Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 29
 1. #11
  Senior Member Το avatar του χρήστη patrioten
  Εγγραφή
  Mar 2012
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Stockholm
  Μηνύματα
  1.130

  Red face Η συμπάθεια η αποδοχή και ο σεβασμός κατακτάται, δεν επιβάλλεται και δεν απαιτείται.

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο A_Qnn Εμφάνιση μηνυμάτων
  Δεν συμφωνώ με την άποψη σου για αυτούς που όπως λες : "νιώθουν μετανάστες" και να δείχνουν σαν να είναι ξένο σώμα. Όταν πρωτοήρθα εδώ με ένα Mittelstufe από το Goethe και 6 μήνες ζωής στη Γερμανία υπήρχε πολλύς κόσμος που κατά καιρούς μου έλεγε μπράβο, μιλάς πολύ καλά Γερμανικά. Τα τελευταία χρόνια, από τη γλώσσα δεν με ξεχωρίζεις σχεδόν από τους Αυστριακούς, και επειδή έχω λευκό δέρμα και βάφω και τα μαλλιά κανείς δεν λέει πλέον μπράβο γιατί νομίζουν ότι είμαι από εδώ. Όταν όμως το παίρνουν χαμπάρι σε μια παρέα ή σε μια υπηρεσία όταν ζητήσουν ταυτότητα, θυμώνουν, το πρόσωπό τους αλλάζει πολύ - κάνουν μάλιστα και με το πάνω μέρος του σώματος μια κίνηση προς τα πίσω με μια σιχασιά λες και μυρίζω άσχημα. Έχω ακούσει τα πάντα π.χ. Μα πώς γίνεται να είστε ξένη, αφού η προφορά σας είναι Αυστριακή! Με μπερδέψατε / με ξεγελάσατε / μου λέτε ψέμματα. Μετά σε ρωτάνε αν έχεις τελειώσει το σχολείο εκεί - πρέπει να δεις πως χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους όταν τους απαντάω με περηφάνια όχι. Άλλοι λένε ότι αυτό δεν υπάρχει, ένας συνάδελφος έφερε ένα βιβλίο όπου κάποιος ψυχολόγος υποστήριζε ότι η προφορά μαθαίνεται μόνο μέχρι τα 6, και ότι πρέπει να τους λέω ψέμματα και οπωσδήποτε έχω κάποιον παππού ή γιαγιά από την Αυστρία που μου τα έμαθε όταν ήμουν μωρό ! Δεν έχω ακούσει κανένα μπράβο για την πολύ καλή γνώση των γερμανικών μου τα τελευταία χρόνια - ακούω πλέον πολύ χειρότερα σχόλια απ΄ότι όταν οι γνώσεις μου ήταν ακόμα μέτριες. Γι'αυτό το λόγο (και για άλλους που δεν έχω το χρόνο να αναλύσω σήμερα) πιστεύω ότι όσο νιώθεις ξένο σώμα και είσαι λίγο πιο υποτακτικός και μαζεμένος, τόσο πιο αποδεκτός είσαι. Όταν πραγματικά φτάσεις σε ένα πολύ καλό στάδιο ενσωμάτωσης, και το εκπέμπεις αυτό (και με τη γλώσσα), τότε είναι που "κλωτσάνε" γιατί δεν θέλουν να είσαι και να φαίνεσαι ίσος.

