Announcement

Collapse
No announcement yet.

Μετανάστευση στη Γερμανία 3

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Καλωσόρισες Βασίλη,
    Πιθανόν να θέλουνε το Stadtanmeldung (δήλωση κατοικίας στο δήμο του Μονάχου),
    όμως καλύτερα όντως να πας με κάποιον που μιλάει γερμανικά.
    Γράψε μου που είσαι και ποιά η τράπεζα μήπως βολέψει να σε βοηθήσω

Comment

Βασίλη εμείς μένουμε Στουτγκάρδη.Πήγαμε στη volksbank ν'ανοίξουμε λογαριασμό και δεν μας άνοιξαν γιατί δεν είχαμε ακόμη σπίτι.Στη deutche bank μας άνοιξαν δίνοντας τη διεύθυνση της δουλειάς τις ταυτότητες μας και το συμβόλαιο εργασίας και δεν είχαμε δηλωθεί στον Δήμο.

Comment

Originally posted by Βασίλης13
        Το πλάνο ηταν να ερθω εδω να βρώ ενα πολυ φτηνο wg να κανω τα χαρτιαμου σε ενα σχολειο για να μαθω την γλώσα πολυ καλα,χρησιμοποιόντας την επιδότηση της ΕΕ ετσι ώστε να κάνω μαθήματα με 1 ευρό την ώρα και επειτα αφου στειλω τα διπλώματαμου στο υπουργείο να μου πουν ποια συμπληρωματικά μαθηματα πρεπει να κανω σε πανεπιστημιακή κλινική για να αναγνωριστει πλήρως το διπλωμαμου και να δουλέψω σαν Radiolohiaassistent στην Γερμανία.Τα χαρτια τα εχω στειλει και περιμένω απάντηση....Ας ειναι και σε άλλη περιοχή της Γερμανίας,οπου να ναι δεν με πειραζει,Βερολίνο,Κολονία,....οπου να ναι....Για να μπορεσω να μαθω την γλωσα καλα και να σπουδασω το αντικειμενομου.Απλα διαλεξα την Bonn γιατι ξερω οτι εκει εχει πανεπιστιμιακή κλινική.....

Φίλε Βασίλη

Ο λόγος που ψάχνεις ένα WG (wohngemeinschaft) προφανώς όπως ανέφερες είναι η χαμηλή τιμή του. Όμως σαν στατιστική έρευνα να πάρεις απο το Immobilien, Wohnungen und Häuser bei ImmobilienScout24 mieten, kaufen, inserieren για τις περιοχές που αναφέρεις (Μόναχο,Κολωνία,Βόννη,Ντύσελντορφ κ.α) η πιθανότητα να βρείς είναι πολύ μικρή. Επίσης αν πάς για κανόνικο ενοίκιο σε γκαρσονιέρες (μέχρι 40 τ.μ) σε αυτές τις πόλεις θές απο €300-€400. Εγώ θα σου πρότεινα την πόλη που μένω http://www.patriotaki.net/μετανάστευ...rtal-nrw-4329/ . Η περιπτώσεις όπως μπορέις να δείς (απο το site που σου ανέφερα παραπάνω) στο να βρείς ένα μικρό σπιτάκι, με κουζινίτσα κιόλας (τι θα τρώως;) και να είναι δικό σου είναι πολύ περισσότερες απο τις γύρω περιοχές στις τιμές €200-€300 για Warmmiete πάντα (κομπλέ όλα νερό, θέρμανη κ.α).

Για την μετεκπαίδευση σου μην κοιτάς μόνο πανεπιστημιακές κλινικές. Όλες οι πόλεις έχουν κλινικές που μπορείς να κάνεις αυτό που θές. Δές το link απο μια κλινική του wuppertal Medizinisch-technische Radiologieassistenten - HELIOS Kliniken GmbH - Jeder Moment ist Medizin σαν παράδειγμα. Το να έρθεις να μείνεις εδώ δεν σε δεσμεύει να κάνεις την Ausbildung σου μόνο εδώ. Όπως αναφέρω και στο post για το Βούπερταλ, το καλό εδώ είναι λοτι είναι μια πόλη στο κέντρο μιάς περιοχής με μεγάλες πόλεις γύρω-γύρω. Με το τρένο αν θές μπορείς να πηγαίνεις κάθε μέρα όπου θές (π.χ να κάνεις Ausbildung στην κολωνία).

