Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 3 από 3
 1. #1
  Senior Member Το avatar του χρήστη steangle
  Εγγραφή
  Aug 2007
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Αθήνα - Κυψέλη
  Μηνύματα
  2.673

  Προεπιλογή Πρόταση εξαγοράς της Yahoo ύψους 44,6 δισ. δολαρίων κατέθεσε η Microsoft

  Πρόταση εξαγοράς της Yahoo ύψους 44,6 δισ. δολαρίων κατέθεσε η Microsoft

  Η μεγαλύτερη, παγκοσμίως, εταιρεία λογισμικού Microsoft κατέθεσε πρόταση εξαγοράς για την Yahoo, ύψους 44,6 δισ. δολαρίων (30 δισ. ευρώ) ή 31 δολαρίων ανά μετοχή, όπως ανακοίνωσε επισήμως την Παρασκευή.Η τιμή που προσφέρει η Microsoft είναι 62% υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος της μετοχής της Yahoo την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη.
  Η Microsoft ανακοίνωσε ότι οι μέτοχοι της Yahoo μπορούν να επιλέξουν μετρητά ή μετοχές. Η προσφορά είναι κατά 50% σε μετρητά και 50% σε μετοχές.
  Σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Παρασκευής, ο Κέβιν Τζόνσον της Microsoft δήλωσε ότι μέσω της συγχώνευσης οι δύο εταιρείες θα μπορέσουν να ανταγωνιστούν στενότερα τη Yahoo. «Σήμερα, στην αγορά [μηχανών αναζήτησης και διαδικτυακών διαφημίσεων κυριαρχεί όλο και περισσότερο ένας μόνο παίκτης» είπε.
  Η Υahoo, από την πλευρά της, περιορίστηκε να επιβεβαιώσει ότι δέχτηκε πρόταση εξαγοράς, την οποία θα εξετάσει «ταχύτατα αλλά προσεκτικά» με γνώμονα τα στρατηγικά της σχέδια.
  Στις ηλεκτρονικές διαπραγματεύσεις πριν την έναρξη των συναλλαγών της Παρασκευής στη Γουόλ Στριτ, η μετοχή της Yahoo ενισχύθηκε έως και 61% στα 30,80 δολάρια, ενώ χθες έκλεισε στα 19,18 δολάρια. Από το -προηγούμενο- υψηλό 52 εβδομάδων (34,08 δολάρια) που είχε σημειώσει τον περασμένο Οκτώβριο, υποχωρούσε έως χθες, Πέμπτη, κατά 46%.
  Η μετοχή της Microsoft υποχωρεί κατά 75 σεντς στα 31,85 δολάρια.
  Σημειώνεται ότι οι δύο εταιρείες είχαν διερευνήσει το ενδεχόμενο συγχώνευσης στα τέλη του 2006 - αρχές 2007, όπως προκύπτει από επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου της Microsoft Στιβ Μπάλμερ προς το ΔΣ της Yahoo. Σύμφωνα πάντα με τον Μπάλμερ, η Yahoo είχε αρνηθεί τότε να ξεκινήσει συνομιλίες.
  «Αν και μια εμπορική συνεργασία μπορεί να είχε κάποτε νόημα, η Microsoft πιστεύει ότι η μόνη εναλλακτική λύση πλέον είναι η συγχώνευση των Microsoft και Yahoo την οποία προτείνουμε» αναφέρεται στην επιστολή.
  H Microsoft εκτιμά τώρα ότι η συγχώνευση θα περιορίσει τις δαπάνες σε τέσσερις τομείς κατά 1 δισ. δολάρια. Ελπίζει η συμφωνία να έχει λάβει έγκριση από τις αρχές ανταγωνισμού στο δεύτερο εξάμηνο του 2008.
  Η Yahoo ανακοίνωσε, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, μείωση (για όγδοο συνεχόμενο τρίμηνο) 23% των κερδών στο δ΄τρίμηνο του 2007 και τα σχέδια της για περικοπή 1.000 θέσεων εργασίας, περίπου 7% του δυναμικού της.
  Στον αντίποδα, η Microsoft ανακοίνωσε για την ίδια περίοδο αυξημένα κατά 79% κέρδη, ενώ αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις για τα κέρδη της έως τον Ιούνιο, που λήγει για την εταιρεία η χρήση του 2007.
  Εφόσον η εξαγορά προχωρήσει, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία που έχει γίνει στον τεχνολογικό κλάδο, ξεπερνώντας σε αξία την εξαγορά της First Data από το private equity KKR έναντι 26 δισ. δολαρίων το 2007.

 2. #2
  Senior Member Το avatar του χρήστη steangle
  Εγγραφή
  Aug 2007
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Αθήνα - Κυψέλη
  Μηνύματα
  2.673

