιούχος(Msc) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει μεταπτυχιακό(Msc) από το ίδιο Πανεπιστήμιο και έχει πτυχία για τρεις γλώσσες (Αγγλικά, Ιταλικά, Ισπανικά). Έχει εργασιακή εμπειρία 15ετών στον κλάδο τροφίμων και συγκεκριμένα στην γαλακτοκομία. Εγώ δουλεύω σε μεγάλη εταιρεία τηλεπικοινωνιών και η σύζυγος μου σε μεγάλη εταιρεία τροφίμων.

    Ο λόγος που αποφασίσαμε την μετανάστευση είναι καθαρά για το μέλλον της οικογένειας και ειδικότερα των παιδιών μας. Όπως καταλάβατε έχουμε και οι δύο τις δουλειές μας και δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα διαβίωσης προς το παρών στην Ελλάδα. Τι γίνεται όμως αν κάποιος χάσει την δουλειά του ή στην χειρότερη αν και οι δύο χάσουμε την δουλειά μας…??? Κάπου διάβασα στην υπογραφή κάποιου μέλους εδω ότι “το καλό το παλικάρι πριν πεινάσει βγάζει VISA” και μπορώ να πω ότι αυτό το ρητό με άγγιξε όσο τίποτα άλλο και έτσι ξεκίνησα την όλη διαδικασία αναζήτησης.

    Έδώ και δύο μήνες έχω διαβάσει όσο περισσότερο γίνεται στο διαδίκτυο σχετικά με τις κατηγορίες και τα κριτήρια απόκτησης μόνιμης VISA για την Αυστραλία, ώστε να είμαι όσο καλύτερα πληροφορημένος και προετοιμασμένος για τον εγχείρημά μου. Έχω κάνει κάποιες επιπλέον επικοινωνίες με δύο MARA agents ο ένας εκ των οποίων μου έκοψε πραγματικά τα φτερά. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος μου ανέφερε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αναγνωριστεί η εκπαίδευση και η εργασιακή μας εμπειρία από τον αρμόδιο για κάθε επάγγελμα φορέα, και έτσι δεν θα έχουμε κάποιο suitable skills assessment για την αίτηση μας στην αντίστοιχης κατηγορία VISA.


    Όσον αφορά τα επαγγέλματα και την προϋπηρεσία μας θα ήθελα να αναφέρω τα παρακάτω έπειτα από ενδελεχή έρευνα που έκανα:
    Στην λίστα SOL υπάρχει το δικό μου επάγγελμα ANZSCO code:342414 Telecommunications Technician
    Και της γυναίκας μου ANZSCO code:234112 Agricultural Scientist
    Η υπηρεσία αναγνώρισης για την ειδικότητα της γυναίκας μου είναι η VETASSESS και για την δική μου η TRA.
    Η γυναίκα μου έχει γραπτός αποδεδειγμένη εργασιακή εμπειρία 15 ετών μιας και δούλευε ενώ ήταν ακόμη φοιτήτρια στο αντικείμενο της. Μετά το πτυχίο της η εργασιακή εμπειρία είναι 10 ετών (κάπου διάβασα ότι μετρά η εμπειρία μετά το πτυχίο)
    Εγώ έχω επίσης γραπτός εργασιακή εμπειρία 10 ετών.

    Στην περίπτωση που η γυναίκα μου γράψει σε όλα τα σημεία του IELTS 6.0 και δεν πάρει κανένα βαθμό μαζεύουμε όλους τους βαθμούς ακριβώς στο όριο των (60) που θέτει η Victoria για αυτή την VISA. Ευελπιστούμε ότι δεν θα γράψει 6.0 αλλά τουλάχιστον 7.0 μιας και το επίπεδο της είναι πολύ υψηλό και έτσι να πάρουμε τους 10 επιπλέον βαθμούς. (Σε αυτή την περίπτωση συγκεντρώνουμε 70)
    Είναι παραπάνω από οφθαλμοφανές ότι η σύζυγος σαν ο κεντρικός αιτών για την VISA τηρεί όλες τις προϋποθέσεις, και τα πτυχία της γράφουν ξεκάθαρα πάνω ότι είναι αντίστοιχα όλων των M.Sc. όλων των Αγγλοσαξονικών πανεπιστημίων.

    Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ένας MARA agent στην Μελβούρνη που απευθυνθήκαμε για περισσότερες πληροφορίες μας απάντησε αρνητικά σχετικά με την αναγνώριση των πτυχίων και της προϋπηρεσίας μας???
    Ποια είναι η γνώμη σας…???
    Γνωρίζεται κάτι εσείς που εγώ δεν βλέπω και είναι τόσο αποτρεπτικό για την αίτηση μας…???