Για την εκμάθηνση της Γερμανικής γλώσσας καλύτερα μπορείς να επισκεφτείς εδώ το VHS BVHS: Programm Bergische-VHS (κόστος €1,20. Για τους ανέργους (ALGII) και αυτούς που δέχονται κοινωνική βοήθεια είναι τελείως δωρεάν).

Αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη και αν μπορώ να σου διελευκάνω οποιαδήποτε απορία εδώ είμαστε.

Φιλικά

Εδώ θα βρείς πληροφορίες για το πώς να κάνεις την (πιθανή) αναγνώριση της εργασίας σου Anerkennungs-Finder - Referenzberuf (Αν πατήσεις English θα στα δώσει στα Αγγλικά αν νοιώθεις πιο σίγουρος εκεί). Μετά επιλέγεις πόλη-περιοχή και σου λέει που να απευθυνθείς. Για όλη την Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία η υπηρεσία είναι στο Düsseldorf. Recognition Finder - Reference occupation
        It’s simple. When someone does something nice for you, you pay it forward and do an act of kindness for someone else.

Comment

Καλησπέρα και Μπράβο στο Φόρουμ για την προσφορά του.

Στο τρέχον Τοπικ βρήκα δυστυχώς πολλές ανακρίβειες, γιαυτό και θέλησα να γράψω αυτά που με απόλυτη σιγουριά γνωρίζω.

Στην Γερμανία υπάρχει το Ταμείο ανεργείας (ALG I η Arbeitslosengeld I) Αυτό το δικαιούται όποιος εργάστηκε στα τελευταία 2 χρόνια τουλάχιστον για 12 μήνες και ήταν δηλωμένος το ελάχιστο με 451 Ευρώ μικτά. Από το ποσό δικαιούσαι (με ένα χρόνο εργασίας) περίπου το 60% για 6 μήνες. Αν δεν σου φτάνουν αυτά τα χρήματα τότε έχεις το δικαίωμα να κάνεις αίτηση για Επίδομα διαβίωσης (ALG II, Arbeitslosengeld II στο Jobcenter)

Τώρα για το επίδομα διαβίωσης. Jobcenter

Αυτό το επίδομα μπορεί να το αιτηθεί όποιος:

- έχει κλήση τουλάχιστον 3 μήνες Γερμανία δηλαδή να είναι δηλωμένος σε κάποια κατοικία (αυτή η προϋπόθεση είναι εν μέρη στον αέρα λόγο το νομικό αδιέξοδο το οποίο βρίσκεται αυτή τι στιγμή το Κράτος για κάποιες ευρωπαϊκές συμφωνίες κτλ.)

Η

από την πρώτη μέρα της δήλωσής του σε μια κατοικία εργάζεται για τουλάχιστον 451 Ευρώ μικτά.

- μπορεί να εργαστεί για τουλάχιστον 3 ώρες την ημέρα.

- και είναι πρόθυμος να υπογράψει πως τα τελευταία 10 χρόνια δεν είχε και δεν έχει περιουσιακά στο εξωτερικό (πολλοί μπορεί να λένε σιγά δε θα γίνει τίποτα, αλλά το τι φέρνει το μέλλον δεν γνωρίζει κάνεις παρά μόνο ελάχιστοι. Κανείς δεν χαρίζει έτσι απλά λεφτά και ειδικά οι Γερμανοί. Η ενοποίηση προχωράει, τα κράτη δικτυώνονται, όποιος κοιτάει στο μέλλον καλά είναι να το έχει υπόψιν του.)