  Προεπιλογή

  Επίθεση της Google στη Microsoft με αφορμή την πρόταση εξαγοράς της Yahoo

  Αφορμή αντιπαράθεσης αποτελεί η πρόταση της Microsoft για εξαγορά της Yahoo. Η Google κατηγορεί τον όμιλο της Microsoft ότι παραβιάζει τα εσκαμμένα περί ανταγωνισμού, ενώ η αντίπαλη πλευρά αντιδρά, υποστηρίζοντας ότι η Google δημιουργεί μονοπώλιο στον τομέα της αναζήτησης στο Διαδίκτυο.Η Microsoft πρότεινε την Παρασκευή να αγοράσει έναντι 44,6 δισ. δολαρίων την Yahoo, σε μια προσπάθεια να ανταγωνισθεί τη Google στη διαδικτυακή διαφήμιση, ένα χρόνο μετά την πρώτη κρούση εξαγοράς της Yahoo, η οποία είχε απορριφθεί.
  Η Yahoo δεν έχει ακόμη απαντήσει, τονίζοντας απλώς ότι θα μελετήσει την πρόταση. Στην ιστοσελίδα της αναφέρει ότι η μελέτη αυτή «ενδεχομένως θα απαιτήσει αρκετό χρόνο» και ότι θα εξετάσει «λεπτομερώς όλες τις επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης του Yahoo ως ανεξάρτητης εταιρείας».
  Στον επίσημο δικτυακό τόπο της η Google κατηγορεί την «εχθρική πρόταση» της Microsoft, την οποία κατηγορεί ότι «επιθυμεί να ασκήσει την ίδια παράνομη και άπρεπη επιρροή στο Internet όπως ακριβώς και στον τομέα του λογισμικού».
  «Δεν πρόκειται για μια απλή χρηματοοικονομική μεταφορά, αλλά για τη διατήρηση των βασικών αρχών του Internet, τον ανοικτό χαρακτήρα του και την ανανέωση» τονίζει ο νομικός υπεύθυνος της Google, Ντέιβιντ Ντράμοντ.
  Ο ίδιος τονίζει ότι από κοινού η Microsoft και η Yahoo θα είχαν «τη μερίδα του λέοντος στα μηνύματα και στους λογαριασμούς χρήσης του Internet».
  Στην απάντησή της, η Microsoft αντιτείνει πως είναι η Google εκείνη που κυριαρχεί στην αγορά της δικτυακής διαφήμισης και πως έχει συγκεντρώσει «το 75% της αγοράς στην αναζήτηση μέσω Internet και το ποσοστό της συνεχίζει να γιγαντώνεται», κατακτώντας πάνω από το 65% στις ΗΠΑ και το 85% στην Ευρώπη.

 3. #3
  Senior Member Το avatar του χρήστη steangle
  Εγγραφή
  Aug 2007
  Gender
  Male
  Περιοχή
  Αθήνα - Κυψέλη
  Μηνύματα
  2.673

  Προεπιλογή

  Η Yahoo απορρίπτει την πρόταση εξαγοράς της Microsoft

  Η Yahoo Ιnc. απέρριψε και επίσημα τη Δευτέρα την πρόταση εξαγοράς της Microsoft, ύψους 44,6 δισ. δολαρίων, χαρακτηρίζοντάς την υπερβολικά χαμηλή.Οι προθέσεις της Yahoo είχαν διαρρεύσει στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και αρκετοί αναλυτές περιμένουν τώρα ότι η Microsoft θα ανεβάσει την προσφορά της κατά 5 έως 12 δισ. δολάρια για να δελεάσει τον μεγάλο ανταγωνιστή της στο Διαδίκτυο. Η Yahoo φέρεται να επιθυμεί τουλάχιστον 56 δισ. δολάρια, ή περίπου 40 δολάρια ανά μετοχή.
  Πάντως άλλοι αναλυτές θεωρούν πιθανότερο να μην υλοποποιηθεί η εξαγορά και η Υahoo να προτιμήσει διαπραγματεύσεις με την AOL Time Warner ή ακόμα και με την Google, η οποία σήμερα κυριαρχεί στην μεγάλη αγορά διαδικτυακών διαφημίσεων.
  Η Google επιτέθηκε στη Microsoft κατηγορώντας την ότι παραβιάζει τα εσκαμμένα περί ανταγωνισμού.
  Η Yahoo βρίσκεται σίγουρα σε δύσκολη θέση, δεδομένου ότι η μετοχή της είχε πέσει κατά περισσότερο από 40% στους τρεις μήνες πριν από την επιθετική πρόταση της Microsoft την 1η Φεβρουαρίου. Η πρόταση έχει ύψος 31 δολαρίων ανά μετοχή, 62% πάνω από την αξία της εταιρείας εκείνη τη στιγμή.
  Oι δύο εταιρείες είχαν διερευνήσει το ενδεχόμενο συγχώνευσης και στα τέλη του 2006, με τη Microsoft να προτείνει 40 δολάρια ανά μετοχή.
  Αν η Microsoft αυξήσει τώρα την προσφορά της στα ίδια επίπεδα, ίσως διακινδυνεύσει να βλάψει και τη δική της μετοχή, η οποία ήδη χάνει αξία εν μέσω ανησυχιών ότι η υλοποίηση της εξαγοράς θα έφερνε περισσότερα προβλήματα. Από τη δημοσιοποίηση της πρότασης μέχρι σήμερα, η αξία της Microsoft έχει υποχωρήσει κατά 14%, περίπου 40 δισ. δολάρια.
  Μια άλλη κίνηση που θα μπορούσε να εξετάσει τώρα η Microsoft, πολύ πιθανότερη, είναι να απευθύνει την πρότασή της απευθείας στους μετόχους της Yahoo, αντί στο Διοικητικό Συμβούλιο.
  Ήδη η Microsoft χαρακτήρισε την απόφαση της Yahoo «ατυχή», τόνισε ότι αυτή «δεν αλλάζει την πίστη μας στα στρατηγικά και οικονομικά πλεονεκτήματα της πρότασής μας» και σημείωσε ότι «θα προβούμε σε όλα τα αναγκαία βήματα» προς το συμφέρον των μετόχων.

Παρόμοια Θέματα

 1. Η Microsoft επεκτείνει τον χρόνο ζωής των Windows XP
  Από steangle in forum Τεχνολογία, Internet & χρήσιμες ιστοσελίδες
  Απαντήσεις: 1
  Τελευταίο Μήνυμα: 08-02-2008, 12:03

Ετικέτες γι αυτό το Θέμα (tags)

Δικαιώματα - Επιλογές

 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
 • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
 • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
 •  
Search Engine Optimization by vBSEO