Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 11
 1. #1
  Member Το avatar του χρήστη yiota_nurse
  Εγγραφή
  Oct 2013
  Gender
  Female
  Περιοχή
  Poros
  Μηνύματα
  38

  Smile Εξαιρετικές συμβουλές για όλους από κάποιον που τα κατάφερε

  Το βρήκα από κάποιο site και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας!
  Απο την Lina Venardou


  Εξαιρετικές συμβουλές για όλους από κάποιον που τα κατάφερε:

  Αν και δεν είμαι του δικού σας κλάδου σκέφτηκα να παραθέσω τη δική μου εμπειρία. Ψάχνω στο εξωτερικό δουλειά εδώ και περίπου 8 μήνες αν και ακόμη εργάζομαι στην Ελλάδα. Το πρώτοκαιρό πραγματικά δεν ήξερα τι έκανα με αποτέλεσμα να μην λαμβάνω καμία απάντηση. Εκτός από αυτό τα βιογραφικά που έστελνα ήταν πολύ λίγα γιατί το έψαχνα πολύ.Εν ολίγοις άρχισα να λαμβάνω απαντήσεις μόνο όταν έστρωσα το βιογραφικό μου. Μέγα λάθος έστελνα πολύ αναλυτικό cover letter που το 99% δεν το διάβαζαν. Οπότε, όταν μετέφερα αυτό το περιεχόμενο στο βιογραφικό μέσα άρχισα να λαμβάνω τις πρώτες απαντήσεις. Για όσους στέλνουν cover letter προτείνω 8-10 γραμμές max που να αναφέρει τι κάνατε τα τελευταία χρόνια, σε πόσο καιρό μπορείτε να πάτε στο εξωτερικό και γιατί θέλετε να αφήσετε τη χώρα σας και τη δουλειά σας.Πρώτη συμβουλή. Επίσης, αρχίστε να ψάχνεται για recruiters αν και να ξέρετε ότι οι recruiters δεν θα σας δώσουν την απαιτούμενη προσοχή εκτός και αν έχετε πολύ καλό βιογραφικό γιατί πληρώνονται με το κεφάλι και ψάχνουν για candidates που έχουν πολλές προοπτικές για να προσληφθούν.Δεύτερη συμβουλή. Κάνετε follow σε όλες τις εταιρείες που σας ενδιαφέρουν και φυσικά να κάνετε join σε groups του κλάδου σας. Πολλές φορές οι εταιρείες δεν ανακοινώνουν τις θέσεις εργασίας σε job boards ούτε βάζουν αγγελία.Τρίτη συμβουλή και πολύ σημαντική! Αν απορριφτείτε σε συνέντευξη ρωτήστε το λόγο. Μπορεί η απάντηση που θα πάρετε να σας βοηθήσει για μελλοντικές θέσεις. Κατά πάσα πιθανότητα είναι κάτι που το γνωρίζεται αλλά δεν το αναφέρατε καν κατά τη διάρκεια τη συνέντευξης σας.Τέταρτη συμβουλή. Ανοίξτε skype, αγοράστε κάμερα και μικρόφωνο, αγοράστε skype credits για να μπορείτε να κάνετε φθηνές κλείσεις στο εξωτερικό και δώστε όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές στο recruiter για επικοινωνία. Εγώ έχω skype, hangout, skype credits, Lync, Microsoft communication client τα πάντα.Πέμπτη συμβουλή. Κατά το τέλος της συνέντευξης θα σας ρωτήσουν αν έχετε κάποια απορία. Τσακίστε τον recruiter στις ερωτήσεις όχι όμως του στυλ πόσο κόσμο έχετε στην εταιρεία και αν κάνετε barbeque αλλά ερωτήσεις που θα τον κολλήσουν στο τοίχο και θα χρειαστεί να σκεφτεί για να απαντήσει. Επιβραβεύστε τον/την όταν δίνει κάποια καλή απάντηση.Έκτη και τελευταία συμβουλή. Πάρτε χάπια για το στομάχι και να λέτε κάθε μέρα στους ανθρώπους σας ότι τους αγαπάτε!Το θετικό που υπάρχει στο εξωτερικό (μερικές φορές αρνητικό) είναι ότι οι τρεις πρώτοι μήνες είναι probation period για να σε δοκιμάσει ο εργοδότης αν του κάνεις. Αφού περάσεις το probation period γίνεται αναπροσαρμογή του μισθού σου με βάση την απόδοση σου, κοινώς μπορεί να κερδίσεις ένα με δύο μισθούς ίσως και παραπάνω το έτος σε σχέση με τα χρήματα που σου προσέφεραν στην αρχή. Υπάρχουν και άλλες εταιρείες που δίνουν benefits με βάση τον τζίρο του μήνα αλλά μην περιμένεις πολλά.

