Σελίδα 35 από 35 ΠρώτηΠρώτη ... 25333435
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 341 έως 347 από 347
  1. #341
    Senior Member
    Εγγραφή
    Aug 2012
    Gender
    Male
    Περιοχή
    Brisbane
    Μηνύματα
    124

    Προεπιλογή

    Αρκεί μετάφραση από επίσημο μεταφραστή. Αν η διάρκεια ισχύος δεν αναφέρεται στο ελληνικό έγγραφο, δεν θα υπάρχει πρόβλημα εκτός κι αν πρόκειται για έγγραφο που είναι από τη φύση του περιορισμένης χρονικής ισχύος, όπως π.χ. το ποινικό μητρώο.

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΙΧ Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γεια σας παιδια,
    Προκειται να μεταναστευσουμε στην Αυστραλια οσο πιο συντομα γινεται.
    Η συζυγος μου και τα παιδια μου εχουν την Αυστραλιανη υπηκοοτητα εγω οχι θα ηθελα να μαθω εαν τα χαρτια που απαιτουνται για εμενα πρεπει να μεταφραστουν απο το Υπουργειο η' αρκει μεταφραση απο επισημο μεταφραστη στην Ελλαδα και
    Ολα τα πιστοποιητικα που εχουν διαρκεια μεχρι τρεις μηνες στην Ελλαδα τη διαρκεια εχουν στην Αυστραλια, θα εχουμε προβλημα εαν εχει περασει το τριμηνο;
    Ευχαριστω πολυ,

  2. #342
    Junior Member
    Εγγραφή
    Nov 2016
    Gender
    Male
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Μηνύματα
    5

    Προεπιλογή

    Κατ’ αρχήν συγχαρητήρια για το πολύ καλό και κυρίως πληροφοριακό site σας.
    Σκεφτόμαστε να μεταναστεύσουμε στην Αυστραλία. Η γυναίκα μου θα αποσπαστεί ως εκπαιδευτικός και έχουμε τις εξής απορίες:
    1. Πρέπει να εκδώσει visa, πόσο κοστίζει και τι είδους;
    2. Τι θα πρέπει να κάνει για να εκδώσει Visa; (Αθήνα ή Θεσσαλονίκη);
    3. Πόσος χρόνος απαιτείται;
    4. Σε μένα και στα παιδιά μας τι είδους visa θα τους χορηγηθεί;
    5. Θα μπορώ να εργαστώ με αυτή τη visa και τι άλλα χαρτιά θα χρειαστώ;
    6. Τα πτυχία μου πρέπει να τα μεταφράσω και που (απλό μεταφραστικό ή προξενείο;). Τι ισχύει για τα Αγγλόγλωσσα (Lower κλπ).
    7. Μπορώ να βρω εργασία από τα site εξεύρεσης ή πρέπει να πάω εκεί;
    8. Τα Ελληνικά σχολεία μπορούν να με προσλάβουν με τα πτυχία μου ή πρέπει να σπουδάσω στην Αυστραλία παιδαγωγική όπως διάβασα κάπου;
    9. To IELTS είναι απαραίτητο ακόμη και για φροντίδα Ελλήνων ηλικιωμένων (έχω πιστοποιητικό φροντίδα κατηγορίας 3)
    Σας ευχαριστώ ιδιαίτερα

  3. #343
    Member
    Εγγραφή
    Sep 2015
    Gender
    Female
    Περιοχή
    Amaliada
    Μηνύματα
    62

    Προεπιλογή

    Proudon, στον παρακατω συνδεσμο θα βρεις πληροφοριες για τους αποσπασμενους εκπ/κους :
    http://www.patriotaki.net/%CE%BC%CE%...ss-403-a-7253/

  4. #344
    Junior Member
    Εγγραφή
    Nov 2016
    Gender
    Male
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Μηνύματα
    5

