Announcement

Collapse
No announcement yet.

Εργασία στην Γερμανία ως τεχνικός εγκατάστασης οπτικών ινών

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Εργασία στην Γερμανία ως τεχνικός εγκατάστασης οπτικών ινών

    Καλημέρα σε όλους ,
    Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ. Ξεκινώντας να αναφέρω πως παλεύω εδώ κ μια 6ετια στην Ελλάδα να βρω μια "νορμάλ" εργασία, αλλά πάντα όλες οι προσπάθειες μου πέφτουν στο κενό ! Η ηλικία μου είναι αισίως 34 χρόνων.Έχω πτυχίο πληροφορικής & επικοινωνιών (ΑΤΕΙ) στην κατεύθυνση δικτυων! Έχω σχετική εμπειρία ως τεχνικός Η/Υ ,μεγάλη εμπειρία σε εστίαση ως υπεύθυνος, αρχισερβιτορος ,fnb manager ,food runner σε 4-5 αστέρων ξενοδοχεία ..μετά τις σπουδές με είχε κουράσει ο ανελέητος αγώνας να βρω εργασία στον τομέα που σπουδασα(χωρίς προϋπηρεσία δεν με επαιρνε κανείς) ,εξού και η εστίαση ,διότι χρειαζομουν εργασία,δηλ έσοδα ,οπότε συνέχισα την δουλειά στην εστίαση που έκανα από μικρή ηλικια !

    ​​​​Όμως στην Ελλάδα πρέπει να βρεις διέξοδο από αυτό τον τομέα κ να κάνεις κάτι διαφορετικό όσο περνουν τα χρόνια ! Έτσι λοιπόν εδώ και 10μηνες (και λόγω του κοβιντ=νεκρη εστιαση) έχω βρει εργασία ως μηχανικός πεδίου & τεχνικός εγκατάστασης οπτικών ινών (ftth) ,φυσικά μου είχε προταθεί μόνο η δουλειά ως μηχανικός ,αλλά όπως όλοι γνωρίζουν οπότε υπήρχε ανάγκη με έχουν δήλωμενο ως ανιδεικευτο εργάτη (άκουσον άκουσον) για να μπορούν να με εκμεταλλεύονται όποτε θέλουν κ ως τεχνικός εγκαταστασης οπτικών ινών ! Αυτό δεν με χάλασε ως ένα βαθμό γιατί μπορεσα να μάθω να κάνω εγκαταστάσεις οπτικών ινών ,όπως κ πιστοποιήσεις μετρήσεων ,διαπίστωση βλαβών κτλ! Φυσικά όλα αυτά δουλειά μηχανικού πεδίου δηλ +τεχνικός με 650 ευρώ ..η πλάκα είναι πως τώρα με το έτσι θέλω , θα με βαλουν κ σε άλλα έργα που έχει αναλάβει η εταιρία ως εργάτη, πέρα από τις καθημερινές αρμοδιότητες μου ως μηχανικός ..μια τρέλα δηλ! Πάμε τώρα στο ζουμί της υπόθεσης...

    Θα ήθελα να ρωτήσω εάν κάποιος/α γνωρίζει τι παίζει με το αντικείμενο των οπτικών ινών στην Γερμανία ..εάν δηλ υπάρχουν στην Γερμανία προοπτικές σε αυτό το κομμάτι ως τεχνικός ,εάν υπάρχουν σχολεια τύπου ΟΑΕΔ για περεταιρω πιστοποιήσεις κ "σχολεία" για το αντικείμενο κ φυσικά τι μισθοί παίζουν για αυτό το αντικείμενο ενασχόλησης! Να σημειώσω πως οι γονείς μου εδώ κ μια εξαετία βρίσκονται ως μετανάστες στην Γερμανία (στην περιοχή της Βρέμης,μέσα στην πολη) οπότε γνωρίζω για την ΑΟΚΑ,για το job center ktl,την εκμετάλλευση που υπάρχει εκεί κ η συμπεριφορά Έλληνα προς Έλληνα ..δεν έπαιρνα την απόφαση τόσα χρόνια να φύγω γτ ήθελα να το παλέψω στην Ελλάδα ! Αλλά κάπου ο κόμπος έφτασε στο χτένι που λένε...θα με ενδιέφερε οποιαδήποτε αποψη όσο αναφορά τον τομέα των οπτικών ινών ,τα χρήματα που παίζουν στον τομέα,τις επιπλέον σπουδές -σεμιναρια στον τομέα (εάν υπάρχουν) και πως θα μπορούσα ταυτόχρονα με την εργασία να μάθω γερμανικά σε κάποιο σχολείο .οποιαδήποτε άποψη,συμβουλή ή βοήθεια όσο αναφορά για την αναγνώριση του πτυχίου μου ,για τα σχολεία εκμάθησης γερμανικων τα διδακτρα αυτών ,το job center είναι φυσικά ευπροσδεκτα.
    Ευχαριστώ προκαταβολικα κ καλή δύναμη σε όλους

    #2
    Επικοινωνήστε μαζί μας info@kebay.eu Προσωπάρχης HR Thomas Mavroudis στο Μόναχο! www.kebay.eu

    Comment

    Working...
    X