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και περιμένω τις απαντήσεις σας γεμάτος αγωνία…
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη bassjunkies : 29-08-2016 στις 14:19

  4. #284
    Senior Member Το avatar του χρήστη matoula kamitsi
    Εγγραφή
    Apr 2016
    Gender
    Female
    Περιοχή
    Patmos Dodekanese
    Μηνύματα
    192

    Προεπιλογή

    Γεια σου Giorgos D και καλως ορισες στο πατριωτακι! Ειμαστε σε παρομοια κατασταση διοτι και εγω προκειται να αιτηθω για την partner visa μονο που τα παιδια μου δεν ειναι αυστραλοι υπηκοοι και θα συμπεριληφθουν στην αιτηδη μου.
    Αν προκειται να κανεις την αιτηση offshore δηλαδη ΕΚΤΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ εμενα μου εχουν πει οτι η βιζα εγκρινεται μεσα σε 9-10 μηνες.Μπορεις να δεις και τους χρονους επεξεργασιας των αιτησεων της socworkersk και oinoi-mitsos και θα διαπιστωσεις οτι τοσο διαρκει η επεξεργασια της αιτησης και αντιστοιχα η εγκριση της βιζας.
    Τωρα αναφορικα με το ποσο που ανεφερες λαθος σε πληροφορησαν και εδω διοτι το παραβολο της αιτησης partner visa 309/100 αυτη τη στιγμη ειναι στα 6.865 AUD δηλαδη 4.640 € και οχι το ποσο που ανεφερες.Στα 10.300 AUD φθανει η βιζα η δικη μου και μαζι των δυο παιδιων μου δηλαδη καπου στα 7.280 € !!
    Ελπιζω να βοηθησα.

  5. #285
    Senior Member Το avatar του χρήστη matoula kamitsi
    Εγγραφή
    Apr 2016
    Gender
    Female
    Περιοχή
    Patmos Dodekanese
    Μηνύματα
    192

    Προεπιλογή

    Και κατι ακομα που δεν ανεφερα Giorgo D ειναι οτι πλεον το παραβολο της αιτησης OFFSHORE εχει γινει ισοτιμο με αυτο της ONSHORE δηλαδη τα ιδια χρηματα.Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να μπεις στη χωρα με τουριστικη βιζα και να αιτηθεις onshore την παρτνερ βιζα σου απο εκει.

  6. #286
    Junior Member
    Εγγραφή
    Jun 2016
    Gender
    Male
    Περιοχή
    Thessaloniki
    Μηνύματα
    20

    Προεπιλογή

    Ευχαριστώ πολύ matoula. Η τουριστική αν δεν κάνω λάθος είναι 3+3 μήνες. Στην περίπτωση που δεν εγκριθεί στο διάστημα των 6 μηνών, τι γίνεται, θα πρέπει να βγώ και να μπώ ή θα μου επιτραπεί η παραμονή μέχρι την έγκριση της partner visa 309/100. Σε ευχαριστώ και συγγνώμη που σε ταλαιπωρώ αλλά καταλαβαίνεις άγχος κλπ.

  7. #287
    Senior Member Το avatar του χρήστη matoula kamitsi
    Εγγραφή
    Apr 2016
    Gender
    Female
    Περιοχή
    Patmos Dodekanese
    Μηνύματα
    192

    Προεπιλογή

    Δεν με ταλαιπωρεις..για να τα παρουμε απο την αρχη : θα μπεις στη χωρα με τουτιστικη βιζα και θα αιτηθεις την παρτνερ βιζα.Αφου λοιπον θα αιτηθεις , θα σου δοθει μια βιζα "γεφυρα" η οποια λεγεται bridging που σου δινει δικαιωμα εργασιας μεχρι να εγκριθει η βιζα σου η οποια αφου εχετε και παιδακια και αν ειστε πανω απο τρια χρονια παντρεμενοι θα ειναι κατα πασα πιθανοτητα η permanent partner visa 100 δηλαδη η μονιμη η οποια ομως παιρνει γυρω στους 15 μηνες για να εγκριθει.Ακριβως δεν γνωριζω τους εκει χρονους επεξεργασιας.Αυτα ελπιζω να ξεδιαλυνα λιγακι το τοπιο!!

  8. #288
    Junior Member
    Εγγραφή
    Jun 2016
    Gender
    Male
    Περιοχή
    Thessaloniki
    Μηνύματα
    20

    Προεπιλογή

    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Εύχομαι να σου πάνε όλα καλά.

  9. #289
    Senior Member Το avatar του χρήστη matoula kamitsi
    Εγγραφή
    Apr 2016
    Gender
    Female
    Περιοχή
    Patmos Dodekanese
    Μηνύματα
    192

    Προεπιλογή

    Τιποτα δεν εκανα ,επισης και σε εσας!

  10. #290
    Senior Member
    Εγγραφή
    Mar 2014
    Gender
    Female
    Περιοχή
    melbourne
    Μηνύματα
    115

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο socworkersk Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γιώργο καλησπέρα και από εμένα. Δυστυχώς δεν μπορείς να αιτηθείς την Partner Visa γιατί, σύμφωνα με αυτά που γράφεις, κανένας από εσάς δεν είναι Αυστραλός υπήκοος. Η μόνη λύση σας είναι η βίζα εργασίας που για αυτά εγώ δεν ξέρω πολλά πράγματα. Ψάξε στα σάιτ των φορέων που αντιστοιχα αναγνωρίζουν τις σπουδές σας για να δείτε τι χρειάζεται για την αναγνώριση των πτυχίων και των δυο σας.
    Μάλλον για τον bassjunkies λες..

Ετικέτες γι αυτό το Θέμα (tags)

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
Search Engine Optimization by vBSEO