Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 2 από 2
 1. #1
  Senior Member
  Εγγραφή
  Feb 2013
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Athens
  Μηνύματα
  132

  Προεπιλογή Εργασία σε αγροτική φάρμα στις Άλπεις

  Το θέμα αυτό ίσως ξενίσει κάποιους που δεν είναι εξοικειωμένοι με τον χώρο, αλλά είναι κάτι συνηθισμένο για τις αναφερόμενες χώρες και κυρίως την Ελβετία.

  Αυτήν την εποχή, πολλές εφημερίδες και σαιτ στις χωρες που περιλαμβάνουν κομμάτι των Άλπεων, και κυρίως στην Ελβετία, γεμίζουν από αγγελίες για εργασία σε Αλπικές φάρμες, κυρίως κτηνοτροφικές, που ζητούν εποχιακούς υπαλλήλους για κάποιους από τους επερχόμενους μήνες της γαλακτοπαραγωγικής περιόδου.
  Για τους Ελβετούς, η καλοκαιρινή ενασχόληση σε κάποια Αλπική φάρμα, αποτελεί μία συνηθισμένη "πλούσια" εμπειρία που την ονομάζουν "Alptraum" (Αλπικό όνειρο)
  Υπάρχει ολόκληρη φιλοσοφία γύρω από αυτές τις δουλειές, διάφοροι φορείς που ασχολούνται, ακόμη και σχολεία προετοιμασίας, για τις εν λόγω εργασίες. Φυσικά, οποιαδήποτε εμπειρία αποκτηθεί θεωρείται ως "προυπηρεσία" ή "Ausbildung" εκεί, ενώ υπάρχει και τυπικά καθιερωμένο μισθολόγιο, ανάλογα τη θέση εργασίας.

  Οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις, ανήκουν σε όλες τις κοινωνικές κάστες, και μπορεί να είναι ακόμη και κάποια εικοσάχρονη γαλαζοαίματη κοπέλα, που πηγαίνει για 6 μήνες να βοσκήσει και να αρμέξει αγελάδες στα βουνά, και να γυρίσει το φθινόπωρο, γεμάτη περηφάνεια και δεκάδες φωτογραφίες, δίπλα στις αγελάδες και τα μοσχαράκια της, για να τις δείχνει στις φίλες, στα παιδιά της και τα εγγόνια της. Πράγματα που δυστυχώς στην Ελλάδα, πλέον ξενίζουν.

  Οι συνήθεις εργασίες αφορούν κυρίως φάρμες με αγελάδες γαλακτοπαραγωγής, μοσχαράκια, πρόβατα, κατσίκες, άλογα, γουρούνια, κότες, και σε πολλές περιπτώσεις συνοδεύεται με τυροκομικές εργασίες. Πολλές από τις φάρμες είναι σε απομονωμένες περιοχές, όπου παρέχεται διαμονή και διατροφή.

  Από την άποψη του νεοέλληνα μετανάστη, πρόκειται για μία εναλλακτική μορφή μετανάστευσης, η οποία ωστόσο, μπορεί να πλεονεκτεί ιδιαίτερα, σε σχέση με τις συνηθισμένες μορφές, όπου πάμε σε κάποια μεγαλούπολη, νοικιάζουμε ένα δωμάτιο ή διαμέρισμα πληρώνοντας τ άντερά μας, και ξεπατωνόμαστε να ψάχνουμε για ευτελείς δουλειές στις οποίες λιώνουμε μέχρι τελική πτώσεως για ένα μεροκάματο επιβίωσης. Αντίθετα εδώ, μπορεί κάποιος σε έξι μήνες να κερδίσει όσα θα κέρδιζε σε ένα χρόνο σε κάποια άλλη δουλειά (ειδικά επί Ελβετικού εδάφους όπου οι μισθοί είναι ιδιαίτερα ψηλοί), με λιγότερα έξοδα διαβίωσης, και πιθανό και μεγαλύτερη ικανοποίηση, μακριά απ το άγχος και την κλεισούρα των μεγαλουπόλεων, ή και τρεις-τέσσερις φορές περισσότερα απ όσα θα κέρδιζε σε μία ελληνική υπαλληλική δουλειά ολόκληρου έτους.

  Οι συνήθεις απαιτήσεις για τις θέσεις είναι κάποια σχετική προυπηρεσία και η γνώση Γερμανικών. Οι συστάσεις από παλαιότερους εργοδότες θεωρούνται ιδιαίτερο προσόν, όπως είναι ευνόητο.

  Παραθέτω κάποια σχετικά site, για περισσότερες πληροφορίες:

  z’alp.ch, die Alpwirtschafts-Website der Älplerinnen und Älpler
  ALPORAMA - Schweizer Alpbetriebe Marketing Inventar - SAMI
  Alpine Culture: Experiencing farm work on the Alp - Switzerland Tourism
  Alpkäse – Wo Tradition zum Genuss reift
  https://www.landwirtschaft.ch/

  Ειδικά στο πρώτο, υπάρχουν σχεδόν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες και σχετικά links, αγγελίες, συζητήσεις, κλπ

  Όποιος έχει κάποια εμπειρία είτε δική του είτε γνωστού του, ας την αναφέρει.

 2. #2
  Senior Member
  Εγγραφή
  Feb 2013
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Athens
  Μηνύματα
  132

  Προεπιλογή

  Στο παρακάτω Link, εμφανίζονται οι μισθοί, βάσει κανονισμού.
  Για παράδειγμα, σε μία κλασική θέση βοσκού αγελάδων μαζί με αρμεγή, το μεροκάματο κυμαίνεται από 170-220CHF, δηλαδή μέσο όρο περίπου 33.000€ το εξάμηνο, δηλαδή περίπου 5.500€ τον μήνα.

  zalp - Richtlohn 2015

Ετικέτες γι αυτό το Θέμα (tags)

Δικαιώματα - Επιλογές

 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
 • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
 • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
 •  
Search Engine Optimization by vBSEO