  Αν θέλεις να στέλνεις χρήματα στην οικογένεια σου πρέπει να βρεις μια δουλειά σε χώρα που δεν έχει φόρους όπως UAE και South Africa (Στο Cape Town είναι tax free για δύο χρόνια αν δεν κάνω λάθος).Πολύ καλή επιλογή είναι Ελβετία. Οι μισθοί είναι αρκετά μεγάλοι και όταν δουλευουν δύο άτομα μπορείς να βάζεις περίπου 10.000 ευρώ στην άκρη το έτος ή και παραπάνω ανάλογα με τη δουλειά που κάνεις.Οι σελίδες που χρησιμοποίησα είναι:

  www.indeed.com – Η συγκεκριμένη σελίδα έχει δουλειές για διάφορες χώρες οπότε όταν μπείτε στην αρχική επιλέξτε τη χώρα που σας ενδιαφέρει πχ www.indeed.ch για Ελβετία ή www.indeed.at για Αυστρία.

  www.monster.com – Επίσης, και αυτή η σελίδα έχει δουλειές για διάφορες χώρεςΕπίσης, και αυτή η σελίδα έχει δουλειές για διάφορες χώρες πχhttp://www.careerbuilder.com/JobSeeker/Jobs/jobfindil.aspx

  Για Ελβετία το καλύτερο είναι www.jobs.ch

  Για Αγγλία www.reed.co.uk, www.totaljobs.com, www.jobsite.co.uk,www.cwjobs.co.uk (για πληροφορική), jobs.telegraph.co.uk

  Για Ιαπωνία www.ecentral.jp

  Για UAE www.bayt.com και dubai.dubizzle.comΟπωσδήποτε να κάνετε follow τις εταιρίες που σας ενδιαφέρουν και join τα αντίστοιχα groups στο Linkedin. Στα group που θα κάνετε join να επιλέξετε να σας έρχονται email κάθε μέρα. Στο κάτω μέρος των email είναι είναι οι δωρεάν αγγελίες από εταιρείες. Εγώ τη δουλειά μου έτσι τη βρήκα.

  ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Στα sites που βάζουν δωρεάν αγγελίες, οι περισσότερες είναι fake από recruiters για να δείχνουν ότι έχουν πελατεία και για να κάνουν μεγάλη βάση βιογραφικών. Αντιθέτως όταν δημοσιεύουν μια αγγελία σε group στο Linkedin η θέση είναι πραγματική. Αυτό σας το λέω για να μην χάνεται χρόνο και ενέργεια με ψεύτικες αγγελίες. Εγώ μετά από κάποιο διάστημα ενεργοποιούσα το φίλτρο «Direct Employee» για να εμφανίζονται οι αγγελίες των εταιρειών μόνο.ΠΡΕΠΕΙ να βάλετε το βιογραφικό σας σε όλες τις παραπάνω τις σελίδες. Σε όσες περισσότερες το βάλετε τόσες περισσότερες ευκαιρίες έχετε να δει κάποιος το βιογραφικό σας.

  ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ θα κάνετε edit και save το βιογραφικό σας ακόμη και αν δεν αλλάζεται κάτι!!! Όταν κάνετε αυτό το βιογραφικό φαίνεται στους recruiter πρώτο γιατί κάνουν sorting ανάλογα με την ημερομηνία εισαγωγής και αναπροσαρμογής του βιογραφικού. Οπότε αν το βιογραφικό σας είναι μέσα στο site 2 μήνες και δεν έχετε κάνει αυτό το κολπάκι το βιογραφικό σας δεν θα το δει κανείς!