    Προεπιλογή Διευκρινιστικά

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Nikitse Εμφάνιση μηνυμάτων
    Proudon, στον παρακατω συνδεσμο θα βρεις πληροφοριες για τους αποσπασμενους εκπ/κους :
    http://www.patriotaki.net/%CE%BC%CE%...ss-403-a-7253/
    Σ' ευχαριστώ Nikitsa

    Διάβασα τα όσα γράφονται για την 403. παρ' ότι λένε ότι ο/η σύζηγος μπορεί να εργαστεί full time δεν ξεκαθαρίζεται τι είδους βίζα θα έχει. Κι αυτ΄ς την 403; Εάν ξέρεις πες μου. Να είσαι καλά

  5. #345
    Member Το avatar του χρήστη kostaskavala
    Εγγραφή
    Nov 2014
    Gender
    Male
    Περιοχή
    Μελβούρνη
    Μηνύματα
    65

    Προεπιλογή

    Όλη η οικογένεια Έχει την visa 403. Περιλαμβάνει τον αιτούντα και τον σύντροφο + τα ανήλικα παιδιά, Μετά τα 18 νομιζω το παιδι χρειάζεται άλλη visa, δηλ δεν μπορεί να μείνει κάτω απο την 403.
    Βασικά θεωρώ ότι δεν είναι visa μεταναστευσης. Θα έλεγε κάνεις ότι είναι μία visa σαν την φοιτητική. Δηλαδή για συγκεκριμένο σκοπό.
    Η Απόφαση για το αν πρέπει να ερθει κανείς για μετανάστευση με visa 403 είναι μία μεγάλη συζήτηση. Θ απρέπει να ελεγχθούν πολλά και εξαρτάται από αρκετές παραμέτρους. Κι αυτό γιατί ένας εκπαιδευτικός στην ελλάδα δεν είναι όπως ένας απελπισμένος άνεργος που τα παιζει όλα για όλα. Ακόμη και για έναν άνεργο στην Ελλάδα, να τα παιξει όλα για όλα είναι πολύ σχετικό αν αξίζει να το κάνει για την Αυστραλία....τελος πάντων στο θέμα μας,
    Είναι σαν να προσπαθείς να μεταναστεύσεις με φοιτητική visa με την διαφορά ότι δεν πληρώνεις δίδακτρα και έχεις full time job δικαίωμα για τον/την σύντροφο (αυτό αλλάζει συνέχεια κάθε εξάμηνο και θα πρέπει να ελεγχθεί αν ισχύει ακόμη από το immigration της Αυστραλίας).
    μετανάστευση με 403 σημαίνει να είσαι έτοιμος για πολλά και διάφορα. . Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εχει κανείς υπόψη του ότι
    είσαι για περιορισμένο χρονικό διάστημα χωρίς
    centerlink
    , medicare
    πρέπει να πληρώσεις: δίδακτρα για σχολεία παιδιών, εμείς έχουμε το childcare (προσχολική ηλικία) περίπου 100-120 δολ την ημέρα για το ένα παιδί!
    θα πρεπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να κανεις ιδιωτική ασφάλεια στην Αυστραλία, τα ιατρικά έξοδα είναι πολύ πολύ υψηλά. περιπου 250 -300/ μηνα για το ζευγαρι η πιο φθηνή που δεν καλύπτει και πολλά.....
    bond για ενοικιο + τρέχον ενοίκιο για να μπεις σε ενα μικρό σπίτι μακρυά απο το city που σημαινει περιπου 2000 ευρω. (και φυσικά μέχρι να σου δώσουν σπίτι να εισαι έτοιμος να μένεις κάπου για όσο χρειαστεί. Εμάς μας δώσανε ένα μικρό σπίτι με ένα υπνοδωμάτιο τελικά με παρέμβαση γνωστού μετά από 2 μήνες....)
    Περίπου 130 δολ.μηνα για μηνιαία κάρτα, το άτομο για την μετακίνηση με τρένα λεωφορεία κλπ
    Από την Ελλάδα περιμένεις αρκετό καιρό να πληρωθείς το επιμίσθιο.....πόσο? ακόμη και σήμερα αδύνατο να απαντήσει κανείς....άρα πληρώνεσαι τον βασικό ελληνικό μισθό και εδώ τα έξοδα τρέχουν σε δολλαρια και τιμές Αυστραλίας......