  Επειδή είπα πολλά κακά, ας πούμε και τα καλά . Σίγουρα η Αυστρία είναι ένα μέρος με ασφάλεια. Εκπληκτικές συγκοινωνίες, εκπληκτικό και καθαρό περιβάλλον. Γι' αυτό το λόγο έχουν και πολύ καλά και υγιεινά προϊόντα. Δωρεάν εκπαίδευση, σε κάθε πόλη πολλές βιβλιοθήκες, μουσεία, κοντσέρτα, θέατρα. Είναι μια πολύ καλή χώρα ακόμα και για να πάρεις γενική μόρφωση και παιδεία. Ο εργαζόμενος έχει πολλά δικαιώματα και δίκαιο ωράριο. Και πάρα πολλά άλλα ...
  Δεν αρνούμαι τα καλά γιατί αυτά ήταν ο λόγος που έμεινα 10 χρόνια !
  Το νόημα της δικής μου άποψης βασιζόμενη στις εμπειρίες ΜΕΤΑ το 2010 είναι το εξής : Από όλα αυτά τα καλά, πόσα μπορεί πρακτικά να έχει ένας Έλληνας ; Θα έχει ποιότητα ζωής αν δεν του δίνουν σπίτι να νοικιάσει ; Θα έχουν τα παιδιά του μόρφωση τη στιγμή που θα αντιμετωπίζονται με δυσπιστία και ρατσισμό από τον/τη δασκάλο/α και τ'άλλα παιδια ; Θα μπορεί να πάει στη δουλειά του αν οι ώρες που περνάει στις υπηρεσίες είναι υπερβολικές ; Θα μπορεί να έχει υγεία αν ο γιατρός αρνείται να τον εξετάσει ; Θα μπορεί να σπουδάσει αν το πανεπιστήμιο τον πετάξει έξω γιατί δεν πλήρωσε ενώ έχει πληρώσει ; Θα μπορεί να ζήσει νόμιμα αν του χάσουν τα χαρτιά του, τις κάρτες του κτλ. ; 1 στους 4 ψηφίζει ακροδεξιά και μετά το 2010 έρχεται καπάκι και η κακή εικόνα της Ελλάδας. Τουλάχιστον 1 στους 4 γιατρούς, γραμματείς σε υπηρεσίες, συναδέλφους, συμφοιτητές, δάσκαλοι των παιδιών μας θα μας συμπεριφέρονται ρατσιστικά και θα μας δημιουργούν προβλήματα. Εγώ (υποκειμενικά και εμπειρικά) λέω 1 στους 2 μετά το 2010. Έτσι πέφτει ΠΟΛΥ το επίπεδο της ζωής μας και ο δείκτης ανταποδοτικότητας αγγίζει το ύψος της Ελλάδας. Το ξαναλέω : Ας ζυγίσει κανείς τα θετικά και τα αρνητικά, και ας πάρει την απόφαση για τον εαυτό του και την οικογένειά του.
  Αγαπητή A_Qnn !
  Φάσκεις και αντιφάσκεις, και μάλιστα με ρατσιστική διάθεση, κατηγορώντας και διασύροντας την χώρα που σε φιλοξενεί 10 χρόνια και σου έχει προσφέρει τόσα πολλά: καλή δουλειά, υψηλή μόρφωση (2ο αυστριακό μεταπτυχιακό σχεδόν στην τσέπη και 8 επιστημονικές δημοσιεύσεις), ασφάλεια, εκπληκτικές συγκοινωνίες, εκπληκτικό και καθαρό περιβάλλον, υγιεινά προϊόντα, δωρεάν εκπαίδευση,...γράφεις ότι... σε κάθε πόλη έχει πολλές βιβλιοθήκες, μουσεία, κοντσέρτα, θέατρα. Είναι μια πολύ καλή χώρα ακόμα και για να πάρεις γενική μόρφωση και παιδεία. Ο εργαζόμενος έχει πολλά δικαιώματα και δίκαιο ωράριο,...και που δίνει δικαίωμα στις γυναίκες να μείνουν 2 χρόνια μετά τη γέννα σπίτι και να πληρώνονται.. Και πάρα πολλά άλλα ...(από αυτά που γράφεις)......
  Θα σε συμβούλευα να απολαύσεις, αυτό το υψηλό επίπεδο ζωής, που μας περιγράφεις... και να μην αφήνεις τον εαυτό σου να φιλτράρει μόνο τα αρνητικά τυχαία περιστατικά που μπορούν να συμβούν στον κάθε ένα, ούτως η άλλως κακοτυχίες, στραβόξυλα και βλαμμένοι υπάρχουν και στις "καλύτερες οικογένειες".
  Με συμπάθεια στο λέω,... διαβάζοντας συνολικά αυτά που έγραψες, αυτό που απεικονίζουν τα γραφόμενα σου είναι: "Ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος".
  Η αγάπη η συμπάθεια η αποδοχή και ο σεβασμός κατακτάται, δεν επιβάλλεται και δεν απαιτείται.
  "Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός."

 2. #12
  Member
  Εγγραφή
  Jul 2014
  Gender
  Female
  Περιοχή
  Vienna
  Μηνύματα
  51

  Προεπιλογή

  Καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μας "φιλοξενεί", έχουμε νόμιμο δικαίωμα να είμαστε εκεί - όσο δουλεύμε, πληρώνουμε φόρους και συμπεριφερόμαστε νόμιμα φυσικά. Κάποιος που έχει την ικανότητα να παραθέσει και τα καλά αλλά και τα κακά, μπορεί να τα διαχωρίσει και να τα εξηγήσει ΔΕΝ φάσκει και αντιφάσκει. Αυτή είναι μια ιδιότητα που διαχωρίζει τους επιστήμονες από τους διαφημιστές και από αυτούς που εκμεταλλεύονται τους συμπατριώτες τους, χρυσώνοντας το χάπι, λέγοντας ότι όλα είναι τέλεια στο εξωτερικό. Καμία χώρα δεν έχει μόνο θετικά ή μόνο αρνητικά - εγώ παραθέτω και τα δύο.

