Announcement

Collapse
No announcement yet.

Ανταπόκριση - Demi

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Tί λέει το Τownsville?
    Ζηλεύω λίγο, εδώ στη Μελβούρνη έχει βροχή και κρύο.

Comment

Μπράβο Demi .
      Αν θέλουν και κανένα μαραγκό πες τιποτα και για μας

Comment

Originally posted by Poltergeist View Post
        Tί λέει το Τownsville?
        Ζηλεύω λίγο, εδώ στη Μελβούρνη έχει βροχή και κρύο.
        Το Townsville είναι μια καταπληκτική παραθαλάσσια πόλη με 180.000 κατοίκους και με θερμοκρασίες μέσα στο χειμώνα 25 βαθμούς. Που δεν έχουμε τον κοσμοπολίτικο αέρα της Μελβούρνης και του Σύδνευ αλλά από την άλλη κυκλοφορούμε συνέχεια με κοντομάνικα , κάνουμε βόλτες στα πάρκα και χαιρόμαστε τον καταπληκτικό καιρό . Δεν ξέρω πόσο δύσκολα θα είναι στην περίοδο του καλοκαιριού που είναι η wet season που λένε αλλά μέχρι τότε θα σας ενημερώσω πως θα είναι. Προς το κλίμα και η πόλη , για τα δικά μου δεδομένα που είναι οικογενειακά με παιδί μικρό, είναι ιδανικά.

Comment

Μπράβο, απόλαυσέ το! Και σίγουρα το καλοκαίρι θα έχουν κι αυτοί τον τρόπο τους.
          Κι εγώ οικογένεια με δυό παιδιά έχω, το καλοκαίρι είναι ωραία γιατί έχει παντού πάρκα, ποδηλατόδρομους, παραλίες κλπ αλλά το χειμώνα κλεινόμαστε μέσα. Προχτές τα τζάμια στο αυτοκίνητο είχαν πάγο κι έπρεπε να ρίξω νερό για να οδηγήσω.

Comment

Μπράβο, απόλαυσέ το! Και σίγουρα το καλοκαίρι θα έχουν κι αυτοί τον τρόπο τους.
            Κι εγώ οικογένεια με δυό παιδιά έχω, το καλοκαίρι είναι ωραία γιατί έχει παντού πάρκα, ποδηλατόδρομους, παραλίες κλπ αλλά το χειμώνα κλεινόμαστε μέσα. Προχτές τα τζάμια στο αυτοκίνητο είχαν πάγο κι έπρεπε να ρίξω νερό για να οδηγήσω.
            Επίσης εσείς έχετε πολύ πιό έντονο ελληνικό στοιχείο από εμάς εδώ . Αυτό βοηθάει στο να φτιάξεις ένα κοινωνικό ιστό τουλάχιστον στην αρχή, ενώ εδώ αυτό το θέμα είναι αρκετά δύσκολο. Απαιτεί περοσσότερο καιρό και προσπάθεια.

Comment

Είναι ένα φεστιβάλ που θα γίνει το άλλο σαββατοκύριακο εδώ .
              From 16th - 18th August 2021 the Townsville Cultural Fest celebrates its 25th anniversary; a quarter of a century of developing community spirit through dance, music, food and fun.

Έτσι απλά για να αναφέρω και κανένα πολιτιστικό στοιχεό της περιοχής.

Comment

ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ένα χαραχτηριστικό της αυστραλέζικης γλώσσας είναι ότι χρησιμοποιούνε πολλά ακρωνύμια και συντομογραφίες. Για παράδειγμα πάιρνω ένα e-mail και έλεγε : Please answer before COB . COB σημαίνει close of business., ή ένα άλλο e-mail και έλεγε FYI και είχε κάποιο συννημένο αρχείο. FYI σημαίνει for your information. Για αυτά και πολλά άλλα βρήκα το παρακάτω site που με έχει βοηθήσει αρκετά.

Abbreviations - acronyms and initialisms from a database of over 1,000,000 entries covering computers, technology, telecommunications, and the military.

Comment

Χα! στη δικιά μου εταιρία είναi πιό μαγκάκια, το COB το λένε COP (close of play)

Το ελληνικό στοιχείο στη Μελβούρνη είναι λίγο σχετικό πράγμα, βασικά 9 στους 10 έλληνες έχουν γεννηθεί εδώ και είναι δηλαδή 100% αυστραλοί. Απλά σου πετάνε κανα μισό ελληνικό πού και πού αλλά καλύτερα να μην το έκαναν καθόλου γιατί σου σηκώνεται η τρίχα στο σβέρκο πχ στο πάρτι της μικρής της προάλλες λέει ό άλλος στην κόρη του "κοίτα τις μπαλούνες" (από το balloon )

Άλλες τέτοιες δημοφιλείς Ελληνομελβουρνέζικες κοτσάνες:
                  Η μαρκέτα (η αγορά)
                  Η σάμιτσα (το σάντουϊτς)
                  Το κάρο (το αυτοκίνητο)
                  Το κόλες (το σουπερμάρκετ Coles)

και πάει λέγοντας...άσε σου λέω, περιβόλι.

