Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ !!!!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ !!!!

    Γεια σας, ειμαι 22 χρονών και απο μικρος μου αρεσε παντα η αμερικη, παντα ηθελα να παω και να μείνω μονιμα εκει...για να μπω κατευθείαν στο θέμα,εχω καποιες ερωτησεις

    1 Ειναι δυσκολη εως απιθανη διαδικασια για πρασινη καρτα? Περνει αρκετο χρονο?
    2 Ειναι δυσκολο να βρω δουλεια χωρίς καποιο πτυχίο? Ας πουμε ως συνοδος απορριμματοφόρου (Σκουπιδιαρης) θα μπορουσανε να με περνανε για δουλεια?
    3 Εχω lower b2 αγγλικα, πιστευτέ θα εχω θεμα στο να με δεχτουν οπουδήποτε η πρεπει να εχω εστω proficiency στα αγγλικα?
    4 Σε ποιο site μπορω να κανω αιτηση για δουλεια στην αμερικη?
    5 Υπαρχει καποιο συγκεκριμένο state που να ειναι "καλυτερα" απο ολα τα αλλα σε θεμα να βρεις δουλεια, τιμες σπιτια,φαγητα κλπ ?

    Οποιαδήποτε εξτρα πληροφορια που θα επρεπε να ξερω θα ηταν οτι καλυτερο επισης!

    #2
    Καλησπέρα,

    1 Ναι είναι δύσκολη διαδικασία να πάρεις πράσινη κάρτα.
    2 Μπορείς να βρεις πολύ εύκολα δουλεια χωρίς πτυχίο αν αντέξεις να την κανείς φυσικά γιατί θα είναι δύσκολες δουλειές όπως άνεργες πχ σκουπιδιάρικο.
    3 Καλό είναι να έχεις proficiency γιατί αν έχεις πτυχίο απο Ελλάδα πχ πρέπει να γνωρίζεις καλα αγγκικα κ κάποιες δουλειες ζητάνε proficiency όπως πχ νοσοκόμος.
    4 Δεν γνωρίζω κάτι συγκεκριμένο αλλά για να κανείς αίτηση θα πρέπει να έχεις σπουδάσει κάτι που δύσκολα θα το βρουν εδώ σε άλλον Αμερικανό πολίτη.
    5 Απο τον COVID και μετά όλες οι πολιτείες το ίδιο ειναι πολύ ακριβά ενοίκια βενζίνη κτλπ κ με τον βασικό μισθό ως ανιδεικευτος δεν μπορείς να κρατήσεις ούτε σπίτι. Εκτός κ αν μένεις σε ένα δωμάτιο τρογλη φάση με κοινή τουαλέτα κτλπ κ σου περισσεύει κάνα 300 με 400 το μήνα.

    Αν έχεις δουλειά εκεί στην Ελλάδα κ μπορείς να τα βγάζει πέρα χωρις να στερείσαι τα απαραίτητα κάτσε εκεί που είσαι γνώμη μου πάντα.