Comment

Μια βοήθεια παιδιά. Είμαι Γερμανία και θέλω να αγοράσω αυτοκίνητο. Και μου λένε οτι πρέπει να έχω ενα χαρτί απο Ελλάδα για να έχω χαμηλά ασφάλιστρα .γνωρίζεται τι χαρτί είναι αυτό και απο που θα το πάρω;

Comment

Ευχαριστώ για την απάντηση. Κάτι άλλο..που μπορω να βρω για να δω πόσα χρήματα για παράδειγμα κοστίζει η ασφάλεια ενος αυτοκινήτου 1000 κυβικά η 1400 ;

Comment

Γειά σας και από εμένα. Σκεφτόμαστε κ εμείς να φύγουμε από Ελλάδα και να πάμε στην Γερμανία όπου έχω τα πεθερικά. Η δικιά μας ιστορία είναι ότι ενώ έχουμε μια καλή δουλειά κ εργάζομαι μόνο εγώ μέχρι τώρα τα χρήματα αρκούσαν και περισευανε για την οικογένεια. Μετά τις μιωσεις λόγο εφορίας κ τον αλλαγών που περιμένουμε έχουμε φτάσει στα 1800 ευρό το μήνα(βάρδια) με αποτέλεσμα να μην αρκούν. Να επισημάνω ότι σπίτι στην Γερμανία υπάρχει όπως και γλώσσα η σύζυγός την ξέρει αφού γεννήθηκε και έζησε 25 χρόνια Γερμανία. Η δυσκολία είναι για εμένα που δεν ξέρω την γλώσσα. Θα εργαστω ως ηλεκτρολόγος κ θα προσπαθήσω να κάνω ελεύθερο επάγγελμα άμεσος εάν μπορώ. Έχω πτυχίο από ΤΕΛ και προϋπηρεσία . Η σύζυγος έχει τελειώσει το οικονομικό στην Ελλάδα αλλά δεν έχει προϋπηρεσία και ψάχνει για δουλειά. Τις συνθήκες τις ξέρω πάνω κάτω (καιρικές, τρόπο ζωής).Ο λόγος αναχώρησης είναι κυρίως το μέλλον των παιδιών μου(αν και μικρά ακόμα) ,την αλλαγή εργασίας από εμένα (με κούρασε η βάρδια) και ότι η σύζυγός δεν μπορεί να εργαστεί λόγο της βάρδιας και των παιδιών συν ότι δεν μπορεί να βρει δουλειά να βοηθήσει. Η ερώτηση μου αν ξέρει κάποιος. Για να γίνω Meister τι πρέπει να έχω από χαρτιά εκτός του πτυχίου και της προϋπηρεσίας?

Comment

Καλημερα και απο εμενα ειμαι νεοφερμενη στο πατριωτακι, όπως και στην Γερμανια, εχω 2,5 μηνες μετα απο σκληρη ταλαιπωρια, γιατι ανεβηκαμε όλη η οικογενεια μαζι (κ με παιδια)αρχιζουμε να μπαινουμε σε μια σειρα, γιατι ο λογος που φυγαμε και εμεις ειναι τα παιδια μας και μεχρι στιγμης εχω παθει πλακα και με την συμπεριφορα και με το συστημα τους, εγω ακομα δεν εργαζομαι μαθαινω την γλωσσα, ισως αργοτερα βρω μια 4ωρη απασχοληση, ο συζυγος εχει ειδικοτητα και ειναι πιο ευκολο γι΄αυτον. Ευχομαι σε όλους τους Ελληνες οπου και αν βρισκομαστε καλη υγεια σωματικη και πνευματικη, καλη δυναμη και ο Θεος μαζι μας!!! οποιαδηποτε πληροφορια η βοηθεια μπορω να δωσω θα τη δωσω με χαρα!