  Δεν είμαστε σε κανένα δικαστήριο ή ΜΜΕ, ούτε εγώ είμαι επίσημο πρόσωπο για να μπορώ να διασύρω μια χώρα. Μία παράθεση σε ένα forum ανώνυμα δεν έχει τόση δυναμική - δεν προκαλείται διπλωματικό επεισόδιο όταν κάποιος αναφέρει τις προσωπικές του εμπειρίες. Συν τοις άλλοις κανένας δεν έχει την υποχρέωση να πιστέψει αυτά που γράφω, δεν κουβαλάω παντού κάμερες και voice recorders - αν και τουλάχιστον για τα μισά από αυτά έχω αποδέιξεις γιατί το χαρτομάνι που απαιτήθηκε πρέπει να το κρατάω. Δυστυχώς δεν μπορείς να κρίνεις αν αυτό που λέω είναι συκοφαντία γιατί δεν μπορείς να ξέρεις με σιγουριά τι είναι αλήθεια και τι όχι. Ούτε και γω απαιτώ να τα αποδεχτείς. Δεν θεωρώ όμως ότι καθένας που γράφει εδώ τις κακές εμπειρίες του όπως π.χ. ότι δεν βρίσκει δουλειά στην Ελλάδα ή ότι κάποιος τον εκμεταλλεύτηκε, κατηγορεί και διασύρει καμία χώρα με ρατσιστική διάθεση κιόλας. Παραδέχομαι ότι κάνω σκληρή κριτική - αδιαμφησβήτητο αυτό, αλλά και δικαίωμά μου.

  Βεβαίως η χώρα προσφέρει πολλά, αλλά έχω κι εγώ επίσης προσφέρει πολλά : Πληρώνω νοίκια 10 χρόνια, πληρώνω φόρους 8 χρόνια που αγγίζουν το 40% του μισθού μου, η εκπαίδευση που πήρα βοηθάει την ανάπτυξη της χώρας. Δεν έχουμε μόνο υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα - πολύ περισσότερο όταν είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας - και δεν είναι αχαριστία να τα διεκδικούμε όταν τα αξίζουμε. Ούτε απόλυτη αχαριστία αλλά ούτε και ευεργετημένη : και έδωσα και πήρα. Είναι ουτοπικό να πιστεύεις ότι οποιαδήποτε χώρα κάνει ελεημοσύνη και ευεργετεί χωρίς να έχει κάποιο κέρδος. Η βασική μας διαφωνία έγκειται στο γεγονός ότι εσύ θεωρείς τα ρατσιστικά φαινόμενα ως "τυχαία" και προσωρινά, ενώ εγώ τα θεωρώ συστηματικά από το 2010 και μετά. Κάνοντας έναν παραλληλισμό, δεν θα υποστήριζα ποτέ ότι μια κακή ως και εγκληματική συμπεριφορά ενός Χρυσαυγίτη προς ένα μετανάστη είναι τυχαίο περιστατικό και ότι απλά "συμβαίνει".

  Το ότι ο σεβασμός κατακτάται ήταν κάτι στο οποίο πίστευα κι εγώ πάντα. Ακόμα το πιστεύω, αλλά κάνω πλέον ένα βασικό διαχωρισμό : Το σεβασμό του φασίστα/ρατσιστή και το σεβασμό του μη-φασίστα/ρατσιστή. Μπορείς να διεκδικήσεις το σεβασμό ακόμα και πολύ συντηριτικών ανθρώπων, με τη δουλειά σου, τη συμπεριφορά σου και το ήθος σου. Ακόμα κι αν κάποιος είναι δύσπιστος με τους Έλληνες, μπορεί να κάνει μια εξαίρεση για σένα, αφού σε γνωρίσει. Μπορεί να πάρει κάποιες φορές περισσότερο χρόνο, αλλά θα γίνει - και όταν συμβαίνει αυτό νιώθω κι εγώ πολύ όμορφα γιατί ξέρω ότι έχω καταφέρει κάτι πολύ δύσκολο. Το ρατσιστή όμως δεν θα τον πείσεις ποτέ και είναι χάσιμο χρόνου να το προσπαθείς. Αυτοί οι άνθρωποι δεν θέλουν να υπάρχεις, δεν θέλουν να σε βλέπουν, ποσώ μάλλον να παραδεχτούν ότι είσαι μορφωμένος, ότι είσαι εντάξει, ότι κατέχεις τη γλώσσα τους και γενικά να μην βρίσκουν κάτι τρανταχτά αρνητικό να σου προσάψουν. Πολλοί συνάδελφοι όταν κατάλαβαν τις δυνατότητές μου, μου έκοψαν την καλημέρα. Όσο δεν με ήξεραν και μπορούσαν να συντηρήσουν μέσα τους τα στέρεότυπά τους για μένα, δεν είχαν προβλημα. Ο ρατιστής δεν μπορεί να κάνει μια εξαίρεση στον κανόνα. Καταρέει η ιδεολογία του όταν σε βλέπει, καταρέει ο λόγος για τον οποίο αισθάνεται ανώτερος και αύτο δεν το μπορεί. Πάρε για παράδειγμα το πως αντιδρούν οι Έλληνες ακροδεξιοί με τον Αντετοκούνμπο. Δεν αξίζει σεβασμό ; Αξίζει το μίσος και το φθόνο ; Κι όμως, για τους ρατσιστές, όσα κύπελα και βραβεία να φέρει στην Ελλάδα θα είναι πάντα ένας ξένος, ένας μαύρος. Και πόσοι άλλοι ακόμα είναι που δεν τους προβάλλουν τα ΜΜΕ ...

