Οι μηνηματάρηδες ή ζαχαριάρηδες πηγαίνουν στο σπίτι του γαμπρού για να δώσουν το μήνυμα του γάμου στην πεθερά που δεν πήγε στην εκκλησία
Αύτη τους κερνάει κρασί και τους δίνει άσπρο μαλλί για να βάλουν στο κεφάλι τους ώστε " να ζήσουν να γεράσουν και να ασπρίσουν τα μαλλιά τους"…..
Στα γκέμια των αλόγων δένουν άσπρα μαντήλια για δώρο….

Τη νύφη υποδέχονται στην αυλή του σπιτιού και «ασημώνουν» καθώς τους προσφέρει δώρα ενώ είναι ακόμη καβάλα πρώτα ο «νούνος» και μετά ο πεθερός που τους σηκώνουν πάνω στους ώμους τους οι συγγενείς.


Τα 3 μήλα που ρίχνει η νύφη συμβολίζουν την παρθενία της και την υπόσχεση για ευκαρπία
Όταν την κατεβάζουν από το άλογο, αν και οι συγγενείς την καλύπτουν, η πεθερά ρίχνει μήλα με καρφωμένα νομίσματα στους καλεσμένους για να αποσπάσει έτσι την προσοχή τους μήπως και ξεσκεπαστεί η νύφη

Είσοδος της νύφη στο σπίτι
Η πεθερά υποδέχεται την νύφη με όλες τις τιμές στο καινούργιο της σπίτι
Τα ψωμιά στις μασχάλες και το κεφάλι, τα κέρματα στα μήλα, και το βούτυρο συμβολίζουν τον πλούτο των αγαθών και των απογόνων.
Το λευκό μάλλινο χαλί που της στρώνει συμβολίζει τον δρόμο της καινούργιας ζωής που ευχή της πεθεράς είναι να είναι πάντα λευκός, αγνός και καθαρός
Τέλος την δευτέρα το πρωί στο σπίτι του γαμπρού έρχονται όλα τα σόγια και οι καλεσμένοι για να γλεντήσουν και να χορέψουν.
Η νύφη απονέμει τιμές και με την φροντίδα της πεθεράς της δωρίζει σε όλους τους συγγενείς με την σειρά κάνοντας «3 μετάνοιες» στον καθένα τα δώρα της. (προσόψια μαντήλια κλπ)

Την ώρα χορεύονται αυτή τα τραγούδια κάτω στον «Αγιο Θόδωρο» και «Φραγκίτσα».