Announcement

Collapse
No announcement yet.

Μεταναστευση ΗΠΑ Φλόριντα

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Μεταναστευση ΗΠΑ Φλόριντα

Καλησπέρα και καλή Χρονιά,

Σήμερα ολοκληρώθηκε το intervew στην αμερικάνικη πρεσβεία για το πράσινη κάρτα με την διαδικασία του Λότο και πήραμε θετική απάντηση.

Θα ήθελα μερικές πληροφορίες αν γνωρίζετε..
    Για να ζήσεις αξιοπρεπώς τι βασικό μισθό χρειάζεσαι ?
    Η σύζυγος έχει πτυχίο απο ΕΠΑΛ Νοσηλευτικής και 7 χρόνια προϋπηρεσίας αναγνωρίζεται το πτυχίο στην Αμερική ?
    Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στην Αμερική χρεώνονται η είναι δημόσια ?
    Σε οτι έχει να κάνει με την περίθαλψη, καθώς εμείς θα είμαστε μέσω Λότο υπάρχει ιατρική κάλυψη για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να βρούμε δουλειά κτλπ ?
    Έχετε να προτείνετε κάτι απο την εμπειρία σας που πρέπει να προσέξουμε ?

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων

Καλή χρονιά και συγχαρητήρια!

Originally posted by nikosss2003 View Post
    Για να ζήσεις αξιοπρεπώς τι βασικό μισθό χρειάζεσαι ?
    Είναι υποκειμενικό για τον καθένα, όμως υπολογείστε περίπου 1500-2000 δολάρια το μήνα για νοίκι (ανάλογα πόσο μεγάλο θα είναι το σπίτι). Μετά είναι τα έξοδα για φαγητό, σίγουρα 500 αν μαγειρεύετε σπίτι. Αν θα έχετε αυτοκίνητο, εδώ τα ασφάλιστρα είναι ακριβά, περίπου 100-150 το μήνα. Άκουσα μια φράση που μου έμεινε: αν με μιας βδομάδας δουλειά βγάζεις τα έξοδα να καλύψεις το νοίκι σου, τότε ζεις άνετα.

Η σύζυγος έχει πτυχίο απο ΕΠΑΛ Νοσηλευτικής και 7 χρόνια προϋπηρεσίας αναγνωρίζεται το πτυχίο στην Αμερική ?
    Σίγουρα αναγνωρίζεται ως πτυχίο δευτεροβάθμιας. Ίσως με τα χρόνια προϋπηρεσίας να μπορέσει να δώσει κάποιες εξετάσεις για να πάρει πιστοποίηση. Δεν έχω πολλές πληροφορίες πάνω στο θέμα.

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στην Αμερική χρεώνονται η είναι δημόσια ?
    Δεν το έχω ψάξει αλλά είχα πάει σε μια συνέντευξη σε ένα ιδιωτικό σχολείο πρωτοβάθμιας και μου είχαν πει ότι το κράτος χορηγεί κάποιες θέσεις σε ιδιωτικά σχολεία για τα νήπια.

Σε οτι έχει να κάνει με την περίθαλψη, καθώς εμείς θα είμαστε μέσω Λότο υπάρχει ιατρική κάλυψη για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να βρούμε δουλειά κτλπ ?
    Sorry φίλε μου. You're on your own. Είναι μεγάλο αγκάθι η ιατρική κάλυψη. Παρ'όλα αυτά, λόγω της πανδημίας και επειδή με είχαν κάνει lay off από τη δουλειά, μου προσέφεραν ένα πρόγραμμα δωρεάν κάλυψης για ένα χρόνο. Βέβαια πλήρωνα ήδη φόρους για χρόνια. Μπορείτε να το ψάξετε, είναι το medicare.

Έχετε να προτείνετε κάτι απο την εμπειρία σας που πρέπει να προσέξουμε ?
    Είναι πολύ σημαντικό στις ΗΠΑ να έχεις καλό credit score. Είναι ενας αριθμός που δηλώνει πόσο συνεπής είσαι στις οφειλές σου και το κοιτάνε όταν είναι να κάνεις συμβόλαιο για σπίτι, να πάρεις δάνειο κτλ. Γι αυτό, μόλις έρθετε και βολευτείτε, βγάλτε από μία πιστωτική κάρτα. Κάντε αίτηση σε μία με χαμηλό credit (έτσι κι αλλιώς θέλει να έχεις μεγάλο credit score για να σου δωσουν μεγαλύτερο credit), το οποίο θα σας δίνει περίπου 2000 για αρχή. Υπάρχουν κάρτες χωρίς annual fee, υπάρχουν κι αυτές που έχουν αλλά σου δίνουν κάποια οφέλη. Κάντε την έρευνα σας και δείτε ποιο σας ταιριάζει.

Ένα άλλο κομμάτι που μου πήρε καιρό να καταλάβω τι είναι και μακάρι να μου το έλεγε κάποιος νωρίτερα είναι το εξής: θα δείτε να προσφέρουν κάποια benefits όταν ψάχνετε για δουλειά, ένα απο τα οποία ειναι το 501Κ save plan. Είναι καλό. Να το θέλετε. Θα κρατάνε ποσοστό που θα επιλέξετε από το μισθό σας και θα το καταθέτουν ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ σε αυτόν τον λογαριασμό. Μετά απο κάποια ηλικία (νομίζω τα 65) μπορείς να κάνεις ανάληψη με πολύ μικρότερη φορολογία. Στο μεσοδιάστημα μπορείς να αξιοποιεις αυτά τα λέφτα σε διάφορες επενδύσεις που γίνονται μέσω κάποιων εταιριών (χαμηλού ρίσκου). Μπορείς και πριν τα 65 να βγάλεις τα λεφτά σου αν τα χρειάζεσαι, αλλά θα φορολογηθείς κανονικά.
    Last edited by Saloniki; 06.01.2022, 04:03.

Comment

Σε ευχαριστώ φίλε μου να είσαι καλα.. ήσουν κατατοπιστικότατος.
      Σχετικά με την ιατρική περίθαλψη για να ξέρουν και οι επόμενοι, αν πας μέσω Λότο σε καλύπτει το κράτος εσένα και την οικογένεια σου για 1 - 2 χρόνια.
      Ας ελπίσουμε οτι θα βρούμε κάτι καλύτερο απο οτι στην Ελλάδα ;)

Comment

Working...
      X