  P.S. Μια διευκρίνηση για τις γυναίκες που θέλουν να δουλέψουν στην Αυστρία και επειδή θεώρησες το γεγονός ότι το δικαίωμα των 2 χρόνων στο σπίτι μετά τη γέννα θετικό : Για τις γυναίκες στον ιδιωτικό τομέα είναι ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. O εργοδότης θεωρεί ότι ούτως ή άλλως θα κάνεις παιδιά κι ότι θα χάσει (με μέσο όρο 2 παιδιά ανά οικογένεια) 4 χρόνια, γιατί δεν μπορεί να σε απολύσει. Συν την περίοδο που θα είσαι έγκυος, που φυσικά δεν θα μπορείς να δώσεις το 100%. Αυτό σημαίνει ότι θα μειώσει το μισθό σου, δεν θα σου δώσει τόσο υπεύθυνη θέση αλλά και θα φοβάται να σου δώσει και προαγωγή. Μπορείς να πείσεις ότι δεν θέλεις να κάνεις παιδιά, ή ότι έχεις κάνει όσα παιδιά ήθελες να κάνεις, αλλά ποτέ δεν τους το βγάζεις από το μυαλό ότι μπορεί να σου συμβεί και τυχαία φυσικά. Ούτε μπορείς να κάνεις κάποιο διακανονισμό για αυτό, δηλαδή να υπογράψεις συμβόλαιο ότι σε περίπτωση που μείνεις έγκυος υποχρεούσαι να γυρίσεις π.χ. 3 μήνες μετά τη γέννα.

  Ευχαριστώ jimathens για τα καλά σου λόγια, αλλά και τον patrioten για τους διαξιφισμούς. Είχα πολύ καιρό να επιχειρηματολογήσω στα ελληνικά
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη A_Qnn : 25-07-2014 στις 17:31

 3. #13
  Senior Member Το avatar του χρήστη patrioten
  Εγγραφή
  Mar 2012
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Stockholm
  Μηνύματα
  1.130

  Προεπιλογή

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο A_Qnn Εμφάνιση μηνυμάτων
  Παραδέχομαι ότι κάνω σκληρή κριτική - αδιαμφησβήτητο αυτό, αλλά και δικαίωμά μου.
  Βεβαίως η χώρα προσφέρει πολλά, αλλά έχω κι εγώ επίσης προσφέρει πολλά : Πληρώνω νοίκια 10 χρόνια, πληρώνω φόρους 8 χρόνια που αγγίζουν το 40% του μισθού μου, η εκπαίδευση που πήρα βοηθάει την ανάπτυξη της χώρας. Δεν έχουμε μόνο υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα - πολύ περισσότερο όταν είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας - και δεν είναι αχαριστία να τα διεκδικούμε όταν τα αξίζουμε. Ούτε απόλυτη αχαριστία αλλά ούτε και ευεργετημένη.....................
  Το ότι ο σεβασμός κατακτάται ήταν κάτι στο οποίο πίστευα κι εγώ πάντα. Ακόμα το πιστεύω, αλλά κάνω πλέον ένα βασικό διαχωρισμό : Το σεβασμό του φασίστα/ρατσιστή και το σεβασμό του μη-φασίστα/ρατσιστή. Μπορείς να διεκδικήσεις το σεβασμό ακόμα και πολύ συντηριτικών ανθρώπων, με τη δουλειά σου, τη συμπεριφορά σου και το ήθος σου. Ακόμα κι αν κάποιος είναι δύσπιστος με τους Έλληνες, μπορεί να κάνει μια εξαίρεση για σένα, αφού σε γνωρίσει. Μπορεί να πάρει κάποιες φορές περισσότερο χρόνο, αλλά θα γίνει - και όταν συμβαίνει αυτό νιώθω κι εγώ πολύ όμορφα γιατί ξέρω ότι έχω καταφέρει κάτι πολύ δύσκολο. Το ρατσιστή όμως δεν θα τον πείσεις ποτέ και είναι χάσιμο χρόνου να το προσπαθείς. Αυτοί οι άνθρωποι δεν θέλουν να υπάρχεις, δεν θέλουν να σε βλέπουν, ποσώ μάλλον να παραδεχτούν ότι είσαι μορφωμένος, ότι είσαι εντάξει, ότι κατέχεις τη γλώσσα τους και γενικά να μην βρίσκουν κάτι τρανταχτά αρνητικό να σου προσάψουν. Πολλοί συνάδελφοι όταν κατάλαβαν τις δυνατότητές μου, μου έκοψαν την καλημέρα. Όσο δεν με ήξεραν και μπορούσαν να συντηρήσουν μέσα τους τα στέρεότυπά τους για μένα, δεν είχαν προβλημα. Ο ρατιστής δεν μπορεί να κάνει μια εξαίρεση στον κανόνα. Καταρέει η ιδεολογία του όταν σε βλέπει, καταρέει ο λόγος για τον οποίο αισθάνεται ανώτερος και αύτο δεν το μπορεί....................
  ευχαριστώ τον patrioten για τους διαξιφισμούς είχα πολύ καιρό να επιχειρηματολογήσω στα ελληνικά
  Αγαπητή A_Qnn !
  Μήπως έχεις μπερδέψει τον ρατσισμό με την ζήλια...?...
  Όπως και να έχει χαλάρωσε και απόλαυσέ το...!...και μην μου μαλώνεις τους φίλους Αυστριακούς (αγαπημένη χώρα)
  !