Comment

Να πω καλως ηρθες στο πατριωτακι και καλη τυχη στο νεο σας ξεκινημα.Ευχομαι να πανε ολα καλα και ευχαριστουμε για την προσφορα βοηθειας να σαι καλα!
                    Originally posted by Blacktulip View Post
                    Καλημερα και απο εμενα ειμαι νεοφερμενη στο πατριωτακι, όπως και στην Γερμανια, εχω 2,5 μηνες μετα απο σκληρη ταλαιπωρια, γιατι ανεβηκαμε όλη η οικογενεια μαζι (κ με παιδια)αρχιζουμε να μπαινουμε σε μια σειρα, γιατι ο λογος που φυγαμε και εμεις ειναι τα παιδια μας και μεχρι στιγμης εχω παθει πλακα και με την συμπεριφορα και με το συστημα τους, εγω ακομα δεν εργαζομαι μαθαινω την γλωσσα, ισως αργοτερα βρω μια 4ωρη απασχοληση, ο συζυγος εχει ειδικοτητα και ειναι πιο ευκολο γι΄αυτον. Ευχομαι σε όλους τους Ελληνες οπου και αν βρισκομαστε καλη υγεια σωματικη και πνευματικη, καλη δυναμη και ο Θεος μαζι μας!!! οποιαδηποτε πληροφορια η βοηθεια μπορω να δωσω θα τη δωσω με χαρα!

Comment

Καλό μήνα και από μένα!Εδω και ένα χρόνο πήρα την απόφαση να μετανάστευσω στην Σουηδία.Αν εξαιρέσουμε την κατάσταση που υπάρχει στην Ελλάδα ένας λόγος που πήρα την απόφαση να έρθω Σουηδία ήταν και ο φίλος μου που μένει και εργάζεται εδώ.Σε αυτό το χρόνο που μένω εδώ και τις δυσκολίες της προσαρμογής έχω ξεκινήσει μαθήματα σουηδικων σε σχολείο, δεδομένου το ότι εδώ δεν τα πληρώνω.Παρακολουθω κάποια σεμινάρια από το αντίστοιχο σουηδικό ΟΑΕΔ με σκοπό προετοιμασίας για την αγορά εργασίας .Με λίγα λόγια έχω βάλει κάποια πράγματα σε μια τάξη.
                      Στο θέμα της Γερμανίας. Στο φίλο μου από την εταιρία που εργάζεται εδώ στη Σουηδία του πρόσφεραν μια πολύ καλή θέση εργασίας στο αντίστοιχο εργοστάσιο της Νυρεμβεργης για 1 με 2 χρονια. Το δίλημμα μας αυτή τη στιγμή είναι αν αποφασίσουμε να πάμε Γερμανία εγώ θα πάω πάλι πίσω, θα πρέπει να ξεκινήσω πάλι από το μηδέν για 1,2 χρόνια και μετά πάλι πίσω στη Σουηδία.ΘΗ ήθελα την βοήθεια σας πριν πάρω κάποια απόφαση.
                      Οσο αφορά την εκμάθηση Γερμανικών υπάρχουν δωρεάν σχολεία όπως εδώ στη Σουηδία?
                      Εχοντας πτυχίο από Ελλάδα από ΤΕΙ λογιστικής χωρισ καποια προυπηρεσια, υπάρχει κάποια ελπίδα στο να βρω δουλειά?Αν όχι στο αντικείμενο μου σε γενικές γραμμές?
                      Το αντίστοιχο ΟΑΕΔ σε τι βαθμό σε βοηθάει?Εδω τουλάχιστον στην Σουηδία σε υποστηρίζει στο να σε πηγαίνει σε κάποια επιδοτούμενα σεμινάρια που συνδυάζονται και με την εκμάθηση γλώσσας?
                      Εχω επισκεφτεί 2 φορές την Νυρεμβεργη και μου αρέσει σαν πόλη αλλά δεν έχω ζήσει για να έχω κάποια εικόνα.
                      Η οποιαδήποτε πληροφορία από σας θα μου ήταν πολι χρήσιμη.
                      Σας ευχαριστώ πολύ

Comment

@Blacktulip @toumpa Καλη τυχη εκει στην καινουργια σας ζωη και ολα να σας ερθουν βολικα και ευκολα!

