Announcement

Collapse
No announcement yet.

Help!!! εργασία - γερμανικά

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Help!!! εργασία - γερμανικά

    Καλημέρα και από μένα, λόγω της κατάστασης και επειδή δεν βγάζω άκρη (κάνω προφανώς κάτι λάθος) είπα να ζητήσω εδώ βοήθεια για απορίες.
    Είμαι κοπέλα, 27 ετών με πτυχίο Πληροφορικής ΑΕΙ το 2018, μεταπτυχιακό στα δίκτυα το 2020, μιλάω αγγλικά και μέτρια γερμανικά (έχω πτυχίο αλλά λόγω έλλειψης εξάσκησης δεν τα πολυμιλάω). Βέβαια στο ΙΤ δεν χρειάζονται τα γερμανικά, αφού όλα στα αγγλικά γίνονται. Πιστεύω ότι τα γερμανικά δουλεύονται βέβαια, αρκεί να δοθεί η ευκαιρία. Όσο έκανα μαθήματα δεν είχα κανένα πρόβλημα! Δούλεψα 10 μήνες στο Δημόσιο μέσω ενός προγράμματος ΟΑΕΔ, εκεί ασχολήθηκα με τον τομέα μου και με την ανάπτυξη μιας εφαρμογής για τον δήμο που δούλευα. Ψάχνω κυρίως μέσω Linkedin εργασία στη Γερμανία εδώ και μήνες! Χωρίς αποτέλεσμα. Τώρα τελευταία έμαθα για τις leihfirmen, kurzarbeit αλλά το χω χάσει λίγο. Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει? Να μου στείλει κάποιο site? Ενδιαφέρομαι κυρίως για Μόναχο αλλά όχι απαράιτητα! Μπορεί να βρεθεί κάτι από Ελλάδα ή πρέπει να μετακομίσω Γερμανία?
    Σκέφτηκα και το ενδεχόμενο να πάω Μόναχο μια εβδομάδα και να ψάξω εκεί γραφεία εύρεσης εργασίας. Δουλεύει κάτι τέτοιο?
    Ευχαριστώ πολύ!
    Ελπίζω σε μια βοήθεια, καθώς με έχει πιάσει μια απελπισία με την αγορά εργασίας στην Ελλάδα και ειδικά στη Θεσσαλονίκη που βρίσκομαι
Working...
X