    Comment


      #3
      Καλησπέρα από Νέα Υόρκη , συμφωνώ με το φίλο Νίκο όσον αφορά τη διαδικασία της πράσινης κάρτας εκτός αν παντρευτείς Αμερικανό υπήκοο και όχι με μη νόμιμο τρόπο όπως ο ψεύτικος γάμος διότι οι ψεύτικοι γάμοι ελέγχονται και θα εχεις αποκλεισμό από τη χώρα , Για τα πτυχία να ξέρεις ότι η Αμερική δεν αναγνωρίζει τα ευρωπαϊκά πτυχία και αναγνωρίζει μόνο τα international και έπειτα από διαδικασία που θα ξεκινήσει ο δικηγόρος που θα αναλάβει την υπόθεση σου (είναι απαραίτητο να έχεις ένα καλό δικηγόρο για να σε εκπροσωπεί σε οτιδήποτε χρειαστείς ) και πάντα είναι καλή η προοπτική να πας σε ένα χαμηλού κόστους κολλέγιο για να σπουδάσεις κάτι , διαφωνώ με το φίλο Νίκο στο θέμα ακρίβειας διότι παίζει ρόλο η πολιτεία που θα πας να μείνεις γιατί κάθε πολιτεία έχει τους δικούς της νόμους και γενικά άλλη ποιότητα ζωής και ευκαιρίες εργασίας.
      Αν πας πχ. στην Pennsylvania ναι θα σου μένουν $300 - $400 γιατί σκέψου ότι τα ενοίκια εκεί είναι $600 - $800 και δεν έχει πολλές ευκαιρίες εργασίας , τα μεροκάματα είναι $15 - $20 την ώρα και είναι δύσκολη η διαβίωση.Παίζει πάντα ρόλο βέβαια και ο τρόπος διαχείρισης των οικονομικών σου γιατί αν μαζεύεις χρήματα και τα ξοδεύεις ναι δεν θα μένει τίποτα.
      Οι πολιτείες που μπορείς να πεις ότι θα έχεις καλές ευκαιρίες δουλειάς είναι η Νότια Καρολίνα - Βιρτζίνια - Βοστόνη ( κυρίως κοντά στο Λόουελ ) - Φιλαδέλφεια - Σικάγο (εκεί είναι οι περισσότεροι Έλληνες σε όλη την Αμερική ).
      Όσον αφορά την Νέα Υόρκη εξαρτάται το μέρος που θα μείνει κάποιος γιατι τα ενοίκια μπορεί να είναι υψηλά αλλά αμείβεσαι και υψηλά μπορείς να κανεις την ημέρα $250 minimum σε εργασία 8 - 9 ώρες έχει πολλές ευκαιρίες δουλειάς φτάνει να θέλει κάποιος να δουλέψει, συνήθως η ομογένεια βοηθάει πολύ τους Έλληνες αν και υπάρχουν μερικοί που θα σε αποθαρρύνουν λέγοντας μην έρχεσαι είναι χάλια καλά είσαι στην Ελλάδα εδώ δεν έχει δουλειές και τέτοια ότι η Αμερική δεν είναι αυτή που ήταν κάποτε.. εγώ πριν έρθω στην Αμερική αυτά τα άκουγα από πολλούς δυστυχώς συνανθρώπους μας και είχε πέσει το ηθικό μου να πω την αλήθεια τόσο που δεν ηθελα να ακούσω ξανά για Αμερική όμως μια μέρα ειπα οκ δικός μου είναι ο δρόμος δίκη μου η ζωή και πήρα το ρίσκο και ήρθα , δεν το μετάνιωσα και ούτε θα το μετανιώσω γιατί δεν άκουσα κανέναν έκλεισα τα αυτιά μου σε οτιδήποτε άκουγα γύρω μου , η αρχή ήταν δύσκολη αλλα οι κόποι επιβραβεύονται και ζω τουλάχιστον με αξιοπρέπεια , μένω στην Αστόρια εδώ και 3 χρόνια σε ένα διαμέρισμα (και όχι σε υπόγειο που ίσως ρωτήσει κάποιος που θα διαβάσει το κείμενο μου) με δυο υπνοδωμάτια χωρίς συγκάτοικο γιατί θέλω να φιλοξενώ τους γονείς μου όταν έρχονται να με δουν ή κανένα φίλο και δεν είναι τρώγλη (αν και τα περισσότερα σπίτια συμφωνώ με τον Νίκο είναι τρώγλες και πολλοί ιδιοκτήτες απλά δεν θέλουν να τα φτιάξουν και πάλι θέλει ψάξιμο για να βρεις καλό σπίτι) πληρώνω $1050 το μήνα και το ρεύμα είναι πιο φθηνό από την Ελλάδα το μεγαλύτερο ποσό φαντάσου που έχω πληρώσει είναι $70 και έχω ένα σωρό συσκευές συνδεδεμένες λόγω ότι χρειάζονται στη δουλειά μου , το νερό και τη θέρμανση την πληρώνει ο ιδιοκτητης και όχι εγώ αυτός είναι ο νόμος εδώ

      ΥΓ. Σαν συμβουλή θα σου πω κυνήγησε τα όνειρα σου και ξεκινησε το ταξίδι της ζωής σου χωρίς να ακούς κανέναν αν δεις τα δύσκολα επιστρέφεις πίσω στην πατρίδα η ζωή θέλει ρίσκα και είσαι σε αυτή την ηλικία που επιτρέπονται, όμως είμαι σίγουρος πως αν έχεις όρεξη για εργασία δεν θα θέλεις να φύγεις από την Αμερική επειτα .
      Όσον αφορά τα σπίτια κατέβασε την εφαρμογή Zillow από το App Store ή το Google play store θα βρεις πολλά σπίτια εκεί σε κάθε πολιτεία