  Η λύση είναι μία σε αυτή τη περίπτωση ...η επίθεση! Κάνεις αμέσως έτοιμα φιλίας στον recruiter και του ζητάς το job description. Εφόσον είναι εξωτερικός recruiter και όχι απο το HR της εταιρείας. Αν είναι απο την εταιρεία έχουν τα στοιχεία τους στην αγγελία όπως τηλ και email οπότε και τους στέλνεις email.

  Αν είναι εξωτερικός recruiter (head hunter) και η αγγελία είναι πραγματική θα σου στείλει το job description συνήθως με ΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ δηλαδή πραγματική αγγελία αλλά θα φαίνεται ότι είναι απο άλλη εταιρεία. Αυτό είναι 50-50 και το κάνουν για να μη τους κλέψουν τη δουλειά άλλοι recruiters.

  Τώρα αν θέλετε να ψάξετε περισσότερο τι γίνεται με την αγγελία, παίρνετε ένα τμήμα της - μια χαρακτηριστική πρόταση με 4-5 λέξεις και τι βάζετε στο Google για αναζήτηση με quotes " ", δηλαδή "Take responsibility for the management and implementation of search". Όταν κάνετε την αναζήτηση έτσι θα σας βγάλει σελίδας που έχουν δημοσιευμένη τη συγκεκριμένη αγγελία και ίσως βρείτε την εταιρεία ή κάποια περισσότερα στοιχεία που θέλετε.

  Κάτι ακόμη... εγώ αφιέρωνα κάθε μέρα μια με δύο ώρες στο ψάξιμο μέχρ να βρω ακριβώς τι γίνεται. Αν θέλετε να βλέπετε μόνο τις τελευταίες αγγελίες κάντε λογαριασμό σε όλες τις σελίδες και ενεργοποιήστε τα auto alerts για τις θέσεις που σας ενδιαφέρουν για να έρχονται στο email σας. ΠΡΟΣΟΧΗ στα auto alerts έρχεται μόνο ένα τμήμα των αγγελιών οπότε πάλι πρέπει να ψάξετε στην εκάστοτε σελίδα.

  ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ όταν βάζετε ένα βιογραφικό πχ στο monster.com μην το ονομάζεται CV Bachtsevanis Dimitris αλλά με το τίτλο της θέσης που ψάχνετε για να μπορούν να σας βρουν πχ ψάχνεις για construction project manager θα βάλεις experienced construction project manager και όχι CV Bachtsevanis Dimitris γιατί κανείς δεν ψάχνει να βρει συγκεκριμένα εσάς!

  Lina Venardou
  Μην αφήσεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου έιναι άπιαστα..!

 2. #2
  Junior Member
  Εγγραφή
  Nov 2013
  Gender
  Male
  Περιοχή
  ioannina
  Μηνύματα
  16

  Προεπιλογή

  Πάρα πολύ καλό!Μπράβο yiota_nurse.

 3. #3
  Member Το avatar του χρήστη Erandi
  Εγγραφή
  Nov 2013
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Bruxelles
  Μηνύματα
  50

  Προεπιλογή

  παρα πολυ εξυπνα τα τιρς σου..thanks
  What doesnt Kill you,Makes you Stronger..

 4. #4
  Senior Member
  Εγγραφή
  Nov 2011
  Gender
  Female
  Περιοχή
  Bristol
  Μηνύματα
  147

  Προεπιλογή

  Γιωτα σ ευχαριστουμε παρα πολυ για την ενημερωση ειναι πολυτιμες οι πληροφοριες που μας εδωσες!!!Αν και νεα εισαι πολυ καλα ενημερωμενη και την ψαχνεις πολυ!!!!

 5. #5
  Member Το avatar του χρήστη yiota_nurse
  Εγγραφή
  Oct 2013
  Gender
  Female
  Περιοχή
  Poros
  Μηνύματα
  38

  Προεπιλογή

  karmen1314 Σ' ευχαριστώ πολύ Κάρμεν!!! Έχω τόσο ελεύθερο χρόνο που το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ψάχνω έτσι ώστε να μην φτάσει εκείνη η στιγμή και πελαγώσω..!!
  Erandi & pagouras ευχαριστώ πολύ!! Ελπίζω σε όλους να φανούν χρήσιμα!!
  Μην αφήσεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου έιναι άπιαστα..!