    Γενικότερα να έχεις αρκετά λεφτά για αρχή απο την Ελλαδα, (θεωρώ τουλάχιστον 10.000 ευρω για αρχη) και βλέπεις.

    Και κάτι τελευταίο, (προσωπικά το θεωρώ πολύ σημαντικό), το άγχος στην αρχή σου βγαίνει από τα αυτιά με ότι αυτό συνεπάγεται,
    αλλά μετά αν έχεις άστρο, τύχη, προσόντα κλπ επιβραβεύεσαι, που σημαίνει ότι: ακόμη κι αν χρειαστεί να εγκαταλείψεις την Αυστραλία πρόωρα, ευχαριστείς το θεό για την ευκαιρία που σου δόθηκε να ζήσεις αυτήν την εμπειρία!!!
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kostaskavala : 21-11-2016 στις 06:27

  6. #346
    Junior Member
    Εγγραφή
    Nov 2016
    Gender
    Male
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Μηνύματα
    5

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο kostaskavala Εμφάνιση μηνυμάτων
    Όλη η οικογένεια Έχει την visa 403. Περιλαμβάνει τον αιτούντα και τον σύντροφο + τα ανήλικα παιδιά, Μετά τα 18 νομιζω το παιδι χρειάζεται άλλη visa, δηλ δεν μπορεί να μείνει κάτω απο την 403.
    Βασικά θεωρώ ότι δεν είναι visa μεταναστευσης. Θα έλεγε κάνεις ότι είναι μία visa σαν την φοιτητική. Δηλαδή για συγκεκριμένο σκοπό.
    Η Απόφαση για το αν πρέπει να ερθει κανείς για μετανάστευση με visa 403 είναι μία μεγάλη συζήτηση. Θ απρέπει να ελεγχθούν πολλά και εξαρτάται από αρκετές παραμέτρους. Κι αυτό γιατί ένας εκπαιδευτικός στην ελλάδα δεν είναι όπως ένας απελπισμένος άνεργος που τα παιζει όλα για όλα. Ακόμη και για έναν άνεργο στην Ελλάδα, να τα παιξει όλα για όλα είναι πολύ σχετικό αν αξίζει να το κάνει για την Αυστραλία....τελος πάντων στο θέμα μας,
    Είναι σαν να προσπαθείς να μεταναστεύσεις με φοιτητική visa με την διαφορά ότι δεν πληρώνεις δίδακτρα και έχεις full time job δικαίωμα για τον/την σύντροφο (αυτό αλλάζει συνέχεια κάθε εξάμηνο και θα πρέπει να ελεγχθεί αν ισχύει ακόμη από το immigration της Αυστραλίας).
    μετανάστευση με 403 σημαίνει να είσαι έτοιμος για πολλά και διάφορα. . Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εχει κανείς υπόψη του ότι
    είσαι για περιορισμένο χρονικό διάστημα χωρίς
    centerlink
    , medicare
    πρέπει να πληρώσεις: δίδακτρα για σχολεία παιδιών, εμείς έχουμε το childcare (προσχολική ηλικία) περίπου 100-120 δολ την ημέρα για το ένα παιδί!
    θα πρεπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να κανεις ιδιωτική ασφάλεια στην Αυστραλία, τα ιατρικά έξοδα είναι πολύ πολύ υψηλά. περιπου 250 -300/ μηνα για το ζευγαρι η πιο φθηνή που δεν καλύπτει και πολλά.....
    bond για ενοικιο + τρέχον ενοίκιο για να μπεις σε ενα μικρό σπίτι μακρυά απο το city που σημαινει περιπου 2000 ευρω. (και φυσικά μέχρι να σου δώσουν σπίτι να εισαι έτοιμος να μένεις κάπου για όσο χρειαστεί. Εμάς μας δώσανε ένα μικρό σπίτι με ένα υπνοδωμάτιο τελικά με παρέμβαση γνωστού μετά από 2 μήνες....)
    Περίπου 130 δολ.μηνα για μηνιαία κάρτα, το άτομο για την μετακίνηση με τρένα λεωφορεία κλπ
    Από την Ελλάδα περιμένεις αρκετό καιρό να πληρωθείς το επιμίσθιο.....πόσο? ακόμη και σήμερα αδύνατο να απαντήσει κανείς....άρα πληρώνεσαι τον βασικό ελληνικό μισθό και εδώ τα έξοδα τρέχουν σε δολλαρια και τιμές Αυστραλίας......