      Comment


        #4
        Originally posted by Antonispr03 View Post
        Γεια σας, ειμαι 22 χρονών και απο μικρος μου αρεσε παντα η αμερικη, παντα ηθελα να παω και να μείνω μονιμα εκει...για να μπω κατευθείαν στο θέμα,εχω καποιες ερωτησεις

        1 Ειναι δυσκολη εως απιθανη διαδικασια για πρασινη καρτα? Περνει αρκετο χρονο?
        2 Ειναι δυσκολο να βρω δουλεια χωρίς καποιο πτυχίο? Ας πουμε ως συνοδος απορριμματοφόρου (Σκουπιδιαρης) θα μπορουσανε να με περνανε για δουλεια?
        3 Εχω lower b2 αγγλικα, πιστευτέ θα εχω θεμα στο να με δεχτουν οπουδήποτε η πρεπει να εχω εστω proficiency στα αγγλικα?
        4 Σε ποιο site μπορω να κανω αιτηση για δουλεια στην αμερικη?
        5 Υπαρχει καποιο συγκεκριμένο state που να ειναι "καλυτερα" απο ολα τα αλλα σε θεμα να βρεις δουλεια, τιμες σπιτια,φαγητα κλπ ?

        Οποιαδήποτε εξτρα πληροφορια που θα επρεπε να ξερω θα ηταν οτι καλυτερο επισης!

        1. Πράσινη κάρτα μπορείς να πάρεις μέσω γάμου, συγγενούς πρώτου βαθμού, κλήρωσης ή εργασίας. Έχει απαντηθεί αυτή η ερώτηση σε προηγούμενα ποστ, διαβασε τα για λεπτομέρειες.
        Ας θεωρήσουμε ότι βρήκες τον τρόπο να δικαιούσαι την πράσινη κάρτα, η διαδικασία μπορεί να πάρει αρκετούς μήνες. Στην δική μου περίπτωση (λοταρία) πήρε περίπου 10 μήνες.

        2. Το δύσκολο είναι να έχεις άδεια εργασίας. Γενικά δουλειές υπάρχουν.

        3. Κανείς δε θα σε ρωτήσει δείξε μου το πτυχίο αγγλικών σου. Πας στη συνέντευξη και βλέπουν αν μπορείς να συνεννοηθείς.

        4. LinkdedIn, Indeed, απ'ευθείας στα website των επιχειρήσεων κτλ.

        5. Όσο πιο μεγάλη η πόλη, τόσο πιο υψηλό το κόστος διαβίωσης. Στο τέξας δεν υπάρχει φορολογία από την πολιτεία, πληρώνεις μόνο federal tax.

        Comment


          #5
          Originally posted by Makisthess View Post
          Όσον αφορά την Νέα Υόρκη εξαρτάται το μέρος που θα μείνει κάποιος γιατι τα ενοίκια μπορεί να είναι υψηλά αλλά αμείβεσαι και υψηλά μπορείς να κανεις την ημέρα $250 minimum σε εργασία 8 - 9 ώρες
          Γεια σου Μάκη,

          Μετά από πρόχειρους υπολογισμούς, προκύπτει ότι βγάζεις σαν μέσο όρο 30 δολαρια την ώρα. Και μπράβο σου! Για τους φίλους που σκέφτονται να έρθουν ΝΥ, πρέπει να ξέρουν ότι αυτό δεν είναι γενικά το μέσο εισόδημα. Μπορεί να είναι το μέσο για το επαγγελμά σου βεβαια, αλλά γενικά σαν μέσος μισθός ειναι τα μισά, 15 δολάρια την ώρα.


          Originally posted by Makisthess View Post
          μένω στην Αστόρια εδώ και 3 χρόνια σε ένα διαμέρισμα (και όχι σε υπόγειο που ίσως ρωτήσει κάποιος που θα διαβάσει το κείμενο μου) με δυο υπνοδωμάτια χωρίς συγκάτοικο γιατί θέλω να φιλοξενώ τους γονείς μου όταν έρχονται να με δουν ή κανένα φίλο και δεν είναι τρώγλη (αν και τα περισσότερα σπίτια συμφωνώ με τον Νίκο είναι τρώγλες και πολλοί ιδιοκτήτες απλά δεν θέλουν να τα φτιάξουν και πάλι θέλει ψάξιμο για να βρεις καλό σπίτι) πληρώνω $1050 το μήνα
          Ψάχνω να βρω σπίτι και για 1 υπνοδωμάτιο έχει πάνω από 1700 δολάρια. Που βρήκες 2άρι με 1050, θέλω κι εγώ!!!! https://www.apartments.com/astoria-ny/max-1-bedrooms/
          Πάλι, γενικά για τους φίλους που σκέφτοναι να έρθουν, τα ενοίκια είναι πολύ υψηλά. Για 2 υπνοδωμάτια είναι πάνω από 2 χιλιάδες το μήνα, μπορεί και 2500.
          Αν είσαι τυχερός και βρεις με λιγότερα είναι γιατι κάποιος σου το κάνει subleasing ή είναι κάποιου γνωστού που σου το δίνει σε φιλική τιμή ή υπάρχει rent control στο συγκεκριμένο κτήριο.