Anemoesa νομιζω οι ερωτησεις σου εχουν απαντηθει αρκετα.. τσεκαρε στον Οδηγο για την μεταναστευση στην Γερμανια... εχει ενα πληρη οδηγο και αυτες οι ερωτησεις εχουν απαντηθει παρα πολλες φορες αναλυτικοτατα.κανε εναν κοπο και ψαξε θα βρεις τα παντα!! καλη τυχη και σε σενα
                        Better Think twice instead once

Comment

Καλημέρα κι απο μένα, καινούργια είμαι στην παρέα σας - ελυσα πολλές απορίες διαβάζοντάς σας, κάνετε καλή δουλειά! - όπως ανέφερα ήδη στις γνωριμίες μελών, σκεφτόμαστε με την οικογένειά μου να μεταναστεύσουμε στη Γερμανία - ως πρωτη μας επιλογή. Εζησα εκεί μικρή και ξέρω μέτρια γερμανικά (επιπεδου mittelstufe), υποθέτω λοιπόν πως κάτι θα μας βοηθήσει αυτό για αρχή. Το θέμα είναι πως ψάχνω για δουλειά σε κάποια περιοχή η οποία να διαθέτει ελληνικό σχολείο για τον γιό μου που θα πάει γυμνάσιο το Σεπτέμβρη, και η κόρη μου τελειώνει φέτος το λυκειο, πόσο δύσκολο θα ναι να σπουδάσει εκεί;Επίσης εγω εργαζομαι (ασχολούμαι με γραφικές τέχνες δουλεύω σε τεχνικό τμήμα εφημερίδας και εδω και 20 χρόνια (ηλεκτρονική σελιδοποίηση μακέτες, διαφημιστικά εντυπα κλπ.) αλλα οι περικοπές στον μισθό μου κάνουν ανέφικτη τη διαβίωσή μας εδώ. Ο σύζυγος μου ειναι ελαιοχρωματιστής και - φυσικά άνεργος! Το ερώτημά μου απευθύνεται σε όσους είναι ήδη εκεί ή γνωρίζουν κατι: με αυτές τις ειδικότητες υπάρχει καμιά πιθανότητα να βρούμε εκεί δουλειά; υπάρχει ζήτηση;

Comment

Καλημέρα Νιμ!
                            Αν ξέρεις πως λέγονται οι ειδικότητες σας στα γερμανικά μπορεις να ρίξεις μια ματιά εδω
                            Για τα ελληνικά σχολεία πρέπει να το ψάξεις λίγο γιατί είχα διαβάσει πως σταδιακά καταργούνται τα αμιγώς ελληνικά σχολεία.Δεν θυμάμαι όμως που είναι το λινκ...
                            Καλη τύχη!

Comment

καλησπερα σε ολουσ ηθελα να σας να κανω καποιεσ ερωτησεισ ειμαστε δυο ζευγαρια το ενα ζευγαροι ειναι απο την αλβανια και εχει ταυτοτητα ομογενουσ και διαβατηριο μπορει να εργαστει στη γερμανια ?επισησ θα ηθελα να ρωτησω μεχρι να βρουμε ολοι μασ καποια δουλεια μπορουμε να πηγαινουμε σε καποιο σχολειο και αν ναι ποσο ειναι το κοστοσ?

Comment

Καλησπερα σε ολους σας παιδια!! Ειμαι στη Γερμανια ενα μηνα και κανω μαθηματα γλωσσας TestDAF.. θα ηθελα να σας ρωτησω ,αν γνωριζετε, ποιες ειναι οι προυποθεσεις και ποια η διαδικασια για κανει κανεις Ausbildung!! Ποιο πιστοποιητικο γλωσσομαθειας χρειαζεται να εχει?? για παραδειγμα ενα B2 ειναι αρκετο?

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Comment

Working...
                                X