    Γενικότερα να έχεις αρκετά λεφτά για αρχή απο την Ελλαδα, (θεωρώ τουλάχιστον 10.000 ευρω για αρχη) και βλέπεις.

    Και κάτι τελευταίο, (προσωπικά το θεωρώ πολύ σημαντικό), το άγχος στην αρχή σου βγαίνει από τα αυτιά με ότι αυτό συνεπάγεται,
    αλλά μετά αν έχεις άστρο, τύχη, προσόντα κλπ επιβραβεύεσαι, που σημαίνει ότι: ακόμη κι αν χρειαστεί να εγκαταλείψεις την Αυστραλία πρόωρα, ευχαριστείς το θεό για την ευκαιρία που σου δόθηκε να ζήσεις αυτήν την εμπειρία!!!
    Κώστα σ΄ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες σου. Επειδή οι πληροφορίες διίστανται πες μου εάν το Ελληνικό κράτος καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης και visas εκτός του αποσπασμένου και του συζύγου και των παιδιών (διαβάσαμε ότι δεν καλύπτει του συζύγου). Επίσης βάση της εμπειρίας σου πιστεύεις ότι θα μπορώ με το βιογραφικό μου να βρω εργασία πριν έρθω στην Αυστραλία; (σκεφτόμαστε να πάω με τα παιδιά 6 μήνες αργότερα). Γιατί άργησες τόσο να βρεις σπίτι; Πριν έρθεις στην Αυστραλία θα ξέρεις σε ποια πόλη θα διδάξεις ή θα αποφασίσει ο συντονιστής μόλις έρθεις; Υπάρχει ευελιξία για την πόλη; Μας είπαν ότι υπάρχουν μικρές πόλεις που η εκεί κοινωνία (δεν ξέρω εάν εννοούν η Ελληνική) σου προσφέρει σπίτι. Ισχύει και που είναι αυτές;

    Να είσαι καλά

  7. #347
    Junior Member
    Εγγραφή
    Jun 2016
    Gender
    Male
    Περιοχή
    Thessaloniki
    Μηνύματα
    20

    Προεπιλογή

    Καλησπέρα. Θα ήθελα τη βοήθεια κάποιου, ο οποίος υπέβαλε αίτηση ηλεκτρονικά για υπηκοότητες. Έχω υποβάλλει την αίτηση αλλά μου αφήνει 20 επισυνάψεις. Άφησα την φόρμα 80 η οποία είναι 18 σελίδες και μπήκα ξανά για να την υποβάλλω αλλά μου δίνει δυνατότητα για 1. Τι πρέπει να κάνω; Να την επισυνάψω σε τυχόν άλλα κενά π.χ. της συζύγου μου η τι; Παρακαλώ αν γνωρίζει κάποιος να μου απαντήσει άμεσα. Την αίτηση την έστειλα σήμερα και δεν θέλω να χάσω χρόνο. Ευχαριστώ.

Ετικέτες γι αυτό το Θέμα (tags)

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
Search Engine Optimization by vBSEO