  Βάλε το ρατσισμό στη θέση του !
  "Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός."

 4. #14
  Member
  Εγγραφή
  Jul 2014
  Gender
  Female
  Περιοχή
  Vienna
  Μηνύματα
  51

  Προεπιλογή

  Εντάξει, σίγουρα στο χώρο της εργασίας μπορεί να είναι κι αυτό, δεν έχεις άδικο. Απλά, λόγω ευγένειας, στις γερμανόφωνες χώρες το να μην χαιρετάς δεν συνηθίζεται ακόμα και για κάποιον που δεν χωνεύεις. Σίγουρος για το ρατσισμό είσαι μόνο όταν βλέπεις ότι με έναν Αυστριακό πολίτη δίπλα σου σε αντιμετωπίζουν όπως θα'πρεπε.

  Άντε να χαλαρώσω και να δω και τα χειρότερα : http://www.patriotaki.net/%CE%BA%CE%...205/#post83901

  Τι να πεις σ'αυτόν τον άνθρωπο (και με τι μούτρα ...)

 5. #15
  Senior Member
  Εγγραφή
  Feb 2013
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Athens
  Μηνύματα
  132

  Προεπιλογή

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο patrioten Εμφάνιση μηνυμάτων
  Αγαπητή A_Qnn !
  Φάσκεις και αντιφάσκεις, και μάλιστα με ρατσιστική διάθεση, κατηγορώντας και διασύροντας την χώρα που σε φιλοξενεί 10 χρόνια και σου έχει προσφέρει τόσα πολλά: καλή δουλειά, υψηλή μόρφωση (2ο αυστριακό μεταπτυχιακό σχεδόν στην τσέπη και 8 επιστημονικές δημοσιεύσεις), ασφάλεια, εκπληκτικές συγκοινωνίες, εκπληκτικό και καθαρό περιβάλλον, υγιεινά προϊόντα, δωρεάν εκπαίδευση,...γράφεις ότι... σε κάθε πόλη έχει πολλές βιβλιοθήκες, μουσεία, κοντσέρτα, θέατρα. Είναι μια πολύ καλή χώρα ακόμα και για να πάρεις γενική μόρφωση και παιδεία. Ο εργαζόμενος έχει πολλά δικαιώματα και δίκαιο ωράριο,...και που δίνει δικαίωμα στις γυναίκες να μείνουν 2 χρόνια μετά τη γέννα σπίτι και να πληρώνονται.. Και πάρα πολλά άλλα ...(από αυτά που γράφεις)......
  Θα σε συμβούλευα να απολαύσεις, αυτό το υψηλό επίπεδο ζωής, που μας περιγράφεις... και να μην αφήνεις τον εαυτό σου να φιλτράρει μόνο τα αρνητικά τυχαία περιστατικά που μπορούν να συμβούν στον κάθε ένα, ούτως η άλλως κακοτυχίες, στραβόξυλα και βλαμμένοι υπάρχουν και στις "καλύτερες οικογένειες".
  Με συμπάθεια στο λέω,... διαβάζοντας συνολικά αυτά που έγραψες, αυτό που απεικονίζουν τα γραφόμενα σου είναι: "Ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος".
  Η αγάπη η συμπάθεια η αποδοχή και ο σεβασμός κατακτάται, δεν επιβάλλεται και δεν απαιτείται.
  Το να μιλάει κάποιος αρνητικά για την χώρα που τον έθρεψε, είναι ο κανόνας του σαιτ και γενικός κανόνας στο internet και όχι χαρακτηριστικό της A_Qnn.
  Το 95% των Ελλήνων ήδη βρίζει τη χώρα του, κι ας είναι αυτή που τους ανέθρεψε, τους έδωσε πτυχία, δουλειές, φίλους και άλλα πολλά
  Κακό δεν είναι μόνο το να μη βρίσκεις δουλειά με πάνω από 500 ευρώ.
  Το ίδιο κακό να μην πω και χειρότερο, είναι όταν έχεις δουλειά των 3.500 ευρώ, αλλά κάθε βράδυ στριφογυρνάς στο κρεβάτι σου αηδιασμένος για την επόμενη μέρα που σε περιμένει, στο σιχαμένο εργασιακό περιβάλλον όπου κυριαρχούν οι ξένοι ρατσιστές που ασκούν bullying εις βάρους σου σε κάθε ύψος και πλάτος και εσύ νιώθεις σαν τη μύγα μες στο γάλα.
  Μπροστά σε τέτοια σκηνικά είναι καλύτερα να μείνει κάποιος στα ιερά χωράφια της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας, της Ρούμελης και της Ελλάδας γενικά και να ιδρώνει κάτω απ τον Ήλιο, σκαλίζοντας τη Γη που σκαλίζαν και οι πρόγονοί του (όχι αυτοί της καταραμένης γενιάς του Πολυτεχνείου οι οποίοι εξαιρούνται)
  παρά να κλείνεται σε Γραφεία ψυχικών Άουσβιτσ στις Αυστρίες και τις Σουηδίες για ένα δήθεν αξιοπρεπές μεροκάματο, και να γίνεται κουρέλι η ψυχή του καθημερινά.
  Οπότε είναι καλύτερο να αφήσουμε την κοπέλα να πει αυτά που θέλει, γιατί είναι πράγματα που τα ζει καθημερινά και την επηρεάζουν.