 6. #6
  Junior Member
  Εγγραφή
  Dec 2013
  Gender
  Female
  Περιοχή
  pelloponese
  Μηνύματα
  5

  Προεπιλογή

  να σαι καλα Γιωτα για την βοηθεια σου..καλα κανεις και ψαχνεις και για μας καλες γιορτες σου ευχομαι μεσα απ την καρδια μου..

 7. #7
  Junior Member
  Εγγραφή
  Apr 2015
  Gender
  Male
  Περιοχή
  rodos
  Μηνύματα
  6

  Προεπιλογή

  Είσαι Νοσηλέυτρια

 8. #8
  Member Το avatar του χρήστη yiota_nurse
  Εγγραφή
  Oct 2013
  Gender
  Female
  Περιοχή
  Poros
  Μηνύματα
  38

  Προεπιλογή

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο kami Εμφάνιση μηνυμάτων
  Είσαι Νοσηλέυτρια
  Βασικά τώρα παίρνω το πτυχίο!
  Μην αφήσεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου έιναι άπιαστα..!

 9. #9
  Junior Member
  Εγγραφή
  Apr 2015
  Gender
  Male
  Περιοχή
  rodos
  Μηνύματα
  6

  Προεπιλογή

  Εχεις ψάξει για δουλειά σε νοσοκομεία στο εξωτερικό και εγώ Νοσηλευτής είμαι.

 10. #10
  Member Το avatar του χρήστη yiota_nurse
  Εγγραφή
  Oct 2013
  Gender
  Female
  Περιοχή
  Poros
  Μηνύματα
  38

  Προεπιλογή

  Βασικά το πτυχίο μας δεν αναγνωρίζεται εκεί.. Αυτό πρέπει να το γνωρίζεις.. Πρώτα απ' όλα βασικά πρέπει να έχεις το IELTS με σκορ. 7-7.5 Ακόμη, για να αναγνωριστούμε πρέπει να δώσουμε κάποιες εξετάσεις.. Πρέπει να αποφασίσεις σε ποια πολιτεία θα πας γιατί ισχύουν διαφορετικά πράγματα σε κάθε πολιτεία.. Σου παραθέτω ένα site για να μπεις να δεις τι ισχύει σε κάθε πολιτεία: Canada Immigration News - Coming to Canada as a Nurse – The Process Απ' όσο ξέρω στην αρχή είναι ολίγον δύσκολο να βρεις σε νοσοκομείο δουλεία. Θα μπορέσεις παρόλο αυτά να βρεις σε γηροκομεία και σε άλλα τέτοια κέντρα διότι έχουν έλλειψη προσωπικού.. Ότι θες ρώτησε με..!
  Μην αφήσεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου έιναι άπιαστα..!

Παρόμοια Θέματα

 1. Ψάχνω κάποιον να με φιλοξενήσει στο Λονδίνο
  Από avriltedy in forum Μετανάστευση στη Μεγάλη Βρετανία
  Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 31-05-2014, 21:23
 2. 40 όμορφες Συμβουλές
  Από sal22 in forum Κοινωνία, Οικογένεια & Οικονομικά
  Απαντήσεις: 2
  Τελευταίο Μήνυμα: 10-04-2013, 07:56
 3. Πως τα κατάφερε ο πρόεδρος της Ισλανδίας
  Από W.AUSTRALIAN in forum Κοινωνία, Οικογένεια & Οικονομικά
  Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 25-02-2013, 23:01
 4. Εορταστικές Χριστουγεννιάτικες Συμβουλές
  Από vanessa in forum Διάφορα Θέματα
  Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 18-12-2007, 06:33

Ετικέτες γι αυτό το Θέμα (tags)

Δικαιώματα - Επιλογές

 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
 • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
 • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
 •  
Search Engine Optimization by vBSEO