Οριστικό τέλος θα δώσει η Microsoft στην πλατφόρμα του MSN Messenger από το ερχόμενο έτος, ενός IM λογισμικού που απαριθμεί εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο. Όλοι οι χρήστες του MSN θα μεταφερθούν στο Skype, το νέο λογισμικό IM που θα λειτουργεί η Microsoft.

Όπως είναι γνωστό, η Microsoft το 2007 είχε εξαγοράσει το Skype έναντι του ποσού των 8.5 δισ. δολάρια διότι το Skype είχε τραβήξει το ενδιαφέρον πολλών χρηστών για την καινοτομία των δωρεάν ή φθηνών κλήσεων προς σταθερά και κινητά τηλέφωνα αλλά και την καλύτερη ποιότητα σε κλήσεις με εικόνα και ήχο. Από το 2007 η Microsoft υποστήριζε παράλληλα και τα δύο λογισμικά, ενώ το 2013 σταματάει η λειτουργία του MSN.

Όλοι οι χρήστες του MSN Messenger, θα μεταφερθούν αυτόματα στο Skype και θα μπορούν να συνδέονται με τα ίδια στοιχεία που διέθεταν. Όλες οι επαφές θα μεταφερθούν αυτόματα, χωρίς να χρειαστεί ο χρήστης να προβεί σε ενέργειες μεταφοράς της λίστας χρηστών. Ωστόσο, αρκετοί είναι οι χρήστες που δεν θέλουν αυτή την ένωση, διότι το MSN Messenger είναι πιο βολικό και φιλικό στις συνομιλίες κειμένου έναντι του Skype.

Η ενσωμάτωση όλων των χρηστών θα ξεκινήσει το 2013 και θα ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο.

Τέλος το MSN Messenger από το 2013 | Είμαι Φοιτητής .GR