 6. #16
  Moderator Το avatar του χρήστη jimathens
  Εγγραφή
  Sep 2011
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Adelaide
  Μηνύματα
  1.351
  Add jimathens on Facebook
  Add jimathens on Linkedin

  Προεπιλογή

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο archer100 Εμφάνιση μηνυμάτων
  Το να μιλάει κάποιος αρνητικά για την χώρα που τον έθρεψε, είναι ο κανόνας του σαιτ και γενικός κανόνας στο internet και όχι χαρακτηριστικό της A_Qnn.
  Το 95% των Ελλήνων ήδη βρίζει τη χώρα του, κι ας είναι αυτή που τους ανέθρεψε, τους έδωσε πτυχία, δουλειές, φίλους και άλλα πολλά
  Κακό δεν είναι μόνο το να μη βρίσκεις δουλειά με πάνω από 500 ευρώ.
  Το ίδιο κακό να μην πω και χειρότερο, είναι όταν έχεις δουλειά των 3.500 ευρώ, αλλά κάθε βράδυ στριφογυρνάς στο κρεβάτι σου αηδιασμένος για την επόμενη μέρα που σε περιμένει, στο σιχαμένο εργασιακό περιβάλλον όπου κυριαρχούν οι ξένοι ρατσιστές που ασκούν bullying εις βάρους σου σε κάθε ύψος και πλάτος και εσύ νιώθεις σαν τη μύγα μες στο γάλα.
  Μπροστά σε τέτοια σκηνικά είναι καλύτερα να μείνει κάποιος στα ιερά χωράφια της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας, της Ρούμελης και της Ελλάδας γενικά και να ιδρώνει κάτω απ τον Ήλιο, σκαλίζοντας τη Γη που σκαλίζαν και οι πρόγονοί του (όχι αυτοί της καταραμένης γενιάς του Πολυτεχνείου οι οποίοι εξαιρούνται)
  παρά να κλείνεται σε Γραφεία ψυχικών Άουσβιτσ στις Αυστρίες και τις Σουηδίες για ένα δήθεν αξιοπρεπές μεροκάματο, και να γίνεται κουρέλι η ψυχή του καθημερινά.
  Οπότε είναι καλύτερο να αφήσουμε την κοπέλα να πει αυτά που θέλει, γιατί είναι πράγματα που τα ζει καθημερινά και την επηρεάζουν.

  Έτσι ακριβώς είναι κ το για να φύγει κάποιος από την Ελλάδα πάει να πει ότι ψάχνει για ένα πολύ καλύτερο μέλλον αυτού κ της οικογένειάς του σε άλλη χώρα, με λίγα λόγια σιχάθηκε σχεδόν τα πάντα από την πατρίδα του εκτός κ μετανάστευσε κατά επιλογή οπότε είναι κ φορτωμένος €€€€€€€€€ κ κατά επέκταση περνάει ζάχαρη...!!!

  Μας ενοχλεί να βρίζουμε τους Έλληνες
  Μας ενοχλεί να βρίζουμε την Ελλάδα
  Μας ενοχλεί να βρίζουμε τους ξένους
  Μας ενοχλούνε όλα τελικά κ καθόμαστε με το δάχτυλο στη σκανδάλη για να πυροβολήσουμε όποιον πει κάτι που δεν του αρέσει ή που του φαίνεται άσχημο...!!!

  Έλεος...!!!
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη jimathens : 26-07-2014 στις 01:49
  Ενημερωτικά:
  1. Όποιος θέλει να διαβάσει πολλές πληροφορίες για την ζωή στην Αυστραλία: Εδώ...!!!
  2. Η Μετανάστευση μοιάζει σαν το Αγγούρι κ τρώγεται αναλόγως σε ποια κατηγορία ανήκει ο καθένας: Εδώ...!!!


