Πιθανότατα να το έχουν αναφέρει ήδη (ισως και πολλάκις) αυτό αλλά επειδή διαβάζω πολλά μηνύματα από κόσμο που δυσκολεύεται να διαβάσει σελίδες σε αγνωστές γλώσσες στο Internet παραθέτω δύο καλά εργαλία.

Το ένα είναι το ο μεταφραστής της Google: tranlsate.google.com Κανετε copy - paste το κείμενο που σας ενδιαφέρη επιλέγετε σε τι γλώσσα είναι και σε τι γλώσσα θέλετε να μεταφραστή και έτοιμοι. Αν δεν γνωρίζετε σε τί γλωσσα είναι γραμμένο το κείμενο έχει και auto detect.
Ακόμα καλύτερα μπορείτε να κάνετε copy - paste την ίδια την διεύθυνση της ιστοσελιδας (url) που σας ενδιαφέρει και θα σας μεταφράσει όλη την σελίδα, δουλεύει ακόμα και οι περιήγηση μέσα σε αυτή.

Ο browser της ίδιας της google , Chrome, όπως καταλαβαίνετε έχει ενσωματομένη την δυνατότητα. Οπότε αν θέλετε χρησιμοποιήτε αυτόν. Οποτε θα πηγαίνετε σε κάποια σελίδα που ειναι πχ στα Γερμανικα θα σας βγάζει μήνυμα ότι το κείμενο είναι στα γερμανικά και αν θέλετε να το μεταφράσει και σε ποιά γλώσσα (εχει και ελληνικά αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ποτε). Εχεί ακόμα και την επιλογή να κάνει αυτόματα συνέχεια μετάφραση των κείμενο απο αυτή την γλώσσα σε αυτή που επιλέξατε.

Αυτά ελπίζω να βοήθεισα και όχι δεν εργάζομαι στην google (εκανα apply αλλα )