          Comment


            #6
            Καλησπέρα και απο εμένα,

            Εγω μένω στην Φλοριντα με την σύζυγο και το παιδί μου.

            Ένα σπιτι με δυο κρεβατοκάμαρες ξεκινάνε απο τα 1550 σε condo έως 2050 χαμηλές τιμές αναφέρω τώρα σε single home family.

            Ο μισθός εδώ στην Φλοριντα για ανειδίκευτο εργάτη όπως ρώτησε πχ σκουπιδιάρης είναι στα 15 την ώρα μικτά φυσικά.
            και 12 την ώρα μικτά για να δουλέψεις σε πχ παιδικό σταθμό όπως η σύζυγος μου.

            Ισως σε άλλο state να είναι καλύτερα πάντως εδώ η κατάσταση είναι τραγική για mobile home ζητάνε ενοίκιο έως κ 1300 και να προσθέσω πως για το παιδικό σταθμό για ένα παιδί είναι περίπου απο 900 έως 1300 το μήνα συν ασφάλεια αυτοκινήτου ως νέος μετανάστης στα 167 δολάρια το μήνα καθώς δεν αναγνωρίζονται τα χρόνια οδήγησης απο Ευρώπη.

            Όποτε όταν ο μέσος μισθός για ανειδίκευτο εργάτη είναι στα 2000 με 2400 το μήνα θεωρώ ότι αυτούς τους μισθούς τους βρίσκεις κ στην Ευρώπη με το πλεονέκτημα ότι οι ευρωπαϊκές χώρες είναι κοινωνικά κράτη δλδ θα πάρεις επίδομα ενοικίου ταμείο αεργίας κ δεν θα είναι απαραίτητο να εργάζονται δυο άνθρωποι για να συντηρείς ένα σπιτι * μιλάω πάντα για ανειδίκευτους εργάτες.

            Comment


              #7
              Καλησπέρα σας,
              Εγώ βιώνω την εξής εμπειρία σχετικά με την μετανάστευση, έκανα κάποιες αιτήσεις για δουλειά και δεν ειχα ανταπόκρινση απο κανέναν, και μετά συνηδητοποίησα ότι όταν ο πατέρας της κοπέλας μου προσπάθησε να με προσλάβει , δεν μπορούσε να μου βγάλει Η1Β, καθώς πρέπει να περάσει αυτό σαν αίτημα απο το υπουργείο και τον Μάρτιο θα μου πούνε αν μπορώ να αρχίσω να εργάζομαι απο τον Αύγουστο. Τεσπά ο δικηγόρος του είπε να την παντρευτώ εγώ δεν το δεχτηκα επειδή δεν το θεωρώ σωστό, είναι νωρίς για να γίνει αυτό αλλά και επειδή δεν ξέρω και τους νόμους της αμερικής, δλδ δεν εχω ιδέα του τι επιπτώσεις θα μπορούσε να έχει αυτό για την ζωή μου αν χωρίσουμε ή ότιδήποτε αλλο σχετικό σενάριο. Και σκέφτηκα την περίπτωση του διδακτορικού ή του μεταπτυχιακού που θα μπορούσα να το κάνω εκει πέρα. Απλά απο ότι είδα συντρέχουν και άλλοι κίνδυνοι σε αυτό, δλδ μπορεί να κανεις μεταπτυχιακό και μετά να μην σου δώσουν βίζα Η1Β αφου πάρεις την βίζα του ίντερν και ουσιαστικά να είναι μια πολύ κοστοβόρα επένδυση για εναν έλληνα.
              Εχει κάποιος κάποια σχετική εμπειρία ? εννοώ με διαδικαστικά προσφοράς εργασίας και εκπαίδευσης βεβαίως.

              Comment

              Working...
              X