  Κανόνας:
  Όταν η αδικία γίνεται νόμος, τότε η αντίσταση είναι καθήκον!!!

 7. #17
  Senior Member
  Εγγραφή
  Nov 2013
  Gender
  Female
  Περιοχή
  paddington
  Μηνύματα
  132

  Προεπιλογή

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο archer100 Εμφάνιση μηνυμάτων
  Το να μιλάει κάποιος αρνητικά για την χώρα που τον έθρεψε, είναι ο κανόνας του σαιτ και γενικός κανόνας στο internet και όχι χαρακτηριστικό της A_Qnn.
  Το 95% των Ελλήνων ήδη βρίζει τη χώρα του, κι ας είναι αυτή που τους ανέθρεψε, τους έδωσε πτυχία, δουλειές, φίλους και άλλα πολλά
  Κακό δεν είναι μόνο το να μη βρίσκεις δουλειά με πάνω από 500 ευρώ.
  Το ίδιο κακό να μην πω και χειρότερο, είναι όταν έχεις δουλειά των 3.500 ευρώ, αλλά κάθε βράδυ στριφογυρνάς στο κρεβάτι σου αηδιασμένος για την επόμενη μέρα που σε περιμένει, στο σιχαμένο εργασιακό περιβάλλον όπου κυριαρχούν οι ξένοι ρατσιστές που ασκούν bullying εις βάρους σου σε κάθε ύψος και πλάτος και εσύ νιώθεις σαν τη μύγα μες στο γάλα.
  Μπροστά σε τέτοια σκηνικά είναι καλύτερα να μείνει κάποιος στα ιερά χωράφια της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας, της Ρούμελης και της Ελλάδας γενικά και να ιδρώνει κάτω απ τον Ήλιο, σκαλίζοντας τη Γη που σκαλίζαν και οι πρόγονοί του (όχι αυτοί της καταραμένης γενιάς του Πολυτεχνείου οι οποίοι εξαιρούνται)
  παρά να κλείνεται σε Γραφεία ψυχικών Άουσβιτσ στις Αυστρίες και τις Σουηδίες για ένα δήθεν αξιοπρεπές μεροκάματο, και να γίνεται κουρέλι η ψυχή του καθημερινά.
  Οπότε είναι καλύτερο να αφήσουμε την κοπέλα να πει αυτά που θέλει, γιατί είναι πράγματα που τα ζει καθημερινά και την επηρεάζουν.
  Αγαπητέ Archer,

  δεν ζούν όλοι οι Έλληνες στο Νταχάου και στο Αουσβιτς. Βλάκες υπάρχουν παντού. Τώρα αν μένεις στην συμπεριορά ενός ή δύο ηλιθίων τότε βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος. Ούτε έξω είναι όλα τέλεια ούτε στην Ελλάδα. Το πως θα σου φερθούνε εξαρτάται απο το πως φέρεσαι και συ ο ίδιος. Ας κάνει ο καθένας ότι καλύτερο μπορεί. Το να βρίζουμε συνέχεια τους ξένους ή τους Έλληνες είνει αδυναμία στο να δούμε τι έουμε κάνει εμείς λάθος.

 8. #18
  Member
  Εγγραφή
  Jul 2014
  Gender
  Female
  Περιοχή
  Vienna
  Μηνύματα
  51

  Προεπιλογή

  Αγαπητή LostInTranslation,

  και βέβαια δεν ζουν όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού χάλια. Μια γνωστή Ελληνίδα από το πανεπιστήμιο εδώ κοκορευότανε που δεν πέρασε πανελλήνιες, που ήρθε στην Αυστρία και πλήρωσε καλά τον αυστριακό καθηγητή που έκανε τη διπλωματική της για να πάρει το master της. Όταν έκανε 2 συνεντεύξεις και δεν την πέρνανε, κλάφτηκε στους γονείς της οι οποίοι ξαναπληρώσανε τον καθηγητή της, το αφεντικό του αυστριακού γκόμενού της που ήταν υπάλληλος της τράπεζας Hypo (τυχαίο; δεν νομίζω) και έναν πολιτικό από την Ελλάδα(!!!) για να χωθεί σε ένα σχολείο. Ειδικά για το τελευταίο έπαθα σοκ όταν κατάλαβα ότι το πολιτικό γλείψιμο και ρουσφέτι στην Ελλάδα, μπορεί να έχει αντίκτυπο σε μια άλλη χώρα, που το παίζει κι όλας άμεμπτη! Ο δε τραπεζίτης μόνο έφαγε 30.000 Ευρώ, για τους άλλους κόλωσε να πει πόσα ήταν. Έτσι λοιπόν, με μία σταθερή θέση στο δημόσιο τομέα, δεν χρειάζεται να αντιμετωπίζει τα προβλήματα του ιδιωτικού τομέα και εφ'όσον και το κράτος έφαγε καλά, γιατί και να μην της συμπεριφέρεται και καλά ;

  Παραδέχομαι βέβαια ότι είναι ΜΙΑ περίπτωση αυτή, μην πέσετε να με φάτε ότι όλοι είναι έτσι. Αυτοί όμως που έχουν λεφτά βεβαίως και μπορούν να ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ καλύτερη αντιμετώπιση. Όταν η διαφθορά των Ελλήνων τους συμφέρει, δεν έχουν ηθικό πρόβλημα.