Comment

Χα! στη δικιά μου εταιρία είναi πιό μαγκάκια, το COB το λένε COP (close of play)

Το ελληνικό στοιχείο στη Μελβούρνη είναι λίγο σχετικό πράγμα, βασικά 9 στους 10 έλληνες έχουν γεννηθεί εδώ και είναι δηλαδή 100% αυστραλοί. Απλά σου πετάνε κανα μισό ελληνικό πού και πού αλλά καλύτερα να μην το έκαναν καθόλου γιατί σου σηκώνεται η τρίχα στο σβέρκο πχ στο πάρτι της μικρής της προάλλες λέει ό άλλος στην κόρη του "κοίτα τις μπαλούνες" (από το balloon )

Άλλες τέτοιες δημοφιλείς Ελληνομελβουρνέζικες κοτσάνες:
                    Η μαρκέτα (η αγορά)
                    Η σάμιτσα (το σάντουϊτς)
                    Το κάρο (το αυτοκίνητο)
                    Το κόλες (το σουπερμάρκετ Coles)

και πάει λέγοντας...άσε σου λέω, περιβόλι.
                    και συνεχιζω εγώ το λεξικο

Τα ρούμια (τα δωματια)
                    Η φρίζα (το ψυγειο)
                    Κάνω use (χρησιμοποιώ)

Poltergeist, εδώ εμείς οι ίδιοι που ζούμε στην Ελλάδα έχουμε κατακρεουργήσει την ελληνική γλώσσα, πόσο μάλλον οι Αυστραλοί όπως λες, ελληνικής καταγωγής που οι περισσότεροι δεν εχουν έρθει ποτέ στην Ελλάδα γιατί απλά δεν τους συνδέει τίποτα και δεν έχουν κανέναν εδώ. Είναι σαν μια οικογένεια που μένει στην Αθήνα και οι γονείς κατάγονται από ενα χωριο της ηπείρου αλλά δεν υπάρχει κανενας συγγενεις εκεί. Τα παιδιά δεν θα έχουν ιδέα τι πάει να πει χωριό. Πόσο μάλλον όταν είσαι και στο άλλο ημισφαίριο.

Εγώ πάντως διασκέδαζα με τις λέξεις αυτές!
                    Ο Τολμών Νικά...Ονειρευτείτε, Σχεδιάστε, Πραγματοποιήστε!

Comment

Mπα δε φταίει τόσο ότι δεν έχουν έρθει ελλάδα, περισσότερο φταίει ότι οι γονείς τους που πρωτομετανάστευσαν δεν πρόλαβαν να πάνε σχολείο ούτε εδώ ούτε εκεί και τελικά δεν έμαθαν καμμία γλώσσα σωστά. Και τα παιδιά τους έμαθαν ότι ελληνικά έμαθαν από αυτούς, άντε και κανένα κυριακάτικο ελληνικό σχολείο. Κανείς δε φταίει στην ουσία, απλά η μετανάστευση είναι σκληρό πράγμα και πάντα κάτι θυσιάζει.

Comment

Το πιό καταπληκτικό ελληνινοαυστραλέζικο που έχω ακούσει είναι :

Φρεζάρανε τα λέκια και στοπάρανε τα σίπια. Που θα πει παγώσανε οι λίμνες και σταματήσανε τα πλοία.

Comment

Originally posted by demi View Post
                          Το πιό καταπληκτικό ελληνινοαυστραλέζικο που έχω ακούσει είναι :

Φρεζάρανε τα λέκια και στοπάρανε τα σίπια. Που θα πει παγώσανε οι λίμνες και σταματήσανε τα πλοία.
                          Εντάξει εδώ καταντάει αηδία!!!!!!!!!!

Demi, αν έχεις γίνει μέλος των engineers australia πόσο καιρό παίρνει από την ώρα που κάνεις αίτηση? Έστειλα την αίτηση ταχυδρομικώς 28/7 αλλά ακόμα καμία απάντηση. Θα μου στείλουν email ή θα απαντήσουν ταχυδρομικά?
                          Ο Τολμών Νικά...Ονειρευτείτε, Σχεδιάστε, Πραγματοποιήστε!

Comment

καλησπέρα Demi,

είμαι καινούργια στο φορουμ κ προσπαθω να διαβάσω όσα περισσότερα μπορώ αλλα θα ήθελα τη βοηθεια σου. Εγω δεν εχω υπηκοοτητα ουτε καποιον αλλον στον οικογενειακο ή φιλικό μου κύκλο με υπηκοότητα, οπότε αν έρθω ως πτυχιούχος να εργαστώ με την αντίστοιχη visa -που δεν ξέρω ακόμα ποια είναι- θα δικαιούμαι το επίδομα ανεργίας τον πρώτο καιρό, που σίγουρα δε θα έχω δουλειά?

Ευχαριστώ πολύ!

Comment

Originally posted by Olga Bbl View Post
                              καλησπέρα Demi,

είμαι καινούργια στο φορουμ κ προσπαθω να διαβάσω όσα περισσότερα μπορώ αλλα θα ήθελα τη βοηθεια σου. Εγω δεν εχω υπηκοοτητα ουτε καποιον αλλον στον οικογενειακο ή φιλικό μου κύκλο με υπηκοότητα, οπότε αν έρθω ως πτυχιούχος να εργαστώ με την αντίστοιχη visa -που δεν ξέρω ακόμα ποια είναι- θα δικαιούμαι το επίδομα ανεργίας τον πρώτο καιρό, που σίγουρα δε θα έχω δουλειά?

Ευχαριστώ πολύ!
                              Σίγουρα όχι.
                              Οι μή υπήκοοι δεν έχουν πρόσβαση σε επιδόματα,και σύστημα υγείας

Comment

Κ να υποθέσω οτι δε μπορώ ούτε να πάρω τη βιζα για μόνιμος κάτοικος?

Comment

Working...
                                X