  Δεν υπάρχει τίποτα που να με εξοργίζει πιο πολύ, από τη φράση "ενός ή δύο" τη στιγμή που η χώρα έχει επίσημα 25% ακροδεξιούς ψηφοφόρους ΧΩΡΙΣ ΚΡΙΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΔΝΤ. Έλα πρώτα εδώ, και μέτρησε από τις εμπειρίες σου πόσοι είναι. Σε όλο το υπόλοιπο βέβαια με βρίσκεις σύμφωνη, άψογο!
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη A_Qnn : 26-07-2014 στις 12:59

 9. #19
  Moderator Το avatar του χρήστη ευανθια
  Εγγραφή
  Jul 2011
  Gender
  Female
  Περιοχή
  Stockholm
  Μηνύματα
  1.602
  Add ευανθια on Facebook

  Προεπιλογή

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο LostInTranslation Εμφάνιση μηνυμάτων
  Αγαπητέ Archer,

  δεν ζούν όλοι οι Έλληνες στο Νταχάου και στο Αουσβιτς. Βλάκες υπάρχουν παντού. Τώρα αν μένεις στην συμπεριορά ενός ή δύο ηλιθίων τότε βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος. Ούτε έξω είναι όλα τέλεια ούτε στην Ελλάδα. Το πως θα σου φερθούνε εξαρτάται απο το πως φέρεσαι και συ ο ίδιος. Ας κάνει ο καθένας ότι καλύτερο μπορεί. Το να βρίζουμε συνέχεια τους ξένους ή τους Έλληνες είνει αδυναμία στο να δούμε τι έουμε κάνει εμείς λάθος.
  Δεν υπάρχει τίποτε αδύνατο γι’ αυτόν που θα προσπαθήσει !!!
  Μέγας Αλέξανδρος, 356-323 π.Χ.,

 10. #20
  Senior Member
  Εγγραφή
  Sep 2014
  Gender
  Female
  Περιοχή
  Veria
  Μηνύματα
  132

  Προεπιλογή

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο jimathens Εμφάνιση μηνυμάτων

  Έτσι ακριβώς είναι κ το για να φύγει κάποιος από την Ελλάδα πάει να πει ότι ψάχνει για ένα πολύ καλύτερο μέλλον αυτού κ της οικογένειάς του σε άλλη χώρα, με λίγα λόγια σιχάθηκε σχεδόν τα πάντα από την πατρίδα του εκτός κ μετανάστευσε κατά επιλογή οπότε είναι κ φορτωμένος €€€€€€€€€ κ κατά επέκταση περνάει ζάχαρη...!!!

  Μας ενοχλεί να βρίζουμε τους Έλληνες
  Μας ενοχλεί να βρίζουμε την Ελλάδα
  Μας ενοχλεί να βρίζουμε τους ξένους
  Μας ενοχλούνε όλα τελικά κ καθόμαστε με το δάχτυλο στη σκανδάλη για να πυροβολήσουμε όποιον πει κάτι που δεν του αρέσει ή που του φαίνεται άσχημο...!!!

  Έλεος...!!!
  Παιδιά η ανταπόκριση είναι καταπληκτική, συμφωνώ με jimathens και με έναν πιο πάνω που δεν θυμάμαι το όνομά του που λέει "ας αφήσουμε την κοπέλα να τα πει" Ζεί 10 χρόνια εκεί έλεος! Εδω για να δούμε ανταπόκριση μαύρισε το ματάκι μας που λένε, εκτός απο την Αυστραλία φυσικά!! Να παρακαλέσω τους καλούς άντμινς αν θέλουν, ας το βάλουνε το θέμα ξεχωριστά ως ανταπόκριση απο την Αυστρία το οποίο το έψαχνα και το βρήκα τυχαία στο φόρουμ!
  Ενα Cupcake την ημέρα την ξενιτιά την κάνει πέρα!

Παρόμοια Θέματα

 1. η οικογενεια στην ελλαδα και ο πατερας στο εξωτερικο.
  Από aneltzo in forum Τρόπος ζωής και διάφορες απορίες
  Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 05-01-2014, 09:40
 2. 1.201 Έλληνες μετανάστευσαν στην Αυστρία
  Από miss espresso in forum Μετανάστευση στην Ευρώπη
  Απαντήσεις: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 17-07-2013, 15:37

Ετικέτες γι αυτό το Θέμα (tags)

Δικαιώματα - Επιλογές

 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
 • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
 • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
 •  
Search Engine Optimization by vBSEO